Skip to main content
Spotify for Podcasters
777

777

By A hit nem magánügy!

A 777 podcast csatornája
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Rólunk szól #1 - Teremtésvédelem: mindannyiunk ügye

777Oct 19, 2022

00:00
25:24
Válaszkeresők - Szülőkről leválás, ok a szakításra, anyagi ellentétek

Válaszkeresők - Szülőkről leválás, ok a szakításra, anyagi ellentétek

Ez a Válaszkeresők, a podcast, amely rólatok, a ti kérdésitekről szól. Kozma-Vízkeleti Dániel család - és párterapeuta, klinikai szakpszichológus válaszol a 777 olvasóinak és hallgatóinak kérdésire. Riporter: Martí Zoltán Kérdésedet kommentben teheted fel itt YouTubeon. Ha anonim szeretnél maradni, akkor javasoljuk, hogy hozzál létre egy új profilt és azzal bejelentkezve írd meg hozzászólásként a kérdésedet. 00:00 Intro és beköszönés 00:52 Milyen lépéseket tudunk tenni, hogy a szüleinkről leváljunk, ha ők ezt nem akarják engedni? 15:15 25-30-40 felett mennyire érdemes leadni az igényekről a párkeresésben? Hány randit kell adott esetben végigküzködni, hogy teljes lelki nyugalomban utasíthassunk el valakit? 19:16 Korábbi részekben is sok szó esett erről továbbá keresztény körökben is hallom, hogy egy kapcsolatban mindent meg lehet oldani, csak kellő nyitottság kell hozzá. Ha ez igaz, akkor milyen ok lehet arra, hogy egy pár végül a szakítás mellett dönt? 26:25 Mi a teendő, ha az anyagi dolgokról teljesen eltérő módon gondolkodunk a párommal? Ő rendkívül spórolós, én szeretek kicsit többet költeni. Mindketten érettebb korúak vagyunk már, hogy lehet így felépíteni egy közös életet? Ne felejtsetek el feliratkozni - és kérdezni!

Nov 18, 202336:51
"Régen hirdettem, hogy az Isten jó. Most már tudom, hogy tényleg az" - Veletek vagyok #4

"Régen hirdettem, hogy az Isten jó. Most már tudom, hogy tényleg az" - Veletek vagyok #4

Vass Pál a Balatonszárszói SDG Konferencia Központ ügyvezető-intézményvezetője. Milyen magyarként Erdélybe születni - és milyen erdélyiként Magyarországon felnőni? Miért bűvölte el egy pincér, amelynek hatására a vendéglátás felé kezdett érdeklődni? Hogyan tért meg - és hogyan változott meg? No és egy nagyon fontos kérdés: milyen a jó ketchup?

Műsorvezető: Martí Zoltán

A Veletek vagyok a 777 és a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának közös életútinterjú podcastje - helyreálló életekről.

Oct 20, 202301:19:45
Válaszkeresők - Folyamatos szorongás, témák házasság előtt, exszel való kapcsolat

Válaszkeresők - Folyamatos szorongás, témák házasság előtt, exszel való kapcsolat

Ez a Válaszkeresők, a podcast, amely rólatok, a ti kérdésitekről szól. Kozma-Vízkeleti Dániel család - és párterapeuta, klinikai szakpszichológus válaszol a 777 olvasóinak és hallgatóinak kérdésire. Kérdéseidet a 777 YouTube-csatornáján várjuk kommentben! Ha anonim szeretnél maradni, akkor javasoljuk, hogy hozzál létre egy új profilt és azzal bejelentkezve írd meg hozzászólásként a kérdésedet. Riporter: Martí Zoltán

Oct 19, 202339:48
Szabaddá válni a perfekcionizmustól – ÚTON #9

Szabaddá válni a perfekcionizmustól – ÚTON #9

Hogyan lehet meggyógyulni a perfekcionizmusból és az embereknek való megfelelési kényszerből? Egyáltalán honnan ered ez bennünk?

Anna példája azt mutatja: teljesen szabaddá, önazonossá lehet válni, és megtanulni, hogy a teljesítményünk nélkül is szerethetők vagyunk. Így javulhat a kapcsolatunk Istennel, önmagunkkal és mindenki mással is.

Oct 13, 202349:34
Válaszkeresők - Gyermekkori erőszak, LMBTQ-tréning, rózsaszín köd nélküli házasság

Válaszkeresők - Gyermekkori erőszak, LMBTQ-tréning, rózsaszín köd nélküli házasság

Kérdéseidet a 777 YouTube-csatornáján várjuk kommentben! Ha anonim szeretnél maradni, akkor javasoljuk, hogy hozzál létre egy új profilt és azzal bejelentkezve írd meg hozzászólásként a kérdésedet. Ez a Válaszkeresők, a podcast, amely rólatok, a ti kérdésitekről szól. Kozma-Vízkeleti Dániel család - és párterapeuta, klinikai szakpszichológus válaszol a 777 olvasóinak és hallgatóinak kérdésire. Riporter: Martí Zoltán 00:00 Bevezetés 00:55 Hogyan lehet feldolgozni, ha gyerek, illetve kamaszkoromban rendszeresen vert az anyám? 12:35 Mit lehet tenni, ha a munkahelyem kötelez LMBTQ tréningeken részt venni, de úgy érzem, hogy ez ellenkezik a vallásommal? 21:11 Mit lehet tenni, ha nagyon nehezen bírom a változásokat? Pl. 10 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozom, holott sem anyagilag, sem szakmailag nem ismernek el. Lenne is lehetőségem váltani, de ahányszor ez megtörténik, elkezdek a jelenlegi helyzet pozitívumaira fókuszálni és nem élek az új lehetőségekkel. Kicsit félek is a karrieremben előre lépni, mert félek, hogy kevesebb idom és energiam jut majd a jövőbeli csaladomra (nőként). 34:04 Bele szabad-e menni úgy egy házasságba, ha a partnerem számomra fizikailag nem túl vonzó, de a belső tulajdonságait nagyon értékelem, úgy gondolom más szinte a közelébe sem érhet?

