

صدانتMay 27, 2023

درسگفتارهای هادی صمدی؛ شکوفایی و خوبزیستن - جلسه ۳
رواندرمانی چه توصیهای برای
«انسان نوعی» دارد؟
رواندرمانگر کسی است که به مراجع کمک میکند تا عاداتی (رفتارها، هیجانات، یا افکار) را که ناخوشایندند، تشخیص، و سپس تغییر دهد: برخی را کلاً حذف، با برخی دیگر خود را سازگار، یا عادات خوشایندی را در خود ایجاد کند.
همین توصیف کوتاه مشخص میکند که چرا رواندرمانی مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است: زیرا در جهانی زندگی میکنیم که همه میخواهند شادتر زندگی کنند.
رواندرمانگران از تکنیکهای بسیار متنوعی در این راه بهره میبرند که برخی از آنها فقط برای بیمارانی خاص قابل تجویزند. با اینحال شاهد آن هستیم که برخی توصیههای عمومی توسط غیرمتخصصان برای همگان و در جلسات عمومی عرضه میشود؛ توصیههایی که حتی ممکن است برای برخی افراد عمل به آنها خطرآفرین باشد.
دستهی بزرگی از توصیههای غیرتخصصیِ سخنرانانِ به اصطلاح «انگیزشی» که فرد را به رجوع به درون خود دعوت میکنند، هرچند ممکن است برای برخی بیمارانِ خاص کارآمد باشد، اما به عنوان توصیههایی عمومی قطعاً ناکارآمدند. این توصیههای تخدیری، هرچه بیشتر ارتباط فرد را با محیط پیرامونی کاهش میدهند.

نشست علمی «آیا انسان ذاتا موجودی جنسی است؟»
نشست علمی «آیا انسان ذاتا موجودی جنسی است؟» با حضور و سخنرانی آذرخش مکری و عفت السادات مرقاتی خویی پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲ در سالن فردوسی به همت گروه سلامت جنسی رسش و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

مناظره موسی غنینژاد و علی علیزاده؛ لیبرالیسم اقتصادی
دومین قسمت از برنامه «شیوه» در سال ۱۴۰۲ با موضوع «لیبرالیسم اقتصادی» دکتر موسی غنینژاد (استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف) علی علیزاده (تحلیلگر سیاسی) شبکهٔ چهار سیما، شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

گفتگو در فضای عمومی؛ منطق، اخلاق، روانشناسی
جلسه «گفتگو در فضای عمومی»؛ منطق، اخلاق، روانشناسی به همت کلاب ژرف اندیشی در کلاب هاوس و در پنج شنبه ۱۴۰۲/۲/۲۱ با حضور آقایان اردشیر منصوری ،حسین بیات و حسین دباغ برگزار شد.

مصطفی ملکیان: مواجهه ایرانیان با ادبیات و مفاخر ادبی گذشته خود
سخنرانی مصطفی ملکیان در هجدمین نشست بزرگداشت فردوسی و رونمایی از کتاب یادنامه فردوسی به کوشش علی دهباشی |عنوان سخنرانی: «مواجهه ایرانیان با ادبیات و مفاخر ادبی گذشته خود» | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
➖برگزار کننده: مؤسسه فرهنگی پالیز فرهنگ و فرزانگی|کاشان

درسگفتارهای هادی صمدی؛ شکوفایی و خوبزیستن - جلسه ۲
موضوع: چگونه میتوان همراستا با فهمی ارسطویی از شکوفایی، خوانشی تکاملی از شکوفایی انسان و خوبزيستن داشت که ایرادهای وارد بر "داروینیسم اجتماعی" را نداشته باشد؟
در پاسخ به این پرسش خواهیم دید که چگونه طی فرایند تکامل انسان "احساس ارادهی آزاد" شکل گرفت تا در ما قابلیت گذار از جبرهای زیستی و اجتماعی را فراهم کند. و چرا هر خوانشی از شکوفایی انسان که ارزشهای "آزادی" و "عدالت" را نادیده بگیرد به زیست بهتر انسان نمیانجامد.

درسگفتارهای هادی صمدی؛ شکوفایی و خوبزیستن - جلسه ۱
در جلسه نخست ابتدا در این باره صحبت میکنیم که چگونه باید دربارهی روندهای جهانی بهزیستی سخن گفت و نقش دادههای تجربی و نظریههای فلسفی در این حوزه چیست.

مناظره مهدی طغیانی و یاسر جبرائیلی؛ راهکارهای مهار تورم
در برنامه جهانآرا که دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه از شبکه افق پخش شد، بینندگان سیما، شاهد مناظره دکتر مهدی طغیانی و دکتر یاسر جبرائیلی درباره سیاستهای اقتصادی اخیر و حذف ارز ترجیحی بودند.

مناظره موسی غنینژاد و مسعود درخشان؛ نظام اقتصادی ایران
برنامه جهانآرا در ادامه سلسله نشستهای اقتصادی خود در سال مهار تورم و رشد تولید، دوشنبه - ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ میزبان مناظره علمی بین دکتر مسعود درخشان استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر موسی غنینژاد استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف با موضوع «تاملی در باب نظام اقتصادی ایران» بود.

مناظرهی «برجام؛ جام زهر یا طلا؟» | مهدی نصیری و مهدی خانعلیزاده
مناظرهی «برجام؛ جام زهر یا طلا؟» که با حضور دکتر مهدی خانعلیزاده، پژوهشگر روابط بینالملل و مهدی نصیری، فعال سیاسی به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در این دانشگاه برگزار شد، روایتی از وضعیت سیاست خارجی ایران در سالهای بعد از انقلاب داشت و مطالب ناگفتهای در آن مطرح شد.

آرش نراقی: دوزخ به مثابه تبعید خود خواسته
سخنرانی آرش نراقی تحت عنوان «دوزخ به مثابه تبعید خودخواسته» در تاریخ ۹ آوریل ۲۰۲۳

معرفی و بررسی کتاب زندگینامه خودنوشت مارتینلوتر کینگ در سلسله نشست های گفتار و اندیشه
سعید دهقانی (روزنامه اعتماد | شماره ۵۴۵۶ | ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردین | صفحه ۱۱): افرادی كه قدرت سیاسی و نفوذ اجتماعی داشتهاند اما برای نگه داشتن جایگاهشان كارآمدترین راه را دوری از خشونت برگزیدهاند در تاریخ معاصر جهان كمشمار بودهاند. «نلسون ماندلا»، «ماهاتما گاندی» و «مارتینلوتر كینگ» شناختهترین چهرههایی هستند كه مدارا با دیگری، حتی با مخالفان جدی و دشمنان اصلِ اساسی رفتار و تصمیمهایشان بوده. این افراد همه در سده بیستم میزیستند، در نتیجه سالیان سال است كه چنین الگوهایی در جوامع ظهور نكردهاند. با توجه به اینكه جامعه كنونی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند فرهنگ خشونتپرهیزی است، مطالعه درباره زندگی این افراد اهمیت مییابد. كتاب «زندگینامه خودنوشت مارتینلوتر كینگ» چنان كه از عنوانش بر میآید، یكی از آثاری است كه روایتی دقیق و دست اول از زندگی و اندیشههای یكی از اصلیترین چهرههای خشونت ستیز ارایه میكند. این كتاب كه به همت نشر كرگدن منتشر شده، شنبه، دوازدهم فروردین در نشستی با حضور محمدرضا معمار صادقی مترجم كتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت. حزب اتحاد ملت (شعبه فارس) برگزاركننده این نشست بود. مهمان دیگر این نشست غلامعلی كشانی بود كه چندین اثر درباره خشونتپرهیزی به فارسی برگردان كرده است...

یاشار سلطانی، مصطفی مهرآیین و منیژه حکمت | مرگ کیومرث پور احمد و وضعیت امروز جامعه ایران
گفتگو با یاشار سلطانی با مصطفی مهرآیین و منیژه حکمت درباره مرگ کیومرث پور احمد و وضعیت امروز جامعه ایران
بیم و امید | به بهانه مرگ خودخواسته کیومرث پوراحمد
یاشار سلطانی: مرگ خودخواسته کیومرث پوراحمد، کسی که در فیلمهاش راوی زندگی و امید بود میتونه زنگ خطری برای جامعه ایی باشه که مردمانش برای یک زندگی معمولی مدام میجنگند. در این برنامه با منیژه حکمت کارگردان و مصطفی مهرآیین جامعه شناس درباره وضعیت امید و زندگی گفتگو کردم.

