Skip to main content
Spotify for Podcasters
12 Poeng

12 Poeng

By 12 Poeng

Hanne og Lars presenterer Norges beste podcast om Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Frygisk debut

12 PoengFeb 22, 2023

00:00
01:00:39
Den nye podcasten til Sophie Elise. Neida.

Den nye podcasten til Sophie Elise. Neida.

Vi får celebert besøk, og du blir sikkert glad for å høyre at det ikkje er Sophie Elise eller Fetisha, men derimot Marièl og Martin, som er langt å foretrekke spør du oss. Vi snakkar litt om oåoå og Cèline, og deler ikkje synet på finsk techno. Men ellers vil vi karakterisere tonen som gemyttlig, for det meste. #Finland #Käärijä #Frankrike #LaZarra #Monika #Litauen
Mar 17, 202301:19:35
Frygisk debut

Frygisk debut

I dag blir vi presenterte for eit eklektisk utval songar, og før du skriv ein rasande e-post til oss om at vi berre snakka om to bidrag i dag kan vi berolige deg med at joda, du har berre gløymt Irland sitt i midten der. Du gløymde det allereie medan du høyrde det, berre spol tilbake og sjekk, det er der. Kanne Kalse kjem med få og gamle nyhende og møter ein ny kollega. Hotellkapasiteten i Trondheim blir diskutert inngåande, på eit lokalgeografisk detaljnivå som sikkert er pirrande viss du ikkje er kjent i byen. Noko for ein kvar smak altså! #Norge #Alessandra #QueenOfKings #Irland #WildYouth #WeAreOne #Spania #Blanca #Paloma #EAEA
Feb 22, 202301:00:39
Det er faktisk sesong 5 assa

Det er faktisk sesong 5 assa

Synst du vi er trege med å kome i gang? OK, kva har du tenkt å gjere med det då liksom? Vi tenkte oss det ja, berre sett deg ned og ta det du får, og ver nøgd med det. Fem sesongar baby! For å ta vare på vår eigen psykiske helse hoppa vi over MGP-dekninga i år og hoppar rett på djupt vatn med dei tre første bidraga som skal til Liverpool. Spoiler alert: Vinnaren i 2023 er ikkje med i denne episoden. Med mindre vi snakkar om ho som vinn kvart år: Kanne Kalse! #Albania #Belgia #Ukraina 
Feb 06, 202301:13:01
Bakspeil -22

Bakspeil -22

Vi vurderer årets Eurovisionveke og resultat dagen etter ESC-finalen 2022. Pluss: konkurranseresultat.
May 17, 202246:52
Kari og Dylan, siste par ut

Kari og Dylan, siste par ut

Australia, Norge, semifinale 2 og attpåtil KONKURRANSE. 12 poeng runder av sesong 4 med det som kanskje er den siste episoden, diskuterer livets betydning og gleder seg til Eurovision-uka. Delta i konkurransen DU OGSÅ!
May 09, 202259:24
Restegryte fra Middelhavet

Restegryte fra Middelhavet

Hellas, Nord-Makedonia og første semifinale i en one pot på lav varme. 12 poeng får sin egen spådame (kanskje en fast karakter i neste sesong???) og Lars snakker om foppall.
May 08, 202253:41
To gode naboar og ein til.

To gode naboar og ein til.

Sveits, Østerrike og... Romania? står for tur. Etter ein serie oppturar dei siste seks bidraga vi har diskutert må vi dessverre førebu dykk på eit sett som held eit noko meir meh nivå. Men tru ikkje at det stoppar oss frå å vere superunderhaldande. Vi snakkar om kjensler, vi snakkar om nittitalsbandet Mr. President, vi snakkar om tonekjønn, øydelagde scener og Hurtigruta Carglass. Heng deg på i innspurten til ESC 2022!
May 03, 202201:09:15
Fordums storhet

Fordums storhet

Tre tidligere kolonimakter får gjennomgå, selv om vi kanskje må innrømme at de leverer. Langeleik, hurdy gurdy, nye språk og annen passende og upassende tematikk behandles i denne episoden. Tenk bare hvis Luxembourg kunne tatt seg sammen og blitt med, så kunne denne episoden hett BeNeLux!
May 01, 202201:03:57
I østen stiger etc.

I østen stiger etc.

Enda ei episode som har ligge på vent i lang tid. Vi har prøvd å fjerne alle referanser til påske, sidan denne vart tatt opp før påske og blir gitt ut veldig, veldig lenge etter påske. Men vi skal besøke aust-Europa i dag i ei av vår meir sjangermessig varierte og -våsete episoder, dessutan litt feil/klønete uttale av namn og anna snacks. Velkommen til Moldova, Polen og Ukraina. Rekn med dei opp- og nedturane i stemning det medfører.
Apr 30, 202201:04:18
Faga du hadde på skulen

Faga du hadde på skulen

Då du gjekk på ungdomsskulen, valde du engelsk fordjuping, tysk eller breton? I denne episoden tek vi for oss dei tre siste av dei fem store, Lars tek eit oppgjer med OL, Frankrike maksar morsmålsometeret og Tyskland leverer både hummar og kanari. Dessutan er England ei slags positiv overrasking.
Apr 11, 202251:51
Til veldig österland vill jag fara

Til veldig österland vill jag fara

Lars er for ein gongs skuld den positive i dette programmet, men har gløymt korleis alfabetet fungerer. Kanne, den megga, viser seg å vere antivaxer. Og vi skal så langt austover at dei antakelegvis allereie har stått opp i morgon.
Apr 06, 202251:18
Du gamla, du fria etc.

Du gamla, du fria etc.

Vi deler grense med desse tre, men deler vi gleder, deler vi sorger? Deler vi det som betyr noko? Deler vi Eurovisionbidrag? Nei, så klart ikkje! Slutt med det tullet! Deling er for barnehageborn uansett.
Mar 29, 202201:02:39
Islands in the stream, that is what they are

Islands in the stream, that is what they are

Bli med oss på øyhopping og få med deg eit svært variert opplegg frå Island, Kypros og Malta. Frå Rachel McAdams-søstrene med mange og rare namn via kypriotisk dampande lengt til ei rikmannsdotter frå Malta som moglegens vann littegrann ufortent. Noko for, om ikkje ein kvar smak, i alle fall tre smakar sånn cirka.
Mar 23, 202256:48
Ovo je Balkan

Ovo je Balkan

Ei sunn sjel i ein sunn lekam føreset nok søvn, noko vi absolutt ikkje kan skilte med i denne episoden. Men vi kjem oss gjennom 3/5 av Balkan i dag, og det er Kroatia, Serbia og Montenegro som får prøve seg mot våre kritiske øyre - med blanda hell, kan ein vel seie.
Mar 15, 202247:06
Baltic bitch

Baltic bitch

Vi besøker våre naboar i aust, for øvrig kjende for ullgensarar, vottar og andre varme ting, dessutan nydeleg kormusikk, samt ropedama over alle ropedamer, Samanta Tīna. Estland har levert ESC-skattar tidlegare, men Litauen har vakse fram som den neste store aktøren i dette området - kven leverer i år, og kven gjer ikkje? 
Mar 07, 202201:01:16
Še sells sea šells by the sea šore

Še sells sea šells by the sea šore

Ei episode som har hatt ein uvanleg lang redigeringsfase! I dag: tre land av forskjellig karakter, men med same forbokstav igjen! Konspirasjonsteori, gamle nyhende og blindt raseri er ingrediensar når vi tek turen innom San Marino, Slovenia og Spania. Episoden er tatt opp for ei veke sidan, og mykje har skjedd sidan då. Слава Україні! Героям слава!
Mar 01, 202252:47
Iii!

