Skip to main content
Spotify for Podcasters
AGROpodcast

AGROpodcast

By Agropodcast

Az AGROTREND Csoport podcast oldalán a cégcsoport illetve partnereink hanganyagait találhatja kedves Hallgató! Beszélgetéseink, híradóink érdekes, agrárszakmailag is releváns adatokat és információkat tartalmaznak számunkra fontos és érdekes emberekkel, szakemberekkel!!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 21.

AGROpodcastMay 21, 2020

00:00
23:01
Az első számú alternatíva

Az első számú alternatíva

Szanyi Istvánnal, a KWS Magyarország Kft. vezetőjével a cég tavalyi évéről és a jövőbeni terveikről beszélgettünk

May 24, 202330:19
6 tonna program

6 tonna program

Tóth Tamással, a Syngenta Magyarország Duna üzleti régió vetőmag marketing vezetőjével beszélgettünk

May 24, 202323:45
A nemesítés olyan, mint a teremtés

A nemesítés olyan, mint a teremtés

Dr. Cseuz Lászlóval, a Gabonakutató búzanemesítési osztályvezetőjével beszélgettünk

May 24, 202334:44
Biztonságban a mezőgazdaságban is

Biztonságban a mezőgazdaságban is

Baranyi Szabolccsal, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatójával a biztosítások fontosságáról beszélgettünk

May 24, 202325:55
Agro7 – A hét agrárhírei – 2020. július 4.

Agro7 – A hét agrárhírei – 2020. július 4.

Híradónkban ezúttal szó lesz arról, hogy komoly fejlesztéseket terveznek az átalakuló Szent István Egyetemen. Professzor dr. Gyuricza Csaba leendő rektor szerint céljuk, hogy az elmúlt 50-60 év legnagyobb agrár felsőoktatási fejlesztéseit hajtsák végre. A héten újabb nyolc birtok meglátogatásával folytatódott a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás. A birtoklátogatáson részt vett Feldmann Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, akit az aktuális támogatásokról kérdeztünk.  A múlt hetihez hasonlóan rövid képes anyagot is láthatunk a héten felkeresett 8 gazdaságról.

Jul 04, 202014:47
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 25.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 25.

Híradónk legelején szomorú kötelességünknek teszünk eleget. Az életének 101-ik évében elhunyt Bálint Györgyre, Bálint gazdára emlékezünk egy tavaly vele készült interjúval. Immár negyedszer indult útjára a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás, s a népes zsűri is, hogy meglátogassa a hét kategória huszonegy jelöltjét. Agro7 híradónkban rövid képes anyagot láthatnak az eddig felkeresett 9 gazdaságról és a díj fővédnöke, Jakab István is összefoglalja röviden gondolatait a díjkiírással kapcsolatban.  Egy hónappal ezelőtt méhcsaládok költöztek az agrártárca budapesti épületébe. Dr. Nagy István agrárminiszterről köztudott, hogy a hazai mezőgazdaság sorsán mellett a méhekét is szívén viseli. A minisztérium szorgos lakóiról számolt be egy rövid videóban. A hal ősidők óta az ember elesége. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hazai halfogyasztásra hívja fel a figyelmet.   


Jun 25, 202013:51
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 18.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 18.

Aki gyorsan ad, az kétszer ad! Talán ebben az egy mondatban is összefoglalható az agráriumon belüli védekezés lényege a járványhelyzetben. Dr. Nagy István agrárminiszter a járványhelyzet mezőgazdaságra gyakorolt hatásairól, a gazdáknak nyújtott támogatásokról, a jelenlegi helyzetről és a tervekről beszélt portálunknak adott interjújában. Új Haszonállat Embriológiai Laboratórium és Kísérleti Takarmánykeverő üzem került átadásra. Herceghalmon jártunk, hogy beszámoljunk a NAIK legújabb fejlesztéséről. Érzékenyen érintette a sertéságazatot a koronavírus. Agro7 híradónkban Dr. Nemes Imre szól arról, hogy túltermelés és árzuhanás jellemzi a sertéspiacot az Európai Únióban. 