جلسه دهم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۱۰: شنبه ۱۲ آذر (۳ دسامبر) - جمع بندی اقتصاد سیاسی محیط زیست با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

جلسه نهم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۹: شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ (۱۸ فوریه ۲۰۲۳) - نقد نظریه ها و دیدگاه های اقتصادی سیاسی محیط زیست با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

خواندن "مقدمهای بر جامعهشناسی" آدورنو توسط حسام سلامت ۵
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

محمدمهدی اردبیلی: مصائبِ آزادی
مدرسهٔ تردید محمدمهدی اردبیلی عنوان رویداد: مصائب آزادی پنجشنبه هجده اسفند ماه ۱۴۰۱

جلسه هشتم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف
جلسه ۸: شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ (۱۱ فوریه ۲۰۲۳) - مکتب اتریش و محیط زیست
با حضور:
شهرام اتفاق
محمد یزدانفر
محمدرضا حیدری

مناظره آرش نراقی و ابراهیم سلطانی با موضوع برهان شر | بخش ۲
https://3danet.ir/problem-of-evil-debate/

مناظره آرش نراقی و ابراهیم سلطانی با موضوع برهان شر | بخش ۱
https://3danet.ir/problem-of-evil-debate/

کاوه بهبهانی: ارُس و پارادوکس مناسکگذاری
گفتاری از کاوه بهبهانی با عنوان «ارُس و پارادوکس مناسکگذاری» در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱

آرش نراقی: عشق، پیری و تنهایی
گفتاری از آرش نراقی با عنوان «عشق، پیری، و تنهایی» و درباره تجربه عشق در دوران پیری در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱

مناظره سید ابراهیم حسینی و فیروز اصلانی؛ سازکار پیگیری حقوق عامه
به میزبانی عطاءالله بیگدلی
برنامه شیوه، ۱۳ اسفند ۱۴۰۱، شبکه چهار سیما

جلسه هفتم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۷: شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ (۴ فوریه ۲۰۲۳) - نهادگرایان و محیط زیست با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

مناظره رضا منصوری و ابراهیم سوزنچی؛ سیاستگذاری حوزۀ علم
رضا منصوری (فیزیکدان، کیهانشناس، سیاستگذار علم و استاد بازنشستهٔ دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف)
ابراهیم سوزنچیکاشانی (عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی)
به میزبانی عطاءالله بیگدلی
برنامه شیوه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۱، شبکه چهار سیما

گفتگوی دیدارنیوز با مصطفی مهرآیین دربارهی جنبشهای درون ایران
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: "کشور ما همواره دستخوش جنبشهای متفاوت بود از جنبش تنباکو تا جنبش سبز که البته در این میان جنبشهایی مانند مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت، انقلاب مردم ایرا در سال پنجاه و هفت و حماسه دوم خرداد 76 را پشت سر گذاشته است" این جمله را دکتر مصطفی مهرآیین استاد دانشگاه و جامعه شناس فرهنگ در برنامه اصل ۲۷ مطرح میکند و میگوید: کشور ما انباشتی از این اتفاق هاست که در تاریخ با گسست زیادی روبرو بوده و نتوانسته مسیر خود را خطی و مستمر ادامه دهد.

معرفی کتاب «چه شد؟ داستان افول اجتماع در ایران» اثر محسن گودرزی
اگر جامعه را مثلثی درنظر بگیریم که از سه ضلع سیاست (دولت)، اقتصاد (بازار) و اجتماع (مردم) ساخته شده، به باور نویسندگان کتاب «چه شد؟» داستان« افول اجتماع در ایران» ضلع اول، یعنی سیاست دو ضلع دیگر را بلعیده و بهشدت تضعیف کرده است. محسن گودرزی و عبدالمحمد کاظمیپور، اخیرا در کتاب مذکور، کوشیدهاند با تکیه بر آمار و ارقام و پیمایشهای موجود نشان دهند که چرا و چگونه وضعیت اینطور شده و در ادامه و در صورت توجه یا عدم توجه به این شرایط، چه مسیرهایی پیش روی جامعه ایران قرار گرفته است. این کتاب به تازگی به همت نشر اگر منتشر شده و شهر کتاب تندیس هم در اولین جلسه از مجموعه نشستهای گفتوگو درباره ایران، با حضور دکتر محسن گودرزی، یکی از نویسندگان و چند تن از جامعهشناسان ایرانی از آن رونمایی کرده است. آنچه میخوانید گزارشی از سخنرانی شیرین احمدنیا، حسین سراجزاده، عبدالمحمد کاظمیپور و محسن گودرزی در این نشست است.

جلسه ششم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۶: شنبه ۸ بهمن ۱۴۰۱ (۲۸ ژانویه) - نظریه انتخاب عمومی، ناسیونالیسم و محیط زیست با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

جلسه پنجم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۵: شنبه ۲۴ دی (۱۴ ژانویه) - اقتصاد جریان اصلی و محیط زیست با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

نشست «معمای قانون در نظام حقوقی ایران» با حضور محسن برهانی
با حضور محسن برهانی
موسسه پژوهشی فرهنگی فهیم | ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

چشماندازی نظری دربارهی خیزشهای اجتماعیی ایران
نوشتن این بحث بلند و طولانی با عنوان «چشماندازی نظری دربارهی خیزشهای اجتماعیی ایران» را در بحبوجهی یک جنبش اجتماعیی سراسری و از ۲۸ مهر ۱۴۰۱ آغاز کرده ام و در ۱۱ آذر به پایان رسانده ام. الان که این نوشته را برای بازنشر کامل آن ویرایش میکنم، ۱۷ آذر ۱۴۰۱ است و جنبش همچنان ادامه دارد. نوشتن در بحبوحهی یک جنبش همراه با پیگیریی اخبار هر روزهی آن و نیز همراه با مطالعهی دیگر خیزشهای اجتماعی و جنبشهای اجتماعی در دهههای اخیر در ایران، به من این امکان را داده است که به زمینهی اجتماعیی بروز آنها بیشتر توجّه کنم. کوشیدم تا جاییکه ممکن است در عین مفهومسازیی لازم برای تبیین و توضیح این پدیده، مفاهیمی قابل فهم برای مخاطب عام را بهکار بگیرم و تا جاییکه ممکن است دقیق سخن بگویم و از کلّیگویی پرهیز کنم. امیدوار ام این نوشته مورد توجّه مخاطبان ارجمند قرار گیرد. انتشار عمومیی آن به من فرصت دریافت نقدهای صاحبنظران ارجمند و آموختن بیشتر را میدهد.
🌐 دریافت فایل PDF مقاله به همراه صوت و فیلم جلسه نقد و بررسی
(https://3danet.ir/khizesh-mohaddesi/)توضیح: جلسه نقد و بررسی مقاله فوق در تاریخ ۱۵ دی ۱۴۰۱ به همت «مدرسه مطالعات هویت باشگاه اندیشه» با حضور حسن محدثیگیلوایی (مؤلف) و سیدجواد میریمینق (ناقد) برگزار شد که صوت و فیلم آن در لینک این مطلب در صدانت موجود است.

دو فهم فلسفی از جامعهی دوقطبی، پرگار
فلسفه میتواند به سیاستورزی مفید مدد برساند؟ نگاه فلسفی چطور میتواند تصویر شفافتری به صحنهی سیاسی به ویژه در اوضاع بحرانی بدهد؟
مهمانهای برنامه:
#حسین_دباغ ؛ مدرس فلسفه و #سپید_بیرشک ؛ پژوهشگر فلسفه

اعتراضات اخیر؛ با حضور بیژن عبدالکریمی، محمد فاضلی و علی اکبر گرجی
https://3danet.ir/meyar/

گفتگو با ابوالقاسم فنائی و محمدامیر قدوسی: دولت بیطرف، شهروند روادار
https://3danet.ir/meyar/

مناظره محسن برهانی و جلیل محبی: محاربه در فقه و قانون
صدور و اجرای حکم اعدام برای محسن شکاری با این اتهام که او در خیابان ستارخان تهران مرتکب محاربه شده است، یکی از سوژهها و مواردی است که طی روزهای اخیر بحث محافل مختلف شده و نظرات مختلفی در مخالفت و موافقت اعدام این جوان به جرم محاربه بیان شده که پیرامون این بحث است که آیا واقعا جرم مرتکب شده توسط محسن شکاری مصداق محاربه بوده که منجر به اعدام او شده است؟
در همین زمینه، دانشگاه امام صادق در روزهای پس از اجرای حکم اعدام محسن شکاری، اقدام به برگزاری مناظرهای با عنوان «محاربه در فقه و قانون» کرد که در یک سمت این مناظره، محسن برهانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در رشته حقوق جزا و جرمشناسی حضور داشت و در سمت دیگر جلیل محبی، عضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس و دبیر سابق ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر نشسته بود.

مناظره مصطفی ملکیان و حسین شیخ رضایی؛ خشونت پرهیزی: مشروط یا نامشروط؟

گفتگو با بیژن عبدالکریمی پیرامون وقایع اخیر در جامعه ایران
گفتگوی برنامه ویرگول
با
#بیژن_عبدالکریمی

جلسه چهارم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف
جلسه ۴: شنبه ۱۹ شهریور (۱۰ سپتامبر) - سوسیالیسم و محیط زیست
با حضور:
شهرام اتفاق
محمد یزدانفر
محمدرضا حیدری

آذرخش مکری و معرفی کتاب بازی های پنهان
معرفی کتاب- "بازی های پنهان: قدرت شگفت آور نظریه بازی ها در توضیح رفتارهای غیر عقلانی بشر" کتاب تامل برانگیزی است که موشه هوفمان و اِرِز یولی دو پژوهشگر نسبتاً جوان ام آی تی در سال جاری به چاپ رسانده اند.
این دو پژوهشگر سعی دارند برخی رفتارهای خردگریزانه را نه با اتکا بر خطاهای شناختی بلکه به کمک نظریه بازی ها توضیح دهند. بعنوان مثال انبوهی از مطالعات نشان داده اند که انسان ها با وجود اشتیاق و علاقه به نوع دوستی و کارهای نیکوکارانه در این حوزه بسیار ناکارآمد هستند. هنگام انتخاب خیریه ها میزان موثر بودن آنها در رده چندم قرار می گیرد یا راه هایی برای کمک بر می گزینند که بازده کمی دارد و گاهی به ضد خود منجر می شود. در واقع برای اکثریت انسان ها نفس عمل بخشندگی بیش از نتیجه نهایی آن مد نظر است درحالیکه برعکس، در امور شخصی محاسبه دقیق سود در مقابل هزینه و کارآمدی بسیار موثر انجام می شود.
همچنین ما شاهد هزینه تراشی ها و تجمل گرایی های به ظاهر بی فایده در بسیاری از افراد هستیم. نویسندگان از مثال های ساده ایی مانند بلندکردن ناخن ها در آقایان در بعضی کشورها یا تلاش برای روشن نگهداشتن پوست در قرون گذشته یاد می کنند. در توصیف ساده گفته می شود که این کارها به زیبایی می افزایند و به اصطلاح شیک هستند .
اما نظریه بازی های پنهان معتقد است که این امور چه در قالب بریز و بپاش انسان ها، چه پرهای رنگارنگ پرندگان و چه بخشندگی نیکوکارانه افراد همگی نوعی "علامت دهی پرهزینه" هستند.
علامت دهی پرهزینه بدین معنا که موجودات زنده به جای وارد شدن در درگیری، جنگ و نزاع پر تلفات و هزینه بَر، بنوعی توان بالقوه خود را به نمایشی پرهزینه می گذارند تا قبل از جنگ طرف مقابل را از رقابت و ستیز منصرف نمایند و سیستم را به آرامش برسانند. مثال ساده ایی مثل بلند کردن ناخن در فرهنگی که متکی بر کار یدی است، علامت آشکاری است که صاحب آن نیازی به کار یدی ندارد و توان و دارایی او فراتر از دیگران است.
به باور نویسندگان علامت دهی پر هزینه فقط محدود به مثال های ساده نیست و یکی از رفتارهای فراگیر موجودات زنده است.
نکته جالب اینکه نویسندگان با یادآوری کارهای جوزف هنریک که پیش تر به او اشاره کرده ام، متذکر می شوند که این جنبه نمایش قدرت لزوماً خودآگاه نیست و افراد بدون آنکه آنرا انگیزه رفتار خود بدانند به آن مبادرت می کنند. حتی انگیزه افراد برای اعمال نیکوکارانه بدون آنکه آگاه باشند یا اعتراف کنند با "رویت پذیری" آن کارها همبستگی بسیار مثبتی دارد!

