Skip to main content
Spotify for Podcasters
Podcast Bloei

Podcast Bloei

By Roosje de Vries-Meijer

Dit is een christelijke podcast, waarbij verschillende thema’s voorbij zullen komen die zowel Gods als mijn hart raken. Hierbij kan je denken aan: - je ware identiteit in God ontdekken - loskomen van de mening van anderen - dromen verwezenlijken - wandelen in je bestemming - vrij zijn in God - intimiteit met God - radicale keuzes maken - psychologie & geloof - mooie getuigenissen van christenen Heel veel moois dus waardoor je je kunt laten opbouwen om zo op reis te gaan naar Gods hart.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

#41 Op avontuur met Jan van den Bosch (deel 2)

Podcast BloeiJul 06, 2021

00:00
31:05
#41 Op avontuur met Jan van den Bosch (deel 2)

#41 Op avontuur met Jan van den Bosch (deel 2)

Vandaag gaan we op avontuur met Jan van den Bosch. In dit tweede deel van ons gesprek neemt hij je namelijk mee langs al beleefde avonturen en de avonturen die hij nog hoopt te beleven in de tijd die nog voor hem ligt. 

Maar ook stel ik hem de volgende prikkelende vragen :

In uw boek vertel u dat u een vorm van gebrokenheid in u hebt, kunt u uitleggen waar de gebrokenheid bij u voor staat? Welke belemmerende overtuiging heeft u het meeste dwars gezeten? Wat is de belangrijkste levensles die God u heeft geleerd in dit leven? Wat als de schijnwerpers en camera’s uitgaan en de lichten doven is een vraag waar u ten tijde dat het boek werd geschreven over nadacht en nog niet helemaal over uit was. Heeft u daar in de tussenliggende tijd nog gedachen over gehad? In uw boek wordt u omschreven als iemand die de wereld altijd door een 3D bril bekijkt. Waar de meeste van ons niet verder kijken, herkent u in iedere situatie wel een nieuwe dimensie met mogelijkheden en avonturen. Welke avonturen liggen er nu nog in het verschiet voor u in de tijd die nog voor u ligt? Hoe wilt u herinnerd worden?

Ook vertelt Jan waar de door hem veel gebruikte quotes voor staan: 

Never give up If You believe it You can do it. De hemel geeft, wie vangt die heeft. 

Jan sluit de aflevering geheel in stijl af met een stukje zang van zijn favoriete lied. (Ik kon het namelijk niet laten dit aan hem te vragen, omdat in zijn boek te lezen is dat hij genomineerd is door het team ‘The hour of power’ van de Amerikaanse versie als ere-koorlid.) 

Jul 06, 202131:05
#40 Een kijkje in het hart van Jan van Den Bosch (deel 1)

#40 Een kijkje in het hart van Jan van Den Bosch (deel 1)

Jan van den Bosch is een man die licht en kleur verspreidt, en vol emotie zit. Hij heeft hart voor de wereld en zijn vriendelijkheid rijkt tot over de grenzen.

Je kunt hem kennen van televisie, bijvoorbeeld van The Hour of Power. Maar, Jan is veel meer dan dat.

In dit eerste deel van het tweeluik met Jan van Den Bosch spreken we over zijn jeugd. Uit wat voor gezin komt Jan, en hoe komt het dat hij presentator wilde worden?

Ook vertelt hij prachtige en aangrijpende verhalen, waarin de medemens en Gods liefde en leiding altijd centraal staan. “Ik vind niets mooier dan mensen ontmoeten.”

01.13: introductie: waar kun je Jan van kennen?

04.00: wie is ronduit Jan van Den Bosch? Jan vertelt over zijn opvoeding en het ontstaan van zijn carrière bij de EO. “Ik hoorde Gods’ stem.”

08.35: gesprek over zijn vriendschap met Balkenende en dat je zonder geloof niet kunt functioneren. “Geloven is eigenlijk heel makkelijk, maar je moet het wel doen.”

12.28: Jan over dat hij als kind al presentator wilde worden. Hoe kwam dat, terwijl hij in een zeer reformatorisch milieu opgroeide, waar radio en tv niet vanzelfsprekend waren? Godshumor.

15.20: Wat is Jans drijfveer om op 70-jarige leeftijds nog steeds 12 uur per dag te werken? “Het is dodelijk om niets te doen.”

16.40: Welke prijs heeft Jan betaald voor zijn harde werken?

17.53: Zijn er momenten geweest waarin geloof en werk met elkaar botsen? Na het zien van vreselijke dingen tijdens een hongersnood in Afrika, wankelt zijn geloof in God.

“God is zoveel groter dan ons kleine denken.”

21.52: Wat is de prijs van roem in Christelijke kringen? “Ik ga niet zomaar in een café zitten waar mensen veel drinken, want ik heb een verantwoordelijkheid.”

24.12: Jan over de kritiek die hij kreeg. “Mensen vinden mij flamboyant voor een christen. Maar ik houd gewoon van mooie dingen.”

26.11: Jan vertelt over het streng reformatorische gezin waarin hij opgroeide. Hij had al vroeg een jonge geest, en dat zorgde voor conflicten. “Mijn conflict ging over echt en onecht. Je kunt heel vroom doen en de mooiste gebeden opzeggen op zondag, en dan op maandag de belasting heel mooi oplichten.”

