Skip to main content
Spotify for Podcasters
BIGtruck Podcast

BIGtruck Podcast

By Wim Brons

Podcast van BIGtruck.nl en Remotepodcast.nl. BIGtruck Online Magazine is een project van wegtransport journalisten Iep van der Meer en Tim de jong. Beide zijn ze goed voor ruim een kwart eeuw aan ervaring op het gebied van transport, logistiek, techniek en human interest. Wim Brons van Remotepodcast.nl produceert diverse podcasts, online en op locatie.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
TuneIn Logo
Currently playing episode

10 Jaar BIGtruck!

BIGtruck PodcastSep 28, 2023

00:00
42:44
10 Jaar BIGtruck!

10 Jaar BIGtruck!

In BIGtruck Podcast nummer 9 van dit seizoen staan we stil bij het 10 jarig bestaan van BIGtruck! Wim Brons en Iep van der Meer over hoe het allemaal begon, waar we nu staan en hoe de komende tien jaar er uit gaan zien.

Toevallig bestaat Green Planet in Pesse ook precies tien jaar, reden om bij te praten met Edward Doorten van Green Planet: over de toekomst en over de samenwerking met BIGtruck, onder meer met het BIGtruck Café in Pesse.

We openen de podcast met Mark Bebingh, ook van Green Planet, over de zelf ontwikkelde tool voor het berekenen van de Total Cost of Ownership (TCO) van een elektrische truck, of één die rijdt op een van de andere duurzame brandstoffen. Hoe bereken je een verantwoorde meerprijs?

Verder bespreken we de inhoud van het jubileumnummer van BIGtruck, en praten we bij met Johnny Bolk over zijn nieuwste single die hij samen met Marianne Veenstra, bekend van Meiden die Rijden. Kortom, weer een boordevolle BIGtruck Podcast nummer 9!

Sep 28, 202342:44
Zero Emissie Zones met Walther Ploos van Amstel, Jan Schouten en Arjan van Houtum

Zero Emissie Zones met Walther Ploos van Amstel, Jan Schouten en Arjan van Houtum

In deze BIGtruck Podcast nemen we je mee de toekomst in met Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, Jan Schouten, Manager Energie Transitie bij Volvo Trucks en Arjan van Houtum van Pieter Smit Event Logistics.

De invoering van zero emissie zones in de steden houdt iedereen aardig bezig, want hoe gaan we dat doen in de nabije toekomst? Walther Ploos van Amstel heeft daar wel ideeën over, en ook Jan Schouten ziet uitdagingen, maar ook mooie kansen. Arjan van Houtum van Pieter Smit Event Logistics heeft daar zo zijn bedenkingen over, want hoe graag dit bedrijf ook wil, hij ziet nog geen mogelijkheden, anders dan het stoken van HVO100. En dat terwijl juist zijn bedrijf regelmatig tot in het hart van de binnenstad moet zijn om bijvoorbeeld bij Caré of het Concertgebouw te lossen. Kortom, uitdagingen genoeg en interessante kost in deze BIGtruck Podcast! Groet, Iep van der Meer en Wim Brons (team podcast).

Jul 28, 202349:05
Johan Akkerman, Test Truck Officer van Scania & Frank Bakker van Noah4All

Johan Akkerman, Test Truck Officer van Scania & Frank Bakker van Noah4All

In deze BIGtruck Podcast praten Wim Brons en Iep van der Meer je bij over het nieuws uit de wereld van het transport, maar ook over het nieuwe BIGtruck online magazine nummer 7!

Verder een interview met Johan Akkerman, Test Truck Officer van Scania. Tijdens onze BIGtruck Roadtest legt Johan van alles uit over de 560R, maar ook over zijn werk. Ook praten we uitgebreid over Noah4All met Frank Bakker. Hij vertelt over de stichting en het prachtige werk dat ze verrichten voor zieke collega’s door ze nog één keer een onvergetelijke dag te laten beleven. 

Daarnaast bespreken we de nieuwste BIGtruck Jubileum actie die we samen met DAF Trucks hebben georganiseerd. Ontwerp je eigen cabine interieur in een XG+ en maak kans op een fabrieksbezoek en een ontmoeting met DAF Design Director designer Bart van Lotringen. 

Kortom, weer een interessante BIGtruck Podcast! Wij maken al tien jaar met veel plezier BIGtruck online magazine en al vijf jaar de BIGtruck Podcast. Daarmee is het de oudste en grootste transport podcast in Nederland!

