Skip to main content
Spotify for Podcasters
Amatörteaterpodden

Amatörteaterpodden

By Amatörteaterpodden

Amatörteaterpodden är en podcast om amatörteater. Varannan vecka bjuder vi in en amatörteaterkompis för att snacka, lyssna, skapa och tramsa kring amatörteatervärlden. Det handlar om alltifrån ideellt engagemang till manusskrivande och allmänna amatörtips! Amatörteaterpodden är en produktion från Amatörteaterns riksförbund, ATR.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

5. Teater16

AmatörteaterpoddenMar 29, 2021

00:00
53:42
Specialavsnitt 3 - "En plats där vi kan mötas"

Specialavsnitt 3 - "En plats där vi kan mötas"

Specialavsnitt!

I detta avsnittet av Amatörteaterpodden får du höra en radioteaterpjäs presenterat av Tornedalsteatern. Pjäsen: En plats där vi kan mötas, framförd av Vittangi Amatörteater.

Meänkylä är en liten by som ligger mitt i Tornedalen. Den är så liten att den knappt existerar. Men existerar gör den, även om byborna ibland kan känna sig lite bortglömda nu för tiden. Och språket, meänkieli, det är nästan också bortglömt. Tänk om vi förlorar det helt? För hur ska vi få behålla det om vi inte har någon att prata med? Som tur är så finns sommarloppisen och nu är det äntligen loppissäsong igen! På den stora planen mitt i byn, där står det nu en massa bord som är fulla av prylar. Se oon kampheita, kampheita, kampheita! Alla i byn är där! Vanhat ja nuoret! Både gamla och unga. Det finns inte många andra platser att mötas på i byn längre. Nästan alla affärer och mötesplatser har stäng och till stan går det inte många bussar. Det är tur att byborna har varandra.

Pjäsens namn
En plats där vi kan mötas

Teaterförening
Tornedalsteatern

Grupp
Vittangi Amatörteater

Manus, sångtext och regi
Gudrun Skogsberg

Översättning till meänkieli
Mia Fors, Urpo Taskinen och Hillevi E Rantatalo

Musik
Erling fredriksson

Redigering
Gudrun Skogsberg & Charlie Skogsberg

I rollerna hör ni:
Sång - Erling Fredriksson
Edla - Hillevi E Rantatalo
Lisa - Selma Engström
Algot - Urpo Taskinen
Amanda - Basand Hamdiya
Agneta - Sofia Lagerlöf Määttä
Raili - Emma Engström
Johan - Kamal Shirzadi
Köpare - Anna-Lena Wilsdorf, Moa Lidström, Niddi Ögren

Jan 26, 202240:44
12. Teater Skaka

12. Teater Skaka

I detta tolfte avsnitt har vi med oss Jenny Wellander Bergman, ordförande för Teater Skaka. Ni får bland annat höra om medverkan på tv, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Sep 23, 202152:03
Specialavsnitt 1 - Stafettberättelsen 11 delar

Specialavsnitt 1 - Stafettberättelsen 11 delar

Jippie! Amatörteaterpodden är (typ) tillbaka efter sommaren! Innan vi helt sätter igång med hösten så kommer här hela TVÅ specialavsnitt av Amatörteaterpodden! Specialavsnitt 1 är alla delar vi hittills har av stafettberättelsen! Kul att höra hela berättelsen i ett svep eller hur?

Sep 06, 202121:18
Specialavsnitt 2 - Trams 11 delar

Specialavsnitt 2 - Trams 11 delar

Jippie! Amatörteaterpodden är (typ) tillbaka efter sommaren! Innan vi helt sätter igång med hösten så kommer här hela TVÅ specialavsnitt av Amatörteaterpodden! Specialavsnitt 2 är alla tramsigheter som förekommit i alla avsnitt. Kul!

Sep 06, 202134:45
11. Nybroteatern

11. Nybroteatern

I detta elfte avsnitt har vi med oss Robin Sörbom, ekonomi/administrationsansvarig i Nybroteatern. Ni får bland annat höra om Nybro mitt i Glasriket, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Jun 21, 202146:13
10. Scenkonstnärerna

10. Scenkonstnärerna

I detta tionde avsnitt har vi med oss Canilla Enskär, ordförande i Scenkonstnärerna. Ni får bland annat höra om staden Knivsta, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Jun 07, 202144:41
9. Scenknuten

9. Scenknuten

I detta nionde avsnitt har vi med oss Åsa Kratz, FD ordförande, numera engagerad medlem i Scenknuten. Ni får bland annat höra om staden Eskilstuna, sångintresset, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

May 24, 202148:53
8. Lulespexet

8. Lulespexet

I detta åttonde avsnitt har vi med oss Kajsa Nyström, ordförande på Lulespexet. Ni får bland annat höra om hur det egentligen går till med spex, hur en spexförening kan vara uppbyggd, vad är egentligen ”skam”?, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

May 10, 202152:44
7. Teater Fabula

7. Teater Fabula

I detta sjunde avsnitt har vi med oss Siri Beer Boman, konstnärlig ledare och regissör på Teater Fabula. Ni får bland annat höra om hur det är att starta egen teater, repa teater online, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Apr 26, 202147:42
6. Studio Westmannia

6. Studio Westmannia

I detta sjätte avsnitt har vi med oss Josefin Eriksson, verksamhetsledare och dramapedagog på Studio Westmannia. Ni får bland annat höra om teater som ett verktyg för ungdomar, den fysiska teatern, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Apr 12, 202146:26
5. Teater16

5. Teater16

I detta femte avsnitt har vi med oss Jonas Jansson, projektledare på Teater16. Ni får bland annat höra om hur det är att Poddteater fungerar, hur ungdomsföreningen jobbar med att locka ungdomar, trams, manustips, och en ny vändning på följetångsberättelsen!

Mar 29, 202153:42
4. Sveamatea

4. Sveamatea

I detta fjärde avsnitt har vi med oss Hampus Gsaxner, medlemsansvarig (bland mycket annat) på Sveamatea. Ni får bland annat höra om hur det är att vara ung teaterkille, hur föreningen växer i en liten ort, trams, manustips, och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Mar 15, 202148:24
3. Tornedalsteatern

3. Tornedalsteatern

I detta tredje avsnitt har vi med oss Nellie Skogsberg, konstnärlig resurs på Tornedalsteatern. Ni får bland annat höra om hur teaterpedagogintresset väcktes, hur den stora föreningen jobbar, trams, manustips, en smakbit av Meänkeli och en stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Mar 01, 202146:46
2. Södertälje Teateramatörer

2. Södertälje Teateramatörer

I detta andra avsnitt har vi med oss Hans Qviström, ordförande för Södertälje Teateramatörer. Ni får bland annat höra om hur teaterintresset väcktes, hur föreningen mår, trams, manustips och en riktigt stark fortsättning på följetångsberättelsen!

Feb 15, 202146:11
1. Hammarteatern

1. Hammarteatern

I det första avsnittet gästar Anders Stark (från ATRs kansli) Kajsa Wallin, verksamhetsledare på Hammarteatern i Hallstahammar. Ni kan bland annat höra hur teaterintresset väcktes, hur föreningen mår, trams, manustips och massa annat!

Feb 01, 202150:17
Amatörteaterpodden Trailer

Amatörteaterpodden Trailer

Trailer inför den nya podden Amatörteaterpodden!
Podden är en produktion av ATR Amatörteaterns riksförbund. Läs mer om ATR på www.atr.nu.

Jan 11, 202100:35