
BilSen iyi olur
By Gözde Berber Özbalaban

BilSen iyi olurDec 07, 2020

Bilsen İyi Olur- Yeliz Bahadır- Anlam Arayışı ve İnsan
Yeni bölümde, Yeliz'le İnsanın Anlam Arayışını konuştuk. Keyifle dinlemeniz dileğiyle...
Yeliz Bahadır, Türkiye’nin önde gelen bir yönetim danışmanlığı şirketinde eğitmen, danışman, fasilitatör ve koç olarak çalışmaktadır. Bu rolü kapsamında kurumsal çalışanlara ve yöneticilere liderlik, yönetim becerileri, duygusal zeka, duygusal çeviklik gibi başlıklarda eğitimler vermekte; hem bireysel hem de takım koçlukları yapmaktadır.
Danışmanlık ve koçluk kariyeri öncesinde yurt içi ve yurt dışında insan kaynakları alanında özellikle eğitim gelişim ve de kurumsal akademilerin yönetiminde rol almıştır.
ICF (International Coaching Federation) tarafından akredite edilmiş koç unvanına (ACC) sahip olan Yeliz, dünyada en eski ve büyük koçluk okulu olarak bilinen Co-Active koçluk eğitim programını tamamlayarak aynı zamanda Co-Active koçluk akreditasyonunu (CPCC, Certified Professional Coach) almıştır. İlave olarak takım ve ilişki koçluğu alanında Organizasyon ve İlişki Sistemleri Koçluğu (ORSC) eğitim sertifikasına sahiptir.
Yeliz, Varoluşçu Akademi’de Temel Varoluşçu Analiz Eğitimini tamamlamıştır. İnsan ve varoluşsal meseleler üzerine kafa yormak, okumak ve yazmak en büyük tutkusudur.

Bilsen İyi Olur- Ateş Ataseven- Nasıl iyi konuşmacı olunur?
Bilsen İyi Olur'un yeni bölümünde Ateş Ataseven'le
https://www.atesataseven.com/
Ateş Ataseven, Finans, İlaç, Hızlı Tüketim Ürünleri ve Telekomünikasyon sektörlerinde edindiği 15 yıla yaklaşan deneyimlerinden aldığı güç ile hizmet etmekte olduğu kurumlara Satış ve Satış Yönetimi, Liderlik ve Ekip Yönetimi konularında katkı sağlıyor; kurumsal koçluk çalışmaları sayesinde de kurumlardaki yöneticiler başta olmak üzere tüm çalışanların bireysel gelişimlerine yardımcı oluyor.
Ateş Ataseven’in eğitim verdiği kuruluşlar arasında Ergo Sigorta, Sika Yapı Kimyasalları, Pronet Güvenlik Hizmetleri, BNP Paribas Leasing Solutions, Türk Ekonomi Bankası, Turkcell, Philip Morris, Tatilsepeti, Sabancı Holding, Trendyol, Avon, Multivac, İş Bankası ve Shell yer alıyor.
1997’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nden mezun olan Ateş Ataseven, 2011-2013 yılları arasında Işık Üniversitesi’nde MBA Programı’nı tamamladı. Türkiye’de faaliyet gösterdikleri sektörlerde oldukça saygın yerler edinmiş Koç Finans, GlaxoSmithKline, British American Tobacco ve Nokia gibi şirketlerde Satış, Satış Yönetimi, İş Geliştirme, Sadakat Programları, Kurum içi Akademi oluşumları ve Perakende Yönetimi konularında çalıştı. Daha sonra Danışman olarak katıldığı Ufukkoç Danışmanlık Şirketi’nde birçok programda görev alan Ateş, 2013’den beri Management Centre Türkiye (MCT)’de Danışman olarak çalışmaktadır.
Ateş Ataseven 1996 yılından bu yana Tüplü Dalış eğitmenliği yapmaktadır. 2001 yılından bu yana da aktif olarak motosiklet kullanmakta olan Ateş, Güvenlik Sürücüsü olarak eğitim sürüşlerinde görev almaktadır.

Bilsen İyi Olur- Özgür Doğan- Yaratıcılık Meselesi
Özgür Doğan'la bu bölümde yaratıcılığı konuştuk.
Özgür Doğan kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi’nde matematik okudu. Matematiği sevmediği, problem çözmeyi sevdiği için güneşli bir pazar günü reklamcı olmaya karar verdi. Kariyerine reklam yazarı/çizeri olarak başladı. Sonra sırasıyla yaratıcı şef, yaratıcı yönetmen ve ajans başkanı sıfatlarıyla devam etti. Uzun süre Leo Burnett, MARKA, Vagabond, Springer&Jacoby gibi ulusal ve uluslararası ajanslarda reklam yazarı/çizeri ve yaratıcı yönetmeni olarak çalıştı. Hamburg’ta Springer&Jacoby’de reklamcılık yaptı. P&G, Pepsi, Levi’s (Docker’s), Unilever, Mercedes-Benz gibi müşterilere hizmet verdi. Fabrika reklam ajansını kurdu. 2015 yılında İngiltere’ye yerleşme kararı aldı, orada Oddworks‘ü kurdu. 4 sene sonunda Türkiye’ye dönme kararı aldı. 2006-2011 yılları arasında sektöre yeni katılmak isteyenlere reklam ve yaratıcılık eğitimleri verdi. 2015-2019 yılları arasında Reklam Yaratıcıları Derneği yönetim kurulunda yer aldı. Şu anda helloanti reklam ajansıyla hem danışmanlık hizmeti hem de eğitim hizmetleri vermektedir. Halen Sosyoloji okumaktadır. Hayati Mevzular isimli bir Youtube kanalı bulunmaktadır.

