Skip to main content
Spotify for Podcasters
Under lupen med Instafysiologen

Under lupen med Instafysiologen

By Anders Haakenstad

Vi ønsker alle en optimal helse uten sykdom og frihet til å leve uanstrengt. Offentlige helsemyndigheter og skolemedisin har som intensjon å veilede oss på veien mot helse, men blir vi egentlig veiledet eller villedet?

Treningsfysiolog og kritiker Anders Haakenstad, også kjent som Instafysiologen, vil jevnlig invitere gjester og løfte frem evidens som kaster et utfordrende blikk på etablerte sannheter.

Her får du helseinformasjonen du ikke visste at du trengte.
Currently playing episode

#4 Styrketrening og aldring med professor Eivind Wang

Under lupen med InstafysiologenNov 23, 2022

00:00
01:13:19
#8 ME, parasitter, lekk tarm, detox og gressforet biff: fra kronisk utmattet til helsesymbol med Anniken Nayeli

#8 ME, parasitter, lekk tarm, detox og gressforet biff: fra kronisk utmattet til helsesymbol med Anniken Nayeli

I denne episoden har jeg fått besøk av Anniken Nayeli, en kvinne som var kronisk syk med ME, IBS og alle diffuse symptomer som følger med. Hun gikk fra å ikke orke å dusje for egen maskin til å nå være business-kvinne som lever sitt beste liv. Hun er nå helt frisk og har oppnådd en helse mange kan drømme om ved hjelp hjelp av naturlig metoder og kroppens evne til å helbrede seg selv. Hør hvor det hele starten, hvordan ME er en stigmatisert sykdom med lammende utmattelse og stigma, og ikke minst hvordan og hva hun gjorde for å bli frisk. Du vil lære om parasitter, ME, lekk tarm, vitaminer, mineraler, miljøgifter og få unik innsikt i hvilke livsstilsvalg som kan hjelpe kroppen til å helbrede seg selv fra selv de dypeste daler. Til tross for at både Instafysiologen og Anniken deler en veldig lik helsehistorie, men aldri har møttes, så deler de likevel en merkverdig lik helbredelse fra kronisk sykdom gjennom fokus på tarmhelse og steinalderkosthold.


Mar 20, 202301:30:09
#7 Toxic Glyphosate med Stephanie Seneff

#7 Toxic Glyphosate med Stephanie Seneff

I denne episoden har jeg fått besøk av seniorforsker fra USA, nemlig Stephanie Seneff. Stephanie har skrevet boken «Toxic Glyphosate» - How the weedkiller glyphosate is destroying our health and the environment. Glyfosat er den aktive ingrediensen av det mest brukte plantevernmiddelet i Norge og har, mest sannsynlig, en betydelig rolle i alle vår mest brysomme helseproblemer i dagens samfunn. Det sies at glyfosat kun brukes i testede og ufarlige mengder, men dette er tilsynelatende basert på «junk science. Det er også et tankekors at de mest problematiske matvarene er gryn som korn og belgfrukter, noe vi blir rådet til å spise mer av, hvorav det mest hensiktsmessige er å spise mer mettet fett og rødt kjøtt for å redusere eksponeringen for glyfosat. I tillegg kommer vi innom viktigheten av sol, vitamin D mettet fett og kolesterol, og problemene med fraværet av disse.

Feb 13, 202301:15:44
#6 Faste-imiterende diett med Inge Lindseth

#6 Faste-imiterende diett med Inge Lindseth

Hva betyr det egentlig å faste og må vi avstå fullstendig fra mat for å kunne kalle det faste? For å svare på dette har jeg fått med meg klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, Inge Lindseth. Inge er aktuell med sin nye bok "Faste-imiterende diett" som danner bakteppet for denne podcasten. I følge Inge kan du nemlig spise og fortsatt oppnå lignende helseeffekter av å faste - bare du gjør det riktig selvfølgelig.

Dec 30, 202201:18:46
#5 Stressmestring med Samtalelegen, Tonje Oord

#5 Stressmestring med Samtalelegen, Tonje Oord

Hva betyr det egentlig å være stresset, hvordan kommer dette til overflaten i adfæren vår og finnes det egentlig noen gode verktøy for å håndtere stress? For å svare på dette har jeg snakket med lege i spesialisering i psykiatri, Tonje Oord, kanskje best kjent som Samtalelegen i sosiale medier. Hva som stresser oss og hvordan vi opplever stress er  nemlig svært individuelt. Likevel er det noe som angår oss alle på ulike plan. Tonje gir deg heldigvis innsikt i hvordan du kan mestre stresset i din egen hverdag, samt hvilke konkrete tiltak du kan gjøre for å ikke bare håndtere stress, men også forebygge det.

Nov 29, 202201:14:54
#4 Styrketrening og aldring med professor Eivind Wang

#4 Styrketrening og aldring med professor Eivind Wang

Lurer du på hva som skjer med muskelstyrken og nervesystemet ditt når du blir eldre? Professor, forsker og treningsfysiolog Eivind Wang forteller deg om hvordan muskel- og nervesystemet eldes avhenging av om du forholder deg fysisk aktiv eller ikke. Vanlig fysisk aktivitet er heller ikke tilstrekkelig når det kommer til å stimulere muskel- og nervesystem, noe som gjør at motgiften mot nevromuskulær aldring er forbeholdt spesifikk styrketrening. Mer om hva, hvorfor og hvordan hører du i podcasten.

Nov 23, 202201:13:19
#3 Eksplosiv idrettsprestasjon med Milo (Emil Martinovic)

#3 Eksplosiv idrettsprestasjon med Milo (Emil Martinovic)

Lurer du på hva som menes med eksplosiv styrketrening, hvor lite som skal til for å bli mer eksplosiv, eller hvilke type eksplosiv styrketrening som gjør at du kaster hardere, akselererer raskere eller får høyere toppfart? Da burde du lytte til denne episoden med Emil Martinovic. Emil gir deg sine beste tips til øvelser, antall repetisjoner og pauselengde mellom øvelser. I tillegg snakker han om viktigheten av mentalitet og det å virkelig bry seg om utøverne sine for å få til de til prestere.

Nov 08, 202201:28:27
#2 4x4 intervaller og maksimalt oksygenopptak med professor Jan Hoff

#2 4x4 intervaller og maksimalt oksygenopptak med professor Jan Hoff

Lurer du på hvem som står bak 4x4-intervallene, hva 4x4 egentlig betyr og hvorfor maksimalt oksygenopptak er så viktig for helsa? Da burde du lytte til denne episoden med Jan Hoff. Jan forteller også om erfaringer fra samarbeid med de største fotballklubbene i verden.

Oct 27, 202253:21
#1 Blodprøver med Cecilie Nilsen

#1 Blodprøver med Cecilie Nilsen

I denne podcastepisoden har jeg fått besøk av lege og grunnlegger av Drop-in-legene og Blodsjekk, Cecilie Nilsen. Vi snakker om hva blodprøver egentlig brukes til, hvordan preanalytiske faktorer som faste og trening kan påvirke prøvesvarene,  hva som egentlig menes med referanseverdier og hva du selv kan gjøre for å monitorere kroppens indre miljø.

Oct 11, 202201:10:44