Skip to main content
Spotify for Podcasters
Bere si Lucruri

Bere si Lucruri

By Vlad si Radu

În intimitatea unei bucătării automatizate din inima capitalei, gazdele show-ului, Vlad și Radu, abordează subiecte fierbinți din realitatea paralelă Românească, în timp ce beau bere făcută în cadă și din când în când spală vasele.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#22- Borș de albine și nevoi fiziologice cu Răzvan de la Universitatea de Bere

Bere si LucruriNov 06, 2019

00:00
01:10:28
#60 - Să pui titlu episodului înainte să dai publish

#60 - Să pui titlu episodului înainte să dai publish

Lumea s-a schimbat de când am plecat să cumpărăm pâine și nu ne-am mai întors, abandonându-ne publicul exact cum l-au părăsit părăsit părinții pe Batman. Anotimpurile s-au perindat ca niște dansatoare de manele pe Tiktok. A murit Regina, lemon. A început al Treilea Război Mondial. A fost cutremur. Se distrează omul ce se distrează în sabatical, dar se mai și întoarce la munca în regim hibrid, într-o echipă tânără plină de provocări și oportunități. De aia în episodul ăsta o compensăm externalizând mizerii rar întâlnite. O să bem o bere expirată care îți face chiloții ananas. O să ne binecuvântăm ieșirile și intrările, o să povestim ce-am făcut în vacanță la bunici, adidași de cai, mâl pe maț și prăjitura cartof. Vă veți delecta cu actorul porno Rigips Amorsă și prietenul său Indianul Talpă Iute. Vom vorbi despre masoneria de balcon, oase fermentate de pește, teletext, mănușa de sterilizat viței dar și despre diversitatea și incluziunea pe care le simțim în noi. O să vă pară rău că ne-am întors, dar o să fie bine, ca atunci când te întorci să-ți recuperezi kendama preferată de la locul crimei.
Nov 24, 202201:09:20
#59 - Pijamale perverse la Silverstone cu Mike D

#59 - Pijamale perverse la Silverstone cu Mike D

Mihai a refuzat să plece acasă după ultimul episod și bine a făcut pentru că asta ne-a forțat să mai deschidem șase beri. 

Deși n-ai zice după numărul de plescăituri și bruiaje rusești am aflat de ce le plac românilor sticlele verzi mai mult de sticlele maro. Am vorbit despre Dune si Red Alert ca și cum n-am fi bătrâni. 

Am ajuns la concluzia că suntem cea mai proasta generație la dat șpagă. Ne-am bucurat că Vlad a visat o fată iar Radu l-a visat pe Nicolae Ceaușescu pe ponton la amurg. Am nenorocit limba spaniolă și am insultat poporul argentinian. 

Am folosit expresia “buletine lăsate teanc în chezășie”. Am aflat cum Mihai e torturat de zeci de ani cu pijamale și ne-am întristat să aflăm că dacă ești însărcinată nu poți să te dai la Silverstone cu monopostul. 

A da și-am băut o bere cu măsline, dar nu ca băiatul ăla din Câmpina pe care l-a cunoscut Mihai la un sondaj. *wink wink*

Apr 11, 202201:25:24
#58 - Un cerb intră într-o Poștă, cu Mihai

#58 - Un cerb intră într-o Poștă, cu Mihai

Nu-i ușor să aduci invitați noi mișto la podcast, mai ales când toată lumea are Covid sau îți spune la telefon că nu te cunoaște și cheamă Poliție dacă mai suni vreodată pe numărul ăsta la 3 dimineața. (Mersi Smiley…) Cu toate astea am reușit să-l păcălim pe Mihai, iar Mihai a adus cu el pe lângă povești din industria berii macro, unde a activat cu succes mulți ani și șaorma de la Genin. N-o să mințim, șaorma de la Genin a jucat un rol decisiv. A urmat un rollercoaster emoționant cu tips and tricks despre cum să faci rost de propriul tău om la poștă, care-i cel mai bun serviciu de curierat pentru trimis locomotive, cerbul Cornel, veceuri intergalactice, supă cremă de varză murată, gușa lui Scărlătescu, ce bere craft mai beau oamenii pe trenul de Fetești și Silva Neagră. De băut am și băut, nu doar am vorbit, mersi de întrebare, dar oricum nu interesează pe nimeni ce-am băut așa că o să menționăm doar Willy Tonka - Maple, Vanilla & Smoked Chilli de la Moersleutel care a reușit să mângâie cu succes toate butoanele pe care șaorma Genin nu le atinsese încă. Îi mulțumim frumos lui Mihai pentru răbdare și bunăvoință, ne cerem scuze pentru interferențe și lipsa de interes și vă lăsăm cu acest citat inspirațional: “- Aș face un parc de distracții pentru sufletul meu. E o refulare pentru că în România nu sunt parcuri de distracții.” -Ce vorbești, toata România e un parc de distracții.”
Feb 21, 202201:36:37
#57 - Bere cu sare și cum înjurau românii

#57 - Bere cu sare și cum înjurau românii

*NSFW DISCLAIMER - de obicei ne mai scăpăm câte una sau alta, dar episodul ăsta chiar nu e de ascultat cu copiii în mașină, sau cu familia la parastas*

New year, new you! De ce să te îndopi cu piftie în ultima zi a anului când poți în schimb să te îndopi cu știință făcând o plimbărică lingvistică prin toate modurile creative în care strămoșii noștri înjurau. Cine știe? Poate ți-e dor de înjurăturile pe care le auzeai în jurul focului când erai copil. Poate ai rămas în pană de idei atunci când vine vorba de urări pentru ăia care dau cu petarde. Poate vrei să-ți faci o prietenă/un prieten ultra-naționalist și vrei să-i impresionezi cu bagajul tău de cunoștințe. Oricare ar fi situația, o să găsești răspunsul pe pârtia din față de aici.

Totuși pentru că nici măcar noi n-am putut vorbi doar despre asta o oră întreagă, vei mai afla povestea lui Mirel-Joacă-Bine, românul care s-a transformat peste noapte în Mirel-Joacă-Nu-așa-bine. Îl vom bârfi pe prințul de Lichtenstein. Vom bea o bere ”foarte masivă” cu unt de arahide (Laugar Spektrofobia). Se va folosi expresia ”pisică simandicoasă”, iar la final vom vorbi despre ”cum sunt, mă, telefoanele?„. ”Nokia?”.

Dec 31, 202159:12
#56 – Țipari de Crăciun

#56 – Țipari de Crăciun

Un ren beat recalcitrant, cu ugly sweater cu oameni, râgâie, alunecă pe țiparul de jgheab și cade de pe casă. 

Când cântăm, un brad frumos ne mângâie și ne simțim voioși, mai ales că verdeața lui ne place, dar când o face un necunoscut în tramvai nu prea. 

Un spiriduș ghiduș a dat iama în piftia din beci. 

Nicolae și Elena Ceaușescu aruncă pe noi cu fulgi de nea confecționați chiar de ei. Bine-ai venit la Specialul de Crăciun Bere și Lucruri, un episod cu atât mai special cu cât trebuia să fie un Special de Halloween, dar am uitat.

În scurta dar luminoasa noastră întâlnire de azi vei afla tot ce voiai să știi despre sfântul bostan Iacob Lanternosul din Pyr.

Îți vom spune tare și răspicat că nu suntem păpușile de carne ale nimănui. Îi vom ridica în slăvi pe Lorinel zis și Michelangelo al mămăligii și marele lui vis: băiețelul viu de mămăligă.

Vei asculta povestea somnilor de la inimă, dar mai ales povestea țiparilor viitorului care regularizează prețul energiei, îi ții pe casă și îi bați și uzi, îi pui într-o găleată să deschidă poarta și din cînd în cînd țipă cu voce de capră.

Absolut excepțional vei constata că în episodul ăsta am folosit un sistem paralel de rating, cu măciuci. L-am invocat pe Bigfoot în Vaslui și ne-am pus întrebarea legitimă: ”Este muzica techno muzica populară a Olandezilor”.

Până Crăciunul viitor atât s-a putut mai ales că noi nu suntem cel mai bun exemplu de oameni.

Ce-am băut

Raspberry White Chocolate Honeycomb Imperial Stout – Pastry Stout / Vault City Brewing – Scoția  / ABV – 12%

Demi Mondaine – Imperiat Stout / La Debauche – Franța / ABV – 11%

1 Ton Of... Cherry – Sour / To Ol – Danemarca / ABV – 7,5%

Dec 26, 202101:01:45
#55 – Brăduți parfumați cu hamei

#55 – Brăduți parfumați cu hamei

Ioan e un antreprenor serios cu șosete de hipster, a fost antrenat într-o schemă piramidală de plantat nuci și visează să deschidă un sanatoriu pentru oameni frumoși mai sus de Subcarpați, dar mai jos de Carpați, unde oamenii să tragă în gazdă, să-și facă doza de Double Dry Hopped Milkshake Quadruple Oat NEIPA și să meargă mai departe.

În restul timpului, Ioan vinde bere la Berero.ro și Hopsclub.ro și tocmai a lansat un calendar de advent cu beri care-i numai bun de făcut cadou dacă nu știi ce să faci cadou, adică întotdeauna. Remember: anul ăsta de Crăciun nu-i obligatoriu să fii mai bun, e de ajuns să fii mai bine. S-a nins, s-a făcut frumos, s-a alea. 

Și dacă intri pe pagina noastră de Facebook și te înscrii la concurs, poți câștiga și tu unul (wink, wink)

Ce-am vorbit

Hacienda Berero – un retreat la țară pentru hophezi și bietele lor partenere de viață, unde ficatul lor poate să facă yoga cu capre

”Vrem o casă mai sus se Subcarpați, în middle carpați”

”Ca la Viscri, dar nu așa de scump”

”Vorba aia, s-au traversat munții pentru lucruri mai mici”

”Avem doi producători de bere în Argeș, unul trăiește la țară”

”Brăduți parfumați cu miros de hamei în mașini la oameni”

Calendarul Berero de Advent – cel mai ambițios proiect de țară de la Moș Gerilă încoace

-  24 de beri (18 românești + 6 străine)

- Pe 25 noiembrie încep livrările

- Livrare gratuită


”Există Advent Calendar la orice, chiar și la cărți”

”Eu dacă aș fi Biblia”

”Surpriza e un cutter craft făcut la Brăila”

”Avem cel mai bun juriu din lume: un judecător, un programator, o pisică, un jucător la păcăneleȚ


Alcool în general – pentru că de ce nu

”Avem o biserica anglicană și s-a făcut stație de ITP”

Tehnologia țuicii

”Ce face Buhnici cu apa de ploaie?”Țuică de electrozi"

”Tanita n-are cum să se strice vreodată”

”Și mai era și brînza Stilton”

”Asta ar trebui să fie la cîrciumă, un băiat care-ți zice dacă ești deochiat”

”AntiDoc poate să fie o formație care cîntă orice nu cîntă Doc”

”Alcool din rumeguș”

”Cum se numește poziția? Cocîrț!”

”Nicușor Dan n-ar avea voie aici”

”De ce-ai mîncat tu un baton de 500 de grame de unt ieri?”

”Orice e zi bună pentru că poți să te rupi în gură”

Ce zici cînd ai 80 de ani și mergi să-ți schimbi carnetul de conducere

”Nu doar Știința progresează ci și cealaltă echipă din Craiova”

„Crabul jamaican din Mica Sirenă sigur are marfă la el”

Nov 16, 202159:43
#54 - Urș

#54 - Urș

Draga ascultatorule, acest episod tras in vara, de care am uitat cu desavarsire pe un colt de etajera, s-ar putea sa nu fie pe gustul tau. De fapt, ar fi o minune sa fie. Dar asta nu ne-a oprit sa-l facem, pentru ca pe noi ne amuza. E amuzant sa sarim de la ursi si paine de cartofi la extraterestri analfabeti. N-avem nicio problema sa discutam despre Lidelurile si nebunii din viata noastra. Ne face o deosebita placere sa povestim lucruri de care ne amintim si radem doar noi. Dar tocmai asta e specificul podcastului nostru: sa n-avem niciodata succes. Desfa-ti o bere si asculta-l, sau fa tu altul mai bun, oricum ar fi, ursii tot sunt adusi din alte judete cu duba.

Ce-am baut

- Nordic Vibe Barrel Aged - Wheat Wine / Aegir Bryggery - Norvegia / ABV: 12%

- Colab 7 Vol 2: 777 - Triple IPA / Browar Birbant - Polonia / ABV: 8,7%

- Peche Mortel - Double Coffee Stout / Braserie Dieu de Ciel - Canada / ABV: 9,5%

Ce-am vorbit

- Copii pe trotinete si de ce ii uram atat de mult (boomer rant)
- Este sau nu impotriva firii un colab intre doua berarii masculine?
- De ce pana la Brasov faci mai mult decat pana in spatiu
- “Vizitati colturile umede din Romania”
- “Am fost in Covasna am zis saru-mana, am mancat paine din aia mare cu cartofi”
- “Eram in Profi in Covasna si imi facea cu ochiul asa, avea o Africana in cos”
- “12 ani mai tarziu ma bucur cand vad un Lidl”
- “Te-ai gandit ca poate era ca Sfanta Vineri si te ajuta daca-i dadeai bani?”
- Legenda ursilor straini adusi din alte parti ca sa deranjeze oamenii gospodari
- “Tantarii din Cluj sunt foarte lenti, te sug lent”
- Am fost in concediu, am baut bere si n-am facut poze.
- “Copilotul e cel mai important pilot al masinii. Cine-ti da biscuiti, cine-ti tine parul daca vomiti.”
- In ce oras din tara te-ai muta? Si unde vine ambulanta mai repede sa-l ajute pe Vlad sa nasca?
- Restaurantul care serveste oua cu avocado la orice ora din zi sau noapte.
- Cea mai mare dezamagire o sa fie sa descoperim extraterestri sunt prosti
- De ce s-a oprit extraterestrul la 52 de ani?
- Gaseste femei mature in galaxia ta
- Si eu chiar aveam 18 ani
- Cui nu-i place sa fie inconjurat de gunoaie
- Cum a gasit Vlad o comoara pe plaja la mare in timpul concertului lui Tudor
- De fiecare data cand omoram un om il ingropam sub un stejar ca sa iasa trufe
- S-au taiat batatoarele tarii si asta ne doare
Oct 07, 202101:18:01
#53 - Bonibon, barbut și băiețeală pe centura Piteștiului

#53 - Bonibon, barbut și băiețeală pe centura Piteștiului

În episodul de astăzi din Cribs, Ioan Mitroi de la Berero.ro și Hopsclub.ro a îndrăznit să ne primească la el în curte printre pisici, plante și țînțari, dar nu pentru că l-am obligat ci pentru că așa a vrut el să-și facă de lucru. Drept mulțumire, nu l-am lăsat să vorbească, ne-am hlizit imbecil, am vorbit haotic unii peste alții, am gâfâit în microfon insuportabil, ca șoșoaca pe scări, dar măcar n-am stricat nimic, am aflat secretul berii bune și am primit promisiunea fermă că la un moment dat o să bem bere de colecție, ținută în condiții improprii de-a lungul anilor.


