Skip to main content
Spotify for Podcasters
Anyanet - Csevegő

Anyanet - Csevegő

By Anyanet Magazin

Minden, ami a szülőket foglalkoztatja.
Történetek, praktikák, gyermeknevelési tanácsok, programtippek, bevált receptek.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hurrá, utazunk! - Célpontok, praktikák, élmények

Anyanet - CsevegőJul 12, 2023

00:00
30:50
Hurrá, utazunk! - Célpontok, praktikák, élmények

Hurrá, utazunk! - Célpontok, praktikák, élmények

Legyen szó egy rövid hétvégi kiruccanásról vagy egy hosszabb utazásról, esetleg külföldi, tengerparti nyaralásról, kicsit kiléphetünk a hétköznapi taposómalomból, elengedhetjük a mindennapi stresszt, és feltöltődhetünk energiával. Lehet-e még most foglalni? Hogyan tervezzük meg az utazást, ha gyerekkel megyünk? Melyek a legkedveltebb úti célok? Mitől családbarát a szállás?

Ezekre is keressük a választ a legújabb epizódban!

Ne feledjétek, játszani is fogunk!

További részletek: www.anyanet.hu

A beszélgetés résztvevői: Bozóki Judit, Csiki Judit, Frankó Ágnes, Papp Cecília és a vendég: Rákóczi Judit

Jul 12, 202330:50
Csevegő: Tavaszi megújulás - testestül, lelkestül

Csevegő: Tavaszi megújulás - testestül, lelkestül

"Az a nő, aki semmilyen kozmetikumot nem használ, túl sokat gondol magáról" – nyilatkozta Coco Chanel a XX. század egyik legkiemelkedőbb, legnagyobb hatású divatikonja. Ez a gondolat a mottója a Csevegő első tavaszi adásnak.

Ha pedig tavasz, akkor újjászületés, megújulás. Az első melegebb, simogató napsugarakkal érezzük, hogy testünknek-lelkünknek, környezetünknek is szüksége van a változásra. Egyáltalán hányszor kell vagy kellene életünk során megújulni? Mik a legújabb trendek? Hogyan védjük bőrünket? Milyen az igazi 10 perces smink, amit az állandóan rohanó anyukák is elkészíthetnek reggelente?

Az Anyanet podcastjában ezekre is választ kaphattok. Sőt, Ági a neszeszerét is megmutatja szakértőnknek.

A beszélgetés résztvevői: Bozóki Judit, Csiki Judit, Zétényi Vica sminkes és Papp Cecília

Játsszatok velünk, részletek a podcastban és weboldalunkon: www.anyanet.hu

Mar 30, 202345:08
 Szabadság, szerelem: a márciusi ifjak izgalmas szerelmi élete

Szabadság, szerelem: a márciusi ifjak izgalmas szerelmi élete

Mi köze van Szendrey Júliának a kokárdához? Hogyan talált egymásra Jókai Mór és Laborfalvi Róza március 15-én este? Miként alakult Zichy Antónia, Zichy Karolina és  Batthyány Lajos szerelmi háromszöge?
A márciusi ifjak szerelmi élete rendkívül izgalmas. Hogyan élték meg a forradalmat a feleségek? Miben segítették a szerelmüket? Március 15-i epidőzónkban ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Bozóki Judit és Papp Cecília vendége: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész

Mar 14, 202323:46
Podcast: Downton Abbey, ötórai tea, édes és sós finomságok, igazi angol receptek - Vendég: Finy Petra

Podcast: Downton Abbey, ötórai tea, édes és sós finomságok, igazi angol receptek - Vendég: Finy Petra

Angliáról biztos, hogy a királyi család, a köd és az eső mellett az elsők között jut eszünkbe az ötórai tea, porcelánban szervírozva, apró falatkákkal, szendvicsekkel, süteményekkel tálalva. A szigetországban ma már a hétköznapok rutinjához tartozik, és nem csak az arisztokraták kiváltsága. Az ötórai tea a népszerű Downton Abbey  sorozatban is fontos szerepet kap. Ennek kapcsán a XXI. század Kiadó csodás ételfotókkal, receptekkel, hangulatképekkel illusztrált kötetet jelentetett meg.  A hivatalos Downton Abbey Ötórai Tea Szakácskönyvből megismerhetjük a teázás hagyományát, a legfinomabb teákat, kipróbálhatunk klasszikus angol recepteket, és visszaidézhetjük a sorozat hangulatát. Az Ízek, receptek, történetek podcast legújabb adásában Finy Petrával beszélgettünk.