Jul 03, 202336:12
Vanuit Hajé Nunspeet met Michiel van Wolferen en Edward Doorten: over de A28, brandstofprijzen, jubilea en de binnenstad

Vanuit Hajé Nunspeet met Michiel van Wolferen en Edward Doorten: over de A28, brandstofprijzen, jubilea en de binnenstad

In de zesde BIGtruck Podcast van dit jaar praten we je bij over de ontwikkelingen in het transport, onze jubileum actie met Scania en over onze samenwerking met Hajé Restaurants. We zijn deze keer te gast bij Hajé Restaurant Nunspeet. Een geheel vernieuwd restaurant, met een chauffeursgedeelte en voortaan 24 uurs service waardoor je ’s nachts ook een maaltijd uit de muur kunt trekken. Verder spreken we Edward Doorten van Greenplanet Pesse, met het BIGtruck Café. Ook al zo’n 24 uurs service, maar dan op het gebied van sanitair. 

Verder natuurlijk nieuws vanuit BIGtruck en we bespreken het nieuwe nummer. Kortom, met de BIGtruck Podcast ben je weer helemaal bijgepraat!

May 31, 202347:05
Arijus en van den Bosch: Edwin Atema FNV, hoe zit dat nou? Plus Michiel Kuijs van DAF over mega orders

Arijus en van den Bosch: Edwin Atema FNV, hoe zit dat nou? Plus Michiel Kuijs van DAF over mega orders

Wantoestanden in het transport: Het bedrijf Arijus is volgens het FNV veroordeeld tot boetes en het nabetalen van de chauffeurs, maar volgens Arijus zelf niet. Hoe zit dat nou in elkaar? Edwin Atema, strijdbaar als altijd, legt uit. En prachtige orders voor DAF van AB Texel en Asset Alliance Group in Engeland. Met respectievelijk 750 en 1500 trucks zijn dat hele stoere deals. Michiel Kuijs, European Sales Director DAF Trucks licht toe aan de telefoon. En verder Iep van der Meer en Tim de Jong in vogelvlucht door het nieuwe BIGtruck online magazine, nummer 4, die nu online staat. Handen aan het stuur, Spotify op het dashboard en stay tuned voor een kleine drie kwartier ontspannen vaktaal!

Mar 31, 202343:48
Diepgravend over brandstoffen én prijzen met Edward Doorten van Green Planet Pesse plus Martin Knijnenburg van Mercedes-Benz over 500 trucks naar Boekestijn

Diepgravend over brandstoffen én prijzen met Edward Doorten van Green Planet Pesse plus Martin Knijnenburg van Mercedes-Benz over 500 trucks naar Boekestijn

Echt; als je alle ins en outs wilt weten over brandstoffen, prijzen en ontwikkelingen is deze aflevering geweldig. Edward Doorten weet alles én pioniert. Je kunt deze episode ook aanzetten gewoon voor de sfeer en een uurtje ontspannen vaknieuws, waaronder verder een stevig telefoontje met Martin Knijnenburg van Daimler Truck over álle details (én de victorie) met betrekking tot het leveren van 500 trekkers aan Boekestijn Transport. En natuurlijk in vogelvlucht een aantal onderwerpen in en toelichting op het nieuwe BIGtruck online magazine in deze tweede BIGtruck podcast van 2023. Handen>stuur, volume>up! Bon voyage!
Feb 09, 202348:04
Kerstcafé in Pesse: Jan Schouten van Volvo en Edward Doorten van Green Planet

Kerstcafé in Pesse: Jan Schouten van Volvo en Edward Doorten van Green Planet

Een speciale aflevering: we beginnen met een rondje om de Volvo FL waarmee Jan Schouten naar Pesse kwam. Verder tegen het einde van deze episode een introductie van de flippercompetitie in het BIGtruck café op het terrein van Green Planet. En daartussenin: met Iep van der Meer, Tim de Jong en presentator Wim Brons aan de ronde tafel in het restaurant. Over elektrisch rijden, nieuwe brandstoffen, ontwikkelingen in het transport, enzovoort. Stay tuned, handen aan het stuur! Maar als je toch even stilstaat pak je deze aflevering ook mee als video op Spotify of YouTube als je wilt. Fijne Kerstweken!

Dec 22, 202238:16
Brandstofprijzen: Diesel, HVO en LNG met Germ Wiersma van Future Fuels Oudehaske en Günther Maters van Koeltrans Angeren

Brandstofprijzen: Diesel, HVO en LNG met Germ Wiersma van Future Fuels Oudehaske en Günther Maters van Koeltrans Angeren

Iep, Tim en Wim lopen eerst het nieuwe BIGtruck online magazine door in vogelvlucht: over DAF, de ILT, over de nieuwe vakbond VBGv en CAO/inflatiecorrectie. En daarna uitgebreid in de brandstoffen met bovengenoemde heren: over prijsvorming, de destillatie toren en over (on)zekerheden. Als je ‘m nu opzet ben je zo een kleine 80 kilometer verder en heb je nog flink wat opgestoken ook! Handen aan het stuur en stay tuned, dank, Iep, Tim & Wim.

