
ביטלמניקס על הביטלס
By ביטלמניקס beatlemanix.co.il
חפשו את ביטלמניקס בפייסבוק וגם בבלוג בו תוכלו לקרוא את הפוסטים המרתקים שנכתבו על הביטלס.
beatlemanix.co.il
את דף הפייסבוק של ביטלמניקס תוכלו למצוא כאן: www.facebook.com/beatlemanix
ואת קבוצת הפייסבוק של ביטלמניקס בה אתם הביטלמניקים כותבים גם כן תוכלו למצוא כאן: facebook.com/groups/186653676343179

ביטלמניקס על הביטלסMay 22, 2023

פרק 88 - מריבולבר לפפר - פרק 12 - להקת הלבבות הבודדים האחת והיחידה
הפרק החדש סוגר את ההקלטות הארוכות יחסית לאלבום החדש והמופתי של הביטלס - להקת מועדון הלבבות הבודדים של הסמל פפר! בפרק החדש נראה איך הביטלס מגיעים לישורת האחרונה עבור האלבום. ג'ורג' הריסון מביא את השיר המיוחל והיחיד שלו באלבום שגם עליו בתחילה חברי הביטלס והצוות הטכני מסתכלים בחשדנות עד לתוצאה המופלאה שממזגת את המזרח עם המערב באופן הכי יפה שיש. פול מקרטני כותב בעזרת ג'ון שיר מרגש על הנערה שברחה מהבית ומגיע לכדי 'קלאש' קטן עם ג'ורג' מרטין שבו שניהם נפגעים, אבל בולעים את הרוק ומשלימים את העבודה על האלבום הזה. את האלבום ואת הקונספט הלא גמור שלו, זה שדיברתי עליו במשך כמה פרקים, מקרטני בוחר לסגור כמו שהאלבום נפתח - בשינוי קטן אבל מהותי, רגע לפני ההדרן הגדול והגרנדיוזי. את האלבום כולו, הביטלס בוחרים לסגור בקריצה הומוריסטית קטנטנה, שתשחרר קצת אוויר מהרצינות התהומית והאומנותית שהאלבום 'נקלע' אליה - בכל זאת הם רק הביטלס, אותם נערים מליברפול. בפרק החדש אני שמח מאוד לארח את אביב קמאי. אביב, מורה למוזיקה שלקח חלק בכתיבת מאמרים בספרים על הביטלס והציג עבודות בכנסים אקדמיים על הביטלס באוניברסיטאות בארצות הברית.
יחד ננסה להבין קצת יותר את מה שעובר על הביטלס בתקופה הזו ונדבר על עוד דברים מעניינים מאוד.

פרק 87 - מריבולבר לפפר - פרק 11 - חייב להודות שזה הולך ומשתפר
ההכלאה היפה הזו של ג'ון, פול, ג'ורג' ורינגו בתמונת הפרק, התנוססה על הספר 'הביטלס: הביוגרפיה המוסמכת', ספר שהתפרסם בספטמבר 1968 ונכתב על ידי האנטר דיוויס שזכה לתואר הביוגרפר היחיד של הביטלס בזמן אמת שהביטלס שיתפו איתו פעולה על מנת להשלים אותה.
הביוגרפיה הזו והעדויות של האנטר דיוויס יעמדו במרכזו של הפרק עבור שיר חדש בשם Getting Better שנכתב ממש אל מול עיניו ואוזניו המשתאות.
עוד אעסוק ביצירת מופת נפלאה נוספת מבית היוצר של לנון שמביאה גם סוגייה או חידה מעניינת - על מה נכתב השיר 'לוסי בשמיים עם יהלומים'?
כרגיל כמו בשירים של לנון התשובה מורכבת ומעניינת ואנסה לפתור אותה בפרק הזה.
חוץ מ'לוסי', דמות נוספת תווסף לארסנל הדמויות של האלבום הזה. פקחית תנועה לא חביבה כל כך בשם ריטה.
גם אצל מקרטני מאחורי שיר אהבה חביב לפקחית תנועה שמחלקת דו"חות יש הרבה דברים שמסתתרים מתחת לפני השטח גם לירית וגם מוזיקלית שאותם אחשוף בפרק הזה.

פרק 86 - מריבולבר לפפר - פרק 10 - חלק ב - זמן נפלא מובטח לכולכם
בחלק ב של פרק 10 אני אמשיך לעסוק בקונספט או הקונספטים של האלבום שהולכים, מתגבשים ומתגלים ככל שהלהקה ממשיכה לעומק ההקלטות עבור מה שיהיה האלבום 'להקת הלבבות הבודדים של הסמל פפר'. בחלק ב, נפגוש שני שירים שהם אמנם לא יצירות מופת כמו השירים שפתחו את ההקלטות, אבל אומרים כל אחד בדרכו עוד משהו על הלך הרוח של מי שכתב אותם. השירים Good Morning, Good Morning ו Fixing a Hole. ג'ורג' הריסון יביא את השיר הראשון שלו עבור האלבום הזה שבו הוא יביע את התרעומת הגדולה שהצטברה אצלו הן ממעמדו בלהקה שהלך והתערער עם ההקלטות לאלבום החדש וגם עם 'חלוקת העוגה' הכלכלית בלהקה. לא ממש ה'קונספט' שחשב עליו מקרטני עבור האלבום ולכן השיר הזה יידחה בעדינות הצידה. את תפקיד יצירת המופת של הפרק ימלא Being for the Benefit of Mr Kite. שיר שעושה רושם שנכתב כלאחר יד, אבל בכל זאת נפגוש מחשבה מאחוריו וחיבור עם הקונספט הראשי של האלבום. כל זה זניח לעומת עבודת האולפן המרהיבה שנעשתה בו על ידי המוח ג'ורג' מרטין והמבצע ג'ף אמריק. יצירת אומנות מודרנית שמתכתבת עם החדש והישן ועם ההיסטוריה המרטינית כולה.

פרק 85 - מריבולבר לפפר - פרק 10 - חלק א - מקווים שתהנו מהמופע
מקרטני אמנם חזר אי שם בנובמבר 1966 מהטיול בקניה, עם רעיון לא מעובד על הסמל פפר, אבל עכשיו בתחילת 1967, הרעיון הלך ונבנה לסיפור על להקה או הרכב קטן של אותו הסמל פפר.
הרכב שנע בין הישן לחדש ובין הקלאסי למוזיקה החדשה שמתפתחת ומגיעה מהנדריקס ומסן פרנסיסקו.
אותו המנטור, הסמל פפר, מלמד אותם שיר חדש. מה הוא אותו השיר?
למקרטני לא ממש היה אותו ובסוף ינואר 1967 לא היה לו עם מי לכתוב אותו ולכן הוא גייס כותבים לא צפויים.
הרעיון הלך והתרחב לספיישל טלוויזיוני שלם שיסתובב סביב האלבום הזה ויביא 'קליפ' עבור כל שיר.
האם בסופו של דבר באמת קיבלנו אופרת רוק או אלבום קונספט מהביטלס ואם כן, האם הוא הראשון מסוגו?
על כל זה ועל עוד המון דברים, אדבר בחלק א של פרק 10 בסדרה 'מריבולבר לפפר'.

