Skip to main content
Spotify for Podcasters
Rule of Law Albania with Albi Çela

Rule of Law Albania with Albi Çela

By Albi Çela

Rule of Law Albania is an independent and non-partisan platform that aims to promote the rule of law, good governance, human rights and democracy in Albania and beyond. The podcast is hosted by Albi Çela, a human right and rule of law advocate from Albania, who currently resides in Washington D.C.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Ep.43 - Redon Meksi në Rule of Law Albania

Rule of Law Albania with Albi ÇelaNov 23, 2021

00:00
41:18
Ep.43 - Redon Meksi në Rule of Law Albania

Ep.43 - Redon Meksi në Rule of Law Albania

I ftuar në Rule of Law Albania, juristi dhe aktivisti Redon Meksi.
Nov 23, 202141:18
Ep.42 - Belind Këlliçi në Rule of Law Albania

Ep.42 - Belind Këlliçi në Rule of Law Albania

Sot në Rule of Law Albania diskutuam me Kryetarin e Forumit Rinor të Partisë Demokratike, Belind Këlliçi. Disa nga pikat që u diskutuan ishin; rezultati i zgjedhjeve, hapat që po ndjek Partia Demokratike dhe kërkesa për dorëheqje drejtuar kryetarit të saj, Lulzim Basha, nga një grupim brenda partisë.
May 07, 202125:10
Ep.41 - “Rama III”, with Vincent van Gerven Oei

Ep.41 - “Rama III”, with Vincent van Gerven Oei

On this episode we chatted with Vincent, journalist, critic and political analyst, about the outcome of the general elections in Albania.
Apr 28, 202132:53
Ep.40 - The Strange and Curious Case of Edi Rama, with Fatos Lubonja, Fron Nahzi & Fred Abrahams

Ep.40 - The Strange and Curious Case of Edi Rama, with Fatos Lubonja, Fron Nahzi & Fred Abrahams

On this 40th episode of Rule of Law Albania, former colleagues of Edi Rama, activists and critics Fatos Lubonja, Fron Nahzi and Fred Abrahams, speak about Rama's transformation from the promising liberal artist to the politician with an authoritarian streak and desire for concentrated power and attention. As Nahzi described him, quoting a former mutual friend "Rama wants to be the bride at the wedding and the corpse at the funeral".

Apr 24, 202157:47
Ep.39 - Propaganda e Bashkisë Tiranë me qentë endacakë, me Oli Pero & Adriana Kalaja

Ep.39 - Propaganda e Bashkisë Tiranë me qentë endacakë, me Oli Pero & Adriana Kalaja

Ep.39 - Propaganda e Bashkisë Tiranë me qentë endacakë, me Oli Pero & Adriana Kalaja
Apr 19, 202141:22
Ep.38 - Ditmir Bushati në RoLA

Ep.38 - Ditmir Bushati në RoLA

I ftuari i radhës në Rule of Law Albania ishte Ditmir Bushati, deputet dhe ish Ministër i Jashtëm, me të cilin diskutuam mbi politikën e jashtme Shqiptare dhe zgjedhjet e ardhshme parlamentare.
Apr 06, 202101:16:53
Ep.37 - 8 Marsi: E drejta, merita, modeli i gruas në Shqipëri, me Edlirën dhe Gentën

Ep.37 - 8 Marsi: E drejta, merita, modeli i gruas në Shqipëri, me Edlirën dhe Gentën

Ornela dhe Albi diskutojnë me Edlira Gjoni dhe Genta Iseberi mbi modelin, te drejtat dhe meritat e gruas ne shoqërinë Shqiptare.
Mar 07, 202149:07
Ep.36 - Votimi i të infektuarve me Covid-19 në 25 Prill

Ep.36 - Votimi i të infektuarve me Covid-19 në 25 Prill

Ekipi i RoLA diskuton mbi votimin e personave të infektuar me Covid në zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit
Mar 02, 202117:54
Ep.35 - Tobias Rüettershoff KAS Albania