Nov 03, 202249:35
De IAA Hannover, elektrische trucks en de TomTom Expert Go vrachtwagen navigatie nu als Android app

De IAA Hannover, elektrische trucks en de TomTom Expert Go vrachtwagen navigatie nu als Android app

Toch maar weer eens de vraag: Wat wordt 't, batterij elektrisch, waterstof of misschien wel een pantograaf hybride ?! De voorbeschouwing op de transportbeurs IAA Transportation in Hannover met Iep van der Meer en Tim de Jong loopt uit op een interessante diepgaande discussie over de technische toekomst. Inzicht én nuchtere ervaring met natuurlijk een grap hier en daar: welke trucker wil nou een pantograaf voor de bovenleiding op z'n dak?

Verder een uitgebreid gesprek met Pim Spaanderman van TomTom over de nieuwe navigatie app speciaal voor chauffeurs.

De tijd vliegt met even drie kwartier vakinfo op je radio: best diepgravend, maar ontspannen. Stay tuned! Groet, Wim Brons

Sep 17, 202247:01
BIGtruck Café Podcast!

BIGtruck Café Podcast!

De nieuwe BIGtruck Podcast staat in het teken van het nieuwe BIGtruck Café. Voor de opening van deze service voorziening voor chauffeurs reisden we af naar Pesse waar we met Edward Doorten van Green Planet spraken en ook met Jan de Vries, directeur sales bij Scania Nederland. Het was even improviseren voor onze podcast specialist Wim Brons om ons allemaal aan tafel te krijgen in het BIGtruck Café maar met wat inschuiven lukte dat prima. 

Het werd een gezellig en heel informatief gesprek met de heren, samen met Tim de Jong en Iep van der Meer. Met Edward Doorten ging het vooral over de doelstellingen van Green Planet met betrekking tot duurzame brandstoffen. Een onderwerp waar Scania ook erg mee bezig is: elektrisch rijden en meer toekomstzaken. Ja, de heren vulden elkaar goed aan! Verder natuurlijk aandacht voor de huidige hiccups in de productie bij Scania vanwege supply problemen.

Je beluistert de BIGtruck Podcast in je favoriete Podcast App, op YouTube of gewoon online! Abonneer je, dat is gratis en dan mis je nooit weer een aflevering!

Jun 22, 202244:12
70 jaar ervaring in transportjournalistiek: Tim de Jong en Iep van der Meer

70 jaar ervaring in transportjournalistiek: Tim de Jong en Iep van der Meer

Trailertotaal.nl bestaat 10 jaar en BIGtruck zit in zijn negende seizoen. In deze mei aflevering van onze podcast kijkt presentator Wim Brons met Iep en Tim naar de Truckjournalistiek, de geschiedenis en de toekomst (van het transport). Verhalen over Truckstar, Rusland, Uitgevers en tijdschriften, 'Altijd aan staan', flexibel werken (na Corona), chauffeurs in deeltijd, Reizen en avonturen, Elektrificatie en chauffeurstekort, De rol van BIGtruck als medium en het feit dat er de komende 10 jaar meer gaat veranderen dan in de afgelopen 50 jaar. Hebben we daar wel zin in?

May 18, 202259:24
Oekraïne crisis en het transport. Met Peter van der Werf van Kooiker Logistiek

Oekraïne crisis en het transport. Met Peter van der Werf van Kooiker Logistiek

Iep van der Meer, Tim de Jong en Wim Brons nemen een paar directe gevolgen voor het Transport door van de invasie van Oekraïne door de Russen. Peter van der Werf vertelt dat Kooiker Logistiek al € 35.000,- extra in de week aan brandstof kwijt is. En wat zijn de gevolgen voor de toelevering, het chauffeurstekort en de economie in net algemeen? Je hoort het allemaal in deze korte update. Handen aan het stuur en stay tuned!

Mar 11, 202221:01
Nieuwe regels: alles wat je nu moet weten over het Mobiliteitspakket!

Nieuwe regels: alles wat je nu moet weten over het Mobiliteitspakket!

