Skip to main content
Spotify for Podcasters
AutCast

AutCast

By David Westerink

De podcast over autisme en neurodiversiteit. Waar ik strijd voor bredere acceptatie van autisme en uitleg geef over hoe de wereld voor een autist werkt
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Autisme en jobcoaching - In gesprek met Willemijn van Dennebroek

AutCastNov 23, 2021

00:00
01:08:15
Autisme en jobcoaching - In gesprek met Willemijn van Dennebroek

Autisme en jobcoaching - In gesprek met Willemijn van Dennebroek

In deze aflevering ga ik in gesprek met Willemijn van Dennebroek, job coach bij Scauting. Met haar praat ik over wat een jobcoach eigenlijk is, over werk en wat daarvoor nodig is.
Nov 23, 202101:08:15
Naar school in een prikkelende wereld

Naar school in een prikkelende wereld

Deze bijzondere aflevering van de AutCast is gemaakt in samenwerking met het Autisme Netwerk Friesland (ANF). Het ANF is een project gestart om prikkelverwerking op de middelbare school onder de aandacht te brengen bij docenten en ondersteunend personeel. In het kader hiervan worden op verschillende middelbare scholen in Friesland zogenaamde lunch trommels langs gebracht met informatie over prikkelverwerking. Voor meer informatie over dit project verwijs ik graag naar de website van het project. Deze aflevering maakt onderdeel uit van de lunchtrommel voor het project Prikkelverwerking op school van het ANF. In deze aflevering ga ik in gesprek met Hanna en Diana. Hanna gaat naar de middelbare school en Diana is haar moeder. We gaan in deze aflevering openhartig met elkaar in gesprek over de verschillende prikkels waar Hanna tegenaan loopt. We praten over licht, geluid en andere prikkels die het dagelijks leven van Hanna beïnvloeden en wat we kunnen doen om ze beter te kunnen verwerken.
Oct 25, 202152:33
In gesprek met Horizon Begeleiding - Autisme op school

In gesprek met Horizon Begeleiding - Autisme op school

Vandaag ga ik in gesprek met Lieuwkje Boomsma en Wypkje Wijngaarden van Horizon Begeleiding. Samen praten we over naar school gaan met een "rugzak" en wat te doen als naar school gaan er niet in zit. Wat kunnen we dan doen om jongeren op te vangen en (uiteindelijk) toch weer te motiveren om naar school te gaan. We bespreken verschillende mogelijkheden die Horizon Begeleiding bied en gaan in op een stukje van mijn eigen schoolgeschiedenis. De website van Horizon Begeleiding kun je vinden via https://www.horizonbegeleiding.nl/ Contact met mij opnemen kan via autcast@myautisticself.nl, mijn sociale media,  je kunt een voicemail bericht voor me achter laten en uiteraard via [contact](/contact) op mijn website. Heb je iets te vertellen over autisme? Wil je in discussie over neurodiversiteit? Ik sta altijd open voor een gesprek!
Jun 03, 202142:43
In gesprek met Rosalie Ekstein, autisme socioloog

In gesprek met Rosalie Ekstein, autisme socioloog

Vandaag ga ik in gesprek met Rosalie Ekstein, autisme socioloog. Naast diens werk als socioloog, heeft die ook een Facebook pagina Autivisme en de groep Autivisten opgezet. Autivisme is een grote bron van allerlei nuttige informatie over neurodiversiteit in Nederland. De groep is opgezet door autisten voor iedereen die meer informatie wil krijgen over neurodiversiteit, mee wil praten over verschillende onderwerpen met betrekking tot neurodiversiteit en bovenal wil luisteren naar de stemmen van neurodivergent mensen in onze samenleving. Ik raad zeker aan om zowel Autivisme te volgen, als om in de groep te komen en met ons allen te komen praten. Contact met mij opnemen kan via autcast@myautisticself.nl, mijn sociale media,  je kunt een voicemail bericht voor me achter laten en uiteraard via contact op mijn website. Heb je iets te vertellen over autisme? Wil je in discussie over neurodiversiteit? Ik sta altijd open voor een gesprek!
Feb 22, 202101:05:43
In gesprek met Jolijn de Boer van het Autisme Netwerk Friesland

In gesprek met Jolijn de Boer van het Autisme Netwerk Friesland

Vandaag ga ik in gesprek met Jolijn de Boer van het Autisme Netwerk Friesland. Het netwerk verbind verschillende organisaties in Friesland die op wat voor manier dan ook te maken hebben met autisme. Binnenkort, maandagavond 8 februari 2021 om 19.45u,  organiseert het netwerk ook een webinar over autisme bij vrouwen! Via deze link kunnen jullie je hiervoor aanmelden: https://bit.ly/38vAyNq  Zoals altijd kun je contact opnemen met mij opnemen kan via autcast@myautisticself.nl of je kunt een voicemail bericht voor me achter laten.
Jan 21, 202146:04
In gesprek met Erik Velstra van Slimmerik