Iii!

Tredje episode, III, tre i-ar. No er vi i gang! Frå aggressiv irsk pønkpop via billig israelsk realitymusikk til nok eit italiensk bidrag som kjem til å blåse mange konkurrentar av banen - her er noko både for dei med og dei utan smak. Pluss ein gjesteopptreden med religiøse svindelforsøk frå middelalderen og Hanne som les opp 60 bidrag i rekkefølge.
Feb 17, 202245:59
Melodi? Grand? Men Prix blir det i alle fall.

Melodi? Grand? Men Prix blir det i alle fall.

Altså, surmaga har vi vel alltid vore, men i år er det vel ikkje berre oss, eller? Er dette bra nok, NRK? 
Feb 15, 202242:53
Early Bloomers

Early Bloomers

Nytt år, ny sesong, nye bidrag, nye segment! Lars driv og blandar presto og molto allegro som ein annan amatør, og Hanne lærer bort picolissimo italiensk. I denne episoden går vi gjennom dei tre første og hittil einaste bidraga til den internasjonale finalen: Intelligent Music Project frå Bulgaria med songen Intention, DOMI frå Tsjekkia med songen Lights Off, og Ronela Hajati frå Albania med Sekret. Er standarden for årets ESC høg eller lav, korleis blir dette? Har vi allereie funne årets vinnar? (Nei.)
Jan 26, 202201:03:45
Eurovision Song Contest 2021: Debrief

Eurovision Song Contest 2021: Debrief

Bli med på ein lett og ledig peisprat om årets ESC-veke og våre reaksjonar. 
May 24, 202151:60
Bulgaria 2021: VICTORIA - growing up is getting old

Bulgaria 2021: VICTORIA - growing up is getting old

Siste song ut i år (i vår tilfeldige rekkefølge) er ei dame utan respekt for store og små bokstavar og deira plass i konvensjonell ortografi. Men ho er desto meir GenX! Lars burde vere glad for at ballader er in, men desse nymotens balladene, er dei noko tess? Dessutan debuterer 12 Poeng med damekorrepertoaret sitt. Hugs å sende inn din profeti for årets topp 26 til podcast@12poeng.no innan 17. mai klokka 21! 
May 13, 202131:16
Portugal 2021: The Black Mamba - Love is on My Side

Portugal 2021: The Black Mamba - Love is on My Side

Portugal har tradisjonelt levert tradisjonelle portugisiske greier på portugisisk, og så sender dei altså sitt aller første heil-engelske bidrag i år. Med tekstinspirasjon frå ein nederlandsk sex-arbeidar. Wowza. Og til Hanne si store glede viser det seg at Lars produserer ei overtydande Macy Gray-etterlikning. Vi seier dessutan takk for i år til Kanne Kalse, takk for samarbeidet så langt og velkomen attende til henne.
May 10, 202128:44
Romania 2021: Roxen - Amnesia

Romania 2021: Roxen - Amnesia

Stemmer det at dette ikkje er første gongen vi brukar ein ikkje ubetydeleg del av podcasten til å snakke om den kortliva såpeserien Sunset Beach utan grunn? Føler det har skjedd før. Og Hanne har litt problem medd å skilje mellom Billy og Stomperud, noko som heller ikkje har så mykje med det rumenske bidraget å gjere. Kan det vere at bidraget ikkje stimulerer til sakleg samtale, eller ligg problemet hjå programleiarane?
May 09, 202125:41
Storbritannia 2021: James Newman - Embers

Storbritannia 2021: James Newman - Embers

Men kvifor er United Kingdom og Great Britain begge oversett med Storbritannia?! 
May 07, 202118:01
Russland 2021: Manizha - Russian Woman (Русская женщина)

Russland 2021: Manizha - Russian Woman (Русская женщина)

Hanne avslører at ho er Jevgenij Pljusjtsjenko-fan, vi kranglar litt om det er Lazarov eller Lazarev og lærer om Tajdsjikistan. Dessutan er vi woke SJWs som tek eit tydeleg standpunkt mot konebanking og for kvinners rettigheiter. 
May 05, 202133:04
Australia 2021: Montaigne - Technicolour

Australia 2021: Montaigne - Technicolour

Den n-te 2020-artisten i årets finale sender noko ganske anna enn i fjor, og Hanne endeleg får den glimen i augo som antyder meir enn seks poeng. Men held det til toppscore? Pluss alle dei australske klisjeane framført med utruleg lite overtyding, sjølvsagt.
May 03, 202119:34
Sverige 2021: Tusse - Voices

Sverige 2021: Tusse - Voices

Eks-mannen vår austanfor har surfa på ei årelang topp 10-bølge, og leverer årvisst glatte og lettlikandes låter som lurer seg inn i dei europeiske juryhjarte, men dei siste åra har tendensen vore svært låge publikumspoeng. Har vi som publikum fått nok av låtskrivarteam på storleik med ein middels ungdomsskule, og hjelper det å sende ein sjarmerande russ med underdog-historie når låta er så... svensk? Vi får sjå.
May 02, 202120:39
Nederland 2021: Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age

Nederland 2021: Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age

Vi skal til vertsnasjonen, som tradisjonelt nok ligg i nedre del av bettinglistene, men fortener dei pes i år? Lars er forkjøla, så episoden er litt forseinka, og de får dessutan gleden av å høyre han slafse på ein Fribol. Neida. Det måtte klippast ut, så episoden er endå meir forseinka. Helsingvis er Hanne og Kanne i betre form, så vi får siste nytt pluss vill gjetting rundt beliggenheita til Surinam.
Apr 30, 202122:21
Slovenia 2021: Ana Soklič - Amen

Slovenia 2021: Ana Soklič - Amen

Årets andre Amen kjem frå landet som har gitt oss klassikarane Sebi, Energy og Hvala, Ne!, men kan Ana måle seg med desse? Har gospel ein plass i ESC? Kjem Vasil til å grine av si eiga framføring av Here I Stand? (Garantert!) Bli med dine favoritt ESC-nesten-nerdar til Slovenia og omegn!
Apr 26, 202121:52
Israel 2021: Eden Alene (עדן אלנה) - Set Me Free