Oct 05, 202340:20
Válaszkeresők - Hívő és nem hívő párkapcsolata, hosszú csók, megbocsájtás
Sep 29, 202335:25
"Nem tudom hogy tudtam Jézus nélkül élni" - Veletek vagyok #3

"Nem tudom hogy tudtam Jézus nélkül élni" - Veletek vagyok #3

A Veletek vagyok harmadik részében Acsainé Földes Ibolya életét ismerhetitek meg. A reptéren dolgozó Ibolya élete egyetlen mondat hatására változott meg teljesen, onnantól lett értelme a szenvedéseknek és nehézségnek - és azóta tudja, hogy mit jelent igazán boldognak lenni. Riporter: Martí Zoltán Tizenkettő, de pont nem tucattörténet helyreálló életekről. Ebben a sorozatban a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatával együttműködésben tárunk elétek csodaszerű, mégis valós személyes történeteket.

Aug 31, 202301:29:40
Szerzetesség, papság vagy házasság? - Beszélgetés a hivatástisztázásról - ÚTON #7

Szerzetesség, papság vagy házasság? - Beszélgetés a hivatástisztázásról - ÚTON #7

A döntés egy folyamat, hangsúlyozza Zics Ildikó szociális testvér, aki évek óta foglalkozik hivatásgondozással. Az ÚTON podcast legújabb adásának vendége örömmel válaszolt a felmerülő kérdésekre, mint például, hogy honnan tudhatjuk, hogy Isten hangját halljuk-e, vagy a sajátunkét? Milyen tényezők akadályozhatják a tisztánlátást, és mi lesz az életünkkel, ha rosszul döntünk? Mi mindenre utalhat a szívünkben megjelenő félelem, és hogyan induljunk el a hivatáskeresés útján? Egy podcast, amiben mélyen átbeszéljük, milyen kérdések, vágyak, nehézségek merülhetnek fel bennünk a hivatástisztázás útján.

Tartsatok velünk!

Aug 10, 202348:54
A budapesti alvilágtól Jézusig - Szinyákovics Béla

A budapesti alvilágtól Jézusig - Szinyákovics Béla

A "Veletek vagyok" második adásban Szinyákovics Béla elképesztő hullámokkal teli történetét ismerhetitek meg: bányász, katona mentős is volt, ám végül fizikai erejét bűncselekményekre használta - egészen a megtéréséig. Tizenkettő, de pont nem tucattörténet helyreálló életekről. Ebben a sorozatban a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatával együttműködésben tárunk elétek csodaszerű, mégis valós személyes történeteket.

Jul 31, 202301:40:39
 Isten ma is tesz csodákat – történetek az életünkből – ÚTON #6

Isten ma is tesz csodákat – történetek az életünkből – ÚTON #6

Vajon Isten ma is tesz csodákat, ma is cselekszik? Vagy csupán fent ül a Mennyekben, és a lábát lógatva néz le ránk? Egyáltalán, mit nevezhetünk csodának? Szilágyi Anna és Fekete Ági olyan történeteket osztanak meg az életükből, mikor Isten csodát tett, mikor az Ő szeretetét, gondviselését élhették át egy kilátástalannak tűnő helyzetben. Legyen szó munkáról, szerelmi életről, mentális problémáról vagy anyagi nehézségről, de akár a legegyszerűbb vágyainkról, Isten számára életünk minden területe fontos.

Jul 14, 202338:02
Út a drogfüggőségtől a megtérésig - Veletek vagyok #1

Út a drogfüggőségtől a megtérésig - Veletek vagyok #1

„Tizenkettő, de pont nem tucattörténet helyreálló életekről. Ebben a sorozatban a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatával együttműködésben tárunk elétek csodaszerű, mégis valós személyes történeteket.

Az első adásban Bajcsi Norbert életét ismerhetitek meg: egy történet drogról, alkoholról, szerencsejátékról, hajléktalanságról és börtönről- azaz a kilátástalanságról. És egy történet megtérésről, új életről, Istennel való találkozásról. Azaz az újrakezdésről

Riporter: Martí Zoltán

Szeretettel ajánljuk Bajcsi Norbert "Szenvedéllyel" című könyvét!

Jun 23, 202301:08:17
Szív 7 Bellovics Gáborral - Hogyan ne égjünk ki?

Szív 7 Bellovics Gáborral - Hogyan ne égjünk ki?

Kortünet vagy örök probléma? Miről beszélünk, amikor a kiégésről beszélünk? Hogyan előzhető meg, és van-e visszaút? Mit mond erről a mentálhigiéné és mit a Szentírás? Sivárságról, vigasztalanságról és a lelki jól-lét fontosságáról is beszélgetünk a Szív7 második adásában Bellovics Gábor jezsuita atyával.