27.27: Buitenbeetje; waarom en wat leerde je ervan?

- Ik wil wel graag een buitenbeentje zijn. Ik heb altijd de behoefte gehad om net een beetje anders te zijn.

28.10: Jan vertelt over zijn arrestatie in Turkije, toen hij op zoek was naar de Ark van Noch op de berg Ararat. En hoe daar een vriendschap uit ontstaan is met een vrome moslim.

30.50: Jan is ook een man van tegenstellingen. Op het oog lijkt hij heel succesvol, maar soms is hij ook onzeker. “Mensen die heel zeker, zijn in feite ook heel onzeker en gevoelig. Ik ben heel gevoelig voor kritiek.”

32.10: Jan vertelt over de eerste EO jongerendag in Groningen, en hoe 1 lelijke opmerking alle complimenten teniet deed.

“Ik ben wel blij met mijn onderzekerheid, anders is het gevaar dat je een arrogante kwal wordt.”

Jun 15, 202137:40
#39 Je tijd beheren als rentmeester - Verander Coach Inez Petter (deel 2)

#39 Je tijd beheren als rentmeester - Verander Coach Inez Petter (deel 2)

Tja zoals je je geld maar 1x kunt uitgeven, zo kan je je tijd ook maar 1x besteden. Dit is deel 2 met verandercoach Inez Petter:

We spreken verder over tijd.

·  We gaan onderzoeken wat Jezus ons leert over timemanagement.

·  We denken na of we nog wel de tijd nemen voor de donkere kant van het leven. Prediker 3 ‘Er is een tijd om te huilen, te rouwen, af te weren, te scheuren, om weg te gooien ect.’

·  Gal. 5: 22 de gaven van Geest. Krijgt die de ruimte bij ons of zijn we bang voor de stiltes?

·  Hoe dankbaarheid je kan helpen om meer balans te ervaren.

·  Hoe je van dagelijks terugkerende tijdvreters, een routine kunt maken.

·  Hoe je je grens bewaakt naar anderen toe mbt je tijd.

·  Hoe je agenda kan helpen met nee zeggen.


Volg me op Instagram @podcastbloei 

Meer informatie over Inez kun je vinden op brightsky.nu 

May 26, 202127:24
#38 Leven in balans - Help hoe doe je dat? - Inez Petter

#38 Leven in balans - Help hoe doe je dat? - Inez Petter

Als je in het voorbijgaan vraagt: hoe is het met je? Hoor je meestal: 'ja goed hoor maar druk, druk, druk hé.' Dit lijkt soms wel de nieuwe norm te zijn of is het misschien ‘de mode’ om het o zo druk te hebben...

De drukte slokt menigeen op, inclusief mijzelf.  Iedereen lijkt iets van ons te willen, waardoor het ons vaak niet meer lukt om tijd te hebben voor dat wat we écht belangrijk vinden. We worden geleefd. Althans zo voelt het. Persoonlijk denk ik dat het tijd is het heft in handen te nemen en verantwoordelijkheid te nemen over onze agenda’s en tijd.

Maar ja hoe doe je dit? Daar ga ik vandaag over in gesprek met verandercoach Inez Petter die cursussen geeft over timemanagement.

We gaan in op de vraag hoe het komt dat deze ‘druk druk druk’ tendens onderdeel is geworden van onze huidige cultuur en vraag ik Inez of we het   écht zo druk hebben of we onszelf druk máken?

Ook gaan we in op de uitspraak van Brene Brown: ‘Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat tijd de grote, kostbare, uitputtelijke bron is.'

Volg me op Instagram voor meer inspiratie @podcastbloei

Meer informatie over Inez Petter en haar werk kun je vinden op https://brightsky.nu

May 04, 202129:28
#37 Creatief met de Bijbel: bible journaling met Kris Bossenbroek

#37 Creatief met de Bijbel: bible journaling met Kris Bossenbroek

Je kunt je creatieve hart ophalen, want in deze inspirerende aflevering gaat Kris Bossenbroek ons alles vertellen over de trend Bible Journaling.

Bible journaling wordt steeds bekender en populairder! Bible journaling is dan ook super leuk, creatief en een fijne manier om stille tijd te houden. Je bent op een creatieve manier om met het lezen van je bijbel. Je kiest een bijbeltekst uit welke je leest en kijkt wat er voor jou het meeste opvalt in deze bijbeltekst.

Misschien heb jij wel moeite om stille tijd te houden en vind je Bijbel lezen maar saai. Dan is dit een ontzettend leuke manier om toch tijd met God door te brengen. 

Misschien ben je wel bang dat je niet creatief genoeg bent, dan kan ik je gerust stellen, want met de tips van Kris die creatief onderneemster is, kan ook jij leuke persoonlijke creaties maken in je Bijbel. Ze verteld ons waar je kunt beginnen, welke materialen je nodig hebt en hoe je vervolgens te werk gaat.

