Skip to main content
Spotify for Podcasters
Bikkje Pødden - For alle hundeinteresserte

Bikkje Pødden - For alle hundeinteresserte

By Carmen Germaine Kadim

Bikkje Pødden en podcast for deg som vil lære mer om hund og hundehold. Denne podcasten vil «åpne dørene» til ulike hundemiljøene. Noen driver med jakt, sledehunder, andre med lydighet eller utstilling. Ulike hundemiljø kan være som «lukka samfunn», der hundeeiere er mest opptatt av sin egen rase og bruksområde. Men vi har alle noe å lære av hverandre. Bli med på en spennende reise inn i hundens verden. Noen episoder har fokus på treningslære, hundens mentalitet, hundemassasje, skader og rehabilitering.
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Kreft hos hund

Bikkje Pødden - For alle hundeinteresserteSep 17, 2022

00:00
50:43
Kreft hos hund

Kreft hos hund

I denne episoden har eg intervjuet Vet. Thomas Sissener om kreft hos hund. Han gir her en god innføring i ulike terminologier som blir brukt, hvilken krefttyper hunder kan få, og hva slags behandlinger som gis.

Sep 17, 202250:43
Hundemassasjeterapeut Martin Tomasli

Hundemassasjeterapeut Martin Tomasli

Det er veldig få mannlige behandlingsterapeuter innenfor massasje, rehabilitering, kraniosakralterapi og osteopati på hund. Martin Tomasli er utdannet hundemassasjeterapeut med tilleggsutdannelse i osteopatiske teknikker og filosofi, samt at han snart er ferdig med utdannelsen i Kraniosakralterapi på hund. Han er den første og eneste mann som har fullført hele utdannelsen hos Nordisk Hundemassasjeskole AS. Hvorfor er det så få menn som utdanner seg til behandlingsterapeuter på dyr? Her har jeg hatt en hyggelig samtale med Martin, som bor og jobber i Fredrikstad. Han har mange klienter, som søker hans tjenester. Martin kan kontaktes på mail: martinto1990@gmail.com og mobil: 984 33 775.

Jun 28, 202237:58
Lasermedisin

Lasermedisin

I denne episoden snakker jeg om lasermedisin. Det er mange myter om hva laser er og gjør, og det beste er kunnskap når man ønsker å investere og bruke laser. Hva er lasermedisin, er laser farlig, hva betyr klassifisering 1,2,3 og 4, hva er den beste laseren osv. Det finnes over 4000 studier om laser på mennesker og dyr; gå inn på Pubmed.com og søk på LLLT, så finner du disse studiene. Jeg har arrangert mange sertifiseringskurs i lasermedisin med Lars Hode fra det Svenske Lasermedisinske Sälskap. Den 14 - 15. mai 2022 kommer Lars Hode igjen til Norge for å forelese om lasermedisin. 

Apr 08, 202241:14
Seniorhunden

Seniorhunden

I denne episoden har eg ein åpen samtale med Hundemassasjeterapeut/Rehabiliteringsterapeut Siwi Endresen om den aldrende hunden. Me har begge hatt og har seniorhunder, og vi snakker om våre erfaringer om ivaretakelse av dem når de blir eldre. Hunder går igjennom ulike faser i livet fra valp, unghund, voksenhund til seniorhunden. Det er viktig å se og forstå hunden i disse ulike fasene, for behovene endres og det kan skje uten at vi legger merke til det. Vi anbefaler å ta hunden til senior sjekk hos veterinær en gang i året fra den er ca. 7 år. 

Mar 25, 202257:45
Søk etter savnet Hund

Søk etter savnet Hund

Det er mange hunder som blir borte i løpet av året, og engasjementet er stort for å finne igjen disse hundene. Team Aramis, som består av Briarden Aramis og eier Stein Karstensen er spesial trent på søk etter savnet hund. De har hatt oppdrag over hele landet, og Aramis har funnet over 700 hunder i løpet av sin karriere. Aramis har en unik evne til å ta tak i halsbåndet eller selen til den savnede hunden, og få den til å bli med han. I 2014 vant Aramis Dyrehelt prisen, som er satt opp i regi Norsk Kennelklubb, Agria forsikring og Rytterforbundet. Stein har en halvsøster til Aramis, som også er godkjent søkshund etter savnet hund. Det trengs flere ekvipasjer rundt hele landet, så hvis dette er noe for deg, så ta gjerne kontakt med Stein Karstensen eller Stig Meyer.

