Skip to main content
Spotify for Podcasters
Telex After

Telex After

By After

Az After egy hetente új adásokkal jelentkező műsor, amelyben Sajó Dávid, a Telex újságírója popzenéről, szórakoztatóiparról és kultúráról beszélget különböző meghívott vendégekkel. Elemzések, portréinterjúk, zeneajánlók és műfaji magyarázók mellett a műsor célja, hogy érdekesen mutassa be a jelen és a múlt legizgalmasabb kulturális és szórakoztatóipari jelenségeit.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#130 Molnár Ferenc Caramel

Telex AfterJun 01, 2023

00:00
01:21:50
#130 Molnár Ferenc Caramel
Jun 01, 202301:21:50
#129 AKC Misi
May 25, 202301:05:59
#128 Henri Gonzo

#128 Henri Gonzo

A spanyol-kubai származású Henri Gonzo legalább egy évtizede ismert alakja a magyar undergroundnak és alternatív zenének. A Fran Palermo frontembereként és a különböző tematikus szólóestjeivel ismerhették meg a legtöbben. A multiinstrumentalista zenész egy ideje új projekten dolgozik, és nemrég megjelent a Henri Gonzo és a Papírsárkányok első nagylemeze. Henri az After Podcastben mesélt arról, miért váltott nem csak hangzást, hanem angolról magyar nyelvre, mit gondol a mainstream magyar zene irodalmiságának hiányáról, és persze arról, hogy mik a tervei az új formációval.

May 18, 202301:10:04
#127 Azahriah
May 11, 202301:14:51
#126 Ibbigang

#126 Ibbigang

Az Ibbigang szinte már intézmény a magyar trapzenében. Szalai és Valter márciusban hozták ki a legújabb lemezüket Meztelen címmel, miközben az Ibbi Academyn keresztül folyamatosan fedezik fel a következő évek új rapsztárjait. Hogyan találtak rá Ekhoe-ra? Miben különböznek egymástól zeneileg? Hogy látják a színtér mai helyzetét? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az Ibbigang két tagjával az After Podcast legújabb adásában.

May 04, 202301:02:07
#125 Felcser Máté (Punnany Massif)

#125 Felcser Máté (Punnany Massif)

Idén 20 éves a Punnany Massif, akikről bátran ki lehet jelenteni, hogy a 2010-es évek egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatást kiváltó zenekara voltak Magyarországon. Az együttesnek nemrég jelent meg Fel Nem címmel az új nagylemeze, rajta néhol egészen karcos politikai üzenetekkel. Felcser Mátéval, a Punnany Massif alapítójával és produceréről beszélgettünk többek között arról, hogy szerinte miért ártottak a magyar könnyűzenének, hogy miért kellett több mint egy évtizedet várni egy tisztességes nagylemezre, és persze arról is, hogyan lettek a szinte a semmiből az egyik legnépszerűbb fesztiválzenekar.

Apr 27, 202301:18:53
#124 ByeAlex

#124 ByeAlex

ByeAlexet a legtöbben 2013-ban ismerték meg, amikor megnyerte A Dalt, és ezzel kijutott az Euróvíziós Dalfesztiválra. A hirtelen jött sikerből mára komoly könnyűzenei és tévés karriert épített magának, hiszen a top előadók közé tartozik a fesztivál- és klubpiacon, játsszák a rádiók, ott van a felkapottak között Youtube-on, és komoly szerepe volt az X-Faktor zenei világának formálásában is. Az After Podcastben előkerülnek régi feszültségek, kezdeti nehézségek, az X-Faktorból való távozás okai és az is, hogy hova tűnt az alternatív énje ByeAlexnek.
Új After-epizód minden csütörtök délután. Elindult a több podcastunk, iratkozzatok fel Telex Podcast csatornára is: https://www.youtube.com/@TelexPodcast

Apr 20, 202301:27:54
#123 Majka

#123 Majka

Majka még tavaly ősszel hozta ki az Azt beszélik a városban című klipes dalát, ami hosszú időre tematizálta a hazai közbeszédet. A zenész-műsorvezető azóta és a Sztárban sztár leszek! vége óta kevésbé volt az aktív, azonban az After új adásában részletesen beszélt a TV2-höz és az RTL-hez fűződő viszonyáról, a tavaly április választásokkal kapcsolatos érzéseiről, a nagy port kavart dalának hátteréről és következményeiről, és persze arról is, hogy milyen a kapcsolatuk Curtisszel, akivel nyáron szakították meg ismét a közös munkát.


Apr 11, 202301:24:49
#122 20 éves a Linkin Park: Meteora

#122 20 éves a Linkin Park: Meteora

20 éve jelent meg a Linkin Park második nagylemeze. A Hybrid Theory után a zenekar nagyon magasra tette a lécet, és annak idején ugyan valamennyire megosztó volt az album, ennyi idő után bátran kijelenthető, hogy majdnem annyira meghatározó nagylemezről van szó, mint a debütálás. Az új adásban telexes kollégámmal, Flachner Balázzsal vesszük át, hogy milyen hatással volt a Linkin Park a későbbi metalcore-ra, mi a nu metal zenei hagyatéka és mennyire lehetett már ezen a lemezen is érezni, hogy Chester Bennington komoly mentális problémákkal küzd.

Mar 23, 202359:49
 #121 BluntOne

#121 BluntOne

A magyar alapítású Blunt Shelter kiadó az egyik kevésbé ismert zenei sikertörténet Magyarországon. BluntOne producerként és kiadóvezetőként vált a nemzetközi lo-fi hiphop egyik fontos szereplőjévé, és a kiadványaik havi több millió nemzetközi lejátszást generálnak különböző felületeken. Antal Levente, a BluntOne és a Blunt Shelter mögött álló producer volt az After vendége, aki mesélt arról, hogyan működik manapság egy modern kiadó, hogyan igyekszik minél több magyar előadót megmutatni a nemzetközi közönségnek, és hogyan vált a lo-fi hiphop egy generáció háttérzenéjévé.

Mar 16, 202301:03:25
#119 Szabó Benedek (Galaxisok)

#119 Szabó Benedek (Galaxisok)

Nemrég jelent meg a Galaxisok hetedik nagylemeze Minket ne szeress! címmel. A zenekar frontembere, Szabó Benedek volt az After vendége, aki sokat mesélt arról, hogyan hatott a '80-as évek spanyol és jugoszláv újhulláma, illetve a rendszerváltás előtti magyar underground hangzása a dalokra és az album hangzására. Ezen kívül szóba kerül még, hogy miért tud nehezen azonosulni a korai dalaival, melyek azok a számok, amelyeket mára kicsit megbánt, és miért vártak három évet az új nagylemezzel. És ami még jobb, Benedek összedobott nekünk egy remek kis playlistet a '80-as évek spanyol újhullámából, tele fantasztikus new wave és posztpunk zenékkel!

Mar 02, 202301:00:47
#118 Pogány Induló / Megáll az idő

#118 Pogány Induló / Megáll az idő

Pogány Induló még pár hónapja egyike volt a feltörekvő rappereknek, most meg már az egyik legfelkapottabb név a magyar hiphop színtéren. Az After Podcastben az első nagylemezéről, a Megáll az időről mesél, ami március 1-én jelenik meg, és több dalrészlet most hallható róla először. A még mindig csak 17 éves rapper beszél még a gyorsan jött sikerről, a terveiről és persze arról, hogy milyen érzés ennyi idősen ilyen hamar ismertté válni.

Feb 23, 202351:58
#117 Varga Zsuzsa

#117 Varga Zsuzsa

Az ezredforduló környékén az egyik legfelkapottabb magyar énekesnőnek számító  Varga Zsuzsa volt az After vendége. Beszélgetünk arról, milyen volt a könnyűzenei mainstream itthon a '90-es évek végén, hogyan lett egészen csúnya vége a Venusnak, és hogyan alakult később a karrierje.

Feb 16, 202301:17:54
#116 20 éves a 50 Cent: Get Rich or Die Tryin'

#116 20 éves a 50 Cent: Get Rich or Die Tryin'

Az After Podcast legújabb részében Boros Gáborral (DJ Venom), a Lángoló rapzenei szakírójával vesszük át 50 Cent első nagykiadós stúdióalbumát, az idén 20 éves Get Rich or Die Tryin'-t. Hogyan lett ez 2003 legjobban fogyó albuma Amerikában? Miért rettegtek a kiadók 50 Centtől? Hogyan fedezte fel őt Eminem? És mi történt a gengszterrappel azután, hogy leáldozott 50 Cent csillaga? Leáldozott egyáltalán? Ezekre is keressük a választ az After legújabb adásában!

Feb 09, 202301:06:47
#115 L.L. Junior

#115 L.L. Junior

Megalakulásuk után 25 évvel tért vissza az eredeti felállásában a Fekete Vonat január elején a Papp László Sportarénában. A 10 ezres közönség és a hatalmas siker ellenére a koncert visszhangja már inkább az üzengetésről és civakodásról szólt, pedig a magyar zeneipar már tárt karokkal várta a visszatérő rapcsapatot. Az After legújabb adásában L.L. Junior volt a vendég, akivel többek között a koncert utóéletéről beszéltünk, a Fekete Vonat kezdeti időszakáról, a Dopemanékkel való üzengetésről és arról, hogyan tervezi a szólókarrierjét a jövőben.

Feb 02, 202350:31
#114 Gyuris

#114 Gyuris

Gyuris Bence még tinédzserként kezdte el feltölteni az első rapszámait Soundcloudra, majd pár év alatt Szegedről a magyar újhullámos hiphop egyik emblematikus figurájává vált. Még a húszas évei elején jár, de már négy nagylemez van mögötte, illetve két kisebb album a Power Puff formációval, amelyet Grasával és az ibbiganges Szalaival alkot. Most januárban jött ki az Úton című negyedik nagylemeze, ami talán a legérettebb munkája eddig. Gyurissal az új album mellett a kezdetekről, Szegedről, az elvágyódásról, Budapestre költözésről és a túl rámenős rajongókról is beszélgettünk az After legújabb adásában.

Jan 26, 202349:28
#113 Feltörekvők: Co Lee

#113 Feltörekvők: Co Lee

Halász Kolos, vagyis Co Lee az egyik legígéretesebb feltörekvő rapper Magyarországon, aki a 2022-es Air c. albumával dobott nagyot, idén pedig érkezik az első magyar nyelvű nagylemeze. De hogyan kötött ki az old school, jazzesebb hiphopnál? Milyen volt Bécsbe járni iskolába? Miért tanult bohócnak? És hogyan került az olasz Vogue címlapjára? Ezekre mind választ kapunk az After legújabb adásában!