Bilsen İyi Olur- Sinan Yorgancıgil- Dijital Kimlik, İzlerimiz ve Sahicilik
Yönetim Danışmanı, Sinan Yorgancıgil ile gittikçe dijitalleşen dünyada,
dijital kimlik nedir, dijital kimlik oluşturmak nedir, nasıl izler bırakıyoruz ve sahiciliği korumak mümkün mü sorularına yanıt aradık.
Sinan aynı zamanda sıkı bir Linkedin yazarı. Takip etmek isteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilirler.
https://www.linkedin.com/in/sinanyorgancigil/?originalSubdomain=tr
Keyifle dinlemeniz dileğiyle

Bilsen İyi Olur- Arzum Akduran- Koçluğa Dair Meseleler
Koçluk mesleğine dair samimi bakış açıları neler?
Online koçluk mümkün mü?
Şirket uygulamalarında iyi gidenler ve gitmeyenler?
Öz izleme yapmak neden önemli?
Hayatla yetişkin olarak ilişki kurmayı başarsak, ne mümkün olur?
Bu defa koçluk konusunu masaya yatırdık.
Arzum Akduran Köseoğlu kimdir?
İlişki Sistemleri ve Yönetici Koçu, Danışman, Fasilitatör
Faculty Member at CRRGlobal and CTI-Coaches Training Institute

Bilsen İyi Olur- Ela Burcu Uçel- EQ,İK,Sürdürülebilirlik
Bilsen İyi Olur'un yeni konuğu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ela Burcu Uçel. Engin bir bilgi birikimi ve tecrübenin pratikle harmanlandığı bir bakış açısını bulunca bir dolu farklı konu konuştuk. Duygusal Zekadan, "Yeşil İK" ya Bilsen İyi Olur'un yeni sohbeti.. Taze taze... Keyifli dinlemeler.

Bilsen İyi Olur- Ali Gülüm-İşbirliği ve Rekabet/Bir de Buradan Bakın
Sosyolog ve Gelişim Profesyoneli Ali Gülüm'le iş birliği ve rekabet kavramını, insanın doğasını, şirket-birey-güven üçgenini, birlikte yaratma gerekliliğini konuştuk. Keyifle dinlemenizi umarız.

Bilsen İyi Olur- Özlem Sökmen- Nedir bu davranış becerileri?
1973 Ankara doğumlu olan Özlem, TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. Profesyonel iş hayatına Lafarge grubunda başlayan Özlem kısa sürede grubun en genç fabrika İnsan Kaynakları yöneticilerinden oldu. Turkcell’de uzun yıllar çalışmış ve hatta efsanevi Kardelenler projesinde popüler kültür eğitimleri de vermiş olan Özlem Turkcell’den sonra kariyer yolculuğuna o dönem hayalindeki şirket olan Unilever’le devam etti. Unilever kariyeri boyunca mevcut insan kaynakları görevlerinin yanı sıra global eğitim içeriklerinin iç eğitmen sistemi ile Türkiye’de uyarlanmasını sağlayarak bu konudaki çalışmalarıyla uluslararası ödüller aldı.
Kendi yaşam amacını, “insanlara potansiyellerini ortaya çıkartmak için destek olmak” ve “sahip olduklarıyla ihtiyacı olanlara fayda sağlamak” olarak tanımlayan Özlem, 17 yaşında bir kız çocuğu ve sokaktan sahiplenilmiş iki kedi ve iki köpek sahibi. Uplifers dergisinde haftalık köşe yazarı, bir maraton koşucusu olan Özlem aynı zamanda profesyonel koç sertifikasına sahiptir. Devlet üniversitelerine giden öğrencileri iş hayatına hazırlamak için “Yakına Bak” adlı bir sosyal girişimcilik projesinin yaratıcısı olan Özlem aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşuna gönüllü olarak farklı projelerde destek vermektedir.
Özlem'le "soft skill" diye tabir edilen davranış becerilerini konuştuk.

