Skip to main content
Spotify for Podcasters
Karoline Van de Mergel - 
Huidtherapeut en orthomoleculaire voedingscoach. Docent/motivatiespreker

Karoline Van de Mergel - Huidtherapeut en orthomoleculaire voedingscoach. Docent/motivatiespreker

By Karoline

Deze podcasts zullen je meer vertellen over behandelingen, producten, supplementen, stressmanagement en voeding die zal worden ingezet voor huidverbetering, huidverjonging en een gezonde levensstijl.

Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Vitamine D3 is zo ontzettend belangrijk voor jou

Karoline Van de Mergel - Huidtherapeut en orthomoleculaire voedingscoach. Docent/motivatiespreker Mar 04, 2022

00:00
05:42
Wat is een SPF en wat doet het?

Wat is een SPF en wat doet het?

SPF of Sun Protection Factor is een maat voor hoeveel UV-straling nodig is om uw beschermde huid te verbranden in vergelijking met de hoeveelheid die nodig is door UV-stralen om uw onbeschermde huid te verbranden.

Als u bijvoorbeeld een SPF 30 aanbrengt, beschermt deze uw huid totdat deze wordt blootgesteld aan 30 keer meer UVB-straling dan nodig is om een onbeschermde huid te verbranden.

Ik vertel je meer in deze podcast.

Wil je graag het ebook lezen?: Bestel hem hier:https://www.karolinevandemergel.com/product/e-book-de-zon-op-onze-huid/

Meer weten over de masterclasses en gratis downbloads? : www.karolinevandemergel.com

May 30, 202308:30
Gezonde, goed werkende darmen en onze huid

Gezonde, goed werkende darmen en onze huid

Gezonde en goed functionerende darmen zijn een belangrijk iets als we kijken naar huidproblemen .

Want de darmen hebben te lijden onder onze westerse levensstijl.

In deze podcast geef ik je een woordje uitleg over goed functionerende en gezonde darmen en de invloed op onze huid.

Meer informatie over de gratis masterclasses en ebookjes: www.karolinvandemergel.com

May 30, 202325:51
Een gezonde en goed functionerende lever en onze huid.

Een gezonde en goed functionerende lever en onze huid.

Een gezonde en goed functionerende lever is een belangrijk iets als we kijken naar huidproblemen zoals eczeem of andere huidaandoeningen.


Want de lever heeft te lijden onder onze westerse levensstijl.

Onze lever heeft specifieke voedingsstoffen nodig om te kunnen ontgiften en die krijgt dit niet altijd.

In deze podcast vertel ik je hoe deze ontgifting in zijn werk gaat.

May 29, 202326:11
Wat zijn fyto-oestrogenen?

Wat zijn fyto-oestrogenen?

Wat zijn fyto-oestrogenen?

Fyto-oestrogenen of planten-oestrogenen zijn plantenstofjes die affiniteit hebben voor de oestrogeen receptor. Deze stofjes kunnen dus (in theorie) de oestrogene activiteit beïnvloeden in het lichaam.

 

Er zijn drie hoofdgroepen: Isoflavonen, coumestanen en lignanen. Fyto-oestrogenen stimuleren vooral de beta-receptoren van oestrogeen, wat vaak een gunstig effect geeft. Beta- receptor stimulatie vermindert oestrogeendominantie, terwijl de alfa-receptor oestrogeendominantie juist kan verergeren. Lignanen kunnen ook het transporteiwit voor geslachtshormonen SHBG verhogen, waardoor geslachtshormonen minder in de vrije vorm circuleren en dus minder contact kunnen maken met receptoren.

 

Fyto-oestrogenen moeten niet verward worden met xeno-oestrogenen. Xeno-oestrogenen zijn chemische hormoonverstoorders zoals weekmakers in plastics en bepaalde bestrijdingsmiddelen.

 

In welke voeding zit fyto-oestrogeen?

De meest bekende hoog geconcentreerde bronnen van fyto-oestrogenen zijn soja, hop (in bier) en lijnzaad.

 

Is een fyto oestrogeen supplement veilig of gevaarlijk?

Of een fyto oestrogeen bijvoorbeeld overgangsklachten kan verminderen is van vrouw tot vrouw verschillend. Erg belangrijk daarbij is dat de juiste darmbacterieen aanwezig moeten zijn om fyto oestrogenen beter werkzaam te maken, namelijk equolvormende bacteriën. Op zich zijn deze supplementen voor gezonde vrouwen veilig.

 

Er zijn een aantal contraindicaties voor supplementen met fytooestrogenen zoals bij en na hormoongevoelige kanker, bij trombose en bij zwangerschap, omdat daar activiteit van ‘normale’ oestrogenen ongunstig kunnen zijn. Hoe gevaarlijk fyto’s kunnen zijn in deze specifieke situaties is niet goed onderzocht en daarom raad men het voor de zekerheid af.

 

Waarvoor worden supplementen met fyto-oestrogenen gebruikt?

Supplementen met fyto oestrogenen gebruikt men vooral om overgangsklachten te verminderen. Lignanen worden ook wel bij mannen met prostaatklachten (prostaatvergroting) ingezet.

 

Waar kan ik het beste deze suppletie kopen?

Fytooestrogenen zijn bij iedere supplementenwinkel en apotheek te koop.

 

Welke klachten kunnen ontstaan bij een te laag én een te hoge dosering?

Over de effecten van fyto-oestrogenen is nog veel onduidelijk. Zo is de werking minder sterk dan het lichaamseigen oestrogeen. Zo kan een fyto-oestrogeen niet alleen de oestrogene werking verhogen, maar ook concurreren met het lichaamseigen oestrogeen voor dezelfde receptor. Het hangt dus zeer af van het gehalte aan lichaamseigen oestrogenen in verhouding tot het aantal receptoren om te bepalen of een fyto-oestrogeen een boostend of remmend effect heeft op de oestrogene activiteit.

 

Er zijn vermoedens dat het effect van fyto-oestrogenen bij een hoog gehalte lichaamseigen oestrogeen remmend is (in de vruchtbare jaren), en bij laag lichaamseigen oestrogeen juist stimulerend is (na de overgang, bij mannen). Sterke bijwerkingen bij aanbevolen gebruik worden zelden gemeld, omdat fyto’ doorgaans een mild effect geven. De bekendste bijwerking is na de overgang een verdikking van het baarmoederslijmvlies, waardoor er postmenopauzale bloedingen kunnen optreden.

Meer weten over welke boosdoeners jouw hormonen uit balans halen? Bekijk de website: www.hersteljehormonen.be en doe mee met het online 10 weken traject

Apr 28, 202303:55
Wat zijn xeno oestrogenen?

Wat zijn xeno oestrogenen?

Wat zijn xeno oestrogenen?

Xeno oestrogenen zijn chemische stoffen die een oestrogene ofwel vervrouwelijkende werking hebben. Men noemt ze ook wel hormoonverstorende stoffen of hormoonverstoorders. Deze stoffen kunnen in je lichaam terecht komen via voeding, huidproducten en via de lucht.

Voorbeelden van xeno-oestrogenen zijn weekmakers in plastic (ftalaten, bisfenol a), vlamvertragers in meubelen, parabenen in cosmetica en sommige bestrijdingsmiddelen.

 

In welke voeding zit xeno oestrogeen?

Xeno-oestrogeen zit vaak in bestrijdingsmiddelen en dus kun je via groenten en fruit (vooral niet-biologisch) hier sporen van binnenkrijgen. Ook weekmakers van plastic verpakkingen kunnen in je voeding terecht komen. Dit gebeurt vooral wanneer olie of andere vetachtige producten in zacht plastic verpakt worden zoals zonnebloemolie in een plastic fles (knijpfles). Ook in het drinkwater kunnen in principe xenooestrogenen zitten, wanneer het waterleidingbedrijf oppervlaktewater gebruikt.