Jun 18, 202019:16
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 11.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 11.

Az idei szántóföldi bemutatók a vírushelyzet miatt elmaradtak. Hűséges követőink számára azonban online megoldást kínálunk, hogy a legfrissebb technológiákról tájékozódhassanak. Ezt a célt szolgálta az FMC-vel (FMSZÍVEL) és stratégiai partnereivel két helyszínen forgatott bemutató, melyből a Sárszentmihályon látottakat foglaltuk Agro7 című híradónk jelentős részében. Az agrárminisztérium újabb jelentős támogatási keretet hirdet meg, ezúttal az állattenyésztők számára.  Továbbra sem mehetünk el szó nélkül az április fagyok hatása mellett, ezúttal Somodi Ferenc gyümölcstermesztő számolt be tapasztalatiról. De szó lesz még a Sága integrálásáról és az integrált növényvédelemről is eheti híradónkban.   

Jun 11, 202027:58
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 4.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. június 4.

Egy hét elteltével újra jelentkezik Agro7 című híradónk, s benne a hét legérdekesebb agrártémái.  Minden fa számít! Ezért az agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosságszámú településeknek a Településfásítási Programot hirdetett, melynek keretében 12 ezer sorfát térítésmentesen igényelhetnek. Tej. Szívvel-lélekkel! – Fogyassz minden nap tejterméket! szlogen alatt elindult az Agrármarketing Centrum tej és tejtermékek fogyasztást ösztönző kampánya. Mindeközben a tej spot piaci ára csökken… Az április fagyok után milyen lesz az idei meggytermés? Milyen mennyiségre, milyen árakra számíthat a termelő és a felvásárló?

Jun 03, 202019:03
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 28.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 28.

Agro7 című híradónk tizedik megjelenésében is a hét legérdekesebb agrártémáira fókuszálunk. Újabb jó hír a gazdák számára! Az ágazat szereplőit huszonöt milliárd forint többletforrással segíti a kormány! Lezárult az idei egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszaka, melynek zárásáig összesen 113 446 darab támogatásigénylést adtak be a gazdálkodók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével. Az idei Szántóföldi Napok ugyan elmaradt a vírushelyzet miatt, ám az RWA és az Agrotrend csoport révén mégse maradt nézőink szántóföldi bemutató nélkül, melyet ezúttal élő közvetítés során, online tekinthettek meg Mezőfalváról.

May 28, 202017:43
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 21.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 21.

Szombat lévén ismét jelentkezünk az Agrotrend csoport Agro7 című híradójával.   Öntözés, öntözés, öntözés… Manapság nem lehet elégszer hangsúlyozni ennek fontosságát. Így, mi sem természetesebb, hogy az agrárminiszter is minden alkalmat megragad, hogy az öntözésre irányítsa a figyelmet. Dr. Nagy István ezúttal Hartán járt, s adta át a minisztérium első öntözési mintaprojektjét. Beindult az eperszezon! A miniszter és a kormányszóvivő ennek kapcsán a hazai termékek választására ösztönzi a fogyasztókat…

May 21, 202023:01
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 14.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 14.

Talán már megszokhatták kedves nézőink, hogy az Agrotrend csoport hétről hétre jelentkezik Agro7 című híradójával. A hét legfontosabb, legérdekesebb agrárhíreit próbáljuk meg összefoglalni önöknek. Harmadik éve aszályos tavasszal küzdünk országszerte. Öntözés nélkül termelésbiztonságról nem beszélhetünk. Nagy István agrárminiszter ismételten az öntözés stratégiai fontosságára hívta fel a figyelmet. A koronavírus ellenére is zajlik a Magyarország Legszebb Birtoka projekt. Az MTV Ma Reggel című műsorában erről számolt be a fővédnök Jakab István és a főszervező Mátrai Zoltán. Ha humor van, mindent könnyebb átvészelni. Erről tanúskodik az Agrotec Magyarország zenés videója, mely járvány közepette is mosolyt csal az arcokra.