Ce-am băut:

- Draft de la un băiat din portbagaj

- Liquid Desserts 08 – Salted Fudge Hazelnut Brownie Porter / Big Belly Brewing – Olanda / ABV: 10%

- Hurdaskellir NR.54 – Imperiat Porter / Borg Brugghus – Islanda / ABV: 11,5%

- Oude Geuze Boon (2017 – 2018) – Lambic / Boon – Belgia / ABV: 7%


Ce-am vorbit:

- Cum a dospit hip-hop-ul românesc în subsolul restaurantului rustic al tatălui lui Pepe

- Napolitanele Joe Economic, Madelinele, Bonibon și Lazer

- Se face în sfârșit berea cu colivă și dacă nu ne implicați o să faceți buba neagră

-  „Știu gropița, dar eu jucam barbut”

- Ginul din capul lui David vs. berea din veveriță

- „Luăm niște beri și le băgăm la Radu în beci”

- Secretul unei beri bune primit de la Mitroi în carne și oase

- Cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată

- „Pe mine m-a prins o dată Poliția pe centură la Pitești, după ce am mers în portbagajul mașinii”

- Plajele de nudiști și problemele neașteptate care pot să apară acolo

- „Nu-i ok să ai al treilea ochi în mână că se murdărește”-

- „De la sour-uri nu te trezești, te adâncești”

- Parcul Titănel între mit și realitate, provocări și oportunități

- „Noi fiind grași murim repede”

Aug 18, 202101:02:18
#52 – Bere de 18%, conuri de circulație și flăpăit de nări

#52 – Bere de 18%, conuri de circulație și flăpăit de nări

Ți-a fost dor de noi? Știm foarte bine că nu, dar ăsta nu e concurs de popularitate, e concurs de cine rămâne ultimul.

La fel ca o trupă mediocră de dance din anii 2000 care s-a întors la teatrul de vară din Neptun, Vlad și Radu revin în acest special de o oră și jumătate cu microfoane noi, mult prea bune pentru ce fac ei, pahare sclifosite din Franța și beri de iarnă cu lanțuri, ideale pentru cele 420 de grade C de afară.

Așa cum le șade bine unor oameni gospodari, se discută mult despre labă de urs, magiun cu heroină, salată de meduze, Coreea de Nord și echipa bancarilor, adică cele mai hot topicuri din lume la ora asta.

Pentru că o revenire nu e o reveneală fără un giveaway, de data asta avem și așa ceva. În ce constă pomana și cum poate ajunge chiar la tine în posesie, ascultă episodul și stai geană pe Instagram, o să afli la momentul potrivit.

Ce-am băut:

Maple Pecan Pie – Freeze Distilled Beer / Moersleutel – Olanda / ABV: 18%

Singularity – Imperial Stout Barrel Aged / Lehe Pruuliikoda – Estonia / ABV: 18%

Jam Up The Mash – Sour / Collective Arts Brewing – Canada / ABV: 5,2%

Oude Gueze Cuvee Rene (2019) – Lambic / Lindemans – Belgia / ABV: 6%

Ce-am vorbit:

Ilie de milioane: Ilie Dobre Cyberpunk AI, un AI care comentează meciurile automat cu vocea lui Ilie Dobre sau a ălora de la FIFA

Facem Giveaway cu pahare din Franța, stickere din România și bere de la Berero.ro

Bem bere de iarnă la 42 de grade și ne întrebăm de ce n-o să trăim foarte mult

Un lucrător forestier canadian la tine în pantaloni care face distilat de castori.

Obezitatea în Coreea de Nord și cântecele mentale de jale

Conspirația spionilor nord-coreeni din televizor care ies și îți dau karata

Am făcut niște pahare în Franța doar ca să nu le facem în UK, mersi Brexit

Cumpenii? Cumpănei? Cumpănii?

Radu spune ”A priori”

Bețivii și atracția lor specială pentru bolarzi și conuri de circulație

Țuică de arțar și teoria prunei.

”Românii specifici au plantat copaci”

”Păi după ce-a ars ăla viile”

”Eu la anal mă gândesc mai degrabă”

Magiunul cu poppy, cum să bagi magiun tirat pe stradă fără să te prindă gardă și cum să asimilezi mai bine magiunul fără să greșești orificiul sau mâna de administrare.

”Și știi toate țestoasele alea pe care le găsesc cu paiul în nas?”

Teens get high cu labă de urs fezandată

Țuică de noroi și sărăcie, dar mai ales țuica de pufoaică

Prizonierii hipsteri care fac trafic de culturi lactice pentru iaurt în închisoare

Povestea omului care și-a făcut propriul design de paste ca să țină mai mult sos

Povestea despre cum a găsit Vlad brânza perfectă pentru spaetzl.

”E din biblie, frate”

Vlad devine agresiv cu furculița când își vede bucata de brânză amenințată

Economia pătrățelelor de hârtie igienică

Scurta dar intensa carieră fotbalistică a lui Vlad la ”bancari” care încă îl urmărește și azi.

Ziua Națională ”Cine v-a lucrat aici”

”Un Mic-21 care aterizează pe un pat de muștar”

”Supraponderal și gurmand nu e același lucru”

Coriandrul și gena coriandrului.

Povestea despre cum a fost Vlad mofturos până la 20 de ani dar dup-aia Masterchef i-a schimbat viața și a ajuns să mănânce gândaci în Japonia, salată de meduze și țuică de șarpe.

Povestea seltzerurilor de la băi

Jul 14, 202101:34:21
#51 – Toate lucrurile au și-un sfârșit

#51 – Toate lucrurile au și-un sfârșit

Ce e viața dacă nu o serie interminabilă de discuții despre testicule de veveriță în timp ce bem bere canadiană cu zmeură? Adevărul e că am avut o serie bună de subiecte, de povești, de snoave. Am făcut 50 de episoade pe care nu le-a ascultat aproape nimeni. Am strâns trei doamne care ne ascultă uneori din greșeală. Dar acum s-a făcut seară și a venit timpul să strângem. A cântat doamna grasă. Uite, a venit deja miliția la terasă și măsoară distanța dintre mese. Chelnerii au început să pună scaunele întoarse pe mese. E timpul să închidem și să mergem mai departe. Pe curând și mulțumim că ne-ați ascultat la microfoanele astea*
S-a băut:
Blue Monk Special Reserve 2013 – Belgian Strong Ale / De Struisse – Belgia / ABV: 10 %
Rick and Murky – NEIPA / Mikkeler SD – SUA / ABV: 8 %
Solstice d’Ete (Framboise) – Berliner Weisse / Brasserie Dieu du Ciel! - Canada / ABV: 5,9 %
S-a discutat:
Am inventat o nouă zodie chinezească, o să vă placă, e ceva frumos, elegant, cât de cât
Tarte speciale olandeze cu mucegai, lumea le știe, noi nu, suntem săraci
”Eu simt fumul pe fundal” ”Pentru că ești hornar”
Motiv de divorț: povestea omului care își vindea sandvișurile de acasă ca să-și cumpere fast-food
Erotic fan-fiction cu Canalul Suez și cum și-a luat Vlad pahare liliace de pe China
Cameo.com și dinamica săracilor în natură
San Diego, veverițe și testicule
Întrebările doamne Cornelia și răspunsurile noastre confuze.
Magda MX5?!?
Care-i cea mai inutilă culoare și povestea culorii oficiale din anul nunții lui Vlad.
Doamna cu Marsala de la Apaca, vrem să știm dacă mai sunteți împreună cu soțul.
”Eu am trăit în perioada aia, nebunule”
”Mamă, cât de bună e asta, e mai bună decât ailaltă”
”Asta e brânză sau o bătătură”
Vlad face ASMR în limba canadiană
Povestea despre cum a fost mazilit Vlad în comitetul de bloc de către doamna Cornelia

*BTW e clickbait, lol, cum să închidem podcastul, ni s-a ars mixerul însă ceea ce e la fel de căcat, deci data viitoare ne auzim pe altceva :)
May 27, 202152:07
#50 - Orgasm cu brânză și decadență

#50 - Orgasm cu brânză și decadență

Ai sleep paralysis, dar demonul care îți stă pe cavitatea toracică și îți apasă organele e Gabi Tamaș în costum de iepuraș de Paște. Iepurașul se dă jos de pe tine și te atrage prin dulap într-o lume fantastică care seamănă îngrozitor de mult cu Băile Olănești în anul 1995. 

Întâlnești o Mamă Omida care fumează din narghilea care îți oferă 0,8 brânză la preț de un gram. Ți se alătură omul de fier vechi, omul care fumează paie, un bărbat în zodia leu și Toto, doar că Toto e chiar Tot Cutugno. Vedeți maimuțe zburătoare pe cer care aruncă cu ciocolată în voi. Guști. Nu era ciocolată. 

Înaintezi prin TikTokul bătrânilor, treci de barbershopul pentru hipsteri numit Perciuneria și îți dai seama că vorbești în franceză. Extratereștii te prind fără declarație și te închid într-o cameră întuecoasă cu un ou de 50 de centimetri. 

Din ou iese Iisus mic care îți spune că e nemulțumit de tine. Ajungi cu chiu cu vai la palatul vrăjitorului, dar țeapă vrăjitorul era mason și oricum avea program doar până la prânz, că azi e zi scurtă la stat. Din boscheți sar Ignațiu, Istvan, Raul, Adrian de la Sibiu și Adrian Normalul: „Țeapă, bine ai venit la Jackass!”

Ce s-a băut

- The Chocolate Manifesto – Triple Chocolate Milk Stout / Flying Monkeys – Canada / ABV: 10%

- Secred Heart V – Freeze – Distilled Beer / La Debauche – Franța / ABV: 27%

- Stay Berry Puft – Sour Fruited Berliner Weisse / Dankhouse Brewing – SUA / ABV: 6,4%

Ce s-a întâmplat:

- Avem și brânză: brânză olandeză, brânză franțuzească și brânză românească de Praid.

- „Are ciococolată și între degetele de la picioare”

- Doar la acest podcast: Boabe de cacao cumpărate orizontal

- Challenge: În episodul 100 mâncăm spaghete din aceeași farfurie.

- Omelette du șomaj: Povestea șoferului din Franța care a picat testul de franceză

- „Tu muți cocenii și vine un băiat, îți bagă microfonul sub nas și te întreabă dacă e ok să îți bați nevasta. Nu e ok!”

- „Tu nu ești pe TikTokul bogaților, ești pe TikTokul bătrânilor”

- Povestea cum am fost la Dristor Exchange și a venit un șaormar cu bonețică să vândă dolari

- OFERTĂ! Vlad își vinde pe gratis ideile geniale pentru restaurante! DOAR AZI!

- Nume de barbershop pentru hipsteri: „Perciuneria”

- Farmacia „Lance Armstrong” cele mai ieftine pastile din Boa, vândute la parpalac

- Motorașul lui Lance Armostrong și pompița de la natație

- „Dacă toată lumea bagă macaroane, tu ce faci?”

- „Je veux coucher sur le dos”

- „Cred că am mâncat o bucată de hârtie”

- Am băut o chestie care ne-a dat existența peste cap

- Te prind extratereștrii de la secția 16 fără declarație, ce faci?

- „Trebuie să ne gândim din punct de vedere medical, ca de obicei”

- „E o ipidemie, cineva trebuie să te uite, cine să te uite?”

- „De Paște găsești un ou de 50 de centimetri la ușă. Ce e înăuntru?” „Ceva mic și simpatic”

- O maimuță frumoasă care se învârte pe o creangă la Kinder

- Povești de la Oradia și locațiile masonice

- „Cine vrea să facă parte din loja noastră trebuie să aducă o capră”

- Discutăm despre mulții Isuși care trăiau în paralel și socialism

- „Creștinismul a jucat-o bine. Erau de agenții diferite, dar clientul era același.”

- Mulțumim la toată lumea și facem frumos pe dans și bune maniere.

Apr 28, 202101:07:03
49# - Puturoasa de Trascău și alcool care nu deranjează deloc

49# - Puturoasa de Trascău și alcool care nu deranjează deloc

Civilizația s-a sfârșit. Lumea e în haos. Te târăști prin viscolul infinit al iernii atomice printre ruine de Mega Image, Maxbet și Catena. Din câte știi, ai putea să fii ultimul om de pe Pământ și asta te îngrijorează pentru că nu știi să faci sarmale fără rețeta Jamilei. Cu ultimele puteri te târăști în spatele unei borduri de-a lui Negoiță, singura structură umană care a rezistat sfârșitului. Apoi deodată în fața ta apare un fum verde misterios, fumul ia forma unei fete frumoase care seamănă suspect de mult cu artista de muzică populară Vlăduța Lupău înainte să se opereze. Fata te îmbie să o urmezi: „Vino, bărbat puternic și independent! Urmează-mă spre o lume a plăcerilor inimaginabile! Vino să-ți arăt puturoasa”. Sleit după două săptămâni de mâncat doar șobolani și sos secret de la Dristor, o urmezi. Năluca se uită peste umăr la tine și dispare chicotind. Reapare 100 de metri mai încolo. Te strecori printre dărâmături și mațe descompuse de corporație care pe vremuri făcea CSR doar de formă. Fata morgana a dispărut. Ești dezamăgit, dar ai fi și mai dezamăgit dacă fata ți-ar zice că Clubhouse e viitorul comunicării între antreprenori și un loc cool în care poți sta de vorbă cu oameni din întreaga lume. Se vede o lumină. Se aude un sfârâit. Temător, apuci un stilou, pentru că ai auzit că stiloul e mai puternic decât sabia și te strecori spre lumină. Se aud voci de oameni. Vocile se apropie? Ce e mirosul ăla îngrozitor dar totuși atât de irezistibil? Până să-ți dai seama ce se întâmplă, nălucă îți dă brânci și aterizezi fix în mijlocul unei camere unde Vlad și Radu fac focul dezbrăcați în timp ce asezonează o Puturoasă de Trascău cu un Triple Vanilla Raspberry Russian Old Belgian Hazy NEIPA, învechit în butoaie de varză. Ți se întinde o puturoasă de Trascău și un craniu mic de rozător pe post de pahar. „Ai picat la fix, prietene! Hai să tragem episod”

S-a băut:

- Ekstra God Jul – Belgian Strong Dark Ale / Nogne O – Norvegia / ABV: 13,5%

- Pseudo Sue – American Pale Ale / Toppling Goliath Brewing Co. – SUA / ABV: 5,8%

- Surtur Nr. 8.8 (Bourbon & Cognac BA) – BA Russian Imperial / Borg Brugghus – Islanda / ABV: 13,6%

- Fog – Imperial IPA / Varvar – Ucraina / ABV: 8,3%

S-a vorbit:

- Puturoasa de Trascău, brânză zdravănă crescută în peșteră

- „Noi suntem altfel de distruși”

- Revelion cu Trinitas și Fuego, visul oricărui om

- „Noi ne-am protejat tot timpul”

- Cămăși de noapte fără chiloți și scufia de noapte

- Stafide și prunișoare, dar nu de la frig

- Povestea tipului din Norvegia care se boschetărește în mașini electrice

- Povestea cu brânza de pe meleagurile casei, să nu mai râdă băieții la bloc de mine

- Cum a deschis Vlad un durian la birou și n-a mai fost ales angajatul lunii după asta

- Și mai e și Garda Elvețiană care îl apără pe Papă

- Povestea despre cum Vlad a vorbit pe mail cu niște ucrainieni să-i lase un pachet într-un boschet din vamă *wink* *wink*

- O brigadă letală de clovni cu giumbușlucuri mortale

- Cum l-a atins Orange pe Vlad la gaura de respirat de la Delfin 5

- „O chestie mică de care nu poți să te apropii foarte tare de japonezi”

- Cum a fost Vlad pe Insula în care s-au filmat Pirații din Caraibe și a mâncat homar la masa sub care a dormit Johnny Depp în timp ce restul săracilor plănuiau cum să-l prindă și să-l mănânce

- „Zece maimuțe mici cu aripi nu pot să te ridice”. „Păi și ce, mă, capra ta e mistică?”, „E jumătate om, jumătate capră”, „Îmi pare rău și pentru om și pentru capră”

Apr 06, 202101:24:41
#48 – Cămăși cu clapetă și supt degetele de la picioare

#48 – Cămăși cu clapetă și supt degetele de la picioare

Știai că o să se întâmple asta, nu-i așa? Mai întâi au fost glumele cu șosete, apoi glumele cu brânză și glumele cu swingeri. Fără să-ți dai seama, timp de 47 de episoade ți-ai ros unghiile și ai crezut în mod naiv că ăsta doar e un podcast cu bere și lucruri, pe care nu-l ascultă nimeni, când în realitate noi te duceam cu zăhărelul și îi dădeam talpă spre adevăratul subiect, spre punctul culminant al agendei noastră secretă, ultimul mare mister al universului... Ai ghicit e vorba despre supt degetele de la picioare. Și înainte să zici că ție nu o să ți se întâmple asta niciodată, aruncă mai bine o privire spre degetele tale de la picioare chiar acum. Uită-te, am zis! Poți să bagi mâna în foc că din momentul în care ai început să citești prostia asta de text și până acum nu ți-a supt nimeni degetele de la picioare pe furișa? POȚI?!