Israel 2021: Eden Alene (עדן אלנה) - Set Me Free

Kan det å omsetje ein song frå morsmål til engelsk samt fjerning av ein modulasjon i det heile tatt kallast ein revamp? Vil Eden greie ESC-historiens høgste tone? Kvar er Kanne Kalse to tredelar av tida? Kvifor alltid Simon Cowell? Velkomen til ei episode der tråden ikkje blir halden og vi tråkkar i mange politiske salatar, som tradisjonen er når turen kjem til Israel.
Apr 24, 202123:16
Hellas 2021: Stefania - Last Dance

Hellas 2021: Stefania - Last Dance

Greier vi å presse inn ein Finn Schau-referanse i ein podcast om årets greske bidrag? Den som høyrer får... høyre! Og Kanne Kalse er ute av karantene igjen, så ver budd på siste nytt.
Apr 22, 202127:23
Sveits 2021: Gjon's Tears - Tout l'univers

Sveits 2021: Gjon's Tears - Tout l'univers

Ein av mange andra chansen-artistar i år diskar opp med nok ein ballade større enn livet sjølv. Like stor som heile universet! Bli med på ei reise gjennom heile ESC-historia gjennom gleder og (dei siste 20 åra stort sett) sorger for konkurransens O. G. vinnar Sveits. Og kos deg med vår franskkompetanse som er, i mangel av betre skildringar, tres bien.
Apr 19, 202118:24
Island 2021: Daði og Gagnamagnið - 10 Years

Island 2021: Daði og Gagnamagnið - 10 Years

Island sender ei to meter høg hipster som er glad i kona si og ungane sine, og det er ein god idé, for no ligg dei dæsken døtte oss heilt oppe i oddstoppen for andre år på rad. Får vi høyre årets vinnar og Islands første førsteplass i dag?
Apr 17, 202116:34
Austerrike 2021: Vincent Bueno - Alive

Austerrike 2021: Vincent Bueno - Alive

Mykje bra kjem frå Austerrike - Kommisar Rex, vals og etternamn med to konsonantar på slutten, for eksempel. Og Vincent er jo bueno, eller? Vi dykkar meir ned i det musikkteoretiske i dag, er det eit format vi burde gå vidare med? Lars er Udo, Hannelore er Liesl.
Apr 15, 202120:38
Aserbajdsjan 2021: Efendi - Mata Hari

Aserbajdsjan 2021: Efendi - Mata Hari

Kva diskar dəi opp məd i år, dəssə asərbajdsjanaranə, som alltid har əin svənskə på lur og ər passələg ətniskə på əngəlsk? Å, dəi stillər məd samə song som i fjor? Spanandə!
Apr 13, 202124:31
Italia 2021: Måneskin - ZITTI E BUONI

Italia 2021: Måneskin - ZITTI E BUONI

Pastaen og mafiaen sitt heimland sender rock i år, og Europa seier tradisjonelt Italija. Blir dette eitt av få Italinei i styrkeoppvisninga som har vore dei ti siste åra? Pluss, kvar er eigentleg Kanne frå, og kvar er ho når ho ikkje sender frå 12P sitt nyheitsstudio?
Apr 11, 202129:45
Belgia 2021: Hooverphonic - The Wrong Place

Belgia 2021: Hooverphonic - The Wrong Place

Vi lærer mykje i denne episoden både om trip-hop og dagen derpå, men det mest sjokkerande er at i Flandern kallar dei brus "PREK". 
Apr 10, 202119:04
Tsjekkia 2021: Benny Cristo - Omaga

Tsjekkia 2021: Benny Cristo - Omaga

Lars har slipt den skarpe tunga si og Hanne imponerer med uventa tsjekkiske replikkar i aust og vest, eller, berre aust blir det vel. Tsjekkia leverer ung og frisk musikk, er det FOR ungt og frisk for eit aldrande podcastvertskapspar?
Apr 07, 202119:02
Noreg 2021: TIX - Fallen Angel

Noreg 2021: TIX - Fallen Angel

Heimekamp! Lars kjenner seg ekstra generøs og Hanne avslører mistenkjeleg djuptgåande kjennskap til Paradise Hotel. Og Kanne Kalse kjem med gode nyhende frå Rotterdam Ahoy!
Apr 05, 202125:59
Latvia 2021: Samanta Tīna - The Moon Is Rising

Latvia 2021: Samanta Tīna - The Moon Is Rising

THE REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEED... Klar for litt god gammaldags ropedame? Leit ikkje lenger, her er ein stor porsjon. 
Apr 03, 202117:41
Estland 2021: Uku Suviste - The Lucky One

Estland 2021: Uku Suviste - The Lucky One

Vi fortset turneen i det sentrale nordaust-Europa og landar i dag i Estland, songens og strikkekunstens land. All grunn til å vere positiv altså! Men greier dei å leve opp til klassikarar som Rändajad og Kuula i år? Og held det å heite noko Åge-liknande for at Hanne skal like songen din?
Apr 01, 202121:06
Polen 2021: Rafał - The Ride

Polen 2021: Rafał - The Ride

Den polske ESC-historia toppa seg tidleg og har vore jamnt under middels ei stund. Kan årets bidrag løfte landet opp frå den evige 17.-plassens dal? Også i denne episoda: Kanne Kalse viser seg å ha fleire sider enn vi trudde.
Mar 30, 202126:46
San Marino 2021: Senhit ft. Flo Rida - Adrenalina

San Marino 2021: Senhit ft. Flo Rida - Adrenalina

"Ntåå, dei er no søte" plar vere reaksjonen til resten av Europa kvar gong San Marino slepp ESC-bidraget sitt. I år, derimot, var det mange som fekk seg ei overrasking, for sammarineserane er svoltne på finaleplass og topp 10-plassering. Hanne blir kursa i Ramazotti-stemme og kjem med endringsforslag, men denne gongen til vårt eige format.
Mar 28, 202122:32
Malta 2021: Destiny - Je Me Casse

Malta 2021: Destiny - Je Me Casse

Vi prøver oss på maltesisk, det går dårleg. Ikkje bruk oss som maltesisk-kurs. Malta prøver seg på seier i år, mange veddemålsekspertar held det for sannsynleg. Kva seier ekspertane i 12 Poeng?
Mar 26, 202120:34
Serbia 2021: Hurricane - Loco Loco

Serbia 2021: Hurricane - Loco Loco

Det viser seg gang på gang at Lars berre delvis veit forskjellen på OL og fotball-VM. Hanne kjem med stadige reformasjonsidear til ESC-formatet, nokre dårlegare enn andre, og har bihuler som ikkje spelar på lag med hjernen i dag. Og så snakkar vi om Serbia sitt bidrag. Ikkje så mykje, kanskje, men meir enn det fortener, kanskje.
Mar 24, 202129:15
Nord-Makedonia 2021: Vasil Garvanliev - Here I Stand

Nord-Makedonia 2021: Vasil Garvanliev - Here I Stand

Korleis få ei lang episode om deg sjølv i 12 Poeng? 1) Skriv din eigen Wikipediaartikkel og ikkje spar på detaljane. 2) Lag ein song som, skal vi seie det slik, vekker sterke kjensler. NB: Språket i denne episoden ber preg av ein lang kveld med opptak og er NSFW. (Og manglar kanskje noko av nyansen de er vane med frå oss...)
Mar 22, 202130:49
Moldova 2021: Natalia Gordienko - Sugar