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۶
خواندن «پدیدارشناسی روح» هگل، جلسهی شانزدهم، پاراگرافهای بیستوششم تا بیستونهم

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۵
اول. فروریختن ساختمان متروپل آبادان همچون یک سیمپتوم سیستمیک. دربارهی دو شیوهی تحلیل «سرمایه»داری دوم. توسعه یا محیطزیست؟ سوم. پیرامون بیانیهی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دربارهی روانشاسان و مشاوران «غیرمجاز». در ضرورت نقد ریشهای گفتارهای مزخرف چهارم. خواندن پاراگراف بیستوپنجم «پدیدارشناسی روح»

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۴
خواندن «پدیدارشناسی روح» هگل، جلسهی چهاردهم، پاراگرافهای بیستودو، بیستوسه، بیستوچهار

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۳
خواندن «پدیدارشناسی روح» هگل، جلسهی سیزدهم، پاراگرافهای بیستم و بیستویکم

جلسه سوم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۳: شنبه ۵ شهریور (۲۷ آگوست) - پیدایش اقتصاد محیط زیست و اقتصاد سیاسی کربن محور با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

جلسه دوم اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه ۲: شنبه ۲۹ مرداد (۲۰ آگوست) - اندیشه سیاسی و رویکردهای اقتصادی۲ با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

جلسه اول اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف
جلسه ۱: شنبه ۸ مرداد (۳۰ جولای) - اندیشه سیاسی و رویکردهای اقتصادی ۱
با حضور:
شهرام اتفاق
محمد یزدانفر
محمدرضا حیدری

جلسه مقدماتی اقتصاد سیاسی محیط زیست، محیط زیست صنعتی شریف
درسگفتارهای اقتصاد سیاسی محیط زیست در کلابهاوس محیط زیست صنعتی شریف جلسه مقدماتی: یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ (۶ مارس ۲۰۲۲) - تعاریف کلی و مقدماتی با حضور: شهرام اتفاق محمد یزدانفر محمدرضا حیدری

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۲۲

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۲۱

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۲۰

آرش نراقی: متافیزیک عالم غیب
سخنرانی آرش نراقی تحت عنوان «متافیزیک عالم غیب»- ۷ آگوست ۲۰۲۲- مؤسسه فرهنگی ابن سینا- ارواین، کالیفرنیا. در این سخنرانی درباره دلایل فلسفی وجود عالم غیب و شیوه های تماس انسان با آن عالم بحث شده است.

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۹

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۸

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۷

خواندن "مقدمهای بر جامعهشناسی" آدورنو توسط حسام سلامت ۴
اطلاعات بیشتر در سایت صدانت

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۱۰

خواندن "مقدمهای بر جامعهشناسی" آدورنو توسط حسام سلامت ۳
اطلاعات بیشتر در سایت صدانت

آذرخش مکری و معرفی کتاب فرسودگی شغلی و خستگی
معرفی کتاب-"فرسودگی شغلی و خستگی" اثری است چند بعدی که توسط گروهی از پژوهشگران حوزه جامعه شناسی، روانشناسی و تاریخ تالیف گردیده است. بیشتر نویسندگان اروپایی و بخصوص آلمانی و سوئدی هستند. نگارندگان در فصول مختلف کتاب سعی در ارائه نگاهی چند وجهی به مقوله خستگی، ضعف، استهلاک شغلی و احساس ناتوانی حرفه ایی دارند.
بنظر من در سالهای اخیر ما شاهد تسلط رویکرد "افسردگی محور" به اینگونه تالمات بشری بودیم. بالینگران تاکید زیادی بر تشخیص افسردگی دارند و اموری چون بی علاقه شدن به کار، احساس ضعف و خستگی مفرط و بی تفاوتی به وظایف شغلی را در سایه سندرمهای افسردگی و اضطراب تعبیر و تفسیر می کنند. جالب است بدانیم که این رویکرد، تنها تفسیر نبوده و در طی تاریخ طب و روانشناسی مدرن، گروه کثیری نیز سعی در ارائه دیدگاههای شغلی، اجتماعی و اقتصادی برای این حالات داشته اند.
به همین منظور تشخیص ها و فرایندهایی مانند فرسودگی شغلی، نورآستنی و ضعف اعصاب، سندرم خستگی مزمن و حالاتی چون میالژی-فیبرومیالژی جز موارد افتراقی بوده اند که بندرت توسط نظامهای طبقه بندی چون دی اس ام آمریکا بر آنها صحه گذاشته شده است. با اینحال بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی به آنها باور دارند و در فرهنگ آنها رایج هستند.
این کتاب مرور اجمالی به تاریخچه شکل گیری این مفاهیم و جایگاه آنها در علوم رفتاری معاصر دارد. بنظر می رسد حالاتی چون فرسودگی شغلی خیلی شایع تر از آنچه تصور می کنیم، شیوع دارد و بسیاری از حالات ناراحت کننده در واقع نه افسردگی بلکه در قالب رفتارهای سازمانی و بین فردی قابل توضیح هستند. تاکید افراطی بر افسردگی دانستن آنها، فرصت بسیاری از مداخلات و کمک به افراد نیازمند را سلب می کند.
روانشناسان سازمانی و جامعه شناسان در کنار گروهی از روانپزشکان و روانشناسان سعی دارند منشا برخی از موارد پرخاشگری به اطرافیان، بی علاقگی به کار، احساس در جا زدن و رکود، بدبینی شکواگرایانه و نگاه تحقیرآمیز به پیرامون را با اینگونه فرایندها توضیح دهند. هر بیحوصلگی افسردگی نیست و نباید از فرایندهای رفتار بین فردی غافل شد. بنظر من شنیدن این صداها بسیار مفید و روشنگر است و باید به تلفیقی از دو دیدگاه نایل آمد.

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۶

آذرخش مکری: معرفی کتاب عصر اعتیاد: چگونه عادتهای بد کسب و کار بزرگ شدند
معرفی کتاب- "عصر اعتیاد: چگونه عادتهای بد کسب و کار بزرگ شدند" یک کتاب خواندنی و آموزنده به نگارش دیوید کورت رایت، استاد تاریخ دانشگاه فلوریدای شمالی است. کورت رایت پژوهشگری مشهور و برجسته درباره تاریخ اعتیاد است و کتاب های متعددی در اینباره دارد.
او در این آخرین اثر خود مرور فشرده و جذابی به انواع ترکیبات و امور جذاب و عادت ساز و چگونگی تحول و رشد آنها بخصوص در عصر مدرن دارد. از اقبال و عشق عمومی به شکلات گرفته تا فراگیر شدن دخانیات، غذاهای چرب و شیرین مورد توجه او هستند.
در فصل های بعدی حتی به عادت های غیر شیمیایی مانند قماربازی و بازی های رایانه ایی نیز می پزدازد. کلاً کتاب حول و حوش تمام امور لذتبخشی که بشر را درگیر کرده است می چرخد.
او مدعی است که با ورود به عصر مدرن، بشر دچار نوعی "کاپیتالیسم لیمبیک" شده است بدین معنا که به مدد سرمایه داری، لذت های فیزیولوژیک با قیمتی ارزان در دسترس عده زیادی از مردم قرار گرفته اند. در همین راستا به مفهومی بنام مردمی شدن یا دموکراتیزه شدن لذت و تبعات آن اشاره دارد. خوردن شکلات و شیرینی و سایر غذاهای پرکالری، شنیدن موسیقی شاد، دیدن تصاویر مهیج جنسی و غیر جنسی، داشتن امکان بازی یا سرگرمی پیچیده و یا حتی دسترسی به برخی مواد روانگردان تا چندی پیش فقط در انحصار طبقه بسیار مرفه و اشراف بوده است. تولید انبوه و حاکمیت بازار به فراگیر و جهانی شدن این امور دامن زده است و ناگهان نسل های جدید خود را در معرض اغواگری این لذت ها می بینند.
در مقابل این موج عرضه لذت های لیمبیکی، جریان های سختگیر اخلاقی نیز هر از چندگاهی بروز می کنند و سعی دارند مردم را از این خوشگذرانی ها دور سازند. البته به باور او، جریانات سختگیر در بیشتر عرصه ها کوتاه آمده و میدان را به سلطه این لذائذ واگذار کرده اند. او نقش سودآوری و سرمایه داری را در گسترش این سلسله لذتها مهم و کلیدی می داند.
اینکه آینده چگونه خواهد شد و آیا ما شاهد خیزش جریانات سختگیرانه برای کنترل خوشگذرانی لیمبیکی خواهم بود مسئله ای مبهم و جای بحث است.
کتاب کورت رایت با آنکه اثری دانشگاهی است و توسط انتشارات دانشگاه هاروارد به چاپ رسیده است، از رویه واحد و منسجم آکادمیک پیروی نمی کند و بیشتر بیان متفرق جریات و اتفاقات است. با این وجود تسلط نویسنده به تاریخ "لذت های گناه آلود" و ذکر نکات خواندنی درباره آنها، این اثر را جذاب می سازد.
برخی نامها، اصطلاحات و منابعی که در برنامه زنده به آنها اشاره گردید:
Limbic capitalism
Vice anti-vice democratization of pleasure
Disciplined pleasure
Homogenocene
inebriety
Charles Dickens; Old curiosity shop
Beer-before-bread hypothesis
Astragals
SEYLE study
Autotrophic / epistolary novels
Tanorexia
الحسن بن هانی الحکمی (ابونواس)
کتاب التصریف
ابولقاسم عباس بن الخلف بن زهراوی
-Pharmacological influences on the neolithic transition ( 2015) Greg Wadley & Brian & Hayden
-Drunk: how we sipped, danced and stumbled our way to civilization (2021) Edward Slingerland
-Solitary sex (2003) Thomas Laqueur
-Phishing for fuels (2015) George Akerlof & Robert Shiller
فریب طعمه ها: اقتصاد سو استفاده و فریب ترجمه افشین خاکباز
-Salt, sugar and fat (2013) Michael Moss
-A newly identified group of adolescents at invisible risk for psychopathology and suicidal behavior (2014) Vladimir Carli
-Globalisation of addiction (2008) Bruce Alexander