Aangezien bible journaling visueel is, hebben Kris en ik allebei een 'how to' video opgenomen om jou op weg te helpen in de bible journaling wereld. Kijken kan hier: 

• https://www.youtube.com/watch?v=o4k2ycs1Zrk

• https://www.youtube.com/watch?v=epm492EUjos

WINACTIE: Om het feest compleet te maken, kun je alle materialen die Kris gebruikt in haar video winnen. Kris is namelijk zo lief geweest om dit ter beschikking te stellen voor een van mijn luisteraars! Kansmaken op dit pakket? Ga dan naar: www.podcastbloei.nl/freebie en laat je naam en emailadres achter. En ook ik heb iets leuks voor je: ik heb namelijk een super toffe printable gemaakt van wel 4 pagina's, zodat je ook met weinig materialen toch aan de slag kunt. Downloaden kan via de link: 

Iets gemaakt? Tag me dan op intagram @podcastbloei, ik ben namelijk reuze benieuwd naar je creatie. 

Zoals in de aflevering ook wordt verteld, zijn er diverse websites waar je inspiratie vandaan kunt halen. Hieronder geef ik je een overzicht van de pagina’s die je kunt bezoeken. Maar vergeet niet: Geniet van andermans werk, maar maak zelf iets persoonlijks, iets dat bij je past. 

De website van Kris:

www.bykris.nl

Voor challenges & inspiratie:

instagram.com/bettuelle

instagram.com/biblejournaling.nl

instagram.com/anklop

instagram.com/illustratedfaith

Geniet van je creatieve tijd in de bijbel! 

Liefs Roosjes

www.podcastbloei.nl 

instagram: @podcastbloei

Facebook: podcast Bloei 

Apr 13, 202124:31
#36 Bijbel lezen saai? Inez Petter en ik helpen je uit de sleur.

#36 Bijbel lezen saai? Inez Petter en ik helpen je uit de sleur.

Mar 23, 202136:14
#35 Faith over fear - Roosje de Vries

#35 Faith over fear - Roosje de Vries

Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van Podcast Bloei. Vandaag is een ander soort aflevering dan wat je normaal gesproken van mij gewend bent. Ik ga namelijk niet in gesprek met een gast spreker, maar ik wil graag in gesprek gaan met jou! Ik wil je helpen met denken, om anders te kijken naar jezelf en je leven.


Met regelmaat word ik zelf geconfronteerd door angsten en onzekerheden die ontstaan zijn uit gebeurtenissen in het verleden. Ik heb geleerd hoe ik deze gedachtes om kan zetten en God heeft me laten zien hoe ik hiermee juist andere kan helpen en inspireren. Daarom stel ik jou vandaag de vragen die ook relevant zijn voor mij.


Achter wie verstop jij jezelf? Achter welke pijn verstop jij je en geef je misschien wel de schuld van je ‘niet kunnen’ omdat het je lam heeft gelegd? Ik daag ik je uit: kom tevoorschijn! Laat jezelf zien, stel jezelf beschikbaar en zie wat God door jou heen wilt doen.


Ik hoop dat, na het luisteren van deze aflevering, het vuurtje wat er in jou brand, ingegeven door God met een steekvlam mag oplaaien! Want zoals Marie Forleo altijd zo mooi zegt: You have a special gift that the world needs that only You have.


Blijft mijn podcast in de gaten houden, want volgende aflevering ga ik in gesprek met Inez Petter over het boek “Lees je Bijbel”. Het leuke is, je kunt zelfs een exemplaar winnen!


Heb je na het beluisteren van deze aflevering nog een vraag, of wil je graag je eigen ervaringen delen? Stuur me een berichtje via Instagram: https://www.instagram.com/podcastbloei/
Doneren? https://www.podcastbloei.nl/donaties


T-shirt winnen? 

like mijn FB pagina: https://www.facebook.com/Podcast-Bloei-106687954113071/

en/of tag een vriend of vriendin in mijn instagram post, waardoor jullie allebei kans maken op het t-shirt (maat s) met de tekst 'Faith over fear'. Mocht je de winnaar zijn, dan stuur ik het kosteloos naar je op.

Mar 03, 202125:38
#34 Zelfvertrouwen met Christine van Gemerden

#34 Zelfvertrouwen met Christine van Gemerden

Wil jij meer zelfvertrouwen ontwikkelen?
In aflevering 34 verwelkom ik Christine van Gemeren. Zij is werkzaam voor Stichting Schuilplaats. Dit is een interkerkelijke landelijke hulporganisatie voor Christelijke pedagogische, psychosociale of psychische hulp.

Ze helpt onder andere mensen met psychische of relationele problemen, depressie, burn-out, rouwverwerking en zelfvertrouwen. Dit laatste onderwerp bespreken we vandaag.

Durf jij te zeggen dat je over genoeg zelfvertrouwen bezit? Voor veel mensen is het antwoord nee. Christine geeft ons nuttige tips en praktische stappen om ons zelfvertrouwen te verbeteren.

Want hoe fijn is het als jij vrij kunt zijn, in de vrijheid van God. Wees trots op wie je bent je mag er zijn. God heeft je gemaakt zoals je bent. Je hebt eigen unieke talenten en gave gekregen dus gebruik ze.

Daarnaast bespreken we hoe je kinderen leert om zelfvertrouwen op te bouwen. Hoe ga je om met complimenten en wat voor voorbeelden geef je aan ze.

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn, dus we hopen dat jij door deze aflevering ook positiever in het leven staat en je vrij voelt.

