Skip to main content
Spotify for Podcasters
Helende verhalen (8+)

Helende verhalen (8+)

By Angela de Rie

Even helemaal wegdromen, naar een andere wereld. De wereld van het ware, het goede en het schone. Ieder verhaal is een reis naar binnen, waar je bijzondere avonturen kunt meemaken, tot mooie inzichten kunt komen of gewoon even lekker dobbert op een luchtbed in de zee. Verhalen voor in de klas, na de yogales of thuis voor het slapen gaan. Als je je lekker ontspant, een paar keer diep ademhaalt en je ogen sluit, komt het verhaal ook voor jou tot leven!

(de illustraties op de covers zijn van Atie de Rie)
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Dank je wel!

Helende verhalen (8+)Jun 19, 2021

00:00
08:56
Ik mis je...

Ik mis je...

Er zijn van die momenten dat je verlangt naar hoe het was, naar waar je was, naar met wie je was. De merel en de papegaai in dit verhaal ontdekten dat wanneer je iemand heel erg mist, diegene toch bij je kan zijn. En je zelfs alles wat je met elkaar hebt meegemaakt, nog eens kunt beleven. Keer op keer. Deze podcast is opgenomen in het bos op het waddeneiland Texel, een plek die ik al mis, wanneer ik op de veerboot stap om naar het vaste land af te reizen. Zet je geluid flink hard, dan hoor je zelfs de vogels speciaal voor jou een liedje zingen.

May 31, 202307:03
De magie van aandacht

De magie van aandacht

Zou jij ook wel eens je rotdag willen omtoveren tot een heerlijke dag? Je kunt er zelf iets aan doen met de magische kracht van aandacht. Ontdek in dit verhaal jouw "aandachtslampje" in je hoofd en tover!
Jan 01, 202310:26
Over de man die licht kon geven

Over de man die licht kon geven

In een land hier ver vandaan woonde een man die prachtig harp kon spelen. En dat niet alleen... Als hij speelde verspreidde hij een schitterend helder licht. Vlak voor Kerst werd hij ontboden bij de koning. Ook hij wilde dit zien en horen. Maar zou de harpspeler ooit nog terugkeren op tijd voor Kerst naar zijn vrouw en hondje in het houten huis bovenop de berg?
Dec 20, 202212:09
Geritsel in de struiken

Geritsel in de struiken

Welk dier of welke vogel fascineert jou? Tot welk dier ben je aangetrokken? En voor welk dier ben je bang? Droom je wel eens over dieren? In deze aflevering van de podcast Helende Verhalen ga je jouw krachtdier (totem) misschien wel ontmoeten. Het dier zal jou uitkiezen!
Sep 16, 202209:48
Als een bergmeer in Oostenrijk

Als een bergmeer in Oostenrijk

Heb jij de laatste tijd ook niet zoveel energie? Moe, nergens zin in... Ga dan in deze visualisatie mee naar een prachtig helder bergmeer in Oostenrijk. En besef dat jij eigenlijk ook een bergmeer bent. Dat water kan ontvangen en water kan geven. Energie kan ontvangen en weer kan geven. Zin in?
Dec 08, 202107:16
Ssssttttttttt

Ssssttttttttt

Er zijn van die momenten dat het een beetje te veel wordt. Al die activiteiten, geluiden, beelden, mensen... De monniken in dit verhaal laten je zien waar de stilte je dan kan brengen. (Wil je het zelf ook ervaren? Zet dan een bakje water voor je neer!)
Nov 28, 202105:55
Dank je wel!

Dank je wel!

Ben jij ook wel eens ontevreden? Over wat je hebt, of wie je bent? Of over het weer, of je ouders? Of dat je dit jaar misschien niet op vakantie kan. Neem dan even rustig de tijd om Dank je wel te zeggen. Iedere dag weer. Deze aflevering in de podcast Helende verhalen laat je horen hoe.
Jun 19, 202108:56
En ze leefden nog lang gezond en gelukkig

En ze leefden nog lang gezond en gelukkig

Attula woont boven op de berg. Je gaat naar haar toe als je pijn hebt, van binnen of van buiten. Kruiden zijn haar medicijn. Maar kan ze hiermee ook Moeder Aarde genezen?
Mar 20, 202107:44
De grot van stilte

De grot van stilte

Een schuilplaats waar je je even kunt opladen. Dat is de grot van stilte, die je in deze aflevering van de podcast Helende verhalen gaat bezoeken. Je hoort de stilte, je voelt de stilte, je bent de stilte.
Jan 19, 202107:05
De zon in jou

De zon in jou

Zo in de wintermaanden kun je ontzettend verlangen naar de zon. De zon die ons verwarmt, doet groeien, blijdschap brengt. In deze aflevering van de podcast Helende verhalen ontdek je de zon in jezelf!
Jan 19, 202105:52
Adem in, adem uit

Adem in, adem uit

Je adem is een grote schat. Die je kan helpen bij grote inspanningen, spannende situaties. Of gewoon een zucht van verlichting. In deze aflevering van de podcast Helende verhalen word je uitgenodigd om al je aandacht hier op te richten. Je voelt je na afloop even een ander mens...
Nov 25, 202008:51
De vlindertuin