Jan 19, 202353:18
#112 2022 legjobb magyar lemezei

#112 2022 legjobb magyar lemezei

Talán kissé megkésve, cserébe a teljes 2022-es évet figyelembe véve, elkészült a nagy magyar legjobb lemezek lista a tavalyi év kiemelkedő megjelenéseiről, zenekarairól és előadóiról. 2022 is Beton Hofi éve volt? Ki lett az év újonca? Milyen új kategóriák kerültek a műsorba? Tényleg kezd felnőni egy új popénekesnői generáció? Minden kiderült az After legújabb adásából!

Jan 12, 202336:06
#111 Kispál és a Borz

#111 Kispál és a Borz

A budapesti Átriumban mutattuk be a Kispál és a Borz visszatéréséről készült telexes dokumentumfilmünket, ahol vendégünk volt az "arany felállás" három tagja, Lovasi András, Kispál András és Dióssy D. Ákos is. A zenekarral a vetítés után beszélgettünk a filmről, kezdetekről, feloszlásról, visszatérésről és az idei orfűi nagykoncertről. Kiderül, miért nem akart vagy tudott soha a zenekar stadionrock produkcióvá válni, hogy miért van szükség a dupla Budapest Parkos koncertjük előtt háromszor fellépni külföldön, és persze az is, hogy mi a helyzet az új dalokkal és nagylemezzel.

Dec 29, 202252:05
#110 Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött, Nagyúr, Tej)

#110 Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött, Nagyúr, Tej)

Pálinkás Tamás a 2000-es évek kultikus zenekarában, az Isten Háta Mögöttben tűnt fel frontemberként. Az együttes azon kevesek egyike, akikért egyöntetűen rajongott a szaksajtó és a közönség, mégis feloszlottak évekkel ezelőtt. Pálinkás utána 180 fokos fordulattal elkezdett popzenét csinálni a Tejjel, majd nemrég megjelent új zenekarának, a Nagyúrnak az első nagylemeze, amivel egy kicsit visszatért a torzított gitárokhoz jó sok popzenei elemmel. Milyen volt a 2000-es évek klubélete? Miért nincsen fent Spotifyon az összes Isten Háta Mögött-lemez? Miért nem szeretné Pálinkás, ha újra összeállnának? Miért nem futott be a Tejjel? És miért élvezi annyira a zenélést a Nagyúrban? Minden kiderült az After legújabb adásából!

Dec 22, 202251:58
#109 Bermuda

#109 Bermuda

10 éve robbant be a köztudatba a Bermuda zenekar a Monte Carlo című slágerrel, aminek a klipje tökéletesen ráérzett a 2010-es évek budapesti hipsztereinek világára. A zenekar azóta írt jó pár slágert, azonban egészen mostanáig kifejezetten kerülték annak a lehetőségét, hogy nagylemezt készítsenek. Aztán megihlette őket Szerb Antal könyve, az Utas és holdvilág, amelyhez gyakorlatilag írtak egy komplett regényzenét. Miért vártak eddig az első nagylemezre? Miért váltottak könnyed popzenéről valami egészen másra? Hogyan emlékeznek vissza a 2010-es évek pezsgő belvárosi kulturális életére? A Bermuda két alapítója, Urbán Dániel és Mórocz Tamás meséltek a magyar fiatalok konstans elvágyódásáról, külföldi kalandokról és arról, hogyan nem lett Urbán az All Saints lánycsapat menedzsere.

Dec 15, 202259:06
#108 Tóth Gergő (Blind Myself)

#108 Tóth Gergő (Blind Myself)

Tóth Gergő érdekes utat járt be a magyar könnyűzenében. A '90-es években a Blind Myself metálzenekarral tűnt fel, majd az ezredforduló után pár évig Amerikában turnéztek és próbáltak betörni az ottani szórakoztatóiparba. Ma már viszont a Supermanagement egyik alapítójaként olyan popzenei produkciókat menedzsel, mint a Wellhello, Azahriah vagy Dzsúdló. Milyen volt fellépni a legendás CBGB-ben New Yorkban? Miért nem jött össze a vágyott amerikai áttörés? Miben segített nekik Téglás Zoli? És hogy hogy új nagylemezt készít az egy-egy koncertre újra visszatérő Blind Myself?

Dec 08, 202201:19:15
#107 Zámbó Jimmy és A Király

#107 Zámbó Jimmy és A Király

Az elmúlt évek legjobb tévésorozatának tűnik az RTL streamingfelületén elindult A Király, ami Zámbó Jimmy életének történetét meséli el fikciós elemekkel. Az After következő adásában Joós Istvánnal, a Magneoton kiadó alapító-vezérigazgatójával, Jimmy felfedezőjével beszélgettünk az énekes múltjáról, megítéléséről, hagyatékáról és persze a sorozatról. Hogyan lett Zámbó Jimmy a legnagyobb hős Csepelen? Miért nem szerette a magyar média a '90-es években? Mi fikció és mi igaz az RTL-sorozatból?

Dec 01, 202201:08:28
#106 Csaknekedkislány

#106 Csaknekedkislány

Harmadik nagylemezével jelenkezett a tagcseréken átesett Csaknekedkislány. A zenekar két alapítója, Konsiczky Dávid és Csepella Olivér volt az After vendégei, akik beszéltek arról, hogy miért pont a harmadik album kapta a CSNK címet, miért annyira fontos hely számukra a Gólya, és hogy lehet-e olyan politikai töltetű számokat írni, amelyek nem kellemetlenek.

Nov 24, 202201:08:39
#105 Márton Dani (Ricsárdgír)

#105 Márton Dani (Ricsárdgír)

Az After Podcast legújabb adásában a feloszlását nemrég bejelentő Ricsárdgír zenekar frontemberével, Márton Danival beszélgettünk az Aurórában. Nyilván szóba került Szentendre, a zenekar kezdeti korszaka, a trash és a bulvár, és az állítólagos Ricsárdgír-film, ami egyszer majd talán elkészülhet.

Nov 17, 202257:52
#104 Reisz Gábor

#104 Reisz Gábor

Nyár végén jelentkezett egy ötszámos szólólemezzel Reisz Gábor rendező, aki a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjével a 2010-es évek legfelkapottabb független filmese lett itthon. Reisz nemrég fejezte be a harmadik nagyjátékfilmjének (Magyarázat mindenre) a forgatását, amit ismét saját finanszírozásból készít. Miért nem kért a filmre állami támogatást? Milyen hatása lett a magyar filmesekre az SZFE kormányzati átalakítása?  Miért utálja a streaminget? És miért érzik azt sokan, hogy a Rossz versekkel Reisz szinte újra megrendezte a Vant? Ezekről és még számos izgalmas témáról beszélgetünk a rendezővel az After Podcast legújabb adásában.

Nov 10, 202201:11:48
#103 20 éves az Arctic Monkeys

#103 20 éves az Arctic Monkeys

A nemrég új nagylemezzel jelentkező Arctic Monkeys 20 éve alakult Sheffieldben, ma pedig már az egyik legnagyobb olyan aktív rockzenekar, amely az ezredforduló után indult el. De miért pont az Arctic Monkeys lett a legsikeresebb zenekar a 2000-es évek brit indie rock hullámából? Miért mondják róluk, hogy ők az első zenekar, akik már az interneten lettek népszerűek? Milyen korszakaik voltak? Hogyan segített nekik az amerikai befutásban Josh Homme munkássága? És mi ez a nagy stílusváltás, ami jellemző volt rájuk az elmúlt években? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a magyar indie színtér ismert arcával, Szalai Attila Kecskével, a Tesco Disco atyjával és a Bagossy Brothers Company menedzserével.

Nov 04, 202201:05:17
#102 Lil Frakk

#102 Lil Frakk

Babaitisz Jorgosszal, vagyis Lil Frakkal beszélgettünk a nemrég megjelent új nagylemezéről, az elég poposra sikerült Frakkensteinről. És persze még egy csomó másról, mint a Sávlekötő című  műsoráról a Youtube-on, az SZFE-n történekről, ahol a televíziós műsorkészítést tanult, illetve arról is, hogy hol tart ma Magyarországon a trap, mennyire fáradt el a hangzás, és hogyan lehet négy év alatt négy stúdióalbumot is összerakni.

Oct 28, 202251:57
#101 Prosectura

#101 Prosectura

33 éve alakult Szekszárdon a Prosectura, az egyik legrégebbi ma is aktív magyar punkzenekar. Imre Norbert és Polgár Tamás alapítókkal beszélgettünk a kezdekről, a városhoz fűződő viszonyukról és arról, hogy melyik számaikat értelmezték nagyon félre az évek során.

Oct 20, 202201:02:41
#100 Jubileumi kérdezz-felelek

#100 Jubileumi kérdezz-felelek

Megérkeztünk a 100. adáshoz, amihez ti küldtetek nekem kérdéseket Instagramon. Ezeket válaszolom meg úgy, hogy külön egyikre se készültem. Ezen kívül az adás végén lesz szó a műsor jövőjéről, ugyanis az After teljesen átkerül a Telexre, ahol egyébként is dolgozom. Durva, hogy pont a 100. adásnál, a 10000. feliratkozónál, pár nappal a születésnapom előtt jön össze, de egy korszak véget ért. Innen is nagyon köszönöm a Universalnak az elmúlt majdnem két év közös munkát, nélkülük valószínűleg nem lett volna After, vagy legalábbis biztosan nem ilyen formában. Nektek pedig köszönöm, hogy kitartóan követitek a műsort, hozzászóltok a témákhoz, odajöttök az utcán vagy koncerteken beszélgetni  - ezért szeretem ezt annyira csinálni, és jó látni, hogy egész sok embert érdekel.

Az After most pár hét pihenőre vonul, hosszú volt ez a két év, picit fel kell töltődni. Októbertől viszont jövünk vissza immáron fullon a Telexen, de nyugi, a csatorna és a bejáratott felületek maradnak és nem változnak meg. Decemberig még fixen a jól bejáratott helyszínen és formátumban folytatjuk azt Aftert, 2023-tól pedig rákapcsolunk, de erről még egyelőre nem igazán árulhatok el részleteket.