Wil jij in contact komen met Christine of de stichting? Bezoek dan de website:
https://www.stichtingschuilplaats.nl/

Feb 09, 202135:30
#33 Met zelfvertrouwen wandelen in je bestemming met Pavielle Bookman

#33 Met zelfvertrouwen wandelen in je bestemming met Pavielle Bookman

Podcast Bloei goes international! In deze aflevering verwelkom ik mijn eerste internationale gast, namelijk Pavielle Bookman. Pavielle komt uit Jacksonville, een stad in Florida in de Verenigde Staten. In de ruige buurt waarin ze opgroeide was onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er was veel criminaliteit en armoede. Toch is ze blijven geloven in haar dromen en in het doel van haar leven dat God haar gegeven heeft.

Na het afronden van haar opleiding rechten is ze begonnen als advocaat, een carrière waar ze gezien haar thuissituatie enorm trots op mag zijn. Dit was voor haar niet voldoende, ze wil meer betekenen voor de medemens. Ze werkt als vrijwilligster binnen haar gemeenschap, maar daarnaast wil ze andere helpen om te geloven in het doel wat God je gegeven heeft en daarin uit te stappen.

Geloof in je dromen, ervaar geen angst. Waar God is, is geen falen. Wist je dat er zelfs 365 keer in de bijbel staat “weest niet bang”. Pavielle laat je zien hoe je positief blijft, geeft je tips om je te motiveren en om je angsten onder ogen te komen.

Volg Pavielle via haar podcast en haar social media kanalen:

Instagram: Pavielle.esq
Facebook community: The purpose collective community

Gratis te downloaden werkblad waarmee je afrekent met je angsten: https://slay.thepurposecollective.co/  

Podcast - The purpose collective- : https://open.spotify.com/show/44enNlMgCgBbdbqxXSEZKV?si=m6Ca40SIRUyUvJCFbazkLQ


Podcast Bloei goes international! In this episode I welcome my first international guest, Pavielle Bookman. Pavielle is from Jacksonville, a town in Florida, the United States. In the rough neighborhood which she grew up, education was not self-evident for everyone. There was a lot of crime and poverty. But still, she continued to believe in her dreams and in the purpose of life that God has given her.

After graduating law school, she started as a lawyer. A career that she can be extremely proud of given her home situation. This was not enough for her, she wants to have a bigger impact to her fellow man. She works as a volunteer within her community, but she also wants to help others to believe in the purpose that God has given and walk in faith.

Believe in your dreams and don't experience fear. Where God is there is no failure. Did you know that "do not be afraid" is written 365 times in the bible? Pavielle shows you how to stay positive, gives you advices that motivates you and tells how to face your fears.

Stay updated and follow Pavielle:

Instagram: Pavielle.esq
Facebook community: The purpose collective community

Podcast - The purpose collective- : https://open.spotify.com/show/44enNlMgCgBbdbqxXSEZKV?si=m6Ca40SIRUyUvJCFbazkLQ

Free worksheet how to slay your fears: https://slay.thepurposecollective.co/  

Jan 19, 202132:58
#32 Durf te praten over je geloofstwijfels – met Daniël Borgman

#32 Durf te praten over je geloofstwijfels – met Daniël Borgman

Daniel is opgegroeid in de kerk en al jaren onderdeel van de Levend Evangelie Gemeente, maar toch spelen er af en toe geloofstwijfels in zijn hoofd. In deze aflevering bespreek ik met Daniel hoe je hier mee om kunt gaan. Want naar mijn idee is twijfel er toch om overwonnen te worden?

Het nadenken en praten over twijfels heeft Daniel juist laten groeien. Hij heeft bijvoorbeeld ontdekt dat zelfs de bijbel vol met twijfels staat. Laat je twijfels geen dood eind worden, maar praat erover. Want als je verlangen oprecht is, zal je God zeker vinden.

Heb jij zelf weleens geloofstwijfels gehad? En durf je dit dan bespreekbaar te maken? Een belangrijk leerpunt uit deze podcast is, dat je over je twijfels mag praten. Want God maakt ruimte mogelijk voor twijfel en wil je midden daarin ontmoeten, precies op de plek waar je nu bent.

Dec 29, 202043:37
#31 Anne & Arnan over vrijheid & leven on the road - Freedom in the air ANEA

#31 Anne & Arnan over vrijheid & leven on the road - Freedom in the air ANEA

Dec 08, 202033:08
#30 Samen met God de wereld rond in hun VW-busje Berry - Songwriters Arnan & Anne Kaemingk

#30 Samen met God de wereld rond in hun VW-busje Berry - Songwriters Arnan & Anne Kaemingk

In 2016 verkochten ze huis en haard, kochten een Volkswagen bus en vertrokken. Arnan en Anne zijn getrouwd en vormen samen ‘ANAE’, een artiesten duo. In hun bus Berry trekken ze al drie jaar de wereld rond en treden op veel plaatsen op. Muziek is voor hen onder andere een middel om te vertellen over God.

Ze vertrokken zonder plan, veel geld of een doel. Al hun vertrouwen was en is op God gesteld en dat is nog nooit op een teleurstelling uitgelopen, hoewel het soms wel spannend is. 

Dat blijkt ook uit deze podcast, het eerste deel van een interview met Arnan en Anne. Ze vertellen over het begin, hoe God hielp, muziek, geloof en nog veel meer.Nov 17, 202030:37
#29 De kunst het leven met Hoogsensitiviteit - Marion Lutke

#29 De kunst het leven met Hoogsensitiviteit - Marion Lutke

Vandaag maak ik de winnaar bekend van het boek 'Durf te gaan!' Luister snel en vind uit of jij de gelukkige bent.

