Skip to main content
Spotify for Podcasters
Speiderpodden: Alltid beredt

Speiderpodden: Alltid beredt

By KFUK-KFUM-speiderne

Alt annet enn spikking og bål (men kanskje litt om det og). Vi løser knuter med gjester som har peiling.

Møt Hannah, Halvard og Alfred som snakker om alt mellom himmel og jord.

Programlederne er Hannah Andersen, Halvard Strømme Wersland og Alfred Mestad Rønnestad.
Produsent er Astrid-Amalie Heldal.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

Hvorfor skal vi delta på verdensjamboree?

Speiderpodden: Alltid beredtNov 26, 2021

00:00
33:01
Speiderpodden kaller det en dag 😢

Speiderpodden kaller det en dag 😢

Vi takker for oss, sender ut et siste rosignal og møtes i pussekroken. Gjengen i speiderpodden har spilt inn sin siste episode og mimrer tilbake til høydepunkter i podcast-karrieren. Takk for følget! Vi sees på leir!


Har du lyst å overta stafettpinnen og lage mer speiderpodcast? Send en e-post til kommunikasjon@kmspeider.no med litt om deg selv og hva du vil prate om i Speiderpodden!

May 14, 202327:01
Verdens koseligste sakspapirgjennomgang!

Verdens koseligste sakspapirgjennomgang!

14. - 16. april arrangeres KM-speidernes landssting i Ulsteinvik. Alfred, Hannah og Halvard inviterer deg med på verdens koseligste gjennomgang av årets sakspapirer slik at du er litt mer forberedt før forhandlingene begynner!

Apr 13, 202320:48
Påskepod!

Påskepod!

Hannah er på påskefjellet og gutta er hjemme alene. Hvordan skal dette gå? Vi bruker aktivitetsbanken for å finne påskeaktiviteter.

Apr 05, 202330:01
Jakt ditt friluftsliv med Alexander Read

Jakt ditt friluftsliv med Alexander Read

Vi har besøk av Alexander Read kjent fra TV-serien Mina og meg. Vi snakker om å dra på tur for første gang, jakte ditt friluftsliv og å forstå seg selv som en del av naturen.

Feb 22, 202334:09
Demokrati og påvirkning

Demokrati og påvirkning

Vi har fått besøk fra LNU! I denne episoden finner vi ut av hvorfor barn og unge sin stemme er viktig, og hvordan vi kan bruke stemmene våre til å påvirke både i og utenfor organisasjonen vår.

Jan 11, 202336:17
Julespesial 2.0

Julespesial 2.0

Goood juuul!!! Vi feirer jul, og dere er invitert! Her er en julespesial som du kan høre på enten du er på vei hjem til jul, trenger å koble av mellom julemiddagene eller bare synes det er gøy å høre på oss

Dec 21, 202221:43
#rover4ever med Aksel Holmsen

#rover4ever med Aksel Holmsen

Aksel er leder i rovernemnda, men hva er egentlig det? Og hvordan kan du ta del i speiderdemokratiet? Det finner vi ut i denne episoden.

Dec 07, 202238:16
Humorspeiderreality

Humorspeiderreality

Denne episodens gjest er Kari Benonisen, produsent av humorspeiderrealityserien Alltid beredt! Mens hun har jobbet med programmet har det åpnet seg en ny verden for henne, og speiding er definitivt mer enn spikking og bål

Nov 02, 202237:56
Globalaksjonen

Globalaksjonen

Globalaksjonen er i gang! Vi har besøk av Kristin fra KM Global for å lære om prosjektene de har og hvordan vi speidere kan være med å støtte arbeidet deres. 

Oct 05, 202239:58
Speidersommeren

Speidersommeren

Vi oppsummerer speidersommeren! Det blir blant annet historier fra Gnist, leir i Danmark og internasjonal speiderkonferanse i Rotterdam. Kanskje er det en liten ny spalte på gang også?

Sep 15, 202233:48
Livepod på Gnist 2022!

Livepod på Gnist 2022!

Vi har hatt LIVEPOOOD!!!! på Gnist 2022! Her er episoden for dere som ikke fikk deltatt.

Vi må bare beklage gestikulering og mangel på forklaringer av hva som skjer på scenen, men vi tror det skal være gøy å høre på uansett! God lytting!

Jul 08, 202230:23
Speiderrådet

Speiderrådet

Leirkjæreste, snyltekopp og pakketips. Gjengen prøver seg som Lørdagsrådet bare med en vri, kun speiderspørsmål om leir.

Jun 20, 202235:39
Hvorfor tar vi merker?

Hvorfor tar vi merker?

Vi snakker ikke om følg-gamle-damer-over veien merket, men om veldig mange andre merker! Vi møter Anne som har tatt sykt mange merker på ett år og Birgitte som lager merker. Sammen finner vi ut hvorfor vi tar merker i speideren.

May 04, 202234:51
Kan speidere redde liv?

Kan speidere redde liv?

Vi får besøk av speiderlegen Anders Christoffersen for å hjelpe oss å løse dagens knute. Alfred har vært i Sveits og Hannah har brutt loven i et forsøk på å hjelpe en person i nød. 

Apr 06, 202241:29
Psykisk helse + speiding = sant?

Psykisk helse + speiding = sant?

Hannah har blitt svindla, Alfred har fått en ny bror og Halvard har tenkt i dusjen. Ikke minst snakker vi med psykologen Peder Kjøs om mestring, friluftsliv og gamle speiderminner.

Mar 01, 202238:19
Kule kurs og landsleir. Dette kan du bli med på!

Kule kurs og landsleir. Dette kan du bli med på!

I denne episoden utforsker vi landsleiren Gnist sammen med leirsjef Johan Andreas. Gjengen mimrer også tilbake til sine egne leirminner. Hannah forteller hvordan det er å bli dumpa av leirkjæresten og Halvard forteller om et Nugatti-hack. 

Feb 15, 202233:04
Juleepisode

Juleepisode

Julefreden senker seg over speiderarbeidet, men ikke før gjengen fra Alltid Beredt gir deg noen spreke julegavetips! Vi har secret santa og Alfred imponerer som vanlig på sitt eget vis. God jul!

Dec 15, 202133:44
Hvorfor skal vi delta på verdensjamboree?

Hvorfor skal vi delta på verdensjamboree?

Det finner vi svaret på i denne episoden! Vi deler også historier fra da vi var på verdensjamboree, Hannah har funnet ut noe merkelig etter å ha mistet telefonen, Halvard har startet livet igjen etter pandemien og Alfred har funnet en hack for å komme inn i Speiderbladet.

Nov 26, 202133:01
Kan speiderbevegelsen vinne Nobels fredspris?

Kan speiderbevegelsen vinne Nobels fredspris?

Speideren er nominert til Nobels fredspris. Hvorfor det? Og har vi sjans til å vinne? Det prøver vi å finne ut av i dagens episode, og stortingsrepresentant Solveig Schytz hjelper oss.

Oct 06, 202130:46
Hva er speiding?

Hva er speiding?

Velkommen til Speiderpodden: Alltid beredt! Podcasten der vi snakker om alt annet enn spikking og bål, men litt om det også. Vi løser knuter sammen med gjester som har peiling.

I vår første episode har vi besøk av speiderekspert Elise Vik Nordbrønd og sammen prøver vi å forklare hva speiding egentlig er for noe. 


Oct 04, 202117:00