Ce-am băut

- #03 DIPA – DIPA / To Øl– Danemarca / ABV 8%

- Stone Go To IPA – Sesion IPA / Stone Brewing - SUA / ABV 4,5%

- WRCLW Imperial Pastry Stout French Toast Maple Syrup Vanilla Cinnamon Nitro – Pastry Stout / Browar Stu Mostów– Polonia / ABV 10%

- Stone Tropic of Thunder Lager – Lager / Stone Brewing - SUA/ ABV 5,8%


Ce-am vorbit

1:09 - Turnir modern cu rulmenți ascunși în șosete

1:47 – Se mai folosește cartea de telefoane ca să bați suspecți la Poliție?

2:57 – „Suntem un podcast și pentru oamenii legii și pentru oamenii fărădelegii”

7:25 – Lifehack: povestea alcoolicului cumpătat și a lunii februarie

14:20 – Facem mișto de oamenii cu clapetă, ceea ce este profund greșit și e pare foarte rău

16:53 – invitați pe care dorim să-i avem la podcast: 1. Traian Băsescu, 2. Gabi Tamaș 3. Cristi Minculescu 4. Profit?!

20:47 – News flash: lăsați platforma de vaccinare, în Polonia și Canada nu se vinde alcool online

22:47 - Vlad își exprima civilizat nemulțumirea față de anul în care a câștigat Unirea Urziceni campionatul

24:01 – Povestea celor doi giurgiuveni care au furat doi struți și i-au mâncat și povestea surprinzătoare a animalului exotic scăpat de la Zoo Ploiești

26:08 – Pui fript cu pălăriuțe de minicofetar pe copane

26:57 – Cazul șoferul dibaci care și-a învelit victima în păturică și a zis că a murit de moarte bună

29:43 – Povestea umejoară a hoțului care suge degete de la picioare

32:00 – O să ne sugem toți degetele după pandemie?

36:00 – Povestea cercetătorilor din Wuhan și a liliecilor care le sugeau degetele și dup-aia le intrau în păr

37:21 – Prejudecăți legate de aricii de la țară care sug degetele de la picioare?

40:00 – Întrebările doamnei Cornelia

43:00 – Cum am băut ceai verde și-am crezut c-am făcut Covid, dar nu era Covid, era doar prostie

53:00 – Măroon yourself

Jan 27, 202101:02:42
#47 - Episod pe care trebuia să-l punem înainte de Revelion, dar l-am pus după

#47 - Episod pe care trebuia să-l punem înainte de Revelion, dar l-am pus după

Menuț mărgăritar, dragă ascultătorule și nu uita să fii mai bun anul ăsta. Măcar tu, că pentru noi e imposibil să fim mai buni fără să stârnim suspiciuni. Suspiciunile duc la pizmă. Pizma duce la pidosnicie. Și nimeni nu vrea pidosnicie în 2021, de-abia știm ce să facem cu covidul...

În acest episod foarte special, pe care trebuia să-l punem înainte de Revelion, dar l-am pus în mod convenient după, pregătește-te să auzi mult lucruri vechi de cel puțin un an. Cuvinte perimate. Idei antice. Povești care nu-și mai au locul în societatea modernă. De asemenea pregătește-te să-ți închipui doi bărbați supraponderali care își masează pectoralii în timp ce se gândesc la brânză. Mmmm brie. Mmmm Camambert. Mmmm burrata. Mai poți? Avem și șampanie, Tanita, CraftRo Awards 2021, Moș Crăciun, o poezie în poloneză și o referință obscură la Roberto Baggio. 

Hai, dă-i play, că n-are cum să fie mai prost decât revelionul cu Leana și Costel de pe TVR1. Și dacă e, poți să ne arăți pe un ursuleț de pluș unde te-a atins episodul nostru pe:

https://www.facebook.com/Beresilucruri/

https://www.instagram.com/beresilucruripodcast/

http://beresilucruri.ro/

S-a băut:

Two Of A KindNEIPA / Cloudwater Brew – UK & Equilibrium – SUA / 7% ABV

WRCLW Imperial Stout Coffee Nitro – Coffee Stout / Browar Sto Mostow – Polonia / 11% ABV

West Coast Rice IPAAmerican IPA / Untitled Art – SUA / 6,5% ABV

Strawberry Woo Woo – Strawberry Sour / Vault City – Scotland / 11% ABV

S-a spus:

„Noi suntem plugușorul”

„În decembrie mi s-a înnegrit instagramul”

„N-a murit unul dintre ei?”

Povestea despre cum a vrut Vlad să bea ca muncitorii în Irlanda, dar nu a fost lăsat de sistemul opresiv

Cum oropsește corona fanii adevărați ai fotbalului dar și nefanii nevinovații

„Eu nu vreau să fiu un om rău, DAR...”

Povestea de dragoste dintre români și camioane

Momentul în care citim lucruri neinteligibile în poloneză

Vlad vorbește despre „plaja sărbătorilor”, popularii cu boxa și ce e un menuț mărgăritar

„Da’ ăla de la Neogen nu face acum ceva videochat?”

Povestea aia bună cu Angelli de Căpșuni

Primul proiect de anvergură pentru 2021: ce băuturi de căcat să punem la învechit până în 2030 și de ce și COVID într-o sticlă?

Teodor Meleșcanu!

„Vlad care a făcut bere cu ardei iute”

Calendar ortodox dar cu beri

„Îți cade telefonul în apă, îl bagi în orez, bam îți scoate IPA din telefon”

Povestea „CraftRO Awards”

„Știi cum desfăceam noi pachete cu surprize și ne pica Roberto Baggio?”

„Îl omoară și pe Moș Crăciun și învie”

„Pe Hansel și Gretel îi băga la zdup”

Brânză, brânză, brânză, brânză, brânză, brânză

„Și să avem brânză diferită în fiecare episod”

Jan 04, 202101:18:53
#46 – Trafic de arme și cum am lărgit scorbura la mesteacăn

#46 – Trafic de arme și cum am lărgit scorbura la mesteacăn

Ești într-o saună estoniană aburindă. În stânga ta sunt doamne semi-dezbrăcate atrăgătoare. În dreapta ta e o piramidă de cranii. Te relaxezi cu un finnish sahti rece după o zi grea la mânat reni și lansat unicorni pe piețele internaționale. Doamnele râd și jonglează cu craniile. Deodată, se aude o împușcătură. Apoi o altă împușcătură. Apoi o altă împușcătură. Te enervezi, arunci un prosop pe tine și prosopul ți se încolăcește în jurul mijlocului ca o cobră regală ieșită din pantalonii lui Ciprian Marica. Ieși afară la -15 grade ca să găsești de unde vin împușcăturile. Înaintezi printr-o pădurice tânără de mesteceni. Împușcăturile se înmulțesc, se aud hăhăieli. Te enervezi și o iei la stânga, dar un Florin Condurățeanu sălbatic se sperie de tine și o ia la goană într-un luminiș. O iei la dreapta și vocile par să se apropie. Te despart doar câțiva metri. Cu ultimele puteri dai crengile la o parte și găsești într-o poieniță doi hăndrălăi care beau stout de zmeură, trag cu pușca și discută despre Lupul Fioros dar la Trup Armonios și Ursul Talabă. Răcnești la ei din toți rărunchii să nu mai facă scandal și hăndrălăii lasă puștile jos rușinați. Ești fericit că s-a terminat. În sfârșit pot să te întorci la mesteceni, la saună și la doamne. Dar chiar atunci unul dintre hăndrălăi te întreabă: „Auzi, șefule! Da măcar cartușele pot să le păstrez?”. Bine ai venit dragă ascultătorule. Ăsta e cel mai bun episod pe care l-ai ascultat vreodată.

Ce-am băut:

- Sauna Session – Birch Infused Beer / Tanker Brewery – Estonia / 4,7% ABV

- Mad About Howard – Rose, Raspberry Pastry Stout / La Debauche – Franța / 13% ABV

- Rakoczi Turos – Apricot Cake Gose / Mad Scientist- Ungaria / 10% ABV

Ce-am vorbit:

2:50 – Vlad ajunge la concluzia inevitabilă că mesteacănul rămâne cu tine. Dar dacă oare mesteacănul rămâne cu tine, pentru că n-a plecat niciodată, pentru că face parte din tine? Te-ai gândit vreodată la asta? Nu, pentru că te gândești numai la tine.

3:20 – Lansăm un apel omenesc către domnul Florin Condurățeanu: domnule Condurățeanu, spuneți-ne vă rugăm la ce face bine mesteacănul și în ce cantități? Semnat, doi iubitori de păpădie ahtiați după ceai de sunătoare și untul pământului.

4:50 – Radu se entuziasmează la gândul că poate în sfârșit să bifeze mesteacănul în albumul lui Panini cu beri din copaci pe care nu i-a mai băut până acum.

6:20 – Vlad se hotărăște că i s-a urât să mai doarmă acasă și o vorbește de rău pe Doamna Cornelia, săru-mănușițele și respectele mele, să știți că eu am încercat să-l opresc, dar nu te puteai înțelege cu el. Am impresia că și băuse nițel.

13:08 – Povestea luminoasă a omului care și-a construit un soare artificial dintr-o antenă parabolică veche.

18:00 – Radu povestește prost filmul Borat 2 pentru oamenii care nu au televizor, dar vor măcar să li se strice filmul.

29:41 – Povestea despre cum a fost Vlad prins traficând muniție adevărată pe un aeroport Internațional și cum era să fie probat adânc cu mănușa specială, până aproape de listele Interpol

34:20 – Scurt intermezzo în care Vlad mărturisește că e genul de om care dă mailuri care schimba lumea.

49:00 – Întrebările doamnei Cornelia și răspunsurile măscăricilor de serviciu.

53:00 – Radu povestește despre personajele din cărțile copilăriei: Gușterul Prudent, Ursul Talabă, Iepurașul Emanuel 2 de pe M6

59:00 – Secțiunea de limbi străine: Vlad citește impecabil în maghiară rețeta unei prăjituri cu caise apoi vrea să ocupe Ardealul.

Nov 26, 202001:10:16
#45 – Elvis și povestea cu varza

#45 – Elvis și povestea cu varza

Vine un moment în viață, dragă ascultătorule, în care orice om simte nevoia să vorbească liber 15 minute despre varză. Frunze de varză. Varză mică. Varză mare. Varză murată. Pentru noi acel moment a venit chiar acum și îl puteți regăsi în acest nou episod minunat. De asemenea, Elvis pare să fie o temă recurentă pentru că ne place Ștefan Bănică Junior, vine Crăciunul și chiar suntem atât de bătrâni. Stați în viață.

Ce-am băut:

Elvis – Milkshake IPA /Omnipollo – Suedia / 7,5% ABV

Blue Blood Fuck You!! – Cognac Barrel Aged Imperial Stout / La Calavera – Spania / 11,8% ABV

Caramelized Chocolae Churro Baltic Porter – Baltic Porter / Moody Tongue –  SUA / 7% ABV

Barrel Aged Dessert In a Can – Salted Caramel Choc Chip Cookie – Double Pastry Stout / Amundsen – Norvegia / 11,5 % ABV


Ce-am vorbit:

02:03 – Radu se murdărește cu smoked engleză la gură, de la o bere cu bacon

02:41 – Vă mai aduceți aminte de desenul animat „Banana Split” cu urși drogălăi cu coafuri afro? Comentați dacă vă aduceți aminte și voi de el sau doar ne-am dorit noi foarte tare să existe

05:20 – Adevărul despre cum a murit Elvis, doar aici la Dan Diaconescu în direct

06:30 – Vlad nu înțelege foarte bine cum funcționează trenurile, timpul și spațiul.

08:45 – Exercițiu practic: „Imaginați-vă că dizolvați bomboane într-o apă minerală slab carbonatată”

10:40 – Oameni marcanți din orașul vostru, subiect furat de la Raul. Astăzi, povestea cerșetorul cu accent american din Centrul Vechi și a cowboy-ului fotograf.

12:40 – „Între Bacău și București s-a pierdut o mână pe drum, dar nu știm dacă s-a pierdut, pierdut”

14:03 – Povestea emoționantă a lui Elvis din metrou care l-a atins pe Vlad cu Frank Sinatra la suflet, între Grozăvești și Semănătoarea

21:50 – Incredibila povestea cu varză, despre varză, povestită chiar de o varză

30:36 – „Asta voiam să zic. Diferența dintre noi și Americani...” Șoc și groază. N-o să-ți vină să crezi ce a urmat.

34:10 – Dușesse Dă Burboniă

35:00 – Vlad vă roagă frumos să nu mai intrați pe grup fără să ziceți parola, că altfel nu mai intrați pe grup și Radu trebuie să audă despre asta.

37:05 – Robotul rusesc securist

38:30 – Dumitru Prunariu și cum am absolvit ASE pentru desculți

42:35 – Povestea cu iz de Michael Jackson în care Vlad avea o singur mănușă de cauciuc.

46:00 – Bere cu gust de borâtură de șoareci. Gustul copilăriei. Churro cu intoxicație ținut în soare patru zile la Vama Veche.

50:30 – Radu strigă „înghețată casată” pe un ton foarte amenințător

56:53 – Doamna Cornelia ne întreabă „La ce am renunța”

1:00 – Ce superputere ai exercita asupra familiei tale dacă ai putea?

1:03 – Povestea tristă despre decârnățarea regelui cârnaților

Nov 11, 202001:08:35
#44 – Bere din Brazilia și amintiri din epoca de aur

#44 – Bere din Brazilia și amintiri din epoca de aur

Pune-ți centura, de siguranță și de castitate, dragă ascultătorule pentru că tot episodul ăsta e un uriaș rollercoaster emoțional care o să te ducă direct în anii ’90.

Pe fondul consumului exclusiv de alcool, Vlad și Radu o să te facă să plângi cu lacrimi manga care sar direct din ochi, ca un personaj din Sailor Moon. O să simți că Văcăroiu e prim-ministru. O să auzi lambada. O să vezi femei dezbrăcate în pix.

Ca niște pirați respectabil de la Sf. Gheorghe, avem pentru tine jocuri, avem filme, avem programe, avem discursuri pasionale în limbi străine pe care nu le cunoaștem și tot ce trebuie pentru o petrecere reușită. Trage-ți în față o pizza de la Panipat și un pahar de Tropicana, derulează caseta cu Dolph Lundgren și pregătește-te să o auzi pe Irina Margareta Nistor.

Lucruri care s-au băut:

Apricot Mosaic – Apricot Sour / Vault City Brewing – Scoția / 8.8% ABV

Abyssal – Russian Imperial Stout / 5 Elementos Cervejaria Artesanal – Brazilia / 12% ABV

Lucruri care s-au spus:

-  „Dup-aia a venit cineva și mi-a furat FIFA preistorică”

- „Omorai foca, nu trebuia să omori foca, dar o omorai.”