Moldova 2021: Natalia Gordienko - Sugar

Ein suggererande song frå Moldova i år, og den mest sexy sendinga av 12 Poeng på lenge, kanskje nokonsinne! Se bildene! I hovudet ditt, dette er ein podcast.
Mar 21, 202121:34
Georgia 2021: Tornike Kipiani (თორნიკე ყიფიანი) - You

Georgia 2021: Tornike Kipiani (თორნიკე ყიფიანი) - You

Hanne er litt av ein spøkefugl i dag (også)! Korleis trur de Lars reagerer? Og kva med Georgia, då, dei som alltid sender noko annleis og spanande, kva har dei funne fram til oss i år? Litt sånn lotto med land som liker å skilje seg ut... Pluss sjokkerande nyhende frå Europas (mellombels) siste diktatur, Kviterussland.
Mar 18, 202127:45
Kroatia 2021: Albina - Tick Tock

Kroatia 2021: Albina - Tick Tock

Bli med Hanne og Lars både inn i ein draum og ut på ein jomfrutur!
Mar 16, 202121:12
Danmark 2021: Fyr og Flamme - Øve os på hinanden

Danmark 2021: Fyr og Flamme - Øve os på hinanden

I god dansk stil er det feststemning i 12 poeng i dag. Her snakkar vi klassisk Grand Prix med glitterjakke og heile pakka, men er det det vi vil ha? Tradisjonen tru leverer vi også avskyeleg dårlege parodiar på språk. Ja, men du veit kva du får no etter alle desse episodene, og det er faktisk ikkje vår feil at du trykte play.
Mar 14, 202122:03
Irland 2021: Lesley Roy - Maps

Irland 2021: Lesley Roy - Maps

Trudde du at vi var ferdige med kleine aksentar etter episoden om Frankrike? ÅNEIDA, her kjem det meir! Vi skal til smaragdøya og Eurovisionnasjonen Irland, og førebu øyregangane på våre vakre røyster i song, tale og irsk-ish herming.
Mar 12, 202119:35
Finland 2021: Blind Channel - Dark Side

Finland 2021: Blind Channel - Dark Side

Vi kan tilrå, viss du har lyst til å føle at du går i første klasse på Form og farge men ikkje har innflytelse over CD-spelaren på tegnesalen, å høyre på årets finske bidrag. Eller viss du har eit generelt ønske om å føle at det verste med årtusenskiftet er tilbake. Spoiler alert: Vi er ikkje begeistra. Følg 12 Poeng på Facebook: https://www.facebook.com/12poeng/ Eller Instagram: https://www.instagram.com/12poeng/ Og hugs å abonnere i din podcastspelar så dei siste episodene kjem direkte til ditt høyreapparat: https://anchor.fm/s/9dbc26c/podcast/rss
Mar 10, 202120:43
Spania 2021: Blas Cantó - Voy a quedarme

Spania 2021: Blas Cantó - Voy a quedarme

Morsmålpoeng ja, velproposjonerte trekk ja, bra falsett ja, men held dette for den lengsttapande nasjonen i Europa? Bør Spania setje inn eit ekstra gir snart, eller er 62+ år mellom kvar siger greitt nok for eit land som ikkje treng å delta i semifinaler? 12 Poeng tør å stille dei vanskelege spørsmåla. Og snakke dei vanskelege språka.
Mar 08, 202119:27
Ukraina 2021: Go_A - Шум

Ukraina 2021: Go_A - Шум

Vi blir litt forvirra rundt namn, band og songar frå austeuropa. Pali się = Hvala, ne! = Соловей? 2018 = 2019 = 2020? Kva vart avlyst? Kven deltok? Kvar var dei frå?  Følg 12 Poeng på Facebook: https://www.facebook.com/12poeng/ Eller Instagram: https://www.instagram.com/12poeng/ Og hugs å abonnere i din podcastspelar så dei siste episodene kjem direkte til ditt høyreapparat: https://anchor.fm/s/9dbc26c/podcast/rss
Mar 07, 202127:06
Litauen 2021: The Roop - Discoteque

Litauen 2021: The Roop - Discoteque

Følg 12 Poeng på Facebook: https://www.facebook.com/12poeng/ Eller Instagram: https://www.instagram.com/12poeng/ Og hugs å abonnere i din podcastspelar så dei siste episodene kjem direkte til ditt høyreapparat: https://anchor.fm/s/9dbc26c/podcast/rss Kva song er det eigentleg denne minner oss om? Lars er rekonvalesent etter sin første koronatest (som var negativ, slapp av, denne podcasten er smittefri) og vi møter den første reelle konkurrenten i år: Baltikums attpåklatt Litauen og fjorårets vinnarhåp The Roop. Drikkeleik: Ta ein shot kvar gong Hanne seier "kult" i denne episoden. Nei, ikkje gjer det, vi er ikkje økonomisk, juridisk eller moralsk ansvarlege for det.
Mar 05, 202123:46
Frankrike 2021: Barbara Pravi - Voilà

Frankrike 2021: Barbara Pravi - Voilà

Håper de liker dårleg fransk aksent! Her får de både ein og to porsjonar anten de vil eller ei. Og denne gongen faktisk litt ferske nyhende til dykk, og som "ekte" trønderar er vi så og seie åleine om å like barten. Special appearance by Rein Alexander.
Mar 03, 202124:12
Tyskland 2021: Jendrik - I Don't Feel Hate

Tyskland 2021: Jendrik - I Don't Feel Hate

"Overraskande" nok har vi også denne gongen mykje å seie på artistnamnet - Tyskerane har i år tydelegvis sendt ein artist frå Moltustranda. Hanne har meiningar om nasjonale finaler. Lars er så og seie Justin Timberlake.
Mar 02, 202119:29
Kypros 2021: Elena Tsagrinou - El Diablo

Kypros 2021: Elena Tsagrinou - El Diablo

Vi mimrar over bryllaupsreisa til Kopar-øya, dreg ein god del overtydelege parallellar til Lady Gaga og undrar oss over at alle kypriotar heiter Eleni, tydelegvis. Og viss du lurte er Hanne IKKJE ferdig med Tix-kontroversen.
Feb 27, 202125:29
Albania 2021: Anxhela Peristeri - Karma

Albania 2021: Anxhela Peristeri - Karma

Endeleg tid for Europa! Klinten er skild frå kveiten, fløyten er skumma av, dei skarpaste knivane er tekne ut av skuffen, no er det storegutta og -jentene som står for tur! Og Albania får som alltid vere først, i år med eit førenamn som er... albansk. Morsmålspoeng og ur-saksofon, her er det noko for einkvar som lagar denne podcasten. Kanskje for enkelte lyttarar òg? Pluss: Ny kommentator som trass nært slektskap med programleiarane er kortfatta og brydd av å høyre si eiga stemme.
Feb 24, 202123:52
MGP 2021 Oppsummering