Jan 26, 202254:57
Magedreining hos Hund

Magedreining hos Hund

Magedreining er en akutt og livstruende tilstand der magesekken fylles med gass, slik at den utvides og vrir seg rundt sin egen akse.      Dette krever øyeblikkelig hjelp av veterinær, og helst innen 6 timer. Eg intervjua Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord hvor han forteller om denne alvorlige tilstanden.

Oct 30, 202132:01
Gjennomgang av Hundens bevegelsesapparat før høsten aktiviteter

Gjennomgang av Hundens bevegelsesapparat før høsten aktiviteter

I denne episoden av BikkjePødden snakker eg om nødvendigheten av å få en kvalifisert Hundemassasje og Rehabiliteringsterapeut til å gå igjennom hundens bevegelsesapparat før høstens aktiviteter. Båndtvangstiden er over, og mange er i full gang med opptreningen av jakt-, slede- og brukshundene sine. En godt trent hund med gode og velfungerende muskler, skjelett og ledd tåler meir dei belastningene den utsettes for. Hunder er flinke til å skjule smerter, derfor er det viktig å få en jevnlig gjennomgang av en kvalifisert terapeut, samtidig som det er nyttig å lære seg å kjenne igjennom hunden sin daglig for eventuelle skader og hevelser i hundens kropp.

Sep 02, 202123:53
Hundeutstilling

Hundeutstilling

Vigdis og Per Harald Nymark er utdannet eksteriørdommere for mange hunderaser, jaktprøvedommere for stående fuglehunder, samt at de er utdannet instruktører på høyeste nivå innen hundesporten. De er begge sentralt i utdanningen av dommere og instruktører i hundesporten i regi Norsk Kennel Klubb.

Vigdis og Per har i alle år deltatt med egne hunder på utstilling og jaktprøver, og fått mange premier gjennom årene, med blant annet syv champions.

Begge er høyt premierte som hundekjørere både nasjonalt og internasjonalt.

I 2017 ble Vigdis og Per tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin innsats innenfor hundesporten i over 50 år.

May 05, 202154:58
Sommertrening av hunden

Sommertrening av hunden

Jeg trener hundene mine hele året for å opprettholde både muskelmassen og kondisjonen. Selv om det er båndtvang og sommer kan man allikavel trene hunden. I denne podcasten forklarer jeg hvorfor og hvordan jeg trener mine hunder fra de er valp til voksen hund. Bevegelse og trening er viktig både for utvikling av muskler, styrke skjelettet, holde leddene sunne og friske, samt stimulerer nervesystemet.

Apr 25, 202144:05
Sportsskader på hund

Sportsskader på hund

Jeg har intervjuet Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord om sportsskader på hund. Hunder kan få ulike typer skader uansett bruksområde, derfor er det viktig å vite hva man skal gjøre når skaden har skjedd. Hunder er flinke til å skjule smerte og problemer, så man må alltid ta på alvor hvis hunden viser tegn til at den ikke har det bra.

Apr 11, 202153:52
Ettersøkshund

Ettersøkshund

Vi er mange som har godkjente ettersøkshunder/ekvipasjer, men som kanskje mangler grunnleggende kunnskap om hvordan man skal gå et praktisk ettersøk. Jeg har intervjuet Rune Borgersen som er utdannet ettersøks dommer, ettersøk instruktør i NJFF og Fylkesinstruktør ettersøk i Buskerud. Ettersøk er en viktig del i alle jaktformer, og på skadet vilt etter bilpåkjørsel. 

Mar 31, 202101:08:20
Drektighet og fødsel

Drektighet og fødsel

Dette intervjuet med Vet. Margunn Tvedten ble spilt inn våren 2020, da jeg ventet valper på min Jämthund tispe. Vet. Margunn Tvedten jobber på Brumunddal Dyreklinikk, og er en meget dyktig og flink veterinær. Her svarer hun på mine spørsmål angående drektighet og fødsel, som er nyttig for alle som driver med oppdrett.

Feb 26, 202123:01
Lena Boysen Hillestad - Norges mest meritterte hundekjører

Lena Boysen Hillestad - Norges mest meritterte hundekjører

Lena Boysen Hillestad er Norges mest meritterte hundekjører i nordisk stil, slede-, sprint- og barmark. Hun er 25 x Verdens mester, 15 x Europa mester, 30 x Norges mester, 4 Kongepokaler, Pirena vinner i 2009, Defi Rhône Alpes vinner i 2012, Vindelälvsdraget vinner i 2012, 2013, 2015, 2018, 2019. Lena og mannen Kjetil Hillestad bor rett ved siden av Riksarenaen for Hundekjøring på Gåsbu. Et fantastisk flott anlegg for alle som ønsker å kjøre hundespann eller bare snørekjøre. Der er plass til alle og meget godt miljø. Kjetil er primus motor for å holde løypenettet oppe, og løypene er alltid topp preparert.

