Skip to main content
Spotify for Podcasters
Alles Kan Heter

Alles Kan Heter

By Ruud Poppe

Ik ben Ruud Poppe en in Alles Kan Heter heb ik het over seks!
Seks is best belangrijk in ons leven, maar we praten er eigenlijk zelden over.
En daar breng ik dus graag verandering in!
Dankzij inzichten in jouw seksualiteit én handige tips, wordt jouw seksleven meteen een beetje heter!
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

AFL 17 - Waarom ik geen fan ben van “de Satisfyer”

Alles Kan HeterNov 22, 2023

00:00
14:18
AFL 17 - Waarom ik geen fan ben van “de Satisfyer”

AFL 17 - Waarom ik geen fan ben van “de Satisfyer”

Ik begeef me met deze podcast een beetje op glas ijs, dat besef ik. Want heel Vlaanderen is fan van de Satisfyer. Of zo lijkt het toch soms.

En toch zijn er heel wat bedenkingen die we hierbij kunnen maken. Een snel orgasme kan zalig zijn, maar is het de beste manier om ons te leren genieten van onze seksualiteit? Neemt het ook niet een deel weg, zoals opwinding bijvoorbeeld?

Een hele aflevering over Satisfyers en andere speeltjes op luchtdruk dus!

Mocht je graag Goesting ontdekken, dan kan dat hier: https://ruudpoppe.be/goesting/

Nov 22, 202314:18
AFL 16 - Seks en de media

AFL 16 - Seks en de media

We zien erg veel seks in de media. In de boekskes, maar ook in onze favoriete films en series. Toch is de seks die we zien zelden waarheidsgetrouw.

Passie, mensen die elkaar net leren kennen, alles in vuur en vlam,... Het kan je best onzeker maken in de slaapkamer. Hoe kan je hier best mee omgaan? Welke delen neem je mee en kan je gebruiken voor je eigen seksleven? En wat zie je best als 100% fictie? Daarover gaat deze aflevering.

Wil je toch op zoek naar betere en meer representatieve informatie? Google dan zeker eens deze:

- Porna, Xconfessions en Erika Lust

- Audioporno: oorgasme, vruchtvlees, dipsea, quinn,...

- The Clit Test

Wil je graag aan de slag met je eigen zin in seks en seksualiteit? Zet je dan zeker op de wachtlijst voor Goesting: https://ruudpoppe.be/wachtlijst-goesting/


Nov 08, 202318:51
AFL 15 - Speeltjes in de slaapkamer
Oct 25, 202316:07
AFL 14 - Hoogsensitiviteit en seksualiteit
Oct 11, 202317:33
AFL 13 - Help! Ik krijg moeilijk een orgasme

AFL 13 - Help! Ik krijg moeilijk een orgasme

Ik hoor het wel vaker in mijn praktijk, op mijn instagram en gewoon in gesprekken met anderen: een orgasme krijgen is moeilijk. Soms komt de uitspraak van iemand die het enkel moeilijk heeft samen met een partner, op andere momenten gaat het echt over iemand die nog maar zelden een orgasme kreeg.

Orgasmes zitten in je hoofd. Of, misschien eigenlijk net niet. Misschien zitten ze net UIT je hoofd. Zakken in je lichaam, gewoon kunnen genieten van het moment... Het klinkt allemaal makkelijker dan het eigenlijk is.

In deze aflevering heb ik het over wat je nodig hebt om een orgasme te kunnen bereiken. En wat net niet. Laat je inspireren en ontdek jezelf en jouw lichaam.

Sep 27, 202317:09
AFL 12 - Waarom je echt zou moeten masturberen

AFL 12 - Waarom je echt zou moeten masturberen

Het is niet iets wat we leren, masturberen. Vaak vinden we het zelfs een beetje moeilijk om onszelf daar aan te raken. En toch is het iets wat we eigenlijk allemaal regelmatig zouden moeten doen!

Masturberen is gezond. Er komen verschillende hormonen vrij, die je helpen om je gelukkiger te voelen. Daarnaast helpt het je ook echt om je lichaam beter te leren kennen. Daardoor weten we beter wat we willen in de slaapkamer en hebben we ook vaak meer zin om intiem te zijn. Een echt me-time momentje heeft dus bijna alleen maar voordelen.

In Aflevering 12 heb ik het over waarom je eigenlijk echt zou moeten masturberen en nodig ik je graag uit om met jezelf aan de slag te gaan!

Wil je nog meer op ontdekking?