- „Să n-am tamagotchi a fost o alegere personală”

- „Când eram io mic se bătea și Charles Bronson”

- „Când a murit Corrado Cattani a fost doliu național”

- Cele cinci elemente: apă, foc, gaz, urși, internet

- Vlad vorbește douăzeci de minute în portugheză mai bine ca Ronaldinho călare pe Copabanana

- „Ăla nu e curacao, aia e lambada”

- „Tocmai i-am văzut încărcătorul de mac lui Vlad”

- „Suntem pe aceeași bicicletă în tandem dar pedalăm în direcții diferite”

- „Am suficiente lucruri la ficat, nu mai vreau să fac și pizmă”

- „Bărbații metrosexuali fără buletin”

- „Vreau să știu unde e Cumințenia Pământului chiar acum?

Oct 28, 202059:31
#43 – Episodul în care mai mult bere și mai puțin lucruri

#43 – Episodul în care mai mult bere și mai puțin lucruri

În episodul de astăzi, dragă ascultătorule, Vlad și Radu se regăsesc atât fizic cât și spiritual după o pauză foarte luuungă, ca păstorul de capre Peter și Heidi, Mitriță și mingea sau Bucureștiul și apa caldă.

Revenirea la origini, fără lagăruri sau invitați, e una de bun augur pentru gazde, deoarece astfel se pot dedica în întregime artei care i-a consacrat: degustatul științific de beri în scop strict academic. Dar asta înseamnă că s-au făcut unele sacrificii la capitolul „dialog mai savuros decât cel din filmele românești cu ciorbă”. Chiar și așa veți fi bucuroși să aflați mai multe despre meniul trei de la imprimantele Canon, Coca Cola și poporul mexican dar și berea craft pe care o scoate Ursus.

Nu uitați că avem Instagram frumi și f f profi.

Dar și

Un grup unde ne prefacem că ne pricepem la bere și lucruri


Am băut:

- Six: Peanut Butter Coffee – Double Pastry Stout / TrimTab Brewing – SUA / 9% ABV

- High Steaks – Triple IPA / Lobik – Slovenia / 9% ABV

- Amorena – Imperial Stout B.A. cu zmeură / La Debauche – Franța / 14% ABV


Am vorbit:

- Felicitări, bețivi, ați ajutat o cauză nobilă, yey!

- Povestea orașului cu cel mai mare consum de Cola din lume

- O a doua poveste cu Coca Cola, care nu ne sponsorizează cu nimic dar s-ar putea să ne dea în judecată

- Există Krusovice în realitatea sau doar ne-am închipuit?

- O poveste foarte tristă despre o imprimantă Canon și cum să intri în meniul 1 după ce ai intrat în meniul 3 și în meniul 0

- Povestea prietenului nostru, alcoolul extrem de simțit, care nu deranjează cu nimic

- Surpriza din decembrie, care poate implică o cutie sau nu, poate implică o pisică vie, poate una moartă

- Berea Bârlog, o analiză foarte științifică despre o bere pe care n-am băgat-o încă la scorbură.

- Vlad dă de zmeură și începe să vorbească în limbi străine

- Eticheta cu ăla care-l are tatuat pe Lenin

Oct 19, 202001:04:49
#42 – Povestea tragediei lui Marius din Irlanda, cu Ignațiu

#42 – Povestea tragediei lui Marius din Irlanda, cu Ignațiu

Podcastul nostru nu e cel mai bun podcast din lume, dragă ascultătorule, dar asta e ok pentru că nici tu nu ești chiar cel mai răsărit ascultător din lume. Serios, uită-te în oglindă, poți mult mai mult.

Cu toate astea, din când în când invităm oameni mult mai interesanți decât noi, cu povești care chiar merită spuse la cele mai bune podcasturi din lume. Una dintre aceste povești a spusă de prietenul și moderatorul nostru, Ignațiu, chiar în acest episod și descrie drama de nedescris prin care a fost obligat să treacă un conațional de-al nostru pe nume Marius, tocmai în îndepărtata Irlandă.

Din fericire, cea mai bună poveste din lume nu poate să vină singură așa că înainte o să primiți și alte povești mult mai adecvate despre karaoke, coptologie și bășini într-un borcan sau chiar într-un ou kinder. Așadar, puneți-vă chiloții de scandal și haideți să intrăm din nou în lumea minunată a lui Ignațiu, care deși pare mult mai scund după voce, e în realitate sosia lui Jurgen Klopp.


Ce-am băut:

⁃ 2x4 Dipa – Double IPA/ Melvin Brewing - SUA / 9% ABV

⁃ Dansul Ielelor – IPA / Doi Flăcăi – România / 6,5% ABV

⁃ Kipling – New Zeeland Pale Ale / Thornbridge – UK / 5,2% ABV

⁃ Brewdog vs. Northern Monk The Vermont Sessions – NEIPA / Brewdog – Scoția / 5,2% ABV


Ce-am vorbit:

⁃ cum a fost dat afară Ignațiu din România pentru karaoke și cum i s-a interzis să se mai întoarcă vreodată, anul ăsta

⁃ gena neanderthaliană a populațiilor scandinave care pur și simplu ne face scârbă

⁃ șapte ani în căluș sau Brokeback Munții Rodnei, povestire voinicească

⁃ Muntele de hamei din Staropramen, vărul coptolog al lui Ignațiu, pescuit pe Crișul Negru și borcanul cu flatulențe, asta e o poveste care merită propriul episode dar nu există suficientă apă în Crișul Negru din fericire

⁃ pizza cu guvizi, ayahuască și experimentați sărăcia

⁃ Oameni care-și bagă în duoden lucruri pe care n-ar trebui să și le bage, povestiri interne de la camera de gardă

⁃ “Uite aici nu sunt de acord cu nimeni” (Vlad, 2020)

⁃ fanteziile cu ipohondrii și de ce dor atât de tare

⁃ Povestea lui Marius din Irlanda, aka. Best story eva

Oct 05, 202059:47
#41 - Zoo și bere cu Ignațiu

#41 - Zoo și bere cu Ignațiu

În primul lor episod după experiența traumatizantă cu bere lager dar și succesul internațional al video-ului lor despre IPA, Vlad și Radu se poartă ca două adolescente derutate care se întorc mereu la prietenul mai în vârstă care le-a rănit, și anume la Ignațiu dă Irlanda.

Din fericire Ignațiu are suficiente povești pe care n-a apucat să le zică data trecută astfel încât puteți să aflați cum s-a resimțit moartea lui Bobby din Dallas în județul Bihor, povestea wholesome a lui Mircea Marian, de ce nu-și curăță pub-urile de la sat instalația de Guinnes, de ce nu e ok să negociezi ca român în Africa de Sud și cum a mâncat el pâine cu sare ca să se pregătească pentru pușcărie.

S-au băut:

- Almond Suicide – Imperial Stout / Blackout Brewing – Romania / 10.5% ABV

- Chocolate Chip Trip – Double Milk Stout / Blackout Brewing – Romania / 9.5% ABV

- BrewDog vs Norhern Monk: The Vermont Sessions – NEIPA / Brewdog – Scoția / 5.2% ABV

- Kipling – New Zeeland Pale Ale / Thornbridge Brewery – UK / 5.2% ABV

- Hopstravaganza 2019 – NEIPA / White Hag – Irlanda / 6.2% ABV

- Organic Pale Ale – Pale Ale / Mikkeller – Danemarca / 4.3% ABV

- Hashtag Life – Mead / Mead Scientist – Ungaria / 10% ABV

- 2X4 Dipa – DIPA / Melvin – USA / 9.9% ABV


S-au vorbit:

- Vlad insistă să răspundeți la întrebarea secretă dacă intrați pe grupul nostru de bere, altfel o să fie supi tare, hai plz, thnx, bye

- Pubul din Irlanda care nu-i lasă pe cei de la Guinnes să le curețe instalația. Get it?

- Sifilisul ca ingredient secret

- Cum a ajuns Ignațiu să urască moșii clopotari, panarițiul și varză murată

- Moartea lui Bobby din Dallas în România profundă

- Cum a fost Vlad la Zoo și s-a transformat în unchiul adoptiv de la oraș care nu i-a bătut

- O jumătate de nurcă e o căciulă

- Urgangutanul ăla era ca Wilhelm Tell cu rahat

- Cine face asocierea dintre vreme și sour?

- Cum au făcut leii pipi pe Radu la Oradea și acum fac doar la bancă

- Ce au în comun Ignațiu și Nuțu Cămătaru în afară de traficul de carne vie?

- Pâine cu sare vs. paine cu zahăr.

- Ciungul și semințele.

- Meciul vieții lui Mircea Marian

- Gala Galaction și oculta mondială

- Cea mai scurtă poveste din lume: Calu era un câine de la bloc


Nu uita să ne vizitezi pe Instagram: https://www.instagram.com/beresilucruripodcast/

Și mai ales pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kLUYcT-v1LU

Dar și pe Ignațiu: http://nestire.ro/

Sep 17, 202001:23:21
Campionatul de Bere de Supermarket: Campioana

Campionatul de Bere de Supermarket: Campioana

Opt beri. Șapte țări. Doi arbitri și jumătate. Tribunele de drojdieri sunt în picioare cu mâna la ficat pentru intonarea imnului. Berile lager mediocre se răcesc pe margine. Paharele de blindtasting se usucă în vestiar. Vor câștiga bulele, gustul fin, hameiul sau mirosul de șoareci uzi lipiți în fân? Se aude fluierul de start. Nu poate fi decât o singură campioană. Iar aceasta e...


Playoff:

1: Efes Draft (aka. Berea all-inclusive) vs. Stella Artois (aka. Manekin Piss)

2: Hopfen Konig Eggenburg (aka. Nu e aia pe care v-o amintiți voi) vs. Budweiser (aka. Aia cehească nu aia americană)

3: Ursus (aka. S-au găsit urme de ursus) vs. Pilsner Urquell (aka. Sponsorii lui Vlad)

4: Fischer (aka. Berea pe care n-am mai găsit-o la Mega) vs. Zhiguli Barnoe (aka. Apa minerală a domnului Putin)

5: Winner 1 vs. Winner 2

6: Winner 3 vs. Winner 4

Marea Finală: Winner 5 vs Winner 6


Lucruri random care s-au strigat din tribună:

„Și-am văzut eu acolo la magazinul rusesc: bere slab alcoolizată, hopaa”

„Miedul îl ținem pentru când aruncăm tinerii ăia în sulițe”

„În 500 de ani e nasol că tot trebuie să-ți faci familie și prieteni”

„Am luat gura morții”

”Nu-mi place în peșteră că te trage curentul, te trage la oase, e urât”

”E o discuție de ce-ai porumb, de ce n-ai porumb. Oamenii sunt ciudați”

”Cine n-avea hamei pe final?”

”Davai ceas, davai palton”

”Mihai Șora ne-a adus Stella Artois în România cu trenul”

”E super tentant să-ți controlezi părul de pe corp”

”Vrei să facem water-sports cu bere?”

”Eu nu cred că Uniunea Europeană permite o gură atât de largă”

”90 la sută din ascultătorii noștri au un loc de muncă”

Aug 21, 202001:06:58
Campionatul de Bere de Supermarket: Calificări Grupa B

Campionatul de Bere de Supermarket: Calificări Grupa B

În rundă a doua de calificări a campionatului lor mediocru de bere de supermarket, Cupa Ficatul de Aur, Vlad și Radu au primit ajutorul colaboratorului lor Adrian, care a adus din Ardeal brânză și povestiri triste dar f f adevărate cu Omnipollo.

Ca și prima oară, s-a făcut blind-tasting cu 12 beri (91,66% lager), în pahare identice, punctându-se destul de imparțial gustul, aspectul și mirosul. Spre deosebire de prima dată, de data asta au fost și surprize. Una legată de duetul Heineken-Carlsberg și a doua de la marea câștigătoare a serii. Dacă vreți să aflați cele mai puțin proaste patru beri din grupă, ascultați până la final.


Echipe participante:


Italia – Birra Moretti

Japonia – Asahi Super Dry

Ungaria – Tiltott Csiki Sor (e bock nu lager, atât s-a putut)

Rusia – Zhiguli Barnoe (no zaieț, no pagadi)

Olanda – Heineken

România – Ursus Regele Berii

Cehia – Pilsner Urquell

Suedia – Carlsberg (atât s-a putut)

Polonia – Lomza

Moldova – Chișinău Blonda

Franța – Fischer Tradition

Germania – Beck’s


Lucruri random care s-au strigat din tribună:


„O să-i spunem berea no zaieț pagadi”

„Dacă îți amorțești o mână înainte să fumezi, e ca și cum ai fuma cu mâna altcuiva?”

„La cărat plasele depinde foarte mult cum e formată musculatura pe o parte sau pe alta”

„Bere cu gust de șoareci lipiți de paie”

„E un pic de grajd acolo”

„S-a anunțat la bar: aveți grijă că berea asta e 60 de lei”

„Când simt mirosul nasol mă burzuluiesc”

„Da tu aveai, mă, voie cu parapanta? Vino tu la Sibiu să te văd dacă poți să sari! Chem poliția”

„Gustul care nu te omoară te face mai puternic”

„Pipi de motan bolnav la rinichi”

„Mirosul de carton ud o să mă urmărească toată viața”

„Eu n-aș avea încredere în cineva cu atâtea tăieturi”

„Doamna Cornelia joacă foarte tare, chiar dacă nu pare”

„Culoarea e între pipi chimic și altceva”

„Și sângele rămâne pe pahar”

„Simt puțin medicament vindecător”

„Cea mai offensive chestie e că în State berea asta e 40 de dolari”

Aug 10, 202001:10:02
Campionatul European de Bere de Supermarket: Calificări Grupa A

Campionatul European de Bere de Supermarket: Calificări Grupa A

Bună seara și bine v-am găsit la campionatul nostru de beri oribile. Din tribunele cochete ale stadionului „San Biro” vă salută gazdele dumneavoastră de astăzi, Teoharie Coca Vlad, Radu Motanu și Istvan Mironică, care au făcut blindtasting cu primele 12 beri lager de supermarket, participante la competiție.

Scorurile au fost strânse, s-au făcut mari sacrificii, dar la final s-a tras linie și s-au ales cele mai puțin oribile patru beri care merg departe în play-off. Dacă vreți să știți care sunt, ascultați până la final și urmăriți competiția noastră absurdă în continuare.

Vă reamintim că n-avem nimic cu nicio bere în particular, nu e o competiție oficială sponsorizată de cineva și face asta doar for fun.

Echipe participante:

Turcia – Efes Draft

Țara Galilor – Stella Artois (se fabrică și acolo, bine că sunteți voi deștepți)

Danemarca – Tuborg

Belgia – Mega 365 Pils (:p)

Belarus – Koronet Lager

Austria – Hopfen Konig (două degete)

Anglia – Miller Genuine Draft

Grecia – Mythos

Scoția – Amstel

Spania – San Miguel

Irlanda – Budweiser (da, da, știm)

Portugalia – Daura Damm (e iberică, nu mai comentați)


Lucruri randomcare s-au strigat din tribună:

„Combinație de paracetamol cu nimic”

„Doamna Cornelia e păpușarul din umbră și noi suntem păpușile ei de carne.”

„Închipuiți-vă că sunteți în depozit la Emag și s-a inundat sau ceva. Așa e gustul”

„Reguli stupide, podcast stupid”

„Note discrete de săpun și Fairy cu lămîie”

„Ați bea asta dacă e leacul la COVID?”

