Skip to main content
Spotify for Podcasters
Compleet Gezond Bea Pols Podcast

Compleet Gezond Bea Pols Podcast

By Bea Pols

Compleet Gezond Podcast elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe uitzending. Een kort gesprek met 1 gast die samen met host Bea Pols je wilt inspireren en motiveren om je gezondheid in eigen hand te nemen. Bea is Health coach en orthomoleculair therapeut. Auteur van o.a. Afslanken & Persoonlijke Groei en Kids op dieet. Ze is met haar methode zelf 40 kilo afgevallen en heeft de enorme geneeskracht van gezonde voeding en leefstijl omarmd. Ze deelt haar kennis graag met je. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de podcast van Compleet Gezond, via https://compleetgezond.nl/nieuws/
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hermine Worm van Change Food

Compleet Gezond Bea Pols PodcastMar 18, 2023

00:00
32:00
Hermine Worm van Change Food

Hermine Worm van Change Food

Gast is deze keer: Hermine Worm, voedingsadviseur bij haar bedrijf Changefood.nl. Hermine helpt je aan een optimale gezondheid en aan je juiste gewicht. Hermine is hiervoor het levende voorbeeld omdat ze op 79e jarige leeftijd nog fit en actief is en geen medicatie nodig heeft. Hoe ze dat doet en welke tips ze voor de luisteraar heeft, je hoort het in deze podcast. Veel luisterplezier.
Mar 18, 202332:00
Marieke Kalverda over vitaal op de werkvloer.

Marieke Kalverda over vitaal op de werkvloer.

Gast deze keer is Marieke Kalverda van WerkOersterk.nl. Marieke brengt vitaliteit op de werkvloer. Zowel voor bedrijven handig om ziekteverzuim te voorkomen als ook voor werknemers om in een gezonde omgeving aan het werk te zijn. 
Feb 25, 202315:50
Jack Smit en Linda Commandeur over effectief communiceren en wat dit voor je gezondheid kan betekenen

Jack Smit en Linda Commandeur over effectief communiceren en wat dit voor je gezondheid kan betekenen

Met Jack en Linda had ik een heel gezellig gesprek. Informatief ook zeker. En omdat het de laatste uitzending van 2022 is een iets langere uitzending dan normaal gesproken. Jack en Linda hebben samen een bedrijf NL progroep. Jack en Linda geven NLP trainingen, leren mensen effectief communiceren en helpen mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze doen vanuit hun bedrijf in Heemskerk.
Dec 31, 202246:21
Diane van Rooijen over shiatsutherapie en de guasha

Diane van Rooijen over shiatsutherapie en de guasha

Diane van Rooijen van DRO shiatsu uit Sint Pancras is de gast in deze podcast. Shiatsu is een Oosterse kijk op gezondheid. Shiatsu werkt vooral met drukpuntmassage op de energiebanen. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd. Je kunt dit merken doordat je meer ontspannen bent na een behandeling en dat je beter in je vel zit. Diane vertelt ook hoe je je lichaam positief kunt beïnvloeden en je leefstijl kunt verbeteren door shiatsu-therapie. Daarnaast vertelt ze ook over de guashasteen, de anti aging internethype van het moment. Zij gebruikt de guasha vooral als een therapievorm in haar praktijk. 
Nov 26, 202220:36
Edward Blommaart over vasten

Edward Blommaart over vasten

Edward Blommaart van praktijk Oerfit uit Tuitjenhorn is de gast van deze podcast. Edward is gezondheidswetenschapper, biochemicus, PNI therapeut en expert op het gebied van vasten en darmgezondheid. Vandaag gaan we het vooral over vasten hebben.  Goed voor je lijf zorgen is voor Edward heel vanzelfsprekend. Zelf doet hij dit door zich een gezonde leefstijl aan te meten. Hiermee houdt hij grip op zijn gezondheid, en heeft hij een fit en gezond lichaam. Een belangrijk onderdeel van zijn gezonde leefstijl is vasten. Hij is hierover zo enthousiast dat hij trainingen geeft aan mensen die willen starten met vasten. Hoogste tijd om eens om Edward te gaan praten. 
Oct 29, 202226:03
Antoinet de Jong over Pilates les en stick mobility training