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۹

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۸

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۷

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۹)، امیر مازیار

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۸)، امیر مازیار

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۷)، امیر مازیار

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۶)، امیر مازیار

خدا، دوراهی های سوگناک، و مسأله شرور گزاف
به همت حلقه دیدگاه نو .
شنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۲
خواندن «پدیدارشناسی روح» هگل، جلسهی دوازدهم، پاراگراف نوزدهم

آذرخش مکری: بحثی درباره حرص و طمع
این کتاب در اصل مجموعه پژوهش های خانم تری سه اونت جِنس است که با عنوان "روانشناسی حرص و طمع" به چاپ رسیده است. سه اونت جنس روانشناس اجتماعی در دانشگاه تیلبرگ هلند است و طی سال های اخیر پژوهش های متعدد و جالبی درباره حرص و طمعکاری انجام داده است.
طمعکاری جستجوی افراطی مال، یک موقعیت یا پاداش است به گونه ایی که فرد در جریان این جستجو به دیگران آسیب می زند یا به حقوق آنها تعرض می کند و در عمل نیز هیچگاه از داشته های خود راضی نمی شود. حرص با شادکامی در تضاد است و افراد حریص از رضایتمندی کمتری در زندگی برخوردارند.
پژوهش درباره حرص طی سالهای اخیر رشد زیادی داشته است که منجر به یافته ها و نظریات جالبی شده است. آیا حرص یک امر ذاتی و سرشتی است یا پدیده ایی موقعیتی؟ ایا برخی ذاتاً حریص هستند یا چینش محیط و وقایع موقعیتی به شکل گیری آن در افراد کاملاً طبیعی و سالم منجر می گردد.
یکی از مفاهیم جالب که در جریان مطالعه بر روی حرص به آن اشاره شده است "بیش درآمدی" است: بسیاری از مردم بیش از آنکه فرصت پیدا کنند از آن استفاده کنند، درآمد دارند و مال می اندوزند. مکانیسم شکل گیری این مال اندوزان ناکام در کجاست؟ چرا برخی کماکان کار می کنند ولی از آن اندوخته های خود لذت نمی برند؟ کلاً افراد خسیس چرا اینگونه اند؟ برخی شکل گیری آنرا به محرومیت در دوره رشد نسبت می دهند. برخی نیز مفاهیم القایی محیطی و فرهنگی را دخیل می دانند. جالب اینکه برعکس، پژوهشهای زیادی از شکل گیری حرص بواسطه رفاه حکایت دارند! برخی پژوهشها نیز مدعی هستند که حرص بسیار مسری است.
چگونه می توان حرص بشر را محدود کرد؟ آیا اصولاً این کار شدنی است؟ از طرفی عده ایی پیشرفتهای جهان مدرن را در حرص و بسنده نکردن افراد به داشته های خود می دانند. آیا این امر درست است؟
جالب اینکه مدلهایی از حرص و طمع در حیوانات هم وجود دارد و با مداخلات محیطی می توان حیواناتی طمعکار بار آورد! این رفتارها معادلهای زیستی-عصبی نیز در مغز دارند.

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۵

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۱
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱۰
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

هادی صمدی: عدالت اجتماعی و سرشت انسان
اطلاعات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۴

قهرمانسازی یا قهرمانستیزی؛ با حضور کاوه بهبهانی و آرش کمالی
در این جلسه کاوه بهبهانی و آرش کمالی به میزبانی دکتر علی آذری، درباب فیلم قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی دربارۀ فیلم و حواشیای که برانگیخته به گفتوگو نشستهاند. شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۳

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۲

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۹
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

مناظره لیبرال ها و جماعت گرایان معاصر بر سر چیست؟
با حضور: مختار نوری، مدیر گروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه
به میزبانی امید قائمپناه
به همت موسسهی فرهنگی صدانت
فردگرایی/ جمعگرایی
حق محوری/ خیر محوری
بیطرفی دولت/ مداخلهگرایی دولت
جهانشمولی/ زمینهمندی
چهارشنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۶

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۶

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۸
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۷
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۵

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۴

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۳

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۲

خوانش کتاب «خدا و اخلاق» اثر آنه جِفری توسط یاسر میردامادی ۱

کتاب صوتی «سازگاری ایرانی» اثر مهدی بازرگان ۳/۳

کتاب صوتی «سازگاری ایرانی» اثر مهدی بازرگان ۲/۳

کتاب صوتی «سازگاری ایرانی» اثر مهدی بازرگان ۱/۳

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۵

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۵)، امیر مازیار

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۴

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۳

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۲

درسگفتارهای «تفکر سیاسی اثر گلن تیندر» از محمدمهدی مجاهدی ۱

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۶
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

«خوب» و «بد» منتقد فیلم در ورطهی فلسفه

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۴)، امیر مازیار

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۳)، امیر مازیار
حلقه دیدگاه نو

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۲)، امیر مازیار
حلقه دیدگاه نو

درسگفتارهای حقیقت و روش اثر گادامر (۱)، امیر مازیار
حلقه دیدگاه نو

عادتها، دکتر آذرخش مکری
سلسله نشست های توانمندسازی و رشد فردی ۲۶ آبان ۱۴۰۰ هفتمین نشست خودشناسی دکتر آذرخش مکری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

شادی، رضایتمندی و معنای زندگی، دکتر آذرخش مکری
سلسله نشست های توانمندسازی و رشد فردی ۱ دیماه ۱۴۰۰ هشتمین نشست خودشناسی دکتر آذرخش مکری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
برخی اسامی و منابعی که در جریان برنامه زنده به آنها اشاره گردید:
Michael Ghiselin
Robert Nozick
Derek Parfit
George Ainslie
Michael Yapko
Peter Lewinsohn
Daniel Kahneman
Formidable obstacle
Epic of Gilgamesh
High income improves evaluation of life but not emotional well-being PNAS 2010 Daniel Kahneman Angus Deaton
Memories of colonoscopy: a randomized trial Pain 2003 by Donal Redelmeier
Hedonism and the choice of everyday activities. PNAS 2016 by Maxime Taquet
Behavioral activation for depression by Christopher Martell and Sona Damidjian
ترجمه با نام: درمان افسردگی با فعالسازی رفتاری مترجمان؛ سامان نونهال و سید علی محمد موسوی
Emotion focused therapy 2017 by Leslie Greenberg
Depression is contagious 2009 by Michael Yapko
Focusing 1982 by Eugene Gendlin
Sweet spot 2021 by Paul Bloom

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۱

تلاشگری، دکتر آذرخش مکری
سلسله نشست های توانمندسازی و رشد فردی ۲۹ دیماه ۱۴۰۰ نهمین نشست خودشناسی دکتر آذرخش مکری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
برخی اسامی و منابعی که در جریان برنامه زنده به آنها اشاره گردید:
Homo economicus
Utilitarianism effort
Sunk cost fallacy
Justification of effort
IKEA effect
Rational irrationality
#Conscientiousness
#Grit
Learned industriousness
Personal justice sensitivity
Tomer Czackes 2018 Greater effort increases perceivedvalue in an invertebrate.
Thomas Zentall 2016When humans and other animals behave irrationally.
Emma Lydall 2010 Rats place greater valueon rewards produced by high effort.
Brock Bastian 2012 Physical pain and guilty pleasures.
Angela Duckworth 2009 Development and validation of the Short Grid Scale.
KevinDutton 2012 The wisdon of psychopaths: what saints, spies and serial killers can teach us about success
Michael Inzlich 2018 The effort paradox: effort is both costly and valued

ایران و اقتصاد سیاسی محیط زیست در گفتگو با شهرام اتفاق
چرا ایران که به لحاظ برخورداری از منابع انرژی یکی از ثروتمند ترین کشورهای جهان است در دهههای گذشته روز به روز فقیرتر شده؟ نقش سیاستهای ملی انرژی و سیاست اقتصادی محیط زیست در ایجاد چنین وضعیتی چه بوده و هست؟ شهرام اتفاق، مهمان این برنامه به این سوالها پاسخ میدهد.