Feb 02, 202144:30
Relasjon, samarbeid og lederskap
Jan 24, 202154:08
Viltgården - Kristoffer Kallhovd

Viltgården - Kristoffer Kallhovd

Viltgården er et treningssenter for hund og jegere, og eneste i Norge som tilbyr trening med elg i hegn. Kristoffer er daglig leder på både Viltgarden AS på Iveland og  Elgtun AS på Bygland. Han har ca. 20 års erfaring fra både dyrehold, jakt og hund. Mange Elghunder har fått hjelp til å komme i gang etter negative opplevelser i møte med elg. Viltgården tilbyr også gårdsferie i blant annet Mikrohus, samt ulike kurs og arrangement. Se gjerne hjemmesiden: https://viltgarden.no 

Dec 27, 202045:40
Elin Wittusen - Kennel "US"

Elin Wittusen - Kennel "US"

Elin Wittusen er en legende i fuglehund sporten med sine dyktige Irskesettere. Hun importerte amerikanske Irskesettere for 30 år siden, som har preget avlen frem til i dag. Elin har en enorm premieliste fra jaktprøver, og er meget dyktig til både å dressere og føre hund. Mange valpekjøpere har fått god hjelp og støtte av Elin gjennom årene.  

Dec 09, 202035:50
Ryggproblemer på hund

Ryggproblemer på hund

Mange hunder sliter med ryggproblemer. Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord forteller om de ulike ryggproblemene som en hund kan få, og hvordan de behandles; Prolaps, Spondylose, Cauda Equina - L7/S1 syndrom, FCE og Wobblers syndrom.

Rehabterapeut Wenche G. Ekeli/AquaDog-Tønsberg har lang erfaring med rehabilitering av ryggproblemer. Hør henne fortelle om sine erfaringer og hvordan hun rehabiliterer ryggpasienter.

Nov 15, 202001:10:13
Osteochondrose på hund

Osteochondrose på hund

I denne episoden har jeg intervjuet Vet. Thomas Sissener fra "Din Dyreklinikk" i Sandefjord om Osteochondrose på hund. Hvilken raser er mest utsatt, og hva slags behandling kan man gi for å hjelpe hunden? Blir hunden helt bra igjen? Hva kan eieren selv gjøre for hunden sin. 

Oct 30, 202035:21
Alternativ Veterinærmedisin med Vet. Toril Malmer

Alternativ Veterinærmedisin med Vet. Toril Malmer

I denne episoden har jeg intervjuet Vet. Toril Malmer om Alternativ Veterinærmedisin. I tillegg til å være veterinær har Toril tatt utdannelse i Akupunktur, Homøopati og Kiropraktikk på hund. Hun jobber ved Asker Dyreklinikk, og kombinerer tradisjonell veterinærmedisin med alternativbehandling på dyr.

Oct 13, 202046:06
Canelana - ullprodukter til hund og hundeeier

Canelana - ullprodukter til hund og hundeeier

I denne episoden har eg intervjua Ingrid Tandberg om Canelana ullprodukter. Min personlige erfaring er at "ull er ikkje tull, sjølv for ein hund", derfor tenkte jeg å høre med Ingrid hva var tanken bak det å lage rene ullprodukter til hund. Hun og mannen Thorbjørn Lund snakket om at hvorfor har ikke hunder det samme behov som oss når det gjelder å bruke ull, og slik fikk de idé til å lage gode og funksjonelle ullprodukter til både hund og hundeeiere. Canelana er en suksess bedrift som er veletablert og kjent i blant annet sledehundemiljøet. Flere kjente hundekjørere bruker Canelanaprodukter både til hundene og seg selv. 

Sep 29, 202053:12
Norske Redningshunder

Norske Redningshunder

Norske Redningshunder gjør en viktig jobb for samfunnet med å finne savnede personer. De jobber ofte tett sammen med politiet. Jeg har intervjuet Sylvi Nilsen som er en meget erfaren hundedame, og hun har hatt godkjent Redningshund siden 2013. Hun har også drevet aktiv med Bruks- og lydighet, holder kurs og er instruktør og godkjenningsdommer for Norske Redningshunder.