A 100. adás tiszteletére (ezt elfelejtettem külön mondani az adásban) összeraktam egy Spotify-playlistet. Próbáltam 100 magyar zenekartól és előadótól 100 dalt választani, de az ilyen-olyan közreműködések miatt akad néhol átfedés. Na meg egy csomó régi magyar zene fent sincs Spotifyon, szóval azért nem kell annyira komolyan venni ezt a listát, inkább csak egy játék volt az adás kedvéért. Lejátszáshoz ajánlott a shuffle gomb!

https://open.spotify.com/playlist/1oL7lZJitEhGJeG49AMZz1?si=2b900aa61b644101

Sep 15, 202234:41
#99 Albumajánló (2022/Q3)

#99 Albumajánló (2022/Q3)

Összeszedtem az elmúlt szűk három hónapból a kedvenc külföldi lemezeimet, köztük pár egészen meglepő és számomra is új felfedezést. Van köztük oklahomai sludge metal, valamiféle hibrid posztrock-noise pop projekt egy koreai sráctól, feminista poszthardcore, de befért egy szinte tök ismeretlen ausztrál posztpunk produkció is. És persze ott van Lizzo új albuma, illetve Danger Mouse nagy visszatérése a hiphophoz.

Sep 08, 202231:14
#98 Beton.Hofi / Playbánia

#98 Beton.Hofi / Playbánia

Szeptember 15-én először ad önálló koncertet a Budapest Parkban Beton.Hofi, aki egy évvel ezelőtt még friss feltörekvőként jött a műsorba a Comic Sins mixtape után. Azóta elég sok minden történt vele, hamarosan megjelenik a Playbánia című folytatás, ami sokkal kísérletezősebb az eddigiekhez képest. Hirtelen jött sikerről, kiégésről, túlrajongásról és a Budapest Parkos koncertről is beszélgettünk az After Podcast legújabb adásában.

Az adást a Mastercard támogatta.

Sep 01, 202255:04
#97 Дeva, OHNODY, Flanger Kids

#97 Дeva, OHNODY, Flanger Kids

Szeptember 1-én több női előadó lép egymás után színpadra a Budapest Parkban. Hogyan kezelik a túlzott rajongást? Mi a probléma a mai mainstream popzenével? Készülnek-e közös produkcióval a parkos koncertjükre? Többek között erről beszélgettünk Дevával, OHNODY-val, és a Flanger Kids-lányokkal.   

Az adást a Mastercard támogatta.

Aug 25, 202201:02:30
#96 Ördögkatlan (Beck Zoli, Beck Zaza, Boebeck)

#96 Ördögkatlan (Beck Zoli, Beck Zaza, Boebeck)

Egészen különleges élő műsort vettünk fel az Ördögkatlan fesztiválon, ahová egy napra leköltöztünk a Telexszel. A közönség előtt felvett beszélgetés ugyanis abból a szempontból kuriózumnak számít, hogy most először ült kamerák és mikrofonok között egy asztalhoz Beck Zoli és Beck Zaza a 30Y-ból, illetve Andl-Beck Boróka, vagyis Boebeck. A baromi jó hangulatú beszélgetésből kiderül, hogy mennyire számít zenész családnak a Beck família, milyen volt Boebecknek backstage-ekben felnőni, és lesz-e olyan, hogy ők így hárman egy formációban játszanak.

Köszönjük technikai támogatóinknak: Samsung Mobile, Sennheiser

Aug 12, 202244:52
#95 Visszatér a Sziget

#95 Visszatér a Sziget

2019-ben volt utoljára Sziget fesztivál, azóta a pandémia elég komoly hatást gyakorolt a nemzetközi rendezvényiparra. Hogyan élte túl a Sziget ezt az időszakot? Mennyire nehezíti a szervezést a forint bedőlése, a dráguló energiaárak vagy Ukrajna orosz megszállása? És hogyan sikerült leszerződtetni azt a Justin Biebert, aki meglehetősen ritkán lép fel fesztiválokon? Erről és még számos témáról beszélgetünk a fesztivál főszervezőjével, Kádár Tamás és Csiszár Virág nemzetközi booking menedzserrel.

Aug 05, 202248:41
#94 Flower power x Margaret Island

#94 Flower power x Margaret Island

Hamarosan nagyszabású koncertet ad a Margaret Island a Budapest Parkban, amelynek flower power lesz a tematikája. De mi az a flower power? És mi köze ehhez a hippiknek, a beatkorszak vagy a maszkulon-feminim energiáknak? Lábas Vikivel, a zenekar frontemberével feminizmusról, a nők zeneipari helyzetéről, a KATA kivezetéséről és az ukrán háborúról hatásáról és megítéléséről is beszélgettünk. 

Az adást a Mastercard támogatta.

Jul 29, 202249:40
#93 Fenntarthatóság a zeneiparban

#93 Fenntarthatóság a zeneiparban

A Blahalouisiana idén ünnepli 10. születésnapját, augusztus 4-i Budapest Parkos koncertjükre pedig egy különleges koncepcióval készülnek, amelynek középpontjában a fenntarthatóság áll. Az After és a Mastercard közös együttműködésének részeként ezt a témát dolgozzuk fel részletesen. Vajon létezik-e környezetbarát turné? Lehet-e zero waste egy backstage? És mi a helyzet a merchandising termékekkel? Többek között ezekről beszélgettünk a Blahalouisiana frontemberével, Schoblocher Barbarával és Nyitray Dániellel, a Greenpeace munkatársával, aki nem mellesleg a Törzs posztrock zenekarban is játszik.

Az adást a Mastercard támogatta.

Jul 21, 202246:38
#92 Kedvenc magyar lemezek / 2022 első félév

#92 Kedvenc magyar lemezek / 2022 első félév

Baromi erős éve van már most a magyar könnyűzenének, ezért összeszedtem 2022 első félévének legjobb, vagy legalábbis nálam nagy kedvenc lemezeit. Lesz elektronika, hiphop, gitárzene és sok minden más, és még így is kihagytam jó pár lemezt, amiket talán meg kellett volna külön is említeni.

Jul 14, 202228:07
#91 Szendrői Csaba (Elefánt)

#91 Szendrői Csaba (Elefánt)

Hamarosan a 10. születésnapját ünnepli az Elefánt a Budapest Parkban, ezért végre sikerült összehozni egy interjút a zenekar frontemberévele, Szendrői Csabával. A beszélgetésben szóba kerül az egész szürreális beefje AKC Misivel, a politikai polarizációval kapcsolatos gondolatai és persze az is, hogyan küzdötte le magában a szorongást. Annak pedig külön örülök, hogy a kedvenc Dalfutár-epizódomról végre megtudtam tőle pár kulisszatitkot.

Jul 08, 202201:12:34
#90 Feltörekvők: Pogány Induló

#90 Feltörekvők: Pogány Induló

Extra kiadással jelentkezik a Feltörekvők rovat, ugyanis az After Podcast vendége a szegedi Pogány Induló volt, aki szabályosan berobbant a magyar hiphopba az elmúlt időszakban. A mindössze 17 éves rapperrel beszélgettünk Szegedről, az old school és az újhullám kapcsolatáról és persze a középiskolával és a rapkarrierrel kapcsolatos nehézségekről.

Jun 30, 202240:33
#89 Albumajánló (2022/Q2)

#89 Albumajánló (2022/Q2)

Eltelt újabb három hónap az évből, szóval ismét itt az ideje összeszedni azokat az albumokat, amiket nagyon szerettem 2022 áprilisából, májusából és júniusából. Most először röviden arról is beszélek, hogy bizonyos lemezek miért maradtak ki a felsorolásból, majd utána rátérünk arra, milyen női hardcore hiphopot szerettem, hogyan fedezték fel Tampában az old school brit drum and basst, és milyen új király gitárzene jött megint Nagy-Britanniából. A lemezekhez kapcsolódó timestampeket itt találjátok, illetve hamarosan lesz egy külön playlist is a kedvenc számaimból az elmúlt három hónapból.

Jun 24, 202239:35
#88 The Rolling Stones 60

#88 The Rolling Stones 60

Egészen hihetetlen, de idén 60 éve, hogy megalakult a The Rolling Stones, minden idők egyik legsikeresebb, legnépszerűbb, legnagyobb hatású rockzenekara. Kőváry Zoltánnal, a The Trousers frontemberével és az ELTE Pszichológiai Intézetének egyetemi docensével beszélgettünk az együttes hatásáról, életművéről, hagyatékáról, Brian Jones haláláról, Mick Jagger és Keith Richards néha kiélezett ellentétéről és persze arról, hogy a még élő tagok 80 felett is turnéznak.

Jun 16, 202256:46
#87 A BTS és a K-pop világhódítása

#87 A BTS és a K-pop világhódítása

10-20 éve talán senki sem gondolta volna, hogy a koreai popzene nemcsak egy egzotikus jelenség lesz az interneten, hanem a nyugati szórakoztatóipar egyre szervesebb része. A hamarosan új lemezzel jelentkező BTS ma már a legnagyobb popzenei produkciók egyike, amelynek bevételei már a koreai GDP-re is hatnak. De mi a K-pop titka? Miért tud egyre népszerűbb lenni világszerte? Mik a műfaj árnyoldalai? Ezeket a kérdésköröket vesszük át három vendégemmel, a K-pop covertáncos társulatokat összefogó LikeOn produkció vezetőjével, Molnár Viktóriával, illetve két covertáncossal, Szabó Áronnal és Kőnig Laurával.

Jun 09, 202259:33
#86 DEX Dalszerző Expo 2022

#86 DEX Dalszerző Expo 2022

Hogyan működik a dalszerzői kollaboráció külföldi zenészekkel? Miért mennek manapság annyira a dalszerzőtáborok, és miért annyira fontosak? Milyen a popzenei piac a régióban, és hol helyezkedik el hozzá képest Magyarország? A hazai és külföldi mainstream zeneipar dalszerzői hátteréről beszélgettünk Závodi Marcival és Fehér Hollóval a DEX Dalszerző Expón.

Jun 02, 202256:26
#85 Feltörekvők: Hundred Sins

#85 Feltörekvők: Hundred Sins

Folytatódik a Feltörekvők, méghozzá az egyik legizgalmasabb fiatal producerrel, Hundred Sinsszel, aki még mindig nem vállalja az arcát, ezért kénytelenek voltunk kikockázni az arcát végig. A beszélgetésben szóba kerül a nemrég megjelenő debütáló nagylemeze, az Opera, ami tele van fiatal, feltörekvő közreműködőkkel. Az adásban beszélgetünk az új nagylemezről, zenei hatásokról, Skrillexről, boomerekről, újhullámos hiphopról és arról, miért nem hallgat olyan zenéket, amiket a 30 év felettiek.

