Skip to main content
Spotify for Podcasters
Avond vol Aandacht: Tantra in je relatie

Avond vol Aandacht: Tantra in je relatie

By Marije van Avond vol Aandacht

Je bent samen met je liefdespartner omdat jullie elkaar goed aanvoelen, je je veilig en geliefd voelt bij elkaar en elkaar begrijpen zonder woorden.
Oh... euh. Ja. En dan zijn er ook die andere 364 dagen waarin de klok tikt, de afwas zich opstapelt in een gelijk tempo met de wederzijdse irritaties en jullie juist ver van elkaar verwijderd voelen.
Heb je daar nou ja tegen gezegd?
Je host - Tantra lerares Marije Oostindie - is eerlijk over haar (lang niet perfecte) relatie en helpt je met een nieuwe blik kijken naar die van jou.
Samen thuis Tantra proberen? www.avondvolaandacht.nl/gratis
Available on
Amazon Music Logo
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hoe Tantra mijn leven veranderde

Avond vol Aandacht: Tantra in je relatieSep 10, 2021

00:00
27:44
Stromende seks in mijn langere relatie: mijn persoonlijke zoektocht

Stromende seks in mijn langere relatie: mijn persoonlijke zoektocht

Is het mogelijk om vervullende seks te beleven, zelfs al ben je twintig jaar samen? In deze persoonlijke afleveringen deel ik al mijn ontdekkingen met je.


SHOWNOTES:

Onze gratis partneroefening (25 min.) download je hier


De podcasts die ik noem:

'Hoe overleef ik onze Relatiecrisis?'
'Help ik voel niks'

Bekijk hier 'Mijn seks is stuk', de documentaire van Lize Korpershoek


Hier lees je alles over onze Tantra privé sessies voor geliefden, die we aanbieden in verschillende delen van Nederland.


Als je jullie seksualiteit blijvend wilt veranderen, bekijk dan hier onze 4 maanden durende training: 'a Meeting of Two Oceans'

Oct 27, 202342:34
(Hoe) Kan je leren over seks?
Sep 14, 202352:01
Hoe blijven we minnaars, tussen speeldates en afwas door?
Aug 05, 202335:47
Interview met Anna Fernhout: over meestromen met de stroom van het leven

Interview met Anna Fernhout: over meestromen met de stroom van het leven

Jun 23, 202351:56
Waar je woede goed voor is

Waar je woede goed voor is

'Laat al je ervaringen toe' zegt Tantra. Maar wat te doen met die intense energie, als je ook je woede niet langer wil onderdrukken? Of: 'Hoe zou de wereld eruit zien zonder woede?' Dat vroeg Flo van Dam, studente theater docent, mij in deze podcast.

Ze stuurde me een openhartige mail naar aanleiding van mijn lezing over emoties in Tivoli Utrecht:

'Die avond is mij ontzettend bijgebleven. De manier waarop je praatte over emoties, dat het allemaal energie is en dat iedere emotie er dus mag zijn, vond ik gaaf om te horen omdat ik nog niet op die manier over emoties had gedacht. Ik zit op dit moment middenin een onderzoek naar de emotie boosheid. Een onderzoek over mensen die juist niet goed zijn in het voelen en uiten van die boosheid. Dit is een onderzoek naar anderen, maar ook ontzettend naar mezelf. Ik ben heel slecht in het erkennen van mijn boosheid en merkte dat ook tijdens de oefening die je met ons deed: ik vond het heel lastig om daar echt bij te komen.
Voor mijn onderzoek wil ik heel graag met verschillende mensen praten die op verschillende manieren werken met mensen en hun emoties. Daarom lijkt het mij ook heel erg gaaf om met jou in gesprek te gaan, omdat je zelf hebt ervaren hoe Tantra een toevoeging aan je leven gaf én vervolgens zelf een trainer bent geworden. Zou je het leuk vinden om hier binnenkort een keer met mij over te praten?'