 

Waar zitten xeno oestrogenen nog meer in?

Via huidcontact met kleding of cosmetica met parabenen kun je xeno-oestrogenen binnen krijgen, maar ook via de lucht als bijvoorbeeld bepaalde verfsoorten dit afgeven.

 

Wat zijn de effecten en moet je ze vermijden?

Xeno oestrogenen kunnen zich hechten aan de oestrogeen receptoren en daarmee een hormoonaal vervrouwelijkend effect genereren. Dit draagt bij aan oestrogeen dominantie. Naar de hormoon ontregelende effecten van xeno’s is veel onderzoek gaande en over de precieze schadelijkheid is nog niet alles duidelijk. Wel wordt aangeraden uit voorzorg de blootstelling te minimaliseren.

 

Wat is de link met oestrogeendominantie?

Oestrogeendominantie is een populaire term om aan te geven dat de werking van het vrouwelijke hormoon oestrogeen erg sterk is in verhouding tot progesteron. Dit kan allerlei hormonale klachten en kwalen geven. Xeno’s hebben vaak een behoorlijk sterke oestrogene werking en kunnen oestrogeendominantie dus verergeren.

 

Wat is de link met fyto-oestrogeen?

Fyto oestrogenen  en xeno-oestrogeen hebben gemeen dat ze beiden affiniteit hebben voor de receptoren van oestrogeen. De herkomst is echter totaal anders. Fyto’s zijn natuurlijke plantenstoffen en xeno’s zijn chemisch. Het hormonale effect van fyto zijn doorgaans zwakker dan die van xeno.

 

 

Meer weten over welke boosdoeners jouw hormonen uit balans halen? Bekijk de website: www.hersteljehormonen.be en doe mee met het online 10 weken traject.  

Apr 28, 202303:23
(Droge) benen klaarmaken voor de lente/ zomer
Apr 12, 202303:20
Waarom we vervellen na zonnebrand

Waarom we vervellen na zonnebrand


Link naar het e-book: de zon op onze huid

Link naar het boek HUIDVERJONGING OP MAAT

Waarom een verbrande huid?

De oorzaak van een  verbrande huid is dat die een te hoge dosis uv-straling heeft opgenomen. Je huid kan slechts een bepaalde hoeveelheid straling hebben totdat-ie verbrandt. De ene huid kan wel meer zon verdragen dan de ander. Dat komt doordat we allemaal een ander huidtype hebben. In het algemeen geldt: hoe donkerder de huid, hoe meer zonlicht je onbeschermd kunt verdragen. De tijd die je in de zon kan zitten zonder te verbranden, kun je verlengen door je huid te beschermen met zonnebrandcrème. Maar, let op: uv-stralen zijn altijd schadelijk, ongeacht welk huidtype je hebt en hoe ‘goed’ je tegen de zon kan. De gevaarlijkste nadelen van te veel blootstelling aan uv-straling zijn verschillende vormen van  huidkanker. Meer lezen? Je kan het volledige artikel vinden op onze blog.

Link naar de GRATIS masterclass: Hoe herken je huidkanker?

Apr 12, 202305:42
Wat met collageen?

Wat met collageen?

Vandaag een podcast over collageen.

Vanaf je 30ste begint de collageen productie al serieus af te nemen. En vanaf dan verliezen we ongeveer 1-2% collageen per levensjaar. Waarom is dat zo belangrijk? Nou, alleen al omdat collageen verantwoordelijk is voor behoud van elasticiteit en stevigheid van je huid. Anti-aging of anti-rimpel zeg maar. We duiken wat dieper in de wereld van collageen en eindigen met het belangrijkste: wat kun je doen?!


Wat is collageen?

Collageen is een eiwit wat op veel plekken in je lichaam voorkomt. In grote lijnen zorgt collageen voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van allerlei soorten bindweefsel, waaronder je botten, pezen, bloedvaten en huid. Collagene vezels zijn heel sterk en omdat ze vormgeven aan uiteenlopende ‘onderdelen’ van je lichaam, heb je veel soorten collageen (er zijn wel 28 typen bekend). We gaan inzoomen op het collageen in je huid.

 

Als je bijvoorbeeld de huid op de rug van je hand optilt, dan zorgt collageen ervoor dat je het vlees niet lostrekt van je botten (klinkt wat eng) en dat de opgetilde huid weer mooi terugveert. De naam collageen is trouwens afgeleid van het Griekse kólla wat lijm betekent. En zo kun je collageen dus ook wel zien, als een belangrijke ‘lijm’ in je lichaam, die de boel bij elkaar houdt.

 

Hoe maak je collageen aan?

De eiwitten uit onze voeding worden afgebroken tijdens de spijsvertering in aminozuren. Die aminozuren worden – eenmaal in ons lichaam opgenomen – weer opgebouwd tot lichaamseiwitten, waaronder dus collageen. Vooral de aminozuren lysine en proline zijn hiervoor belangrijk. Die moeten dus wel in je voedingspatroon zitten. Verder zijn het mineraal koper en vitamine C belangrijk voor de aanmaak van collageen.

...

Meer lezen op https://www.karolinevandemergel.com/blog/


Apr 10, 202307:35
Wat is acne vulgaris?

Wat is acne vulgaris?

Bekijk zeker en vast ook even de /e-books/ hierover op de website www.karolinevandemergel.com

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van talgkliertjes en komt vooral voor op de schouders, rug, borst, armen, nek, kin, voorhoofd en rest van het gezicht waar veel talgkliertjes zitten.

Bij acne spelen er vaak meerdere oorzaken tegelijkertijd.

Meestal wordt er vooral gezegd dan een verhoogde talgaanmaak onder het ontstaan van acne ligt. Zo hoopt talg op in de haarzakjes van de huid waardoor er huidcellen en andere soorten vuil in blijven hangen en zodoende ontstaan mee-eters of comedonen.

Deze comedonen (verstopte talgkliertjes) kunnen vervolgens gaan ontsteken door inwerking van propionbacteriën die zich op de huid bevinden. De verspreiding en ophopingen van deze bacteriën kan versterkt worden door schurende zweterige kleding of cosmetica.

Dit is de uitleg die meestal gebruikt wordt en zodoende hebben anti-acne middeltjes vaak als doel de talgaanmaak te remmen en de bacteriën plaatselijk te doden.

Als je dieper gaat kijken zijn er veel meer invloeden van belang. Er zijn namelijk allerlei leefstijloorzaken die invloed hebben op de ontstekingsactiviteit in het lichaam zoals voedselovergevoeligheden.

Wat is de oorzaak?

Een verhoogde talgaanmaak zal niet bij iedereen acne geven, maar wellicht alleen een vette huid (deel genetisch). Zo zul je waarschijnlijk wel eens lezen dat bijvoorbeeld gluten, lactose, ei de acne kunnen verergeren.

Daarnaast staan de ontstekingsactiviteit en talgproductie onder invloed van hormonen . Zo ontstaan jeugdpuistjes tijdens de puberteit door hormonale schommelingen, maar ook tijdens de maandelijkse cyclus kun je wellicht merken dat puistjes bepaalde momenten verergeren.


Meer weten over welke boosdoeners jouw hormonen uit balans halen? Bekijk de website: www.hersteljehormonen.be en doe mee met het online 10 weken traject.  

 

Apr 04, 202306:30
Wat doet ons huidsysteem?

Wat doet ons huidsysteem?

Het grootste orgaan

Het neemt zo’n 16% van ons totale lichaamsgewicht in beslag en is bijna 2 m2 groot. Daarnaast is de huid ook nog eens goed zichtbaar. Zitten de meeste organen heerlijk verhuld achter dit jasje, is de huid toch altijd redelijk prominent in het vizier. De huid is veelal een weerspiegeling van esthetiek. ‘Goh, wat zit zij lekker in haar vel’, of ‘ Wat een stralende huid heb je!’, zijn kreten die niet zouden misstaan op een reclamezuil. En omdat onze huid zo goed zichtbaar is, gebruiken we het ook graag als canvas. Zo rusten we de huid uit met allerhande versieringen zoals tatoeages en make-up.