May 31, 202240:52
#84 Szűcs Krisztián

#84 Szűcs Krisztián

Először jelentkezik szólólemezzel Szűcs Krisztián az 2015-ben feloszlott Heaven Street Seven frontembere, a rendszerváltás utáni magyar alternatív könnyűzenei színtér egyik emblematikus frontembere. De miért várt ennyit az első szólólemezére? Milyen volt a '90-es években először Blurt és Oasist hallani az MTV-n? Miért nem szereti az alternatív jelzőt? És mi történt a kedvenc esztergomi kocsmájával? Erről, az új dalokról és rengeteg más témáról beszélgettünk az After legújabb adásában.

May 27, 202259:46
#83 Kendrick Lamar nagy visszatérése

#83 Kendrick Lamar nagy visszatérése

Nemrég megjelent Kendrick Lamar új nagylemeze, ami öt évvel követi az előzőt. A Mr. Morale & the Big Steppers ráadásul egy monstre duplaalbum lett, rengeteg rejtett, és nem is annyira rejtett üzenettel, társadalomkritikával és szembenézéssel. Kendrick Lamar eddigi életútját, pályáját és a hiphopra gyakorolt hatását, és persze az új lemezt elemeztük Boros Gáborral, vagy is DJ Venommal. Tényleg Kendrick Lamar a kortárs rapzene királya? Miért van rajta töviskoszorú a borítón? És mi az a szám, amit vendégünk mindössze egyetlen egyszer tudott meghallgatni az új albumról?

May 19, 202201:08:33
#82 A popzene és a politikai populizmus kapcsolata Magyarországon

#82 A popzene és a politikai populizmus kapcsolata Magyarországon

„Dühöng a fősodor” - Az orbán-rendszer populista diskurzusai a populáris zenében címmel jelent meg a Fordulat folyóiratban Patakfalvi-Czirják Ágnes és Barna Emília, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének munkátársainak kutatása, ami egy nagyon részletesen vizsgálaton keresztül elemzi, milyen hatása van a magyar populista diskurzusnak a hazai popzenére. Ehhez egy Ákos-, egy Kowalsky meg a Vega- és egy Bródy János-dalt vettek alapul, és ezen a három példán keresztül mutatják be a jelenlegi helyzetet. Popzene és populizmus, a NER megjelenése a rendezvényiparban és az is szóba kerül, hogy miért lett apolitikus az itthoni zenei élet nagy része.

May 12, 202201:06:26
#81 A Rammstein új albuma

#81 A Rammstein új albuma

Flachner Balázs telexes kollégámmal vesézzük ki az új Rammstein-albumot, a Zeitot, ami meglepően jó lett az elmúlt évek terméséhez képest. Na, de miért lett annyira népszerű világszerte egy német zenekar? Miért nem tudta őket azóta sem senki leutánozni? Miért annyira megosztó a karrierjük? És miért tetszik nekem annyira a Zeit, miközben igazán sosem voltam oda a Rammsteinért? Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszokat adni az After Podcast új adásában.

May 05, 202259:34
#80 A besúgó és a '80-as évek magyar underground

#80 A besúgó és a '80-as évek magyar underground

Az HBO legújabb magyar sorozata a '80-as évek fiatalságáról és a rendszerváltás előtti korszak utolsó éveiről szól. A besúgóban központi szerepe van a zenének, az intró például az Európa Kiadó kultikus száma, a Mocskos idők. Weyer Balázzsal, a sorozat és több más hazai produkció zenei supervisorával beszélgettünk a '80-as évek undergroundjáról, a sorozatban hallható zenékről és arról, miért olyan nehéz jogosíttatni olyan zenéket, amelyeket a Kádár-rendszerben hivatalosan ki sem adhattak.

Apr 28, 202253:06
#79 Thy Catafalque

#79 Thy Catafalque

A Kátai Tamás vezette Thy Catafalque nemzetközi szinten talán a legismertebb kortárs magyar metálzenei produkció. Annak ellenére, hogy egészen a tavalyi Fekete Zaj fesztiválig soha egy élő fellépése nem volt Kátainak a Thy Catafalque-kal. 2022-re azonban sok minden megváltozott, az első akváriumos koncertre pillanatok alatt elfogyott az összes jegy, és idén fellép az egyik legnagyobb presztizsű európai metálfesztiválon, a Brutal Assaulton. A Skóciából pár éve hazaköltöző Kátaival kezdetekről, skót időjárásról, koncertezésről, népzenéről és a sok minden másról.

Apr 21, 202249:47
#78 Albumajánló 2022/Q1

#78 Albumajánló 2022/Q1

Eltelt már az évből több, mint három hónap, szóval itt az ideje az első negyedéves albumajánlónak! Lesz itt hiphop Chicagótól Floridáig, újhullámos poszthardcore és némi cukormázas popzene is.

Apr 14, 202223:57
#77 Carson Coma

#77 Carson Coma

Nemrég megjelent a Carson Coma új nagylemeze, a Digitális/Analóg, ezért az adás első felében Giorgio és Barni meséltek az új dalokról, az album hátteréről és a dalszövegekről. Bizonyára feltűnt, hogy ez most egy nem szokványos felállás, ugyanis egy új formátumot próbálunk ki! Az adás második felében az After Podcast követői és a Carson Coma rajongói által feltett kérdésekre válaszol a zenekar, én meg igyekszem egy picit kötekedni, piszkálódni sőt, a végén még győztest is hirdetek a játékban.

Apr 07, 202201:09:43
#76 Lovasi András

#76 Lovasi András

Lovasi András enyhén szólva nem tétlenkedik az utóbbi időben. Nemrég jelentette be a Partizánban, hogy hosszú évek után visszatér a Kispál és a Borz, ráadásul nemcsak szimplán visszatérnek, hanem új zenéket is írnak mellé. Ezen kívül részt vesz a külföldön élő magyarok szavazásra való mozgósításában, alapítóként ott van a Fishing on Orfű fesztivál stábjában, és nemrég nyilatkozott a Telex Petőfi Rádióról szóló videójában is. Most az After Podcast vendége volt, ahol sokat beszélt a közelgő választásról, a hazai kultúrfinanszírozás állapotáról és arról, mit gondol az új könnyűzenei nemzedékről.

Apr 01, 202255:05
#75 Feltörekvők: Bebe

#75 Feltörekvők: Bebe

A legutóbbi Kikeltetőn felbukkanó rapperlányok, a Bebe volt a műsor vendége. Szóba kerül, hogy miért van annyira kevés női rapper még manapság, miben hasonlít egymásra a magyar old school és az új hullám, és szóba kerül az is, hogy miért van annyira erős feminista üzenete a produkciónak.

Mar 29, 202233:56
#74 Esti Kornél

#74 Esti Kornél

Nyitva hagytam címmel jelent meg az Esti Kornél új nagylemeze, ezért a zenekar két tagjával, Bodor Áronnal és Lázár Dodival beszélgettünk az album hátteréről, kezdetekről, Mezőtúrról, szigetes Kispál és a Borz-búcsúkoncertről, énekescseréről és arról, szabad-e zenészeknek politizálni.

Mar 25, 202258:40
#73 A mesterséges intelligencia jövője a zenében

#73 A mesterséges intelligencia jövője a zenében

Csorba Lócival és Szécsi Böbével állt össze a Telekom Kraft, hogy egy egészen különleges projektben vegyenek részt. A két zenészhez harmadik alkotótársnak egy mesterséges intelligencia is csatlakozott, és az így elkészült dal kapott egy látványos videóklipet is. A projektről és annak a hátteréről Szécsi Böbével, Csorba Lócival, Korom Annával, a klip rendezőjével, Barna Péterrel, a Telekom szegmens kommunikációs vezetőjével, illetve Somogyi Viktorral, a Netwerk Media mesterséges intelligenciával foglalkozó cég fejlesztőjével beszélgettünk.

Mar 23, 202258:47
#72 Blahalouisiana

#72 Blahalouisiana

Schoblocher Barbi és Jancsó Gábor, a Blahalouisiana két tagja volt az After vendége, hiszen a zenekarnak nemrég jelent meg a legújabb albuma. Az új nagylemez az eddigiekhez képest jóval bátrabb, karcosabb és sok helyen nagyon más, mint amit a zenekartól megszoktunk. Erről, kezdetekről, székesfehérvári indie színtérről és sok minden másról is beszélgetünk az After legújabb részében.

Mar 17, 202201:00:15
#71 Sallai Laci (Felső Tízezer)

#71 Sallai Laci (Felső Tízezer)

Nemrég jelent meg Elkerülhetetlen címmel a Felső Tízezer negyedik nagylemeze. A zenekar frontemberével, Sallai Lacival beszélgettünk a korral járó megkomorodásról, arról, hogy hogyan lehet egyszerre több másik zenekarban játszani, mint a Galaxisok és a Platon Karataev, és persze szóba kerülnek a szólóprojektek is. Ezen kívül Laci azt is elárulja, hogy miért nem lett végül főállású irodalom- és történelemtanár.

Mar 10, 202259:24
#70 Figura

#70 Figura

Nemrég jelent meg a baranyai rapper, Figura úgy nagylemeze Lee Cooper címmel. Figurával az új album mellett sokat beszéltünk az őt érő hatásokról, az éjszakázásról, Budapestről és Pécsről, illetve persze arról is, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve.  

Mar 03, 202251:25
#69 Beck Zoli

#69 Beck Zoli

A 30Y frontemberével zűrös középiskolai évekről, politikáról, social médiáról, dalírásról és arról is beszélgettünk, hogy szerinte mi az a két út egy zenész vagy zenekar életében, amelyek közül csak egyet tud választani. Kiderül, hogy miért rúgták ki a szentesi gimnáziumban, miért megy a 30Y olyan településekre is fellépni, ahol garantáltan veszteséges lesz a koncert, és mit jelent az, hogy a szeretet anarchiája.

Feb 25, 202201:23:03
#68 Korn és a nu metal

#68 Korn és a nu metal

Megjelent nemrég a Korn Requiem címet kapó új nagylemeze, ezért Fekő Ádám újságíróval vesszük át a zenekar történetét, és úgy általában a nu metal hatását a ‘90-es, 2000-es évekre. Miért annyira megosztó a Korn? Hogyan okozott szakadást a nu metal megjelenése a hazai metálos közösségben? Meddig számít kötelezőnek a Korn-életmű? Jó mélyre megyünk a nu metal és a Korn történetében, és persze előkerül az indokolt nosztalgia is, ha már mindketten megéltük a nu metal mainstream sikerének csúcséveit.