Ep.35 - Tobias Rüettershoff KAS Albania

Tobias Rüettershoff KAS Albania
Mar 02, 202122:45
Ep.34 - Afrim Krasniqi në RoLA

Ep.34 - Afrim Krasniqi në RoLA

Diskutim me Drejtorim Ekzekutiv të Institutit të Studimeve Politike, Afrim Krasniqi, mbi punën e Gjykatës Kushtetuese.
Feb 24, 202130:27
Ep.33 - Politikë ndryshe, me Jorida Tabaku

Ep.33 - Politikë ndryshe, me Jorida Tabaku

Jorida Tabaku, politikane e akademike, flet në Rule of Law Albania për një qasje të re të opozitës mbi mënyrën e të bërit politikë.
Jan 22, 202148:33
Ep.32 - Post-Modern Albania, with Fred Abrahams
Jan 21, 202154:01
Ep.31 - Becoming a character driven leader, with General Benjamin C. Freakley

Ep.31 - Becoming a character driven leader, with General Benjamin C. Freakley

Listen to hosts Albi Çela and Edlira Gjoni as they speak to General Benjamin C. Freakley.
Jan 12, 202101:01:48
Ep.30 - 60 minuta me Sonila Meço

Ep.30 - 60 minuta me Sonila Meço

Në këtë episod të 30 të Rule of Law Albania Podcast, diskutuam me gazetaren Sonila Meço lidhur me eksperiencën e saj në media, vështirësite e peripecitë, situatën në të cilën ndodhet vendi, e shumë të tjera.
Dec 17, 202001:02:54
Ep.29 - Dhuna Policore në Protesta, Panel Diskutimi nga RoLA & Explaining Albania

Ep.29 - Dhuna Policore në Protesta, Panel Diskutimi nga RoLA & Explaining Albania

Në bashkëpunim me Explaining Albania të gazetares Alice Taylor, Rule of Law Albania organizoi panelin e diskutimit me temë “Dhuna Policore në Protesta”. Të ftuar ishin Avokat Dorian Matlija, ekspert i të drejtave të njeriut, Xhoi Malësia gazetar pranë Ora News dhe aktivistër Ervin Goci e Doriana Musai.
Dec 14, 202001:20:58
Ep.28 - Healing from the communist past and moving forward, with Ambassador Clint Williamson

Ep.28 - Healing from the communist past and moving forward, with Ambassador Clint Williamson

On this episode of Rule of Law Albania we discussed with Ambassador Clint Williamson about the communist past in Albania and the way moving forward.
Dec 04, 202026:46
Ep.27 - Between Kosovo, Albania & The Hague, with Ambasador Clint Williamson

Ep.27 - Between Kosovo, Albania & The Hague, with Ambasador Clint Williamson

On this epsiode Ambassador Clint Williamson who was directly involved with the investigations of war crimes during the war in Kosovo, reemphasized that the indictment of Thaçi and others are not against the KLA as a whole. He also ackonwledged that more needs to be done on the Serbian side, to deal with the crimes commited against Albanians in Kosovo. Finally, he emphasized once more that opposition leader Lulzim Basha was in no way involved in investigations against Albanians, that he did not hide the Krusha Masacre tape, and that he and Basha had no authority to arrest anyone.
Dec 04, 202022:58
Ep.26 - Veting mbi reformën në drejtësi, me Ylli Manjani

Ep.26 - Veting mbi reformën në drejtësi, me Ylli Manjani

Në këtë episod të Rule of Law Albania diskutuam me ish Ministrin e Drejtësisë dhe juristin Ylli Manjani, mbi reformën në drejtësi.
Nov 30, 202001:13:48
Pak fjalë për Shqipërinë