„Uite, tată, aici e câine ud”

„Îmi lăcrimează ochii”

„Prin comparație ciorapul de la Ciuc e lână din aia bună”

„Cea mai nu groaznică bere”

„Ăsta e la fel ca C-ul dar are și uraniu”

„568 de mililitri de durere”

„Lichidul de parbriz al lui Satan”

Jul 29, 202001:29:38
#40 - Lansăm Campionatul Berilor de Supermarket și răspundem la întrebări

#40 - Lansăm Campionatul Berilor de Supermarket și răspundem la întrebări

Pentru că nu știau ce să mai facă ca să-și facă rău singuri, Vlad și Radu au inventat o nouă competiție internațională: Campionatul European al Berilor Proaste de Supermarket (CEBPS), cunoscută între prieteni și sub numele Cupa Ficatul de Aur „Gabriel Tamaș” 2020.

În ce constă această competiție care sună prea bine ca să fie adevărată?

Mă bucur că ați întrebat. Se iau douăzeci și patru (24) de beri lager de supermarket din douăzeci și patru (24) de țări europene participante la Euro 2020. Se exclud unele țări pentru că n-am găsit. Se înlocuiesc cu alte țări pentru că am găsit. Se adaugă Japonia pentru că sunt regulile noastre și putem să facem orice. După care se organizează calificări la grămadă și meciuri eliminatori, toate constând în blind tasting și note obiective, pe onoarea noastră de cercetași. La finalul turneului, care se întinde pe mai multe episoade, se desemnează cea mai bună bere proastă și cea mai proastă bere proastă. Cine va câștiga? Cu siguranță nu noi.

Cu ce putem să ne delectăm în acest episod?

Cu tragerea la sorți a grupelor de calificare, moment organizat super profesionist și care în niciun caz nu e plictisitor. Cu Vlad și Radu care pronunță nume de țări într-un mod suav. Cu o sesiune de „Întrebări și răspunsuri” de la fani în care se clarifică probleme extrem de importante: „Ce lucruri stupide vrem să mai facem?”, „Câte beri am băut în total la podcast?” și „Când trecem pe video?”

Ce beri ați băut?

Caramel Fudge Stout – Imperial Stout /  Brouwerij Kees – Olanda / 11,5% ABV

Põhjanael – Baltic Imperial Stout / Pühaste Brewery - Estonia / 9,3% ABV

Jul 21, 202048:12
#39 - Fundul sărat al Mării Baltice și vacanțe de coșmar

#39 - Fundul sărat al Mării Baltice și vacanțe de coșmar

În episodul de azi al călătoriei lor fantastice prin centrul ficatului, Vlad și Radu își aduc aminte cu plăcere de toate locurile groaznice în care au fost în vacanță. Mă rog, nu chiar de toate. Doar de unele. Mai sunt și alte episoade de făcut, trebuie să conservăm materialul că nu suntem fabrică de vacanțe de coșmar. Anyways, rămâne totuși povestea aia când au fost cu cortul în Vama Veche și s-a întâmplat chestia aia. Sau atunci când au fost la căsuțe în Bușteni și s-a întâmplat chestia ailaltă. Ca să nu mai zicem de data aia când au fost în gazdă în Constanța și Dracu îi împungea cu o furcă noaptea. Haha, ce vremuri bune. În fine, ați înțeles ideea că nu sunteți niște rapperi imbecili de 40 de ani care au fumat toată țelina din grădină.

La sfârșit, dar nu la coada clasamentului ca Dinamo, discutăm despre noul nostru proiect ambițios: Campionatul European de Bere din Supermarket, o competiție de uz inter în care luăm beri obișnuite de la supermarket, din majoritatea țărilor participante la Euro, facem blind tasting, dăm note și la final alegem o campioană a merilor mediocre care să aducă glorie eternă țării de origine. Stay tuned pentru detalii.

Bere:

- Double dippy Doo – DIPA / Dry & Bitter – Danemarca / 7,5% ABV

- Omnipollo Lorelai – Imperial Coconut Porter / Omnipollo – Suedia / 10,5% ABV

- Go all the way - Sour Raspberry IPA / Hop Hooligans – România / 6% ABV

- Landsort Deep – Sour / Puhaste – Estonia / 10,6% ABV


Lucruri:

- Pepene! Harbuz! Lubeniță!

- Căciula de dac e dreadlock-ul românesc, o porți, nu trebuie să te speli pe cap

- Radu și-a cumpărat o tigaie foarte mică și e foarte încântat de tigaia lui mică după care a făcut un sandviș care i-a înfundat arterele coronare cu colesterol așa cum a îndesat școala românească cunoștințe inutile în Selly. Respiră!

- E ok să-ți hăckuiești cuptorul electric ca să faci pizza napoletană perfectă dar să dai foc la restul casei? Da sau nu? Votați acum.

- Radu repornește economia și îi povestește lui Vlad cum s-a schimbat lumea în Centrul Vechi

- Cum a fost Vlad să se joace la baraj, în timp ce Radu a nimeri Brăila dar nu și vulpile de pe drum

- Vlad povestește cum a fost momit să meargă cu cortul la Vama Veche dar nu a încăput cu totul în cort

- Radu era să moară în direct în timp ce Vlad spune că lui îi place zmeura.

- Ce loc vreți neapărați să vizitați după pandemie?

- Care-i cea mai nasoală dependență de avut?

- Cum era Vlad să traumatizeze un copil care făcea caca la oliță.

- Cum vrea Radu să bântuie sediul ANAF Sector 4 pe veci.

Jul 07, 202001:31:57
#38 - Estonia și cum a primit Vlad carne de la niște ciori

#38 - Estonia și cum a primit Vlad carne de la niște ciori

Călătorule, exploratorule, chiparosule, ia-ți ceva de băut. În episodul de azi, Vlad și Radu abandonează subiectele lor obișnuite și se afundă adânc în misterele planetei Pământ, înregistrând practic o Teleenciclopedia pentru drojdieri și furând pâinea de la gură unor instituții mult mai titrate precum Discovery Channel, History Channel, La Ciotoianu mici și cărnuri la grătar. Bagă bine la cap David Attenborough că altă dată nu mai vezi așa ceva.

Se discută despre psihologia umană în pandemie și ce rol joacă în asta mamele celor fără mască. Vorbim de Căpitanul Pandemie. Atacăm subiectul delicat al relațiilor porcoase dintre daci și samurai. Ne aducem aminte de mari citadele dispărute din istoria României. Călătorim virtual în țările baltice, zona industrială și nu în ultimul rând tratăm subiectul delicat al relației lui Vlad cu o îndrăgită specie de păsări negre. La final, răspundem excelent la toate întrebările incomode ale Doamnei Cornelia și facem pizza cu blat UNESCO.

P.S: avem filtru de instagram. Dacă vrei să vezi ce face intră pe @beresilucruripodcast

Bere:

 • Anagram - Bluberry Cheescake Stout / Omnipollo - Suedia / 12% ABV
 • Impetus Noir - Burbon Barrel Aged Imperial Stout/ Puhaste - Estonia / 12,5% ABV
 • Sour Suzy - Berliner Weisse / Lervig - Norvegia / 4% ABV
 • Dessert in a can Neapolitan Ice Cream - Pastry Stout / Amundsen - Norvegia / 10,5% ABV

Lucruri:

 • Izolarea, momentul perfect să renunți definitiv la oamenii din viața ta, dar și la ceilalți oameni
 • Cum am făcut fisting la Real Beer Shop
 • Îi întampinau dacii pe samurai tăind un porc sau nu?
 • Brașov Orașul Tallin, zona industrială, dacă ai râs la gluma asta medie ești foarte foarte bătrân
 • Pronunțăm Calvados într-un mod foarte sexy și ASMR
 • “Butoiul nu e totul, dar ajută...”, cuvinte pline de har după care ne ghidăm viața
 • Berile din Estonia vs. Berile din Lituania și Letonia
 • Oamenii fără mască și mamele lor
 • Cine mai era în afară de Astral și Kappa? Răspundeți prin SMS.
 • Căpitanul Pandemie
 • Grupuri, grupuri, mii de grupuri
 • Avem filtru de Instagram care-ți zice ce bere craft ești. Use it.
 • Povestea lui Vlad despre cum a fost atacat de ciori cu carne
 • Povestea despre cum delfinul roz de amazon este mai potrivit decât capra
 • Unde am fi sărbătorit primul an de podcast dacă mai trăiam
 • Barul Omnipollo din Popești Leordeni lânga Glina și Mici ca la Ciotoianu
 • Tehnici de întindere a blatului de pizza napoletană, parte a patrimoniului UNESCO
 • Am împlinit un aaaaaaaaan
Jun 19, 202001:20:35
#37 - Omul cu piscină în sufragerie, plutonul de execuție și Duchesse de Bourgogne

#37 - Omul cu piscină în sufragerie, plutonul de execuție și Duchesse de Bourgogne

În spectacolul de astăzi al celui mai alcoolic circ ambulant din lume, Vlad și Radu dau drumul la maimuțe, iar maimuțele se pun cu fundul lor roșu și strălucitor pe visele și aspirațiile unui biet om din Cluj care și-a făcut și el o piscină în living.

Urmează două femei cu barbă care vă spun cum s-au gândit ele să facă un celebrity deathmatch între berile craft din România, în loc de Euro, și cum asta o să le aducă butoaie de mumu de la toată lumea. Stați tunați, revenim cu amănunte.

În încheiere, dintr-o mașină minusculă coboară foarte mulți clovni cu nasul roșu *honk honk* care vă vorbesc despre diferite mutilări corporale și posibilitatea de a sta în fața unui pluton de execuție *honk honk*.

P.S. Nu uitați să intrați pe grupul nostru „Un grup unde ne prefacem că ne pricepem la bere și lucruri”, cel mai bun grup din lume, care nu vă deranjează cu nimic.

De asemenea Vlad a muncit două luni la un filtru de instagram care vă zice ce bere craft românească sunteți. https://instagram.com/ar/296311654709976/


Bere:

- Hej 5 – Ipa Triple New England /Dry and Bitter – Danemarca / 10% ABV

- Freak Wave – NEIPA / Gamma – Danemarca / 6,5% ABV

- Double Nikki – Double IPA / Omnipollo – Suedia / 8% ABV

- Duchesse de Bourgogne - Sour – Flanders Red Ale / Brouwerij Verhaeghe – Belgia / 6% ABV


Lucruri:

⁃ Work from home forever și ecosistemul din Delta Văcărești de acasa

⁃ Procedeul select de dry humping la bere

⁃ L’esprit de l’escalier și alte cuvinte în limbi străine pe care nu le stăpânim

⁃ Proiectul nostru măreț care ne va aduce butoaie de mumu: mecanism, tragere la sorti, arene

⁃ Omul cu piscina in sufragerie, metrul cub de apa și anghila electrica eoliana

⁃ Bill Gates las-o pe Denisa unghii cu gel in pace

⁃ Povestea tragică a drojdiei saison care a fost sacrificată pentru pâine și pizza

⁃ Dacă se poate să nu mai folosim termenul nebere, mulțumim frumos

⁃ Grupurile de pe facebook, cui servesc și pentru ce?

⁃ Intrați pe Grupul unde suntem porumbei și mai ales Grupul unde ne prefacem că pricepem la bere și lucruri

⁃ Călaretii apocalipsei varianta 2020

⁃ De ce functionează plutoanele de executie doar la 5 dimineata, ce-ați mânca înainte de fericitul eveniment și de ce e Burger King ?

⁃ Dureri de șale și șapte oportunități

⁃ Trei dinți pierduți sau glonț în genunchi?

⁃ Dinți de lemn de pin

⁃ Cum s-a retras Vlad din viața sportivă inainte să și-o înceapă cu adevărat

Jun 02, 202001:25:14
#36 – Probleme de sănătate, oxidare și ce supererou e nevastă-ta

#36 – Probleme de sănătate, oxidare și ce supererou e nevastă-ta

În cel mai medical episod al lor de până acum, Vlad gâfâie pasiv agresiv iar Radu își trage nasul de la alergia la ștevie, pentru că i-a bătut Dumnezeu pe amândoi să fie grași și plini de afecțiuni incompatibile cu umorul.

Examenul fizic sumar continuă cu o discuție interminabilă despre nesănătoșii care zic că berea la sticlă e mai bună ca berea la cutie, și ce înseamnă oxidarea bolnavă a berii, pînă ajunge în stadiul de morena, coptură galbenă puroi. Un consult oftalmologic atent duce la descoperirea unei vecine cu sabie cu ciucuraș pe acoperișul de peste drum. În încheiere discuția se axează anormal de mult pe explorarea sistemului digestiv și meteorismului abdominal, așa că totul se termină cu un mare măcănit de rață.

Bere:

- Gingerbread Koschei – Spiced Russian Imperial Stout / Hop Hooligans – Romania / 11% ABV

- Magnapoli –Apple Pie Strawberry Cup Imperial Stout / Omnipollo – Suedia / 12% ABV

- Bearded Lady – Barrel Aged Bourbon Imperial Stout / Magic Rock Brewing – UK / 10,5% ABV

- Hokus Pokus Mosaic Nelson Sauvin Pale Ale – Pale Ale / Omnipollo – Suedia / 5,5% ABV

Lucruri:

- L-am demascat pe Ilie Pișcot, omul supărat de fum, dar nu ăla de grătar, wink wink

- Vlad spune „Test cutanat” și s-a testat de gândaci într-un gang cu floarea soarelui și pelin

- Ce fac fetele cu acid hialuronic în buze, sub mască

- Autobiografia lui Stephen Fry și alergia la șampanie

- Pahare de la Hopsclub.ro

- Discutăm despre oxidarea la bere și veșnica rivalitate dintre berea la sticlă și berea la cutie

- Spirt trecut prin mască la Vaslui

- Sabia cu ciucurași a vecinei TikTokerițe a lui Vlad și cât de ignoranți suntem noi

- Filme cu animale la care plângem ca niște bolovani

- Ce supererou vrei să fie nevastă-ta?

- Flatulații un an întreg

- „Așa e și-n pușcărie” și oamenii nu mai au bun simț și respect

May 21, 202001:16:16
#35 – Transpirație de mexican și spargem izolarea cu Ignațiu de la Irlanda

#35 – Transpirație de mexican și spargem izolarea cu Ignațiu de la Irlanda

În primul lor episod internațional, realizat prin mijloace tehnologice avansate și magie de la lepriconi, Vlad și Radu îl vizitează pe Ignațiu de la Irlanda, sugar-daddy-ul lor preferat, care după voce pare un bărbat scund, chel și fără barbă pe nume Paul sau George, dar în realitate nu este nici pe departe. 

În mod evident, se vorbește despre pandemia la români, despre tunsori în izolare, despre cartofii din Irlanda și despre un reparator de televizoare alb-negru pe nume Feri-Bacs. Nu se vorbește în schimb despre niciunul din subiectele pe care le pregătise Ignațiu, pentru că deal with it Ignațiu, nu ești tu căpitanul aici. Căpitanul e un pirat somalez dintr-o memă. 

Pentru ca episodul să fie complet, Doamna Cornelia pune întrebările corespunzătoare, iar pe Ignațiu îl vizitează poliția la ușă ca să vadă dacă e ok. Discutabil! 

Bere: 

Pale Ale – Pale Ale / Sierra Nevada – SUA / 5,6% ABV 

Lupuloid – IPA / Beavertown – Anglia / 6,7% ABV 

Brown Cheese and Waffles - Imperial IPA / Amundsen Bryggeri – Norvegia / 8,5% ABV 

Life and Death – IPA / Vocation Brewery – SUA / 6,5% ABV 

Clinging to a Rock - Imperial IPA / Garage Beer – Spania / 9% ABV 

Horse Rider – Baltic Porter / Naparbier - Spania x Pohjala – Estonia / 10,1% ABV 

Lorelei – Imperial Coconut Maple Porter / Omnipollo – Suedia / 10,5% ABV 


Lucruri: 

Vlad îi laudă pocalul lui Ignațiu într-un mod bărbătesc.

 Care-i faza cu oamenii care fac teleconferințe cu pantalonii pe ei și nu au alpace de suport emoțional pe fundal? 