Martin Kouwenhoven en Jauke Lodder van het Ministerie van IenW, verantwoordelijk voor de invoering in Nederland van het Europese ‘Mobility Package’, leggen uit. Het mobiliteitspakket is bedoeld om internationale misstanden in de transportsector tegen te gaan. Mannen van de praktijk Iep van der Meer en Tim de Jong zijn positief, maar hebben nog wel een paar vragen en probleempjes voor de heren. Stay tuned voor een ontspannen, maar ook serieus uurtje regels doornemen!
Jan 27, 202254:48
Nico van der Klugt van Scania over de nieuwe Super generatie. En we bellen weer eens even met Henk Wijngaard

Nico van der Klugt van Scania over de nieuwe Super generatie. En we bellen weer eens even met Henk Wijngaard

Tim de Jong, Iep van der Meer en Wim Brons spreken uitgebreid met Nico van der Klugt over de nieuwe Scania Super generatie: de aandrijflijn, de camera spiegels en het extra brandstof tankje. En er was ook hybride nieuws van Scania. Verder in vogelvlucht de inhoud van het laatste BIGtruck magazine, een toilet in de truck(?) én we bellen met Henk Wijngaard. Over nieuw aankomend repertoire en de vraag: 'Word je van de truckstoel troon gestoten door Samantha Steenwijk?' Handen aan het stuur, radio aan, stay tuned!

Dec 15, 202153:25
De weg naar elektrisch rijden in 2040 en hoe zorg je dat je minder verblind wordt op de weg?

De weg naar elektrisch rijden in 2040 en hoe zorg je dat je minder verblind wordt op de weg?

Naar aanleiding van de afspraken op de klimaattop in Glasgow Tim de Jong over de mogelijkheden en de problemen ('uitdagingen', in vergadertaal) van het elektrisch rijden en het tijdspad: in 2040 mogen alleen nog maar zero-emission trucks verkocht worden! Iep van der Meer is een tikkie sceptisch... Wim Brons is neutraal, want is gespreksleider en heeft er duidelijk minder verstand van dan deze twee goed geïnformeerde senior truckjournalisten.

Verder: hoe is het met je gezichtsvermogen? Word je vaak verblind 's avonds? Daar is wat aan te doen! Ed Postma van TVM en Maarten Fieret, opticiën, hebben de details. In het kader van de nieuwe TVM campagne 'Goed VoorZien'.

En natuurlijk bespreken we in vogelvlucht de inhoud van editie 10 2021 van het BIGtruck Magazine. Hands on the wheel and Stay tuned!

Nov 17, 202143:54
NK veiligste chauffeur, de nieuwe DAF serie, elektrisch rijden en het chauffeurstekort

NK veiligste chauffeur, de nieuwe DAF serie, elektrisch rijden en het chauffeurstekort

We feliciteren René de Baat, de winnaar van het NK veiligste chauffeur 2021 in dit programma. Verder praten Iep van der Meer, Tim de Jong, Ed Postma en Wim Brons over de gebeurtenissen in Engeland en ook hier, over de nieuwe DAF lijn en het gesprek komt via Volvo trucks toch ook weer even op elektrisch rijden. Nooit vrij van emotie, die discussie! Handen aan stuur en stay tuned voor drie kwartiertjes vakwerk in je cabine.

Oct 08, 202144:52
ILT: Het Europese strafpuntensysteem ERRU uitgelegd, transportactualiteiten én zanger Johnny Bolk

ILT: Het Europese strafpuntensysteem ERRU uitgelegd, transportactualiteiten én zanger Johnny Bolk

In deze podcast bij BIGtruck magazine nummer 7 praten Tim de Jong en Iep van der Meer met George Koehorst van de Inspectie Leefomgeving en Transport over ERRU. Dat is een Europees strafpuntensysteem dat verregaande gevolgen kan hebben voor structurele overtreders van de wetgeving. Verder actuele zaken uit transport en logistiek en we bellen met Johnny Bolk over zijn nieuwe Country & Western album ‘Loving on the Highway’.

Jul 29, 202152:60
Brandstoffen, de kippertest, vermoeidheid én ... Henk Wijngaard!

Brandstoffen, de kippertest, vermoeidheid én ... Henk Wijngaard!

Onder leiding van Wim Brons van Vlakland Communicatie praten Tim de Jong, Ed Postma en Iep van der Meer je bij over de inhoud van de nieuwe BIGtruck, maar ook over vermoeidheid achter het stuur. Je tachograaf kan dan wel aangeven dat je helemaal fit bent, soms is dat niet zo. Hoe voorkom je dat, en wat kun je zelf doen als het even niet meer gaat?

Verder praten we met de altijd vrolijke Henk Wijngaard. Henk is inmiddels 75 jaar jong en dat was een mooie gelegenheid om zijn levensverhaal op papier te zetten. Je hoort het allemaal in de nieuwe BIGtruck Podcast. Die kun je beluisteren op al je favoriete Podcast Apps zoals Spotify, maar uiteraard ook gewoon hier via de website of via Youtube.