A beszélgetótárs: Tóth Marci

Jun 15, 202326:17
Egy papgyilkosság története

Egy papgyilkosság története

66 évvel ezelőtt, 1957 december 15-én, a nyugati határ melletti kisváros, Szentgotthárd külterületén különös kegyetlenséggel, 32 késszúrásal öltek meg egy fiatal papot, 26. születésnapja előtt két nappal. A támadók biztosra mentek, az áldozat nyakára is rátapostak, fejére több erős ütést mértek. Miközben a rendőrség a nyomozás során hibák tömkelegét vétette, addig ahatalom emberei mindent megtettek, hogy a fiatal pap emlékét örökre eltöröljék.

Igyekezetük hiábavaló volt, a vértanú papot tisztelők száma egyre nőtt, habár a rendszerváltásig még a nevét is veszélyes volt kimondani. Hatvan évvel halálát követően, 2018-ban avatták boldoggá, mára az egyházüldözés szomorú időszakánakvértanújaként gondolnak rá a hívők és a nem hívők egyaránt. 

Ő volt Brenner János, a fiatalember, akinek életéről – és különösen haláláról – szól ez a mai beszélgetés, melynek vendége  Soós Viktor Attila – egyháztörténész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja, Boldog Brenner János életének és gyilkosságának kutatója


Riporter: Martí Zoltán

Jun 06, 202301:05:44
"Nem gondoltam, hogy barátságból lehet szerelem" - A párkeresés rögös útjáról egy friss házassal

"Nem gondoltam, hogy barátságból lehet szerelem" - A párkeresés rögös útjáról egy friss házassal

A párkeresés rögös útjáról beszélgettünk Bonifert Ritával, a 777 csapatának egyik tagjával, aki több hosszabb párkapcsolat után talált rá az igazira, majd házasodott meg 30 évesen. Milyen szempontjai voltak Ritának a párkeresésnél? Ajánlja-e az online ismerkedést mások számára? Hogyan lett Tomi esetében barátságból szerelem, és mit tudna bátorításul mondani azoknak, akik még párra várnak?

May 24, 202355:25
Bellovics Gábor SJ tanúságtétele - Aki mer, az nyer imaest

Bellovics Gábor SJ tanúságtétele - Aki mer, az nyer imaest

2023. május 22-én tartottuk a Szent István Bazilikában szentségimádással egybekötött zenés imaestünket Aki mer, az nyer mottóval. Az imaesten tanúságot tett többek között Bellovics Gábor jezsuita szerzetes is. Az imaest teljes egészében visszanézhető a 777 YouTube-csatornáján.

May 24, 202310:52
Szóval #10 - Nálunk járt a pápa!

Szóval #10 - Nálunk járt a pápa!

Ferenc pápa magyarországi látogatásán Kállay Kati, Tóth Marci és Martí Zoltán is dolgozott. Kati a ForrásPont házigazdájaként, Marci a Szent Erzsébet templomban lévő rendezvény egyik szervezőjeként, míg Zoli az újságíró delegáció tagjaként. Szubjektív élménybeszámoló egy fantasztikus útról!

May 09, 202336:32
Válaszkeresők S01E11 - Mit kezdjünk a múltunkkal?

Válaszkeresők S01E11 - Mit kezdjünk a múltunkkal?

ITT KÉRDEZHETSZ: https://vevox.app/#/m/19461943000:00 Intro és beköszönés

1:00 Hogyan lehet leküzdeni, ha zavar, hogy a páromnak korábban volt más partnere? Mi lehet az oka annak, ha ez valakit ennyire zavar? ( Mert tudom. jó oldala is van ennek, csak nem tudom elfogadni.) 05:35 Mennyire érdemes a múltunkról beszélgetni a párunkkal? 08:57 Nagyon bánt a múltam (párkapcsolat, családi gondok, viselkedésem, amit tettem és amiket nem tettem). Mi segíthet hogy meg tudjak magamnak bocsátani, és megbékélni magammal? 17:02 A pszichológia elismeri a hitnek a szerepét önmagunk megbocsájtásánál? 18:42 Hogyan lehet elengedni egy régi párkapcsolatot, főleg ha még tetszik a másik? 26:50 Bánt, hogy amit az előző páromnál nem viseltem el, most elviselem. Így úgy érzem, hogy annak sem kellett volna hogy vége legyen, mert már esetében is elviselhettem volna azt amit most. Miért lehet ez ennyire nehéz valakinek? Mit tehetek? 32:35 A volt párom esetében úgy éreztem megtaláltam a számomra megfelelő embert. Máshogy alakultak a dolgok, nagyon összetörtem. Hogyan tudnék egy másik emberhez ugyanígy viszonyulni? Hogyan tudom átformálni azt a hozzáállást, hogy ez legközelebb is így fog történni?

May 08, 202343:28
"Fél tüdővel és marha nagy szívvel" – jezsuita rendtársai a világ plébánosáról

"Fél tüdővel és marha nagy szívvel" – jezsuita rendtársai a világ plébánosáról

Krisztus a jövőnk – ezt a rövid, de határozott üzenetet választották a szervezők a közelgő magyarországi pápalátogatás jelmondatául. A katolikus egyházfő április végén 3 napot tölt Budapesten, melynek során találkozik az elesetekkel, a nélkülözőkkel, menekültekkel, az egyház és az állam képviselőivel, az ifjúsággal, jezsuita rendtársaival és – reményeink szerint – a Kossuth téren bemutatandó ünnepi szentmise által az egész magyar néppel. De mégis mit várhatunk egy ilyen látogatástól? Hogyan érdemes erre készülni? Az biztos, hogy jó, ha tudjuk, ki érkezik hozzánk. Ennek apropóján most Horváth Árpád és Koronkai Zoltán jezsuita atyákkal beszélgettünk Ferenc pápáról, az ő személyéről, tanításáról, természetesen közelgő látogatásáról is a 777 podcastjében.