De huid is niet alleen het velletje dat over onze spieren heen is getrokken om de boel goed bij elkaar te houden, het beschikt over talloze belangrijke functies. Zo kan men aan de huid aflezen hoe het met de algehele gezondheid gesteld is, maar beschermt de huid ook tegen straling en invloeden van buitenaf en reguleert het onze lichaamswarmte.

Er is een enorme branche ontstaan waarbij behandelingen en crèmes ontwikkeld en verkocht worden om de huid te verbeteren en mooier te laten ogen. Huidverbetering en huidverjonging kan niet alleen van buitenaf bereikt worden maar ook van binnenuit met een gezonde leefstijl en voedingssupplementen. Ook hormonen hebben een sterke invloed op de. De huid is dus een veelzijdig orgaan; veel meer dan alleen maar buitenkant!

Net als de organen in ons lichaam bevat de huid verschillende gespecialiseerde cellen en weefsels, die nauw samenwerken. Globaal kunnen we de huid in drie lagen opdelen.

We kennen 3 lagen van de huid De epidermis

Epidermis is de algemene benaming voor een buitenste laag cellen van een orgaan en wordt ook wel de opperhuid genoemd. De epidermis is een bezig bijtje. Elke maand vernieuwt deze huidlaag zich doordat de hoorncellen die dieper in de huid geproduceerd worden naar het oppervlak worden gedreven. Bovenin de epidermis hebben deze cellen het loodje gelegd. Toch blijven ze belangrijk. De dode huidcellen vormen namelijk een schild, dat het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf en bijvoorbeeld uitdroging.

Onder de epidermis, bevindt zich de dermis, oftewel de lederhuid. Deze zorgt dankzij het huideigen bindweefsel voor de stevigheid van de huid en bevat zenuwen, haarwortels en zweetkliertjes. De dermis is bovendien betrokken bij allerlei afweerprocessen.

De bindweefsellaag ofwel subcutis is de derde en diepste laag van de huid. Deze laag bevat bloedvaten en zenuwcellen en dient ter bescherming van spieren en pezen. Daarnaast zorgt de subcutis voor vetopslag. In deze bindweefsellaag bevinden zich vetcellen, die zich als ballonnetjes kunnen vullen, afhankelijk van de hoeveelheid reserves die we hebben opgebouwd. Heb je een aantal weken riant getafeld, dan kunnen de vetcellen een grotere hoeveelheid vet opslaan. Bij oudere mensen komt het juist vaak voor dat de vetreserves afnemen, waardoor er een beweeglijke verbinding ontstaat tussen de epidermis en het bindweefsel. Het resultaat is dan een teer en kwetsbaar huidje. De vetcellen in onze huid hebben een belangrijke functie. Zij zorgen voor isolatie van de huid. Witte vetcellen maken bovendien verschillende hormonen aan.

==>meer weten over je huid en je hormonen? kijk dan even www.karolinevandemergel.com

Apr 04, 202305:56
Breng je hormonen op een natuurlijke manier in balans

Breng je hormonen op een natuurlijke manier in balans

Iedere vrouw boven de 13 heeft wel een last van grillige hormonen met alle gevolgen voor je humeur die daarbij horen. 10 Tips om ze op een natuurlijke manier in balans te brengen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat als je hormonen uit balans zijn, je leven ook niet lekker loopt. Je hormonen hebben grote invloed op hoe je je voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze bepalen veel voor je. Of je vruchtbaar bent, of je zin hebt in seks, hoe je humeur is, of je goed slaapt, of je last hebt van acne, slapeloosheid en voor een deel zelfs of je te zwaar bent.


Beluister de podcast of lees de blog: www.karolinevandemergel.com 


Oct 12, 202205:24
Afvallen tijdens de overgang

Afvallen tijdens de overgang

Iedere vrouw zal eraan moeten geloven: de overgang. Dit proces, waarbij de productie van eitjes in de eierstokken ophoudt, kan naast de welbekende opvliegers ook een uitgedijde taille en extra kilo’s met zich meebrengen.

Maar, geen zorgen: die extra kilo’s kun je voorkomen en afvallen in de overgang is ook mogelijk.

Beluister de podcast of kijk even op de website www.hersteljehormonen.be en breng jouw hormonen terug in balans 

Oct 10, 202207:36
Exogene ketonen supplement
Aug 08, 202207:01
Wat is omega 3 en waarom is dit zo belangrijk?

Wat is omega 3 en waarom is dit zo belangrijk?

Wat is omega-3 en waarom is het zo belangrijk?

Je lichaam kan zelf geen omega-3 aanmaken

Omega-3 is een vetzuur in je lichaam. Het helpt je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en het houdt je hersenen gezond. Omega-3 wordt een essentieel vetzuur genoemd, wat inhoudt dat je lichaam het zelf niet aan kan maken. Andere vetzuren waar je misschien van hebt gehoord, zijn omega-6 en omega-9.

Omega-3 komt maar in heel weinig voedingsmiddelen voor. De enige manier om essentiële vetzuren binnen te krijgen, is via je voeding. Omega-6 en Omega-9 vind je in heel veel voedingsmiddelen. In zoveel zelfs, dat je er vaak te veel van binnenkrijgt. Maar omega-3 komt maar in heel weinig voedingsmiddelen voor, namelijk:

• Vis

• Schaal- en schelpdieren

• Sommige soorten eieren (omega-3 eieren)

Het probleem is dat we veel te weinig omega-3 binnenkrijgen. Toen we 20.000 jaar geleden nog als jagers en verzamelaars leefden, aten we relatief veel vis. Vandaag de dag is het advies om in ieder geval twee keer per week vis te eten. Dat is een mooi begin, maar zelfs daarmee krijg je nog niet genoeg omega-3 binnen.

Te weinig omega-3 kan gezondheidsproblemen opleveren. Op de korte termijn ga je niets merken van het omega-3 tekort dat je in je lichaam

hebt. Maar op de lange termijn kan een tekort aan omega-3 de oorzaak zijn van allerlei gezondheidsproblemen, zoals:

• Hersenveroudering en dementie

• Hart- en vaatziekten

• Een hoge bloeddruk

• Een verhoogd cholesterol

• Een slecht immuunsysteem

Het is dus erg belangrijk dat je zelf zorgt voor voldoende omega-3. Dit betekent niet dat je elke dag vis moet gaan eten. Niet alleen is dat ontzettend duur, we zouden binnen de kortste keren de zee leegvissen. 

Hoe zorg je dan voor voldoende omega-3? Ons antwoord is als volgt: met elke dag een lepeltje visolie.

Lees hier meer over in onze blog of bekijk even de informatie op : www.hersteljehormonen.be 

Jul 26, 202209:17
Deze voeding is niet ok voor je hormonen

Deze voeding is niet ok voor je hormonen

We willen het liefste allemaal gebalanceerde hormonen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk hormoonverstoorders uit onze voeding willen elimineren.

Met de juiste voeding kunnen we onze hormonen veel beter in balans brengen.

Beluister hier de podcast of lees de volledige blog. 

Jul 07, 202204:56
Exogene ketonen

Exogene ketonen

Naast dat je het aantal ketonen in je bloed kunt verhogen door je voeding aan te passen, kun je dit ook doen door het supplementeren met Exogene ketonen. Wanneer je lichaam vetten verbrandt, komen hierbij ketonen vrij. Dit zijn Endogene Ketonen. Exogene ketonen zijn op haar beurt weer ketonen die buiten het lichaam worden gemaakt. Deze kunnen worden gebruikt om jouw keto dieet een boost te geven en dingen te optimaliseren. Ze worden vaak ingezet voor verbeterde sportprestaties, sneller vetverlies of een cognitieve boost.