פרק 84 - מריבולבר לפפר - פרק 9 - הצבא האנגלי ניצח במלחמה
בפרק הקודם, פצחנו בהקלטות עבור האלבום החדש של הביטלס, זה שיבוא אחרי ריבולבר. הוא נפתח בשלישיית שירים שכל כולה געגוע ובדידות. 'סטרוברי פילדס' שבו ג'ון מתגעגע לילדות, When I'm Sixty-Four שבו חזר פול לימי נערותו אי שם בליברפול כשהוא כתב קברט על הפסנתר, ובה בעת חשש מהבדידות של מי שהיה קרוב לגיל הפנסיה - אבא ג'ים שקיבל הצדעה נפלאה בשיר הזה. את הפרק החדש נפתח בהצדעה של פול למקום עצמו. לליברפול שמיוצגת על ידי סיטמת פני עמוסת החוויות שלו ושל ג'ון. תהליך ההקלטה המרתק והייחודי יצר 'קפסולה של שלמות' מלאה הוד והדר. לא בטוח שאפשר לומר את אותו הדבר על קטע שקיבל את השם Carnival of Light. בעצם הדינוזאור האחרון והנדיר שכמעט אף מעריץ ביטלס לא יכול לומר שהאזין לו. הוא נשמר בקנאות ומחכה לשעת כושר לצאת ולפרוץ לאוויר העולם. מה הסיפור שלו? מדוע מקרטני חיבר קטע אוונגרד בן רבע שעה? איך הוא נשמע? מדוע הוא לא יוצא לאור? אני מקווה שבסוף הפרק תצאו עם תשובות. מה שבטוח הוא שהיצירה הבאה שאדבר עליה בפרק, היא יצירת מופת לכל הדיעות בקונצנזוס אדיר אצל כל מעריצי הביטלס. 'יום בחיים' הוא יצירה שהצליחה לזקק הכל פנימה. רוק, פופ, אוונגרד, סימפוניה, געגוע, נוסטלגיה וסוריאליזם חולמני. הכל הכל לתוך כמעט 5 דקות של שלמות עילאית. את כל תהליך ההקלטה המרתק של השיר המופלא הזה נעבור גם כן בפרק החדש.

פרק 83 - מריבולבר לפפר - פרק 8 - טרילוגיה נוסטלגית
בפרק הקודם קיבלנו את ההקדמה לאלבום 'סרג'נט פפר' - הביטלס סיימו את מסע ההופעות הקשה בצפון אמריקה ויצאו לחופשי. החופש היחסית ארוך הזה, נמשך כחודשיים וחצי שבהם כל אחד עשה מה שרצה. בעיקר דברים שלא קשורים בביטלס, אבל הביטלס היו שם ברקע והיו להם התחייבויות ומנהל שאמנם ירד ממעמדו, אבל עדיין היה החוט המקשר בינם לבין שאר הגורמים העסקיים. ב 24 בנובמבר 1966, זה קרה והביטלס נכנסו לאולפן ההקלטות לאחר 5 וחצי חודשי העדרות. זה רק יהיה הגיוני לפתוח את ההקלטות ביצירת מופת ובשלישיית שירים שכל כולה נוסטלגיה לילדות שלהם, כי ככה פותחים אלבום שהוא יצירת מופת מושלמת.

פרק 82 - מריבולבר לפפר - פרק 7 - אנחנו להקת מועדון הלבבות הבודדים של הסמל פפר
אני מתרגש מאוד להתחיל את החלק השני של הסדרה 'מריבולבר לפפר' בפודקאסט ביטלמניקס. זה לא סוד שאני חושב שהאלבום הזה, 'להקת הלבבות הבודדים של הסמל פפר' הוא האלבום המושלם של הביטלס. אלבום שמביא את הביטלס בדיוק באמצע ובשיא כוחם האומנותי. הם עדיין רוצים להיות יחד, רק בפורמט אחר, הם אחרי הגילויים האולפנים של האלבום ריבולבר והכי חשוב אצל הביטלס, הסביבה המוסיקלית סביבם מבעבעת אומנותית. אחרי הפיאסקו של סיבוב ההופעות בארה"ב, זה היה ברור לכולם שהביטלס לא עומדים להמשיך בפומרט הישן. כדי להבין איך להמשיך הלאה, כל אחד מהם לקח פסק זמן מהלהקה לעיסוקיו וחשב על עתידו האישי ועל עתיד הלהקה. ג'ון ציוות את עצמו לצילומי הסרט של ריצ'ארד לסטר, פול המשיך לחקור אומנות ומוסיקה ולקח על עצמו את הפרויקט הראשון שאיתגר אותו עבור פסקול של סרט ויצא לטייל גם הוא, ג'ורג' המריא להודו בתאווה למצוא תשובות ורינגו גם הוא הגשים חלום ישן. המכנה המשותף בין ג'ון, פול וג'ורג' היתה אותה ההסוואה שהם נדרשו אליה. כדי להצליח לשרוד בעולם כ'נון ביטלס' הם היו חייבים להסוות את עצמם ולהכנס לדמות של 'לא ביטל'. כשהם יחזרו בחודש נובמבר 1966, המסקנה תהיה שגם את הלהקה עצמה צריך להסוות. בריאן אפשטיין לעומת זאת לא לקח פסק זמן מהביטלס. הביטלס רדפו אותו במחשבות והוא לא הבין איך הוא ממשיך הלאה.
כבר בפרק הזה, זה הגיע לפסים טראגים מאוד שיבשרו את הטרגדיה שתקרה בשנה הבאה.

פרק 81 - חי בעולם החומרי - ספיישל 50 שנה לאלבום של ג'ורג' הריסון
פרק חדש בביטלמניקס זו תמיד התרגשות עבורי. במיוחד כשמדובר בפרק שמציין 50 שנה לאלבום שצריך לומר ולהתוודות, לא בטוח שכולם מגיעים והגיעו עד אליו בקריירת הסולו העניפה של הביטלס. אני יכול לומר בבטחה שמי שכן הגיע אליו, לא התחרט על כך. האלבום Living in the Material World, 'חי בעולם החומרי', של ג'ורג' הריסון, הוא כל מה שאמן שנמצא במעמדו של הריסון יכל לבקש. אלבום שמביא אמת גדולה אומנותית ומספר לנו הקהל על הקונפליקט והמאבק הפנימי שהוא עבור יום ביומו. בין אור לחושך, בין קודש לחול, בין המלאך שיושב לו על כתף אחת לבין השטן שמגחך על הכתף השנייה. הריסון מביא כנות גדולה באלבום וכשמדברים בכנות, לא צריכים סאונד מאוד גדול כמו שנעשה באלבום המשולש שלו, אלא הרכב יחסית קטן שמנגן גם הוא בכנות ועדיף כמובן שיהיה לך בצוות פסנתרן גאון כמו ניקי הופקינס שינגן את כל מה שאתה לא הספקת לומר. הדרך לאלבום השני הזה של הריסון היתה רצופה מהמורות. תביעות, פרויקטים לא גמורים, מופע למען בנגלדש שהסתבך ואהבה אחת שהלכה והתקררה. עדיין, הריסון הצליח לאסוף את עצמו ואת ההרכב שגיבש ולהקליט אלבום מופלא שכשהמחט מתרוממת ממנו, הוא נשאר ומהדהד לך בראש עוד המון זמן.
בואו איתי למסע לאלבום של הריסון הרוחני שחי בעולם החומרי.