May 14, 202025:34
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 7.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. május 7.

Ismét eltelt egy hét, így az Agrotrend csoport is újra jelentkezik Agro7 című híradójával, benne a hét legérdekesebb, legfontosabb agrárhíreivel. Nagy István agrárminiszter benyújtotta az országgyűlésnek az osztatlan közös földtulajdon felszámolását célzó törvényjavaslatot. A történelmi birtokrendezés 3 és fél millió földtulajdonos számára kínál méltányos és gyors megoldást arra, hogy önálló földtulajdonhoz jussanak. Idén másként zajlott a Magyarok Kenyere program búzaszentelése, de nem maradt el, a járványhelyzet ellenére is folytatódik az évek óta sikeres kezdeményezés.

May 07, 202022:28
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 30.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 30.

Ismét eltelt egy hét, így az Agrotrend csoport is újra jelentkezik Agro7 című híradójával, benne a hét legérdekesebb, legfontosabb agrárhíreivel. Az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei és a közeljövő kihívásai rámutatnak arra, hogy szükség van a már meglévő mezőgazdasági kockázatkezelési eszköztár bővítésére. A kormány - ezért az Európai Unióban elsőként - be kívánja vezetni a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszert. Az erről szóló törvényjavaslatot Nagy István agrárminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek. A miniszter a gazdaság újraindításáról is szólt bővebben az Agrotrend hírportálnak adott interjújában.

Apr 30, 202018:17
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 23.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 23.

Immár szokásosnak nevezhetjük, hogy az Agrotrend csoport hétről hétre jelentkezik Agro7 című híradójával. A hét legérdekesebb, legfontosabb agrárhíreit próbáljuk meg egy csokorba gyűjteni. Ahogy csokorba gyűjtötte a tulipánokat Dr. Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is a héten. A kormányzati szereplők a szőlösgyöröki Tulip Gardenben jártak, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy a dísznövénykertészet az agrárium egyik olyan ágazata, amely komoly gazdasági veszteségeket szenved a koronavírus-járvány miatt.

Apr 23, 202022:60
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 16.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 16.

Talán már megszokhatták kedves nézőink, hogy az Agrotrend csoport hétről hétre jelentkezik Agro7 című híradójával. A hét legfontosabb, legérdekesebb agrárhíreit próbáljuk meg összefoglalni önöknek. Bár az elmúlt hét a húsvétot is magába foglalta, az élet a mezőgazdaságban nem állt meg. Újabb jelentős kormányzati intézkedések születtek az agrárium támogatására, a szója piacon kissé elszálltak az árak, az euró-forint árfolyam pedig továbbra is kihatással van a kereskedelemre.

Apr 16, 202017:23
Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 9.

Agro7 - A hét agrárhírei - 2020. április 9.

Eltelt egy hét, mióta első alkalommal jelentkeztünk az Agrotrend csoport Agro7 című híradójával, melyben a hét legfontosabb agrárhíreit próbáljuk meg összefoglalni. Eseménydús hét áll mögöttünk. Sajnos fagykárokkal tűzdelve és továbbra is a koronavírus terjedése közepette. A mezőgazdaságban azonban nem állhat meg az élet! Ahogy az agrártárca vezetője, Dr. Nagy István foglalta össze egy mondatban a lényeget: Vetni kell ahhoz, hogy aratni is lehessen!

Apr 09, 202013:05
Agro7 -A hét agrárhírei - 2020. április 2.

Agro7 -A hét agrárhírei - 2020. április 2.

A tájékozottság magabiztossá tesz! Manapság különösen érvényes a mondás! A sarkából fordult ki a világ, s naponta új körülményekhez kell alkalmazkodnunk!

A hírek folyamatosan záporoznak! De koránt sem mindegy, hogy milyen forrásból érkeznek, mennyire tekinthetőek hitelesnek! Az Agrotrend csoport épp ezért Agro7 címmel híradóban próbálja meg összefoglalni a hét legfontosabb agrárhíreit.

Apr 02, 202007:57