Natuurlijk! En aangezien 'een podcast episode opnemen over woede' hoog op mijn to do lijstje stond, besloot ik Flo te vragen of ze zin had om haar interview met mij via de microfoon te doen. Het werd een fris en vitaal gesprek over een onderwerp dat ook makkelijk zwaar en moeilijk had kunnen aanvoelen. Een vriendelijke bevestiging van de theorie in Tantra: dat als je toelaat wat je ervaart, nieuwsgierig en aandachtig blijft... er meestal meer ruimte en stroming komt.

Zelfs (of misschien wel: juist?) als we het over zo'n 'negatieve' emotie hebben als woede.

Ik hoop dat je door deze aflevering ook geïnteresseerd bent geraakt in jouw woede. Om jezelf in die intensiteit beter te leren kennen, en er misschien wat meer in te ontspannen.


Interessante links:

Zin om kennis te maken met de weldaad van Tantra? Download dan m'n gratis partner oefening 'Brandstof voor jullie Relatie'.

Meer horen over emoties? Beluister dan de tweedelige podcast serie 'Help ik voel niks'.

Jun 09, 202301:00:05
'Flirten in de file'; Irene Postma over het belang van avontuur in je leven - en meer.
May 26, 202340:50
'Ik gun mijn geliefde een seksuelere partner'

'Ik gun mijn geliefde een seksuelere partner'

Jeroen en Marije bespreken hun respons op een email waarin de schrijfster vertelt hoe ze zich schuldig voelt naar haar vriend, omdat zij zo houdt van traagheid in seks. Ze gunt hem een seksuelere partner, die - net als hij - snel opgewonden raakt en vaak zin heeft in seks.

Veel stellen, en ook wij, ervaren een groot verschil in seksueel temperament tussen beide partners. Hoe snel je opwinding ervaart, hoe vaak je seks initieert, je verlangens en grenzen in seks... veel partners verschillen daar behoorlijk in, en dat verschil is dus heel normaal. Vaak ervaart de 'langzame' partner dat hij/zij/hen niet voldoet aan de kennelijke norm. En trekt dan de conclusie dat er vast iets mis is 'Ik voel me ingewikkeld', aldus de schrijfster. Alsof ze moeilijk doet, als zij haar eigen tempo honoreert.

Het dominante beeld van 'Goede Seks', en hoe seks vaak aan ons wordt gebracht is: snel, heet, geil, doelgericht en best serieus. Wat ons betreft betekent goede seks: 'persoonlijke seks'. In seks kan je allerlei kleuren en kwaliteiten ervaren; van geil tot zoet, van stil tot woest. En hoe meer je je eigen kleur belichaamt, hoe fijner het voor je wordt.

In deze episode spreken we over: Kan je eigenlijk wel iets leren over seks, of moet je dat maar gewoon 'kunnen'? Is je relatie wel levensvatbaar als je seksueel niet op elkaar aansluit? (Hoe) Kunnen we opener worden naar meer vormen van seks? Hoe hebben wij genavigeerd in de verschillen tussen ons?

Veel luisterplezier!


SHOWNOTES:

Download hier onze gratis partnermeditatie 'Brandstof voor jullie Relatie': www.avondvolaandacht.nl/gratis

Zin om samen met ons te leren om meer genot en diepte te ervaren in jullie intieme contact? Boek een privésessie of kom naar onze tweedaagse relatietraining GOUD.

De trainingen van Jeroen voor Mannenkracht vind je op: www.mannenkracht.nl

Marije's boekenlijst vind je hier: www.avondvolaandacht.nl/leestips (met name het laatste boek dat ik noem is relevant in verband met deze podcast)

En hier vind je mijn podcast over verlangens: www.avondvolaandacht.nl/verlangens

May 12, 202332:06
Over juicy Tantrische Goden en Godinnen (en hun relevantie voor ons leven nu)
Mar 27, 202339:36
Waarom voelen soms moeilijk is (deel 2)

Waarom voelen soms moeilijk is (deel 2)

Voordat ik aan Tantra begon, beleefde ik het leven vooral door erover na te denken. 

Ik kon niet zo goed voelen wat de impact van (de gebeurtenissen in) mijn leven was. Ik kon dat niet voelen in mijn lichaam. Mijn leven voelde daardoor als 'ver weg'. Een beetje als een film waarnaar ik keek. 