Pak fjalë për Shqipërinë

...
Nov 28, 202002:49
Ep.25 - 10 Gra, 10 Rrëfime, me Elga Mitre

Ep.25 - 10 Gra, 10 Rrëfime, me Elga Mitre

Në këtë episod të Rule of Law Albania Podcast, anëtarja e RoLA foli me Elga Mitre rreth librit të saj 10 Gra, 10 Rrëfime. Kjo bisedë përkoi dhe me ditën e parë të 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore.
Nov 27, 202052:28
Ep.24 - How artists serve politicians, with Alice Taylor & Bledi Koka

Ep.24 - How artists serve politicians, with Alice Taylor & Bledi Koka

On this episode of Rule of Law Albania podcast we discussed with journalists Alice Taylor and Bledian Koka, on how politicians use artists to launder their reputation.
Nov 26, 202034:55
Ep.23 - Kufizimi i kompetencave të Presidentit, hap i rrezikshëm për demokracinë, me RoLA Team

Ep.23 - Kufizimi i kompetencave të Presidentit, hap i rrezikshëm për demokracinë, me RoLA Team

Në këtë episod të Rule of Law Albania Podcast diskutuam me anëtarët e ekipit të RoLA lidhur me kufizimin e kompetencave të Presidentit, si dhe dëmin që kjo lëvizje i shkakton demokracisë në vend.
Nov 22, 202033:53
Ep.22 - Të edukohemi si të mendojmë, jo çfarë të mendojmë, me Mirela Karabina

Ep.22 - Të edukohemi si të mendojmë, jo çfarë të mendojmë, me Mirela Karabina

Në këtë episode të Rule of Law Albania diskutuam me eksperten e edukimit, Mirela Karabina, lidhur me rëndësinë e një reforme në edukim, ku brezat e ardhshëm të edukohen si të mendojnë dhe jo çfarë të mendojnë.
Nov 20, 202041:16
Ep.21 - Quo vadis Shqipëri, me Gjergji Vurmo

Ep.21 - Quo vadis Shqipëri, me Gjergji Vurmo

Një analizë e situatës aktuale në Shqipëri me studiuesin e demokracisë dhe të drejtave të njeriut, Gjergji Vurmo.
Nov 14, 202049:33
Ep.20 - Përqasje kritike, me Fatos Lubonjën

Ep.20 - Përqasje kritike, me Fatos Lubonjën

Në këtë episod të 20 të Rule of Law Albania, i ftuar special ishte analisti dhe kritiku Fatos Lubonja, me të cilin diskutuam mbi të shkuarën, të tashmen dhe të ardhmen e Shqipërisë.
Nov 09, 202001:10:31
Ep.19 - Justice reform and Elections in Albania, with Vincent W.J. Von Gerven Oei

Ep.19 - Justice reform and Elections in Albania, with Vincent W.J. Von Gerven Oei

On this episode of Rule of Law Albania we discussed with Vincent von Gerven Oei, a writer, thinker and critic, on the justice reform and electoral amendments in Albania.
Nov 06, 202039:55
Ep.18 - Discussing dictators of goodwill, with Fron Nahzi and Pedro Pizano

Ep.18 - Discussing dictators of goodwill, with Fron Nahzi and Pedro Pizano

On this episode of Rule of Law Albania, we discussed with Fron Nahzi, an expert on international development, on his life and career on spreading the rule of law, good governance and democracy.
Nov 02, 202001:03:26
Ep.17 - Elections in Albania, with Professor Larry Garber

Ep.17 - Elections in Albania, with Professor Larry Garber

On this episode we discussed with elections expert Professor Larry Garber, an Adjunct Professor at Arizona State University.
Oct 12, 202034:26
Ep.16 - Albania, Kosovo, and U.S. Foreign Policy, with Daniel Klingenberg & Erdoan Shipoli

Ep.16 - Albania, Kosovo, and U.S. Foreign Policy, with Daniel Klingenberg & Erdoan Shipoli

On this 16th episode of Rule of Law Albania, we talked with Daniel Klingenberg and Erdoan Shipoli, on U.S. Foreign Policy, Albania, Kosovo and the Balkans.
Oct 10, 202001:19:01
Ep.15 - Mbrojtja e të drejtave të gruas dhe grupeve të marxhinalizuara në Shqipëri, me Megi Reçi