Bilsen İyi Olur- Itır Erhart- Anlam Arayışı ve Girişimcilik
Itır Erhart, Chicago’da (2004) bir otobüs durağında “Koşmak zor mu geliyor, kemoterapiyi dene!” sloganını görünce hayatını değiştirecek farklı bir yönelime girdi; sivil toplum kuruluşları için kaynak ve farkındalık yaratmak. Sosyal Aktivizmin fitilini sekiz maraton, 20 yarı maraton koşarak ateşledi. Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşu oluşumu Adım Adım’ın kurucuları arasında yer aldı. Şirket takımları oluşturup bir STK yararına koşmanın şirket içi iletişim, aidiyet, motivasyon üzerindeki etkileri üzerine ufuk açıcı konuşmalar yapan Erhart bu ve benzeri kampanyaların iletişim çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini ve medya yansımalarını dinleyicileriyle paylaşıyor. Konuşmalarında takım olmanın önemine vurgu yapan Erhart spor yoluyla kaynak yaratmak ve farkındalık yaratmak için neler yapılabileceğini de dinleyicilerine aktarıyor.
Bu bölümde Itır'la konuştuk...

Bilsen İyi Olur- Selçuk Alimdar- Öğrenme Çevikliği
Çeviklik kapısının anahtarı, öz farkındalık!
Bilsen İyi Olur Podcast Serisinin, yeni bölümünü Selcuk Alimdar,'la birlikte çektik. Öğrenme çevikliği ile ilgili duymak istediğiniz şeyler varsa, Ece ile yeni bölüme bekleriz...

Bilsen İyi Olur- Cenk Akıncılar- İK 3.0
Bilsen İyi Olur’un yeni bölümünde QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar’la konuştuk.
İK 3.0, pandemi döneminde yeni yetkinlikler, liderliğe bakış açısı ve uygulamaları hakkında bilgi almak için bizi dinlemeye davetlisiniz.

Müjdat Ataman- Geleceğin Yetkinlikleri ve Eğitimin Geleceği
Fide Okulları'nın yöneticisi,
Açılın Ben Çocuğum ve Açılın Ben Öğretmenim kitaplarının yazarı,
eğitimci Müjdat Ataman'la geleceğin yetkinliklerini ve eğitimin geleceğini konuştuk.

Bilsen İyi Olur- Başlangıç
Bireylerin ve organizasyonların gelişimini tutkuyla dert edinenleri, BilSen iyi olur”da buluşturmayı hedefliyoruz.
Kulaklarınıza ve dikkatinize talibiz.
Ece Ağabeyoğlu & Gözde Berber Özbalaban
Hoş geldiniz :)
Ece AĞABEYOĞLU
1998’den beri iş hayatındadır. Commercial Union Hayat Sigorta (Avivasa) – finansal danışmanlık, İş Bankası – kurumsal kredi uzmanlığı, HSBC Eğitim ve Geliştirme Müdür Yardımcısı/Eğitmenlik, yetkinlik eğitimleri yöneticiliği, yetenek yönetimi değerlendirme merkezi danışmanlığı yapmış, kurum içi koçluk, yenilenen şube yapılanmasında proje koordinatörlüğü ve Değerler Bazlı Liderlik projesi Avrupa Bölgesi liderliğini üstlenmiştir. 2010’dan beri 15’ten fazla kuruma danışmanlık ve eğitmenlik hizmeti vermiştir. 2018'den itibaren, iş ve kariyer konusu başta olmak üzere, değişim amacındaki bireylere profesyonel koçluk yapmaktadır.
IODA Türkiye Uluslararası Organizasyonel Gelişim Derneği kurucu üyesidir. Koşu, yardımseverlik ve gönüllülük, sivil toplum ilgi alanlarıdır.
Gözde Berber Özbalaban
Management Centre Türkiye'de Associate Partner olarak görev yapan Gözde, 17 yılı aşkın süredir Liderlik, Takım Fasilitasyonu, İletişim, Yönetim Becerileri, Yetkinlik Gelişimi ve Organizasyonel Gelişim alanlarında, bireylerin gerçek potansiyellerini açığa çıkarmalarına destek olmak tutkusuyla çalışıyor. 8 yıl süreyle Likya Yönetim Akademisi’nin kurucu ortaklığını yapmış, aynı zamanda Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. Aynı üniversitede Eğitim Yönetimi/Planlama alanında doktora çalışmalarına devam ederken, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği projeleri aracılığı ile 100'ün üzerinde firmaya dokunma fırsatı bulmuştur.
Danışmanlık ve eğitim çalışmalarında, Gestalt, Orsc, Sistem Koçluğu, Psikodrama gibi yöntemleri kullanarak, kariyeri süresince 23 ayrı ülke, 4 kıtada farklı başlıklarda global eğitimler vermiş, 2 yıl süre ile Türkiye Eğitim Enstitüsü direktörlüğünü yürüttüğü Junior Chamber International bünyesinde ulusal ve uluslararası seviyede yönetim kurulu üyelikleri tecrübesi edinmiştir.
Bugünlerde, triatlon sporundan edindiği deneyimlerle liderliğe dair yaklaşımları harmanladığı Lead Fit programları üzerine çalışmakta, yeni bir anne olarak oğlu Tuna'yı büyütmekte ve gelecek yarışlar için antrenman yapmaya devam etmektedir
#Leadership
#development
#management
#organizationaldevelopment
#learningsolutions
#Self