Sep 15, 202031:34
Jaktprøver for Stående Fuglehund og Elghunder
Aug 19, 202001:21:42
Kronikere og eldre hunder

Kronikere og eldre hunder

Tema er Kronikere og eldre hunder med Rehabterapeut Wenche Granli Ekeli/ AquaDog Vestfold AS. Mange har kronikere og eldre hunder; hva kan man gjøre og hva er viktig å tenke på.

Jul 29, 202025:44
Hundemassasje

Hundemassasje

I denne episoden snakker eg om Hundemassasje sammen med Hundemassør og Rehabterapeut Siwi Endresen. Me brenner like mykje for hundemassasje som behandlingsform. Dette er ein dialog og samtale mellom oss om dette temaet. Ho har massert Mallen Zuki 11 av sine 13 år, og Zuki har vært trent i Bruks og Lydighet. Til tross for hard bruk av kroppen har Zuki holdt seg veldig bra med jevnlig massasje. Siwi og Zuki vant NM i Rallylydighet i 2016. 

Jul 22, 202057:27
Hundepeilere

Hundepeilere

Eg har intervjua Tore Harry Halvorsen, som jobber på Jakt & Friluft AS i Arendal. Det finnes forskjellige Hundepeilere, og kva er forskjellen på dei? Tore Harry er ein aktiv hundemann, jeger og skytter, som har mye erfaring med dei ulike Hundepeilerene. Me tar for oss dei mest vanlige som; Garmin, Tracker og Wehunt.

Jul 15, 202027:13
Kranioskaralterapi på Hest og Hund

Kranioskaralterapi på Hest og Hund

Bettina Hvidemose driver Center for Dyreterapi I Danmark, og holder kurs i Kraniosakralterapi på Hest og Hund i regi Nordisk Hundemassasjeskole AS her i Norge. Her forteller hun både om seg selv og Centeret hun driver i Danmark, og om hva Kraniosakralterapi er. Bettina er en utrulig kunnskapsrik og dyktig terapeut og lærer i behandling av dyr.

Jul 08, 202033:22
Hundefotografering

Hundefotografering

Jeg har intervjuet Therese N: Andersen om Hundefotografering.
Therese er utrulig dyktig til å få fram blikket og personligheten til hundene ho fotograferer. Hør Therese fortelle korleis ho får hundene til å samarbeide når ho fotograferer dei. Ho har sjølve en super hundemodell i Rottweiler blandingen, Tellus. Therese tar produktbilder for ulike firmaer som selger hundeprodukter, og her bruker ho begge hundene sine Tellus og Vilje som modeller.

Jul 01, 202035:52
Mentalhelse og Hund

Mentalhelse og Hund

Eg har intervjua lege og psykiater John Maxfield Steineger. John har bakgrunn som Lege og Psykiater i Forsvaret, og vært blant annet leder for Forsvarets Sanitet.
Hunder og dyr generelt kan ha en positiv og helende effekt for oss mennesker. Hør John fortelle om blant annet sin fantastiske Mor Pamela som hadde 40 hunder i huset. Hun tok imot barna i nabolaget etter skolen, lagde hjemmelaget mat til dem og lærte de å omgås dyr.

Jun 24, 202038:33
Førstegangshundeeier

Førstegangshundeeier

Som førstegangshundeeier kan det være mange spørsmål man lurer på, og det er forskjell på om man vil ha ein familiehund, brukshund eller jakthund. Eg har intervjua Anne Elin Midtgarden som ønsket seg både ein familiehund og jakthund. Ho har 3 småbarn og ville at hundene og barna skulle kunne fungere godt sammen. Ho søkte på Google og spurte mange andre om råd då ho skaffa seg jakthunder. Det var mange råd å få som både var nyttige og kanskje ikke heilt slik ho kunne tenke å bruke. Anne Elin var veldig bevisst og selektiv med dei rådene ho fekk. I høst oppnådde ho jaktchampionat på Jämthunden sin Erox, og vant Damemesterskapen i Løshund for Elghunder.

Jun 17, 202045:52
Jan Reinertsen - Seler og kløv

Jan Reinertsen - Seler og kløv

Jan Reinertsen har sydd seler og kløv i 40 år. Her forteller han litt om historien rundt seletøy, og hvorfor han startet Seleverkstedet. Han har sydd seler for mange ulike ekspedisjoner, 2 filmer, hundekjøring, yrkeshunder og for den vanlige hundeeier. Jan har utviklet sine egne modeller, som passer for alle hunderaser og hundesport.