شور و اشتیاق در زندگی، دکتر آذرخش مکری
سلسله نشست های توانمندسازی و رشد فردی ۴ اسفند ۱۴۰۰ دهمین نشست خودشناسی دکتر آذرخش مکری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۵
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۴
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۳
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱۰
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۹
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۸
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۷
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۶
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۵
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۴
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۳
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۲
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

سخنرانی حسین دباغ با عنوان دموکراسی اخلاقی در خانهی فرهنگی غدیر
دموکراسی را حکومت مردم برای مردم و توسط مردم تعریف کرده اند. از محسنات دموکراسی بسیار گفته اند. برای مثال، ادعا شده است که تا کنون در کشوری که دموکراسی و مطبوعات آزاد دارد قحطی دیده نشده است. یا اینکه دموکراسی ها با هم نمی جنگند و در دموکراسی ها می توان رهبران بی کفایت را بدون خونریزی پایین کشید. با این همه، هنوز طنین استدلال افلاطون علیه دموکراسی به قوت در ادبیات فلسفه سیاسی شنیده می شود. افلاطون معتقد بود حکمرانی کردن یک مهارت است و اموری که نیازمند مهارت اند را باید به خبرگان سپرد. اما مشکل اینجاست که در دموکراسی ها مردمی حکمرانی می کنند که خبره نیستند و مهارت ندارند. بنابراین، دموکراسی غیر معقول است. در دنیای کنونی، مسئله عمیق تر هم می شود وقتی با طغیان نورچشمی ها مواجه می شویم. جای خبرگان را نورچشمی ها می گیرند و بسیاری از دموکراسی ها را نورچشمی ها هدایت می کنند. آیا چنین دموکراسی ای معقول است؟ اخلاقا قابل دفاع است؟ اگر پاسخ منفی است چرا که زیرساختارهای ناعادلانه توسط این دموکراسی ها بازتولید می شود آنگاه راه برون شو کجاست؟ چطور می توان استبداد و سلطه نورچشمی ها را تضعیف کرد و صدای خفته و خفه قشر مطرود جامعه را شنید و آنان را به مشارکت بیشتر دعوت کرد؟

جایگاه اقتصاد چرخشی در محیط زیست و سیاست
با حضور فریدون مجلسی و شهرام اتفاق | اقتصاد چرخشی چیست؟ چه دستاوردی برای محیط زیست دارد؟ بازیگران اقتصادی و سیاسی آن کدامند؟ | چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۲
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "مقدمهای بر جامعهشناسی" آدورنو توسط حسام سلامت ۲
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "پدیدارشناسی روح" هگل توسط حسام سلامت ۱
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "مقدمهای بر جامعهشناسی" آدورنو توسط حسام سلامت ۱
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

خواندن "لیبرالیسم" فون میزس توسط مهدی تدینی ۱
توضیحات بیشتر در سایت صدانت

گفتوگو دربارهی فلسفه برای زندگی
گفتوگو دربارهی «فلسفه برای زندگی» | باحضور: استاد مصطفی ملکیان، دکتر بیژن عبدالکریمی، دکتر سروش دباغ| ۲۲ دی ماه ۱۴۰۰ |کلاب هاوس

آرش نراقی: مولوی و مسأله شرّ
سخنرانی در جمع پزشکان ایرانی مقیم آمریکا به مناسبت روز عرس (۱۸ دسامبر ۲۰۲۱) درباره پاسخ مولانا به مسأله شرور در عالم

احمد رجبی: آسیبشناسی شرایط امکان پژوهش فلسفی در ایران

کاوه بهبهانی: تأملی در باب پژوهشگری
تأملی در باب پژوهشگری؛ کاوه بهبهانی (پژوهشگر حوزه فلسفه) - به همت بخش زبان و ادبیات فارسی مؤسسه آموزش عالی حافظ شیراز - به مناسبت هفته پژوهش

گفتگو با بیژن عبدالکریمی: امر قدسى | هایدگر و ایمان | هانری کوربن پلی بین شرق و غرب
حيرة ٣٨
▪️ دكتر بيژن عبدالكريمى -
استاد فلسفه در دانشگاه آزاد - تهران
كتاب هاى استاد:
▪️پرسش از امکان امر دینی در جهان معاصر
▪️شریعتی و تفکر آینده ما
▪️هایدگر در ایران
▪️ما و جهان نیچهای
▪️ما و پستمدرنیسم
گفتگو با دكتر عبدالكريمي درباره:
▪️تعريف امر قدسى
▪️تحليلى از شخصيت وفكر هنرى كربن
▪️نظريه بازى الفاظ ويتكنشتاين
▪️ويژگیهای مهم سيد موسى صدر
▪️سنت عرفانى ومدرنيسم
▪️فلسفه وجودى ألمان ومساله إيمان

آرش اباذری: هگل و مدرنیته های متعدد
پژوهشکده فلسفه تحلیلی | دوشنبه، ۱ آذر ۱۴۰۰

قرآن به چه کار امروز ما میآید؟
سلسله گفتاری برای یافتن پاسخ به سه پرسش اساسی دربارهی قرآن
پرسش سوم | جلسه پایانی
قرآن به چه کار امروز ما میآید؟
در گفتگوی صدانت با فرهاد شفتی
به میزبانی محمدکاظم برزگر
پنج شنبه، ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰

سخنرانی «نظریههای جدید در نیکزیستی» از جواد حیدری
اگر بخواهیم وضع مطلوب آدمی را توصیف کنیم، دو اصطلاح بسیار پرکاربرد است: شادکامی [happiness] و نیکزیستی [well-being]. کل مباحثی که در این حوزه مطرح میشود به سه بخش مهم تقسیمکردهاند: ۱) نظریههای شادکامی یا نیکزیستی؛ ۲) چه چیزی ما را شادکام میکنند یا علل نیکزیستی کدامند؛ ۳) چگونه میتوان شادکامی یا نیکزیستی را در مقام عمل محقق کرد. هدف از این بحث آن است که معیاری عرضه شود هم برای تصمیمگیری فردی و نهادی و هم برای ارزیابی رفتار فردی و نهادی.
به همت خانه فرهنگی غدیر/ ۷ آذر ۱۴۰۰

نقد و بررسی کتاب درآمدی بر فلسفه زبان و زبان دین
نقد و بررسی کتاب «درآمدی بر فلسفه زبان و زبان دین»
مولف: میرسعید موسوی
ناقدان: ابوالقاسم فنائی و امیراحسان کرباسیزاده
به همت انجمن علمی فلسفه دانشگاه مفید با همکاری انتشارات دانشگاه مفید
دوشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۰

سخنرانی مصطفی ملکیان و بیژن عبدالکریمی همراه با پرسش و پاسخ
استاد مصطفی ملکیان: جاودان-فلسفه در داستان سیاوش
دکتر بیژن عبدالکریمی: شاهنامه و تبلور خرد ایرانی
پرسش و پاسخ با حضور دکتر بابک عالیخانی
وبینار شاهنامه و حکمت فهلوی
دوشنبه 8 آذرماه 1400

معیارهای فلسفه و علوم اجتماعی در برابر ایدئولوژی آگاهی کاذب
شرح و نظری بر مفاهیم ِ ایدئولوژی، فلسفه و تاریخ (جلسه سوم)
معیارهای فلسفه و علوم اجتماعی در برابر ایدئولوژی آگاهی کاذب
در گفتگو با ابراهیم صحافی
به میزبانی اصلان علی عباسی
شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰
به همت موسسه فرهنگی صدانت

قرآن انحصارگراست یا کثرتانگار؟ ۲
سلسله گفتاری برای یافتن پاسخ به سه پرسش اساسی دربارهی قرآن
پرسش دوم | جلسه دوم
قرآن انحصارگراست یا کثرتانگار؟
در گفتگوی صدانت با فرهاد شفتی
به میزبانی محمدکاظم برزگر
پنج شنبه، ۴ آذرماه ۱۴۰۰

زایندهرود در زمان کنونی میتواند زنده بماند؟
در گفتگوی با منیر کرباسچی (کنشگر محیطزیست و زایندهرود) | به میزبانی پرستو حسنی | یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ | به همت موسسه فرهنگی صدانت

قرآن انحصارگراست یا کثرتانگار؟ ۱
سلسله گفتاری برای یافتن پاسخ به سه پرسش اساسی دربارهی قرآن
پرسش دوم | جلسه اول
قرآن انحصارگراست یا کثرتانگار؟
در گفتگوی صدانت با فرهاد شفتی
به میزبانی محمدکاظم برزگر
پنج شنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۰

رابطه ایدئولوژی با تاریخ چیست و تاریخ و تاریخیگری حاوی چه مفاهیمی است؟
شرح و نظری بر مفاهیم ِ ایدئولوژی، فلسفه و تاریخ (جلسه دوم)
رابطه ایدئولوژی با تاریخ چیست و تاریخ و تاریخیگری حاوی چه مفاهیمی است؟
در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی
به میزبانی اصلان علی عباسی
شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰

مخاطب قرآن کیست؟ ۲
سلسله گفتاری برای یافتن پاسخ به سه پرسش اساسی دربارهی قرآن
پرسش اول | جلسه دوم
مخاطب قرآن کیست؟
در گفتگوی صدانت با فرهاد شفتی
به میزبانی محمدکاظم برزگر
پنج شنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۰

نیایش؛ تماشای جهان در آیینه جان
دوازدهمین برنامه از نهمین همایش روز نیایش، آتش آه
به همت مؤسسه سروش مولانا، خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن سرو سایهفکن
سهشنبه، ۷ اردیبهشت ١۴٠٠
سخنران: عرفان نظرآهاری
دبیر نشست: الهام روستاییراد

ایدئولوژی چیست و چرا یک مفهوم مناقشهبرانگیز شده است؟
شرح و نظری بر مفاهیم ِ ایدئولوژی، فلسفه و تاریخ (جلسه اول)
ایدئولوژی چیست و چرا یک مفهوم مناقشهبرانگیز شده است؟
در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی
به میزبانی اصلان علی عباسی
شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰

مخاطب قرآن کیست؟ ۱
سلسله گفتاری برای یافتن پاسخ به سه پرسش اساسی دربارهی قرآن
پرسش اول | جلسه نخست
مخاطب قرآن کیست؟
در گفتگوی صدانت با فرهاد شفتی
به میزبانی محمدکاظم برزگر
پنج شنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۰