Bere cu transpirație de mexican care face tacos în maieu.

Reguli tâmpite în țări avansate și simetria panicii de pandemie 

Tunsori de carantină și cum ne vor ajuta să stăm departe de alți oameni. 

Avem surprinzător de multe povești despre un spălător cu presiune și salvat balene. 

Beri cu lămâie și cidru. 

Lepriconi și handjoburi. 

Ceai dansant, sindrofie, bairam și lucruri care sunt perfect legale în Irlanda, domnilor ofițeri. 

Cine ar câștiga dacă s-ar bate câinii cu rechinii pe uscat? 

Povestea lui Feri Bacs, reparatorul de televizoare alb-negru, dar doar pe jumătate 

Nevasta îți posedă corpul două săptămâni. Ce vrei să nu facă cu el? 

Quizuri cu medici și Regele Mihai. 

Ce nu e voie să se întâmple la tine-n casă, în afară de Martorii lui Iehova? 

Foametea cartofului și pandemia zăpezii din Irlanda. 

Subiectele lui Ignațiu și la un like mai facem un episod.

May 13, 202001:36:57
Bere și Scurte #3 – Kitana pe acoperiș și orașe fantomă

Bere și Scurte #3 – Kitana pe acoperiș și orașe fantomă

În episodul asta de Bere și Scurte, Vlad și Radu ar fi putut să împartă o cameră de hotel cu Ciprian Marica, dar nu le place la Cluj. Ar fi putut să salveze Ardealul, dar le place prea mult kurtos kolacul. Ar fi putut să găsească vaccinul pentru COVID-19, dar ei știu că nu vaccinul contează, adevărata comoară e prietenii pe care ți-i faci pe drum. În consecință, atât s-a putut.


Bere:

- Oriel Quadrupel – Belgian Quadrupel Barrel Aged în butoaie de Zetea / Oriel – România / 11% ABV

- The Teaches of Peaches – Peach Sour / Santocristo – Spania / 3,8% ABV


Lucruri:

- Bem bere dintr-un pantof cu toc cu mâinile încârligate, fiecare la el acasă

- Când ții berea în butoi, ea scade

- Minerul Lupeni, hey, hey, hey

- De ce nu e bine să cumperi un oraș fantomă dacă ești un milionar din IT

- Cât de repede livrează Cargus dacă stai într-un oraș fantomă?

- Kitana cu evantaiul la vedere pe un acoperiș din sectorul 2 din București

- Ce faci când vine drona la grătar?

- Ai noștri ca antenele 5g

- Brews Brothers, păreri, opinii și impresii

- Bere din cizmă la Bacău și cum a spart Vlad un pahar

- Să vină domnul Iohannis

Apr 30, 202033:43
Bere și Scurte #2 – Conspirații, salată biof și fierăstraie pendulare
Apr 21, 202026:10
Bere și Scurte #1 - Fetișuri, popi și amante

Bere și Scurte #1 - Fetișuri, popi și amante

Universul se dilată, dar ce-ar fi dacă v-am spune că puteți să primiți MAI PUȚIN conținut la același preț? Sună PREA BINE ca să fie adevărat, nu? Ei bine, SE POATE! Iar cu timpul o să se poată tot mai rar și mai puțin pentru că ORICE EFORT e PREA MARE pentru noi atunci când vine vorba de ascultătorii noștri! 

În continuare vă prezentăm Bere și Scurte Episodul 1, un special în care s-a băut cu 75% mai puțină bere și s-au vorbit cu 50% mai puține lucruri, deci s-a produs cu 125% mai puțin material. 

Ce beri s-au băut? Un IPA și un bock. Ce lucruri s-au discutat? Nu mai bine ascultați? Hai, că e și păcat în Postul Paștelui să citim atâta.

Apr 14, 202023:14
#34 – Bere cu Cheescake și dezolare în izolare

#34 – Bere cu Cheescake și dezolare în izolare

Salutare, contaminați și contaminate. În episodul de astăzi Vlad și Radu sunt mai separați și lipsiți de sens, unul fără celălalt, decât personajele principale din versurile „Dacă cerul ar putea, să te-aducă-n calea mea, aș culege-n palm-o stea să te am pe tine (Wtf Bodo???) – Proconsul (2009).

Profitând de faptul că nu puteți fugi și nici nu vă puteți ascunde, baronii locali ai berii la suprapreț, maharajahii glumelor cu Gabi Tamaș, Viorel și Vulpița hameiului își propun să vă delecteze scărița, ciocănelul și nicovala cu un regal al glumițelor îndoielnice despre cum va arăta lumea după pandemie, colegi pierduți în teambuildinguri și merea gripă staniolă.

Așadar, țineți-vă bine de pantalonii de pijama, faceți niște liniuțe grăsuțe de drojdie cu cardul național de sănătate și scoateți hârtia aia igienică bună pentru că se lasă cu stropi în izoletă.

Beri:

- Beans and Berries – Farmhouse Ale / Lervig & Mikkeler NYC– Norvegia/SUA / 6,9% ABV

- Donut Mess With Yorkshire – Jelly Pale Ale / Northern Monk – Anglia / 4,7% ABV

- Bourbon Barrel Bock – Bock / Welde Braumanufaktur – Germania / 6,6% ABV

- Saskatoon Cheescake Stout – Imperial Stout / Lervig – Norvegia / 12% ABV

- Dominica DDH – Pale Ale / Kehrwieder Kreativbrauerei – Germania / 4,7 ABV

Lucruri:

- Secretul brutarilor independenți și plini de bani

- PÂINEA TURCEASCĂ CU BULINUȚE PE FUND

- Povestea tristă a lui Hakan Sukur

- Ce-o să facem ca potârnichiile când se termină pandemia?

- Blocat pe Valea Prahovei de plăcere

- Cum o să ieșim din casă și-o să găsim o lume cu 500 de km de borduri în plus

- Teambuilding înainte de sfârșitul lumii și povestea omului care s-a pierdut pe sine

- Povestea teambuildingului în care un om voia să mănânce ceafă de berbecuț dar în schimb a luat țeapă, se numește țeapă nai mai louat niciodată țeapă, forzza steaua, forzza steaua, hey, hey

- Oamenii care sesizează locurile goale la concerte și le umplu cu propria lor ființă

- Cum am fost la un concert de mexicani în club Fabrica cu un om care a emigrat în Irlanda

- Povestea cu staniolul și clienții „după care nimeni n-a mai venit neanunțat”

- Farse super super amuzante cu Doru Tufiș

- Diploma de cel mai amuzant coleg sau prieten

- Boschetarul care ne-a făcut să învățăm gradele din marină

- Pandemia cu Gabi Tamaș

- Leave Britney alone

- Starea culturii de corcodușe din România

Apr 08, 202001:23:42
#33 – Beri acre și cum să evadezi din dormitor de Valentines cu Marian Cuescu

#33 – Beri acre și cum să evadezi din dormitor de Valentines cu Marian Cuescu

Salut, și în episodul ăsta Vlad și Radu au vrut să vorbească tot despre filosofi neo-clasici din Padova, omul și statul în concepția lui Aristotel și mitul lui Gyges. Din păcate, ca de obicei s-au luat cu vorba și au ajuns să discute despre scuipat în mâncare, chiloți tanga și cea mai epică evadare din dormitorul conjugal de care ați auzit vreodată în viețișoarele voastre. A, da, și au vorbit foarte mult și despre beri care-ți fac gura pungă. Oh, well, rămâne Gyges ca de obicei pentru data viitoare.  La acest episod au participat ca de obicei prietenul nostru Marian și prietenul nostru bâzâitul în microfon. Promitem că până data viitoare scăpăm de minim unul dintre ei.  În altă ordine de idei vedeți că găsiți pe Facebook concurs la care dăm bilete la Haze Fest, check it out. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1187726248285439&id=921944508196949 Atât s-a putut, dar follow us for more recipes.  Beri:  - Wearing Purple – Plum Imperial Stout / Wicked Barrel, Blackout Brewing, Berero – România / 11,5% ABV  - Oude Gueuze – Lambic / Hanssens Artisanaal – Belgia / 6% ABV  - Barrel 2 – Barleywine / Sackman – Spania / 12% ABV  Lucruri:  - Primim vizita atentă și plină de îngrijorare a domnului Iohannis  - Verificăm procedeul de bukkake la sticlele de bere  - Suntem vizitați de blestemul tanga a lui Tangamon  - Discutăm despre cum se testează uleiul încins pe litoral  - Demascăm legătura secretă dintre cireșe și coronavirus  - Marian scapă singur și marchează în minutul 9  - Cum scuipă oamenii din China pe butoanele de la lift  - Stalin și soldatul rus, căsnicie ne-au adus  - Povestea epică a lui Vlad despre cum a evadat din dormitor, cu doi ciorapi, in 14 minute, de Valentines day  - Cum a reușit copilul Danil să ia o plajă cu asalt, singur  - Doamna Cornelia încearcă să ne prindă cu fofârlica dar noi suntem mult prea abili ca să-i cădem în plasă sau să-i răpundem inteligibil  - Sextapas  - Cea mai romantică poveste de dragoste cu un șarpe veninos  - Cel mai fucked up film pe care l-am văzut  - Vorbim din nou despre filme și 4K  - Brânză de butoi, spălată de-amândoi  - Semnificația zilelor săptămânii și de ce e marți în retrograd  - Domnul Brînduș
Mar 05, 202001:11:21
#32 – Mied și cinematografia rusă din Drumul Taberei cu Marian Cuescu

#32 – Mied și cinematografia rusă din Drumul Taberei cu Marian Cuescu

În episodul de astăzi, gazdele podcastului își întorc măștile medicinale la ceafă, ca șmecherii, și îl primesc în bucătărie pe Marian aka. omul cu o mie de voci, dintre care doar două de bărbat. 

Ca în fiecare episod, tema principală este bâzâitul care se aude pe fundal. Ne pare rău. Sunt singurele microfoane de care am putut face rost după ce am schimbat alea 20 de kilograme de mălai devalizate din supermarket. Totuși, dacă ignorați sunetul maro, aveți toate șansele să aflați foarte multe despre povestea interesantă a opincilor, tatuaje dorsale cu fluturași și rețeta secretă de cidru a Doamnei Cornelia. 

Ca de fiecare dată, atât s-a putut. Nu uitați că alcoolul protejează de virus.

Instagram:

https://www.instagram.com/beresilucruripodcast/

Facebook:

https://www.facebook.com/Beresilucruri/

Beri:

- It’s not me, It’s you – Glueten Fee Ipa - / Lervig – Norvegia / 6,5% ABV

- Old Chub – Scotch Ale / Oskar Blues Brewery – SUA / 8% ABV

- BBC - Dulce De Leche w. Shuxi – Porter / Bereta – România / 8,1% ABV

- The Meading of Life: Metheglin – Mied / Yria Cervezas – Spania / 13% ABV

Lucruri:

- Marian omul cu o mie de voci, dar doar două dintre ele de bărbat

- Momentul în care aflăm că iarba pisicii e mai bună uscată decât proaspătă, wink, wink

- Doamna Gwyneth Paltrow și de ce n-o să te mai uiți niciodată la fel la ouă

- Mafia cinematografiei ruse de artă din Drumul Taberei

- Românul care ne-a făcut mândrii în Italia

- Jignim găgăuzii, cred

- Povestea tristă dar f f adevărată a exploratorului irlandez cu o singură pereche de chiloți

- Povestea patriotică a românilor care au făcut ocolul pământului în opinci

- Marian folosește cuvinte auzite de la bătrâni

- Alimente care umflă papila

- Tramp stamp-uri cu delfini și fluturași carnali

- Cactuși care te lovesc la fund în deșert dacă ești mexican

- Radu vorbește în portugheză pentru prima și ultima oară, sperăm

- Cea mai frumoasă zi, ziua în care Vlad și Marian s-au dus împreună în Amsterdam, pentru că acolo e legal, și Radu a rămas acasă.

- Chifluțe împletite japoneze

- Povestea domnului Wattanabe, japonezul care nu știa nicio altă limbă

- Albinuțele de șantier care scuipă pe la colțul gurii

- Am auzit că cică vine Toto Cutugno

- Rețeta secretă de cidru a doamnei Cornelia

Feb 27, 202001:12:41
#31 - Tanita și informații f f utile cu Vlad Ignat

#31 - Tanita și informații f f utile cu Vlad Ignat

Salut, dragă ascultătorule, se apropie 1 martie și 8 martie. Încă nu știi ce să le iei ființelor speciale din viața ta? Ia-ne o bere.

În cel de-al doilea episod cu Vlad Ignat, tras în bucătăria de la Hoptimist Taproom & Espresso Bar, ne scufundăm în discuții serioase și infomații utile, transformându-ne practic în Teleeniclopedia, dar o Teleenciclopedia unde toți pinguinii și urșii polari au băut minim 5 beri deja înainte să vorbească despre Iran, companii și management financiar.

Cu un vocabular mai sărac decât orașul Mizil, încercăm să stabilim ce e de fapt o bere craft, pentru că ne-a întrebat un om și era chiar urât să nu-i răspundem. Apoi ne înfigem în treabă și jonglăm printre o bere îngrozitor de dulce, o bere îngrozitor de acră și o bere îngrozitor de iute, adică exact sufletele noastre. Radu vorbește în franceză pentru prima și ultima oară, sperăm. Ghilghameș recunoaște că se relaxează uitându-se la zgârciți pe Youtube, iar Vlad se întreabă ce-a fost în mintea lui când ne-a chemat să facem mizerie în bar. La final, salutăm politicos și facem o horă. Glumesc, de fapt mai bem o bere în afara podcastului ( Kameradski Balsamico – Imperial Stout maturat în butoaie de Balsamic) și facem o horă. Atât s-a putut.