Wat zijn de voordelen van Exogene ketonen?

Er zijn veel mogelijke potentiële voordelen van Exogene ketonen, ...; lees de volledige blog hier. https://www.academie-voor-professionals.com/blog/

Jul 05, 202207:07
Mitochondriën de energiefabriekjes van de cel en het tegengaan van veroudering

Mitochondriën de energiefabriekjes van de cel en het tegengaan van veroudering

Mitochondria, cel onderdelen die ooit vrij levende bacteriën waren, leveren nu energie aan onze lichaamscellen. Mitochondriën zijn de energiefabriekjes van de cel.

In de mitochondriën worden suikers, vetten en eiwitten met zuurstof verbrand en komt er energie vrij.

Glucose wordt in je lichaam energie als ze terechtkomen in de daadwerkelijke energiecentrales die aanwezig zijn in al je lichaamscellen. Deze energiecentrales worden mitochondriën genoemd.

Door middel van een ongelofelijk complex proces dat celademhaling wordt genoemd worden in je mitochondriën bepaalde voedingsmoleculen samen met zuurstof omgezet in energie. Hierbij spelen ook verschillende vitamines, mineralen en enzymen een belangrijke rol.
De belangrijkste functie van mitochondriën is om energie aan te maken. Deze energie wordt omgezet in ATP.

Als onze cellen een laag energieniveau hebben, dan is dat ook met ons het geval. Het is daarom van belang dat onze cellen optimaal functioneren zodat ons hele lichaam dit kan.

Schade aan de mitochondriën wordt volgens de deskundigen gezien als de belangrijkste oorzaak van veroudering. Wanneer de mitochondriën worden aangevallen en schade oplopen, wordt de kern van de cel verwoest. Haar vermogen om energie op te wekken, is dan kapot gemaakt.

Beluister de podcast hier of lees de volledige blog. https://www.academie-voor-professionals.com/blog/


Jul 05, 202206:34
Water drinken... waarom?

Water drinken... waarom?

In de 10 dagen challenge zeggen we het vaak genoeg.. Hydrateer je lichaam en drink water!! Twee liter om precies te zijn.

Om te kunnen profiteren van een gezonde leefstijl is voldoende water drinken namelijk essentieel. Hieronder leggen we je uit hoe het werkt, en hoe jij genoeg water kunt drinken.

De functie van water

We bestaan voor 70% uit water, het is een van de allerbelangrijkste macronutriënten. Macronutriënten zijn voedingsstoffen die calorieën of energie leveren aan het lichaam. Het lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig voor de groei, metabolisme en andere lichaamsfuncties. Macro betekent groot. Dit zijn dus voedingsstoffen die het lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. We kennen natuurlijk de koolhydraten, vetten en eiwitten als macronutriënten, maar water valt hier eigenlijk ook onder. Water zorgt er namelijk voor dat we voedingsstoffen kunnen opnemen, uitscheiden en transporteren in ons lichaam. Water speelt een belangrijke rol bij het spijsverteringsstelsel maar is daarnaast ook een hele belangrijke factor bij het regelen van de temperatuur in ons lichaam.

Jul 04, 202203:51
Bewegen op een nuchtere maag

Bewegen op een nuchtere maag

Waarom bewegen op een nuchtere maag goed is.

Bewegen is goed voor de darmgezondheid. Maar wist je dat het ook heel goed is om te wandelen bewegen op een nuchtere maag? Dit is namelijk heel goed voor onze darmgezondheid. 

Wat is een goede darmgezondheid?

Een goede darmgezondheid is noodzakelijk voor een beter immuunsysteem. Daarnaast draagt het ook bij aan een betere stofwisseling en een betere hormoonbalans. Maar wat is nou een goede darmgezondheid? Een goede darmgezondheid bestaat uit een vertering zonder al te veel ontstekingsprocessen. Hierbij vindt een goede uitwisseling van voedingsstoffen door de darmwand plaats, waarbij er een balans is in goede en slechte bacteriën. 

Beluister hier de volledige podcast 

Jul 04, 202203:15
Wat doet sporten met onze huid

Wat doet sporten met onze huid

De huid is van levensbelang bij het uitvoeren van een sport. 

De huid is ons allergrootste orgaan, waardoor het zeer geschikt is voor de uitwisseling van hitte tussen het lichaam en de omgeving. Sporten maakt je huid niet altijd mooier: zo word je rood en ga je zweten. 

Niet zo mooi, al heeft het wél een functie! Ben je benieuwd naar deze functie en de andere effecten van sporten op de huid? 

Luister dan even naar onze podcast. 

Jul 04, 202203:54
Wat doet suiker met onze huid?

Wat doet suiker met onze huid?

En is er een verband met suiker en huidveroudering? 

Feit blijft dat iedereen in meer of mindere mate te maken krijgt met veroudering van de huid. Genetische aanleg, zongedrag, mimiek of hormonen kunnen van invloed zijn op op dit proces. Een minder bekend begrip dat steeds vaker in relatie tot huidveroudering wordt genoemd is glycatie, ook wel het versuikeringsproces genoemd. 

Glycatie is een chemisch proces, waarbij een overvloed aan suikers voor (versnelde) huidveroudering zorgt. In dit blogbericht zullen we iets meer vertellen over wat suiker eten doet met de huid, het fenomeen glycatie en wat je eraan kunt doen.

Beluister de podcast of lees onze volledige blog. 

https://www.academie-voor-professionals.com/verzorging-huid/wat-doet-suiker-eten-met-onze-huid/

Jul 04, 202207:51
Bruinen zonder zon

Bruinen zonder zon

Snel bruin worden, dat is iets waar de meeste mensen wel oren naar hebben. Helaas weten we allemaal dat de zon een schadelijk effect kan hebben op de huid. Om snel bruin te worden, zijn er ook andere opties, waar de zon niet perse voor nodig is. 

Snel bruin worden zonder ook maar een zonnestraal te hebben gezien? Het is mogelijk! We weten allemaal dat de zon een schadelijk effect kan hebben op de huid. We zetten daarom de manieren op een rij om een bruine kleur te verkrijgen zonder daarvoor in de zon te zitten.

Snel bruin met zelfbruiner

Een van de snelste manieren om bruin te worden, zonder in de zon of onder de zonnebank te liggen, is met een zelfbruiner. De ingrediënten van een zelfbruiner reageren met de bovenlaag van de huid waardoor de huid van kleur verandert. Het gebruik van een zelfbruiner is een verantwoorde manier om een bruine kleur te verkrijgen. Deze bruine kleur vervaagt binnen een aantal dagen weer.

Snel bruin met lichaamsmake-up

Houd je niet zo van zelfbruiner maar wil je wel graag een bruin tintje? Lichaamsmake-up of getinte huidverzorgingsproducten kunnen de oplossing zijn. Deze producten geven direct een bruine teint die vervolgens gemakkelijk weer van de huid af is te wassen.

Snel bruin met spray tan

Een andere manier om snel een bruine kleur te verkrijgen is met spray tan. Een spray tan laat je aanbrengen door een professional. Tijdens een spray tan behandeling wordt er een zelfbruiningsvloeistof met een lichte nevel op het lichaam en/of aangebracht. Deze vloeistof, zorgt er net zoals andere zelfbruiners voor dat er een reactie ontstaat met de bovenste huidlaag waardoor deze verkleurt. Binnen 4 tot 8 uur ontwikkelt zich een bruine kleur. Spray tanning is een effectieve en veilige bruin zonder zon behandeling.