Jul 02, 202157:21
Code 95 alarm: Lex Wierks & Ed Postma

Code 95 alarm: Lex Wierks & Ed Postma

Wim Brons en Iep van der Meer praten deze keer over de nieuwe DAF, maar daarnaast gaat het vooral over de Code 95. Voor veel chauffeurs is het tijd om actie te ondernemen. We spreken Lex Wierks van Verkeersschool Wierks uit Dordrecht en Ed Postma van TVM over de vakbekwaamheid want dat gaat volgens deze heren een stuk verder dan alleen het halen van je nascholings uren.
Jun 09, 202152:12
Ladingcontrole in Coronatijd (Ed Postma TVM & Anela Mekić TLN)

Ladingcontrole in Coronatijd (Ed Postma TVM & Anela Mekić TLN)

De nieuwe BIGtruck Podcast gaat over de problemen bij het laden en lossen. Vooral sinds de corona tijd is het vaak niet mogelijk om de lading te controleren, maar je moet er wel voor tekenen! Hoe zit dat nou precies, want waar teken je voor en hoe voorkom je problemen? 

Voor dit onderwerp gaan Wim Brons en Iep van der Meer in gesprek met Ed Postma van TVM Verzekeringen en Anela Mekic’ van Transport en Logistiek Nederland. Je krijgt tips over hoe je jezelf kunt indekken als je de lading, of het zekeren van de lading niet zelf mag controleren.

Check deze BIGtruck Podcast via Spotify, Apple Podcasts Google Podcasts of je eigen favoriete Podcast kanaal! 

Feb 25, 202143:23
Dode hoek oplossingen voor stadsdistributie | BIGtruck special

Dode hoek oplossingen voor stadsdistributie | BIGtruck special

Een nieuwe BIGtruck Podcast, deze keer over de dode hoek en de maatregelen die London daar tegen neemt. Met Eric Groot Jebbink van Grootjebbink, leverancier van camera en sensor systemen en Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de Hoogeschool van Amsterdam.
Nov 21, 202048:39
Over 'Convoy' én Henk Wijngaard allert! | Bij BIGtruck Magazine 9

Over 'Convoy' én Henk Wijngaard allert! | Bij BIGtruck Magazine 9

De BIGtruck Podcast bij nummer 9 van BIGtruck Online Magazine. Iep van der Meer neemt je mee door de inhoud van dit nummer en spreekt onder meer met journalist Maarten van der Westen over de film Convoy, én met Henk Wijngaard over de nieuwste versie van zijn hit Met de Vlam in de Pijp!
Nov 13, 202020:59
De Inspectie (ILT) | BIGtruck special

De Inspectie (ILT) | BIGtruck special

Tim de Jong en Iep van der Meer in gesprek met Senior Inspecteurs Hans Drijer en Jeffrey Geesdorp van de Inspectie Leefomgeving en Transport, een dienst die velen kennen onder de naam Verkeersinspectie. Er komt veel op ons af met de nieuwe, slimme tachograaf, maar ook met het Mobility Package waar de EU mee ingestemd heeft. In een geanimeerd gesprek informeren de heren Drijer en Geesdorp ons over wat er verandert, en geven ze antwoord op onze vragen in deze BIGtruck Podcast.
Oct 15, 202053:33
De nieuwe Scania V8! | BIGtruck 8

De nieuwe Scania V8! | BIGtruck 8

Tim de Jong en Iep van der Meer spreken uitgebreid met Nico van der Klugt en Hans Binnendijk van Scania over de nieuwe V8! Verder lopen we kort het nieuwe online magazine door. Stay tuned!

Oct 04, 202042:23
Special: André Kuipers over AI in trucks, over De Morocco Desert Challenge en over de ruimtevaart natuurlijk!

Special: André Kuipers over AI in trucks, over De Morocco Desert Challenge en over de ruimtevaart natuurlijk!

Iep en Wim zochten André op in zijn woonplaats in Noord Holland en hadden een geanimeerd gesprek van een uur met de astronaut, rallyrijder en liefhebber van techniek en vooruitgang. Verder belden we (op 59.30) met directeur Sectorinstituut transport en logistiek Willem de Vries over de ontwikkelingen in de transportwereld als het gaat om werkgelegenheid, de toekomst en de effecten van de corona crisis. En in vogelvlucht aan het einde de inhoud vaan het nieuwe BIGtruck online magazine, editie 7 van dit jaar.

Aug 20, 202001:09:18
Over de nieuwe MAN TGX, Klaas de Waardt (VERN) over de gevolgen van de corona crisis en uiteraard alles over de BIGtruck magazine 6

Over de nieuwe MAN TGX, Klaas de Waardt (VERN) over de gevolgen van de corona crisis en uiteraard alles over de BIGtruck magazine 6

BIGtruck Podcast nummer zes over de nieuwe MAN TGX, met Klaas de Waardt over de gevolgen van de Corona crisis en uiteraard alles over de nieuwe BIGtruck!