- neem eens een kijkje op de website van OMGYES: omgyes.com

- hou mijn Instagram profiel in de gaten of schrijf je in op de wachtlijst voor de volgende editie van Genot: ruudpoppe.be

Sep 13, 202318:37
AFL 11 - Je cyclus en je seksleven

AFL 11 - Je cyclus en je seksleven

In deze 11e aflevering van Alles Kan Heter heb ik het over de menstruatiecyclus en hoe die jouw seksleven kan beïnvloeden.

Weten waar je zit in je cyclus én hoe je lichaam hier op reageert, kan je helpen om je seksualiteit ten volle te kunnen beleven. Daarnaast is begrip over waarom je bijvoorbeeld bepaalde periodes minder zin hebt echt heel erg welkom. Het kan je ook helpen om makkelijker te kunnen praten met je partner hierover.

Enkele disclaimers bij deze aflevering:

- ik heb het vaak over zwangerschap en zwanger raken. Ik begrijp als dat een trigger zou zijn. Dan sla je deze aflevering best even over

- ik ben grote voorstander van hormoonvrij leven, maar maak de keuze aub bewust. En laat je begeleiden met een door een erkend persoon, zoals iemand die sensiplan aanleert of de FAM-methode.

Wil jij ook jouw lichaam door en door ontdekken? Stap dan mee in Genot, mijn 6-maanden traject! Ik beloof u dat het uw leven zal veranderen! ;) Je vindt hier meer info: https://ruudpoppe.be/genot/

Aug 30, 202318:37
AFL 10 - Wie is Ruud?
Aug 15, 202323:21
AFL 09 - Waarom seks plannen geweldig is
Aug 02, 202316:06
AFL 08 - Wat is dat met die G-spot

AFL 08 - Wat is dat met die G-spot

In deze aflevering heb ik over wat de G-spot of G-zone eigenlijk is. Ik leg je uit waar die zich bevindt en wat je kan doen om die te stimuleren.

“Jamaar Ruud, bestaat die G-spot eigenlijk wel?” Het is een veel voorkomende vraag. Hoe je het ook draait of keert: er zit een zone die best bijzonder kan aanvoelen als je die stimuleert! Voldoende om er een aflevering over te maken dus.

Weet wel: zonder opwinding hebben de meesten geen echte G-spot om te gaan stimuleren. En ook niet iedereen vindt het fijn om hiermee bezig te zijn. Dat en nog veel meer leer je dus in aflevering 8.

Wil je meer leren over jouw genot en jouw lichaam? Zet je op de wachtlijst voor mijn nieuwste cursus Genot: https://ruudpoppe.be/wachtlijst-genot

Jul 19, 202321:37
AFL 07 - De 5 talen van de liefde
Jul 05, 202324:41
AFL 06 - De schaamte voorbij

AFL 06 - De schaamte voorbij

Seksualiteit is iets wat helemaal van jou zelf is. Hoe je dat beleeft en waar jij van geniet, daar heeft eigenlijk niemand iets over te zeggen.

Maar jammer genoeg werkt dat niet zo. Als kind al krimpen we in elkaar als we een romantische scene zien op tv. En ook als we ouder worden, is open praten over seks vaak een pijnpuntje. Er hangt enorm veel schaamte rond. Want oeh, wat gaan anderen wel niet denken?

Die schaamte legt ook een druk op jouw seksualiteit. Mag je dat wel zo beleven of voelen? Is het wel normaal dat je dat zo of zo wil? En zou je er niet anders uit moeten zien als je die beweging maakt?

In deze 6e aflevering bespreek ik van waar die schaamte komt. En vooral: hoe jij je bewust kan worden dat die schaamte er is. En natuurlijk ook hoe je er vanaf raakt.

Jun 21, 202317:58
AFL 05 - Over de clitoris

AFL 05 - Over de clitoris

De clitoris is een wonderlijk deeltje aan ons lichaam! Ze zit zo goed verstopt, dat we er nog steeds regelmatig nieuwe dingen over te weten komen.

En soms is dat ook een beetje jammer. Want de meeste mensen die een clitoris hebben, komen niet zomaar klaar van enkel penetratie-seks. We hebben die clit wel degelijk nodig!

In deze aflevering vertel ik je alles over die prachtige clitoris. En ook een klein beetje over waar die mythe van dat inwendige orgasme precies vandaan komt. En waarom we dat met z'n allen zo graag in stand houden.

Ik hoop je met deze aflevering te stimuleren om je eigen clitoris (of die van je partner) beter te ontdekken. Want ze bevat zo'n wereld aan potentieel plezier!