Feb 17, 202201:05:43
# 67 Iamyank

# 67 Iamyank

All Machines Will Fail néven hozott egy új posztmetálhoz hasonló hangzású lemezt Iamynak, akit a legtöbben alapvetően elektronikus zenei producerként ismernek. De hogyan jutott el a glitch-hoptól az ambientig és a vonósokig, majd onnan a metálhoz? Mi változott az elmúlt 10 évben a producerképzésben? Hova tűntek az elektronikus zenei műfajok, és miért érezni, mintha lassan minden műfaj egy ernyő alé kerülne? Dobosként miért ment el a kedve a doboktól? És miért érzi úgy, hogy minden fellépésén olyan zenét kell csinálnia, amit aztán többször nem ismétel meg?

Feb 10, 202201:00:12
#66 Barkóczi Noémi

#66 Barkóczi Noémi

2021 legjobb magyar singer-songwriter nagylemezét összehozó Barkóczi Noémivel beszélgettünk a Dolgom volt albummal kapcsolatban a Y generációt érintő kérdésekről és problémákról, mint a létbizonytalanság, a zöld környezet iránti vágyakozás vagy éppen a Tinder-randik kiszámíthatatlansága. De miről szól mondjuk a Belső udvar c. szám? Miért pont egy annyira komoly témát érintő dallal vezeti fel a lemezt, mint az Annyi vér? És egyetért-e azzal, hogy jó pár év múlva visszahallgatva ezeket a dalokat egy tökéletes korlenyomatot kapunk a harmincas éveibe érő korosztályunk életéről? Ezekről és még egy csomó más témáról beszélgetünk az After legújabb adásában.  Köszönjük technikai támogatóinknak: Samsung Mobile, Sennheiser

Feb 03, 202201:00:42
#65 The Weeknd új albuma

#65 The Weeknd új albuma

Megjelent a Dawn FM, korunk egyik legnagyobb hatású popzenészének, The Weekndnek az új nagylemeze. Kersner Máté újságíróval vesszük át Weeknd eddigi munkásságát, sztárrá válásának fontos lépcsőit, illetve persze beszélünk az új albumról is. Miért pont Weeknd tudott szupersztár státuszba kerülni a 2010-es évek körüli indie R&B hullámból? Milyen hatása volt magára a műfajra? Miért bojkottálja a Grammyt? És vajon mi az üzenete a Dawn FM-nek? Ezekre, és még csupa hasonló kérdésre keressük a választ az új adásban.

Jan 27, 202257:43
#64 Platon Karataev

#64 Platon Karataev

Pénteken jelenik meg a Platon Karataev harmadik nagylemeze. Ez az első albuma a zenekarnak, amelyen kizárólag magyar nyelvű dalok szerepelnek. Angolról magyarra váltásról, vallásosságról, istenhitről, pszichológiáról, meditációról és egy csomó váratlan témáról beszélgetünk a legújabb adásban a zenekar két alapítójával, Czakó-Kuraly Sebestyénnel és Balla Gergővel.  Köszönjük technikai támogatóinknak: Samsung Mobile, Sennheiser

Jan 20, 202244:38
#63 2021 legjobb magyar lemezei

#63 2021 legjobb magyar lemezei

Eljött a pillanat, hogy összeszedjem 2021 kedvenc magyar zenéit, lemezeit és előadóit, hogy ezzel most már végleg búcsút inthessünk a tavalyi évnek. Toplista meg tierlista helyett most 11 kategóriát találtam ki, mindenhol öt jelölttel, akik közül kiválasztom a saját kedvencemet 2021-ből. Rengeteg érdekes, izgalmas magyar zene így is kimaradt, de jön pénteken a nagy évösszegző magyar zenei playlist, ahol ezeket némileg pótolom.

Jan 13, 202228:40
#62 2021 legjobb külföldi albumai

#62 2021 legjobb külföldi albumai

2021 sem volt túl egyszerű év, viszont így is megjelent egy csomó baromi jó album. Ez volt az első év, amikor már az After Podcasttel a hátam mögött hallgattam a lemezeket, és talán soha ennyire alaposan nem követtem még egy éven át, hogy milyen megjelenések voltak. Ezért szerintem 2021-es külföldi albumlistám kifejezetten erős lett. Pénteken jön hozzá egy jó nagy playlist is a kedvenc tavalyi zenéimból, addig viszont itt van a top20 kedvenc albumom 2021-ből.

Jan 06, 202224:28
#61 Ünnepi különkiadás (w/ Pándi Balázs)

#61 Ünnepi különkiadás (w/ Pándi Balázs)

Pándi Balázs kollégám beugrott az adásba megmutogatni a karácsonyi lemez-gyűjteményét, tele ritkaságokkal, furcsaságokkal és pár egész jó darabbal. És persze ha már itt járt, dumálgattunk is egy kicsit az elmúlt időszakról. Mindenkinek kellemes ünnepeket, jó pihenést és persze boldog újévet. A podcast túl van az első évén, sikerült 60 adást összerakni, és még csak most indulunk be igazán. Hamarosan jönnek a szokásos 2021-es év végi listák, amit én mindig januárra szoktam időzíteni, mert decemberben is még jönnek ki mindig jó zenék.

A műsort a Mastercard támogatta.

Dec 28, 202145:59
#60 40 éves a Black Flag: Damaged

#60 40 éves a Black Flag: Damaged

December elején jött 40 éve a Black Flag első nagylemeze, a Damaged. Ennek apropójából beszélgettünk Bali Dáviddal (Satelles) a legendás punkzenekar hagyatékáról, hatásáról, történetéről és arról, mennyire voltak úttörői a műfajnak.

A műsort a Mastercard támogatta.

Dec 23, 202152:53
#59 Az Omega hagyatéka

#59 Az Omega hagyatéka

Kóbor János halálával véget ért az Omega majdnem 60 éves története. Minden idők egyik legsikeresebb magyar zenekarának hatásáról, történetéről és múltjáról az Ivan & the Parazol frontemberével, Vitáris Ivánnal beszélgetünk. Meddig tartott az Omega csúcskorszaka? A Presser-féle időszak vagy a space rock volt a jobb? Melyik dalok állják meg máig a helyüket? És mit tanulhatnak a mai magyar zenekarok az Omega történetéből? Ezekről, és számos más érdekességről beszélgetünk az After következő adásában, ráadásul Iván még pár omegás relikviát is hozott a saját gyűjteményéből.  A műsort a Mastercard támogatta.

Dec 16, 202147:19
#58 A Beatles vége

#58 A Beatles vége

Nemrég megjelent a Beatles: Get Back, Peter Jackson (A gyűrűk ura-trilógia) rendező dokumentumfilmje, amelynek köszönhetően soha nem látott közelségbe kerül a világ egyik lemeghatározóbb zenekara nemsokkal azelőtt, hogy feloszlottak volna. A monstre dokuból többek között kiderül, milyen feszültségek voltak a tagok között, hogyan készült el a Let It Be, és mi volt a háttere a legendás tetőkoncertnek, ami egyben az utolsó fellépése is volt a zenekarnak. Ezekről, a Let It Be hagyatékáról, Yoko Onóról és magáról a Beatles-doksiról beszélgetünk Nagy István Steve zenei szerkesztővel és újságíróval az After legújabb adásában.

A műsort a Mastercard támogatta.

Dec 09, 202101:05:56
#57 Analog Balaton

#57 Analog Balaton

Nemrég jelent meg az Analog Balaton első nagylemeze, a LENT, és ennek apropójából leültünk a srácokkal beszélgetni az albumra jellemző hatásokról, a szövegek hátteréről és persze arról is, hogy egy közel 10 éves formációnak mi tartott ilyen sokáig az első stúdióalbumig. Ja, és valahogy még a Queens of the Stone Age is előkerül.

A műsort a Mastercard támogatta.

Dec 02, 202147:57
#56 Feltörekvők: Дeva

#56 Feltörekvők: Дeva

Takács Dorina az egyik legtehetségesebb előadó és producer jelenleg a magyar könnyűzenében, aki zseniális érzékkel vegyíti a tradicionális magyar népzenei elemeket az elektronikával. A Feltörekvők legújabb részével vele ismerkedhetünk meg. Mesél többek között a népzenéhez fűződő viszonyáról, a zenei hátteréről és arról, miért zavarja annyira az egyre nagyobb digitális zaj és az online tér. Ha te is szeretnél szerepelni a Feltörekvők valamelyik adásában, akkor írj a dave.sajo@gmail.com címre!  A műsort a MasterCard támogatta.

Nov 30, 202141:08
#55 A new rave története

#55 A new rave története

Meglehetősen érdekes időszak volt könnyűzene tekintetében a 2000-es évek második fele. Számos új műfaj mellett rövid időre megjelent a brit újságírók által csak new rave-nek hívott szubkultúra is, amely lényegében az angolszász indie rock és a klubzene találkozása volt. Hogyan alakult ki a műfaj? Kik voltak az úttörői? Mi köze az egésznek Franciaországhoz? És milyen hatása volt az egész jelenségnek a pesti éjszakai életre? Ezekre próbálok választ adni az After legújabb adásában, és még egy kronológiai sorrendben összerakott playlistet is csináltam azoknak, akik nosztalgiázni szeretnének vagy csak szimplán képbe kerülni.

New Rave Playlist: https://open.spotify.com/playlist/3vszswy8L9mX61IsimII8p?si=ef4028650aae47d9

A műsort a Mastercard támogatta.

Nov 25, 202137:07
#54 Boiler Room (w/ Route 8)

#54 Boiler Room (w/ Route 8)

December 1-én ismét Boiler Room-party lesz Budapesten a Miller támogatásával. A Turbinában tartott bulin több magyar DJ és producer mellett a főfellépő Route 8 lesz, aki az After Podcast legújabb adásában mesélt arról, milyen hatással volt a Boiler Room a nemzetközi klubszíntérre, milyen a pesti elektronikus zenei helyzet, és persze szóba kerültek a turnésztorik is. Milyen volt fellépni a hírhedt Berghainban? Hogyan lopták el Route 8 komplett felszerelését Detroitban az amerikai turnéja első napján? Mindez kiderül az After legújabb adásában.

Boiler Room Budapest: https://boilerroom.tv/session/contemporary-scenes-budapest

A műsort a Miller támogatta.