MGP 2021 Oppsummering

Vi blir kjent med det siste finalebidraget i år og diskuterer om Dagsnytt 18-formatet er noko som vurderast også til den internasjonale finalen. Billig! Dette blir den siste episoden om norsk MGP for i år, gjer dykk klare for å bli kjente med utlendingane! 
Feb 17, 202132:15
MGP 2021 delfinale 5

MGP 2021 delfinale 5

12 poeng kan avsløre etter grundige undersøkingar at Carina Dahl ≠ Steinar Albrigtsen. Dessutan går vi vidare i føljetongen om Telemark og Grenland. Spanande greier. Og for første gong litt jazzprat, det var på tide... Skal tru om desse delfinalene er ferdige snart?
Feb 11, 202101:06:43
MGP 2021 delfinale 4

MGP 2021 delfinale 4

Diskusjonen går frå norske komiseriar via Grenland til Rune Rudberg sin tiss. Journalistikk på sedvanleg høgt niveau frå 12 poeng denne veka, fire nye semifinalistar og ei lokal finaleklar dame. Dette er grunnen til at vi tener dei ingen pengane på dette!
Feb 04, 202101:13:33
MGP 2021 delfinale 3

MGP 2021 delfinale 3

Ein kan no seie så mangt om årets MGP, og det gjer vi jo, men at botnpunkta er låge i år er det ingen tvil om. Lat oss samle oss rundt det denne veka, og bruke det som eit møtepunkt for å utvikle samhald og forståing i det norske folk.
Jan 27, 202158:23
MGP 2021 delfinale 2

MGP 2021 delfinale 2

Gjensyn med ein (veldig) gammal kjenning, og møte med ein ny venn. Gjensyn med tre unge kjenningar og jammen ein kjenning til, nei dette var triveleg! Og kosestund i koselegaste laget. Te. Ullgensar. Hettegensar i mange fargar. Wow.
Jan 21, 202101:15:32
MGP 2021 delfinale 1

MGP 2021 delfinale 1

Lars har gløymt korleis ein snakkar. Ver budd på nærare ein time med frasene "kva skal ein seie" og "det kan ein seie". Hanne har gløymt korleis ein ler, men prøver seg likevel fleire gongar i løpet av denne første episoden i sesong 3 av 12 poeng. Ver budd på røykedamelatter av høg kvalitet og ein god del ufortent negativitet retta mot dei fire første artistane i MGP 2021. Vel møtt tilbake!
Jan 14, 202156:42
The Grand Final Part 2: Voting

The Grand Final Part 2: Voting

Finally: The 41 jurors get their say in who will win the 12 Poeng Inaugural and Hopefully Last Makeshift Replacement Contest Audio Only Version 2020! And a very special guest, completing our great Norwegian Legends Interval Act Triad. Enjoy!
May 16, 202001:43:17
The Grand Final Part 1: The Songs

The Grand Final Part 1: The Songs

Stand (or sit, whatever suits you better, really) in awe before our great knowledge of European geography and the length of our podcast episodes! We take on each and every song of the big final, thus creating a perfect and judgy atmosphere for you to disagree with! Also up for discussion, apparently, is the location of several countries and oceans. 
May 16, 202003:05:29
Semi Final 2 of The 2020 Grand 12 Poeng Special Replacement Extravaganza

Semi Final 2 of The 2020 Grand 12 Poeng Special Replacement Extravaganza

10 more countries must through to the Grand Final, and the road ends here for 8 songs. Which will be which? We bring, as always, our mostly unfounded opinions and heavy Norwegian accents. Now with even less research!
May 14, 202002:28:06
Semi Final 1 of The 2020 Grand 12 Poeng Special Replacement Extravaganza

Semi Final 1 of The 2020 Grand 12 Poeng Special Replacement Extravaganza

We listen to the first 17 songs of this year's contest and determine, with the help of an entire continent and more, which ten songs will advance to the final. And for the first time in English! Come for the excitement, stay for the heavy accents and lack of research!
May 12, 202002:13:36
Ukraina 2020

Ukraina 2020

Vi ynskjer vår gamle ven og nye podcasttema Ukraina tilbake til konkurransen med fleire nittitalsreferanser, meir eller mindre planlagde songinnslag og utruleg dårlege vitsar.
Mar 17, 202021:07
Belgia 2020

Belgia 2020

Sjangerfest med 90-talstema inspirert av ein song som tek oss både opp og ned  - dette er Belgia i år. Lars får sjansen til å namedroppe halv-obskure walisiske band og Hanne minnest vår kjære dreadlock-pupp Rona.
Mar 15, 202019:46
Frankrike 2020

Frankrike 2020

Dette nydelege dropset frå Frankrike har det kanskje meir i fjeset enn i halsen, men med god svenskehjelp og rikelege modulasjonar må det jo bli ein innertiar, eller? Hanne og Lars viser sine skjønnheitshatande sanne ansikt og laderer stakkars Tom i eit solid kvarter berre fordi han er dødspen. Eller ligg det meir bak? Følg med og sjå.
Mar 13, 202017:06
Litauen 2020

Litauen 2020

I ei av våre meir friassosiative episoder er vi innom det meste, frå The Julekalender til den gongen vi ufrivillig øydela karrieren til eit lovande danseband. Alt dette dannar ramma rundt Litauen sitt beste forsøk i ESC på... vel, alltid, kanskje?
Mar 09, 202025:18
Norge 2020

Norge 2020

Ei internasjonal superstjerne, ein tidlegare topp 10-finalist i ESC og ein knakande god vokalist har skrive den norske songen i år. Er dette oppskrifta på suksess, eller gjorde stemmerotet i MGP at det blir umogleg for Norge å hevde seg internasjonalt?
Mar 06, 202022:34
Armenia 2020

Armenia 2020

Hanne skulle ønske at Lars var freestylerappar. Lars skulle ønske han var litt meir prinsippfast. Athena skulle ønske ho var Beyoncé, men alle kan ikkje få viljen sin heile tida.
Mar 04, 202016:46
Jahn Teigen til minne

Jahn Teigen til minne

Vi prøver på vårt fattige vis å oppsummere og samanfatte karrieren til den største norske MGP-artisten gjennom tidene. Vi ser på alle bidraga til Jahn Teigen og minnest ei kjempe i norsk musikkliv.
Feb 29, 202001:31:53
Italia 2020

Italia 2020

Synst DU at MGP er for lite komplisert? Saknar du ein todelt folkejury samt to juryar til? Pluss tre månader med delfinaler for å kåre bidrag som ikkje er med i konkurransen? Synst du det norske demokratiet fungerer for godt? Likar du å bytte statsminister kvar fjortande dag? Då er Italia landet for deg*! *Tilbodet inkluderer innbarka misogynistisk kultur samt ein god del høgreekstremisme!
Feb 28, 202023:50
Latvia 2020