Jun 07, 202321:48
AFL 04 - Help! Ik ben een moeilijke

AFL 04 - Help! Ik ben een moeilijke

In de 4e aflevering heb ik het over iets wat ik wel vaker hoor. In mijn praktijk, op workshops, waar dan ook: "jamaar, ik ben een moeilijke hoor".

Alsof dat moeilijk zijn alles kan verklaren. We komen 'moeilijk' klaar, we hebben meer tijd nodig, we vinden het 'moeilijk' om te kunnen zakken in ons lichaam en te focussen op onszelf,... Maar heel misschien zou het kunnen dat we dat 'moeilijk' zijn alleen maar afleiden van een ander geslacht, dat het in de meeste gevallen een pak makkelijker heeft.

Ik neem je in deze aflevering mee naar hoe het komt dat we onszelf wel vaak wat moeilijk vinden. En natuurlijk ook naar waarom het belangrijk is dat we ons hier niet door laten doen! Veel luisterplezier én veel succes met de opdracht! Laat je me weten wat je ervan vond?

May 24, 202316:29
AFL 03 - Glibber en glijmiddel

AFL 03 - Glibber en glijmiddel

In deze 3e aflevering van Alles Kan Heter hebben we het uitgebreid over glijmiddelen. Want gek genoeg (vind ik toch!) is het gebruik van glijmiddel vaak een nog groter taboe dan bijvoorbeeld seksspeeltjes.

We hebben het in deze aflevering dus over waarom je toch glijmiddel zou gebruiken. Je lichaam reageert namelijk niet altijd helemaal zoals jij dat wil. En lichamelijke en mentale opwinding volgen elkaar ook niet altijd 100%.

En natuurlijk krijg je ook een uitgebreide uitleg over de verschillende glijmiddelen die er beschikbaar zijn. Want amaai, dat zijn er zoveel dat je op den duur echt niet meer weet waar je nu best voor kiest!

Bij twijfel: ik ben altijd bereikbaar om je een keuze te helpen maken!

Heb je toch moeite om glijmiddel te integreren in je seksleven en/of maakt dat je onzeker? Neem zeker even contact op voor een babbeltje.

May 03, 202317:07
AFL 02 - Goed in je vel

AFL 02 - Goed in je vel

In Afl 02 van Alles Kan Heter heb ik het over je goed voelen in je vel.

Zelfzeker zijn, tevreden zijn met wie je bent en hoe je er uit ziet en misschien zelfs een klein beetje van jezelf kunnen houden... Het is best belangrijk voor hoe goed jij kan genieten in de slaapkamer. Want om te kunnen en durven genieten, moet je jezelf dit eerst kunnen toestaan.

Gun jij het jezelf om echt te genieten? Kan je je openstellen naar jezelf en naar je partner?

Ik daag je in deze aflevering graag uit om op zoek te gaan naar manieren om jezelf graag te leren zien. En om een klein beetje zachter te kunnen kijken naar de wereld rondom je.

Apr 19, 202315:09
AFL 01 - Help! Ik heb geen Goesting!

AFL 01 - Help! Ik heb geen Goesting!

In de allereerste aflevering van Alles Kan Heter hebben we het over Goesting! Want alles staat of valt met het hebben van zin in seks. Wat als dat bij jou niet vanzelf gaat? Wist je dat dit eigenlijk behoorlijk normaal is?

Spontane zin in seks is niet de enige vorm van zin! Je kan hiermee aan de slag en jouw zin in seks in eigen handen nemen.

In deze aflevering leer je het verschil tussen de verschillende vormen van zin in seks. En ik daag je uit om hier echt mee aan de slag te gaan!

Boekvermelding: E.Nagoski - Kom als jezelf

Apr 05, 202317:04
Trailer Alles Kan Heter

Trailer Alles Kan Heter

Seksualiteit... Het heeft zo'n grote impact op ons leven.

Als alles goed gaat, wil je groeien. Nieuwe dingen leren en ervoor zorgen dat het steeds beter gaat en leuker wordt!

Loopt het minder goed? Dan wil je uitzoeken hoe het beter kan. Wat je kan veranderen om hier nog meer van te genieten.

En het kan natuurlijk ook dat je er liever helemaal niet mee bezig wil zijn.

Ik ben Ruud Poppe en in deze podcast praat ik over seks.

Over alles waar seks over kan gaan.

De thema's zullen uiteenlopend zijn en ja, je mag helemaal zelf mee aangeven waarover jij graag een aflevering wil horen.

Apr 04, 202301:37