مقاومتِ عاری از خشونت، بررسی کتابی از مایکل انناگلر
با حضور مترجم کتاب: محمدامین احمدی (استاد دانشگاه ابن سینا در کابل افغانستان) و آرش نراقی (دانشیار دین و فلسفه در دانشگاه موراوین پنسیلوانیای امریکا)
به میزبانی محمدرضا کدیور
به همت دین آنلاین
جمعه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰

آذرخش مکری: جهان نابرابر
جلسه ششم خودشناسی ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰

بررسی کتاب جهانی بدون کار؛ آذرخش مکری

بررسی کتاب سوگیری که ما را چند دسته میسازد؛ دکتر آذرخش مکری

با یاسر میردامادی - له و علیه «برهان قاطع»: آیا خداباور-خداناباور میتوانند دیدگاه یکدیگر را قاطعانه رد کنند؟
در این قسمت با #یاسر_میردامادی عزیز گفتگویی داشتیم که محتوای آن از نگرش های فلسفی میان بیخدایان و خداباوران به یکدیگر، به نگرش های له و علیه «برهان قاطع» و البته به موضوعاتی درباره معرفت شناسی اختلاف رسید.
منبع: پادکست آیونیا

عمومی کردن علم در ایران
عمومی کردن علم در ایران
منصور وصالی, هادی صمدی ,محمد معصومی
9 اکتبر2021, حلقه دیدگاه نو

آذرخش مکری: تحصیل و موفقیت در یادگیری
پنجمین نشست به وقت خود شناسی | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

تحلیل فیلم سنگ صبور
هماندیشیهای بهسوی سیمرغ:
جلسه تحلیل فیلم «سنگ صبور»
نویسنده و کارگردان: عتیق رحیمی
تحلیل از سه دیدگاه روانشناسی، فلسفه و تبارشناسی
دکتر محمدرضا سرگلزایی
دکتر محسن یارمحمدی
دکتر حسین محمودی
یکشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۰

امکان یا امتناع زیستِ اخلاقی در ساختارهای غیراخلاقی
در گفتگوی حسین هوشمند و کاوه بهبهانی
به میزبانی محمدرضا کدیور
به همت جرعه
۲۶ شهریور ۱۴۰۰

کودکان کار مجازی و آسیبهای روانی-اجتماعی
درگفتگو با:
پروین میرعنایت - روان درمانگر
غزاله دلفانی - فعال و پژوهشگر اجتماعی
به میزبانی:
پرستو حسنی - خبرنگار اجتماعی
به همت موسسه فرهنگی صدانت

معرفی کتاب " تحت تاثیر" ، دکتر آذرخش مکری
معرفی کتاب- هفته گذشته بحثی درباره کتاب موفقیت و شانس نوشته رابرت فرانک استاد اقتصاد دانشگاه کورنل داشتم. این هفته هم به کتاب اخیر او که سال گذشته توسط انتشارات دانشگاه پرینستون با عنوان "تحت تاثیر" چاپ شده است، خواهم پرداخت. در این اثر فرانک به بررسی تاثیر پذیری ما از دیگران و چگونگی سرایت رفتار می پردازد. قبل تر به کتاب "رفتار چگونه گسترش می یابد" دامون سنتولا پرداختم. کتاب فعلی تا حدی همسو و موید کتاب سنتولا است. انسان ها بیش از آنکه فکر می کنند از یکدیگر تاثیر می پذیرند. در عمل می توان گفت که کشیدن سیگار، چاقی و اضافه وزن، مصرف الکل و مواد مخدر، الگوهای رفتار جنسی، تمایل به خرید کالا و تجملگرایی و بسیاری رفتارهای دیگر درجه سرایت بالایی دارند. او با اشاره به چندین پژوهش کلیدی و تامل برانگیز نشان می دهد که این سرایت جنبه علیتی دارد و صرفاً یک همبستگی آماری نیست. اما اگر رفتارها مسری هستند تکلیف مقوله اراده آزاد و انتخاب چه می شود؟ اگر ما بدون آنکه خود بدانیم از دیگران بشدت تاثیر می پذیریم چگونه می توانیم ادعا کنیم که مسئول تمامی انتخاب های خود هستیم؟ از طرف دیگر اگر رفتارها سرایت پذیر هستند آیا حاکمیت ها اجازه دارند برخلاف میل شهروندان و به صرف محافظت از دیگران، مانع برخی رفتارها گردند؟ آیا چون پرخوری و اضافه وزن سرایت پذیر است می بایستی از غذاهای پرکالری و چاق کننده مالیات مضاعف اخذ کرد؟ او همچنین در کتاب حاضر بحث "کالاهای موقعیتی" و مسابقه تسلیحاتی در مصرف تجملی که در کتاب های قبلی خود یعنی اقتصاد داروین و موفقیت و شانس بدانها اشاره کرده است، را ادامه می دهد. برای متوقف کردن رقابت مخرب و غیر سازنده انسان ها در بدست آوردن کالاهای موقعیتی که با کاهش حس شادکامی و رضایتمندی از زندگی همراه است چه باید کرد؟ در بخش دیگری از کتاب به چگونگی تغییر باورها نگاه عمیق تری دارد و نشان می دهد در بسیاری از موارد شبکه های اجتماعی به افزایش قطبی شدن سیاسی و عقیدتی دامن زده اند. راهکار روشنگری و تغییر باورهای نادرست چیست؟ بنظر من این اثر فرانک هم خواندنی، جذاب و آموزنده است. آنرا به شما علاقمندان توصیه می کنم. چهارشنبه هفدهم ساعت نه شب هم در برنامه زنده ایی بیشتر درباره ادعاها و نظرات او و این کتاب صحبت خواهم کرد. https://www.instagram.com/azarakhshmokri/ #Azarakhsh_mokri #Robert_Frank #contagion #behavior #psychology #obesity #free_will #cognitive_science #economics #آذرخش_مکری #معرفی_کتاب #شادکامی #روانشناسی #علوم_رفتاری #شناخت #سرایت_رفتار #اراده_آزاد #تغییر_باورها #خویشتنداری #تبلیغات

سخنرانی حسین دباغ با عنوان الهیات استعاری (۱۲)
با همکاری بنیاد توحید و مدرسه مولانا

آذرخش مکری: تلاش، خویشتنداری و آینده نگری
چهارمین نشست به وقت خود شناسی | ۳ شهریور ۱۴۰۰

شرحی بر مقاله «دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی» ۶
جلسه ششم و پایانی از مجموعه جلسات شرحی بر مقاله «دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی»
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
به میزبانی محمدکاظم برزگر
جمعه، ۵ شهریور ۱۴۰۰
* نقدهایی که در این جلسه به شروط تخصص از نگاه مصطفی ملکیان، وارد شدند به صورت ویژه وامدار مقاله نقدی بر دیدگاه مصطفی ملکیان در مورد تعبد در دین به قلم میرسعید موسوی اردبیلی است.

امکان یا امتناع زیست اخلاقی در ساختارهای غیراخلاقی
باحضور:
دکتر حسین دباغ
(دکتری فلسفه اخلاق)
دکتر جواد حیدری
(دکتری علوم سیاسی)
به میزبانی:
آقای محمدرضا کدیور
زمان: ۳ شهریور ۱۴۰۰

آرش نراقی: آواز خدا؛ بازسازی نظریه فضل الرحمان در خصوص مکانیسم تنزیل وحی
سخنرانی آرش نراقی با عنوان «آواز خدا: بازسازی نظریه فضل الرحمان در خصوص مکانیسم تنزیل وحی» - ۱۲ ژانویه ۲۰۱۹- مؤسسه فرهنگی ابن سینا - ارواین، کالیفرنیا

شرحی بر مقاله «دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی» ۵
جلسه پنجم از مجموعه جلسات شرحی بر مقاله «دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی»
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
به میزبانی محمدکاظم برزگر
سه شنبه، ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

الهیات اندوه در گفتگو با فرهاد شفتی
الهیات اندوه
در گفتگو با فرهاد شفتی
به میزبانی نورا نوری صفت
به همت دینآنلاین

میزگرد علمی تخصصی: دولت توسعهگرا و سیاستهای اقتصادی: تجربه جمهوری اسلامی
اعضای میزگرد: * علی دینی ترکمانی عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی * محسن رنانی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان * محمد فاضلی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی * محمد قاسمی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی * احمد میدری عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به همت پژوهشکده امور اقتصادی پنجشنبه 21 مردادماه 1400

جلسه چهارم از جلسات شرحی بر مقاله دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
جلسه چهارم | ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
به میزبانی محمدکاظم برزگر

سخنرانی حسین دباغ با عنوان الهیات استعاری (۱۱)
با همکاری بنیاد توحید و مدرسه مولانا

آرش نراقی و اسفندیار طبری: آیا گوشتخواری غیراخلاقیست؟
استدلال های فلسفی در مورد پرهیز از گوشت نسبتا جدید است. از جمله ی این استدلال ها یکی این است که جانوران مثل انسان حق دارند. کم و کیف این حق محل مناقشه است اما مبنای آن این مشاهده ی ابتدایی ست که جانور هم مثل انسان درد و رنج می کشد. آیا این استدلال می تواند شما را به کم مرتبه بودن عمل گوشتخواری ترغیب کند؟ میزگرد پرگار با عنوان «آیا گوشتخواری غیراخلاقی است؟» با حضور آرش نراقی و اسفندیار طبری

تنهایی، عارضهای فراگیر در جهان مدرن
گفتوگوی مصطفی ملکیان و آرش نراقی با موضوع «تنهایی، عارضهای فراگیر در جهان مدرن» به همت جمعیت خیریه غدیر استان البرز

نقش و جایگاه تاریخ اندیشه غرب و اندیشه ايرانشهری در دستگاه نظری جواد طباطبایی
در گفتگوی اصلان علی عباسی با ابراهیم صحافی جلسه هفتم | ۳ مرداد ۱۴۰۰