Műsorvezető: Tóth Marci

Apr 24, 202354:14
Válaszkeresők S01E10 - TOP 5 - Kapcsolat újrakezdése, fiúk udvarlása, fogamzásgátlás

Válaszkeresők S01E10 - TOP 5 - Kapcsolat újrakezdése, fiúk udvarlása, fogamzásgátlás

Ez itt a Válaszkeresők – a podcast amely Rólatok, egészen pontosan a Ti kérdéseitekről szól. Amelyben Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológusnak, család és párterapeutának csupán egy dolga van: válaszolni a kérdéseitekre. ITT KÉRDEZHETSZ: https://vevox.app/#/m/194619430

00:00 Intro és beköszönés 01:01 Mit gondol a mai fiúk udvarlási szokásairól? Mintha nezebben erőltetnék meg magukat a mai srácok, hogy erőfeszítéseket tegyenek meg azokért a lányokért, akik tetszenek nekik, akiket szeretnének megismerni. 10:00 Hogyan változtatta meg az online tér az ismerkedést? 15:12 Pszichológusként mit a véleményed a "bűn" fogalmáról? A miséken rengeteget beszélnek a bűnről, de pszichológusként azt gondolom, hogy ha valamire bűnként gondolok, az nehezíti, hogy szembenézzek vele és akár változtassak rajta. 22:08 Mit gondolsz egy párkapcsolat újrakezdéséről? Akár hónapokkal vagy évekkel később? 26:23 Mi a rosszabb: ha nem sikerül ellenállni a kísértésnek, és megtörténik az együttlét házasság előtt, vagy ha kibírjuk, hogy ne történjen meg, de utána mind a ketten önkielégítést végzünk, miközben egymásra gondolunk? Melyik árt jobban nekünk, illetve a kapcsolatunknak? 30:18 Mennyire lehet/etikus túlzottan szabályozni a házasságban a születendő gyermekek számát? A szexuális együttlét célja szabad-e, hogy csak az örömszerzés legyen, nagy eséllyel kizárva a gyermekáldást?

Apr 18, 202336:37
Válaszkeresők S01E09 - Az elköteleződéstől az eljegyzésig

Válaszkeresők S01E09 - Az elköteleződéstől az eljegyzésig

Ez itt a Válaszkeresők – a podcast amely Rólatok, egészen pontosan a Ti kérdéseitekről szól. Amelyben Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológusnak, család és párterapeutának csupán egy dolga van: válaszolni a kérdéseitekre. ITT KÉRDEZHETSZ: https://vevox.app/#/m/194619430/messages

00:00 Intro és beköszönés 01:05 Isten vezet-e minket a párkeresésben? Elküldi-e nekünk az igazit? 03:05 A pszichológia ismeri a „Nagy Ő” fogalmát? 7:40 Isten hogyan vezet a párkeresésben? 9:13 Nem tudom eldönteni hogy a párom e az igazi vagy sem, félek ha elhagyom nem kapok jobbat és félek ha nem hagyom el azért nem kapok jobbat? 16:19 Úgy érzem nem vagyok elég odaadó a kapcsolatomban mivel nem tudom eldönteni, hogy Isten is őt akarja e nekem (úgymond megéri e teljesen mindent bele tennem a kapcsolatomba) 20:56 Honnan, milyen jelekből lehet tudni, hogy egy párkapcsolatban eljött az ideje az eljegyzésnek? Mennyi ideig ajánlott várni az eljegyzésnek? 28:00 Az életkor mennyire fontos az eljegyzésnél? Ugyanannyit érdemes várni egy 30-as éveiben járó párnak, mint a fiatalabbnak?

Apr 11, 202331:54
Válaszkeresők S01E08 - A szorongás okai és valós ellenszerei

Válaszkeresők S01E08 - A szorongás okai és valós ellenszerei

Kérdezz, és szavazz a kérdésekre: https://vevox.app/#/m/194619430/messages


00:00 Intro és beköszönés

01:52 Szorong-e a vendég?

03:28 A szorongás a 21. század népbetegsége?

06:29 Mi is az a szorongás?

22:16 A szorongás kialakulása személyiségtípustól függ, esetleg genetikai oka lehet, vagy rossz élményekből származhat?

26:50 Társaságban nagyon szorongok, nehezen nyílok meg, nem tudom, honnan ered ez. (...) Mit tudsz tanácsolni annak, aki folyton ideges, stresszes és szorong? Vannak erre praktikák?

36:25 Mit tanácsolsz azoknak, akik az alkoholt választják stresszoldásként?

Mar 28, 202341:13
Elszakadás otthonról - ÚTON #4

Elszakadás otthonról - ÚTON #4

Honnan tudhatjuk, hogy még nem váltunk le teljesen a szüleinkről? Milyen tényezők gátolhatják a leválást, és milyen következményei lehetnek egy párkapcsolatra nézve, ha még túl nagy befolyással vannak ránk szüleink? Ezekről és más izgalmas kérdésekről beszélgettünk a 777 Úton podcastrovatának legújabb adásában, személyes történetek is megosztva.

