Skip to main content
Spotify for Podcasters
BizzModell

BizzModell

By Dharminder Biharie

Vanuit het verleden ben ik geboeid geraakt waarom grote ondernemingen met duizenden patenten en knappe koppen toch in moeilijkheden kwamen. Een rode draad in het verhaal dat leiderschap en het op tijd aanpassen van de verdienmodellen cruciaal zijn om toekomstbestendig te zijn en te blijven. In mijn podcast ga ik op bezoek bij experts om de juiste invalshoeken te zoeken. Wat komt er allemaal bij kijken. Innovatie klinkt mooi, maar meebewegen is toch het credo.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Podcast #2 Waarom duurt het zolang dat er een 2e podcast kwam? En waarom lukt innovatie niet altijd

BizzModellApr 26, 2018

00:00
09:59
Dolf Kos | From Hero to Zero
Apr 19, 202145:38
De menselijke kant van organisatieverandering. Deel 2

De menselijke kant van organisatieverandering. Deel 2

In deel twee bespreek ik met Katalijn Ritsema van Eck de menselijke kant van organisatieverandering. Organisaties veranderen, bij de een gaat het langzaam en bij een ander noodgedwongen snel. Er zijn drie fases te herkennen. In de startfase is het bedrijfscultuur van "YIHAA!" we gaan het maken. In de tweede fase ben je al volwassen en heb je managementlagen. De mensen en het bedrijf zijn marketing gedreven om vooral naar buiten to verhalen te vertellen en te verkopen. In de laatste fase ben je groot en volwassen. Dan ben je financieel gedreven.

Opvallend zijn de cultuurverschillen op te merken binnen de drie fases. Op de vraag:"Zou je mijn even kunnen helpen als collega?" Krijg je drie verschillende antwoorden.

  1. YIHAA we gaan het maken bedrijf. Iedereen wil je zo snel mogelijk helpen en we gaan voortvarend aan de slag. Dat heeft weinig met ongecontroleerd werken te maken, maar met de tomeloze enthousiaste medewerkers die allemaal wat voor elkaar over hebben.
  2. MARKETING gedreven bedrijf. Je krijg hulp, maar je moet het wel even in mijn agenda inschieten want het is best druk. Hier komt de hulpvraag wel aan, maar het zal procesmatig afgehandeld worden. Niet om elkaar tot last te zijn, maar gemak en overzicht in de structuur te houden.
  3. FINANCIEEL gedreven bedrijf. Je moet bij de juiste persoon, met de juiste functie zijn om hulp te krijgen. De functies zijn afgekeerd en je de spontaniteit is er uit. De financiële doelen zijn heilig en de Vlissingen zijn altijd financieel van aard.

Wil je de menselijke kant van organisatieverandering serieus nemen dan zul je creativiteit en neurodiversiteit serieus moeten nemen. Bedrijven die het er wel werk van maken doen het gemiddeld 17-19% beter in omzet en resultaat. De medewerkers hebben een fijnere werkplek om te groeien.

Meer weten over Katalijn Ritsema van Eck? Bezoek haar LinkedIn profiel.

Mar 22, 202128:13
De menselijke kant van organisatieverandering. Deel 1
Mar 22, 202128:56
Margriet Sitskoorn over het plastische brein. Goed nieuws! Je kunt het kneden!

Margriet Sitskoorn over het plastische brein. Goed nieuws! Je kunt het kneden!

Neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie

prof. dr. Margriet Sitskoorn is hoogleraar op Tilburg University. Ze houdt zich met de volgende onderwerpen bezig op de universiteit. TSB: Social and Behavioral Sciences bij Department of Cognitive Neuropsychology. Tijdens haar studie raakte ze gefascineerd door gedrag van mensen. 

Maar vooral het gedrag. In deze podcast bespreken we het maakbare brein. Het brein is namelijk plastisch en daarmee kun je eigenlijk levenslang leren, aanpassen en nieuwe vaardigheden leren. Alleen waarom doen we dat niet?

De hersenen zijn ontzettend lui...ze zoeken altijd de kortste weg naar een antwoord of oplossing. Gewoontes en vaardigheden die al ingebakken zitten worden elke keer dat je ze doet beetje bij beetje versterkt. Maar dat geld ook andersom. Nieuwe vaardigheden of gewoontes kun je leren als je ze elke keer gaat doen en herhalen. Niet in grote stappen, maar in babystapjes. Zodat er niet meteen rook uit je bovenkamer komt in de vorm van frustratie, ongemak of woorden die je normaal niet gebruikt. 

Wil je de regie over je eigen gedachten hebben, dan zal daar bewust van moeten worden. Word geen speelbal, maar een spelleider is haar betoog. Stiekems kunnen we als mensen de veranderingen helemaal niet zo goed verwerken. Allemaal prikkels en informatiebombardement die 24/7 aanwezig zijn, zijn helemaal niet zo goed. 