Nov 19, 202101:00:08
#53 Az ABBA története Csonka Andrással és Gosztonyi Zsolttal

#53 Az ABBA története Csonka Andrással és Gosztonyi Zsolttal

40 év után tért vissza minden idők legsikeresebb európai együttese, az ABBA. Két hatalmas rajongóval, Csonka András előadóművésszel és Gosztonyi Zsolttal, az RTL Híradó riporterével beszéltük át az új nagylemezt, a zenekar hatását, az együttes körüli misztikumot és legendákat, és persze azt, hogy mekkora hatása volt a daloknak az egész világra.  A műsort a Mastercard támogatta.

Nov 11, 202149:51
#52 Bohemian Betyars

#52 Bohemian Betyars

Megjelent a Gubancos, a Bohemian Betyars új nagylemeze, amiről a zenekar két tagja, Szűcs Levi és Fehér Gábor mesélnek részletesen. De nem csak erről, hanem a foglaltházas punkturnékról, politikai véleménynyilvánításokról, depresszióról, Covidról, népzenéről és arról, miért áruljak a lemez dalszövegeit NFT-ként.

A műsort a Mastercard támogatta.

Nov 04, 202101:15:43
#51 Hősök

#51 Hősök

Idén lett 20 éves a Hősök, az egyik legsikeresebb magyar underground rapcsapat a 2000-es évekből. Eckü és Mentha az ezredforduló hazai hiphopjáról, zongorás alapokról, újhullámos rapről és persze beefelésekről is beszéltek az After legújabb adásában.

A műsort a MasterCard támogatta.

Oct 28, 202101:17:27
#50 Mit kezdjünk a hirtelen jött hype-pal?

#50 Mit kezdjünk a hirtelen jött hype-pal?

Idén is zsűrizek a Keret Blog underground tehetségkutatójában, a Kikeltetőben, és ha már arrafelé jártam, tartottunk egy kerekasztalbeszélgetést, amit fel is vettünk külön. A téma az volt, hogy mit lehet csinálni a hirtelen megnövekedett érdeklődéssel, amikor hirtelen valamiféle hype alakul ki egy előadó körül. Hogyan lehet ezt az előnyünkre fordítani? Milyen hibákba lehet beleesni? És hogyan hat erre az egészre az internet és a social média? A témához vendégnek Fiel Sebastiant (On the Low), Deli Somát (Middlemist Red) és Hegyi Olivért (Holi) hívtam meg, hogy három különböző nézőpontból vizsgáljuk a kérdéskört.

A műsort a Mastercard támogatta.

Oct 21, 202101:04:32
#49 Halász Judit

#49 Halász Judit

Generációk nőttek fel Halász Judit zenéjén, akinek az első gyereklemeze már lassan 50 éve, hogy megjelent. A Kossuth-díjas művésznővel a gyerekzene rejtélyeiről, több évtizednyi zenei és színészi pályáról, és persze kicsit a Vígszínházról is beszélgettünk.

A műsort a Mastercard támogatta.

Oct 15, 202143:21
#48 BUSH különkiadás

#48 BUSH különkiadás

Miért és hogyan érdemes feltörekvő zenekarként és / vagy zeneipari szakemberként részt venni a showcase fesztiválokon? Valóban csak az angol nyelvű dalokat játszó előadók érhetnek el sikereket egy ilyen rendezvényen? Tényleg minden évben ugyanazok a zeneipari szereplők és bandák vesznek részt a showcase-eken? Többek között erről beszélgetünk a BUSH (Budapest Showcase Hub) társalapítóival, Horváth Renátóval és Pécsi-Szabó Dénessel.

Oct 12, 202101:03:02
#47 10 év X-Faktor

#47 10 év X-Faktor

Tizedik évadára készül az X-Faktor, ezért az új szezon előtt nem sokkal ellátogatott hozzánk a produkció új műsorvezetője, Miller Dávid, illetve Verebély Marcell, az X-Faktor kreatív producere. Az adásból kiderül, hogyan működik a műsor castingja, hogy tudott éveken át fennmaradni a konkurenciához képest, és hogyan változott a zsűri az évek folyamán.

A műsort a Mastercard támogatta.

Oct 07, 202101:10:51
#46 Albumajánló 2021/Q3

#46 Albumajánló 2021/Q3

Július, augusztus és szeptember legjobb külföldi albumaiból válogattam a saját kedvenceimet a mostani adáshoz. Meglepően jól sikerült grunge rap, hardcore kocsmapunk, garázsos motown és még jó pár nagyon király lemezt gyűjtöttem össze. Itt megtaláljátok a lemezekhez a timecode-okat, illetve pénteken jövök a szokásos playlisttel a legjobb dalokkal az elmúlt három hónapból.

A műsort a Mastercard támogatta.

Sep 30, 202152:33
#45 AKC Misi

#45 AKC Misi

Megállíthatatlan Magyarországon a trapzene terjedése, és ebben nagyon fontos szerepe van máig egy fiatal ócsai rappernek. Ő AKC Misi, aki szabályosan berobbant a digitális térbe a rendkívül popérzékeny dalaival és sajátos stílusával. Az After Podcast legújabb adásában a műfaj térhódításáról, az On the Low csapatról és arról beszélgetünk, hogy kiket tart magánál jobb rappernek. És az is kiderül az adásból, hogy mi Misi eredeti foglalkozása.

A műsort a Mastercard támogatta.

Sep 23, 202151:03
#44 Kanye West Vs. Drake

#44 Kanye West Vs. Drake

Pár nap eltéréssel hozta ki az új nagylemezét Kanye West és Drake is, akik az elmúlt időszakban feltűnően egymásra feszültek. Mi történt a két rapper között? Csak színtiszta rivalizálás vagy annál több? A Donda vagy a Certified Lover Boy album a jobb? Van egyáltalán értelme összehasonlítani a kettőt? Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat az After legújabb adásában, amelynek Kersner Máté volt a vendége. 

A műsort a Mastercard támogatta.

Sep 16, 202101:10:44
#43 30 éves a Metallica fekete albuma

#43 30 éves a Metallica fekete albuma

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy a pályája legmeghatározóbb nagylemeze nem az első, nem is a második, hanem az ötödik volt a sorban. Pedig pontosan ez történt a Metallica esetében a 1991-es albumukkal, ami a köztudatba már csak fekete albumként vonult be. Hogy miért volt annyira különleges ez a lemez, és milyen hatással volt általánosan a metálzenére, illetve a Metallica pályafutására, azt Greff András újságíróval beszéljük át az After legújabb adásában.

Sep 09, 202140:47
#42 La Boum különkiadás

#42 La Boum különkiadás

Tavaly a fesztiválmentes, pandémiás időszak egyik legjobb bulija volt Pusztazámoron az Öreg Tölgy kastélyban. A La Boum, ami egyszerre egy kis fesztivál és egy nagy házibuli, 2021-ben sem maradt el, és mi kimentünk a helyszínre, hogy a szervezőkkel és a fellépőkkel készítsünk egy rendhagyó adást. A podcastben megszólal többek között az egészen különleges helyszín házigazdája, több ismert zenész olyan együttesekből, mint a Mary Popkids, a Lazarvs, a Fran Palermo vagy a Run Over Dogs. Szóba kerül többek között a pandémiás időszak hatása, a nagy fesztivál kontra nagyra nőtt házibulik közti különbségek és az is, hogy ki mit javítani leginkább a hazai fesztiválokon. A La Boum és az After Sajó Dáviddal podcast főtámogatója a Mastercard.

Sep 02, 202141:11
#41 Dzsúdló
Aug 26, 202101:07:31
#40 Feltörekvő zenekarok a digitális térben

#40 Feltörekvő zenekarok a digitális térben

Egészen rendhagyó adással jelentkezünk most, ugyanis nem a szokásos helyszínen, hanem a Kolorádó Fesztiválon vettünk fel a műsort. Mivel a Kolorádón Fesztiválon rengeteg fiatal, új, feltörekvő zenekar szokott fellépni, ezért a vendégekkel átvettük, mik azok a kötelező körök, amiken minden új előadónak át kell esni, és mik azok a jellemző hibák, amelyeket elkövetnek olyan zenekarok, akik szeretnének egy kicsit nagyobb figyelmet kapni. Ebben segítségemre volt Biczó Andi PR manager a Budapest Parktól, Bali Dávid a Believe Digital online disztribúciós cégtől, illetve Palágyi Máté "Kakas", a Bohemian Betyars hegedűse, egyben a külföldi turnéik szervezője. Az adásból többek között az is kiderül, hogy miért érdemes minden zenekarnak legalább egyszer kipróbálni, hogy foglalt házban koncertezzen.

A műsort a Mastercard támogatta.

Aug 19, 202101:07:37
#39 Krúbi

#39 Krúbi

Krúbival sorra vettük az elmúlt időszak megjelenéseit az Ösztönlénytől a Mirror Glimpse-ig, beszélgettünk az AK26-ról, Figuráról, Meshuggah-ról vagy Mike Pattonról, ahogy szóba került az is, hogy mikorra tervezi a következő nagylemezét.

A műsort a Mastercard támogatta.

Aug 13, 202101:07:01
#38 Billie Eilish nagy átalakulása

#38 Billie Eilish nagy átalakulása

Megjelent Billie Eilish második nagylemeze Happier Than Ever címmel. Az új albumról és a sokszoros Grammy-díjas énekesnő nagy átalakulásáról Erdős Viki zenei újságíróval beszélgettünk. Viki már több Billie Eilish-koncerten is volt sőt, többször is találkozott az énekesnővel személyesen, ezért nála biztosan nem tudja jobban itthon senki, hogy mi teszi az ifjú popsztárt ennyire különlegessé. Az adásban szóba kerül Billie Eilish nagy átalakulása, hogy miért hagyta el a túlméretezett ruhákat, miért fotózták Marylin Monroe-nak öltözve és mennyire volt a szüleinek komoly hatása a karrierjére.

Aug 05, 202101:06:01
#37 Feltörekvők: HOLI

#37 Feltörekvők: HOLI

Ismét jelentkezik a Feltörekvők, az After új előadókra fókuszáló rovata. A szokásostól eltérően most személyesen is beszélgettem az adás alanyával, aki nem más volt, mint HOLI. Az idei év egyik legjobb magyar lemezét szállító rapper-nemrapperrel az albuma hátteréről, hardcore punkról és Avicii-ról beszélgettünk, illetve persze az is szóba került, hogy ki az a Zsófi, akiről a Road Movie c. szám is szól.

Aug 03, 202145:37
#36 Mit adott az LMBTQ-közösség a popzenének?

