Skip to main content
Spotify for Podcasters
Podcast KOLECTIV

Podcast KOLECTIV

By KOLECTIV Podcast

Abonează-te: https://anchor.fm/podcast-kolectiv/subscribe Podcast cu si despre constructii si proiecte din domeniul constructiilor cu invitati, arhitecti, urbanisti, ingineri, furnizori de materiale si echipamente de constructii. Abordam temele si subiectele acestui podcast dintr-o perspectivă educationala, si fiecare subiect, si episod poate fi un ghid sau un suport pentru orice ascultator
Available on
Amazon Music Logo
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Overcast Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Episodul 4 - Organizarea de Santier

Podcast KOLECTIVJan 11, 2023

00:00
01:00:49
Episodul 4 - Organizarea de Santier

Episodul 4 - Organizarea de Santier

Organizarea de santier este procesul prin care se planifica, se coordoneaza si se controleaza activitatile necesare pentru a construi sau a repara o structura sau un obiect. Acest proces include atat aspecte tehnice, precum proiectarea si constructia propriu-zisa, cat si aspecte administrative, cum ar fi obtinerea aprobarilor necesare, gestionarea bugetului si a resurselor umane si logistice, si monitorizarea progresului si a calitatii lucrarilor.

Inainte de inceperea lucrarilor propriu-zise, este esentiala realizarea unui plan de santier care sa includa detalii despre design-ul si constructia obiectivului, programul de lucru, bugetul si resursele necesare, precum si planuri de urgenta in caz de accidente sau alte probleme neprevazute. Acest plan trebuie revizuit si actualizat in mod regulat pe parcursul proiectului pentru a se asigura ca se progreseaza conform planificarii.

Pe parcursul proiectului, este necesar sa se mentina o comunicare clara si eficienta intre toti participantii la proiect, inclusiv inginerii, muncitorii de constructii, furnizorii de materii prime si personalul de administrare. Aceasta poate include utilizarea unui sistem de gestiune a proiectelor sau a unui program de comunicare, cum ar fi e-mail sau mesagerie instantanee.

Este, de asemenea, important sa se asigure ca toate activitatile de pe santier sunt realizate in conformitate cu regulile si regulamentele legale in vigoare, cum ar fi cele privind securitatea si sanatatea pe santier, protectia mediului si prevenirea poluarii. Astfel de reguli si regulamente pot include norme privind utilizarea echipamentelor de protectie personala, gestionarea deseurilor, precum si planuri de urgenta in caz de accidente sau alte probleme neprevazute.

In final, este esential sa se monitorizeze si sa se raporteze progresul proiectului si sa se ia masuri pentru a corecta orice probleme sau intarzieri care pot aparea. Acest lucru poate include utilizarea unui sistem de monitorizare a progresului, cum ar fi tabelele Gantt sau diagramele PERT, si luarea de masuri corrective, cum ar fi reasignarea resurselor sau modificarea programului, in cazul in care se constata devieri de la planul initial.

In totalitate organizarea de santier este un proces complex care implica planificare, gestiunea resurselor, comunicarea si conformitatea cu regulile si regulamentele legale

Jan 11, 202301:00:49
Episodul 3 - Bransamentul la Gaz

Episodul 3 - Bransamentul la Gaz

Mai este oare oportun să ne racordăm la reteaua de gaze? In acest episod veți fi invitații nostrii la o discuție, despre cât de oportun mai este branșarea la rețeaua de gaze. Se poate și fără gaz ?
Dec 23, 202201:17:57
Episodul 5 - Terenul Potrivit

Episodul 5 - Terenul Potrivit

Atunci când hotărăști să pleci în căutarea terenului pentru casa ta mult dorită, poți începe cu acest podcast. O recomandare de la noi poate fi să asculți acest podcast chiar atunci când vei merge să te plimbi în căutarea terenului potrivit. Împreună cu Arhitect Mihai Pavel am generat o discuție simplă, și normală, fără termeni complicați, de a realiza o simulare spre terenul potrivit. Ne dorim să avem o comunitate cât mai mare atât de ascultători pe platformele de podcast audio cât si pe canalul de YouTube Podcast Kolectiv.

Un share și un Like ajută 

Dec 22, 202201:01:48