مصاحبه رز صانعی با مصطفی ملکیان
میهمان: مصطفی ملکیان
مجری: رز صانعی
موضوع: نظریه پرداز در حوزه علوم انسانی
Guest: Mostafa Malekian
Host: Rose Sanei
Subject: Theorist in the field of humanities

جلسه سوم از جلسات شرحی بر مقاله دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
جلسه سوم | ۱ مرداد ۱۴۰۰
به میزبانی محمدکاظم برزگر

آذرخش مکری: برآورد صحیح از خویشتن
سومین نشست به وقت خود شناسی | ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

رنجی به نام معمولی بودن
درگفتگو با فردین علیخواه
به میزبانی سارا نیکاندیش
سه شنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۰

جلسه دوم از جلسات شرحی بر مقاله دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
جلسه دوم | ۲۴ تیر ۱۴۰۰
به میزبانی محمدکاظم برزگر

جدال قدیم و جدید در اندیشه غربی و اندیشه ایرانی و تصلب سنت در ایران
در گفتگوی اصلان علی عباسی با ابراهیم صحافی جلسه ششم | ۲۰ تیر ۱۴۰۰

جلسه اول از جلسات شرحی بر مقاله دفاعیهای مدرن از آتوریته دینی
نویسنده مقاله: لیندا ترینکاس زاگزبسکی
شارح: امید کشمیری
جلسه اول | ۱۸ تیر ۱۴۰۰
به میزبانی محمدکاظم برزگر

استیگما در اختلال روان
باورهای غالبا منفی در مورد کسانی که شرایط خاص بهداشت روانی را تجربه میکنند از کجا میآید؟ استیگما (قضاوت منفی نسبت به کسی که خصوصیت متمایز و یا ویژگی شخصیت متفاوت دارد) تا چه میزان میتواند مخرب باشد؟
در گفتگو با هادی برازنده
به میزبانی امید جهادی

گفتوگوی کانال حيرة با مصطفی ملکیان پیرامون عرفان شرقی و تصوّف اسلامی
مباحثی که در این گفتوگو به آنها پرداخته میشود:
نظریهی عقلانیت و معنویت
عرفانِ ابنعربی و مولانا و عطار
عرفان و ادبیاتِ مکتب خراسان
حکمتِ شمس و مولانا
مقایسهی شخصیتِ ابوسعید ابوالخیر و عینالقضاة همدانی
تفاوت عرفان و فقه
عرفان اسلامی به قرآن قرابت بیشتری دارد یا به ادیان شرقی؟
نظریهی وحدتِ متعالیِ ادیان (تراسندنتالیسم)
تجربهی دینی
حيرة 18 | مصطفى ملكيان | العقلانية والمعنوية | العرفان بين الشرق والغرب | الأدب الفارسي الروحي

بررسی آرای بیل گیتس درباره تغییر اقلیم و محیطزیست
در گفتگو با شهرام اتفاق به میزبانی مجتبی طباطبایی

آرش نراقی: معجزه؛ پنجرهای به جهان ماوراء
به همت بنیاد توحید
در تاریخ ۲۵ ژوئن ۲۰۲۱

اهمیت نص و سنت در اندیشه طباطبایی و تفاوتهای نص و سنت در حوزههای تمدنی مختلف
در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی
به میزبانی اصلان علی عباسی
شنبه، ۵ تیر ۱۴۰۰

گفتگو با بهنام خداپناه دربارهی کتاب آزادی حیوانات
به همت نشر ققنوس | در گفتگو با گفتگو با بهنام خداپناه | به میزبانی زهره حسینزادگان | دربارهی کتاب آزادی حیوانات اثر پیتر سینگر

آذرخش مکری: حسهای بد ما
دومین نشست به وقت خود شناسی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۰

آذرخش مکری: چالش اعتماد به نفس
اولین نشست به وقت خود شناسی | ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

آذرخش مکری: جریان شناسی
قدری جریان شناسی، معرفی کتاب و بیان دیدگاه شخصی
مرکز آموزشی درمانی پژوهشی بیمارستان روزبه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۰

اهمیت نظریههای طباطبایی در اجتهاد برای مشکل ایران و پیریزی فلسفه جدید
در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی
به میزبانی اصلان علی عباسی
یکشنبه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۰

فرایند تحول اقتدار در نیم قرن اخیر ایران
در گفتگو با حسن محدثی
به میزبانی علی موحدی

فلسفه و انتخابات در شرایط ناخواسته، پرگار
فلسفه سیاسی در مورد انتخاب آنگاه که انتخاب کننده در شرایط ناخواسته قرار گرفته چه میگوید؟ انتخاب ناخواسته ما را در چه معضل اخلاقی قرار میدهد؟ مهمانان این هفته برنامه: حسین دباغ، پژوهشگر فلسفه و فرهاد گوهردانی، پژوهشگر مطالعات توسعه

داود فیرحی: مشروطه و تکوین حوزه عمومی
مشروطه و تکوین حوزه عمومی

معرفی و بررسی کتاب «ایران، بر لبه تیغ» اثر محمد فاضلی
با حضور محمد فاضلی، مسعود سپهر، سیدعلیرضا بهشتی | به همت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی (شعبه فارس)

مسئولیت اجتماعی، آزادی و شناخت در گفتگو با عبدالرحمن نجلرحیم و حسین دباغ
واکاوی ابعاد اخلاقی، اجتماعی و عصبروانشناختی مسئولیت افراد نسبت به یکدیگر
به همت رسانه تخصصی علوم شناختی و مغز

گفتوگو با مصطفی ملکیان پیرامونِ کتاب «پرتابهای فلسفه» نوشتهی محمدمهدی اردبیلی
میزبانان: زهره حسینزادگان و آریان شبگرد
به همت نشر ققنوس
تاریخ جلسه: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰

شیوه شناخت و فهم منسجم دستگاه فکری طباطبایی
از مجموعه گفتارهای ابراهیم صحافی با عنوان «دستگاه نظری جواد طباطبایی» | در گفتگوی اصلان علی عباسی با ابراهیم صحافی | جلسه سوم | ۸ خرداد ۱۴۰۰

سخنرانی حسین دباغ با عنوان الهیات استعاری (۱۰)
با همکاری بنیاد توحید و مدرسه مولانا

نقد کالاییسازی طبیعت در آرای چپ
نقد کالاییسازی طبیعت در آرای چپ: کارل پولانی، مایکل پرنتی، دیویدهاروی، جان بلامی فاستر، یانیس واروفاکیس، نائومی کلاین و ... | در گفتگوی صدانت با شهرام اتفاق به میزبانی مجتبی طباطبایی

سخنرانی کاوه بهبهانی با عنوان اخلاق انتخابات
پیوند(های) اخلاق و سیاست لایهلایه و پیچیده است. سیاست بدون تأملات اخلاقی صرفاً جولانگاهِ قدرتهای وحشی و برهنه است. در جلسۀ "اخلاقِ انتخابات" از این خواهم گفت که مشارکت در انتخابات، حتی در جوامع کاملاً دموکراتیک، بهلحاظ اخلاقی وظیفۀ شهروندان نیست و حتی قویتر از این گاه شهروندان، حتی در جوامع کاملاً دموکراتیک، اخلاقاً موظفاند در انتخابات مشارکت نکنند.

مسلمانی به شیوهی محمد مجتهد شبستری
محمد مجتهد شبستری

سخنرانی آرش نراقی با عنوان نسبیتگرایی اخلاقی
نسبیتگرایی اخلاقی چیست؟ اهمیت و جذابیت این دیدگاه در چیست؟ مهمترین دلایلی که فیلسوفان و متخصصان علوم انسانی و اجتماعی برای تأیید این دیدگاه عرضه کردهاند، کدام است؟ آیا نسبیتگرایی اخلاقی موضعی قابل دفاع است؟ مهمترین انتقاداتی که بر این دیدگاه وارد شده است، کدام است؟

جستار خُرد در بِهکَرد نقد موسیقیِ ما؛ آروین صداقت كیش؛ جلسه ۸
از سلسله گفتگوهای بینارشتهای میز - به كوشش موسسهی فرهنگی صدانت - عنوان این جلسه: جمع بندی و پرسش و پاسخ - سلسله گفتگوی نخست؛ با آروین صداقت كیش - میزبان : شیوا بیرانوند

مفاهیم محوری نظریه جواد طباطبایی در گفتگو با ابراهیم صحافی
مفاهیم محوری نظریه جواد طباطبایی | در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی | به میزبانی اصلان علی عباسی | شنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

خلق اثر هنری ۳۱؛ گفتگو با عبدالرحمن نجل رحیم و على نجاتِ غلامى
سى و یکمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان عصب، پدیدارشناسى/ پدیدارشناسى هنر به ميزبانى شیوا بیرانوند و با حضور عبدالرحمن نجل رحیم و على نجاتِ غلامى

سروش دباغ: سهروردی در آینه حافظ
چهارشنبه : ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
به همت کتابخانه تصوف و عرفان
از سلسله نشست های عرفان و تجلیات آن در فرهنگ، ادبیات و هنر

نقد آرای یانیس واروفاکیس در اقتصاد سیاسی محیطزیست
نقد آرای یانیس واروفاکیس (نویسنده کتاب حرفهایی با دخترم در مورد اقتصاد) در اقتصاد سیاسی محیطزیست | در گفتگو با شهرام اتفاق به میزبانی مجتبی طباطبایی

سخنرانی "دینشناسی رضا بابایی" از حسن محدثی
از لایوهای رمضانی دینآنلاین (جلسه ششم) دوشنبه ۳۰ ردیبهشت ۱۴۰۰

اهمیت نظریه جواد طباطبایی برای ایران
در گفتگوی صدانت با ابراهیم صحافی به میزبانی اصلان علی عباسی | شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