#36 Mit adott az LMBTQ-közösség a popzenének?

Véget ért a Pride, ezért ideje átvenni, hogy mit adott az LMBTQ-közösség a popzenének és úgy általában az egész popkultúrának. Erről, a Pride-ról, a Magic Mirrorról, George Michaelről vagy éppen Madonnáról beszélgetünk két vendégünkkel, Radványi Viki Pride-szervezővel, illetve Újvári Pintér Györggyel, a Magic Mirror programmenedzserével, aki egyébként Legars néven DJ és producer is.

Jul 29, 202155:46
#35 Kapitány Máté, Lil Frakk, Ress

#35 Kapitány Máté, Lil Frakk, Ress

Most először volt egyszerre három vendég az After stúdiójában. Nem véletlenül, ugyanis Lil Frakk, Kapitány Máté és Ress összeálltak, hogy csináljanak egy közös stúdióalbumot. A lemez munkálatairól, a trap jelenlegi helyzetéről és arról is beszélgettünk, hogy melyik gyerekkori kedvencükkel csinálnának legszívesebben ma közös zenét. Van, aki Sub Bass Monsterrel, és van, aki SP-vel. A srácok új albuma pedig elérhető július 23-ától minden felületen!

Jul 22, 202157:07
#34 Ogli G

#34 Ogli G

Ogli G talán az egyetlen hiteles magyar gengszterrapper. Ismert figurája volt a budapesti alvilágnak, megcsinálta a TKO-t, majd egy időre börtönbe is került. A börtönből szabadulva a High Rollers című számnak köszönhetően egy ország megismerte, és azóta 180 fokos fordulatot vett az élete. A rapper a Toldiban tartja utolsó koncertjét, és végleg visszavonul a zenei pályától. Miért döntött így? Mit bán igazán a bűnöző múltjából? És hogyan lesz egy védelmi pénzeket szedő behajtóból spirituális életet élő vegán? Minden kiderül az After legújabb adásából!

Jul 20, 202101:15:14
#33 Albumajánló (2021/Q2)

#33 Albumajánló (2021/Q2)

Ismét elment három hónap, szóval itt volt az ideje átvenni, mik voltak a szerintem király albumok áprilisban, májusban és júniusban. Annyit mondok, hogy ska punktól meghatározhatatlan elektronikus zenén át tuareg rockig lesz minden.

Jul 15, 202137:03
#32 Magyar lemezek 2021/1. félév

#32 Magyar lemezek 2021/1. félév

A legújabb adásban összeszedtem az idei kedvenc magyar lemezeimet, legyen szó albumokról vagy EP-kről. Már most rengeteg érdekes és izgalmas zene jelent meg, pedig alig vagyunk túl 2021 első felén.

Jul 08, 202135:23
#31 Fluor

#31 Fluor

Fluorra jó hatással volt az elmúlt másfél év karanténos időszak, amely kihatással van a Wellhello új hangzására is. Szóba kerül az underground rapperek keserűsége, az új popzenei generációban rejlő potenciál és az is, hogy miért hiányzik annyira a Viva Comet. Az adás végén arról is beszél, hogy nagyon nem tetszik neki, amit az ellenzék csinál, viszont felesleges gonoszságnak tartja a Fudan-ügyet vagy a melegellenes törvénymódosítást.

Jul 02, 202101:06:09
#30 Feltörekvők: ajsa luna

#30 Feltörekvők: ajsa luna

Ismét jelentkezik a Feltörekvők rovat, méghozzá egy olyan énekesnővel, akit már egy ideje figyelek. Szerintem ajsa luna az új generáció egyik legizgalmasabb énekesnője, de az sem árt, hogy iszonyat jó alapokra énekel. Minderről bővebben az új Feltörekvőkben!

Jun 29, 202116:31
#29 Beton.Hofi

#29 Beton.Hofi

Beton Hofi szabályosan berobbant az újhullámos hiphopba a nemrég megjelent Comic Sins című mixtape-jével .Vele beszélgettünk rapzenei hatásokról, a VIII. kerületi életről, fociról és arról, hogyan késett el nagyon csúnyán egy női futsalmérkőzésről.

Jun 24, 202135:02
#28 A garázspunk tündöklése és bukása

#28 A garázspunk tündöklése és bukása

A garázsrock gyökerei egészen a '60-as évekig nyúlnak vissza, és a műfaj azóta átment számtalan reneszánszon. Az ezredforduló kereskedelmi sikerei után a 2010-es évekre hatalmas lendületet kapott a garázspunk is, ami sokáig a blogok és szaksajtó nagy kedvence volt. Aztán kitört több súlyos szexuális visszaéléssel kapcsolatos botrány, és bezárt a műfaj egyik legfontosabb kiadója, illetve több zenekar feloszlott vagy teljesen eltűntette a zenéjét az internetről. A garázspunk tündöklésének és csúfos bukásának a története.

Jun 17, 202138:44
#27 A popzene és szurkolói kultúra kapcsolata

#27 A popzene és szurkolói kultúra kapcsolata

Mindjárt itt az Európa-bajnokság, így mi másról szólna az adás, mint a foci és a popzene kapcsolatáról. Pontosabban a lelátón hallható rigmusok és rég feledett trash slágerek kapcsolatáról, hogy kicsit pontosabbak legyünk. Hogyan lett futballhimnusz a Seven Nation Army? Fel kell-e állni a Nélküledre? És miért imádják annyira az európai drukkerek a eurodance-t? Ezekre mind választ adunk Fekő Ádámmal, a Hvg újságírójával az After legújabb adásában!

Jun 10, 202156:16
#26 Gege (6363)

#26 Gege (6363)

Gege régóta a kedvenc magyar rapperem, ezért nem is volt kérdés, hogy behívom a műsorba, ha már megjelent a legújabb nagylemeze Metamatika címmel. A zseniális szövegeiről ismert Gegével az old school és az új hullám közti feszültségekről, a magyar irodalomoktatás helyzetéről és arról is beszélgettünk, hogy mi a szerepe a Youtube Trendingnek a hazai hiphopban.

Jun 03, 202148:04
#25 Ganxsta Zolee

#25 Ganxsta Zolee

Volt már rockdobos, gengszterrapper, mostanában pedig rákattant a delta bluesra. Ganxsta Zolee manapság is az egyik legmegosztóbb figurája a magyar könnyűzenének, de ennek ő örül valószínűleg a legjobban. Az adásban beszélünk a Sex Action múltjáról, a Kartel hőskorszakáról, a magyar hiphop közeggel való régi nézeteltéréseikről és arról, hogy miért lépett ki a zenekarból pár éve két alapító is. Ahogy minden Kartel-albumon, úgy ennél az adásnál is érdemes feltüntetni: Figyelem! Szókimondó, durva szövegek!

May 28, 202150:08
#24 Feltörekvők: kristoaf

#24 Feltörekvők: kristoaf

Új adástípus indul az After Podcasten belül, méghozzá Feltörekvők néven. Ezekben a rövid miniadásokban igyekszem bemutatni fiatal, tehetséges, feltörekvő magyar zenészeket. Az első adás témája kristoaf lesz, akinek nemrég jelent meg a debütáló albuma stáblista címmel. Ha te is szeretnél a zenéddel vagy zenekaroddal bekerülni a Feltörekvők valamelyik adásába, akkor küldd el a zenédet nekem a dave.sajo@gmail.com címre "Feltörekvők" subjecttel.

May 25, 202120:21
#23 Mi a valódi szerepe a TikTok-nak a mai popzenében?

#23 Mi a valódi szerepe a TikTok-nak a mai popzenében?

A TikTok jóval több, mint egy szimpla közösségi alkalmazás. Az itt befutó dalok ma már meghatározzák a Spotify és a Youtube toplistáit, illetve a rádiók zenei szerkesztését is. De hogyan hat a TikTok a könnyűzenei iparágra? Milyen a helyzet itthon? Van-e már a hatása a kiadók munkájára a TikTok-on felbukkanó ifjú sztároknak? És hogyan hat a TikTok egy rakás másik applikációra, mint a Spotify vagy a Shazam? Egészen mélyre megyünk a témában Dezsényi Eszterrel (Universal) és Rusz Andrással (Gold).

May 20, 202153:52
#22 Hogyan hozta vissza a divatba a hiphop a poppunkot?

#22 Hogyan hozta vissza a divatba a hiphop a poppunkot?

Talán senki se gondolta volna, de éppen az újhullámos rapperek és popzenészek azok, akik éppen életre keltik a 2000-es poppunk hangzását. Miért kezdtek el rapperek a Blink-182 dobosával dolgozni? Miért váltott gitárra Machine Gun Kelly? És miért olyan Will Smith lányának az új száma, mintha régi Paramore lenne? Ez egyértelműen az elmúlt évek egyik legizgalmasabb mainstream popzenei trendje, ezért egy külön adásban beszélek erről a jelenségről. Produceri szinten pedig segítségemre volt Szabó Levi a Passedből, aki egy rövid videó meg is mutatja, milyen témákat és hangzásokat emelnek át poppunkból a mai popzenébe.

May 13, 202138:40
#21 Tyler, The Creator eddigi karrierje

#21 Tyler, The Creator eddigi karrierje

Május 10-én lesz 10 éve, hogy megjelent a Goblin, az első rendes stúdióalbum Tyler, the Creatortől. Azóta Tyler a popszakma megkerülhetetlen figurája lett, akkor óriási hatással volt a kortárs könnyűzenei kultúrára. De honnan indult és hol tart éppen Tyler? Hogyan támadták pályája elején azzal, hogy homofób, majd találgatják évek óta, hogy az új lemezei éppen a szexuális identitásának felvállalásáról szólnak? Miért annyira fontos az Odd Future, amely olyan előadókat termelt ki Tyler mellett, mint Frank Ocean vagy Earl Sweatshirt? Kersner Mátéval, az Off Média szerzőjével vesszük át Tyler eddigi karrierjét.

May 06, 202101:11:54
#20 Király Linda

#20 Király Linda

Király Linda tinédzserként robbant be a köztudatba, hogy aztán egy rosszul sikerült Himnusz után egy időre eltűnjön az emberek szeme elől. Kevesen tudják, hogy éveken át sztárt akartak belőle csinálni Amerikában, és annál a Universal Republicnál volt leszerződtetve, ahol Amy Winehouse vagy Prince. Utóbbival különösen szoros viszonyuk alakult ki, egy alkalommal Prince a saját ügyvédjét küldte Linda segítségére, amikor elmérgesedett a viszony a brit menedzsmentjével. Amerikai karrierről, Prince-ról, Magyarországról és a Himnuszról is beszélgettünk az After Podcast legújabb adásában.