Latvia 2020

Kva får du viss du klistrar godterilepper på ei ung Anastacia og skrur volumet til maks samt tida tilbake åtte år? Svaret får du i dagens 12 poeng!
Feb 24, 202016:30
Australia 2020

Australia 2020

Blått hår... Kva blir det neste? 
Feb 19, 202016:51
Tsjekkia 2020

Tsjekkia 2020

Hanne avslører sin mørke fortid som karatestjerne og Lars avslører løyndomen bak sin imponerande fysikk. Og Tsjekkia har hatt Tidenes Mest Kompliserte nasjonale finale. Klar for litt angolesisk pop? Here we go!
Feb 17, 202017:10
Spania 2020

Spania 2020

Spania har internutvalgt eit drops av ein mann til årets ESC (lurt), og slepp deretter songen på TikTok (ikkje lurt, det var jo berre flaks at nokon over 14 fekk det med seg). Er Universo bra, eller har Blas Cantó det berre i eksteriøret? Følg med for å få svaret. Spoiler alert: Usemje internt i 12 poeng om kvaliteten på låta! Kven trur du seier bu og kven seier puh?
Feb 13, 202014:03
Albania 2020

Albania 2020

Vi startar for alvor på 2020-sesongen med eit ganske typisk bidrag frå Albania: Ropedame i lakk og lær. Det ryktast at songen skal omsetjast til engelsk, så sans mormålspoeng, er det då noko positivt å seie om Arilena?
Feb 09, 202014:00
MGP 2020 Delfinale 5: Nord-Norge

MGP 2020 Delfinale 5: Nord-Norge

Lars byrjar bli trøytt av det som har vist seg å vere ein underveldande MGP-sesong, medan Hanne heltemodig prøver å sjå det positive i "melodiane" frå Nord-Norge. 
Feb 07, 202053:04
MGP 2020 Delfinale 4: Vestlandet

MGP 2020 Delfinale 4: Vestlandet

Vi ynskjer vår første gjest velkommen til 12 poeng og snakkar om nok ei delfinale i MGP 2020. Er denne litt meir nyskapande enn dei førre tre? Hugs å kome med tilbakemeldingar til podcast@12poeng.no eller i talepostkassen vår på https://anchor.fm/12poeng/message
Jan 31, 202041:06
MGP 2020 Delfinale 3: Midt-Norge

MGP 2020 Delfinale 3: Midt-Norge

Det er utfordrande å vere vittige podcastvertar med glimt i augo og friske fråspark når det vi har å jobbe med er så inderleg middels. Høyr oss mjaae og njooe oss gjennom dei fire bidraga frå Trøndelagsområdet, akkopagnert av hylande kattar og grinande ungar og send oss gjerne svar på spørsmålet "Kvar finn Sie Gubba kleda sine?" Det er forresten lov å skrive til oss med ris, ros og elles det ein måtte ynskje: podcast(a)12poeng.no
Jan 22, 202039:42
MGP 2020 Delfinale 2: Østlandet

MGP 2020 Delfinale 2: Østlandet

Til Østerland vill jag fara Där bor allra kärestan min Men det jag inte förtält dig det er att han heter Rein. PS: Vi jobbar med lydkvaliteten, og veit at han framleis er suboptimal. 
Jan 16, 202047:47
MGP 2020 Delfinale 1: Sør-Norge

MGP 2020 Delfinale 1: Sør-Norge

Velkommen tilbake til 12 Poeng og denne noko underproduserte hastig laga episoden. Vi skuldar på NRK som PLUTSELEG SKULLE HA MGP I JANUAR og det utan å spesifikt åtvare Noregs beste, fremste og eldste ESC-podcast.  12 Poeng kjem no med enda betre lydkvalitet, men det virtuelle miksebordet vårt har dessverre kutta oss litt av i starten av setningane av og til. Ha tålmod med oss amatørar, det kjem seg etterkvart.
Jan 09, 202035:33
Lugano 1956

Lugano 1956

Hanne og Lars prøver seg i langformat med ny mikrofon! Åtvaring til audiofile: Episoden er full av gamle opptak som er dårleg digitaliserte og er dessutan redigert av, etter klippinga og miksinga å dømme, ei full steinkobbe.  
Sep 22, 201901:32:57
Bonusepisode: Avreagering 2019

Bonusepisode: Avreagering 2019

Vi legg ei kontroversiell ESC-utgåve bak oss og reagerer på jurybråk, Feil Låt Vant-påstandar, politiske stunts og eldgamle popstjerner.
Jun 07, 201934:32
Miniepisode: Aserbajdsjan 2019

Miniepisode: Aserbajdsjan 2019

Kvifor er Lars misunneleg på Chingiz? Kor gammal er Hanne eigentleg? I denne siste semifinaleminiepisoden får vi svar!
May 16, 201920:45
Miniepisode: Nord-Makedonia 2019

Miniepisode: Nord-Makedonia 2019

Er alle gode ting tre i ESC? Den Nord-Makedonske artisten har lenger fartstid enn dei fleste andre konurrentane, men er ikkje trommer obligatorisk?
May 15, 201919:60
Bonus: Reaksjon første semifinale 2019

Bonus: Reaksjon første semifinale 2019

Vår umiddelbare reaksjon etter første semifinale. Kva er det med folk? Estland?
May 14, 201910:08
Miniepisode: Nederland 2019

Miniepisode: Nederland 2019

Nederlands håpefulle prøver å skjule at han har det mest nederlandske namnet sidan Trintje Oosterhuis. Kan han likevel greie å bringe pokalen tilbake etter 44 år?
May 14, 201921:00
Miniepisode: Noreg 2019

Miniepisode: Noreg 2019

12 poeng er på heimebane! Fjorårets fiasko rystar oss til denne dag, har det norske folk gjort same tabben i år?
May 13, 201927:35
Miniepisode: Albania 2019

Miniepisode: Albania 2019

Ragnhild Sælthun Fjørtoftane i Albania er ikkje heilt som våre. Lars "gleder" publikum med facts som er fun for veldig få. Hanne gjer eit forsøk på å kondensere lange wikipediaartiklar.
May 12, 201922:56
Miniepisode: Russland 2019

Miniepisode: Russland 2019

Vi presenterer den hittil lengste miniepisoden med det hittil første lyttarspørsmålet! Kontroversielle utsegn står i kø i denne storpolitiske episoden som dessutan inneheld uventa og upassande caps lock.
May 11, 201929:14
Miniepisode: Litauen 2019

Miniepisode: Litauen 2019

Extra extra read all about it: Underdogen i Baltikum sender smukkas til ESC. Hanne har ikkje lært noko så langt, men har gode idear til t-skjorter. Lars har gode råd for å overleve i naturen.
May 10, 201918:51
Miniepisode: Malta 2019 🇲🇹

Miniepisode: Malta 2019 🇲🇹

Vi besøker det vesle landet som så gjerne vil, og har funne motstridande informasjon om tidlegare bidrag. Klarer vi å bli einige? Klarer Hanne å finne sjangeren? Veit Lars forskjellen på Montenegro og Makedonia? Den som høyrer får svar!
May 09, 201919:59
Miniepisode: Kroatia 2019