P.S. Mulțumim Hoptimist (Bd. Dacia 23) și lui Vlad

Nu uitați că avem și:

Instragram

Facebook

Youtube

Bere

- Night’s Blood – Chocolate Cherry Stout / Hop Hooligans – România / 8% ABV

- Sour’ire De Mortagne – Sour Quadrupel / Brouwerij Alvinne – Belgia / 11% ABV

- Vlad’s Spicy Motherfucker – Spicy Habanero Coffee Chocolate Stout / ???/ ??? ABV

Lucruri:

- Ce e bere craft și ce nu e berea craft, cu Vlad și Ghilghameș

- „Cea mai nasoală parte e spălatul și frecatul”

- Povestea despre cum a făcut Vlad bere acasă cu o țeavă de gaze

- Tanita, amintiri din epoca de aur și argint la ficățel

- Momentul în care ajungem la concluzia că suntem niște romantici incurabili

- Povești relevante cu steaguri, fabrici și entreprenorshit

- Unboxing experience cu beri dă la străinii care vor să ne fure țara

- Cea mai veche companie funcțională, comisia cărnii în frigider și prima berărie din România

- Bei nu bei, colonei din India și ce-au făcut ei pentru noi

- Se rostește cu fermitate „Șa de piele peste cur de iapă”

- Ghilghameș povestește despre extreme cheepstakes de pe youtube și Vlad începe să se îndoiască de propria existență

- Se bea o bere făcută de Ghilghameș cu habarnero, Vlad e politicos și nimeni n-ajunge la urgență

Feb 19, 202047:20
#30 – Bere cu trandafiri, Valentines și povești de dragoste cu Vlad Ignat

#30 – Bere cu trandafiri, Valentines și povești de dragoste cu Vlad Ignat

În episodul de astăzi, Vlad și Radu își fac curaj și ies din bucătăria lor ca să meargă în bucătăria de la Hoptimist Taproom și Expresso Bar, unde îl întâlnesc pe Vlad Ignat, de la Real Beer Shop, care devine noul Vlad, în timp ce vechiul Vlad devine Ghilghameș. De ce? Pentru că ne permitem, ok? Ce-i cu toate întrebările astea? Jeeez.... Apropo, piuitul ăla e un senzor de mișcare și-o să se audă tot timpul. Cu plăcere. Spre surprinderea lor, autorii podcastului descoperă că Taproom nu înseamnă loc unde se dansează tap dance așa cum credeau ei, află la prima mână de la Vlad de ce cumpăratul de magazine de bere craft face bine la organism, beau prima bere fără alcool din istoria podcastului, sunt obligați să se întindă după bere pe rafturi, contemplează furtul de boxe din lava vulcanică de la oameni din case și încheie totul cu un mare concurs. Da, avem concurs și dăm bere DelaBucurești. Vreți să aflați de concurs ascultați podcastul și nu mai întindeți mâna, că mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește bere. P.S. Mulțumim pentru amabilitate lui Vlad Ignat și Hoptimist Taproom și Expresso Bar (Bd. Dacia 24), prietenilor DelaBucurești Brewery, familiilor noastre și lui Brad Pitt. Ne găsiți și pe: Youtube Instagram Beri: - Supersonic – Double IPA / Lervig – Norvegia / 8,5% ABV - Drink’in The Snow / Bere fără alcool / Mikkeler – Danemarca / 0,3% ABV J - Thorn Apart / Rose & Hibiscus Witbier / Hop Hooligans – Romania / 6% ABV - Orange Velvet IPA / Pale Ale / Lervig – Norvegia / 5,5% ABV Lucruri: - Domnul Gică Hagi și culegătorii de perle care îi apără pe bună dreptate renumele - Cum schimbă magazinele de bere vieți - Povestea lui Martin, expatul care s-a întors acasă și s-a reunit cu marea sa dragoste, în afară de băutură - Sate din sudul Franței în care stai în apică mică și carantina pe social media din Rusia - Curatorii de filmulețe de pe TikTok pentru oameni bătrâni, moft sau necesitate? - Brexitul de pe Vasile Lascăr - Caca invizibil - Diferența subtilă între Man Cave și Stabbin Cabbin - Povestea primarului mult prea sincer și scena vibrantă a berii craft din Oltenița - CONCURS PAM PAM PAM PAAAAM
Feb 12, 202040:33
#29 - Varză murată coreeană și icre de sturion cu Raul Gheba

#29 - Varză murată coreeană și icre de sturion cu Raul Gheba

În cel de-al doilea episod consecutiv în care îl au invitat pe comediantul și influencerul Raul Gheba, supranumit și Capra Șireată, gazdele circului pierd complet controlul situației astfel încât orice tentativă firavă de a avea un podcast despre bere și lucruri eșuează și totul se transformă într-o discuție matură despre cum să faci kimchi - varză murată coreeană.
Amatorii genului pot asculta doi bărbați albi heterosexuali care discută despre de câte ori a făcut kimchi acasă, care e cel mai bun vas pentru kimchi, sarmale cu kimchi și, nu în ultimul rând, ridiche uriașă, în timp ce un al treilea bărbat matol încearcă să vorbească peste ei.
Pentru a mai spăla puțin gustul de kimchi, restul episodului este despre Vito Ceramico care face pizza napoletană cu blat perpelit și despre cum a căzut Raul în butoiul cu icre de sturion atunci când era mic, motiv pentru care și acum lasă ochii în jos de rușine când vede un sturion.
Nu uitați că ne găsiți și pe instagram:
www.instagram.com/beresilucruripodcast/
Și că din când în când încercăm să pornim un canal de youtube: www.youtube.com/channel/UCdrz8tMATo2I1wenrZIt4PA
Vestimentația prezentatorilor a fost asigurată de familie.
Bere:
- Brewers Reserve Bourbon Barrel Belgian Style Quad – Belgian Quadruple Barrel Aged / Central Waters Brewing Company – SUA / 11,9% ABV
- Modern Mosaic – Hop Hash - Imperial IPA / Hop Hooligans – Jilava / 9,1% ABV
- Karel on Steroids – Imperial IPA / Kaapse Brouwers – Olanda / 9,8 ABV
Lucruri:
- Lui Raul i se face milă de noi că suntem săraci neactivați ca brand :(
- Tot n-am primit tigăi
- Povestea cu domnul Gennaro care face pizza napoletană cu bordură crocantă cu maestrul Vito Ceramico și care l-a făcut pe Vlad să-și dorească o piatră
- Cea mai bună rețetă de gulaș cu bere din lume, luați www.cevabun.ro/gulas-la-ceaun/
- Străini care sug degetele de la picioare prin efracție
- Povestea cu Raul care a dormit în cortul greșit cu un cuplu care n-a avut nimic împotrivă
- Berea belgiană, provocări și oportunități
- Oamenii care respectă coriandrul, noodelși cu opiu, supa de 40 de ani, cât de impresionat a fost Raul de cel mai bun sandviș din lume
- Radu zice că pe el l-a usturat un pic
- O zi în viața ucenicului de hentai
- Copilăria opulentă a lui Raul în care a mancat kile de sturion cu lingurița
- Discutăm foarte serios și informativ despre sturioni
- „Cum știi tu să faci electricitate, ma?”
- Ce perversiune ai lua cu tine pe o insulă pustie?
Jan 23, 202001:00:48
#28 – Bere fără gluten, tigăi și bukkake list cu Raul Gheba

#28 – Bere fără gluten, tigăi și bukkake list cu Raul Gheba

Într-o lume în care majoritatea oamenilor cunosc măcar o persoană faimoasă, gen ăla de la televizor care a făcut chestia aia, sau ăla cu afacerea aia de a vândut aia, sau pe cântăreața aia care și-a băgat aia în aia, Vlad și Radu îl cunosc doar pe Raul. Dar nu pe Raul comicul îndoielnic, ci pe Ràul cel adevărat: Ràul iubitorul de pasăre, Ràul companionul bătrânilor, Ràul activatorul de pișcot. Iar Ràul are mai multe povești în care reușește să se pună singur într-o lumină îndoielnică decât orice altă vedetă, de-aia l-am și chemat în bucătăria viitorului. (În plus a promis că ne activează brandul și ne-a tras și jingleuri pe gratis. Bravo, mă)
Deși puteam să intitulăm acest episod „Berea, Raul și Urâții” am ales să n-o facem, în schimb puteți să găsiți ca de obicei: scatofilie, referințe mascate la substanțe narcotice și un segment romantic în care doi bărbați fac bonding în timp ce vorbesc despre geo-pinpointing. Țineți minte: atât s-a putut.
Bere:
Killapilz – Imperial Lager / Voodoo Brewing Company – SUA / 7,5% ABV
Fantasma – Gluten Free IPA / Magic Rock Brewing – UK/ 6,5% ABV
Odravein – Barleywine / Pohjala – Estonia / 12% ABV
Milky Sourpuss – Sour cu vișine / Hop Hooligans – România / 6% ABV

Lucruri:
Radu e așa emoționat de reîntâlnirea cu Raul că rânjește ca proasta la parizerul cu mustață TOT EPISODUL
Există veață după Vocea României și Românii au Talent?
Cum să-ți distrugi carieră politică înainte să ai o carieră politică, bravo
Relația intimă dintre Raul, doamna Mirabela Dauer și celălalt Raul
Cum i-au stricat pocăiții cercul de păsări lui Raul cu apă sărată
Ani întregi de glume homofobe
Vlad a fost la Jupiter și a greșit camera de căcuță
Raul a făcut caca în Loft printre vedete și prafuri
Radu a exorcizat mâncare mexicană la catedrală
Bucket list și bukkake list
Remus Cernea călare pe delfini comuniști și doamna Beluga
Raul te învață cum să te Giurgiulești corect
Zicem foarte mult acquired taste ca niște imbecili
Cum să pișcotărești niște tigăi dacă ești activator de brand (luați notițe)
Cum am tras sute de metri de cablu în copilărie și la ce ne-a folosit asta în viață (spoiler alert: la nimic)
Jan 16, 202001:04:31
#27 – Cumpăna dintre ani, perne cu pipi și prea mult Imperial Stout feat. Răzvan

#27 – Cumpăna dintre ani, perne cu pipi și prea mult Imperial Stout feat. Răzvan

E 2020, anul în care Mercur o să-ți iasă din retrograd și o să-ți intre în Țarigrad. Anul în care o să te lași de speiș. Anul în care o să-l cunoști pe Benone Sinulescu. Anul în care o să treci mai des pe la sală pentru că e chiar lângă Mega. Anul în care o să fie legal să fii unicorn.

În primul episod de anul ăsta (dar nu și din deceniul ăsta pentru că nu există anul zero, cum dracu’ să crezi că există anul zero, ce-ai nu ești sănătos la cap?) Vlad și Radu îl au din nou ca invitat pe Răzvan, primul podcaster de bere din România care le-a intrat în bucătărie și nu vrea să mai iasă. Spre surpinderea tuturor aflăm că ăla care nu e Țociu n-a murit, se discută pe bună dreptate despre Mihai Trăistariu și Gabi Tamaș și avem o dispută constructivă despre bătăi neletale cu cărți de telefon, gonoree și bile de biliard.

Dacă sunteți din ăia, puteți să ascultați restul discuției la Răzvan, discuție care în niciun caz n-a fost trasă toată la un loc în același loc.  https://universitateadebere.ro/vorbe-si-bere-podcast-episodul-13/

Bere:

- Hazy Holidays – American Pale Ale / Mikkeller – Danemarca / 4,9% ABV

- Polyphemus – Imperial Stout / Sori Brewing – Estonia / 12% ABV

- Gekken & Dwarzen BA – Imperial Stout / Brouwerij De Molen – Olanda / 11,4% ABV

- Black Rituals – Imperial Stout / Amager Bryghus – Danemarca / 10% ABV


Lucruri:

- Țâr, țâr, țâr!

- Cum unii am petrecut cumpăna dintre ani cu Dan Negru și scoici Saint Jaques și alții nu

- Colindătorii cu boxă, vizionari sau impostori?

- PetardațiTM

- Multă sănătate Marian

- Despre cum era coadă două ore la kurtos kolac și totul era mare

- Despre cum suntem echidistanți și ecveștri

- Te pupă Mihăiță

- Gabi Tamaș

- Dacă sunteți colegi cu Vlad, sau agentul lui imobiliar, nu mergeți în Grecia

- Cele mai stânjenitoare 100 de accidente sexuale și cum să dai colțul

- Cum să freci bănuțul pe șine

- Medicamente

- Bătăi săptămânale cu arme neletale

- Furtul de unt. Încotro?

- O discuție foarte lungă despre bere care se termină abrupt când cineva zice „Simți în gură?”

Jan 07, 202001:06:27
#26 - Crăciun, Agave și beri grave

#26 - Crăciun, Agave și beri grave

Salut, ascultătorule, probabil n-ai niciun chef. Șorici. să ne asculți podcastul și nu te învinovățim pentru asta. Ai cadouri de ultim moment de luat din benzinărie sau de la Pandora. Șorici. De ce nu ambele? Trebuie să cumperi tobă păroasă și caltaboș cu barbă. Trebuie să te pregătești psihic pentru întâlnirea de Crăciun cu rudele, care o să te întrebe ce sunt cookies. Șorici. și de ce trebuie să dea accept la ele. Trebuie să te ferești de Hrușcă. Șorici. Și trebuie să te îngrijorezi în legătură cu evoluția încălzirii globale, dar nu foarte serios. Dacă te hotărăști totuși să ne asculți, vei afla o poveste foarte amuzantă cu unchiul Alecu, vei fi introdus în magia Crăciunului cu morți, rasism și homofobie și nu în ultimul rând vei fi manipulat să te gândești la lucruri la care poate nu voiai să te gândești. Șorici. Ne auzim și la anul pentru că atât s-a putut anul ăsta.


Beri:

- Mas Agave – Imperial Lime Gose, Brewed with agave and aged in Tequila Barrels / Founders – SUA / 10% ABV

- Double Crooked Tree IPA – Double IPA / Dark Horse Brewing – SUA / 12% ABV

- Coconuts – Imperial Stout / Lervig – Norvegia / 12,5% ABV


Lucruri:

- Fabrica de brazi și șaibe

- Poți să ai încredere în instalatorii cărora nu li se vede crăpătura fundului când se apleacă?

- Povestea despre cum a venit unchiul Alecu din Germania cu mașina de tuns și l-a tuns pe Vlad că pleca metroul

- Lucruri de făcut în viitor: culegerea cu peste 5.000 de glume f f bune

- Cântăreții de muzică populară care se iubesc pe scara lui Radu și asta e f ok.

- Rudolf renul nasist

- Dependența de internet între Revelion și anul nou

- Rasismul la păpușile din Auchan

- De ce au Saloon-urile din Vestul Sălbatic revolving doors? Doar clickbait, nu răspundem efectiv.

- Cum a fost Vlad la o petrecere de copii desi in mod evident e adult si a jucat “where are you”

- Cum a fost Radu pe patinoar și s-a imprietenit cu foca și turiștii străini

- Suntem bătrâni :(

- Singura comparație făcută vreodată de cineva între Banksy și Valeriu Stoica

Dec 23, 201901:10:56
#25 - Mied și domn, domn, să-nălțăm

#25 - Mied și domn, domn, să-nălțăm

Vine Crăciunul, și în toată casa,

Nu se-aude niciun sunet, nici măcar motocoasa.

Berile sunt puse, cu grijă la rece,

Așteptâd ca Moșul, pe rând să le-ncerce.

Copiii dorm la ei în pătuț,

Cu misiuni de Minecraft dansând în căpuț.

Cornelia doarme, Rododendronia și ea,

În timp ce băieții, nu știu ce să bea

Dar brusc din senin, ce larmă se-aude?

E scandal iar în Baicului, se bat niște rude?

Sărim la fereastră, să punem pe Youtube

În față pe-avarii e o sanie, ce noob

E moșul pilit, care coboară din ea,

Și vine spre noi, trăgând din lulea

Diii, DIPA! Diii, IPA! Diii, Gose și Dubbel!

Diii, Ale, diii Pale! Diii, Stout și Diii Tripel!

Îl luăm pe borfaș, îl așezăm jos cu fast

Vorbește, Gerilă, dăm drumul la podcast!


Bere:

- Coco Flamingo – Coconut, Tangerine, Lime DIPA / TrimTab Brewing Co. – SUA / 8% ABV

- We Are Late, Honey – Mied / Malmo Meadery – Suedia / 6,5% ABV

- White Rabbit Dubbel – Belgian Dubbel / Oriel Beer pentru Zitec.com / 8% ABV

- Gryla – Pastry Stout / Cervisiam – Norvegia/ 10% ABV


Lucruri:

- Bere + Ler = Lere

- Baby Yoda mititel înfășețel, în scutec de bumbăcel

- Povestea porcului tăiatul pe stradă și amintiri cu domnul Cărămidă

- Glume cu vișine, atât s-a putut

- Ce se întâmplă cu boierii când nu-s acasă? Și cine răspunde în fața legii?

- Buhaiul cu surprize, accesoriu sau necesitate?

- Idei de milioane: Pop-up-uri cu ursul și capra în browser

- Povestea stranie și neașteptată a lui Romică Blană

- Icoana sfântului centralie

- Întrebările Corneliei: Fuck buddies cu covorul sau mașină pe sub apă

- Gluma cu două în plus sau două în minus

- Iguana făcătoare de minuni care plânge

- Ce cheatcode ai folosi în viață dacă ai putea?

