Skip to main content
Spotify for Podcasters
A l'altra banda del fil, un podcast de l'Observatori DESC i Crític

A l'altra banda del fil, un podcast de l'Observatori DESC i Crític

By A l'altra banda del fil

L'Observatori DESC és una plataforma que promou i defensa els drets econòmics, socials, culturals i ambientals. Crític és un mitjà especialitzat en periodisme d'investigació, entrevistes en profunditat i anàlisi crítica. Junts impulsen la sèrie de podcasts 'A l'altra banda del fil', vuit converses amb persones rellevants de les esquerres i els moviments socials que expliquen composar al centre els drets econòmics, socials, culturals i ambientals. Entrevistes realitzades pels periodistes Sergi Picazo i Laura Aznar amb el disseny sonor i muntatge de Matías Rossi i Pere Llibre.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

A l'altra banda del fil · Gala Pin

A l'altra banda del fil, un podcast de l'Observatori DESC i CríticJul 07, 2021

00:00
26:23
A l'altra banda del fil · Gala Pin

A l'altra banda del fil · Gala Pin

Gala Pin, tot i que nascuda a València l’any 81, és filla adoptiva del barri de la Barceloneta. Ha militat en els nous moviments veïnals i ha participat en tot de mogudes socials i de tecnoactivisme des dels anys 2000. La majoria la coneix pel seu pas com a regidora de Ciutat Vella i responsable de Participació en el primer govern de Barcelona en Comú a l’Ajuntament. Allà li van tocar mil patates calentes: els ‘manters’, el turisme, els ‘llauners’, la Guàrdia Urbana, el port, els hotels pressionant, La Vanguardia protestant… Uff.

Jul 07, 202126:23
A l'altra banda del fil · Ivan Miró

A l'altra banda del fil · Ivan Miró

Ivan Miró és sociòleg, cooperativista, investigador en l’economia social i solidària i impulsor de diversos projectes cooperatius al barri de Sants de Barcelona. Amb ell parlem de l’estat de l’economia social i solidària en un moment de crisi econòmica, social i democràtica profunda. També fem balanç de quina ha estat l’evolució d’aquest model, de les seves potencialitats i flaqueses, i abordem les possibilitats de l’àmbit comunitari com a espai a créixer de cara al futur. La col·laboració publicocomunitària pot ser una alternativa al model públicoprivat en la gestió dels serveis públics?

Jun 08, 202121:12
A l'altra banda del fil · Yayo Herrero

A l'altra banda del fil · Yayo Herrero

Yayo Herrero és enginyera agrícola, antropòloga i un referent ecologista internacional. Actualment és sòcia de la cooperativa Garua i membre d’Ecologistas en Acción i del Foro de Transiciones. Els seus últims llibres són, sota autoria col·lectiva fets amb altres companys de viatge, La gran encrucijada, La vida en el centro i Petróleo, i en tots ells reflexiona sobre la crisi climática i social actual i fa propostes des de la perspectiva ecofeminista. Als seus 55 anys ha deixat Madrid per viure en un poblet de mutanya a Cantàbria.

May 03, 202121:37
A l'altra banda del fil · Josep Manel Busqueta

A l'altra banda del fil · Josep Manel Busqueta

Josep Manel Busqueta (Sant Andreu de Llavaneres, 1973) és pastisser i economista. Va presentar-se per la candidatura de la CUP-Crida Constituent a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2015, i va obtenir l’escó però va renunciar-hi poc després d’acord amb el pacte entre junts pel sí i la CUP. Des de l’economia crítica, ha fet divulgació de conceptes com el de ‘cooperativisme’ o ‘sobirania econòmica’. Amb ell analitzem la situació que ens ha portat a la crisi actual, els discursos econòmics hegemònics en el marc capitalista i les alternatives que podrien esdevenir per caminar cap a un altre món possible.

Apr 06, 202121:31
A l'altra banda del fil · Vanesa Freixa
Mar 05, 202121:55
A l'altra banda del fil · Lidón Gasull
Feb 17, 202122:10
A l'altra banda del fil · Meritxell Sánchez-Amat
Jan 11, 202121:38
A l'altra banda del fil · Marco Aparicio
Dec 09, 202021:33