Apr 29, 202101:07:45
#19 Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs)

#19 Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs)

Megjelent a Run Over Dogs harmadik nagylemeze, ami rendesen eltér a zenekar eddigi stoner rock hangzásától. Az új albumról, a magyar zeneipar helyzetéről és nemzetközi megítéléséről beszélgettünk az együttes frontemberével, Czeglédi Szaszával.

Apr 22, 202101:05:36
#18 DMX (1970-2021)

#18 DMX (1970-2021)

50 éves korában elhunyt DMX. A rapper munkássága sokkal komolyabb nyomot hagyott maga után a hiphopban, mint azt sokan gondolnák. Erről és DMX kevésbé ismert oldaláról beszélgettünk Boros Gáborral (DJ Venom) az After Podcast legújabb villámadásában.

Apr 20, 202123:29
#17 20 Év Gorillaz

#17 20 Év Gorillaz

Nemrég volt 20 éve, hogy megjelent a Gorillaz első nagylemeze. Damon Albarn és Jamie Hewlett rajzfilmzenekara azóta hatalmas utat tett meg, kihoztak több generációs slágert és meghatározó nagylemezt, miközben a fiktív tagok történetét is írták tovább. Flachner Balázzsal, a Telex újságírójával vesszük át a Gorillaz eddigi életművét, és mindketten kiemeljük a szerintünk legjobb vagy legfontosabb számaikat is az elmúlt két évtizedből.

Apr 15, 202101:04:39
#16 Fekete Giorgio (Carson Coma)

#16 Fekete Giorgio (Carson Coma)

A Carson Coma hatalmas változáson ment át a kezdetek óta, és jelenleg ők az egyik legígéretesebb fiatal magyar rockzenekar. Az együttes frontemberével, Fekete Giorgióval beszélgettünk arról, hogy miért fontos a közönséggel való szoros kapcsolattartás, miért imádják annyira Korda Györgyöt, és hogyan hatnak a zenéjükre az LMBTQ-közösség problémái.

Apr 08, 202101:12:39
#15 Lemezajánló

#15 Lemezajánló

Az After Podcast legújabb adásában végigveszem a legérdekesebb album megjelenéseket az első negyedévtől. Miért akkora csalódás a Foo Fighters és a Kings of Leon? Miért nem olyan rossz új Bieber? És mik azok a lemezek, amik már most év albuma esélyesek? Részletek az első lemezajánlós adásban!

Apr 01, 202151:29
#14 Legmeghatározóbb női előadók a 21. században

#14 Legmeghatározóbb női előadók a 21. században

Az After Podcast legújabb adásában Csepelyi Adriennel, a WMN újságírójával vettük át, hogy melyik előadónők hatottak legjobban a 21. századra, kik azok, akik már a digitális korszakban lettek megkerülhetetlen szupersztárok. Szóba kerül Beyoncé, Taylor Swift, Lady Gaga, Björk és arról is beszélünk, hogy miért lett ennyire nőközpontú a popzene az elmúlt két évtizedben.

Mar 25, 202101:34:14
#13 Puskás Peti

#13 Puskás Peti

Az After Podcast legújabb adásában Puskás Peti volt a vendégünk a Biebers zenekarból, aki nem mellesleg régóta műsorvezetőként és színészként is dolgozik. Az interjúban többek között szóba kerül, hogy mi a probléma az iskolai énekoktatással, miért zavarja, hogy az influenszerek olyan témákhoz is hozzászólnak, amelyekhez egyáltalán nem értenek, és miért nem szeretne állást foglalni az SZFE-ügyben. A beszélgetésből az is kiderül, hogy miért vállalta el annak idején a Való Világ műsorvezetését, és hogyan próbálja megváltoztatni a valóságshow-ról kialakult eddigi képet.

Mar 19, 202101:19:19
#12 Reakciók az idei Grammy-díjakra

#12 Reakciók az idei Grammy-díjakra

Beyoncé történelmet írt, de még így is bőven akadt érthetetlen döntés az idei gálán. Az új adásban végigveszem, hogy kik nyertek megérdemelten, vagy éppen érdemtelenül.

Mar 16, 202138:48
#11 Grammy 2021

#11 Grammy 2021

A közelgő Grammy-gála apropóján Sixx-szel beszélgettünk arról, hogy hogyan változott a díjátadó az évtizedek során. Kiknek szól? Kik nézik? Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok? Egyáltalán: presztízs-e még Grammyt kapni?

Mar 11, 202154:27
#10 Britney Spearsről Steiner Kristóffal

#10 Britney Spearsről Steiner Kristóffal

Az After Podcast különkiadásában Steiner Kristóffal beszélgettünk a #FreeBritney mozgalomról és arról, hogy mi történik az évek óta gyámságban élő egykori popsztárral.

Mar 04, 202128:55
#9 Daft Punk (1993-2021)

#9 Daft Punk (1993-2021)

Az After Podcast legújabb adásában a nemrég feloszlott Daft Punk életművét vesszük át a Kollektíva alapítójával, a DJ-ként és producerkénti is aktív TMX-szel. Mi a Daft Punk popkulturális és könnyűzenei hagyatéka? Miért szólt akkorát a Homework 1997-ben? Mi került 1 millió dollárba a 2013-as nagylemezen? Miért hordták állandóan a védjegyükké váló robotsisakokat? És legfőképpen: miért oszlott fel a Daft Punk?

Mar 02, 202101:16:19
#8 Lábas Viki (Margaret Island)

#8 Lábas Viki (Margaret Island)

Az After Podcast legújabb adásában Lábas Viki, a Margaret Island frontembere volt a vendégem. Beszélgetünk arról, hogy a járvány miatt milyen nehéz helyzetbe kerültek a feltörekvő zenekarok, és arról is, hogyan reagált, amikor Orbán Viktor megosztotta az egyik számukat Facebookon. Ezen kívül szó lesz még arról, hogy milyen hátrányok érhetnek egy nőt a magyar zeneiparban és arról is, hogy Viki szerint meddig érdemes itthon zenei karriert építeni.
Feb 25, 202101:24:06
#7 A Manson-botrány

#7 A Manson-botrány

Az After Podcast legújabb adásában a Marilyn Manson körül kialakult botránnyal foglalkozunk két vendégünkkel, Bakó Júliával a Nők Egymásért Mozgalomból, illetve Kovács Bálinttal, a Hvg újságírójával. Hogyan történhetett meg, hogy Manson évtizedeken keresztül nyíltan vállalta az abuzív személyiségét dalaiban, interjúiban és az önéletrajzi könyvében, mégis csak most kezdett el mindenki foglalkozni a témával? Miért csak 15-20 évvel később álltak elő a bántalmazott nők? Mi lesz Manson karrierjével a botrány után? És mikor jutunk el oda, hogy újraértelmezzük a nyugati társadalom bálványimádatát?

Feb 18, 202101:07:37
#6 Nóvé Soma (Middlemist Red)

#6 Nóvé Soma (Middlemist Red)

December végén jelent meg Middlemist Red harmadik nagylemeze, de nem csak erről beszélgettünk a zenekar frontemberével, Nóvé Somával. Szóba kerül, hogy mitől lett annyira más a mostani lemez, mint a többi, és hogyan hatottak az új számokra Soma más projektjei, mint a Samurai Drive vagy Mordái. Ezen kívül kibeszéljük a magyar zenekarok folyamatos külföldre vágyódását, a psych rock revival elmúlását és azt is, hogy miért megy valaki zenészként ipari alpinistának.

Feb 11, 202101:22:01
#5 Pándi Balázzsal MF Doomról

#5 Pándi Balázzsal MF Doomról

A legújabb adásban minden idők egyik legmisztikusabb és legnagyobb hatású underground rapperére, MF Doomra emlékezünk Pándi Balázzsal, a Telex újságírójával. Miért volt MF Doom annyira titokzatos? Miért olyan sok a kérdőjel a halála körül? Hogyan hatott a munkássága a hiphopra? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az After legújabb adásában.
Feb 04, 202101:17:56
#4 Dé:Nash

#4 Dé:Nash

Az After negyedik adásában Dé:Nash volt a vendégünk, akivel végigvettük, hogy milyen hatással volt rá a Belga, diplomája lesz előbb vagy nagylemeze, illetve sokat beszélgettünk a hazafiasság, a kereszténység és a vallás kérdéséről is. Az egy ideje vidékre költöző Dé:Nash többek között arról is beszél, hogy vállalna-e fellépést politikai felkérésre, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy szerinte mennyi ideig tudja tartani a magyar közélet görbe tükrét a kezében.

Jan 28, 202101:04:50
#3 2020 Legjobb magyar lemezei

#3 2020 Legjobb magyar lemezei

Az After harmadik adásában megnézzük, mik voltak 2020 legjobb és legérdekesebb magyar lemezei. Toplista helyett tierlistet csináltam, amelyből kiderül, hogy melyik albumok kapták meg a legmagasabb besorolást. Krúbi vagy Figura? Galaxisok vagy Csaknekedkislány? És hogyan lett 2020 egyik legjobb magyar albuma egy 100%-ban afrikai zenei hagyományokat követő lemez? A kedvenc 2020-as magyar számaimból pedig hamarosan készül egy külön Spotify-playlist is.

Jan 19, 202144:46
#2 2020 Legjobb külföldi lemezei

#2 2020 Legjobb külföldi lemezei

Az After második adásában végigveszem 2020 szerintem legjobb, legérdekesebb albumait. Az általánostól eltérően nem top20-as vagy top10-es listát csináltam, hanem kiemeltem azt a pár tényleg nagyon erős nagylemezt, amelyek meghatározták ezt a baromi furcsa évet. Annyit elöljáróban, hogy van köztük jazz, hiphop és igazi tróger rock and roll is. A kedvenc 2020-as számaimból pedig hamarosan lesz egy külön Spotify-playlist.
Jan 12, 202143:26
#1 Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

#1 Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Az After első adásában Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere volt a vendég. Beszélgettünk a következő Halott Pénz-albumról, ami a Covid nélkül valószínűleg sokkal lassabban készülne el, és arról is, hogy a járvány hogyan érintette az együttest. Mindezek mellett kiderül, hogy Marsalkó milyen bakeliteket gyűjt otthon, és miért kerüli annyira a bulvársajtót.

Jan 05, 202101:24:24