Dec 16, 201901:12:10
#24 - Bere cu vișine, zacuscă și omul cu ficatul de aur

#24 - Bere cu vișine, zacuscă și omul cu ficatul de aur

Salut, dragă ascultatorule. Ce mai faci? Ești stresat că ai fost iar la vot doar ca să fie? Că nu ai apă caldă în instalație? Că au început colindele din noiembrie? Că ai făcut gluma "I'm gonna tell my kids this was the Joe Rogan Podcast" și nimeni n-a râs? Ghinion. În următoarea oră Vlad și Radu nu vor face nimic ca să te ajute. Ei s-au întâlnit ca să bea, nu ca să-ți rezolve ție problemele. Ce-ai, nu ești sănătos la cap? Dacă vrei să-ți rezolvi problemele cu străini, fă-ți podcastul tău! Totuși dacă n-ai nimic altceva mai bun de făcut poate te interesează discuția despre zacuscă sau adevăratul motiv pentru care untul de la Mega Image stă după gratii. Poate vrei să asculți pledoaria științifică a lui Vlad despre Corona. Poate ești curios să afli povestea magică a omului cu ficatul de aur. Viitorul stă în fața ta. Dă play, nu fi chitră!

P.S.: îi mulțumim din nou pe această cale prietenului Ignațiu pentru generoasa sponsorizare lichidă

Bere:

- Drop Kick me Jesus / Sour / Tempest Brewing – Scotia / 5.2% ABV

- Kokopelli / Pale Ale / Omnipollo – Suedia / 5.5% ABV

- Imperial Stout / Russian Imperial / Nogne – O – Norvegia /  9% ABV

- Oude Kriek Cuvee Rene (2018) / Lambic/ Brouwerij Lindemans/ 7% ABV


Lucruri:

- de departe cel mai bun intro muzical de până acum

- de departe cea mai scurtă degustare de până acum

- Vlad vă explică foarte vizual care-i treaba cu Corona. Din păcate nu puteți să-l vedeți. Din fericire nu puteți nici să-l vedeți.

- Drama mută a untului ferecat la Mega ca să nu fie atins de People of Mega Image.

- Life hack cu zacuscă de la bulgari

- Recomandări de youtube: echipa națională de păcănele a României

- Întrebările Corneliei despre simțuri și mâncare.

- Povestea omului cu ficat de aur. Basm clasic.

- Lucrul surprinzător pe care îl au în comun Vlad și ambasadorul Argentinei. 

Nov 26, 201901:10:06
#23 - Bem cea mai bună nebere și jignim pe toată lumea

#23 - Bem cea mai bună nebere și jignim pe toată lumea

Episodul de azi e unul special pentru Vlad și Radu pentru că marchează încununarea tuturor eforturilor lor de până acum. Săptămânile întregi în care au stat departe de familie și prieteni ca să înregistreze conținut de calitate pentru fani au meritat. Lunile petrecute în studio pentru a scrie conținut de calitate și a-l înregistra în cele mai bune condiții tehnice au dat roade. În sfârșit au păcălit pe cineva să le facă cinste cu beri (mulțumim Ignațiu) Le-au băut și unele dintre ele chiar le-au plăcut foarte mult. Poate prea mult. Atât de mult încât o să auziți sunete animalice deplasate. În restul programului: insulte gratuite, buttpluguri cu coadă tăiată pentru câini și haiku-uri. Adică o zi obișnuită în studioul “Bere și Lucruri”. Nu uitați, n-au cum să ne dea afară pe toți. (Pentru că încă n-am găsit altă formulă mai bună de încheiere și singura pe care o găsisem oricum am uitat-o).

P.S. Ne găsiți și pe Instagram.

P.P.S. Îi mulțumim pentru amabilitate lui Ignațiu, fie ca familia lui să nu afle niciodată ce-a făcut

Bere:

- Oriel Mezcal - Barel Aged Belgian Quadrupel / Oriel Beer - România/  11% ABV

- Bianca Blueberry Maple Pancake Lassi Gose - Gose / Omnipollo - Suedia / 6% ABV

- Kokopelli - American Pale Ale / Omnipollo - Suedia / 5,5% ABV

Lucruri:

- am primit bere moca de la Dublin. Mare greșeală. Am băut-o. Ok, boomer.

- Radu are bani de recuperat de la Fisc. Spoiler alert: între timp nu i-a recuperat și nici n-o să-i recupereze vreodată.

- criza financiară, prieteni, răcitor de vinuri, prieteni. Gheață la mal.

- idei de milioane: contabilitate în Fortnite și cum să-ți mărești sânii artizanal acasă

- pungile de la Mega, invenție care va salva planeta sau material de lucru pentru perverși?

- efectele globalizării asupra industriei șaormei.

- Freakadaherniededisk

- Să trăiască doamna Nuți care aduce lăduți

- Romanian spotting. Aici e momentul în care ne lăudăm că am fost prin țări și ne-am întâlnit cu români.

- Cornelia are un doberman care vorbește, Alex. Buttpluguri pentru câini.

- Vreau să fiu curva lui Fabio Briattore. Întreabă-mă cum.

- Haiku de final și cântăm, de ce cântăm? Ca să nu mai cântăm trimiteți-ne beri.

Nov 18, 201901:06:09
#22- Borș de albine și nevoi fiziologice cu Răzvan de la Universitatea de Bere

#22- Borș de albine și nevoi fiziologice cu Răzvan de la Universitatea de Bere

În partea a doua a întâlnirii lor grandioase cu Razvan de la Universitatea de Bere, Vlad și Radu află lucruri beton despre primăria sectorului 3, discută despre secretul boschetarilor independenți și plini de bani din San Francisco și încearca să cuprindă în întregime problema testicului de cocoș. N-au cum sa ne prindă pe toț!
Bere:
- Napa Parabola Vintage 2019- Imperial Stout / Firestone Walker Brewing Company - SUA / 11,3 ABV
- Karnevel - American Wild Ale / Plan Bee Brewery - SUA / 6,3 ABV
- Trinity in black - Imperial Stout / Puhaste - Estonia / 12,5 ABV

Lucruri:
Vlad crede ca aromele nu se lupta unele cu altele si asta e magic
Radu afla ca e singurul cu carnet de condus de la podcast
Doamna mama lui Greta Thurnberg e o doamna
Parlitul bradului de Craciun, traditie Romaneasca
Festivalul berii la punga din China
Dopuri funky pentru toate gaurile pe Wish
Salut Virgil
Vise cu rahat de caine
Dezvaluiri si anchete din sectorul 3
Bere mulsa de la albine
Povesti cu cacuta din San Francisco
Trotinete in Salajan
Ciorba de burta fake, cu ciuperci
Testicule de cocos
Parcari virtuale
Tras cacao pe nas
Canale penibile de Youtube
Nov 06, 201901:10:28
#21 - Bere cu gust de piele și cum să fii funky cu Răzvan de la Universitatea de Bere

#21 - Bere cu gust de piele și cum să fii funky cu Răzvan de la Universitatea de Bere

După o absență îndelungată de pe piața vibrantă a podcasturilor de bere, Vlad și Radu revin cu cel mai blestemat episod al lor de până acum, o capodoperă presărată cu probleme tehnice, deturnată de întârzieri și stropită cu morena, dar salvată de prezența lui Răzvan, decanul, secretara și totodată șeful catedrei de Fizică a Fluidelor de la Universitatea de Bere

Având în vedere că mare parte din acțiunea episodului se petrece într-un univers paralel, în care Kennedy încă trăiește, Gami Tamaș l-a găsit pe Isus și Bătălia de la Călugăreni a avut loc, dar între daci și samurai, n-ar trebui să mire pe nimeni de ce unele dintre lucrurile discutate nu au sens.  Asta nu-i oprește însă pe spiritualii realizatori ai emisiunii să vorbească despre: smotoceli pufoase cu Mihai Trăistariu, cum să lărgești borcanul de zacuscă și, probabil cel mai important, întrebările Corneliei, astăzi ediția pe mîncare.

Beri: 

- Shock Therapy V20 - Nelson Sauvin - NEIPA / Hop Hooligans - Jilava / 6,5% ABV

- Aeolus & Morpheus - Funky Stout / Brouwerij Alvinne - Belgia / 10% ABV

- Tasty Juice - IPA / Lervig - Norvegia / 6% ABV

- DDH Pale - Pale Ale / Cloudwater Brew - UK / 5,5 ABV

(see more pics on Instagram)

Lucruri:

- Cum să bei berea de 1000 de euro, de ce să bei berea de 1000 de euro și de la cine să bei berea de 1000 de euro. Bere de 1000 de euro.

- lumea perversă a swingerilor din lumea berii care își împart berile cu alții, cîh

- de ce nu are mâini pisica lui Mihai Trăistariu, dar totuși poartă mănuși roșii

- berea cu pizza rece inclusă în ea, mâncare a astronauților sau bășină hipsterească

- singura bere românească exportată vreodată în Statele Unite ale Americii

- gust de burnout de cauciuc

- mazăre, mărar, coriandru și perversiuni cu nuci verzi

- plante moarte în ghiveci

- cum să-ți păcălești ficatul pentru Haze Fest Timișoara ca și cum Haze Fest tocmai urmează și n-a fost acum două săptămâni LOL


Oct 29, 201951:31
#20 - Extratereștri, focoase nucleare și bere de pescari

#20 - Extratereștri, focoase nucleare și bere de pescari

În episodul de astăzi, Vlad vă povestește cum a încolăcit un șarpe pe mână. Radu vorbește despre maratonul yahturilor din Monaco, apoi împreună discută despre problema Cașmir și arsenalele nucleare ale lumii.

Beri:

Mocha Stout - Coffee Stout / Abnormal Beer - SUA / 5,1% ABV

Porter Cerises/Framboises - Porter / Pophin - Franța / 5,1% ABV

Panepot Social Reserva (vintage 2014) - Belgian Strong Ale / De Struise Brewers - Belgia / 10% ABV

Lucruri:

Opusul alcoolismului
Să vă fie rușine galaxia andromeda
Ce face albina, Greta?
LSD la Disneyland pe Insula Piraților
Lins sintetizatoare
Nu stricați cuiburile la ciori
Ventimiglia ragazzi
Maraton de yahturi și Roaming în Monaco
Extratereștri psihotronici cu pielea culoare ou de rață
Superputerea sociopatiei
Cum să-ți tunezi Mercedesul în Georgia
Ce mănâncă crocodilul în șanț la granița cu Mexicul
Un fotoliu răpănos îți dublează valoarea casei
Poteci UX
Oct 18, 201901:15:33
#19 - Hazy IPA și cum mi-am petrecut vacanța de vară, compunere de clasa a-IV-a

#19 - Hazy IPA și cum mi-am petrecut vacanța de vară, compunere de clasa a-IV-a

În episodul de astăzi Vlad și Radu s-au întors din vacanță pentru că n-au avut de ales. Nu faceți ca ei. Mergeți în vacanță și rămâneți acolo. Dar dacă tot s-au întors, de ce să nu facă și sezonul doi al celui mai de succes podcast pe care l-au făcut ei vreodată. Zis și băut, cu emoții de domnișoară și apucături de coarde vocale, cei doi titani ai genului s-au aruncat direct în heleșteul cu probleme: Coopers și Fosters, brioșe cleboase, orășele de bogați cu lămâi, bere cu năut. Haze Fest. Urmăriți-i în continuare și poate vă aduc și invitați surpriză. Nu pot să ne dea afară pe toți.
P.S. @Beresilucruripodcast pe instagram
Bere:
- Sentinel - Hazy IPA / Polly's Brew Co - Țara Galilor / 6,8% ABV
- Is there Music in your Dreams - DIPA / Wylam - Anglia / 8,2% ABV
- Mystic Gnome - IPA / Thorn Brewing Company - USA / 6,8% ABV

Lucruri:
- Coopers
- Morena
- Benone Simcoescu
- Fosters
- loje masonice
- Nicușor Dan la concursul cangurul
- Coopers
- ia lămâie de contrabandist
- Fosters
- Voi de ce nu mergeți pe Coasta de Azur sărakilor?
- clătite cu breton
- Coopers
- Mulțumim Istvan
- lunca succesului
- invitați
- Instagram

Oct 11, 201901:02:13
#18 - Uleiul Afroditei, corhăiala și roboți perverși

#18 - Uleiul Afroditei, corhăiala și roboți perverși

Din senin, naționalism. În episodul de astăzi, ultimul din sezon, Vlad și Radu dezvoltă o nouă idee de milioane pentru paza și protecția locuinței cu ajutorul blestemelor, argintului viu și legării de cununii. Se rememorează vremuri apuse în care puteai să scoți ochiul unui om cu petarde, să-l iei de pe jos, să-l lingi și să-l pui la loc. Vlad continuă să povestească despre America ca și cum ar interesa pe cineva ce-a făcut el acolo cu un robot. Spoiler: nici măcar nu și-a fiert chiloții în camera de hotel. În încheiere plîngem, spargem pahare, batem o pisică cu un pește ud și ne facem bagajele pentru sezonul 2. 

Bere:

- Oil of Aphrodite / American Imperial Stout / Jackie O’s Brewery – SUA / 10% ABV

- Coffee Imperial Stout / American Imperial Stout / Hubbard’s Cave – SUA / 12% ABV

- Gamelan Pop! - Sour Mango Guava, Kaffir, Lime Leaves, Vanilla, Milk, Sugar – Grimm Artisanal Ales – SUA / 6% ABV


Lucruri:

- Usturoi în orificii pentru protecție, Doamne ajută

- Naționalism la tavă

- Bătăi și gâlceve  între brigăzi muzicale

- Ciorbă, cel mai cunoscut actor din filmele românești

- Povestiri vaste și diverse din Alba Iulia

- Vlad a fost în tabără și s-a corhăit cu petarde și artificii

- Mortierul cu ghinde și materiale pirotehnice Achtung!

- Trafic cu telefoane și păcănele la KFC

- Artă și dezgustare

- Gangbang Patrick Swayze cu 7 negri

- Pesubușă

- Pierce în sfârcuri

- Vlad a trecut prin detectorul de săraci și a fost hărțuit de roboți perverși

- Contuzii de final

N-au cum să ne dea pe toți afară

Ne vedem în octombrie. Goodbye and thanx for all the fish.

Sep 10, 201901:03:23
#17 - New England IPA, chiloți și America

#17 - New England IPA, chiloți și America

Hello, pleb motherfuckers, revenim din vacanță cu un nou smashing hit about beer and other lucruri. În episodul patriotic de astăzi, Vlad merge tocmai până în America ca să-i păteze Bill Clinton rochița. Vorbim despre asigurare la pizza, festivaluri, chiloți, sparți și ketamină în Tesla. Pe final ar fi intrat bine un vultur pleșuv, un hotdog și Bruce Springsteen, dar n-am avut bănuți suficienți.

Bere:

- Dear Bubba / Hazy IPA / Mighty Squirrel Brewing - SUA / 7,2% ABV

- Melcher Street / IPA / Trillium Brewing Company - SUA / 7,2% ABV

- Sundog / Double IPA Citra Amarillo / Four Quarters Brewing - SUA / 8% ABV


Lucruri:

- Vlad a fost în Amerika, ce să zic...
- Bananele sunt în noi, but why
- RIP berile care nu mai sunt printre noi
- Chiloți uzi cu hamei
- Asigurare la pizza pentru oameni grași
- Festivalul înghețatei flaște dar cu burgeri peste medie
- La fiecare 5 doze de ketamina primește un cal gratis
- Abonamente la chiloți
- Radu a fost la Sibiu și de-asta nu mai putem noi...
- Spumă de păstrăv la ochi
- Cea mai bună apă la budă din toată Alba-Iulia
- Philly Cheese Steak Nazi
- Filmul preferat al lui Vlad e Homar Alone
- Tesla albă pe Gepeleu cu Bob Marley
- Frâne degenerative
- Despre mașini fără să știm nimic despre mașini
- Vânzători sparți
- Monopoly cu plata în natură
- Păcănele KFC
- Haze Fest sărakilor
- Vlad s-a frecat de semnul de la Cheers

Sep 02, 201901:05:26