Ook hebben Marion en ik het tijdens deze bonusaflevering onder andere over: 

Hoe kan je begrip kweken bij je omgeving over het feit dat je HSP bent?  Wat zeg je op je werk dat je HSP bent?  Doorvoelen wat is het en waarom is het zó belangrijk? Die ander is de norm voor zijn leven en ik ben samen met God de norm in mijn leven. Hoe om te gaan met een kinderverjaardag? Hoe om te gaan met verwachtingen van anderen, waar je niet aan kan voldoen doordat je HSP bent? Hoe om te gaan met een vliegreis waar iedereen boven op elkaar gestapeld is en je je niet terug kan trekken om zo de overprikkeling tegen te gaan, want ja de hele tijd op de wc zitten zal je niet in dank worden afgenomen door de andere passagiers;-)

Meer informatie over Marion en haar diensten is te vinden op https://durftegaan.nl en mocht je balen dat je haar boek niet gewonnen hebt? Dan is deze hier te verkrijgen. En nee maak je geen zorgen ik heb geen aandelen;-) Ik ben gewoon heel enthousiast over haar boek!

https://www.bol.com/nl/p/durf-te-gaan/9200000109094881/?Referrer=ADVNLGOO002008N-G-87212220626-S-855810840137-9200000109094881&gclid=Cj0KCQjw59n8BRD2ARIsAAmgPmLYVlNVgIg07DT70V7gSMgtdfILP46nMTpB5EOMtOQ4PEsaVanb8ZUaAtplEALw_wcB 

Oct 27, 202017:25
#28 Durf te zijn wie je bent - Marion Lutke (deel 2 Hoogsensitiviteit)

#28 Durf te zijn wie je bent - Marion Lutke (deel 2 Hoogsensitiviteit)

Yesssss, ik mag dankzij Marion een gloednieuw exemplaar van haar boek ‘durf te gaan’ weggeven onder jullie: mijn luisteraars. Als je kans wil maken, laat je naam en e-mailadres achter om kans te maken op dit waardevolle boek boordevol tips en kennis over hoogsensitiviteit: https://podcastbloei.activehosted.com/f/9 of kijk op https://www.podcastbloei.nl/freebie en vul daar je gegevens in en wie weet is hij dan wel volgende week naar jou toe onderweg! 

De onderwerpen die vandaag de revue zullen passeren: 

Veel hooggevoelige mensen schakelen hun gevoel uit en leven vanuit hun hoofd.  Wat hoogsensitiviteit voor Marion zelf heeft opgeleverd en hoe zij durfde te gaan.  Tips hoe je het beste om kunt gaan als hoogsensitief persoon met werksituaties en collega's.  Hoe je je talent begrijpbaar en nuttig maakt voor je collega's.  Wat het verschil is tussen emoties en gevoelens en op welke van de twee je absoluut geen beslissingen moet maken.  Welke functies er passen bij HSP’ers. Waarom nee zeggen je meer respect oplevert dan altijd maar ja te zeggen.  God en jij zijn de norm in je leven. Vaak maken we die ander onze norm. Mensen uit de bijbel die hoogsensitief zijn en waar we wat van kunnen leren. En hoor je wat God volgens Marion tegen ons als hoogsensitive mensen te zeggen heeft.

Je hebt het al door, een bomvolle aflevering met veel waardevolle inzichten. 

Graag tot volgende week (27-10-2020) voor de bonusaflevering en de bekendmaking van de winnaar! Ik kan niet wachten!:-D 

Oct 20, 202034:23
#27 Hoogsensitiviteit - met Marion Lutke (3x gratis test)

#27 Hoogsensitiviteit - met Marion Lutke (3x gratis test)

Vandaag zit ik om de tafel met niemand minder dan Marion Lutke. Misschien ken je haar nog als presentatrice van de EO. Wat een heerlijke vrouw met veel wijsheid. We duiken vandaag dan ook met haar de diepte in over het onderwerp hoogsensitiviteit. Later in het gesprek noemen we het soms ook HSP, wat staat voor High sensitive person.

Marion neemt ons mee langs verschillende aspecten van hooggevoeligheid. Ze deelt bijvoorbeeld wat er praktisch gebeurd in het hoofd en het lijf van hoogsensitieve mensen en hoe we hier dan het beste mee om kunnen gaan, zodat het niet als een last voelt, maar we het in kunnen zetten als talent.

Veel mensen ervaren het overigens niet zo, maar door beter te begrijpen wat hoogsensitiviteit inhoud, zal je jezelf (of iemand die je kent die hooggevoeligheid is), beter begrijpen en weten hoe je ‘gebruiksaanwijzing’ werkt en hierdoor het niet als last te ervaren maar als een talent wat je in kunt zetten.

Ben je benieuwd of jijzelf hoogsensitief bent, dan heb ik een gratis test voor je die je kunt doen om dit te ontdekken. De link voor de test is te vinden in de shownotes, maar deze staat ook op podcastbloei.nl/freebie Zoals je straks in het gesprek zal horen, bestaan er twee soorten hoogsensitieve mensen: spanningzoekers en rustzoeker. Wil je weten wat jij bent? Dat zul je gaan ontdekken met deze tests. Maar ook als jij al lang en breed weet dan jij hoogsensitief bent, heb ik een interessante gratis test voor je die je gevoeligheid in kaart brengt en je verteld in welke gebieden van je leven het vooral opspeelt. Met meer inzicht kun je namelijk beter voor jezelf zorgen en bloeien in het leven. 


