Skip to main content
Spotify for Podcasters
Äänimerkki

Äänimerkki

By Äänimerkki

Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista.

Podcast-jaksojen tekstiversiot löytyvät TSL:n verkkosivuilta, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa.
Currently playing episode

Monipuolista osaamista

ÄänimerkkiSep 06, 2022

00:00
17:46
Uskoa omiin kykyihin

Uskoa omiin kykyihin

Millaisia tuloksia eri hankkeiden perustaitokoulutuksissa on saatu ja miten näihin tuloksiin päästiin? Entä miten osallistujat ovat kokeneet opinnot ja niiden vaikutukset omaan elämäntilanteeseensa? Koulutuspäällikkö Inari Juntumaa keskustelee Oma polku -hanketta vetäneen koulutussuunnittelija Säde Tahvanaisen ja Osaamisen ohjaksissa -hanketta vetäneen koulutussuunnittelija Pinja Kuusenahon kanssa aikuisten perustaitokoulutushankkeiden vaikuttavuudesta. – On mukavaa, että opettajat ovat meidän kanssa siellä pahvilaatikon pohjalla, eikä ne istu siellä laatikon päällä meitä ohjaamassa ikään kuin muiden yläpuolelta, kertoi palautteena yksi koulutukseen osallistuja. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Mar 01, 202332:04
Tuli tieto kuin valona pimeään

Tuli tieto kuin valona pimeään

Millaisessa tilanteessa Työväen Sivistysliitto perustettiin reilut satavuotta sitten ja miksi? Entä mitä merkitystä opintotoiminnalla on ollut? Historioitsija Tero Tuomisto on kirjoittanut historiateoksen Työväkeä, Sivistystä, Liikettä – Satavuotias Työväen Sivistysliitto. Teoksen ensimmäisen osan tiimoilta Tuomiston kanssa keskustelee koulutuspäällikkö Inari Juntumaa.   ”Tuli tieto kuin valona pimeään tai toivona tammeen terho. Se lamppu, se lehti keskellään, he olivat opintokerho.” Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Feb 13, 202322:26
Uteliaisuus mentoriksi voitti ennakkoluulot

Uteliaisuus mentoriksi voitti ennakkoluulot

Usein ujous voi karistaa keskustelun aloitukset jo alkuunsa, varsinkin jos toinen osapuoli ei vielä osaa puhua kieltäsi. Vahva uteliaisuus sai kuitenkin Tommin ryhtymään mentoriksi ja auttamaan maahan muuttanutta miestä polullaan kohti työllistymistä. Mentori Tommi Grönberg ja mentoreiden kouluttaja Marja Koskela TSL:sta keskustelevat Komeetta-hankkeessa kehitettävästä kulttuurisesti osallistavasta mentorointimallista, joka tukee maahan muuttaneiden miesten työllistymistä. Keskustelijat: Mentori Tommi Grönberg ja mentoreiden kouluttaja Marja Koskela TSL:sta Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Feb 01, 202328:28
Laulun pitää tuntua vahvalta

Laulun pitää tuntua vahvalta

Äänimerkin haastattelussa vuoden 2022 Reino Helismaa -palkinnonsaaja, Mariska. Kolmiosaisen podcastin viimeisessä jaksossa keskustelua muun muassa suomen kielestä osana kansallista identiteettiä ja kulttuuria, sanoitusten ja ajankuvan yhteydestä sekä palautteen ja kritiikin merkityksestä. Keskustelijat: Mariska ja TSL:n kulttuurituottaja Jaakko Suni. Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Dec 21, 202219:51
"Tekeminen ruokkii luovuutta"

"Tekeminen ruokkii luovuutta"

Äänimerkin haastattelussa vuoden 2022 Reino Helismaa -palkinnonsaaja, Mariska. Kolmiosaisen podcastin toisessa jaksossa keskustelua muun muassa Reino Helismaasta, luovuudesta, sanoittajan ammatista ja työajoista sekä työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä. Keskustelijat: Mariska ja TSL:n kulttuurituottaja Jaakko Suni. Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Dec 16, 202221:42
"Ajattelin, että minusta tulee konserttipianisti"

"Ajattelin, että minusta tulee konserttipianisti"

Äänimerkin haastattelussa vuoden 2022 Reino Helismaa -palkinnonsaaja, Mariska. Kolmiosaisen podcastin ensimmäisessä osassa keskustellaan mm. työtavoista, kiinnostuksesta musiikkiin ja lyriikkaan sekä kirjoittamisesta itselle ja muille artisteille.  Keskustelijat: Mariska ja TSL:n kulttuurituottaja Jaakko Suni. Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Dec 08, 202223:00
Osaaminen esiin osaamiskartoituksella