Dit waren een aantal alternatieven om toch snel bruin te worden zonder de schadelijke invloed van de zon of zonnebank. Maak jij weleens gebruik van een van deze alternatieven, of welk alternatief spreekt jou het meest aan?

Jun 30, 202202:23
Een droge huid (in de zomer)

Een droge huid (in de zomer)

Je kunt van nature een drogere huid hebben. Dan heb je een lagere talgproductie en/of je huid houdt moeilijker vocht vast. 

Ook kan je huid droog – of nog droger – worden door externe factoren als een lage luchtvochtigheid (zoals in het vliegtuig) of chloorwater. Dat kun je bijvoorbeeld merken aan dofheid, schilfertjes, droogtelijntjes of trekkerigheid.

Je kunt je huid beschermen tegen invloeden van buitenaf met omega 3-vetzuren. Die vind je onder meer in vette vis. Samen met cholesterol en ceramiden kunnen deze vetzuren je huid beschermen. Zo hydrateer je je huid van binnenuit.


Ook als je huid droog is, blijft reinigen noodzakelijk. Als je talg, dode huidcellen en vuil laat zitten, heb je namelijk meer kans op puistjes en dofheid.


Als je huid echt heel droog is, dan wil je het liefst de hele dag smeren. Maar ‘mag’ dat wel? Hoewel je soms weleens anders hoort, wordt je huid daar echt niet lui van. Die stopt namelijk niet ineens met de aanmaak van talg als je een vette of rijke crème smeert. Je mag dus zeker vaker smeren dan twee keer per dag – ook in de zomer.

Als je van schilfertjes af wilt, is het verleidelijk om daarvoor een scrub met korreltjes te gebruiken, maar je kunt daarmee de huidbarrière kapotmaken. Gebruik liever een exfoliant met glycolzuur. Dit ingrediënt weekt de schilfertjes los zonder je huid te beschadigen en geeft je huid een mooie glow. Glycolzuur helpt je huid ook nog eens om beter vocht vast te houden.

In de zomer kan je huid door allerlei externe factoren dus droger worden. De zon is een van de ergste invloeden. Bescherm je huid daarom goed tegen uv-straling met een goede zonbeschermingsfactor. 


Voor vragen en advies? Stuur je even een bericht. 


Jun 30, 202203:11
Koolhydraatarm eten is niet hetzelfde als keto (deel 2)

Koolhydraatarm eten is niet hetzelfde als keto (deel 2)

Welke koolhydraten mag ik wel en niet? 

Bij een koolhydraatarm dieet is het niet alleen belangrijk dat je minder koolhydraatrijke producten binnenkrijg. 

Ook het soort koolhydraten is van belang. De term koolhydraten is namelijk een verzamelnaam voor suikers, zetmeel en vezels. 

Koolhydraten zijn allemaal opgebouwd uit dezelfde suikermoleculen. 

Ze verschillen in de hoeveelheid suikermoleculen waaruit ze zijn opgebouwd. En dat heeft invloed op de snelheid waarmee je lichaam ze omzet in glucose. 

Vezels zijn een bijzondere groep koolhydraten. Je lichaam kan ze niet verteren. 

Daarom leveren ze amper energie, maar zijn ze wel heel goed voor de werking van je darmen. 

Snelle en langzame koolhydraten 

Producten met suikers en zetmeel zijn snelle (simpele) koolhydraten. Deze worden snel in je lichaam opgenomen en leveren zo in korte tijd energie. 

Voedingsmiddelen met langzame koolhydraten bevatten over het algemeen meer vezels. Je lichaam doet er langer over om deze te verwerken. Hierdoor leveren ze langzamer energie, maar zorgen ze ook minder voor een glucosepiek.

Snelle koolhydraten passen niet in een koolhydraatarm dieet. Langzame koolhydraten zijn in kleine hoeveelheden wel toegestaan. Ook vezels horen thuis in een koolhydraatarme leefstijl. Ze zijn erg belangrijk en daarvan eet je er niet snel te veel.

Glycemische index en glycemische lading 

Je hebt misschien ook wel eens gehoord van de glycemische index (GI) van een voedingsmiddel. 

De GI geeft de snelheid aan waarin het product je bloedglucosespiegel doet stijgen. Een lage score is gunstig: hoe lager de score, hoe langzamer je bloedglucose stijgt. De GI varieert tussen de 0 en 100. Pure glucose heeft een score van 100. 

Een andere score die van belang is, is de glycemische lading (GL). Deze score kijkt niet alleen naar de snelheid waarmee je bloedglucose stijgt. Maar ook naar hoeveel glucose een product levert en daarmee hoe hoog je bloedglucose uiteindelijk wordt. 

Watermeloen heeft bijvoorbeeld een hoge GI , maar omdat het zo weinig koolhydraten bevat, is de GL maar 5. Wetenschappers en experts zijn er nog niet helemaal uit wat nu precies de invloed is van GI en GL. Het is wel zo dat snelle koolhydraten vaak een hoge GI én GL hebben. Maar vezels en volkoren producten lijken het effect op je gezondheid nog het beste te voorspellen.

De drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en diner) vormen de basis van een gezond, koolhydraatarm weekschema. Doordat de maaltijden veel eiwitten, gezonde vetten en vezels bevatten, zorgen ze ervoor dat je je lang verzadigd voelt en waarschijnlijk niet eens behoefte hebt aan iets tussendoor. Voor de volledige voedingsplanner te ontvangen bekijk je even de 10 dagen challenge : https://www.academie-voor-professionals.com/10-dagen-challenge/


Lees dit artikel in de blog of beluister de volledige podcast. 

Jun 28, 202203:34
Koolhydraatarm eten is niet hetzelfde als keto eten

Koolhydraatarm eten is niet hetzelfde als keto eten

Wat is een koolhydraatarm dieet? 

Je lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Die energie halen wij uit onze voeding en wel uit:

 • Koolhydraten 

• Vetten 

• Eiwitten 

Onze voorouders aten een dieet waarbij ze hun energie voornamelijk uit gezonde vetten en eiwitten haalden. 

Koolhydraten maakten zo’n 22-40% van hun dieet uit. 

Tegenwoordig eten we veel meer koolhydraten. In ons huidige, westerse eetpatroon is zo’n 40-75% van de energie die we binnenkrijgen afkomstig uit koolhydraten. Denk maar aan brood of ontbijtgranen in de ochtend, brood bij de lunch en aardappels, rijst of pasta bij het avondeten. 

Het Voedingscentrum adviseert om 40-70% van onze dagelijkse energie uit koolhydraten te halen. Je lichaam kan niet goed met die grote hoeveelheid koolhydraten omgaan en functioneert beter bij een koolhydraatarm dieet. 

Samenvatting: Een koolhydraatbeperking, of koolhydraatarm dieet houdt in dat je minder dan 45% van je energie uit koolhydraten haalt. Je gaat dus eigenlijk weer terug naar hoe wij als mensen oorspronkelijk aten.

Hoeveel koolhydraten mag ik? 

Alle koolhydraten schrappen uit je voedingspatroon kan bijna niet en is ook niet nodig. Sommige producten die koolhydraten bevatten, bieden daarnaast andere gezonde voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen. Koolhydraatarm eten kan streng of minder streng zijn. 

Een matig koolhydraatarm dieet met gemiddeld 100 gram koolhydraten per dag is goed vol te houden, bevordert het afvallen en levert veel gezondheidsvoordelen. 

Wanneer je intensief sport heb je meer koolhydraten nodig. 

Ben je al goed op gewicht? Dan kun je ook iets meer koolhydraten aan je voeding toevoegen. 

Koolhydraatarm is niet hetzelfde als keto!

Bij een ketogeen dieet is het aantal gram koolhydraten dat is toegestaan heel laag: 20-50 gram per dag. Een ketogeen dieet (kort: keto-dieet) wordt onder bepaalde omstandigheden en medische begeleiding voorgeschreven bij patiënten met diabetes type 2 , beginnende Alzheimer, Parkinson  en epilepsie .