Mar 24, 202340:38
Válaszkeresők S01E07 - Az önkielégítés

Válaszkeresők S01E07 - Az önkielégítés

Ha kérdeznél: https://vevox.app/#/m/194619430/messages


00:00 Bevezetés és intro

1:18 A hit és a pszichológia miként tekint az önkielégítésre? Mi a különbség? 7:37 Mennyire fordul elő, hogy valaki pornó nélkül önkielégítés-függő lesz? 9:13 Hol talál egy keresztény nő megfelelő közeget és támogatást, ha a maszturbálással gondjai vannak, illetve a párkapcsolatban neki a nehezebb a tisztaság megtartása? 20:33 Hogyan lehet egy autista kamaszt a helyes szexualitásról felvilágosítani? 22:49 A pszichológia nem relativizál a helyes és helytelen cselekedetknél? 24:26 Hogyan lehet egy autista kamaszt a helyes szexualitásról felvilágosítani? (2.) Szent II. János Pál - A test teológiája: https://www.libri.hu/konyv/ii_janos_pal_papa.a-test-teologiaja.html

Mar 20, 202334:44
Mi történik a német katolikus egyházban?

Mi történik a német katolikus egyházban?

Mi vezetett odáig, hogy egyre többen a német katolikus egyház kiválásától tartanak? Melyek a legfőbb ellentétek a Vatikán és a németek között? Mit mondanak a bajorok? Előfordulhat-e, hogy a Vatikán tesz pontot az ügy végére?  Többek között ezekről beszélgettünk Dr. Schattmann Ferenc jogásszal, a téma szakértőjével.

Mar 16, 202335:17
Szív 7 Bellovics Gáborral - Békülj ki a koroddal!

Szív 7 Bellovics Gáborral - Békülj ki a koroddal!

Vadonatúj podcast sorozat indul A Szív jezsuita magazin és a 777 együttműködésében: ez a Szív 7, amelyben Bellovics Gábor SJ jezsuita szerzetes beszélget Tóth Mártonnal. Az első adás témája a fiatalság! Mit jelent fiatalnak lenni, hogyan lehet jól megélni a fiatalságot, milyen emojikat használ Bellovics Gábor?

Mar 14, 202326:14
Válaszkeresők S01E06 - Hívő és nem hívő párkapcsolata

Válaszkeresők S01E06 - Hívő és nem hívő párkapcsolata

Itt kérdezhetsz, szavazhatsz mások kérdéseire: https://vevox.app/#/m/194619430/messages


00:00 - 01:25 Intro és beköszönés
01:26 - 11:37 Mit gondolsz arról a kapcsolatról, ahol az egyik fél keresztény, a másik viszont nem? Mennyire működőképes?
11:37 -  16:59 A hívő távolodik el általában a hitétől, vagy a nem hívő tesz lépéseket Isten felé?
17:00 - 19:40   Egy hívő és nem hívő házasságánál a gyermekek hitbeli neveltetése
19:41 - 22:47 Valószínűbb a hívő lány - nem hívő fiú felállás egy párkapcsolatban?
22:48 - 29:08 A hölgyek miért keresnek maguknak általában diplomás férfit?
22:09  Hogyan lehet elmélyíteni a közös hitet a párkapcsolatban?  

Mar 14, 202335:30
Válaszkeresők S01E05 - TOP 5 kérdés

Válaszkeresők S01E05 - TOP 5 kérdés

Itt kérdezhetsz, szavazhatsz mások kérdéseire: https://vevox.app/#/m/194619430/messages 

A Válaszkeresők minden 5. részében a még fel nem tett, legtöbb szavazatot kapó kérdésekre válaszol Kozma-Vízkeleti Dániel.  

00:00 - 01:44  Intro és beköszönés
01:45 - 10:26  Miben szabad/érdemes alkalmazkodnom a másikhoz - és miben nem?
10:27 - 17:59  Igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást?
18:00 - 27:39  Hogyan egyezteti össze az önkielégítéssel kapcsolatos keresztény és pszichológiai álláspontot?
27:40 - 36:30 Honnan tudom, hogy a párom az igazi és nem valaki más?
36:31 - 42:35 Ha a másik fél az eddigi kapcsolataiban élt szexuális életet a házasság előtt, én viszont ragaszkodom az elveimhez, akkor is működőképes lehet a kapcsolat, vagy ez akkora szakadék, hogy jobb nem folytatni?
42:36 - 44:28 Hogyan tudjuk meghatározni, hogy mi az, ami már nem fél bele egy keresztény párkapcsolatba?
44:29 - A következő adás témájának bejelentése   

A Válaszkeresők a 777 interaktív műsora Kozma-Vízkeleti Dániellel, ahol a hallgatók szabadon, tabuk nélkül kérdezhetnek a pár- és családterapeutától, klinikai szakpszichológustól. A kérdéseket a Vevox felületén lehet feltenni, ahol nem csak kérdezni, de szavazni is lehet, így garantáltan a legnépszerűbb kérdésekre kapunk válaszokat.