Jul 01, 202032:48
Over maximale werktijden en minimale rusttijden voor chauffeurs. En over Corona natuurlijk. En over Volvo Trucks. En nóg meer | BIGtruck 4 van 2020

Over maximale werktijden en minimale rusttijden voor chauffeurs. En over Corona natuurlijk. En over Volvo Trucks. En nóg meer | BIGtruck 4 van 2020

Iep en Wim bellen met Charles Engelaar van Volvo Trucks Nederland over de Corona crisis en de introductiefeestjes die daardoor in het water vielen.
Verder wederom een uitgebreid gesprek met Edwin Atema van het FNV over het Moblity Package Dat lijkt er nu toch aan te komen: Europese regels mbt maximale werktijden en minimale rusttijden voor chauffeurs, positionering door middel van tachografen, detachering van vrachtwagenchauffeurs, dat de 45 uurs weekendrust nu definitief niet meer in de cabine mag worden doorgebracht. De cabotageregels blijven grotendeels hetzelfde, maar een groot verschil is dat na het maximum van drie ritten in zeven dagen er een ‘cooling off’ periode van vier dagen wordt toegevoegd. Nieuw is dat iedere chauffeur binnen de EU na drie weken verplicht moet terugkeren naar zijn huis/standplaats. Voor de truck moet dit na elke acht weken.
Atema praat geen poep zullen we maar zeggen, doet links en rechts nog even een flinke uitspraak en natuurlijk bespreken we met Edwin ook de Cornona crisis. Verder nemen we in vogelvlucht het nieuwe BIGtruck online magazine door. Handen aan het stuur, radio aan en verder mooie Pasen!
Apr 11, 202033:23
Sociale dumping met Edwin Atema FNV en Corona met Miquel Wiegmink van Veenstra|Fritom / BIGtruck 3 van 2020

Sociale dumping met Edwin Atema FNV en Corona met Miquel Wiegmink van Veenstra|Fritom / BIGtruck 3 van 2020

Bij het nieuwe BIGtruck online magazine weer een nieuwe podcast! Iep en Wim nemen het nieuwe nummer in vogelvlucht door, maar eerst bellen we met Edwin Atema van het FNV die ondanks zijn eigen successen in de strijd tegen sociale dumping met enige jaloezie naar de Belgen kijkt omdat er bij onze zuiderburen domweg veel harder opgetreden wordt door de inspectie daar. Verder aandacht voor de gevolgen die transporteur Veenstra uit Heeg (Friesland) ondervindt van het Corona virus. Veenstra rijdt vrij veel op het Noorden van Italië. Stay tuned! Groet, Iep en Wim

Mar 07, 202031:57
Willem Dijkhuizen FNV over nieuwe CAO en De Super EcoCombi met Günther Maters | BIGtruck 2 van 2020

Willem Dijkhuizen FNV over nieuwe CAO en De Super EcoCombi met Günther Maters | BIGtruck 2 van 2020

En Iep van der Meer en Wim brons nemen het nieuwe nummer door! Spoiler: de CAO onderhandelingen lopen stroef. Gelukkig is Günther Maters een enthousiast verteller als het gaat om zijn deelname aan de Nederlandse pilot met de Super EcoCombi. Hij legt één en ander helder uit. Stay tuned!
Feb 03, 202028:29
Henk Wijngaard Kerst interview live vanuit De Lichtmis
Dec 23, 201953:31
Vluchtelingen naar Engeland: inklimmers en mensensmokkel | Editie 12

Vluchtelingen naar Engeland: inklimmers en mensensmokkel | Editie 12

In deze 12e episode van dit seizoen praten Iep en Wim uitgebreid met Thomas Reitsma, manager vervoer bij Evofenedex en met Joost Visbeen, CEO van de Daily Logistics Group over het nog steeds groeiende probleem rond verstekelingen bij de ritten richting Groot Brittannië. Verder staat BIGtruck online magazine nummer 12 live en natuurlijk nemen we de nieuwe editie in vogelvlucht door. En we proberen contact te leggen met dé onvermijdelijke en heeeel gezellige artiest in truckland over zijn nieuwe stevige uitvoeringen van klassieke truckhits. Wéér een half uur serieuze en minder serieuze zaken op in elk geval zo ontspannen mogelijke toon. Handen aan het stuur en stay tuned! Groet, Wim en Iep.