Antoinet de Jong over Pilates les en stick mobility training

De 12e podcast aflevering van Compleet Gezond staat online. Bea Pols, leefstijlcoach, - docent en orthomoleculair therapeut, lanceert elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe podcast aflevering. Deze maand met als gast Antoinet de Jong uit Langedijk. Antoinet is eigenaar en oprichter van Pilates studio To Flow. Ze geeft dus Pilates les en ook Stick Mobility trainingen. In de podcast vertelt Antoinet een stukje over het ontstaan van Pilates. Ze praten over de (voor de oudere luisteraars) bekende DVD's van Mari Winsor. Antoinet vertelt ook over de vele gezondheidsvoordelen van Pilates voor lichaam, geest en vooral ook wat Pilates doet voor je spieren. Pilates is een vorm van sport maar zorgt niet voor blessures. Ook voor mensen die gezondheidsproblemen hebben kan Pilates juist een uitkomst bieden. Stick Mobility training.  Op de foto zie je Antoinet bezig met een stick mobility training. Dit is een nieuwe vorm van beweging met 3 sticks/stokken. De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft je lichaam meer ruimte. Deze vorm is ook zeer geschikt voor na een revalidatietraject. Meer informatie over Pilates Studio To Flow kun je vinden op https://www.toflow.nl/. Twijfel je of dit iets voor je is? Een proefles is gratis ;).
Sep 24, 202228:18
Miranda Peereboom over kruidenthee en detoxkuren

Miranda Peereboom over kruidenthee en detoxkuren

De 11e podcast aflevering van Compleet Gezond staat vanaf 10:00 uur online. Bea Pols, leefstijlcoach, - docent en orthomoleculair therapeut, lanceert elke laatste zaterdag van de maand een nieuwe podcast aflevering. Deze maand is de gast Miranda Peereboom uit Langedijk. Miranda is de exclusieve vertegenwoordiger voor Nederland van het Oostenrijkse merk Neuner’s. Neuner’s heeft een aantal gezondheidsproducten die Miranda verkoopt. In de podcast praten Miranda en Bea over de voordelen van een kruidenthee voor je lichaam. Ook praten ze over de milde detoxkuur van het merk. Bea heeft een van de kuren ook zelf gevolgd, ter voorbereiding op de podcast. Een gezonde leefstijl krijg je door in kleine stappen, leefstijlveranderingen aan te brengen. Frisdrank of koffie vervangen door een kruidenthee kan al veel gezondheidsvoordelen geven. Compleet Gezond is vanaf 15 augustus 2022 ook partner van de Neuner’s kruidentheeën en detoxkuren. Bea gaat de kruidentheeën en de detoxkuren ook gebruiken in haar praktijk. Ook is er begeleiding mogelijk bij de detoxkuur en maakt ze een weekmenu om te volgen tijdens de detoxkuur. Want tijdens deze milde kuur mag je wel blijven eten. Ideaal om je lichaam te ontgiften of te resetten als een eerste stap op weg naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Meer informatie over de podcastafleveringen, https://compleetgezond.nl/podcast/ Meer informatie over de Neuner’s detoxkuur en kruidentheeën, https://neuners.nl/
Jul 30, 202226:12
Jan Hessels over bloedonderzoek

Jan Hessels over bloedonderzoek

Gast van deze week is Jan Hessels. Jan is klinisch chemicus en heeft 25 jaar in een ziekenhuis gewerkt voordat hij met zijn vrouw Mieke een eigen medisch laboratorium oprichtte. Hij vertelt o.a. dat veel ziektes al jaren voordat wij ze als ziekte krijgen, in het bloed te zien zijn. Vaak is dit een proces van vele jaren. Hoe eerder je dit weet, hoe eerder je je leefstijl hierop kunt aanpassen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Maar ook bij ziekte geeft een bloedonderzoek extra informatie en kan de leefstijl hierop aangepast worden en kunnen supplementen iets toevoegen.
Apr 30, 202212:10
René Valk over ademhalen en koude trainingen en meer

René Valk over ademhalen en koude trainingen en meer

René Valk zijn slogan is: “Adem in, leef je uit!” Hij geeft koude trainingen en ademhalingstechnieken. In deze podcast praat hij vooral over de koude trainingen. Voor hem zelf was een faillissement de aanleiding om dicht bij zijn gevoel te komen. Sporten was vooral moeten en nu maakt hij sporten weer leuk en weer een spel. Zoals het hoort te zijn. Zijn wintertrainingen doet hij in korte broek en zonder jas, trui of t-shirt. Ook is hij gecertificeerd trainer van de Wim Hof Methode. Je weet wel the iceman. Hij vertelt over de gezondheidsvoordelen van het nemen van een ijsbad en hoe lang je in een ijsbad moet blijven zitten. Doel is: Happy, Healthy and Strong worden en blijven.
Mar 26, 202233:54
Joyce de Mees over the sparkle, energiemanagement en werkgeluk.

Joyce de Mees over the sparkle, energiemanagement en werkgeluk.