Een keto-dieet is behoorlijk streng en ingrijpend. Om een idee te geven: in één bruine, onbelegde boterham zitten al bijna 20 gram koolhydraten ! Het is niet alleen streng, maar bovendien kun je bepaalde tekorten krijgen wanneer je dieet niet goed is uitgebalanceerd.


Wat mag ik eten bij een koolhydraatarm dieet? 

Minder koolhydraten eten betekent dat je andere keuzes moet maken. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn: 

• Kies vooral producten rijk aan eiwitten en gezonde vetten 

• Kies bepaalde soorten koolhydraten wel en laat andere juist staan Eigenlijk komt dat neer op het gevarieerd kiezen voor zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen. 

Die zijn vaak van nature vullend, waardoor calorieën, punten of koolhydraten tellen niet nodig is. Gelukkig zijn er nog steeds een hoop producten die je kunt eten. 

In de 10 daagse challenge krijg je volledige lijsten met de voedingsmiddelen die je in jouw boodschappenmandje kan leggen. 

Bekijk de challenge hier: https://www.academie-voor-professionals.com/10-dagen-challenge/

Lees het volledige artikel op de blog of beluister deze podcast. 

Jun 28, 202207:54
Wat is het verschil tussen een exfoliant met salicylzuur en een exfoliant met glycolzuur?

Wat is het verschil tussen een exfoliant met salicylzuur en een exfoliant met glycolzuur?

Salicylzuur & glycolzuur

De twee meest onderzochte exfoliërende ingrediënten zijn glycolzuur en salicylzuur. 

Met veelbelovende uitkomsten, mits op de goede manier en in geschikte concentraties gebruikt! Glycolzuur dringt wat dieper in de huid door maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. 

Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne. Omdat het minder irriteert is het ook geschikter voor de gevoelige huid.
Aangezien een exfoliant zeker in het begin van het gebruik enigszins kan irriteren is het belangrijk dat het product ook kalmerende ingrediënten bevat. 

Je kunt een exfoliant ook gebruiken in combinatie met een product met kalmerende ingrediënten.

May 31, 202201:26
Collageen moet je dit smeren of innemen?

Collageen moet je dit smeren of innemen?

Wat doet collageen in de huid? Kan  je collageen bijvoorbeeld extra toedienen via een crème, drankje of supplementen?

Collageen zorgt in je gehele lichaam voor stevigheid, ook in je huid

Collageen is een ontzettend belangrijk eiwit in je lichaam. Het is een structuureiwit. Als onderdeel van het bindweefsel zorgt het door het gehele lichaam voor stevigheid. Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek. Botten, pezen en banden, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. En natuurlijk de huid.

Collageenvezels in de dermis – dat is de laag onder de opperhuid – zorgen voor stevigheid. Elastine, een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel, is daarnaast verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid.

Beluister de volledige podcast. 

May 27, 202205:54
Donkere vlekken bij acne

Donkere vlekken bij acne

Een puistje kan al vervelend zijn. Waarschijnlijk wil je dan ook dat deze weer snel weg gaat.

Wanneer er donkere vlekken ontstaan na puistjes, dan kan dat extra frustrerend zijn. Helaas hebben veel mensen hier last van.

Om van donkere vlekken op je huid na puistjes af te komen, dien je eerst de oorzaak te begrijpen.

Een puistje is een vorm van ontsteking. Je huid probeert te genezen door nieuwe huidcellen aan te maken. De huidcellen worden gestuurd naar de puistjes. In sommige gevallen bevatten de huidcellen te veel melanine (pigment). Dit resulteert in een donkerder stukje huid. In de medische wereld wordt dit post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Het is dus ontstekingsschade.

Door bijvoorbeeld te knijpen in een puistje wordt de kans groter dat er een donkere vlek ontstaat. Ook mensen met een donkere huidskleur kunnen sneller last krijgen. Vaak krijgen met een lichte huid rode vlekken en mensen met een donkere huid bruine vlekken.

Hier ga ik iets meer toelichten wat je kunt doen tegen donkere vlekken na puistjes en hoe je deze onzuivere plekken in de toekomst kunt proberen te voorkomen.

Beluister hier de volledige podcast. 

May 27, 202207:07
Neem niet zomaar Vitamine D

Neem niet zomaar Vitamine D

Vitamine D wordt hevig gepromoot als een soort van cure all. Toch kan het langdurige gebruik van vitamine D, vooral als je het in hoge dosering gebruikt, ook een negatief effect hebben.

Vitaminen en mineralen gaan namelijk ingewikkelde interacties met elkaar aan in ons lichaam, soms werken ze met elkaar samen, soms werken ze elkaar tegen.

Gebruik je meer dan 3000IU per dag van deze vitamine, dan kan je er onbewust voor zorgen dat je vitamine A voorraad sterk afneemt. En die laatste is überbelangrijk onder andere om je te beschermen tegen het ontstaan van auto-immuunziekten, voedselintoleranties en allergieën. Daarnaast is vitamine A ook onontbeerlijk voor de aanmaak van hormonen en voor je hormonale balans.

De moraal van het verhaal?

1. Neem niet zomaar lukraak vitamine D in zonder je bloedwaarden te kennen.

2. Besef dat alle vitamine- en mineralensupplementen die je neemt, in je lichaam interageren met andere vitaminen of mineralen.


Vitamine K2-test bevat nu ook vitamine D3-testresultaten!

Met behulp van een eenvoudig zelf te bedienen apparaat kunt u snel uw serumconcentratie van vitamine K2 (MK7) en vitamine D3-niveau (25-OHvitaminD3) achterhalen. Het vitamine K2 “concentratiegetal” in uw bloed geeft u een indicatie van uw relatieve risico om hart- en vaatziekten en/of zwakke botten te ontwikkelen. Op zijn beurt is 25-OHvitaminD3 een metaboliet van vitamine D3, die wordt beschouwd als de beste indicator van de vitamine D-status in het lichaam.

Met Pure Arctic Oil + Vitamine K2+D3 samen verkrijgt u de optimale gezondheidsvoordelen!

Het bloedmonster dat op het filterpapier wordt verzameld tijdens de K2+D3-test wordt geëxtraheerd en geanalyseerd aan de hand van de internationale normen voor vitamine K2+D3-tests door Vitas AS Laboratory in Oslo, Noorwegen.

Wil je graag jouw bloedwaarden kennen? Vraag jouw test aan: karolinevdmergel@gmail.com  +32 475 300 526 Karoline Van de Mergel 


Apr 13, 202203:19
4 redenen om magnesium te nemen

4 redenen om magnesium te nemen

Onderzoek schat dat tot 80% van de bevolking een tekort heeft aan één van de meest vitale mineralen op aarde...

>>> Magnesium <<<

Ontdek 4 redenen om Magnesium te nemen

De meeste mensen realiseren zich niet dat een magnesiumtekort ernstige gevolgen kan hebben, zoals een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen, diabetes type 2, osteoporose, migraine en zelfs depressie.

Bovendien zou je, zonder voldoende magnesium in je eetpatroon, last kunnen hebben van krampen in de benen, chronische pijn en verergerde PMS-symptomen.

Je hebt misschien nog geen merkbare symptomen, maar je hebt meer kans op een tekort aan magnesium als je regelmatig cola of alcohol drinkt, antibiotica of andere voorgeschreven medicijnen gebruikt, of als je onder constante stress staat.

Ontdek deze 4 redenen om Magnesium te nemen

Onderzoek schat dat tot 80% van de bevolking een tekort heeft aan een van de meest vitale mineralen op aarde: magnesium.