'Ik heb geen idee hoe ik moet voelen', zeggen mensen wel eens, als ze net mijn studio binnen stappen. 

Dit 'niet-in- contact-zijn' met je lichaam, heeft effect op je leven. Ook nu je volwassen bent. Daar gaat deze tweede aflevering uit de miniserie 'Waarom voelen soms moeilijk is' over.


Download onze gratis partner oefening 

Zelf thuis kennismaken met Tantra? Download dan onze avontuurlijke & intieme partner oefening 'Brandstof voor jullie Relatie' ⁠www.avondvolaandacht.nl/gratis⁠ 

Een privé sessie boeken samen met je geliefde? Dat doe je eenvoudig via onze online agenda: ⁠www.avondvolaandacht.nl/reserveer⁠ 


Eerst therapie? 

Soms biedt Tantra niet de beste volgende stap om meer te gaan voelen in je lichaam. Vooral wanneer je ervaringen hebt gehad, die lastig te verwerken waren voor je, omdat je daar niet voldoende steun voor kreeg. Ik ervaar het als heel helend om mij regelmatig te laten begeleiden door een goede lichaamsgerichte therapeut. 

In de link hieronder vind je een lijstje van mensen die ik ken of die ik aangeraden kreeg door mensen die ik ken en vertrouw. Doe altijd eerst zelf onderzoek en vraag eerst om een kennismakingsgesprek. De allerbelangrijkste voorwaarde voor een geslaagd traject is niet de methode, maar jouw vertrouwen in je therapeut. www.avondvolaandacht.nl/therapeuten⁠

Feb 24, 202329:27
Waarom voelen soms moeilijk is (deel 1)

Waarom voelen soms moeilijk is (deel 1)

Voordat ik aan Tantra begon, beleefde ik het leven vooral door erover na te denken.

Ik kon niet zo goed voelen wat de impact van (de gebeurtenissen in) mijn leven was. Ik kon dat niet voelen in mijn lichaam. Mijn leven voelde daardoor als 'ver weg'. Een beetje als een film waarnaar ik keek.

'Ik heb geen idee hoe ik moet voelen', zeggen mensen wel eens, als ze net mijn studio binnen stappen.

Maar soms denk ik dat juíst de mensen die zeggen niets te voelen, misschien wel het meest gevoelig zijn van iedereen. We hebben alleen zo goed geleerd om onze gevoelens te onderdrukken, te negeren en te bewaren voor later.

Hoe komt het, dat we soms zo weinig voelen? Dat we vooral in ons hoofd wonen?

Daar gaat dit eerste deel van het tweeluik over. Damn, wat is er veel over te zeggen! Dus er is ook een tweede deel. Daarin vertel ik meer over het effect van dit 'niet-in- contact-zijn' met je lichaam en je gevoelens.

Download onze gratis partner oefening Zelf thuis kennismaken met Tantra? Download dan onze avontuurlijke & intieme partner oefening 'Brandstof voor jullie Relatie' www.avondvolaandacht.nl/gratis 

Een privé sessie boeken samen met je geliefde? Dat doe je eenvoudig via onze online agenda: www.avondvolaandacht.nl/reserveer 

Eerst therapie? Soms biedt Tantra niet de beste volgende stap om meer te gaan voelen in je lichaam. Vooral wanneer je ervaringen hebt gehad, die lastig te verwerken waren voor je, omdat je daar niet voldoende steun voor kreeg. Ik ervaar het als heel helend om mij regelmatig te laten begeleiden door een goede lichaamsgerichte therapeut.