Jun 11, 202038:51
Fóring og ernæring av Hund

Fóring og ernæring av Hund

Foring og ernæring av hund er ikke noe lett tema om hva som er riktig og feil fóring. Jeg har intervjuet Silje Salbu og Vet. Thomas Sissener fra Din Dyreklinikk i Sandefjord, for høre om deres kunnskap og erfaringer om dette. Silje er utdannet innenfor ernæring på humansiden og er produkt ansvarlig for Vom og hundemat.  

Jun 03, 202001:16:08
Trening av Gjeterhund med Maj-Lene Knudsen

Trening av Gjeterhund med Maj-Lene Knudsen

Maj-Lena Knudsen blei fylkesmester for Gjeterhunder i 2017. Her forteller hun om trening av Gjeterhund, og at ho måtte ta hypnose for å bli kvitt saueskrekken sin. 

May 27, 202031:14
Kneskader - Korsbåndskade og Patellaluksasjon

Kneskader - Korsbåndskade og Patellaluksasjon

Eg har intervjua Vet.Thomas Sissener/Din Dyreklinikk og Rehab.terapeut Wenche Granli Ekeli/ Aquadog Vestfold. Thomas Sissener snakker om kneskader og operasjonsteknikker, og Wenche Ekeli snakker om hvordan man rehabiliterer disse skadene.

May 20, 202049:25
Rehabilitering av hund

Rehabilitering av hund

Her eit intervju med Rehabiliterings terapeut, Wenche Ekeli fra AquaDog Vestfold. Wenche bygde det første rehabsenteret med svømmebasseng i 2004. Sammen med Nordisk Hundemassasjeskole AS startet ho den første Rehabiliteringsutdannelsen på hund her i Norge i 2007. Dette er ei dame med enorm kunnskap om skader og rehabilitering.

May 13, 202029:08
Mentaltesting av hund

Mentaltesting av hund

Trond Larsen er en pensjonert politimann, som tidligere har jobbet med utvelgelse og testing av tjenestehunder ved Politihøyskolen i 15 år. Han har testet ca. 2000 hunder. I dette intervjuet snakker vi både om mentaltesting av politihunder, sivile hunder og valpetester.

May 06, 202034:10
Valp og valpepreging

Valp og valpepreging

Mange ønsker å skaffe seg valp nå på våren og sommeren. I denne episoden av Bikkje Pødden snakker vi om preging av valpen fra valpekassen til valpekurs. Med meg i dag har jeg Siwi Endresen fra Harmonisk hund. Hun er utdannet Rehabiliteringsterapeut på hund, og arbeider på Karmsund Dyrehospital på Karmøy. Siwi er utdannet Hundeinstruktør, og holder kurs for valper og hunder i alle aldre i både hverdagslydighet og konkurranse lydighet.
I 2016 ble hun og Mallen Zuki Norges mestre i Rallylydighet, og i 2019 blei hun nr. 5 i NM med sin 3 år gamle Tervuer Zana.
Dette er ei dame med stor hundekunnskap.

Apr 29, 202044:03
Intervju med årets vinner av Iditarod Thomas Byfuglien Wærner

Intervju med årets vinner av Iditarod Thomas Byfuglien Wærner

Iditarod er verdens lengste og tøffeste hundeløp på 1600 kilometer gjennom Alaskas villmark. Thomas Wærner er den tredje nordmannen til å vinne dette løpet. Tidligere har Robert Sørlie vunnet 2 ganger, i 2003 og 2005. Joar Ulsom vant løpet i 2018. Thomas vant både Femund- og Finnmarksløpet i 2019, og nå Iditarod i 2020, Så han har tatt alle 3 seierene på strak arm etter hverandre.  Da han kom i mål var hele verden nedstengt på grunn av corona epidemien , og alle flyene kansellert. Lytt til Thomas sin egen fortelling om løpet, ivaretakelsen av hundene og hjemreisen.

Apr 22, 202025:18
Eg starter Bikkje Pødden for å dele av min lidenskap for hund

Eg starter Bikkje Pødden for å dele av min lidenskap for hund

I denne første episoden av Bikkje Pødden forteller eg litt om kven eg er og min hundebakgrunn. Eg håper du har lyst til å følge Bikkje Pødden framover. Har du nokon spørsmål/tips til sending så send meg gjerne ein mail på: carmen@nordiskhms.no. 

Du kan også gå inn på facebook siden til Bikkje Pødden og legge inn komentarer der. Tips gjerne hundevenner om Bikkje Pødden. Her kjem det mange spennende intervjuer og temaer

Apr 21, 202018:21