Jun 10, 202223:38
Ízek, receptek, történetek - A kürtőskalácsról András Tündével

Ízek, receptek, történetek - A kürtőskalácsról András Tündével

Fesztiválok kihagyhatatlan csemegéje a kürtőskalács, kicsik és nagyok egyaránt odavannak érte. A ma már a Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó édesség székelyföldi különlegesség, régen nem múlhatott el nélküle nagyobb ünnep. A Vitéz Kürtős finomságait rendezvényeken országszerte kóstolhatjuk. Az egyedülálló brandet András Tünde és Bálint Gáspár álmodta meg. Ők is Erdélyből érkeztek, és küldetésüknek tekintették, hogy még jobban megismertessék a nagyközönséggel a minőségi kürtőskalácsot. Nagy népszerűségnek örvend az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdájuk is. Tündével legújabb finomságok, a KÜRTŐSBON debütálása kapcsán beszélgettünk.
May 13, 202225:36
Ízek, receptek, történetek - Húsvéti kalácssütés Limarával

Ízek, receptek, történetek - Húsvéti kalácssütés Limarával

Húsvétkor a legtöbb család asztaláról nem hiányozhat a sonka, a főtt tojás, a kalács vagy éppen a kuglóf. A házi sütiknél nincs finomabb, ez a kelt tésztákra különösen igaz. Ha pedig kelt tésztákról van szó, akkor rögtön Libor Mária, azaz Limara neve jut eszünkbet. A péksütemények nagyasszonya húsvéti adásunkban hasznos tanácsokkal, ötletekkel segít a kezdőknek és a haladóknak is, sőt kalácskülönlegességekkel is megörvendezteti a hallgatókat. 

Apr 14, 202223:55
Ízek, receptek, történetek: Őrségi specialitások

Ízek, receptek, történetek: Őrségi specialitások

Egy tál dödölle, ettél belőle – énekeltük egészen kicsi gyerekként. Vas megyében, Zalában mindenki ismeri a krumpliból készült ételt, de vajon az ország keleti részén is? Kóstoltál már hajdinás vargányalevest? Esetleg csutris vagy tökös-mákos rétest vagy málét? Mind őrségi specialitás!
Az Ízek, receptek, történetek podcast legelső adásában az őrségi különlegességeről beszélgetünk. Vendéglátónk, ezúttal Gaál Zsuzsanna.
Ha van ötletetek, hogy milyen receptekről beszéljük, esetleg hova tegyünk gasztrotúrát, írjatok nekünk az info@anyanet.hu- emailre.
Kövessétek Podcast csatornáinkat is!
A receptek közül néhányat részletes leírással, fotókkal weboldalunkon is megtaláljátok: www.anyanet.hu

Mar 11, 202220:23
Valentin-napi podcast: szerelem, odafigyelés, élmények és megbocsátás

Valentin-napi podcast: szerelem, odafigyelés, élmények és megbocsátás

A szerelem most mindenhol körülvesz minket: tele vannak a kirakatok szívecskékkel, plüss állatokkal, a virágboltok előtt sorok kígyóznak. A Valentin-nap jó apropó arra, hogy kimutassuk érzelmeinket. Hogyan óvjuk, ha nehézségekkel szembesülünk? Erről is beszélgettünk Papp Anita párkapcsolati tanácsadóval.  

Feb 14, 202218:23
Újévi fogadalmak, célok, motiváció

Újévi fogadalmak, célok, motiváció

Új év, új remények, no meg persze fogadalmak minden mennyiségben. Január vége felé aztán gyakran megtorpanunk, rájövünk, nem is olyan könnyű lefogyni, egészségesebb életet élni, kevesebbet idegeskedni, jó anyának lenni... Mit tegyünk ilyenkor? Mi a rossz cél? Egyáltalán van-e értelme az újra tomboló COVID-járvány közepén tervezni 2022-re? Ezekről is beszélgettünk inspiráló évnyitó podcastünkben. A Csevegőben az állandó beszélgetőtársak, Bozóki Judit és Frankó Ágnes mellett Csiki Judit újságíró, szín- és stílustanácsadó volt Papp Cecília beszélgetőtársa. 

Jan 20, 202232:50
Karácsonyi könyvajánló Kertész Edinával

Karácsonyi könyvajánló Kertész Edinával

A karácsonyfa alá mindig remek ötlet egy jól megválasztott könyv. A kiadók a szülőket és a gyerekeket egyaránt elkényeztetik újdonságokkal és régi kedvencekkel. Kertész Edina a Manó Könyvek ünnepi köteteit ajánlja. 

Dec 19, 202107:15
Nyári divat a home office után

Nyári divat a home office után

Karantén alatt még az ördög sem viselt Pradát, leginkább kényelmes, otthoni viseletben próbáltuk túlélni a nehéz időszakot a négy fal között Most viszont kiszabadultunk a lakásból, nyakunkon a nyaralás, kezdődik a fesztiválszezon. Mennyire kényelmesedtünk el? Mi jellemzi a nyári divatot? Melyek azok a darabok, amelyek nem hiányozhatnak a mai nők ruhatárából? Ezekre kerestük a választ az Anyanet legújabb, Csevegő podcastjában.
Vendég: Rákóczi Judit stylist
Beszélgetőtársak: Bozóki Judit, Frankó Ágnes, Papp Cecília

Jun 25, 202136:52