In de link hieronder vind je een lijstje van mensen die ik ken of die ik aangeraden kreeg door mensen die ik ken en vertrouw. Doe altijd eerst zelf onderzoek en vraag eerst om een kennismakingsgesprek. De allerbelangrijkste voorwaarde voor een geslaagd traject is niet de methode, maar jouw vertrouwen in je therapeut. www.avondvolaandacht.nl/therapeuten

Feb 10, 202330:06
Je geld en je leven

Je geld en je leven

Misschien is 'geld' niet direct een onderwerp dat je associeert met Tantra of spiritualiteit. Of misschien is geld - zeker in combinatie met spiritueel werk - zelfs wel een beetje taboe. We hebben het er eigenlijk niet over, maar soms ervaren we in relatie tot geld wel behoorlijk intense gevoelens. Daarom is het denk ik interessant om het er nou eens wel over te hebben. Zelf denk ik niet dat geld in zichzelf goed of fout is. Het is gewoon energie. Jij stopt jouw energie ergens in, en je krijgt daarvoor energie terug (in de vorm van geld.)
Nou is energie iets waar we ons in Tantra heel veel mee bezig houden. We proberen onze vitale (in Tantra noemen we het ook wel: seksuele) energie vrijer te laten stromen, zodat we de rijkdom van het leven dieper kunnen ervaren.
Als je energie voller gaat stromen, kan je dat voelen in je lichaam; je wordt levendiger, wakkerder, aanweziger. Je ervaart vaak meer verbinding; niet alleen met jezelf, maar ook in het contact met je geliefde, je kinderen, de natuur, het werk dat je doet... en mogelijk ook met je geld.
In deze bloedeerlijke podcast deel ik mijn zoektocht rondom geld met je. Ik vertel over mijn projecties op geld. Over geld als een manier om de waarde van mijn werk in uit te drukken, en om mijn verlangens mee tot vorm te laten komen. Enjoy! x Marije

Shownotes:
Check de ethiek van jouw bank en verzekering uit op Eerlijke
Geldwijzer.nl

Boeken die ik je aanraad als je je 'money mindset' wil verruimen:
'We should all be Millionaires' - Rachel Rodgers
'Rich Dad, Poor Dad' - Robert Kiyosaki

Kennismaken met Tantra?
Download m'n gratis partner oefening (25 min, NL of Engels gesproken) en beleef samen een intiem avontuur, thuis op de bank.
Jan 27, 202346:46
Over voluit Geven en Ontvangen (+ Ademmeditatie)
Dec 23, 202252:49
'Wat is liefde?' Interview met Martine Boerstra; tantra begeleider en mantra zangeres

'Wat is liefde?' Interview met Martine Boerstra; tantra begeleider en mantra zangeres

Martine is niet alleen onze zeer gewaardeerde collega, maar ook al 15 jaar een goede vriendin van zowel Jeroen als mij. We hebben in al die jaren ontzettend veel lol samen gemaakt. En we mochten haar ook bellen als het lastig werd.

Regelmatig heeft ze ons bijgestaan in moeilijke periodes in onze relatie (luister vooral # 19 over relatie crises;-). Haar liefdevolle aandacht voor ons allebei doet spanningen smelten en de afstand verkleinen... zo helend voor onze relatie!

Martine was logischerwijze de allereerste aan wie ik dacht toen mijn Avond vol Aandacht agenda te vol werd. Inmiddels heeft ze voor AvA meer dan 200 stellen begeleidt in de eerste stappen op het pad van Tantra. We ontvangen regelmatig lovende recensies over haar sessies.

In deze podcast hoor je hoe Martine's levensverhaal; hoe het vijfjarige pianospelende meisje veranderde in die warme, invoelende, kundige, 'zachte stuurvrouw' - zoals stellen haar beschrijven. 

Binnenkort komt er nog een episode met Martine, waarin we dieper ingaan op Tantra. We gaan het dan ook hebben over aanraking en de Kashmiri massage; een Tantrische aanraakvorm die je samen met je geliefde van Martine kunt leren.
Wil je onze podcast helpen? We zijn heel blij met je 5* review... dank alvast!