نقد آرای توماس پیکتی، لوکاس شانسل و برانکو میلانوویچ درباره تغییراقلیم و محیط زیست
در گفتگو با شهرام اتفاق به میزبانی مجتبی طباطبایی

فضیلتهای اجتماعی به روایت مدرسهٔ دوباتن
در گفتگوی بابک عباسی و یاسر پوراسماعیل

نقد آرای نائومی کلاین در گفتگو با شهرام اتفاق
نقد آرای نائومی کلاین درباره تغییراقلیم و محیط زیست در گفتگو با شهرام اتفاق | به همت موسسهی فرهنگی صدانت و به میزبانی مجتبی طباطبایی

سخنرانی حسین دباغ با عنوان الهیات استعاری (۹)
با همکاری بنیاد توحید و مدرسه مولانا

روشنفکری و حقیقت: گفتگوی مصطفی ملکیان عبدالکریم سروش
چهل و ششمین جلسه حلقه دیدگاه نو | روشنفکری و حقیقت | عبدالکریم سروش و مصطفی ملکیان | شنبه 24 آپریل

ردپای فلسفه در روانشناسی با تکیه بر آرا سقراط و رواقیون
در گفتگوی پرهام مهدیان و سروش دباغ

سخنان کامل علی مطهری در کلاب هاوس
*بالای ۵۰ درصد تایید صلاحیت میشوم.
*من نامزد پوششی آقای لاریجانی نیستم.
*بهتر است موافقین و مخالفین با رهبر انقلاب دیدار داشته باشند. این میتواند به حل مشکلات کشور کمک کند.
*باید با آمریکا و اروپا و کشورهای عربی ارتباط برقرار کنیم.
*فیلتر تلگرام تجربه موفقی نبود. فیلترینگ باید بر اساس محتوا انجام شود و وقتی در پلتفرمی دیده میشود مسائل غیراخلاقی به اشتراک گذاشته میشود؛ فیلتر شدن لازم است اما تبادل آرا باید آزاد باشد.
*اگر کسی کنار دریا تحریک نمی شود بیمار است. خدا خواسته ما تحریک شویم، باید تحریک شویم.
*اینکه جوان ما با دیدن دست یک خانم تحریک می شود، خوب است. الان در اروپا مشکل دارند با این مسئله و تحریک نمی شوند. مردها تحریک نمیشوند و زنها رو میآورند به مردهای آفریقایی.
*تعدد زوجات بسیار حکیمانهست. چون زنان آماده ازدواج از تعداد مردان بیشتر است و نباید حق ازدواج کردن را از زنان گرفت.
*تساوی حقوق زن ومرد به معنای تشابه حقوق آنها نیست.

اهمیت گفتگو در سلامت روان در گفتگوی سیدکاظم ملکوتی و فاطمه معتمدآریا
اهمیت گفتگو در سلامت روان در گفتگوی سیدکاظم ملکوتی و فاطمه معتمدآریا

سلبریتیها و تنگناهای اخلاقی
در گفتگوی امید کشمیری و محمدرضا واعظ به همت موسسهی خانه آشنا

نقد «نظریه دین و قدرت» در گفتگو با عبدالکریم سروش
حلقه دیدگاه نو | نشست دوم با حضور: دکتر فروغ جهانبخش، دکتر فرهاد شفتی، دکتر یاسر میردامادی | 21 مارچ 2021 - ۱ فروردین ۱۴۰۰

حسین دباغ: الهیات استعاری (8)
الهیات استعاری (8)
حسین دباغ
مدرسه مولانا و بنیاد توحید سن حوزه
March 27, 2021

در باب کتاب سیارهی ویروسها
گفتگوی مهرسا شرع الاسلام با محمدامین ضرابی

نتایج افزایش بی رویه جمعیت حیوانات شهری در گفتگو با حسین آخانی
نتایج افزایش بی رویه جمعیت حیوانات شهری در گفتگو با دکتر حسین آخانی (بومشناس و استاد دانشگاه تهران - دکتری زیستشناسی از دانشگاه مونیخ آلمان) به میزبانی آرمین نوربخش - یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - به همت موسسهی فرهنگی صدانت

حسین هوشمند در گفتگو با صدانت؛ فراسوی لائیسیته و دین سیاسی
حسین هوشمند در گفتگو با صدانت - فراسوی لائیسیته و دین سیاسی: نگاهی به لیبرالیسم سیاسی جان رالز - به میزبانی امید قائمپناه - یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - به همت موسسهی فرهنگی صدانت

نظریهی عدالت جان رالز در گفتگوی صدانت با جواد حیدری
به میزبانی امید قائمپناه

خلق اثر هنری ۳۰؛ گفتگو با وحيد آگاه و شيرين شريفزاده
سیامین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان نسبت حقوق و هنر و قاببندی آن در حقوق ایران/ اصالت اثر هنرى از منظر حقوقى به ميزبانى شيوا بيرانوند و با حضور وحيد آگاه و شيرين شريفزاده | نشستهاى تخصصى (پژوهش و خلق اثر هنرى) كارى از خانهى هنرمندان ايران. کارشناس، مجری: شيوا بيرانوند | مدیر اجرایی: مینا فرهمند | مشاور پروژه: دکتر سيدعماد حسینی | اين نشستها جمعهی هر هفته در لايو اينستاگرام خانهى هنرمندان ایران به نشانى @iranartistforum برگزار میشود.

حسین دباغ: الهیات استعاری (7)
الهیات استعاری (7)
حسین دباغ
مدرسه مولانا و بنیاد توحید سن حوزه
February 27, 2021

اقتصاد اسلامی در گفتگوی سید محمدجواد علوی بروجردی و عبدالحسین خسروپناه
سید محمدجواد علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگویی مطالبی پیرامون اقتصاد اسلامی مطرح کرده بود که واکنشهایی در حوزه علمیه داشت که از جملهی آن عبدالحسین خسروپناه از اساتید حوزه علمیه قم بود که سخنان ایشان را رد و از وی درخواست گفتگو و مناظره علمی نموده بود که در چند روز اخیر این گفتگوی علمی بین این دو استاد حوزه برگزار گردید.

دربارهی نسبیگرایی اخلاقی
با سخنرانی حسین شیخ رضایی و امید کشمیری
به همت خانهی آشنا و با همکاری صدانت

لیبرالیسم اخلاقی در گفتگوی صدانت با حسین دباغ
شنبه، ۲ اسفند ۱۳۹۹

خلق اثر هنری ۲۹؛ گفتگو با محسن يارمحمدى و احمد نصراللهى
بیست و نهمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان نسبت ميان هنر و زندگى/ شعر و زندگى به ميزبانى شيوا بيرانوند و با حضور محسن يارمحمدى و احمد نصراللهى | نشستهاى تخصصى (پژوهش و خلق اثر هنرى) كارى از خانهى هنرمندان ايران. کارشناس، مجری: شيوا بيرانوند | مدیر اجرایی: مینا فرهمند | مشاور پروژه: دکتر سيدعماد حسینی | اين نشستها جمعهی هر هفته در لايو اينستاگرام خانهى هنرمندان ایران به نشانى @iranartistforum برگزار میشود.

رفتار ما با حیوانات اهلی چگونه باید باشد؟
در گفتگوی صدانت با ابراهیم احمدیان (مسئول پناهگاه جیران برای حيوانات بیسرپناه و مدیر سرویس محیط زیست سايت دینآنلاين)
به میزبانی امید جهادی

دربارهی مبارزات کارگری در گفتگوی مرتضی کاظمی و شهرام اتفاق
مبانی تئوریک اولیه
ضرورت مبارزات کارگری
سازوکار بازار
رفاه اقتصادی و نقش مبارزه
حداقل دستمزد نیروی کار
فروش نیروی کار (در نظامهای لیبرالیسم و سوسیالیسم)
فضای اقتصاد دولتی
ضرورت وجود اتحادیهها

خلق اثر هنری ۲۸؛ گفتگو با حسين محمودى و رامتين شهبازى
بیست و هشتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان پديدارشناسى اگزيستانسياليستى/ نقد، نشانهشناسى فرهنگى به ميزبانى شيوا بيرانوند و با حضور حسين محمودى و رامتين شهبازى | نشستهاى تخصصى (پژوهش و خلق اثر هنرى) كارى از خانهى هنرمندان ايران. کارشناس، مجری: شيوا بيرانوند | مدیر اجرایی: مینا فرهمند | مشاور پروژه: دکتر سيدعماد حسینی | اين نشستها جمعهی هر هفته در لايو اينستاگرام خانهى هنرمندان ایران به نشانى @iranartistforum برگزار میشود.

گفتگوی صدانت با آرش نراقی: سنتگرایی انتقادی در دین
به میزبانی امید کشمیری
جمعه، ۱۹ دی ۱۳۹۹

خلق اثر هنری ۲۷؛ گفتگو با آذرخش مكرى و غلامحسين نامى
بیست و هفتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان هنر چگونه اثر مىگذارد؟ / خلاقيت هنرى به ميزبانى شيوا بيرانوند و با حضور آذرخش مكرى و غلامحسين نامى

فلسفه و ساختن نوجوانی در گفتگوی محمود مقدسی و حسین بیات
در این جلسه، محمود مقدسی همراه با حسین بیات از کمکهایی که فلسفه به ساختنِ نوجوانی میکند و از دشواریهای فلسفهورزی با نوجوانان میگویند.

غذا دادن به حیوانات در گفتگو با ایمان معماریان
غذا دادن به حیوانات در گفتگو با ایمان معماریان به میزبانی آرمین نوربخش - شنبه، ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - به همت موسسه فرهنگی صدانت و دوستداران گیشا

خلق اثر هنری ۲۶؛ گفتگو با عبدالرحمن نجل رحيم و بهروز محمودى بختيارى
بیست و ششمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی پژوهش و خلق اثر هنری با عنوان هنر، ذهن، بدن به ميزبانى شيوا بيرانوند و با حضور عبدالرحمن نجل رحيم و بهروز محمودى بختيارى