Mar 06, 202345:15
A pihenés a gyengéknek való? - ÚTON #3

A pihenés a gyengéknek való? - ÚTON #3

„A pihenés a gyengéknek való” mondás néhányaknak csak egy viccelődő frázis a vizsgaidőszak hajszájának közepette, mások számára azonban a mindennapokat tudatosan vagy tudattalanul formáló mottó. De vajon mit diktál napjaink kultúrája a pihenésről, miért érezzük úgy, hogy divatos elfoglaltnak lenni? A Bibliában hogyan jelenik meg a feltöltődés, és miért mondhatjuk, hogy a pihenés Isten dicsőítésének egyik legtisztább formája? Ezekről a kérdésekről is beszélgetett Szilágyi Anna és Fekete Ági, praktikus tanácsokat megosztva a 777 Úton podcastjének legújabb adásában.

Mar 02, 202337:18
Válaszkeresők S01E04 - A hűség
Feb 28, 202327:55
Válaszkeresők S01E03 - A pornó

Válaszkeresők S01E03 - A pornó

Itt kérdezhetsz, szavazhatsz mások kérdéseire: https://vevox.app/#/m/194619430/messages0

00:00 - 01:13 Intro és beköszönés
01:13 - 02:55 Milyen gyakran találkozik a praxisa során pornófüggőkkel?
02:56 - 04:40 Mennyire tabu téma a pornó?
04:41 - 18:59 A pornó rövid-, közép- és hosszútávú hatásai
19:00 - 24:59 Pornófüggő vagyok, de ezt a feleségem nem tudja. Hogyan tudnék leszokni róla? Vannak időnként sikereim, de hosszútávon mindig visszaesek. 25:00 - 32:40  Mennyi idő alatt lehet leszokni a pornófüggőségről?
32:41 - 34:25 Nők pornófüggőségei
34:26 A következő adás témájának bejelentése  

A Válaszkeresők a 777 interaktív műsora Kozma-Vízkeleti Dániellel, ahol a hallgatók szabadon, tabuk nélkül kérdezhetnek a pár- és családterapeutától, klinikai szakpszichológustól. A kérdéseket a Vevox felületén lehet feltenni, ahol nem csak kérdezni, de szavazni is lehet, így garantáltan a legnépszerűbb kérdésekre kapunk válaszokat.

A kérdések átadója: Martí Zoltán

Feb 20, 202334:60
Szóval #9 - Összeköltözés házasság előtt?

Szóval #9 - Összeköltözés házasság előtt?

"Egy új családom lesz és ezt tudatosítani kell. Nagyon jó, hogy van egy felkészülési idő erre, a jegyességbeli összeköltözésre emiatt sem gondoltunk" - Kati nyáron menyasszonyból feleség lesz, többek között erről is beszélgettünk a Szóval podcast legújabb adásában.

A mikrofonnál: 

- Kállay Kati

- Tóth Marci

- Martí Zoltán

Feb 15, 202333:51
Fiatalként külföldön - beszélgetés Erasmusról és önkéntességről - ÚTON #2

Fiatalként külföldön - beszélgetés Erasmusról és önkéntességről - ÚTON #2

Hogyan gazdagíthatja a személyiségünket, ha egy másik országban tanulunk, vagy ha egy keresztény közösséggel misszióba megyünk? Miért éri meg kilépni a komfortzónákból? Mit tanulhatunk más nemzetektől? Ezeket a kérdéseket is feltette Szilágyi Anna a 777 Úton podcastrovatában Fekete Áginak, aki három külföldi tapasztalatáról is örömmel mesélt.

Feb 14, 202337:07
Válaszkeresők S01E02 - Vonzalom és párkapcsolat

Válaszkeresők S01E02 - Vonzalom és párkapcsolat

Ide kattintva teheted fel a kérdésedet, szavazhatsz mások kérdéseire: https://vevox.app/#/m/194619430/messages 

0:00 Intro és beköszönés
1:30 Hogyan lehet vonzó megjelenéssel és testalkattal keresztényként elkerülni a nárcizmus csapdáját, és a promiszkuitást? (55 kedvelés)
12:10  Nagyon szeretem a páromat, de nincs meg az a vonzalom, amit szeretnék érezni. Hogyan tud kialakulni? (26 kedvelés)
17:50 A testi és a lelki vonzalom mennyire függ össze?
25:20 Van-e hátránya a házasság előtti együttalvásnak, például a vonzalomra nézve? (21 kedvelés)
30:45 Helyreállítható-e a vonzalom?
33:50 Úgy érzem a világ (filmipar, közösségi média, stb) eltorzította a szerelemről párkapcsolatról alkotott képem, hogyan tehetem helyre? (16 kedvelés)
40:00 Nem lesz kimaradás-érzés azért, mert értékek alapján választok sorozatot?
46:21 A következő adás témájának bejelentése  

A Válaszkeresők a 777 interaktív műsora Kozma-Vízkeleti Dániellel, ahol a hallgatók szabadon, tabuk nélkül kérdezhetnek a pár- és családterapeutától, klinikai szakpszichológustól. A kérdéseket a Vevox felületén lehet feltenni, ahol nem csak kérdezni, de szavazni is lehet, így garantáltan a legnépszerűbb kérdésekre kapunk válaszokat.

Feb 13, 202347:09
„Az egyetem a fiatalokból felnőttet csinál” – interjú egy pázmányos kommunikáció szakos hallgatóval

„Az egyetem a fiatalokból felnőttet csinál” – interjú egy pázmányos kommunikáció szakos hallgatóval

Hogyan és hol tud elhelyezkedni, aki a Pázmányon végzett? Milyen megtapasztalni egy katolikus egyetem légkörét egy nem hívő fiatalnak? Mi mindent ad az egyetem a színvonalas oktatás és a közösségi élmény mellett? Többek között ezekről beszélgetett Martí Zoltán Fekete Gergellyel, aki angol-média tanári diplomával rendelkezik, most pedig a kommunikáció alapszakját végzi. Szóba került a Hallgatói Önkormányzatban betöltött szerepe, a felnőtté válás és az is, hogyan lehet az egyetem mellett dolgozni.