Sep 29, 202034:45
#26 Als God voor ons is...
Jun 16, 202024:39
#25 Chris Snoep - Van trotse militair naar vechten voor God

#25 Chris Snoep - Van trotse militair naar vechten voor God

Tijdens een nachtelijk autorit staarde Chris af en toe naar een heldere hemel vol met sterren. Hij vroeg zich van alles af. Vrienden, familie, geld, een auto, veel sporten, de wereld rondreizen: eigenlijk had Chris alles en deed hij alles wat hij maar wilde. En toch kwamen de vragen opzetten: waar leef ik eigenlijk voor? Waar ga ik naar toe als dit leven voorbij is? Na deze gedachten keek hij opnieuw naar de sterrenhemel en vroeg hardop aan God: “Als U dan bestaat, laat het mij maar zien.”

Enige tijd later had Chris een persoonlijke ontmoeting met de Heere Jezus en werd hij overweldigd door Zijn liefde en genade. Hierna begon hij deze ervaring en woorden, die de Heere Jezus zelf had gesproken, overal te delen waar hij maar kwam. Op zijn werk als militair  heeft hij tijdens verhoor gesprekken vele mensen tot Jezus mogen brengen. Dit heeft de basis gelegd voor wat hij nu doet namelijk gevangenen het evangelie van Jezus Christus  vertellen, zodat niemand verloren zal gaan maar iedereen eeuwig leven mag krijgen.

Veel mensen hebben een vreemd idee of beeld gevormd van wie God nu werkelijk is. De Bijbel geeft aan dat God verlangt naar een persoonlijke relatie en zijn genade wil geven aan iedereen die hier maar om vraagt. De Heere Jezus liet dit zien door jouw plaats in te nemen voor de straf van jouw verkeerde daden. En omdat Jezus Christus vandaag de dag nog altijd leeft kun je met Hem leven!

Gods liefde voor jou is onvoorwaardelijk.

Bron: http://filadelfia-nederbetuwe.nl/?page_id=1171

Timestamps: 

2:00 ‘Chris zijn achtergrond’

6:30 ‘Wat miste er?’ “God”

10:30 ‘Jij moet je hart aan Jezus geven’

15:10 ‘Ik wist wel wat waarheid was’

17:00 ‘De vruchten van Jezus op Chris zijn toenmalige werk’

21:00 ‘God gebruikt je verleden om het voor Hem ‘uit te buiten’‘

24:00 ‘Op het moment dat je vijf broden en twee visjes geeft aan God, gaat Hij alles vermenigvuldigen’ en eigenlijk ook: leer je te vertrouwen door geloof.

31:20 ‘Wie is God nu werkelijk? / We mogen God vanuit vele verschillende hoeken leren kennen’

34:45 ‘Vaak is datgene wat je blokkeert, datgeen wat je op God projecteert’

37:50 ‘Jezus werd veroordeelt, zodat jij nooit meer veroordeelt kan worden’

38:45 ‘Geestelijk volwassen worden heeft niks met je eigen inspanningen te maken’ 

41:35 ‘Ga God opnieuw onderzoeken’

43:45 ‘Geest des doods’

50:40 ‘Ik wil alles of niets’

Kijk voor meer informatie op mijn website www.podcastbloei.nl of volg me op Instagram @podcastbloei

May 26, 202057:01
#24 Geldkwesties & van dromen naar daden - Nelleke de Wit

#24 Geldkwesties & van dromen naar daden - Nelleke de Wit

Met Nelleke de Wit van 'Vrouwen met power' gaan we het vandaag hebben over de thema's:

Geldkwesties en de bijbel Van dromen naar daden

Bij dit laatste onderdeel heb ik weer een super handige Freebie gemaakt, waarvan je helemaal gratis gebruik mag maken. Zo kan je ongestoord luisteren, zonder dingen te moeten noteren, want dat heb ik alvast voor je gedaan!;-) Download hem hier: https://www.podcastbloei.nl/freebie 

'Kun je geloof, succes en geld combineren?' Dit vroeg ik aan Nelleke. Want er staat ten slotte in de bijbel: 'De liefde voor geld is de wortel van alle kwaad' en ‘Als christen moeten we geven om niets.’ Aan de hand van de bijbel legt zij haar visie over dit onderwerp uit. 

In het tweede deel geeft Nelleke handvatten hoe je van dromen daden kunt maken. Wie wil dat nou niet?  


May 05, 202028:17
#23 Powervrouw Nelleke de Wit - Leef je roeping

#23 Powervrouw Nelleke de Wit - Leef je roeping

"Leef je roeping, doe de dingen die 100% passen bij hoe God jou in elkaar heeft gezet, vanuit een basis van rust en balans. Zonder bang te zijn jezelf teveel in het middelpunt te zetten, of je constant schuldig of moe te voelen."

Nelleke heeft samen met Carianne Ros een fantastisch mooi bedrijf op weten te zetten , waarmee ze al vele vrouwen hebben mogen helpen om datgene te doen wat perfect bij hen past. Verlang jij hier ook zo naar? Dan zit je hier vandaag helemaal goed. 