De meeste mensen realiseren zich niet dat een magnesiumtekort ernstige gevolgen kan hebben, zoals een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen, diabetes type 2, osteoporose, migraine en zelfs depressie. Bovendien zou je, zonder voldoende magnesium in je eetpatroon, last kunnen hebben van krampen in de benen, chronische pijn en verergerde PMS-symptomen.

Je hebt misschien nog geen merkbare symptomen, maar je hebt meer kans op een tekort aan magnesium als je regelmatig cola of alcohol drinkt, antibiotica of andere voorgeschreven medicijnen gebruikt, of als je onder constante stress staat.

Gelukkig is je magnesiumtekort eenvoudig op te lossen met een goed Magnesium supplement!

Beluister hier het volledige artikel. 

Wil je graag een goed en volwaardig supplement bestellen? Ontvang jouw kortingscode en stuur een bericht naar karolinevdmergel@gmail.com 

Mar 06, 202206:27
Vitamine D3 is zo ontzettend belangrijk voor jou

Vitamine D3 is zo ontzettend belangrijk voor jou

Voel jij je op dit moment moe, lusteloos of somber, wordt je sneller ziek en snak je naar zon? Dan kan het zijn dat je potje vitamine D in je lichaam op is. Dit supplement is momenteel (in de wintermaanden) voor iedereen een must. Ook wanneer je geen klachten ervaart. Het lichaam is namelijk niet in staat deze essentiële vitamine voldoende op te nemen in de winter.

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine
Eigenlijk is vitamine D geen vitamine, maar een (pro)hormoon. Vitamines kunnen namelijk niet zelf door het lichaam worden aangemaakt. Hormonen wel. Vitamine D is de bouwsteen voor een belangrijk hormoon: calcitriol. Dit hormoon is onderdeel van de steroïde hormonen waaronder oestrogeen, progesteron, testosteron en cortisol vallen. Hormonen uit deze familie worden allemaal uit cholesterol gemaakt. Vitamine D is dus een voorstof of prohormoon van het steroïde hormoon calcitriol.

Waarom is Vitamine D belangrijk?
Vitamine D is echt een onderschat stofje. Deze krachtpatser is erg belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Deze vitamine heeft namelijk een sterke antibacteriële en antivirale werking en vernietigt ongewenste indringers in onze cellen. Als ons afweersysteem (lange tijd) niet optimaal functioneert kan dat serieuze ziektes tot gevolg hebben. Daarnaast zorgt deze ‘weerstandbooster’ er voor dat ons lijf calcium en fosfor goed kan opnemen en we dus verzekerd zijn van sterke tanden en botten. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat vitamine D depressie tegengaat.

Beluister hier de volledige aflevering. 

Wij hebben in ons assortiment de VItD3+K2 in één.

Samen met een test zodat jij jouw resultaten kan bijhouden en evolutie kan zien.

Vitamine K2-test bevat nu ook vitamine D3-testresultaten!

Met behulp van een eenvoudig zelf te bedienen apparaat kunt u snel uw serumconcentratie van vitamine K2 (MK7) en vitamine D3-niveau (25-OHvitaminD3) achterhalen. Het vitamine K2 “concentratiegetal” in uw bloed geeft u een indicatie van uw relatieve risico om hart- en vaatziekten en/of zwakke botten te ontwikkelen. Op zijn beurt is 25-OHvitaminD3 een metaboliet van vitamine D3, die wordt beschouwd als de beste indicator van de vitamine D-status in het lichaam.

Met Pure Arctic Oil + Vitamine K2+D3 samen verkrijgt u de optimale gezondheidsvoordelen!

Het bloedmonster dat op het filterpapier wordt verzameld tijdens de K2+D3-test wordt geëxtraheerd en geanalyseerd aan de hand van de internationale normen voor vitamine K2+D3-tests door Vitas AS Laboratory in Oslo, Noorwegen.

Vraag meer informatie: info@beautyfulskin.be 0032 475 300 5265

Mar 04, 202205:42
Intake en proefbehandeling permanente ontharing

Intake en proefbehandeling permanente ontharing

Hoe verloopt een behandeling permanente ontharing?

Voor de permanente ontharing wordt er eerst een intake en proefbehandeling ingepland. Op dat moment overlopen we een vragenlijstje, geef ik uitleg hoe het systeem juist werkt en waar je moet op letten mocht je voor een bepaald systeem of methode kiezen. 

We bekijken de zone die je graag zou willen behandelen (of dit mogelijk is en hoeveel dit zal kosten) Daarna doen we ook een proefbehandeling van die zone waarbij we ook een controle inplannen.

Waar moet je op letten om deze proefbehandeling/ intake te kunnen laten doorgaan?

 - geen zongebruinde huid, ook geen tanning door bruinen zonder zon. 

- de haren mogen minimaal 3 weken niet gewaxt of uitgetrokken zijn 

- liefst zijn de haren niet geschoren

 - weet welke medicijnen je gebruikt op dat moment (breng ze eventueel mee)


Wat is de intake* behandeling? Tijdens het intake gesprek kijken we met een meetapparaat na welk huidtype je hebt. Op basis van uw huidtype en de kleur, dikte en dichtheid van de haren , stellen we de VPL Energist in voor een effectieve en veilige behandeling. Tijdens het intakegesprek overlopen we een kleine medische vragenlijst en geven we ook meer uitleg hoe de behandeling zal verlopen en wat de kostprijs zal zijn voor jouw te behandelen gebied (aangezien je betaald afhankelijk van de grootte van de zone) Tijdens de intake voeren we ook een aantal proefpulsen uit. Na een aantal weken doen we een controle van dit testgebied en kan je mocht je dit wensen ook starten met de behandelingen.

Hoe kan ik me voorbereiden op de behandelingen? Voordat we gaan starten met de eerste behandeling, krijgt u altijd een intake gesprek*. Tijdens dit intake gesprek zullen wij u goed informeren over de behandeling, wat u kunt verwachten en heeft u de ruimte om vragen te stellen over de behandeling. Daarnaast doen we altijd een testpuls. Dit betekent dat we een klein stukje van het gebied gaan behandelen. Op deze manier kunt u ervaren hoe het is om behandeld te worden en kunnen wij zien welke stand van de VPL Energist het meest effectief is om de behandeling mee te starten. Vervolgens maken we een afspraak voor de eerste behandeling en zullen we die zone controleren en is er kans tot eventuele start van de behandeling.

Neem contact voor jouw intake en proefbehandeling via WhatsApp 0032 475 300 526 of stuur een mail naar info@beautyfulskin.be

Mar 04, 202204:24
Korte meditatie voor het slapen gaan

Korte meditatie voor het slapen gaan

Een korte meditatie. Duur: 10 minuten

Een korte meditatie voor het slapengaan doet wonderen. Als je al een poos wakker in bed ligt kun je deze korte oefening uitvoeren, met als doel dat je daarna snel in slaap valt. Door kort te mediteren creëer je rust en ruimte in je hoofd. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is redelijk simpel; door bewust even te kalmeren, blijf je kalm. 

Je kunt deze oefening doen terwijl je in bed ligt, zodat je daarna makkelijk in slaap kunt vallen.