Osaaminen esiin osaamiskartoituksella

Mitä meidän talossamme osataan? Löytyisikö omista harrastuksista piilo-osaamista työn tueksi? Osaamiskartoituksessa tarkastellaan koko elämän osaamista, eikä se keskity pelkästään työelämäosaamiseen.   Keskustelijat: asiantuntija Eija Lenkkeri, Careeriasta ja hankepäällikkö Timo Tiikkaja, TSL:sta. Podcast on osa Eväitä työn muutoksessa koronakriisin jälkeen -hanketta, joka kehittää ja vahvistaa Helsinki-Vantaan lentokentällä esimiesten muutosjohtamisen taitoja, luottamushenkilöiden vertaistukea ja koko työyhteisön luottamusta selviytyä koronapandemian jälkitiloista työpaikoilla. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Oct 27, 202221:16
Monipuolista osaamista

Monipuolista osaamista

Missä ja miten osaamista kertyy? Miksi osaamisen huomaaminen on tärkeää? Entä miksi oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen voi olla hankalaa? Opintojohtaja Katri Söder TSL:sta ja projektipäällikkö Milma Arola Jotpasta keskustelevat osaamisesta ja sen näkyväksi tekemisestä. Kyse ei ole vain opinnoista ja ammatista tai pelkästään työelämästä. Omaa osaamistaan on hyvä pohtia muulloinkin kuin työnhakuun valmistautuessa. TSL on mukana Osaaminen näkyviin -viikolla, joka järjestetään 5.–11.9.2022. Viikon idea on innostaa ihmisiä huomaamaan omaa osaamistaan ja tekemään sitä näkyväksi. Tapahtumaviikkoa koordinoi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpa. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Sep 06, 202217:46
Mitä on vertaistuki?

Mitä on vertaistuki?

Vertaistuessa luottamus on kaiken A ja O. Miten luottamusta sitten vahvistetaan Helsinki-Vantaan lentokentän työyhteisöissä erityisesti pandemian vaikutusten jäljiltä? Keskustelijat: alueellinen työsuojeluvaltuutettu Sari Viljanen, Sodexo Oy ja hankepäällikkö Timo Tiikkaja, TSL. Podcast on osa Eväitä työn muutoksessa koronakriisin jälkeen -hanketta, joka kehittää ja vahvistaa Helsinki-Vantaan lentokentällä esimiesten muutosjohtamisen taitoja, luottamushenkilöiden vertaistukea ja koko työyhteisön luottamusta selviytyä koronapandemian jälkitiloista työpaikoilla. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
May 19, 202224:55
Miun polkuni 2

Miun polkuni 2

Miten koulu valmistaa nuoria työelämään? Eteläkarjalaiset ysiluokkalaiset Mimmi Lindström ja Minni Kupiainen keskustelevat työhön liittyvistä velvollisuuksista ja työn merkityksellisyydestä sekä omista tavoitteistaan ja toiveistaan työelämään liittyen JHL:n Sanna Koskenrannan kanssa. Keskustelua luotsaa TSL:n Niina Sahlberg. Podcast on osa Löydä polkusi -hanketta, joka kehittää ja vahvistaa nuorten ammatillista identiteettiä sekä tukee koulutuspolulla etenemistä ja työelämään siirtymistä. Keskustelijat: Mimmi Lindström, Minni Kupiainen, aluepäällikkö Sanna Koskenranta JHL, hankepäällikkö Niina Sahlberg, TSL. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa.
May 04, 202220:09
Miun polkuni

Miun polkuni

Miltä tulevaisuus näyttää eteläkarjalaisten nuorten näkövinkkelistä? Ysiluokkalaiset Mimmi Lindström ja Minni Kupiainen keskustelevat erilaisista valinnoista, työelämästä ja vaikuttamisen mahdollisuuksista työelämää edustavan JHL:n Sanna Koskenrannan kanssa. Keskustelua luotsaa TSL:n Niina Sahlberg. Podcast on osa Löydä polkusi -hanketta, joka kehittää ja vahvistaa nuorten ammatillista identiteettiä sekä tukee koulutuspolulla etenemistä ja työelämään siirtymistä. Keskustelijat: Mimmi Lindström, Minni Kupiainen, aluepäällikkö Sanna Koskenranta JHL, hankepäällikkö Niina Sahlberg, TSL. Jakson tekstiversio on luettavissa TSL:n verkkosivuilla, jossa podcastit julkaistaan ajankohtaista-osiossa. (https://www.tsl.fi/ajankohtaista)
Apr 21, 202216:50