Waarin ben jij uniek? Ben jij er al achter? Ik hoop je met deze aflevering op weg te helpen met deze levensvraagstukken en je zo een zetje in de goede richting te geven, zodat jij kunt gaan bloeien! 

"Leven vanuit je hart, het klinkt zo mooi maar hoe doe je dat? - In je hoofd vind je in ieder geval het antwoord niet. Je passie zit namelijk in je hart."

Dit en meer wijsheden in het interview met Nelleke. 

Voor meer informatie over wat Nelleke en Carianne te bieden hebben aan jou, neem dan zeker een kijkje op hun website. https://vrouwen-met-power.nl

Apr 14, 202041:54
#22 Corona en de houvast die God je geven wil.

#22 Corona en de houvast die God je geven wil.

Vertrouw je me....? Zelfs of misschien wel juíst in deze onwerkelijke tijden waar Corona op het puntje van bijna iedereen zijn tong ligt. 

Vandaag ga ik in gesprek met Chris Snoep (https://freedomforfree.org) over Corona en God, waarin we van gedachten wisselen over dingen als:

Hoe laten we ons niet door angst laten leiden mbt het Corona virus, maar gaan we er wel verstandig mee om. Je zou kunnen zeggen dat deze crisis een mooie oefening is voor ons, als je gelooft dat de Bijbel waar is om niet bezorgd te zijn zoals de bijbel ons oproept, omdat ons leven bij God veilig is. Maar hoe doe je dat praktisch...?  Veel christenen zeggen online : wat een slappe hap dat we niet meer bij elkaar komen voor samenkomsten. Als lichaam van Christus hebben we dat zo nodig om samen te komen. 

Ook kom je erachter wat God door een scene uit de Film Aladin, mij wilde zeggen mbt mijn houding tegenover het Corona virus. 

We hopen dat deze aflevering een sprankje hoop geeft in deze onzekere tijd en het je aanmoedigt om in de schuilplaats van God ze gaan zitten. 

Psalm 91: 9-10 

U bent mijn toevlucht, Heer. 

Als je mag wonen bij de Allerhoogste, 

zal het kwaad je niet bereiken. 

geen plaag zal je tent ooit treffen. 


Mar 24, 202029:57
#21 ONT-moeten - psycholoog Helene Akkerman (met gratis werkboek!)

#21 ONT-moeten - psycholoog Helene Akkerman (met gratis werkboek!)

Heb jij het ook zo druk en heb je een eindeloze to-do lijst die nooit af lijkt te komen? Ja ik herken het hoor! Maar de vraag is: van wie moeten we al deze dingen eigenlijk....? Van God? Van anderen of misschien van onszelf? 

En dan nog zo een heet hangijzer: grenzen bepalen én aangeven. Hoe doe je dat dan? 

Dit en meer bespreek ik met christelijk psycholoog Helene Akkerman in deze podcast aflevering. Zou je met Helene in contact willen komen, voor behandeling of andere zaken? Dat kan via mail heleneakkerman@hotmail.com of op telefoonnummer 06-40668456. 

Ennnnn ik heb een super tof cadeau voor je; ik heb een freebie (gratis pdf werkboek) gemaakt, zodat jij heel persoonlijk je eigen leven en to do lijst eens onder de loep kunt nemen. En ik kan je zeggen: dat geeft lucht! Dus ik zou zeggen go get it! 

Downloaden kan hier: https://www.podcastbloei.nl/freebie

Liefs Roosje 

Mar 03, 202039:02
#20 Zelfveroordeling, veroordelende meningen van anderen en Gods mening.

#20 Zelfveroordeling, veroordelende meningen van anderen en Gods mening.

Bill Johnsen zegt dit: ‘Wie is de meest nederige man die op aarde heeft rondgelopen? Jezus. Hoe vaak heeft Hij zichzelf bekritiseerd? NOOIT! Jezus liet zich niet leiden door wat anderen van hem vonden. Hij liet zich leiden door wat God van hem vond.

Door angst, zelfveroordeling en de angst voor de meningen van anderen had ik het gevoel perfect te moeten zijn.

Ik denk dat het komt doordat we in ons hoofd vaak veel christelijk ‘moeten’ ervaren. We hebben allemaal in ons hoofd hoe een christen eruit zou moeten zien, of hoe een perfecte aanbiddingsleider zou moeten doen en in mijn geval hoe een spreker zou moeten zijn.

En als we onszelf vergelijken met dat perfecte plaatje in ons hoofd, dan vernietigen we onszelf en durven we niet eens te beginnen met het ontwikkelen van onze talenten.

Een interessante vraag om jezelf eens af te vragen. Probeer je te zijn zoals je denkt dat het eruit moet zien of probeer je te zijn wat God daadwerkelijk over je zegt?

Er is een vrouw in de Bijbel die net als wij ook niet kon voldeed aan het perfecte plaatje. En dat is nog een understatement. Het gaat om de bloedvloeiende vrouw. Vandaag gaan we in haar verhaal duiken.

Zij is de energieloze, de zieke, maar in haar zwakte bewoog ze sneller dan de andere mensen die ook heel graag Jezus wilden komen. Ze zal ongetwijfeld de veroordelingen gevoeld omdat zij als onreine vrouw te midden was van ‘reine’ en andere belangrijke godsdienstige mensen. Wat had deze vrouw een obstakels te overwinnen.