Wil je meer weten of Margriet Sitskoorn? Hier alle handige linkjes.


Boeken van Margriet Sitskoorn.

Meer boeken van Margriet vindt je hier op managementboek.nl

Heb je zelf als bedrijf vragen hoe je de veranderingen intern in beweging krijg, neem dan contact op met BizzModell

Zowel voor MKB en corporates hebben we een heldere aanpak om veranderingen en groei te versnellen. Dat doen wij niet traditioneel door advies te geven, maar door te doen. Uitvoeren levert meer op en is goedkoper dan plannen. 

Jan 29, 202135:40
Interview with the Embassy of India in The Netherlands with Mrinalini Kaur Sapra First Secretary of Economic and Commerce

Interview with the Embassy of India in The Netherlands with Mrinalini Kaur Sapra First Secretary of Economic and Commerce

In this podcast, we continue in English about the economic possibilities in India for Dutch Companies. I had the pleasure to interview Mrinalini Kaur Sapra First Secretary Economic and Commerce. We discuss the growth sectors and what the Embassy if India is doing to support Dutch companies top do business in India.  Embassy of India for all business requests. https://www.indianembassy.nl

Dec 16, 202027:47
Koos Groenewoud en Emmy Soplantila over leiderschap. Samen bespreken we de onderwerpen die altijd actueel blijven bij leiderschap.

Koos Groenewoud en Emmy Soplantila over leiderschap. Samen bespreken we de onderwerpen die altijd actueel blijven bij leiderschap.

Alleen het woord leiderschap geeft 5.070.000 hits op Google. Je kunt er in verzuipen.

Samen met Koos en Emmy bespreken we wat leiderschap hoort te doen. Het is een onderwerp dat door corona actueler is dan ooit.

Leiderschap gaat over je eigen interne morele en ethische kompas. Zodra deze in balans en goed is, kun je het overdragen naar andere toe. Succesvolle leiders weten dit als geen ander. En dat levert duidelijke resultaten op. Een betere prestatie van de organisatie, een lager ziekteverzuim en de resultaten zijn beter.

Je ontkomt er niet aan als je wilt excelleren.

We behandelen onderwerpen als 

  • Narcisme.
  • Bijblijven wat er speelt in de markt. 
  • Morele kompas.

Contactgegevens van Koos en Emmy.

Emmy Soplantila  is te bereiken via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/emmysoplantila/ of via haar website http://www.essentialconnection.nl/

Koos Groenewoud is te bereiken via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/koosgroenewoud/ of via zijn website: http://www.aaa-tfm.nl/

Oct 23, 202039:21
Siets Bakker met Rake Vragen. Iedereen kan vragen stellen, maar Rake Vragen stellen is meer. Podcast 30 1/2
May 06, 202029:42
Siets Bakker met Rake Vragen deel twee. Hoe werkt Rake Vragen in een organisatie. Podcast 31
May 06, 202034:35
Charlon Imamdi praat over regie over je eigen carrière en bedrijf. Podcast #29 met

Charlon Imamdi praat over regie over je eigen carrière en bedrijf. Podcast #29 met

Charlon geeft je peper in je mik. 

Regie nemen over je eigen carrière en je leven vraagt een ander mindset. Of als je aan je eigen bedrijf werkt moet je 24/7 aan de slag.

Maar wat is dat nou precies 24/7 aan de slag, wat moet je wel doen en niet? Wat wel vaststaat is dat jezelf ontwikklen voorop moet staan om te slagen of met tegenslagen om te gaan. Ik zou zeggen luister naar de podcast en je weet meer. 

Mar 25, 202042:21
Podcast #28 Jitske Kramer over corporate tribes deel twee
Feb 24, 202038:31
Podcast #27 met Jitske Kramer over corporate tribes
Feb 24, 202035:03
Podcast #26 met Jerry Helmers over ondernemend MKB Nederland.
Jan 03, 202019:40
Celine van Aalst over stemgebruik voor meer impact Podcast 25 BizzModell
Jan 03, 202028:17
Podcast #24 met Frans van Reep over de Like en Dislike wereld.
Jan 03, 202030:47
Podcast #23 Met Frans van der Reep over "The Dark Side of Internet"
Jan 03, 202030:19
Podcast #22 Deel 3 van Bewust Leiderschap over Leiderschap met Jos Claessens
Oct 04, 201926:46
Podcast #21 Deel 2 van Bewust Leiderschap over Strategie en Uitvoering met Jos Claessens
Oct 04, 201927:38
Podcast #20 Deel 1 van Bewust Leiderschap over Onderstroom met Jos Claessens
Oct 04, 201925:35
Podcast #19 Kennis platform met generatie-Z power. Met Stefan en Joep van Blackbear
Sep 27, 201931:57
Podcast #18 met Richard Engelfriet over solliciteren en testen.