Ep.15 - Mbrojtja e të drejtave të gruas dhe grupeve të marxhinalizuara në Shqipëri, me Megi Reçi

Në këtë episod të 15-të të Rule of Law Albania, së ashku me aktivisten Megi Reçi të Civil Rights Defenders, diskutuam mbi të drejtat e gruas dhe komuniteteve të marxhinalizuara në Shqipëri.
Sep 27, 202022:11
Ep.14 - Democracy, assembly, and association in Albania, with Albi Çela & Pedro Pizano

Ep.14 - Democracy, assembly, and association in Albania, with Albi Çela & Pedro Pizano

On this 14th episode of Rule of Law Albania, host and founder Albi Çela, was interviewed by the McCain Institute Fellow, Pedro Pizano, on freedom of assemby/association in Albania, and more.
Sep 22, 202001:19:56
Ep. 13 - Politika, media, dhe taktikat para-zgjedhore, me Edlira Gjoni

Ep. 13 - Politika, media, dhe taktikat para-zgjedhore, me Edlira Gjoni

Në këtë episod të 13-të të Rule of Law Albania diskutuam me eksperten e komunikimit, lektoren dhe aktivisten Edlira Gjoni, lidhur me marrëdhënien media-politikë, zgjedhjet, dhe problematika të tjera në realitetin social-politik Shqiptar.
Sep 10, 202038:42
Ep. 12 - E shkuara, e tashmja dhe e ardhmja e demokracisë në Shqipëri, me Altin Gjeta

Ep. 12 - E shkuara, e tashmja dhe e ardhmja e demokracisë në Shqipëri, me Altin Gjeta

Në këtë episod të 12 të Rule of Law Albania Podcast diskutuam me Altin Gjetën, politolog, lektor dhe hulumtues i shkencave politike, mbi të shkuarën, të tashmen dhe të ardhmen e demokracisë në Shqipëri.
Sep 05, 202036:40
Ep.11 - Kosova në fokus, me Petrit Zogaj

Ep.11 - Kosova në fokus, me Petrit Zogaj

Në këtë episod të 11-të të Rule of Law Albania, diskutuam me analistin, aktivistin dhe kritikun Petrit Zogaj, rreth zhvillimeve më të fundit lidhur me Kosovën.
Sep 05, 202045:33
Ep. 10 - Rëndësia e përballjes me të shkuarën komuniste, me Florian Haçkaj dhe Nador Bakalli

Ep. 10 - Rëndësia e përballjes me të shkuarën komuniste, me Florian Haçkaj dhe Nador Bakalli

Në këte episod të 10-të të Rule of Law Albania, diskutuam me Florian Haçkaj dhe Nador Bakalli, aktivistë të Diasporës për Shqipërinë e Lirë, lidhur me rëndësinë e përballjes me të shkuarën komuniste dhe adresimin e krimeve në mënyrë që ti jepet fund kulturës së mosndëshkimit apo lënies në harresë.
Aug 24, 202039:00
Ep. 9 - Lidershipi në Shqipëri, të metat, dhe rruga përpara, me Dael Dervishi

Ep. 9 - Lidershipi në Shqipëri, të metat, dhe rruga përpara, me Dael Dervishi

Në këtë episod të 9-të të Rule of Law Albania, diskutuam me juristin Dael Dervishi, rreth lidershipit në Shqipëri, mangësive, dhe ndryshimit që duhet bërë, në mënyrë që të shkojmë drejt demokratizimit të vendit.