Miniepisode: Kroatia 2019

Er englevengjer til hjelp eller ulempe i ESC? Kva med bleika tenner? Ei viss usemje råder i 12 Poeng-redaksjonen. Hanne avslører sin eigentlege identitet, og Lars blørtar ut namnet på sin eigen anonyme son og må fram med sensurpipet for første gong.
May 08, 201920:32
Miniepisode: Austerrike 2019

Miniepisode: Austerrike 2019

Vi får ta del i den via dolorosa som er Austerrike si mistrøstige ESC-karrière. Lars kjem ikkje på namnet Přiklopil. Hanne har meiningar om tatoveringar. Ein rånar køyrer forbi.
May 07, 201920:27
Miniepisode: Sverige 2019

Miniepisode: Sverige 2019

Söta Bror er ei stormakt i ESC, men går vi mot slutten av ein æra? Vi vurderer Caråla sine merittar, Lars kremtar ein del (beklager) og Hanne har lagt ein plan som vil gjere denne podcasten umogleg å gjennomføre.
May 06, 201918:59
Miniepisode: Danmark 2019

Miniepisode: Danmark 2019

Vi helser på dei pølsespisande og bitterdrikkande naboane våre i sør. Lars fortel om ein surpomp og gledesdrepar av ein TV-sjef, og Hanne deler danske kraftuttrykk ho har lært på Matador. Bonus: Sesam Stasjon-referanse.
May 05, 201920:58
Miniepisode: Romania 2019

Miniepisode: Romania 2019

Vi tek mykje av æren for Romanias beste resultat heim til Noreg. Lars har uttalte problem med rumensk ortografi. Hanne har sansen for å samle makt hjå få heller enn mange.
May 04, 201920:35
Miniepisode: Latvia 2019

Miniepisode: Latvia 2019

Er Latvia sitt bidrag omfatta av Genevekonvensjonen? Likar Lars borrelåsklede? Kan Hanne mykje om Internett? Svaret på dette og meir i dagens miniepisode!
May 03, 201922:09
Miniepisode: Sveits 2019

Miniepisode: Sveits 2019

Vi diskuterer den kulturhistoriske signifikansen til Lou Bega. Hanne gløymer atter sitt store idol Céline og Lars drøymer om utviding av ESC nok ein gong.
May 02, 201918:03
Miniepisode: Moldova 2019

Miniepisode: Moldova 2019

Vi trur Moldova sin artist har lete seg inspirere av ein aldrande Eurovision-favoritt. Hanne finn ut at ho nærast er kollega med henne. Lars lærer litt om utbrytarstatar i aust-Europa.
May 01, 201919:28
Miniepisode: Irland 2019

Miniepisode: Irland 2019

Hanne illustrerer korleis det irske bidraget burde vere, og Lars lengtar litt tilbake til Europas mordhovudstad Dublin.
Apr 30, 201921:01
Miniepisode: Armenia 2019

Miniepisode: Armenia 2019

Vi besøker Hajastani hanrapetutjun AKA Armenia AKA det første transkaukasiske landet i ESC. Vi har også fått e-post! Det vil vi ha meir av til podcast@12poeng.no!
Apr 29, 201923:21
Miniepisode: Tyskland 2019

Miniepisode: Tyskland 2019

Vi vurderer det lengst deltakande (ikkje samanhengande!) men ikkje mest suksessrike landet i ESC. Den nye poengutdelinga blir forklart, og vi reiser spørsmålet om tyskundervisninga i Norge er for dårleg.
Apr 28, 201923:02
Miniepisode: Storbritannia 2019

Miniepisode: Storbritannia 2019

Hanne har litt problem med begrepet "i strekk" og forskjellen på tiår og år, og Lars er i mansplainingsmodus. Ja, og BBC har gøymt seg under bordet og skrapa til seg smulane til SVT. @12poeng på Twitter og Instagram, og podcast@12poeng.no er måtar du kan kontakte oss på.
Apr 27, 201921:32
Miniepisode: Italia 2019

Miniepisode: Italia 2019

Elleve minutt ute i denne episoden er vi halvvegs gjennom bidraga i 2019! Nesten litt vemodig, eller? Neida, med 12 poeng er det uansett alltid Eurovisionsesong! Vi konstaterer nok ein gong at daddy issues er ei greie i ESC i år. Har du daddy issues eller andre problem? Vi er på Twitter og Insta @12poeng, klare til å hjelpe. Elles kan vi nåast på podcast@12poeng.no
Apr 26, 201922:45
Miniepisode: Spania 2019

Miniepisode: Spania 2019

Panelet er for ein gongs skuld litt usamde. Lars har gløymt eit trekvart akademisk år. Hanne har meiningar om tenåringskomedier og riktig bruk av korps.
Apr 25, 201921:40
Miniepisode: Israel 2019

Miniepisode: Israel 2019

Israel byr som vanlig på eit vanskeleg språk og endå vanskelegare utanrikspolitiske spørsmål. Hanne har tenkt på noko igjen. Lars viser stor entusiasme for det. Ta gjerne kontakt med oss @12poeng på Twitter eller Instagram, eller nytt deg av langformatet e-post. Adressen er podcast@12poeng.no.
Apr 24, 201923:42
Miniepisode: Frankrike 2019

Miniepisode: Frankrike 2019

Vi byrjar på dei seks førehandskvalifiserte landa, Lars med nedsylta stemme og Hanne med eit 20 år gammalt seksvekerskurs i fransk. Dette MÅ jo bli bra. Ta gjerne kontakt med oss @12poeng på Instagram eller Twitter, eller e-post podcast@12poeng.no.
Apr 23, 201919:48
Miniepisode: San Marino 2019

Miniepisode: San Marino 2019

Vi vurderer sjansane til middelaldrande programleiarar i ESC, Hanne avslører mellomnamnet til Lars og vi er generelt usamde. Siste miniepisode i Semi 1, vi kjem tilbake over påske med meir glam og glitter!
Apr 14, 201920:14
Miniepisode: Hellas 2019

Miniepisode: Hellas 2019

Vi diskuterer likørar, Lars gjer sitt beste for å imitere Elena Paparizou, og Hanne vil at Svalbard skal bli med i ESC, men gløymer kvar Celine Dion kjem frå. Kontakt oss gjerne på Twitter eller Instagram @12poeng eller på e-post podcast@12poeng.no.
Apr 13, 201912:51
Miniepisode: Portugal 2019

Miniepisode: Portugal 2019

Kvifor seier Lars "på Portugal"? Kva har ein sexsjappeekspeditør til felles med Björk? Kva land har Hanne ikkje vore i, eigentleg? Denne episoden gir kanskje fleire spørsmål enn svar. Spørsmål og svar til oss kan rettast til Instagram eller Twitter @12poeng eller til podcast@12poeng.no
Apr 12, 201923:19
Miniepisode: Estland 2019