Podcast #18 met Richard Engelfriet over solliciteren en testen.

Sep 26, 201931:54
Podcast 17 deel twee met Nico de Jong van Onwijs Marketing

Podcast 17 deel twee met Nico de Jong van Onwijs Marketing

Marketing is het beïnvloeden van gedrag. Met hagel schieten heeft geen zin. Kijken naar gedrag van je klanten en toekomstige klanten is effectiever. Dus eerst observeren en daarna de juiste content maken. Hoe? Neem als voorbeeld stad Amersfoort. De bewoners mochten en konden zelf dingen contact maken en bewoners beïnvloeden. 

Jun 17, 201920:57
Podcast 16 met Nico de Jong van Onwijs Marketing

Podcast 16 met Nico de Jong van Onwijs Marketing

Marketing is bij Nico een soort ui. Hij gaat net zo lang pellen zodat hij bij de kern komt. Waar het namelijk om gaat: de boodschap. Eerlijk en authentiek vertellen is vaak het meest effectief. En in welke kanaal gebruik wij dan? Dat is een later zorg. De meeste ondernemers vallen te snel in de middelen valkuil. Veel tools en content, zonder effectief te zijn.  Nico is geen voorstander van meteen om alle middelen in te zetten, maar juist te kijken wat je als bedrijf wilt bereiken. 

Jun 17, 201929:37
Podcast 15 Deel twee met Hans Ruinemans over het wel en wee van een CEO
Jun 17, 201925:08
Podcast 14 met Hans Ruinemans van Business Tales over het leven van een CEO
May 29, 201927:41
Podcast #13 met Dharminder Biharie en Eefje Jonkers over valideren & testen

Podcast #13 met Dharminder Biharie en Eefje Jonkers over valideren & testen

Het krijgen van feeback van je klanten is belangrijk. Maar de organisatie mee laten luisteren en het een continue proces van maken hoort bij innovatie. Veel bedrijven zijn het vergeten of doen het helemaal niet meer. Maar dat is niet gek, Ooit was je een ondernemer, nu ben je in bedrijf. Je moet nu als bedrijf een continue verbeter proces inrichten om bij te blijven. Doe je dat niet, dan krijg je vanzelf een rode kaart. Succesvol zijn in het verleden betekend niet dat je altijd je positie behoudt. Het luisteren naar klanten en feedback serieus nemen hoort in ieders moderne functie omschrijving. Van postkamer medewerker tot CEO.
Mar 29, 201930:36
Podcast #12 met Eric van Hall over innovatie in copywriting

Podcast #12 met Eric van Hall over innovatie in copywriting

Copywriting bestaat al heel lang. Zo oud als de weg naar Rome. Maar hoe zit dat nu? Jongeren hebben een geweldig goed bullshit detector. Hou je daar al rekening mee als bedrijf? Doe je dat niet, dan prikken ze door je bullshit blabla heen en is het doei met je mooie verhalen. Copywriting werkt alleen als je het kunt schrijven vanuit de perspectief van de lezer. Dat is nog steeds een vak. Hoe ik geinnoveerd heb ik copywriting? Door te kijken waar tijd en kosten verloren ging. Automatiseren dus. Luister naar het boeiende verhaal van Eric van Hall
Mar 08, 201928:57
Podcast #11 met Dharminder Biharie en Sander Jansen over hoe werkt een team nou goed?

Podcast #11 met Dharminder Biharie en Sander Jansen over hoe werkt een team nou goed?

Geef je je medewerkers echt het mandaat om te zelf te mogen ondernemen binnen de kaders? Wat betekend dat allemaal voor hun en wat zijn de valkuilen.
Wil je echt een teamperformance in actie zien? Kijk eens naar Volvo Ocean Race. Het ultieme voorbeeld als het gaat om (letterlijk) zelf sturende teams.
Jan 11, 201931:54
Podcast #10 met Dharminder Biharie & Sander Jansen over verandermanagement

Podcast #10 met Dharminder Biharie & Sander Jansen over verandermanagement

Samen met Sander Jansen van www.changeventures.nl bespreek ik het veranderen van een onderneming bij Innovatie. De meest succesvolle innovaties en veranderingen worden gerealiseerd als mensen mee veranderen. Het lijkt zo makkelijk om met stuurgroepen, teams en ambitieuze plannen alles aan te pakken. Maar zorg eerste dat je de juiste mensen meekrijgt en de juiste mensen hebt.
Jan 11, 201934:40
Podcast #9 Saskia Nijs over innovatie, bedrijfssystemen en mensen.

Podcast #9 Saskia Nijs over innovatie, bedrijfssystemen en mensen.