Feb 10, 202328:54
Válaszkeresők S01E01 - A házasság előtti szex

Válaszkeresők S01E01 - A házasság előtti szex

A Válaszkeresők a 777 interaktív műsora Kozma-Vízkeleti Dániellel, ahol a hallgatók szabadon, tabuk nélkül kérdezhetnek a pár- és családterapeutától, klinikai szakpszichológustól. A kérdéseket a Vevox felületén lehet feltenni, ahol nem csak kérdezni, de szavazni is lehet, így garantáltan a legnépszerűbb kérdésekre kapunk válaszokat.

Itt kérdezhetsz, szavazhatsz mások kérdéseire: https://vevox.app/#/m/194619430/messages

0:00 - Intro és beköszönés 

1:33 – Bemelegítő kérdés 

2:23 -  Hogyan lehet feloldani a keresztény tisztaságra nevelés és a pszichológia által elfogadott és javasolt ,,felfedezés” közti ellentmondást, lehet-e kiegyensúlyozott gyermeket nevelni ma, ha tisztaságra nevelem? (55 lájk) 

7:57 - Van ellentmondás a pszichológia és a kereszténység között a tisztaság témájában? 

17:04 Hogyan tartsa meg valaki a tisztaságát, hogy a párja iránti vonzalom ne vesszen el? (33 lájk)

19:55 Ha elmúlik a vágy, akkor azt vissza lehet szerezni? 

22:45 Lehet-e 8-10 évig is megőrizni a házasság előtti tisztaságot párkapcsolatban? (15 lájk) 

31:05 Lehet-e még olyan férfiakat találni, akiknek fontos a házasság előtti tisztaság? (13 lájk) 

34:50 A következő adás témájának bejelentése   


Feb 07, 202335:46
Közért S01E02 - Isten nélkül nem lesz béke Ukrajnában

Közért S01E02 - Isten nélkül nem lesz béke Ukrajnában

A mai adás témája egy szomorú apropó: hamarosan egy éve újult ki az ukrán-orosz háború, 2022. február 24-én kezdődött meg az az orosz invázió, amelyben eddig egyes adatok szerint legkevesebb 42 ezer ember halt meg, míg a lakóhelyüket 14 millióan hagyták el ideiglenesen - vagy könnyen lehet, hogy végleg.  

Mit tehet az ember, ha a szomszédjában háború tör ki? És ha keresztény ez az ember? De mi a felelősségük a keresztény egyházaknak a háborúban? Kinek higgyünk a fake news áradatban, egyáltalán van-e esélyünk megtudni, hogy mi az igazság? És máshogy kell-e nekünk hozzáállni a háborúhoz mint egy politikusnak? Ezek a Közért második adásának legfontosabb kérdései, a mikrofonnál Bedekovics Péter, a Pesterzsébet – Klapka téri református gyülekezet református lelkésze  és a katolikus műsorvezető Martí Zoltán

Jan 31, 202334:35
Ateistaként indult, diakónus lett belőle - interjú Huszár Attilával

Ateistaként indult, diakónus lett belőle - interjú Huszár Attilával

Huszár Attila meggyőződéses ateista ember volt megtérése előtt, 16 éves korában kevesen múlott, hogy öngyilkosságot kíséreljen meg, mert nem látta értelmét sem az életnek, sem a szenvedésnek. Egy virágvasárnap azonban megváltozott az élete: megtért, majd elkezdett az oltárnál szolgálni, ministránsként, akolitusként, majd később már diakónusként. Nem csak az életét szeretnénk bemutatni, hanem a diakónusi hivatást is. Mi a szolgálatuk, milyen szentséget szolgáltathatnak ki, kapnak-e fizetést, milyen a kapcsolatuk a papokkal? Rengeteg kérdés, amelyre Huszár Attila türelmesen és őszintén válaszolt.

Jan 25, 202345:45
Közért S01E01 - Politizálhat-e egy pap/lelkész?

Közért S01E01 - Politizálhat-e egy pap/lelkész?

Hogyan érdemes hozzáállnia egy kereszténynek a politikához? És ha az illető pap vagy lelkész? Politizálhat-e Isten szolgája a szószékről? És a Facebookon? Hol van a határ – és azt ki húzza meg?

Ez itt a Közért a 777 közéleti podkesztje, amelyben Bedekovics Péter református lelkésszel beszélgetünk aktuális és fontos közéleti témákról. A podkeszt a pártpolitikával nem tervez foglalkozni, sokkal inkább a társadalmi kérdésekre helyezzük a hangsúlyt. Ahogy a közértben, úgy itt is fontos a visszajelzés: örömmel várjuk témaötleteiteket, jó és jobbító szándékú üzeneteiteket.