Nov 28, 201930:37
Jan van Wees, Henk Wijngaard en Stephan Duijndam | Editie 11

Jan van Wees, Henk Wijngaard en Stephan Duijndam | Editie 11

Podcast bij het nieuwste BIGtruck online magazine. Iep van der Meer en Wim Brons bellen in vervolg op het vorige gesprek opnieuw met Stephan Duijndam. Ditmaal over zijn aanwezigheid bij de herdenking in Stockholm van de ramp met de Estonia. Ontmoetingen met andere overlevenden van de ramp 25 jaar geleden op de Oostzee hebben Stephan hoorbaar goed gedaan. Verder Henk Wijngaard aan de lijn over zijn nieuwe single 'Tranen op het stuur' én een uitgebreid gesprek met veteraan Jan van Wees over de belevenissen gedurende zijn 50 jaren in het zware transport, eerst bij Van Seumeren en later binnen Mammoet.

>Stephan Duijndam op 6.26 minuten

>Henk Wijngaard op 15.37 minuten

>Jan van Wees op 24.20


Oct 27, 201938:41
Stephan Duijndam over de Estonia ramp toen en nu.

Stephan Duijndam over de Estonia ramp toen en nu.

Aan de telefoon chauffeur Stephan Duijndam, één van de 137 overlevenden van de ramp met de Estonia op de Oostzee, waarbij 25 jaar geleden 852 mensen het leven lieten. Dit in aanvulling op het verhaal over de ramp in de laatste editie van het BIGtruck online magazine. Iep van der meer en Wim Brons nemen daarnaast samen in vogelvlucht de inhoud verder door.
Oct 01, 201918:02
Hoe gaan cabines er uit zien als de nieuwe Europese regels over een jaar van kracht worden?

Hoe gaan cabines er uit zien als de nieuwe Europese regels over een jaar van kracht worden?

Freelance truck designer Bertrand Janssen praat ons bij. En hoe is het met Henk Wijngaard? Dat en meer in deze nieuwe BIGtruck podcast behorende bij BIGtruck magazine nummer 9 (die vind je nu online , compleet met de ontwerpstudies van Bertrand). Een klein half uur trucknieuws en -weetjes op ontspannen toon voor in je cabine. Hartelijke groet van de mannetjes van de radio: Iep van der Meer en Wim Brons.

Sep 02, 201926:59
Quinten Snijders van TLN: Garanties van overheid voor ‘terugsluis’ Verder oa Foden en Ford.

Quinten Snijders van TLN: Garanties van overheid voor ‘terugsluis’ Verder oa Foden en Ford.

Hartje zomer en de BIGtruck online magazine 8 is uit. Dus hier een nieuwe podcast met Iep en Wim. We lopen door de inhoud van het magazine met met name aandacht voor het Engelse truckmerk Foden en hoe dat merk verdween. En aandacht voor de nieuwe Ford F-Max! Maar we beginnen met een vrij uitvoerig gesprek van Quinten Snijders van Transport en Logistiek Nederland over hun pogingen om het geld dat zal worden opgehaald met de nieuwe vrachtwagenheffing toch echt binnen de branche blijft

Aug 08, 201921:15
Nieuwe smart tacho, chauffeurspasjesdrama (KIWA) en Kees Oostveen over de nieuwe Iveco

Nieuwe smart tacho, chauffeurspasjesdrama (KIWA) en Kees Oostveen over de nieuwe Iveco

Iep van der Meer en Wim Brons nemen het nieuwe BIGtruck online magazine door. Met aandacht voor de nieuwe Smart tacho, een nieuwe Volvo, een nieuwe Scania (met de geschiedenis van de V8) en de nieuwe Iveco. En meer! Stay tuned voor een kwartiertje trucknieuws en -gezelligheid op de radio in je cabine. Groet! Iep en Wim

Jul 15, 201915:48
Auke Spijksma Truckfestival Burdaard & Johnny Bolk en de BIGtruck Trophy | BIGtruck 9

Auke Spijksma Truckfestival Burdaard & Johnny Bolk en de BIGtruck Trophy | BIGtruck 9

Naar aanleiding van editie 6 van BIGtruck online magazine, de nieuwe, praten Iep van der Meer en Wim Brons nog even met Auke Spijksma. Auke is de man achter het Truckfestival van Burdaard (15 juni aanstaande voor de 11e keer) en bovendien verwoed DAF verzamelaar. Je leest erover in BIGtruck magazine (met foto's uiteraard) en hoort erover in deze podcast. 