Saskia werkt als adviseur op c-level bij grote ondernemingen. Haar expertise gebieden zijn de bedrijfssystemen, de processen en de medewerkers.

Innoveren binnen bedrijven is niet alleen een functie of een titel, maar het moet een cultuur worden met de juiste mindset en KPI. Het aanstellen van een hoofd innovatie is niet voldoende.
Ook zal AI een impact hebben op bestaande beroepen. Daarom moet je nu nadenken wat je nieuwe job zal zijn.
Innovatie zal gepaard gaan met cultuur verandering. Saskia heeft er een frisse blik op door juist gedrag van medewerkers te benutten. Er zit vaak meer kennis bij je medewerkers dan je denkt.
Dec 10, 201841:40
Podcast #8 met Ralf Knegtmans

Podcast #8 met Ralf Knegtmans

We selecteren mensen voor de toekomst op basis van het verleden. Zoals je CV, misschien je verouderde competenties en vaardigheden. Is dat nou wel zo handig? Zijn de huidige top performers wel de mensen die straks ook een top prestatie kunnen leveren? De bedrijven moeten een "purpose" hebben of een maatschappelijk verantwoord doel. De GeneratieZ heeft een fantastisch bullshit dedector en prikt zo door je heen. Ben je wel eigenlijk klaar voor de toekomst? Luisteren wat Ralf knegtmans te vertellen heeft. Wil je meer weten koop dat zijn boek bij https://www.managementboek.nl/boek/9789047009832/agile-talent-ralf-knegtmans ofbij https://www.bol.com/nl/p/agile-talent/9200000059203198/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=ralf%20kn&originalSearchContext=media_all&originalSection=main
Nov 27, 201827:49
Podcast #7 met Prof. Dr. Fred Van Eenennaam over Value Based Health Care

Podcast #7 met Prof. Dr. Fred Van Eenennaam over Value Based Health Care

We kennen allemaal gezondheidszorg zoals het nu is. Maar wat is nou Value Bases Health Care en wat moet er allemaal gebeuren om dit mogelijk te maken in Nederland? Prof. Dr. Fred Van Eenennaam van legt het allemaal uit. We staan nog aan het begin van wat AI en verandering allemaal kan verbeteren.
Sep 04, 201837:42
Podcast #6 met Mascha Gerretsen over Content Marketing  en Community Management
Jul 08, 201820:02
Podcast #5 met Menno Lanting schrijver van o.a. De Disruptieparadox.

Podcast #5 met Menno Lanting schrijver van o.a. De Disruptieparadox.

Menno Lanting is dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. In zijn interview blijkt dat innovatie veel meer vergt dan een dik rapport. Je moet overeenstemming welke taal je gaat spreken met z'n allen. Kortom is er een "alignment"? Vaak blijkt dat de meeste mensen veranderen niet leuk vinden. Dat heeft meteen invloed op je bedrijf. Krijg je wel iedereen mee? Maar gelukkig worden niet alle business modellen en bedrijven meteen weggevaagd als Tesla, Facebook en andere high-tech groeiers.
Jun 10, 201835:16
Podcast #4 met Sander Jansen van Change Ventures

Podcast #4 met Sander Jansen van Change Ventures

Podcast #4 met Sander Jansen van Change Ventures. Waarom werkt innovatie van binnenuit toch meestal niet? Is ICT een de zorg een hype of echt blijvend? Veranderen binnen organisaties is vaak een HR en directie vraagstuk om een organisatie mee te nemen. Heb je prangende vragen over innovatie? Laat het ons weten! Dan behandelen wij je vragen in de volgende podcast! Dus waar wacht je nog op?
May 25, 201843:12
Podcast #3 met Marianne Zwagerman over innovatie

Podcast #3 met Marianne Zwagerman over innovatie

Een podcast met Marianne Zwagerman over innovatie. Waarom kunnen bedrijven wel innoveren? En hoe zit het met de infrastructuur van intnernet in Nederland? De plannen van John de Mol falen meestal. Nieuwsgierig? Luister mee.
Apr 29, 201826:13
Podcast #2 Waarom duurt het zolang dat er een 2e podcast kwam? En waarom lukt innovatie niet altijd

Podcast #2 Waarom duurt het zolang dat er een 2e podcast kwam? En waarom lukt innovatie niet altijd

Podcast over innovatie. Waarom lukt innoveren niet altijd? En wat zijn de valkuilen. En waarom duurde het zolang voordat er een tweede podcast kwam.
Heb je vragen?Laat het weten en kunnen we ze behantwoord worden in de volgende podcast.
Apr 26, 201809:59
Podcast #1 Aanpassen of de sloopkogel?

Podcast #1 Aanpassen of de sloopkogel?

Podcast #1 Aanpassen of de sloopkogel? by Dharminder Biharie
Sep 02, 201707:06