Jan 19, 202331:38
Úton S01E01 - Párkapcsolati konfliktuskezelés

Úton S01E01 - Párkapcsolati konfliktuskezelés

Miért vitázunk és mit tudunk tenni, hogy ne legyen a konfliktusból veszekedés? Hogyan hozhat minket egymáshoz közelebb egy vita? Mit jelent az erőszakmentes kommunikáció? Szilágyi Anna és Fekete Ágnes saját tapasztalataikat, bevált tippeket osztanak meg arról, hogyan fejlődhetünk párkapcsolatunkban a konfliktuskezelésben

Jan 18, 202327:38
"Olyan mintha az életünk próbaidőszaka lenne" - 3 gólyával beszélgettünk az egyetemi létről

"Olyan mintha az életünk próbaidőszaka lenne" - 3 gólyával beszélgettünk az egyetemi létről

Milyen szempontok alapján választ egy fiatal egyetemet? Hogyan látja egy egyetemista a világot? Milyen többletet ad, ha valaki egyházi fenntartású egyetemre jár? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk három elsőéves egyetemi hallgatóval, Bujdos Rozáliával, Wentzel Rékával és Király Nándorral. Az interjút készítők és az interjúalanyok között egy közös pont mindenképpen van: mindannyian a Pázmány Péter Katolikus Egyetem korábbi vagy jelenlegi hallgatói.

Jan 13, 202320:22
"A világ egyik legműveltebb embere távozott" - emlékezés XVI. Benedekre

"A világ egyik legműveltebb embere távozott" - emlékezés XVI. Benedekre

Beszélgetés XVI. Benedek pápáról, személyiségéről személyes tapasztalatokról, a ránk hagyott örökségéről.

Vendégek: Horváth Árpád SJ és Koronkai Zoltán SJ

Műsorvezető: Tóth Márton

Jan 04, 202347:00
"Nem tudnék tanítani a hitem nélkül" - Csanády Dávid, a Piarista Gimnázium fiatal tanára

"Nem tudnék tanítani a hitem nélkül" - Csanády Dávid, a Piarista Gimnázium fiatal tanára

Csanády Dávid a Piarista Gimnázium diákjából lett a Piarista Gimnázium tanára. Beszélgetés egy fiatal tanárral tiszteletről, hivatásról, a tanári pálya kihívásairól, a pedagógusok jelenlegi helyzetéről.

Beszélgetőtárs: Martí Zoltán

Dec 19, 202235:27
Rólunk szól #2 - Mit jelent valójában nőnek lenni?
Oct 26, 202244:02
Szóval #8 - Kati menyasszony lett!

Szóval #8 - Kati menyasszony lett!

Miért akar valaki a '20-as évei elején már megházasodni? Mit szólt ehhez a baráti köre? Miért jó fiatalon házasodni? És mit ad ehhez ha az ember hívő?

A mikrofonnál Kállay Kati, - az újdonsült menyasszony - Tóth Marci és Martí Zoltán!


Oct 22, 202226:15
Rólunk szól #1 - Teremtésvédelem: mindannyiunk ügye
Oct 19, 202225:24
Szóval #7 - Mitől ilyen rossz ez a nyár?

Szóval #7 - Mitől ilyen rossz ez a nyár?

A 777 Insta-sztorijára reagálva rengeteg válasz érkezett, amely szerint többeknek életük legrosszabb, legunalmasabb, legnehezebb nyara az idei. Mi ennek az oka? És mit lehet ez ellen tenni?


Erről beszélget Tóth Márton, Kállay Kati és Martí Zoltán.

Aug 16, 202225:52
777 OFFLINE - Tindertől az oltárig

777 OFFLINE - Tindertől az oltárig

Több mint két év szünet után rendeztünk újra 777 OFFLINE eseményt - ezúttal a Heaven's Garden Kontakt buli keretében, a Shoeshine-os barátainkkal. Nem akármilyen téma volt terítéken, hiszen az ismerkedéstől, a párkapcsolaton keresztül egészen a szexualitásig beszélgettünk tabuk nélkül egy pszichológussal, egy pappal és egy lelkésszel. 

Nevezetesen: 

- Kozma-Vízkeleti Dániel - klinikai szakpszichológus, párterapeuta
- Máté Kristóf János - római katoloikius pap
- Bedekovics Péter - református lelkész

Moderátor: Hortobágyi Tibor

May 24, 202201:28:19
Szerintünk #20 - A Tinder-csaló – filmkritika egy sokkoló történetről

Szerintünk #20 - A Tinder-csaló – filmkritika egy sokkoló történetről

Közkívánatra megnéztük a Netflix nagy port kavaró dokumentumfilmjét, A Tinder-csalót. Első benyomásainkat, a netes társkeresés pozitív és negatív oldalait legújabb adásunkban meghívott vendégünkkel, Martí Zoltán főszerkesztőnkkel beszéltük meg.

Apr 20, 202243:16
Szerintünk #19 – A válás ne legyen tabutéma
Mar 17, 202238:48
Szerintünk #18 - Karma, jóga, keleti spiritualitás

Szerintünk #18 - Karma, jóga, keleti spiritualitás

Hatalmas népszerűségnek örvendenek a különféle keleti spirituális praktikák, gyakorlatok. Rengeteget találkozhatunk a karma kifejezéssel, de sokan hisznek a lélekvándorlásban is.

De mit is jelentenek valójában ezek a fogalmak ott, ahol megszülettek? Hogyan alakultak át a nyugati emberek szája íze szerint? Mi az a jóga, és hogyan álljunk hozzá keresztényként?

Szalai András valláskutató, apologéta, a Pünkösdi Teológiai Főiskola adjunktusa volt vendégünk, akivel arról is beszélgettünk, hogyan szólította meg annak idején Isten, amikor zen buddhista szerzetesnek készült.

Mar 08, 202201:04:34