XX Marije & team


Info & links:

Martine's profiel op de Avond vol Aandacht website: https://www.avondvolaandacht.nl/team/martine-boerstra

Martine's zang evenementen: https://hipsy.nl/heartsinging

Zelf thuis mee zingen? Hier vind je een video die Martine en ik samen maakten; met een opname van de Tara Mantra van haar oude mantra band Vrindavan, en een schilderij van mij @Atelier Aandacht: https://www.youtube.com/watch?v=b_2MPzR0S28

Thuis samen Tantra uitproberen?
Download onze gratis partner meditatie 'Brandstof voor jullie Relatie' (25 min): https://www.avondvolaandacht.nl/gratis

Dec 05, 202249:50
'Ik dacht: wát gaan we doen?' Interview met Adinda - tantra begeleider en psycholoog

'Ik dacht: wát gaan we doen?' Interview met Adinda - tantra begeleider en psycholoog

Adinda is psycholoog, mindfulness trainer, en nog een hele hoop meer. Sinds afgelopen zomer geeft ze Avonden vol Aandacht: privé introducties tot Tantra voor geliefden. In haar woonplaats Eefde, vlakbij Zutphen. 

In deze episode vertelt ze over haar eerste kennismaking met Tantra (bij het door ons beiden zeer geliefde Centrum voor Tantra) en hoe het daarna haar leven beïnvloedde. Niet alleen haar relatie met haar geliefde Hans, maar ook die met hun jonge dochtertje en haar werk als therapeut. 

Lees verder of boek een sessie op Adinda's profiel pagina: www.avondvolaandacht.nl/adinda

Meer informatie over Adinda's therapiepraktijk in Eefde vind je hier: www.met-aandacht.nu 

Kennismaken met Tantra? Download dan onze gratis partner oefening, via www.avondvolaandacht.nl/gratis


Fotografie: Maria Stijger Aramburu


Oct 03, 202231:51
Hoe overleven we onze relatiecrisis?
Sep 13, 202229:02
Jeroen over Mannen en Persoonlijke Groei
Aug 13, 202239:06
Een gesprek over Seks - met Jeroen & Marije

Een gesprek over Seks - met Jeroen & Marije

In maart 2023 start onze nieuwe, intensieve training over samen bloeien in seksualiteit: 'A Meeting of Two Oceans'.
Eerst kennismaken met Tantra? Download dan onze gratis partner meditatie 'Brandstof voor jullie Relatie'

Zou je ons wel eens willen horen over een thema waar jij mee rondloopt in je relatie? Stuur dan een mailtje naar Marije of Jeroen @avondvolaandacht.nl.

Jul 26, 202245:32
Over Aanraking (en waarom 'Tantra massage' niet bestaat)
Jun 07, 202226:44
Over Verlangens - en waarom we daar in Tantra zo veel aandacht aan besteden
May 18, 202228:04
Grenzen: hoe voel ik waar ze liggen?
Apr 09, 202223:30
Hoe stop ik met mezelf aanpassen aan anderen?
Mar 14, 202217:49
Waarom we zo veel dansen in Tantra (+ link naar mijn playlist:-)

Waarom we zo veel dansen in Tantra (+ link naar mijn playlist:-)

Vind de Avond vol Aandacht Dance Playlist hier op Spotify: https://tinyurl.com/hp79xy8d en zet 'm in de wachtrij voor na deze episode. 

Zo glij je moeiteloos door vanuit mijn verhaal over 'bewegen zonder nut' naar lekker dansen voor jezelf. Je kan natuurlijk ook je eigen favoriete dansmuziek in de wachtrij zetten.

In Tantra dansen we veel, omdat het ons plezier geeft en ons helpt om losser te worden in ons lijf. En fijne muziek is zo behulpzaam! 'Gewoon maar' een beetje losjes dansen is niet voor iedereen makkelijk. En zeker niet voor mij, in het begin. Ik was zo kritisch op mijn lijf en mijn bewegingen, dat ik liever langs de kant stond als we gingen dansen... (Zou je me nu moeten zien!)

Zin om je meer thuis te voelen in je lichaam?
We dansen en bewegen veel in onze vervolgtrainingen zoals de Dakini Dagen en onze relatietraining Goud. Check: www.avondvolaandacht.nl/retraites

Zelf thuis kennismaken met Tantra? Download dan m'n gratis partner oefening 'Brandstof voor jullie Relatie' (25 min.) op: www.AvondvolAandacht.nl/gratis

Feb 16, 202223:56
Hoe kom ik van mijn schaamte af?
Feb 12, 202239:07
Help, mijn man wil geen Tantra beoefenen
Jan 13, 202201:02:50
Wat is er voor nodig om je relatie te laten bloeien?