In gesprek met Erik Velstra van Slimmerik

Slimmerik ondersteuning is een Friese organisatie die zich richt op hulp en ondersteuning van autistische jongeren in Friesland. Directeur en oprichter Erik Velstra is in deze aflevering mijn gast. We gaan in gesprek over Slimmerik, het hoe en waarom van de organisatie en wat voor hulp Slimmerik een jongere met autisme kan bieden. Meer informatie over Slimmerik vind je op hun website: https://www.slimmerik-ondersteuning.nl/ Ook kun je altijd contact met hun opnemen via 058 - 845 95 74 of info@slimmerik-ondersteuning.nl Contact met mij opnemen kan via autcast@myautisticself.nl of je kunt een voicemail bericht voor me achter laten. Mijn website is https://autcast.myautisticself.nl
Dec 21, 202056:60
In gesprek met Julian Harmens, autistisch dichter

In gesprek met Julian Harmens, autistisch dichter

Vandaag ga ik in gesprek met Julian Harmens. Hij is dichter, schrijver en autistisch. Na een lezing die hij gaf met zijn vader (Erik Jan Harmens) heb ik hem uitgenodigd voor een gesprek op de podcast. Hier gaan we in op autisme, dichten en zijn kijk op de wereld. De dichtbundel  "op mijn eigen manieren" is verkrijgbaar via Julian Harmens.
Dec 16, 202035:13
Aflevering 4 - Interview met Hidde Dijkstra

Aflevering 4 - Interview met Hidde Dijkstra

In deze aflevering heb ik een interview met Hidde Dijkstra, een coach bij Scauting in Tjallebert. Hidde is iemand die zelf autistisch is, net als ik, en werkzaam is bij de dagbesteding waar ik zelf kom. Daar heb ik hem leren kennen en heb hem gevraagd om eens met mij te praten over autisme, zijn werkzaamheden als coach en over Scauting. Meer informatie over Scauting kunnen jullie vinden op www.scauting.nl Wisten jullie trouwens dat jullie ook een voicemail bericht voor me kunnen achter laten via https://anchor.fm/autcast? Misschien hoor ik jullie snel!
Nov 13, 202037:24
De reis naar mijn diagnose

De reis naar mijn diagnose

Na een lang hiaat ben ik terug! Terug met een speciale aflevering, namelijk met mijn webinar wat ik op 26 augustus 2020 heb gegeven in samenwerking met het Autisme Netwerk Friesland. Ik denk dat dit intressant is voor jullie om wat meer over mij te weten te komen. Er is de mogelijkheid om ook te reageren via een voicemail bericht! Dit kan via https://anchor.fm/autcast/message Natuurlijk kun je ook altijd reageren via mijn social media: https://linktr.ee/myautisticself
Sep 30, 202056:26
Feiten, fabels en vaccinaties

Feiten, fabels en vaccinaties

In deze tweede aflevering van de AutCast wil ik het met jullie hebben over feiten, fabels en vaccinaties. Ik behandel verschillende fabels die de ronde doen over autisme, en wat feiten als tegen gewicht. Uiteraard zijn deze feiten en fabels vanuit mezelf besproken. Heb je een opmerking, vraag of andere feedback? Ik hoor graag van je! Dit kan via mijn website: https://myautisticself.nl/ Dus heb je een aanvulling, of een idee om ergens over te praten? Of wil je misschien eens op de podcast komen praten over autisme of neurodiversiteit in het algemeen? Neem contact met me op! Mijn intro muziek, On The Verge, is gemaakt door Joseph McDade.
May 04, 202042:39
De week van #Gaut

De week van #Gaut

Dit is de eerste aflevering van AutCast, een podcast over autisme en neurodiversiteit. Deze eerste aflevering is een korte introductie van AutCast en wordt gelanceerd op de Wereld Autisme Dag 2020. Ik heb het in deze aflevering kort over waar deze podcast over zal gaan en over de hashtag #Gaut. Ik hoop in de toekomst meer en meer informatie te geven over autisme, neurodiversiteit en hoe het is voor een autist om te leven in deze niet autistische wereld. Mijn blog kun je vinden via https://myautisticself.nl Heb je vragen of opmerkingen, kun je altijd contact opnemen via mijn contact pagina, mijn Twitter of via Facebook.
Apr 02, 202009:44