פרק 80 - כביש מהיר לאהבה - ספיישל 50 שנה לאלבום רד רוז ספידוויי
ב 30 באפריל חגג האלבום הרביעי של פול מקרטני והשני של ווינגז, 50 שנה לצאתו. אני לא אתפלא ולא אעלב אם תאמרו לי שאתם לא ממש מכירים את האלבום הזה, או מכירים שם איזו בלדה נהדרת בשם My Love. אני לגמרי אצדיק אתכם. זה אלבום שקצת הלך לאיבוד בקטלוג של מקרטני שבא רגע לפני ההצלחה הגדולה של ההרכב השני של פול מקרטני.
רגעי הדמדומים והחיפוש העצמי, רגע לפני שהרכבת נוסעת על המסילה, לטעמי הם הרגעים הכי יפים בקריירה של אמן וזה בדיוק מה שמסמל עבורי האלבום החביב הזה של מקרטני שיכל בנקודת הזמן הזו בקריירה שלו להיות 'האלבום הלבן' של ווינגז, פשוטו כמשמעו - גם כאלבום כפול וגם כאוסף לא קוהרנטי של שירים, אבל יכל להיות גם אלבום תעודי מאוד שמביא את כל המנעד של ווינגז ומקרטני בתקופה הזו. בסופו של דבר למורת רוחו של מקרטני, האלבום הזה זוקק להיות אלבום יחיד שבו אני עוסק בפרק החדש שחוגג 50 שנה לאלבום המיוחד הזה. בדרך לאלבום הזה, מקרטני עשה את מה שחשש ממנו אבל גם מאוד התאווה אליו במשך 5 וחצי שנים - עלה חזרה להופיע על הבמות. הדרך שבה הוא עשה זאת, כמו האלבום הזה, היתה גם היא לא סטנדרטית ורצופת מהמורות.

פרק 79 - מריבולבר לפפר - פרק 6 - חלק ג - אני כבר לא ביטל יותר
עכשיו אפשר לומר שחצי מסדרת 'מריבולבר לפפר', מאחורינו. לפחות החלק של ריבולבר.
הפרק החדש שהתפרסם ממש עכשיו בביטלמניקס סוגר את החלק של ריבולבר עם ההגעה בסערה של הביטלס לארה"ב.
מגזין נוער שפרסם מחדש את הראיון של ג'ון עם מורין קלייב שהתפרסם בתחילת השנה בבריטניה, עורר מהומת אלוהים לקראת ההגעה המתוכננת של הביטלס לאמריקה.
גם על בריאן אפשטיין עברה תקופה לא קלה. הביטלס השתנו, אבל הוא לא.
חושיו כבר לא היו מחודדים כמו בתחילת דרכם של הביטלס ותקריות ובעיות שונות ומשונות החלו לרדוף את הלהקה הזו.
מתחת לאפו של בריאן, הועבר הראיון הזה של ג'ון עם מורין למגזין הנוער האמריקאי. אבל על ידי מי?
הביטלס הגיעו לאמריקה כשהם מפוחדים, מתגוננים ונאלצים, במיוחד ג'ון, להתנצל ולמזער את הנזקים ככל האפשר.
ככל שהתקדם הסיבוב הזה, פול מקרטני שלא היה בטוח שהוא רוצה להפסיק להופיע, השתכנע שזה הצעד הנכון לעשות.
כשהכל הסתיים, כולם נשמו לרווחה. אבל מה עושים עכשיו?

פרק 78 - מריבולבר לפפר - פרק 6 - חלק ב - בלוז פיליפיני
מ'ריבולבר לפפר', סדרת הדגל של ביטלמניקס על הביטלס, ממשיכה והיום פרק חדש - חלק ב' עבור פרק 6 שמדבר בכללותו על התקופה המאתגרת והמוזרה של הביטלס מיד לאחר סיום ההקלטות לאלבום ריבולבר.
בחלק א', הביטלס החלו את החלק הראשון של סיבוב ההופעות שלהם בגרמניה ויפן והיו עדים לתופעות חדשות, לא מוכרות ולעיתים שליליות כלפיהם.
בפרק החדש, חלק ב', התופעות הללו העלו הילוך כשהם הגיעו ל 2 הופעות במנילה, בירת הפיליפינים. יש האומרים שגם שם כמו ביפן הם נפלו קורבן למצב סוציופוליטי פנימי במדינה ובמקרה של הפיליפינים לרצון של הנשיא פרדיננד מרקוס ורעייתו אימלדה לקבל דימוי צעיר ומערבי.
בכל מקרה התוצאה מבחינת הביטלס היתה קשה. הם קיבלו יחס מזלזל, איומיים ואפילו הוכו, רק בגלל שסרבו להיות בובות במופע בארמון הנשיאות.
על האירוע המכריע הזה בפיליפינים שעליו חברי הביטלס לא שכחו ולא סלחו עליו לפיליפינים גם אחרי הפירוק, ההשלכות שלו על עתיד הביטלס ועל היחס לבריאן אפשטיין, בפרק החדש ,'בלוז פיליפיני'.

פרק 77 - מריבולבר לפפר - פרק 6 - חלק א - ארבעה צדדים למעגל
פרק 6 במיני הסדרה עוסק בחודשיים וחצי שלאחר הקלטת האלבום המהפכני ריבולבר.בחודשים הללו, מאמצע יוני ועד לסוף אוגוסט, הביטלס עוברים מחול שדים שלא נראה כמותו בקריירה שלהם.זה מתחיל דווקא באתגר נהדר.
למצוא שם ועטיפה לאלבום החדש שלהם ואת האתגר הזה חלקית, לפחות בגזרת העטיפה ומאוחר יותר בגזרת שמו של האלבום הם צולחים.הבעייה מתחילה כשהם עצמם מבינים שמסעות ההופעות גוררים אותם אחורה, לשירים שהם לא רוצים לבצע יותר ולריטואלים מעצבנים שהם כבר לא יכולים להכיל.
כשמצדו השני של המתרס, גם חלק מהקהל, התקשורת וכוחות הבטחון ששומרים עליהם, מאבדים סבלנות, זה מתכון בטוח לתוצאה עגומה מאוד.
מפאת כמות וקצב האירועים החשובים, לפחות לסדרה שלנו, חילקתי את פרק 6, 'ארבעה צדדים למעגל', לשניים. היום בחלק א', נראה מה קורה לביטלס מיד לאחר סיום ההקלטות ונעשה איתם טיול נוסטלגי להמבורג, נרחיק עד אלסקה ונגיע לטוקיו הרחוקה. מיעד ליעד, נראה איך הביטלס משתנים ואיך הביטלמניה משנה גם היא את פנייה והופכת למשקולת מאיימת על חברי הלהקה, שיודעים היטב שהכל כבר לא יהיה אותו הדבר.