Joyce de Mees is eigenaar van het bedrijf B-energized. Via training en coaching van energiemanagement van mens en organisatie brengt Joyce the sparkle weer terug. Voor organisaties helpt ze als werkgelukdeskundige om op het werk the sparkle weer terug te brengen. Ze vertelt over de periode in haar leven dat haar eigen energie op was. Natuurlijk wordt de podcast weer afgesloten met een tip voor de luisteraar. Doe er je voordeel mee ;) De website van Joyce en haar bedrijf B-energized Balance is power.
Mar 19, 202227:23
Gerda Perenboom over het nieuwe beroep van Positieve Gezondheid Zorgverleners

Gerda Perenboom over het nieuwe beroep van Positieve Gezondheid Zorgverleners

Bij artsen krijgen mensen vaak hun beperkingen te horen. Ze moeten er maar mee leren leven.  Gerda kijkt op een andere manier naar ziekte en vraagt zich altijd af: "Maar hoe dan wel?"   Dit geeft de persoon (in plaats van de patiënt) de ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Zowel Gerda als Bea hebben op het gebied van ziek zijn het een en ander zelf ondervonden. Hier vertellen ze openhartig over. Gerda vertelt over de pilot die ze gaat doen en waar mensen zich nog voor kunnen aanmelden. Kortom weer een gesprek wat de moeite van het luisteren waard is
Mar 12, 202222:33
Elly Baak, hoofd Voeding in het LUMC over gezonde voeding in de zorg.

Elly Baak, hoofd Voeding in het LUMC over gezonde voeding in de zorg.

Gast deze week is Elly Baak. Elly heeft een koks achtergrond en een facilitaire opleiding. Ze werkt vanaf 2019 als hoofd voeding in het LUMC. Het Leids universitair medisch centrum. Dit ziekenhuis is een van de weinigen ziekenhuizen in ons land waar nog dagelijks vers gekookt wordt. Elly vertelt hoe en waarom ze dit doen. Ze heeft 15 dieetkoks in haar keuken aan het werk. Ook vertelt ze iets over de opleiding dieetkoks. 
Feb 19, 202223:29
Marina Boeser over migraine en de invloed van leefstijl.

Marina Boeser over migraine en de invloed van leefstijl.

Gast van deze week is Marina Boeser. Marina had altijd minder energie dan leeftijdsgenoten. Ze kreeg de diagnose migraine en vertelt in deze podcast over haar zoektocht naar een oorzaak voor het gebrek aan energie en de migraine. En die oorzaak vond ze stukje bij beetje. Hoe ze dit deed? Door goed naar haar lichaam te luisteren en de signalen die haar lichaam aangaf op te pakken.
Feb 12, 202223:11
Corine Heijneman over Diabetes mellitus type 1 bij haar kinderen

Corine Heijneman over Diabetes mellitus type 1 bij haar kinderen

Gast van deze week is Corine Heijneman. Corine vertelt in deze podcast dat haar zoon Xander van 6 jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt. Ze neemt de luisteraars mee in haar eenzame zoektocht naar antwoorden en oplossingen om iets van grip te krijgen op zijn grote schommelingen in zijn bloedsuikerwaarden. Net op het moment dat ze daar meer inzicht in krijgt, krijgt haar dochter Amber ook deze levenslange diagnose. Beide kinderen hebben nu stabiele bloedwaardes. En Corine deelt haar ervaringen graag met je in de supportgroep Diabetes 1 in eigen hand op Facebook of via de site van Je leefstijl als medicijn. 
Feb 05, 202230:10
Wim Tilburgs over Diabetes Mellitus type 2 en hoe hij van de insuline af kwam.

Wim Tilburgs over Diabetes Mellitus type 2 en hoe hij van de insuline af kwam.

Gast van deze week is Wim Tilburgs. Wim woog 125 kilo en kreeg diabetes mellitus type 2. Hij gooide het roer om en ging ketogeen eten (koolhydraatarm en vetrijk). Het resultaat was dat hij al na 2 dagen insuline vrij was. Hij vertelt zijn verhaal en alles over zijn stichting Stichting je leefstijl als medicijn
Jan 29, 202220:09
Jan Koenders over DNA Health test

Jan Koenders over DNA Health test

Jan Koenders praat over de DNA Health test van zijn bedrijf Igene. Deze test brengt in kaart hoe groot de kans is om bepaalde leefstijlziektes te ontwikkelen. Ook vertelt Jan wat het voor hem persoonlijk deed toen hij de uitslag van zijn test kreeg. Heeft hij zijn leefstijl aangepast? Dit en meer kun je horen in deze aflevering van Compleet Gezond de Podcast.
Jan 28, 202214:45
Fabian Gahler over Obesitas leefstijlprogramma

Fabian Gahler over Obesitas leefstijlprogramma

Fabian Gahler is personal trainer, fysiotherapeut en bevlogen coach. Samen met Thom van Straten Sport heeft hij een obesitas lifestyle programma opgezet. Hij vertelt waarom ze dit opgezet hebben, wat de resultaten tot nu toe zijn en over hun toekomstplannen.  Ook heeft Fabian drie tips voor de luisteraars om fit en gezond te worden. 
Jan 28, 202210:46