Aug 20, 202048:34
Ep. 8 - Aktivizmi dhe sfidat e të qenurit aktivist në Shqipëri, me Lorin, Vinin, Dorin dhe Linditën

Ep. 8 - Aktivizmi dhe sfidat e të qenurit aktivist në Shqipëri, me Lorin, Vinin, Dorin dhe Linditën

Në këtë episod të 8-të të Rule of Law Albania, diskutuam me aktivistët Lori Amy, Ervin Goci, Doriana Musai dhe Lindita Komani mbi rëndësinë e aktivizmit në një shoqëri demokratike, sfidat që ndeshin aktivistët, dhe mbi Teatrin Kombëtar si një ndër kauzat më të pastërta në 30 vjeçarin e fundit.
Aug 16, 202001:38:08
Ep. 7 - The obstacles of being a journalist in Albania, with Alice Elizabeth Taylor

Ep. 7 - The obstacles of being a journalist in Albania, with Alice Elizabeth Taylor

On this 7th episode of Rule of Law Albania, we discussed with journalist and human right activist Alice Elizabeth Taylor, about the obstacles of being a journalist in Albania; but also about Alice’s experience who for the last three years has been working hard on promoting freedom of speech and the importance of having a professional, and independent press.
Aug 10, 202036:09
Ep. 6 - Rëndësia e qasjes institucionale në forcimin e demokracisë, me Marash Logu

Ep. 6 - Rëndësia e qasjes institucionale në forcimin e demokracisë, me Marash Logu

Në këtë episod të 6-të të Rule of Law Abania, diskutuam me juristin dhe aktivistin Marash Logu, lidhur me rëndësinë e qasjes institucionale në demokratizimin e vendit dhe forcimin e shtetit të së drejtës.
Aug 08, 202001:04:20
Ep. 5 - Sistemi i edukimit ligjor dhe efektet mbi reformën në drejtësi, me Megi Ndregjoni

Ep. 5 - Sistemi i edukimit ligjor dhe efektet mbi reformën në drejtësi, me Megi Ndregjoni

Në këtë episod të 5-të të Rule of Law Albania, diskutuam me juristen dhe hulumtuesen Megi Ndregjoni mbi mangësitë e edukimit ligjor në Shqipëri, si dhe efektin që do të ketë mbi reformën në drejtësi.
Aug 04, 202054:34
Ep. 4 - We don’t need easy answers but solutions, with Erdoan Shipoli

Ep. 4 - We don’t need easy answers but solutions, with Erdoan Shipoli

In this episode of Rule of Law Albania, we are going to discuss with Erdoan Shipoli, a political scientist, on the rise of demagoguery around the world, but in particular in Albania and Kosovo, whose politics are very much intertwined with each other. We have leaders who appear to be idealists and upholders of democracy and the rule of law, who promise, but are not able to deliver. How can we change this? We have no formula for that, but we hope that our thoughts and opinions, can help shed a light on that direction.

Apr 30, 202052:29
Ep. 3 - A government without newspapers, or newspapers without a government, with Pedro Pizano
Apr 20, 202053:02
Ep. 2 - The importance of doing the Jessup Moot Court, with Anjest Agushi

Ep. 2 - The importance of doing the Jessup Moot Court, with Anjest Agushi

In this episode me and my guest, Anjest Agushi, shared our experience during our participation in the Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition. We believe that its very important for every law student in Albania to do the Jessup. If you have any question on everything related to the Jessup email us at celaalbi.law@gmail.com and anjestagushi@gmail.com, and we will get back yo you with any infirmation we can provide. You can also check “ilsa.org” for more information on the Jessup competition. We hope that you enjoy this episode, and that it will be a push for you to have the same experience that we did.
Apr 19, 202036:09
Ep. 1 - Rule of Law in Albania from an American’s perspective, with Daniel Klingenberg

Ep. 1 - Rule of Law in Albania from an American’s perspective, with Daniel Klingenberg

In the first episode of Rule of Law Albania we discussed with Daniel Klingenberg, a human right and rule of law advocate, on his experice during his stay in Albania, and also his opinions and thoughts on what were the factors that affected the rule of law in Albania.
Apr 15, 202021:14
Ep. Pilot - Purpose of RLA

Ep. Pilot - Purpose of RLA

Purpose of RLA
Apr 10, 202001:55