פרק 76 - אוף דה ביטלס טראק - ספיישל 60 שנה לאלבום הבכורה של הביטלס
בעוד יומיים נחגוג 60 שנה ליציאת אלבום הבכורה של הביטלס.מכיוון ש 60 שנה זה מספר מכובד מאוד, זו גם סיבה מצויינת ותירוץ מעולה עבור פרק חדש ב ביטלמניקס - הבלוג והפודקאסט שהתפרסם זה עתה ומוקדש כל כולו לאלבום שהיה היצירה המגובשת הראשונה של הביטלס.הפרק הזה ימשיך במידת מה את הסדרה על ג'ורג' מרטין בפודקאסט שנסתיימה איפשהו ביציאת הסינגל השני של הביטלס.בפרק החדש נעשה יחד את המסע לאלבום הראשון של הביטלס, נבין את הרקע אליו ומה היתה הסיבה שג'ורג' מרטין דחף אליו.כמו כן נראה שלמרטין היה קונספט לאלבום הזה, שלא יצא אל הפועל, אבל באמצעים אולפניים כמעט נתפס על סלילי ההקלטה.אחרי שנבין מדוע נבחר יום אחד עבור ההקלטה של האלבום ומדוע נבחרו השירים שנבחרו, נכנס לאולפן עם הביטלס ב 22 במרץ 1963 ונתחיל לעבוד איתם ביום ההקלטה המפרך הזה שארך כ 12 שעות ברוטו ו כ 585 דקות נטו של הקלטה.
כיף גדול מצפה לכם!

פרק 75 - השירים הזנוחים של הביטלס - היי הו סילבר
אדבר גם על התהוות הקאנטרי במאה העשרים וההגעה שלו לליברפול, מה שהעניק לה את השם 'הנאשויל של הצפון'.
ואולי רק אולי, נענה על השאלה, מהו אלבום הקאנטרי של הביטלס.
מה נותר עוד לומר? היי הו סילבר!

פרק 74 - מריבולבר לפפר - פרק 5 - אני יודע מה זה להיות עצוב
היום בפרק החדש, חלק 5 במיני הסדרה, נסיים להקליט את האלבום ריבולבר יחד עם הביטלס. הרוח הנסיונית אמנם תמשיך לרחף מעל ההקלטות, אבל נראה גם את הצד האישי, נוסטלגי של לנון שמתגעגע לילדותו בליברפול, מה שיגיע לשיא בסופה של 1966 בסינגל המושלם של הביטלס. נצרף עוד נגן חיצוני שיקבל על עבודתו קרדיט באלבום ונראה את היסודות לנסיעה של הריסון להודו בספטמבר, קורמים עור וגידים כבר ביוני.
מה השיר שכמעט נשאר מחוץ לאלבום? באיזה אירוע מרד לנון בבריאן אפשטיין ? מי האורחים שהשתתפו בהקלטה ל'צוללת צהובה' ומי זה זה ש'יודע איך זה להיות מת' ?
כל התשובות ועוד המון המון דברים בפרק החדש - 'אני יודע מה זה להיות עצוב', פרק 5 במיני הסדרה 'מריבולבר לפפר'.

פרק 73 - מריבולבר לפפר - פרק 4 - מהיכן מגיעים כל האנשים הבודדים
נהיה עדים בפרק הזה לעוד תהליך שמתחיל לתפוס תאוצה. חברי הביטלס הולכים והופכים לאינדיוודואלים ובכל אחד מהם רואים את הניצנים לדברים או התופעות שראינו באופן ברור בסדרת '1969 של הביטלס', שתלטנות של פול, מרמור של הריסון ובדידות אפטית של לנון.

פרק 72 - מריבולבר לפפר - פרק 3 - סינגל מהופך
חברת קפיטול ששחררה סינגל 'מומצא', בפברואר, כבר לחצה מאוד לקבל סינגל חדש. מה שהוקלט עד כה, בטח לא היה שמיש עבור סינגל מסחרי. בפגישה בביתו של ג'ון, השניים כתבו את הסינגל הבא של הלהקה. פול התקדם עם שירי הסיפורת שלו וג'ון המשיך עם רעיונות מתוך הספר של טימותי לירי.
את ההתקדמות שלהם הם הסוו בעיבוד רוק יחסית סטנדרטי, אבל שניהם לא יכלו להתאפק. מקרטני רצה מאוד לשכלל את יכולות הבס שלו ועל הדרך הלווה הרמוניות נפלאות מהסינגל האחרון של הביץ' בוייז. לנון מאוד רצה ללכת קדימה ולקחת את הטכניקות האולפניות שהתגלו בעבודה על Tomorrow Never Knows לאקסטרים. בסופו של דבר נכנס מעט ממה שהוא באמת רצה עבור השיר שלו, אבל עדיין הקטע הפך למשהו נסיוני ומיקם אותו כביסייד.
על העבודה על הסינגל הזה באמצע אפריל 1966, ההשפעות עליו, הביקור של מיק ג'אגר ועוד ענייניים בפרק החדש 'סינגל מהופך' - חלק 3 במיני הסדרה 'מריבולבר לפפר'.

פרק 71 - השירים הזנוחים של הביטלס - ברנדי אלכסנדר

פרק 70 - מריבולבר לפפר - פרק 2 - טרילוגיה פילוסופית
ב 6 באפריל 1966, הביטלס נכנסים לראשונה לאולפני EMI, כדי להתחיל הכי חזק שלהם. כל חבר ביטלס מביא את הפרשנות הפילוסופית שלו לעולם החדש שהם מנסים לברוא ולחוויית ה LSD הפרטית שלו.
התוצאה היא 3 שירים שעובר בינם חוטים מקשרים. בינם לבין עצמם ובינם לבין האלבום שבו הם עומדים לשכון בו. אלבום שאחת התמות המרכזיות שבו תהיה סיום ומוות שיהיו שזורים כמעט בכל שיר.
על ה'טרילוגיה הפילוסופית' הזו של הביטלס בפתח ההקלטות לריבולבר, שהולידה תוך כדי טכניקות אולפן חדשניות אדבר בפרק החדש - חלק 2 במיני הסדרה 'מריבולבר לפפר'.
אם עדיין לא נרשמתם לרשימת התפוצה המיילית אתם מוזמנים לעשות זאת בדף הראשי של הבלוג של ביטלמניקס ולקבל עדכונים במייל לגבי פוסטים, פרקי פודקאסט ועוד הפתעות לפני כולם.
אתם מוזמנים לכתוב בתגובות מה חשבתם על הפרק החדש. אשמח מאוד לקרוא.
אל תשכחו להרשם כמנויים ולדרג את הפודקאסט גם בספוטיפיי!
האזנה נעימה!

פרק 69 - מריבולבר לפפר - פרק 1 - הרקע לאלבום ריבולבר
מיני הסדרה הזו תעסוק בשנה וחצי בחיי הביטלס. מהוצאת האלבום 'ראבר סול' בתחילת דצמבר 1965 ועד להקלטות עבור פסקול הסרט 'צוללת צהובה' באמצע 1967 מיד לאחר גמר העבודה על פפר.
במיני הסדרה הזו נבחן, איך להקה משתנה ללא הכר והופכת מכזו שמייצרת להיטים שמגיעים למקומות הראשונים לכזו שחושבת על המוסיקה באספקטים אומנותיים חדשנים ומתייחסת לאלבום כאל יחידה אחת שמעבירה מסר.
המהפך הראשון המובהק של הביטלס התרחש עם יציאת האלבום ריבולבר, אלבום שהציג רבגוניות מוסיקלית אדירה לצד חדשנות מחשבתית ועבודה אולפנית שנשענה על נסיונות בסאונד שהושפעו מכל הבא ליד.
האדריכל או איש הנסיונות הגדול של האלבום ריבולבר הוא פול מקרטני.
מקרטני, הרווק היחיד בביטלס בתחילת 1966, והיחיד שהתגורר בלונדון העירונית, לעומת חבריו שהתגוררו בפרברים, היה רעב לכל סוג של ז'אנר מוסיקלי וכל סוג של התנסות. במידה מסויימת, האלבום ריבולבר הוא תיק המסקנות שלו לגבי מה שגילה.
בפרק 1 במיני הסדרה 'מריבולובר לפפר', נלך עם מקרטני וחבריו את הדרך עד לתחילת העבודה על האלבום ונבין מהיכן הוא והם שאבו את ההשפעות השונות עבור מה שיהיה האלבום ריבולבר ומה התהליך שעבר עליהם ושינה את הלהקה הזו ללא הכר.
על כך ועל עוד המון דברים בפרק החדש!

