Skip to main content
Spotify for Podcasters
Sinapse

Sinapse

By Asociatia Techsoup

Sinapse, podcastul Techsoup pentru Educație este creat cu mare dragoste pentru profesori de echipa Asociației Techsoup. În Sinapse, conectăm pedagogia cu tehnologia și explorăm legăturile dintre școală și viitorul elevilor ca oameni, cetățeni și profesioniști. Misiunea noastra este să vă aducem inspirație, motivație și idei despre pedagogie și tehnologie… chiar de la alți colegi, educatori și pedagogi dedicați.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#3: Produse de tehnologie

SinapseMay 06, 2022

00:00
49:11
#3: Produse de tehnologie

#3: Produse de tehnologie

Episodul acesta este despre produse de tehnologie, un subiect foarte prezent în Predau Viitor, programul nostru pentru profesori de informatică și TIC.

Crearea de produse e o temă recurentă de gândire și abordare pentru noi și o piesă extrem de importantă din viziunea noastră pentru viitorul educației și al României.

Am explorat toate aceste lucruri - de ce discutăm despre produse de tehnologie, ce înseamnă să dezvolți produse, cum arată și ce competențe are o echipă de produs - împreună cu George Diță.

George este un prieten foarte drag al Asociației Techsoup și omul care a creat cursul de dezvoltare de produse din Acceleratorul Predau Viitor.

George este om de produs, cum îi place să spună, absolvent de liceu de informatică și de Automatică și Calculatoare la Politehnica din Bucuresti, precum și al unui master în inteligență artificială la Universitatea din Edinburgh. A creat programe pentru studenți și elevi, multe dintre ele și împreună cu noi, a administrat programe pentru startupuri de tehnologie, a fondat companii pe care le-a vândut cu succes, a lucrat pentru zeci de clienți români și internaționali. 

L-am convins pe George și să ne spună cum ne-am putea ajuta elevii să își lucreze mușchii dezvoltării de produse, ai inovației și creativității - sperăm să vă fie de ajutor perspectiva lui.

May 06, 202249:11
#2: Educație hibridă cu intenție
Apr 04, 202251:18
#Episod special: Cum vorbim cu noi înșine și cu elevii noștri despre război

#Episod special: Cum vorbim cu noi înșine și cu elevii noștri despre război

Mar 23, 202201:04:32
#1: Tranziții

#1: Tranziții

Primul nostru episod este cu și despre învățători. Am explorat ideea de tranziții: tranzițiile de la online la offline, tranzițiile de la școală la vacanță în condiții de incertitudine. Sunt tranziții pe care le-ați tot făcut în ultimii doi ani și pe care vom continua să le facem, probabil în diferite măsuri. Este important să le facem într-un fel în care ne sprijină învățarea elevilor, dar și învățarea noastră, ca pedagogi.

În acest prim episod Elena Coman îi are ca invitați pe: Ana Clara Grecu și Vasile Brașovanu.

Ana Clara Grecu este învățătoare la Liceul Tehnologic Carol I Valea Doftanei, este ambasador Îndreptar Digital și entuziastă a utilizării cu sens a tehnologiei la clasă.

Vasile Brașovanu este învățător la Școala Aletheea, fost învățător Teach for Romania, trainer și creator al Jurnalului Profesorului Reflexiv.

Sperăm ca exemplele lor despre tranzițiile pe care le-au trăit la clasă și în afara ei să fie un ghid bun și pentru voi.

Feb 14, 202253:44