Miniepisode: Estland 2019

Forventningane er alltid litt høgare til landet som gav oss Rändajad og Kuula. Greier estarane å innfri? Grunna tekniske problem er dagens episode både litt forseinka og har dårlegare lyd. Skjenn kan sendast til @12poeng på Twitter eller Instagram, evt pr. post podcast@12poeng.no.
Apr 11, 201918:23
Miniepisode: Island 2019

Miniepisode: Island 2019

Hanne har tenkt på noko, og det fører jo aldri til noko bra. Lars prøver seg på đ og þ, og vi blir så himmelfalne over eit ålreit nordisk bidrag at vi tøyer begrepet "miniepisode" til bristepunktet. Kontakt oss gjerne på Instagram eller Twitter @12poeng, eller på e-post podcast@12poeng.no
Apr 10, 201924:43
Miniepisode: Australia 2019

Miniepisode: Australia 2019

Vi slenger ein shrimp on the barbie og besøker heimlandet til salties, livsfarlege insekt og Kate Miller-Heidke: Irland? Nei, Hanne, Australia. Klagene på kor teite me er i denne episoden kan leverast på Twitter eller Instagram @12poeng eller på e-post podcast@12poeng.no
Apr 09, 201920:29
Miniepisode: Georgia 2019

Miniepisode: Georgia 2019

SoMe-ansvarlig Hanne vurderer å logge på Twitter for første gong. Lars rettar på georgisk uttale. Og dessutan: Er Sør-Ossetia eit eigna feriemål? Svaret får du i dagens episode. Vi er på Twitter og Instagram @12poeng. Vi har også e-post: podcast@12poeng.no
Apr 08, 201919:41
Miniepisode: Belgia 2019

Miniepisode: Belgia 2019

Vi lurer på namnekonvensjonar i Benelux og let oss imponere av Generasjon Prestasjon. Tips og triks kan sendast på Instagram eller Twitter @12poeng eller smell til med ein e-post til podcast@12poeng.no
Apr 07, 201919:02
Miniepisode: Tsjekkia 2019

Miniepisode: Tsjekkia 2019

Djupe nedturar og ein ganske høg opptur pregar Tsjekkia si ESC-historie. De får gleda av å høyre Lars recappe eit utval av tidlegare bidrag med ikkje-vekk-ungane-stemme, og Hanne lærer om ein ny musikksjanger. Vi vurderer òg britiske aksentar. Har du spørsmål eller tilbakemeldingar? Prøv dei nye og freshe appane Instagram eller Twitter @12poeng eller send elektronisk post til podcast@12poeng.no
Apr 06, 201915:44
Miniepisode: Polen 2019

Miniepisode: Polen 2019

Lars minnest ei av dei meir obskure syngedamene han var oppteken av i puberteten. Hanne får bruk for erfaringar med bulgarsk damekormusikk. Og kva er det motsette av Aretha Franklin si stemme? Ta gjerne kontakt med oss @12poeng på Twitter eller, som ungdommen seier, Insta. Eller send oss eit lite brev på podcast@12poeng.no.
Apr 05, 201920:40
Miniepisode: Serbia 2019

Miniepisode: Serbia 2019

Vi lanserer eit heilt nytt system for å optimalisere ESC-opplevingane til folk flest, og kjem dessutan nærmare prompehumor enn vi har vore nokon gong tidlegare. Ta gjerne kontakt med oss @12poeng på Twitter eller Instagram, eller smell til med ein e-post til podcast@12poeng.no
Apr 04, 201915:12
Miniepisode: Ungarn 2019

Miniepisode: Ungarn 2019

Lars drøymer seg bort i den fagre finsk-ugriske språkfamilien når vi i dag helser på ein gammal kjenning frå Ungarn. Vi anar eit paternalistisk tema i årets konkurranse. Hanne er framleis veldig redd for det nye mediet Twitter. Ta gjerne kontakt med oss der eller på Instagram @12poeng. Eller send oss ein e-post på podcast@12poeng.no
Apr 03, 201918:02
Miniepisode: Finland 2019

Miniepisode: Finland 2019

Det viser seg at vi har lite positivt å seie om naboane i aust. Lars prøver å banne minst mogleg, Hanne prøver gjentatte gongar å seie Rejman. Spørsmål? Tilbakemeldingar? Prøv Instagram eller Twitter @12poeng eller ta steget fullt ut og send ein e-post til podcast@12poeng.no
Apr 02, 201916:04
Miniepisode: Montenegro 2019

Miniepisode: Montenegro 2019

Vi mimrar tilbake til studenttida då vi levde korlivets glade dagar, og stiller det vanskelege spørsmålet: Er all vokalgruppemusikk kleint, eller berre det Montenegrinske bidraget til ESC 2019? Kontakt oss gjerne på Twitter eller Instagram @12poeng, eller skriv eit e-brev til podcast@12poeng.no
Apr 01, 201915:24
Miniepisode: Slovenia 2019 \uD83C\uDDF8\uD83C\uDDEE

Miniepisode: Slovenia 2019 \uD83C\uDDF8\uD83C\uDDEE

Semifinale 1 rullar i sakte fart vidare, denne gongen med Slovenia bak rattet. Hanne slår på noise-cancelling på øyretelefonane og Lars kjem med opptil fleire unøyaktige opplysningar om Jugoslavia. Kontakt oss gjerne via Twitter eller Instagram @12poeng, eller send ein e-post til podcast@12poeng.no
Mar 31, 201915:11
Miniepisode: Kypros 2019 \uD83C\uDDE8\uD83C\uDDFE

Miniepisode: Kypros 2019 \uD83C\uDDE8\uD83C\uDDFE

Vi snakkar om barnebruder og unge mødre, Lars blir satt ut av tanken på å måtte vere med i ESC og får tårer i augo av å tenke på fjorårets bidrag, og Hanne får pressa inn ein liten Celine Dion-referanse og legg fram planane sine for GP-diktatur. Tankar og tilbakemeldingar? Ta kontakt på Twitter og/eller Instagram @12poeng eller på e-post podcast@12poeng.no
Mar 30, 201917:31
Miniepisode: Kviterussland 2019

Miniepisode: Kviterussland 2019

Vi byrjar første semifinale i landet som gav oss Alexander Rybak. Her er det kvite bukser og lave forventningar til engelsk uttale, dessutan suspekt oppførsel i nasjonale finaler. Følg oss på Instagram og Twitter @12poeng eller skriv eit brev til podcast@12poeng.no
Mar 29, 201918:56
12 Poeng: Pilotepisode

12 Poeng: Pilotepisode

Hanne og Lars dukkar opp og førebur seg på å dominere Eurovision-debatten i lang tid framover. Første episode er prega av ordsnubling, blanding av personlege pronomen, Celine Dion-beundring og dissing av Sverige og Finn Kalvik. Ta gjerne kontakt med oss @12poeng på Twitter eller Instagram, eller på podcast@12poeng.no.
Mar 29, 201913:43