טריילר למיני הסדרה מריבולבור לפפר
ביום שני הקרוב ה 14 בנובמבר , אפצח בפודקאסט ביטלמניקס במיני סדרה חדשה!
שם מיני הסדרה הוא "מריבולבר לפפר" והיא תתפרס על שנה וחצי בערך בחיי הביטלס. מסוף 1965 ועד לאמצע 1967 - השנים המהפכניות באמת של הביטלס.
במיני הסדרה החדשה אבדוק איך להקה מצליחה בהחלט כמו הביטלס, בסופה של 1965, עושה את הצעד או הקפיצה המשמעותים ומפיקה שני אלבומי מופת מהפכניים שלא רק משנים אותה מהיסוד, אלא גם את עולם המוסיקה הפופלארית.
מה קרה להם ששינה אותם ואת המוסיקה שהם עושים באופן כל כך מהותי?
על הכל ועוד המון המון דברים במיני הסדרה החדשה "מריבולבר לפפר".
יום שני! פרק חדש בביטלמניקס!

פרק 68 - השירים הזנוחים של הביטלס - 60 שנה לסינגל הבכורה
היום בפרק חדש בפודקאסט אציין את האירוע החשוב הזה בסדרת 'השירים הזנוחים של הביטלס' בפרק שיתמקד כל כולו בשיר Love Me Do שקיבל את הכבוד הגדול להיות ה A סייד של סינגל הבכורה.
על מה אדבר בפרק החדש?
ההשפעות לכתיבתו ואיך קשורה לכך דוט רוהאן זוגתו של פול דאז.
על השיר שהיה ההשפעה הגדולה על ליין המפוחית של לנון.
על תהליך ההקלטה הסבוך שלו ועל הטעויות בהוצאת הסינגל.
על המסע של בריאן אפשטיין לקידום הסינגל והלהקה בהינתן ש EMI לא ממש רצו להשקיע בפרסומו.
על כך ועל עוד המון דברים בפרק החדש

פרק 67 - תחילת ימי הביטלס - חלק ו - האיש בחליפה - 1961
כשהכל הסתדר וכולם הגיעו להמבורג למועדון הטופ טן, הביטלס הצליחו להכנס לעוד טיריטוריה לא מוכרת - תחילת של קריירת הקלטות כלהקת ליווי לטוני שרידן ובתקווה להוציא סינגל משלהם.
החלום לסינגל לא התגשם במלואו, אבל הסינגל שלהם כ Beat Brothers זימן להם נס גדול, רגע לפני שהכל נראה תקוע - את בריאן אפשטיין.

פרק 66 - תחילת ימי הביטלס - חלק ה - כיבוש המרזי סייד - תחילת 1961
אתם כבר מכירים את התרגיל. בכל פעם שזה נראה טוב, הכל הולך להתקלקל. בחלק ה' החדש נראה איך הכל משתבש בהמבורג ומשם הביטלס בנפרד חוזרים לליברפול כשכל אחד מהם בטוח שזהו זה. ההרפתקה הזו שנקראה ביטלס נסתיימה.
כשהם יוצאים מההלם של המבורג, הם מתאחדים להופיע במועדון של מונה בסט, הקסבה, כי הם הרי "הלהקה של הבן שלה" אז למה שלא יופיעו שם?
נכיר בפרק הזה את בוב וולר ואת התפקיד החדש הזה שנקרא די. ג'יי.
עיר מנומנמת ואפרורית בשם ליט'רלנד טורפת בפרק הזה את כל הקלפים במשחק של הביטלס ויוצרת את שורשי תופעות הביטלמניה.
הביטלס הולכים וכובשים את אזור המרזי סייד, אבל יש להם עסק לא סגור עם המבורג.
המבורג כל הזמן בראש שלהם...
מיני הסדרה הזו יצרה גם פסקול נהדר שאותו איגדתי לפלייליסט שתפח היום בעוד שירים מהפרק החדש. תוכלו להאזין לו כאן: open.spotify.com/playlist/1ecN8LhAYGUAryppaAdjev
אל תשכחו להרשם כמנויים ולדרג את הפודקאסט גם בספוטיפיי!
האזנה נעימה!

פרק 65 - השירים הזנוחים של הביטלס - להיות ליטל ריצ'ארד
האחד הוא של ליטל ריצ'ארד בשם Long Tall Sally, שללא עוררין עיצב והשפיע על הביטלס ובמיוחד על פול מקרטני שגילה שהוא יודע ויכול להגיע לגבהים של ליטל ריצ'ארד.
השיר השני הוא לראשונה בסדרה, ביסייד בשם I'm Down מתוך 'סינגל הדיכאון השמח' של הביטלס שנכתב בכוונה תחילה כדי לייצר סטנדרט רוקי חדש של הביטלס בסגנון ליטל ריצ'ארד.
באופן מאוד מפתיע לא רק ה'רוקיות' של ליטל ריצ'ארד נכנסה לשיר, אלא גם הזיקה לדת והחיבור עם הגוספל - המוסיקה שמזוהה מאוד עם הכנסייה.
על הכל ועוד ,אדבר בפרק החדש. האזנה נעימה!

פרק 64 - תחילת ימי הביטלס - חלק ד - מסקוטלנד להמבורג - 1960 - המחצית השנייה
בפרק החדש אספר על המחצית השנייה של 1960 - פרק שמתחיל בסיבוב ההופעות של הסילבר ביטלס עם ג'וני ג'נטל בסקוטלנד ומסתיים בהופעות של הביטלס בהמבורג, גרמניה.
בסיבוב ההופעות עם ג'וני ג'נטל חוו חברי הלהקה איך זה להיות אומנים שמופיעים בסיבוב הופעות. לכבוד האירוע החדשני הם התחדשות בשמות אומנותיים והבינו ששום דבר לא יבוא להם בקלות ושרק בעבודה קשה הם יוכלו להתקדם הלאה.
בסיבוב הזה הם ובמיוחד ג'ון לנון, התקרבו לאמן שאותו הם ליוו, ג'וני ג'נטל. ג'ון אפילו סייע לו בכתיבת שיר שאיתו היה תקוע וג'נטל, כוכב הפופ היה מוקסם מכך.
עכשיו כשהיה להם בסיסט במשרה מלאה - סטיוארט, בעיית המתופף נשארה מציקה. מתופפים הלכו ובאו, אבל הפתרון הגיע בסוף כשחבר להקה אחד נאלץ להתפשר ולתפוס את עמדת התופים.
באביב הביטלס או הסילבר ביטלס ביצעו הקלטות של עצמם בביתו של פול מקרטני, הקלטות ששופכות אור גדול על מצב הלהקה, על השירים שהם ביצעו ועל ארסנל השירים שכתבו לנון ומקרטני.
הבשורה הגדולה באמת הגיעה באוגוסט.
איך התגלגלו הביטלס להמבורג, כיצד הם פתרון את בעיית המתופף, מה התהליך שעבר עליהם בעיר הנמל הגרמנית ואת מי הם פגשו שם?
מיני הסדרה הזו יצרה גם פסקול נהדר שאותו איגדתי לפלייליסט שתפח היום בעוד שירים מהפרק החדש. תוכלו להאזין לו כאן: open.spotify.com/playlist/1ecN8LhAYGUAryppaAdjev