Zet een timer op 10 minuten. Kies wel een wekker toon die niet onplezierig klinkt en liefst zo zacht mogelijk. Je wilt namelijk niet na je meditatie als het ware wakker schrikken. Ga op je rug liggen, je benen zijn gestrekt en je handen liggen langs je lichaam. Begin met een paar diepe ademhalingen, een stuk of drie is voldoende. Adem 3 seconden in, houd je adem 1 seconde vast en adem dan 5 seconden uit. Verander nu je ademhaling naar 3 seconden in en 5 seconden uit, zonder je adem vast te houden. Als je dat nog niet gedaan hebt doe je nu je ogen dicht. Blijf je concentreren op je ademhaling. Tel het aantal ademhalingen, maar elke keer dat je bij 10 bent begin je weer te tellen vanaf 0. Het is niet de bedoeling dat je teveel moet inspannen. Na een paar minuten voel je je kalm en gefocust voelen. Zodra je ontspannen bent laat je je focus los. Laat je gedachten de vrije loop. Ook dit doe je, op gevoel, een paar minuten. Vervolgens richt je je op je lichaam. Wat voel je? Is je lichaam natuurlijk ontspannen en relaxt? Blijf lekker liggen en geef je gedachten nog steeds de vrije loop. Voor je het weet gaat de wekker af en ben je relaxt, kalm en klaar om te slapen.

slaapwel 

Apr 06, 202003:11
Ontspannende meditatie oefening kort

Ontspannende meditatie oefening kort

Ontspannende meditatie oefening (kort) 


Je kan deze meditatie oefening ook voorlezen voor iemand.. 

Voordat we aan deze ontspannende oefening, meditatie beginnen, zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden.

Trek de telefoon eruit en ga op een rustige plaats zitten of liggen.

Als je zit, zit dan met je rug zo recht mogelijk en leg je handen in een ontspannen houding en je voeten naast elkaar stevig op de grond.

Als je ligt lig dan op een gladde rechte ondergrond met je benen iets uit elkaar en je armen naast je lichaam.

Alles wat je tijdens deze oefening ervaart is goed. Het doel is het ervaren op zich. Wat dat dan ook is.

Elk gevoel en elke ervaring is helemaal goed. Het is jouw gevoel en jouw ervaring.

Sluit nu de ogen en richt je aandacht op de ademhaling zonder dat je daar bewust iets aan veranderd.

Voel hoe je lichaam in en uit ademt, hoe de lucht je lichaam instroomt, en hoe de lucht ook weer het lichaam verlaat, zonder dat jij daar iets aan hoeft te doen.

Het lichaam zorgt helemaal voor zich zelf, jij neemt het alleen maar waar.

Het lichaam is een fijn en gevoelig instrument, waardoor jij in staat bent dit leven te ervaren.

De ademhaling bestaat uit 4 fases. De inademing, een korte pauze, de uitademing en dan weer een korte pauze.

Wees je bewust van deze fases.

Tel nu voor jezelf, terwijl je je bewust bent van de verschillende fases, iedere ademhaling tot je bij tien bent.
Als je bij tien bent, begin dan gewoon weer bij één.
Mocht je, doordat je even in gedachten bent de tel kwijt raken , begin dan ook gewoon weer bij één. Alles is goed.

alleen maar rustig voelen en tellen van je ademhaling.
Laat nu de ademhaling weer geheel over aan je lichaam en wees je lichaam dankbaar voor het werk dat ht al zoveel jaren voor je doet.

Ga nu in gedachten met je aandacht naar je voeten, voel zonder te bewegen je voeten.

voel je onderbenen, voel je boven benen

voel je buik en je borstkast

voel je billen en je rug helemaal tot aan de schouderbladen.

voel je nek en je hals

voel je mond, je neus, je ogen en je kruin.

Of je het allemaal goed of niet goed kan voelen is niet van belang, alles wat je voelt alles wat je ervaart is goed.

We gaan nu denken aan dingen die ons een prettig gevoel geven.

Een mooie bos bloemen, een zonsopgang, een vriend, een vriendin, een mooie ervaring
alles is goed.

Merk hoe je gevoel veranderd, als je aan iets moois of iets leuks denkt, al is het verschil nog zo klein, richt je aandacht op dat veranderende gevoel. al is het nog zo weinig, door je aandacht op het gevoel te richten laat je het groeien.

Jij bent in staat, om je gevoel te beïnvloeden, daar ben jij de baas over.
Het overkomt je niet, maar jij stuurt het aan. Alleen maar door je aandacht op dat fijne positieve gevoel te richten.

En terwijl je nu heerlijk ontspannen blijft genieten van dat fijne gevoel geniet je van de muziek.

Wordt je nu weer bewust van je lichaam.

kom nu weer terug in de ruimte waar je nu bent,

en open je ogen.
welkom terug.

Apr 06, 202006:09
Bodyscan. Stressmanagement bij anti-aging

Bodyscan. Stressmanagement bij anti-aging

Bodyscan oefening

Wat is de bedoeling van de bodyscan?

De bedoeling van de bodyscan is om gewoon je lichaam te voelen, op dit specifiek moment. In deze oefening merk je met lichte nieuwsgierigheid op hoe je lichaam voelt in al zijn aangenaamheid en onaangenaamheid.

Met een bodyscan voel je dat je leeft. Voel het leven in je.

We gaan zo meteen alle delen van ons lichaam langs, om ze één voor één te voelen. Terwijl we dit doen, gaan we niks proberen te veranderen en we gaan niet oordelen. Wanneer je afgeleid wordt, sta dat dan toe en breng de aandacht terug op wat je voelt in je lichaam.


Mar 31, 202012:46
Anti-aging met muse de thuisverzorgingslijn voor het herstellen en beschermen van uw huid

Anti-aging met muse de thuisverzorgingslijn voor het herstellen en beschermen van uw huid

Muse - Een jonge huid voor altijd

In deze bijzonder innovatieve lijn staat Telonsense Active centraal, een Nobelprijs technologie die de levensduur van de cellen verlengt (via de DNA telomeren) om zo de huid te kunnen verjongen - en dat combineert met de delicate troeven van de Alpenroos.

Muse is daarom een uitstekende start van anti-aging voor alle leeftijden.


Mar 30, 202004:43
Huidverzorging voor thuis. Anti-aging voor de zeer gevoelige huid.

Huidverzorging voor thuis. Anti-aging voor de zeer gevoelige huid.

Unstress - Herstelt de huid tot in haar DNA

Unstress is een unieke lijn die huidschade (irritaties, jeuk, ontstekingen, ...) herstelt en tegelijk ook op anti-aging focust.

Unstress gebruikt klinisch bewezen bioactieve bestanddelen en probiotica (lactobacillii) om het DNA en de celmembranen te beschermen.

Het huideigen immuunsysteem krijgt een boost en versterkt de celmechanismen. Zo wordt de huid weer gezond en minder kwetsbaar voor verdere irritaties en ontstekingen, terwijl ze er dan ook nog een jonger gaat uitzien.

Mar 30, 202004:35
Thuis verzorging bij vette en acne gevoelige huid.

Thuis verzorging bij vette en acne gevoelige huid.

Comodex - Voor vette en onzuivere huid

Comodex is een op zich staande lijn die langdurige resultaten oplever en zowel intern als externe factoren van een vette en onzuivere huid aanpakt.

Zo doorbreekt de lijn de schadelijke cyclus van verstopping, besmetting en inflammatie die de huid irriteert en uiteindelijk beschadigt.

Mar 29, 202005:40
Thuis verzorging bij pigmentvlekken

Thuis verzorging bij pigmentvlekken

Wat kan je als thuisverzorging gebruiken als je pigmentvlekjes hebt...of als je zeker geen pigmentvlekken wil krijgen.


Voor hyperpigmentatie en een vlekkerig huidbeeld

Illustrious behandelt hyperpigmentatie in al haar vormen, veroorzaakt door hormonale veranderingen, blootstelling aan UV-stralen, beschadigingen door acné of door het natuurlijke proces van veroudering.

Illustrious leidt tot een zichtbaar egalere teint vanaf de eerste toepassing, waardoor een verlichte, stevigere en gladde huid wordt behouden.

Bovendien is deze lijn geschikt voor alle huidtypes en huidskleuren en werken de producten tegelijkertijd als een krachtige anti-aging behandeling!

Mar 29, 202005:02
welkom

welkom

This podcast doesn't have a description yet. Stay tuned!
Mar 29, 202000:52