Wat is er voor nodig om je relatie te laten bloeien?

Na 18 jaar relateren op grote hoogtes en door diepe dalen - en na 15 jaar Tantra - hebben Jeroen Biegstraaten en ik wel iets te zeggen over wat werkt in een bloeiende relatie. En wat niet. 

Jeroen is mijn geliefde sinds 2004, schrijver van het boek 'Het is Tijd Man' en trainer aan het platform Mannenkracht. Voor de open haard in een honderden jaren oude Normandische boerderij, hebben we een openhartig gesprek over ons hobbelige liefdesleven. We geven samen Tantra vervolg retraites voor Avond vol Aandacht, want hij is - net als ik - ook Tantra leraar. In onze relatietraining 'Goud' rusten we je uit met eenvoudige methodes die ons al die tijd hebben geholpen om in contact te blijven - ook als het moeilijk werd.
Interesse in onze tweedaagse relatietraining 'Goud'? Klik hier: https://www.avondvolaandacht.nl/aanbod/goud

Eerst thuis kennismaken met Tantra? Download onze gratis partner oefening (25 min.) hier: www.avondvolaandacht.nl/gratis

Op www.mannenkracht.nl vind je alle informatie over het mannenwerk van Jeroen.


Jan 03, 202242:58
Wat heeft Tantra nou (wel of niet) met seks te maken?
Dec 20, 202123:30
Hoe Tantra mij hielp om te ontspannen in mijn zwangerschap
Nov 29, 202146:23
Hoe voed ik mijn kind op in vrijheid en verbinding?
Nov 12, 202132:41
Wat je kind van je nodig heeft (en wat niet)
Sep 29, 202136:50
Hoe Tantra mijn leven veranderde
Sep 10, 202127:44
Hoe meer tranen, hoe meer vreugd

Hoe meer tranen, hoe meer vreugd

Bíjna waren er tranen, maar ineens zijn ze weer weg... Hoe kan het toch dat het soms zo lastig is om te huilen? In deze aflevering leer je meer over die kracht van het toelaten van je verdriet.

Heb je na deze episode zin om te oefenen met meer gevoelens toelaten, in contact met je lief? Download dan mijn gratis partnermeditatie op www.avondvolaandacht.nl/gratis

......
Fotografie: Maria Stijger Aramburu

Sep 01, 202116:42
Waarom verdwijnt de passie?

Waarom verdwijnt de passie?

Door de verhalen die we elkaar vertellen (en niet vertellen; bijvoorbeeld via social media) krijgen we geen realistisch beeld van wat het betekent om een intieme relatie te hebben. En zeker niet van wat het betekent om een intieme relatie te hebben als je al twintig jaar bij elkaar bent. 

De meeste films en sprookjes houden op als de twee geliefden elkaar hebben gekregen. Maar daar begint het natuurlijk pas!

Elkaar vinden: dat is het relatief makkelijke gedeelte van een relatie.
Daarna begint het gedonder.

Hoe kan het dat zo veel stellen ervaren dat de passie tussen hen na een tijdje verdwijnt?
En: wat kan je er aan doen?

Aan het eind van deze episode vertel ik over een oefening die je thuis doet samen met je partner en die je gratis kunt downloaden via mijn site. Je vind hem hier: www.avondvolaandacht.nl/gratis.

Ik wens je veel plezier van deze episode - en als er vragen in je leven rondom intimiteit, tantra en relaties, dan hoor ik die heel graag. Stuur me een berichtje via marije@avondvolaandacht.nl

Dankjewel!
Liefs,
Marije


Fotografie: Maria Stijger Aramburu


Aug 13, 202118:25
Waarom gaat mijn partner vreemd?
Jun 22, 202113:45
Avond vol Aandacht: over Tantra in je Relatie
May 19, 202102:14