פרק 63 - תחילת ימי הביטלס - חלק ג - 1960 - המחצית הראשונה
הפרק החדש במיני הסדרה 'תחילת ימי הביטלס', יספר על המחצית הראשונה של 1960 שבסופה, לאחר שהצליחו בשנה הקודמת להקליט 'סינגל', הצליחו סוף סוף הנערים הללו להתברג בדרך לא דרך לסיבוב הופעות אמיתי וללוות את ג'וני ג'נטל בסקוטלנד.
הדרך לשם עברה אצל הפרומוטר לארי פארנס ואצל מנהל מועדון הג'קארנדה לעת מצוא, אלן ווילייאמס,
על כך זה ועוד אספר בפרק החדש - חלק ג' במיני הסדרה - "תחילת ימי הביטלס".

פרק 62 - ספיישל יום הולדת 80 לפול מקרטני - מקרטני האחר
כשפול הופך ל'מקרטני האחר' הכל מותר ואין גבולות.
בפרק החדש נעבור יחד את הקריירה של 'מקרטני האחר' מאמצע שנות השישים ועד לימינו אנו ממש.
את הפרק החדש ילווה הפעם גם פלייליסט בספוטיפיי שמכיל בו 50 מהקטעים עליהם אני מדבר בפרק שמייצרים את האווירה האלטרנטיבית של 'מקרטני האחר'. לפלייליסט תוכלו להאזין כאן: open.spotify.com/playlist/62zJf8sVt1jrHThe3YHcev

פרק 61 - ספיישל 52 שנה לאלבום הבכורה של מקרטני
היום בביטלמניקס פרק חדש בפודקאסט שפותח את החגיגות עם ספיישל מיוחד על האלבום 'מקרטני' שחגג בחודש שעבר 52 שנה ליציאתו.
האלבום הלא מתוכנן הזה של מקרטני כנראה לא היה באג'נדה שלו לאחר סיום ההקלטות לאלבום 'אבי רואד'. ב 20 בספטמבר עולמו של מקרטני התהפך עליו כשג'ון לנון הכריז שהוא מעוניין לעזוב את הביטלס סופית. שם גם נבטה ההבנה של מקרטני שכנראה לא תהיה יותר להקה ומוסיקה הוא יצטרך לעשות לבדו.
אחרי התבודדות בסקוטלנד הוא חזר נחוש להקליט לבד וכבר בדצמבר 1969 הוא התקין מכשיר הקלטה בעל ארבעה ערוצים בביתו שבקאבנדיש והתחיל להקליט. מה להקליט? כל מה שעלה בדעתו. התוצאה היא האלבום הנפלא והורסטילי 'מקרטני' שראה אור ב 17 באפריל 1970 ופתח קריירת סולו נפלאה לפול מקרטני.
בפרק החדש נקליט יחד עם פול את אלבום הבכורה שלו. רוצים להצטרף אליי למסע?

פרק 60 - השירים הזנוחים של הביטלס - בוקר טוב סימפוניה
המימד הסימפוני לקח שירים פשוטים ו'חסרים' ובעזרת אלמנטים סימפונים הפך אותם ליצירות מופת.
השיר של לנון Good Morning, Good Morning הוא דוגמא נהדרת לכך. לנון כתב קטע שעוסק בסטגנציה של חייו, או לפחות כך הוא סבר. הביטלס הפכו אותו לקטע רוק סוער אבל בעזרת המימד הסימפוני הוא הפך ליצירה בלתי נשכחת ששוכנת באלבום בלתי נשכח או כמו שאני אוהב לקרוא לו 'הסימפוניה הבלתי גמורה של הביטלס'.
על הכל ועוד בפרק החדש 'בוקר טוב סימפוניה'.

פרק 59 - תחילת ימי הביטלס - חלק ב - 1958-1959
ב 1958, הצטרף לחבורה ג'ורג' הריסון וההרכב 'הקוורימן' החל לעבור שינויים והתחבטויות ויחד עם ההתערערות במעמדו של הסקיפל והתחזקותו של הרוקנרול, הם נאלצו להשתנות ולהתאים את עצמם.
באביב-קיץ 1958 הם עברו את טבילת האש הראשונה באולפן והקליטו 'סינגל' ראשון במימון עצמי שהיווה גם כרטיס ביקור עבורם.
גם את שריר כתיבת השירים ג'ון ופול החלו לפתח אם לבד או אם יחדיו, אבל הטרגדיה שעבר ג'ון בקיץ 1958 כמעט וטרפה את הקלפים עבורם.
ב 1959 ג'ון, פול וג'ורג' למעשה הפכו לטריו, אבל אז אלת המזל התערבה ולחייהם נכנסה מונה בסט שלמעשה איחדה את הקוורימן מחדש והעניקה להם בית חם בשם 'מועדון הקסבה'.
על הכל ועוד בפרק החדש ב'לחצוב את ההיסטוריה' - תחילת ימי הביטלס - חלק ב'.

פרק 58 - תחילת ימי הביטלס - חלק א - 1957
במיני הסדרה החדשה שבשאיפה תכיל בה 4 פרקים, נעקוב יחד אחרי תהליך ההרכבה של הביטלס מימי הנעורים בליברפול ועד לסוף 1961 כשבריאן אפשטיין כבר ניהל את הלהקה והשיג להם את האודישן המפורסם עבור חברת התקליטים 'דקה'.
בחלק א אדבר על 1957 או שנה מספר 1 בסיפור של הביטלס. בפרק הזה אלווה את החברים שלנו ג'ון, פול וג'ורג' בדרכים המקבילות שלהם עד להצטלבות דרכם של ג'ון ופול בקיץ 1957. אדבר גם על ההשפעות המוסיקליות שחדרו לחייהם של הנערים הצעירים הללו והובילו אותם לרצות לייצר ולנגן מוסיקה בעצמם.

פרק 57 - השירים הזנוחים של הביטלס - לא תהיה עוד פעם שנייה
בפרק החדש אדבר על האלבום השני with the beatles, על ההשפעות של המוסיקה השחורה על הביטלס ועל לנון, על השיר Not a Second Time שממחיש חלק מהטענות ועל מבקרי מוסיקה שנסחפו מעט והכתירו את הביטלס ל'בטהובן' הבאים. על כל הדברים הללו ועוד אדבר בפרק החדש - 'לא תהיה עוד פעם שנייה'.

פרק 56 - נשמה מפלסטיק - הפלסטיק אונו באנד של ג'ון ויוקו
שני האלבומים הללו ראו אור בדצמבר 1970. אלבום אחד של ג'ון ואלבום אחד של יוקו. הקונספט המעניין הזה הביא אלבומים מרגשים וכנים שעוסקים בדברים הכואבים שעלו במהלך טיפול ה'פריימל סקרים' של הזוג אצל ד"ר ארתור יאנוב - הפסיכוטרפיסט האמריקאי שטיפל בהם בעזרת השיטה החדשה והמהפכנית שלו לטעמו.
אלה זוג אלבומים שבאופן נדיר חושפים כל אחד בשפתו הוא צדדים פחות זוהרים של אומן ומנסים להביא לפתורנן של בעיות וטראומות הילדות של שניהם.
מה קרה לג'ון ויוקו בחודשים שלאחר פירוק הביטלס? מה הוביל לעשיית האלבומים הללו?
מי ההרכב שהקליט איתם?
מה הקשר של יוצר הג'אז אורנט קולמן וההרכב שלו?ואיך משתלבת ג'ניס ג'ופלין בסיפור טראגי?