De vlindertuin

Word jij ook zo blij als je een vlinder ziet vliegen? In deze 11e aflevering van de podcast Helende verhalen ga je er heel veel tegen komen. (En je hoeft er niet de deur voor uit.) Het is een verhaal dat hoop geeft en kracht in deze spannende tijden. En als jij dat graag wilt, dan nemen de vlinders ook jou mee naar de grote tovenaar met zijn mooie tuin...
Mar 28, 202009:58
Hoofd in de wolken, voeten op de grond

Hoofd in de wolken, voeten op de grond

Vliegen als een vogel. Droom jij daar ook wel eens van? In deze aflevering van de podcast Helende Verhalen maak je na een ontmoeting met een vlinder, een adelaar en een klein wolkje, een droomvlucht in een strak blauwe hemel. En land je ook weer met beide voeten op de grond. Ga je mee?
Jan 17, 202008:45
Geef je op of zet je door?

Geef je op of zet je door?

Soms lukt het niet in 1 keer: een rekensom oplossen, een goede voetballer worden, aardig zijn tegen anderen. Dan heb je doorzettingsvermogen nodig om toch dat te bereiken wat je diep van binnen heel graag zou willen. In deze achtste aflevering van de podcast Helende Verhalen ga je een lange weg bewandelen om je doel te bereiken. En zal je ontdekken wat er zoal nodig is om daar te komen. Geef je op of zet je door?
Jan 17, 202008:42
De zeemeermin van de Purmer

De zeemeermin van de Purmer

In deze zevende aflevering van de podcast Helende Verhalen gaan we terug naar lang geleden. In de tijd dat er nog een zeemeermin leefde in het Purmermeer. De meermin werd gevangen door de mensen en werd daar heel ongelukkig van. Totdat ze ontdekte hoe ze de vrijheid die ze niet meer had iedere dag weer kon oproepen. Door een liedje te zingen en haar ogen te sluiten. Een prachtig verhaal voor iedereen die wel eens heimwee heeft of iets of iemand mist die er niet meer is. Of... het gevoel heeft dat hij eigenlijk niet de vrijheid ervaart om zichzelf te kunnen zijn. Net als de zeemeermin.

Aug 22, 201909:38
Daar boven op de berg

Daar boven op de berg

Piekeren, piekeren, piekeren. Iedereen heeft er wel eens last van. Als je voor een belangrijke keuze staat, of je denkt dat niemand je begrijpt. Gewoon een nachtje over slapen kan voor verheldering zorgen. Voor het slapen gaan naar dit verhaal luisteren ook! In deze zevende aflevering van de podcast Helende Verhalen beklimmen we een flinke berg waar we bovenop iemand zullen ontmoeten die aandachtig naar je zal luisteren en misschien ook wel een antwoord zal influisteren.

Aug 11, 201909:49
Je allerbeste vriend(in)

Je allerbeste vriend(in)

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je buitengesloten wordt? Of dat niemand het leuk vindt om met jou te spelen na schooltijd? Of misschien heb je wel een beetje liefdesverdriet? In deze zesde aflevering van de podcast Helende Verhalen ontmoet je je allerbeste vriend(in) die er altijd voor je zal zijn...
Jun 21, 201908:46
Licht en donker

Licht en donker

Leef jij wel eens in het donker? Dat je heel boos bent, of bang of verdrietig? Dat je jaloers bent, anderen de schuld geeft of erg onzeker bent over wat je kan? In de vijfde aflevering ontmoet je de papegaai en het mereltje die leven op de aarde waar het heel donker is. Ze maken veel ruzie totdat de zon gaat schijnen en ze tot een verrassende ontdekking komen.

Jun 01, 201911:32
De vlinder in jou

De vlinder in jou

Twijfel jij ook wel eens over jezelf? In deze vierde aflevering maak je kennis met een prachtige vlinder in jou. Die misschien nu nog in zijn cocon zit, maar in dit verhaal zal uitvliegen. En kan genieten van een enorme weide vol bloemen, van allerlei kleuren en geuren. Een vlinder die je leert dat echte schoonheid van binnen zit. 

May 14, 201908:23
Een schat op de zeebodem

Een schat op de zeebodem

In deze derde aflevering nemen we een duik in de zee en gaan we de onderwaterwereld verkennen. Gewoon door je ogen te sluiten  en je binnenbioscoop aan te zetten. Ergens op de zeebodem vind je jouw schatkist met daarin een schat die wel meer waard is dan 100.000 euro. Wat zou het zijn?

Apr 13, 201908:18
Even helemaal niets

Even helemaal niets

In deze tweede aflevering gaan we op zoek naar helemaal niets. Maar waar vind je niets in een wereld vol iets? Door je ogen te sluiten, naar binnen te keren en eens nergens aan te denken. Is moeilijker dan je denkt! En wordt makkelijker naar mate je het vaker doet... 

Apr 08, 201908:34
Luister naar je hart, het klopt

Luister naar je hart, het klopt

In deze eerste aflevering van de podcast openen we ons hart. Voor ons zelf, maar ook voor iemand die je heel lief vindt. Je vader of moeder, je huisdier, een vriendje of vriendinnetje. Of misschien ben je wel verliefd... Zullen ze het voelen? En weet: liefde wordt groter naar mate je het kan delen met anderen.

Mar 30, 201908:16