Verder nemen Wim en Iep het nieuwe nummer door in vogelvlucht en praten na over de BIGtruck Trophy, die was vorig weekend. Onder andere trad daar op Johnny Bolk, die vriend en vijand verraste met Engelstalig country repertoire. Aan de telefoon vertelt Johnny of hij daar misschien meer mee wil. Stay tuned voor een tien minuutjes trucknieuws in ontspannen sfeer: handen aan het stuur en de radio aan! Keep on listening :-)

May 28, 201911:00
Tjitze van Rijssel CNV en Jan Douwma van de TCH | BIGtruck8

Tjitze van Rijssel CNV en Jan Douwma van de TCH | BIGtruck8

Een nieuwe BIGtruck online magazine staat op onze site en bij deze ook een nieuwe podcast. We spreken met Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen over de totstandkoming van de nieuwe CAO en met name de kwestie rondom het vakantiegeld. Ook BIGtruck's Tim de Jong belt in en we nemen het nieuwe nummer in vogelvlucht door. Verder aan de lijn Jan Douwma van de legendarische Truckers Club Holland (TCH). Een dik half uur info, trucknieuws en gezelligheid in deze nieuwe aflevering. Dank voor het luisteren!
May 01, 201934:53
Thomas Swart, chauffeur, over Brexit en BIGtruck Trophy | BIGtruck 7

Thomas Swart, chauffeur, over Brexit en BIGtruck Trophy | BIGtruck 7

Het nieuwe BIGtruck magazine staat online sinds eind vorige week. Iep van der Meer loopt met Wim Brons langs de inhoud en we staan langer stil bij de Brexit met chauffeur Thomas Swart. Hij rijdt voor De Vries uit Hallum met regelmaat op Engeland. Verder aandacht voor de BIGtruck Trophy met Niels van Duijvenboden. Stay tuned voor weer een kleine 20 minuten trucknieuws en -nieuwtjes op je radio in de cabine. Handen aan het stuur en ogen op de weg, goeie rit!
Apr 01, 201919:56
Hennie Dijkstra van Land Transport en Tim de Jongs roadtests | BIGtruck Podcast 6

Hennie Dijkstra van Land Transport en Tim de Jongs roadtests | BIGtruck Podcast 6

Het nieuwe BIGtruck magazine staat online en hierrrr is het bijbehorende online radioprogramma, de podcast. We bellen met Hennie Dijkstra van Land Transport over Wopke van der Veen die al 50 jaar achter het stuur zit voor het bedrijf. Hoe maak je het (oudere) werknemers naar de zin, hoe hou je ze vast? Hennie heeft de balans wel gevonden. Verder BIGtruck redacteur Tim de Jong over rijden met de Scania G 410 LNG (op gas dus) en de Mercedes Actros SLT zwaar transport trekker.
Mar 05, 201922:00
Gerard de Rooy | BIGtruck podcast 5

Gerard de Rooy | BIGtruck podcast 5

Iep van der Meer neemt samen met Wim Brons het nieuwe BIGtruck online magazine door. En: bellen met Gerard de Rooy! Even napraten over de Dakar Rally en vooruit blikken naar onder andere de Morocco Desert Challenge.
Feb 02, 201917:59
Nieuw magazine, Broshuis Event en Q&A | BIGtruck Podcast 4

Nieuw magazine, Broshuis Event en Q&A | BIGtruck Podcast 4

Wim Brons neemt met Iep van der Meer het nieuwe BIGtruck magazine door. Maar eerst bellen we met Jelke de Jong van Broshuis BV over het 6e event, te houden in Kampen zaterdag aanstaande. Verder waren we tijdens de opnames van deze podcast live op Facebook, dat leverde een tal reacties op en daar gingen we op in. Heel veel plezier met luisteren! PS: Je vindt ons ook op Spotify. Tip: abonneer je daar gratis!
Jan 07, 201923:16
FNV Edwin Atema en Ford Trucks terug? | BIGtruck podcast 3

FNV Edwin Atema en Ford Trucks terug? | BIGtruck podcast 3

Iep van der Meer en Wim Brons spreken met Edwin Atema van de FNV over de gewonnen zaak bij de Hoge Raad in het proces tegen transportbedrijf Van de Bosch en nemen het nieuwe BIGtruck online magazine door: komt Ford Trucks terug in Europa via Turkije?

Nov 27, 201814:25
Platooning, supermarkten en meer | BIGtruck podcast 2

Platooning, supermarkten en meer | BIGtruck podcast 2

Presentator Wim Brons neemt in een geanimeerd gesprek met redacteur en truckjournalist Iep van der Meer de inhoud van het nieuwe BIGtruck magazine door. Over groot en klein transport, over minitrucks, over de maand van het 'connected transport' en over de oplopende spanning rond het transport voor supermarkten.
Nov 01, 201816:04
Bertrand Janssen | BIGtruck podcast 1

Bertrand Janssen | BIGtruck podcast 1

BIGtruck's Iep van der Meer spreekt op de IAA 2018 in Hannover met Bertrand Janssen, senior manager design brands bij Daimler. Het gesprek is opgenomen in de cabine van de nieuwe Actros en gaat over de toekomst van het wegtransport volgens Daimler: touch screen, assist, autonoom rijden, platooning en de functie en ontwikkeling van de chauffeur daarbinnen.
Sep 23, 201816:45