פרק 55 - השירים הזנוחים של הביטלס - מתקן חור שאליו הלחץ נכנס
שאליו הגשם נכנס
ומפסיק את התודעה שלי מלנדוד
לאן היא תלך?
לא גבירותי ורבותי. אלו לא המילים של ג'ורג' הריסון, אלא של פול מקרטני. בפרק החדש בסדרת 'השירים הזנוחים של הביטלס', אדון בשיר Fixing a Hole.
מהיכן נובע שיר 'רוחני' שכזה מבית היוצר של מקרטני?
ב 1966, השנה השלישית למחול השדים של הביטלמאניה, חברי הביטלס עייפים. עייפים מאוד.
במהלך מסע ההופעות בארה"ב, ההופעה בקנדלסטיק פארק שסמוך למרכז סן פרנסיסקו, נבחרה כהופעה האחרונה לעת עתה, או לתמיד אם שאלתם את לנון באותה התקופה.
כל חבר ביטלס הולך לדרכו, ומקרטני מגלה שמעניינים אותו דברים נוספים. הוא מעוניין להפתח אל מוסיקה אחרת, אומנות שונה ואוונגרדית ובאופן כללי לשלוט על חייו טוב יותר.
ב Fixing a Hole, מקרטני הצליח לזקק בדיוק את ההרגשה הזו של להיות באמצע. בין השקט לרצון למשהו חדש.
איך נראו הימים האחרונים בסיבוב ההופעות של הביטלס?
מתי כתב מקרטני את השיר ומהיכן שאב השראה לדימוי הנפלא בין הבית הדולף לגוף ולנפש העייפים?
האם ישו בכבודו ובעצמו נכח בהקלטה של השיר?
ומי ניגן על ההרפסיקורד?
לרוב השאלות תוכלו למצוא תשובה בפרק החדש

פרק 54 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 20 - סוף דבר, הקול נשמע - 1970 המוקדמת
אי אפשר היה להתחמק מזה.
האמינו לי שניסיתי, אבל הפרק האחרון בהחלט של סדרת '1969 של הביטלס' שעוסק ב 1970 המוקדמת כבר משייט לו ברחבי אפליקציות הפודקאסטים השונות. זה בלתי נמנע. אה וגם הביטלס התפרקו.
הפרק החדש 'סוף דבר, הקול נשמע' - פרק מספר 20 (!) ואחרון בסדרת '1969 של הביטלס' זמין לכם להאזנה.
האם הוא מביא איתו בשורות טובות? חוששני שלא.
האם הוא מביא הסתכלות אחרת על הפירוק הדרמטי של הביטלס או הסיבות והכוונות שהובילו אליו. אני יכול לומר בזהירות שכן.
הפרק החדש נפתח למעשה בתאריך של היום. השלושה בינואר, רק ב 1970 הרחוקה והקפואה. מה מיוחד בו ביום הזה?
הביטלס מקליטים שיר חדש! ליתר דיוק, אלו רק שלושה חברי הביטלס והשיר כבר לא ממש חדש, אבל זה בכל זאת מרגש כי להקה מפורקת לא מקליטה יחד. גם ביום המחרת נפגש ההרכב המשולש הזה כדי לעבוד על שיר אחר וגם את זה לא עושה הרכב מפורק. מה קורה כאן?
1970 של הביטלס למעשה נפתחת באופן רגוע וללא מלחמות בין אף צד. כולם עושים מה שבא להם ובאיזה אופן שהם רוצים, אז איפה הנקודה בה הכל החל להסתבך? מה הביא לתוצאה הכל כך עגומה הזו שבה בעשרה באפריל זעקה הכותרת של הדיילי מירור "פול פרש מהביטלס" ?

פרק 53 - חיים פרועים - ספיישל חמישים שנה לאלבום וויילד לייף
מה הם החיים עבור פול מקרטני? לקום בבוקר, להקים להקות ולעשות מוסיקה. אכן חיים פרועים.
הפרק החדש בפודקאסט התפרסם זה עתה והוא עוסק באלבום השלישי של פול מקרטני לאחר ימי הביטלס או אלבום הבכורה של ההרכב החדש שלו 'ווינגז', תלוי מי סופר.
באלבום הזה הניח מקרטני בצד את כפפות האיגרוף, ויתר על חלום הביטלס והקים לעצמו הרכב. מהר מהר הוא הקליט אלבום על מנת להגשים את החלום שהלך והתרחק ממנו עם הביטלס: לצאת להופעות! איך הוא עושה זאת?
בפרק החדש נדון גיא ברמן מכליס ואנוכי בדרך לאלבום הזה שאהוב על שנינו, נספר את הסיפורים הקטנים ונעבור יחד על שיריו.
יהיה כיף אדיר!

פרק 52 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 19 - ובסוף, הסוף - חלק ב - חודש דצמבר
הסדרה הזו שהחלה בינואר 1969 כשהביטלס סגורים יחד באופלני טוויקנהאם, מסתיימת כשהביטלס מפורקים מאחורי הקלעים אבל ממשיכים לתפקד כלפי חוץ כלהקה.
בפרק האחרון נתלווה אל יוקו וג'ון במסע השלום המחודש והמוגזם שלהם שיקבל טוויסט לכיוון מפתיע ואישי, נחזיר את פול מקרטני ללונדון כדי שיעשה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב - מוסיקה, נתאחד עם ג'ורג' בחזרה שלו אל הבמות, נאהב את רינגו לנצח ונוציא את תקליטון הכריסטמס האחרון של הביטלס.
בעוד שבועיים בדיוק, יתפרסם פרק האפילוג לסדרה שימשיך רק עוד קצת את הסדרה ויעסוק בביטלס של המחצית הראשונה של 1970, כי כל סדרה זכאית לסוף ראוי.

פרק 51 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 18 - ובסוף, הסוף - חלק א - חודש נובמבר
פרק הסיום מחולק לשני חלקים. ממש עכשיו התפרסם חלק א' שעוסק בחודש נובמבר 1969 והחלק הבא, חלק ב', יסגור סופית את 1969.
היום בפרק החדש 'ובסוף, הסוף' - חלק א', נעבור יחד עם חברי הביטלס את חודש נובמבר שכולל בו כמה אירועים בולטים. תחילת העבודה של מר ריצ'ארד סטארקי, הלוא הוא רינגו סטאר על האלבום הנהדר 'מסע סנטימנטלי'. רינגו עובד עם ג'ורג' מרטין ומצליח להפיק תוצאות לא רעות בכלל ולהצדיע לימי ילדותו בליברפול. ג'ורג' הריסון המשיך לחשב את דרכו לאלבום עבורו ובנתיים הסתפק בעבודת הפקה.
מקרטני נמצא עדיין בבידוד בחווה בסקוטלנד. בחודש שעבר הוא העניק ראיון כפוי למגזין לייף שהתפרסם בתחילת נובמבר ולמרות שבראיון הזה הוא אמר משפט מפוצץ, מערך העיתונות של חברת אפל שחיכה למבול תקשורתי, נשאר מובטל.
יוקו וג'ון שעברו חודשים לא קלים, במיוחד לאחר ההפלה שעברה יוקו, הזדקקו לחופשה. חופשה שממנה הם יחזרו כדי לסחוט את דוושת הגז עד תום.

פרק 50 - השירים הזנוחים של הביטלס - השיר תמיד נשאר אותו הדבר
הפרק הזה מיוחד מכיוון שהוא תופס את הפודקאסט בצומת דרכים. רגע לפני סיום סדרת '1969 של הביטלס' ובפני התחלות חדשות.
בואו להאזין לפרק החדש על השיר שנכתב בסוף שנות ה 50 ומאז בעקביות הקפיד לא לצאת לאור עד לרגע המכריע בפרויקט 'גט בק' בו שוב בלית ברירה הוא בוצע על הגג, נתפס בהקלטה ויותר משנה לאחר מכן השתחרר סוף סוף לאוויר העולם.
על הדרך הארוכה והמפותלת של One after 909, תוכלו להאזין בפרק החדש, פרק 50 - ,השיר תמיד נשאר, אותו הדבר'.

פרק 49 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 17 - חודש אוקטובר - סקוטלנד יארד
בפרק הזה אלווה בין היתר את מקרטני שמתמודד לא רק עם פירוק הביטלס, אלא גם עם תקשורת פולשנית שרודפת אחריו כדי לדעת האם הוא חי.
עוד נראה בפרק החדש את לנון מקדם את ההרכב החדש שלו עם סינגל חדש ואת הרעיון האוונגרדי עם אלבום חדש. חדש אמרתי?
רינגו שלנו שאלוהי המוסיקה בירך אותו קצת פחות מאשר את לנון-מקרטני-הריסון, ניסה גם הוא את מזלו ומצא דרך מעניינת.

פרק 48 - השירים הזנוחים של הביטלס - ד"ר אסיד ומר רוברט
זה שיר שלעיתים נדחק תחת עומס היופי של ריבולבר, אבל מביא איתו את הז'אנר החדש של לנון עבור האלבום הזה - האסיד רוק. שירים שנכתבו במרומז ולעיתים אף יותר מכך על חוויות הסמים הפסיכדליים והשיר הזה ספציפית מביא את סיפורו של 'ספק' האסיד הפנטזיונרי שיש לו גם אחיזה במציאות.
ההשפעה של התקופה בה הביטלס ולנון נמצאים בה בשנת 1966 כשהם כבר לא הקונצנזוס, לפחות לא בארה"ב, מתחילה לתת את אותותיה. פוליטיקה, מלחמה ודת נכנסים והופכים את הביטלס מהילדים הטובים לאלה שיש להם מה לומר באופן רציני וזה מעצבן לא מעט אנשים.
גם את המצב הבעייתי עם ארה"ב סביב ראיון שעשה בכלל באנגליה בתחילת השנה, הנציח לנון בדרך היפה שלו בד"ר רוברט או שמא זה 'אנקל סאם'.

פרק 47 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 16 - חודש ספטמבר - ייסוריו של הביטל ג'ון
לנון המתייסר והמתחבט, יודע כבר מה הוא רוצה. הוא רוצה החוצה. בסדרת מהלכים מעניינת ולא צפויה הוא בונה לעצמו את הדרך לשם עם הרכב חדש שאתו הוא מופיע לראשונה מאז 1966 בפני קהל ומחפש להוציא במהירות סינגל שיוכיח שהוא יכול ללא הביטלס.
בפגישה עסקית שאמורה הייתה להיות חגיגית מאוד עם הסכם תמלוגים מוצלח עבור הביטלס שהביא אלן קליין, הכל מתפוצץ.

פרק 46 - השירים הזנוחים של הביטלס - רוצה להיות האבן המתגלגלת שלך
I Wanna Be Your Man
שכתבו לנון ומקרטני ונעשה בו שימוש עבור שתי להקות חשובות – הביטלס והרולינג סטונס.
זו הזדמנות מצוינת לצלול מעט לתחילת הדרך של הסטונס ולהצטלבות דרכם עם חברי הביטלס, כי דרכם של כולם מצטלבת איכשהו עם דרכם של ארבעת המופלאים מליברפול.
מתי צפו הביטלס לראשונה בסטונס מופיעים?
איך קשור מנהל הסטונס אל הביטלס?
איך קרה שדווקא את השיר הזה הציעו ג’ון ופול לחברי הרולינג סטונס?
מדוע דווקא השיר הזה נבחר עבור רינגו באלבום השני של הביטלס?
לכל התשובות הללו ועוד תוכלו להאזין בפרק החדש.

פרק 45 - כל הדברים הם בני חלוף - ספיישל 50 לאלבום של ג'ורג' הריסון

פרק 44 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 15 - חודש אוגוסט - אבי רואד - חלק ב
בפרק החדש נשלים יחד עם הביטלס והפרשן שלנו לנון את 'אבי רואד', נתזמר אותו, נוסיף קצת עיטורים של מוג סינתיסייזר ונבין אחת ולתמיד מדוע זה אלבום גדול מהחיים.
בין היתר, שלב אחרי שלב, נעבור יחד עם הביטלס רגעים אחרונים בחיי הלהקה ונזיל דמעה פה ושם.

פרק 43 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 14 - חודש יולי - אבי רואד - חלק א
בפרק החדש שהתפרסם זה עתה, נעבור עם הביטלס את רובו של חודש יולי 1969 שבו הביטלס מפסיקים לשחק וניגשים לריל דיל. אלבום חדש בהפקתו של האחד והיחיד - ג'ורג' מרטין.
זה נכון, מקרטני הוא הכוח המניע מאחוריו בעיקר מאחורי 'אופרת הרוק' היחידה של הביטלס - המחרוזת הגדולה, אבל זו תהיה הפעם האחרונה שבה הביטלס יתפקדו כלהקה של ארבעה חברים באולפן ההקלטות וזה עצוב, מרגש ובעיקר נשמע פנטסטי.
זו הזדמנות מעולה לציין שאת סדרת '1969 של הביטלס' התחלנו גיא ואני יחדיו והפקת הפרק הייתה עבורי כמו 'אבי רואד' עבור הביטלס - רגע שמח ועצוב גם יחד.

פרק 42 - השירים הזנוחים של הביטלס - את לא רואה אותי

פרק 41 - שנת 1969 של הביטלס - פרק 13 - חודש יוני - תנו צ'אנס לשלום
בפרק הזה נלווה יחד את ג'ון ויוקו שעוברים מסע מתיש בקנדה שמזמנת להם מפגשים מרגשים. קצת לפני שביתת המיטה השנייה שלהם הפעם במונטריאול, מתגנב לחדרם הנער ג'רי לויטן שמצליח להפיק מכך סיפור וראיון מרגשים.
חודש ההפסקה הזה אמנם מסתיים בחדשות טובות, אבל גם באקורד צורם מבחינתו של ג'ון.

פרק 40 - השירים הזנוחים של הביטלס - היי בולדוג
על הביטלס שאחרי סרג'נט פפר בשנה הכי לא מתוכננת שלהם - 1967, הרקע לסרט האנימציה וכל קורותיהם עד להקלטת השיר הזה, תוכלו לשמוע בפרק החדש על 'היי בולדוג'.