Zoals je kunt lezen, bewoog ze zichzelf voort terwijl ze tegen zichzelf sprak: ‘Als ik alleen zijn kleding kan aanraken, dan zal ik gered worden….’  Keer op keer fluisterde ze zichzelf hiermee moed in. Wat een vastberadenheid.

Als deze vrouw zich maar enigszins de eventuele veroordelingen en meningen van anderen had aangetrokken die gegrond waren, geloof ik dat zij zich niet vol moed had kunnen uitstrekken naar het wonder van genezing.

Ik denk dat zij hier een prachtig voorbeeld is van hoe wij onszelf ook keer op keer moed in mogen spreken van Gods woorden.

Zo vaak laten wij ons wél afleiden door ruis op de lijn, ik in ieder geval ik wel! Zo vaak laten we ons leiden daardoor, omdat we willen voorkomen dat andere mensen negatief over ons denken of dat we ze van streek maken met onze wilde en out of the box plannen die God in ons hart heeft gelegd.

Deze vrouw wilde zo graag, dat ze gewoon ging ondanks dat ze heel bang was. Ze liet zich niet ontmoedigen.

Maar weet je wat we dan doen als we de meningen van anderen boven die van God stellen? Dan zijn we ongehoorzaam aan God. Dan grijpen we mis wat God voor ons gehad zou kunnen hebben als we in wél vol geloof en vertrouwen op weg zouden gaan in de richting die God ons gewezen heeft.

Deze moedige bloedvloeiende vrouw, zou niet eerder weggaan voordat ze Jezus zijn kleding had aangeraakt. Zij was niet te bang voor de veroordelingen en hield vol. Én het volhouden loonde, want daar in het gedrang van de straatjes van Kafarnaüm, waar Jezus en zijn discipelen zich haasten naar de crisissituatie verliest de vrouw haar pijn, Jezus zijn kracht. De vrouw verliest haar ziekte. Jezus geeft zijn gezondheid. De vrouw stopt met bloeden. Halleluja!

Door het rotsvaste gelooft in Jezus als de Messias ontving zij haar genezing.

Wat als niemand kijkt, wat als niemand zijn wenkbrauwen optrekt over je plannen, wat als niemand een mening over je zou hebben? Niemand! Zelfs je eigen mening en daarmee zelfveroordeling niet. Alleen God. Wat zou het zijn dat jij doet? Dát is echt in je ziel voor jou om te doen.

Veel zegen! 

Meer informatie kun je vinden op www.podcastbloei.nl en daar is ook de optie tot donatie of volg me op instagram @podcastbloei 

Feb 11, 202036:11
#19 Van miskraam tot succesvolle zwangerschap - Frank & Marijke (deel 2)

#19 Van miskraam tot succesvolle zwangerschap - Frank & Marijke (deel 2)

Omgaan met de rauwe pijn van een miskraam, hoe doe je dat? En hoe ga je om met de vaak zo andere beleving van je partner...? Daar praten wij over door in dit 2e en laatste deel met Frank en Marijke. 

'Wees genadig voor jezelf als vrouw. Denk niet: mijn lichaam heeft gefaald en zoek boven alles God, want ik geloof dat Jezus met je mee huilt. Ik geloof dat een miskraam nooit God bedoeling geweest is.' zegt Marijke. 

Ook deelt dit stel hun reis naar de zwangerschap die resulteerde in de geboorte van hun prachtige zoon! 


Voor alle lieve vrouwen en stellen die dit hebben meegemaakt of misschien op wel op dit moment moeten doormaken en zich misschien vreselijk alleen voelen in dit verdriet, wil ik zeggen hoe donker het om je heen ook word, je bent nooit alleen….

Jesaja 43:2

Moet je door het water gaan - ik ben bij je;

of door rivieren - je word niet meegesleurd.

Moet je door het vuur gaan - het zal je niet verteren,

de vlammen zullen je niet verschroeien.

Psalm 119:50 U geeft me kracht om te leven. Dat troost me in moeilijke tijden.


We delen die interview met de intentie anderen tot troost te zijn en het gesprek over dit onderwerp op gang te brengen indien daar behoefte aan is. 


Voor meer informatie check mijn website www.podcastbloei.nl of volg me op Instagram @podcastbloei, hopelijk zie ik je daar! 

#onvruchtbaarheid #onvruchtbaar #PCO #PCOS #vruchtbaarheidsbehandeling #prolife #miskraam #geloof #god #verlies #christelijk #christelijkepodcast #podcastbloei 

Jan 21, 202019:39
#18 Een miskraam - Frank & Marijke

#18 Een miskraam - Frank & Marijke

Omdat een miskraam zo pijnlijk is, wordt er vaak niet over gesproken.  Je maakt je hart en leven ten slotte gereed als je zwanger bent van een kindje. Maar dan gaat het mis, hoe ga je er dan mee om? 

Frank en Marijke zijn een lichtend voorbeeld in hoe zij zijn omgegaan met hun pijn en verdriet en hoe zij God in dit proces hebben betrokken. Er was ruimte voor de moeilijke vragen en de heftige emoties, maar ook het besef dat Jezus het antwoord is op alle levensvragen. Zelfs in de pijnlijk periode tijdens en na een miskraam. 

Ik ben ervan overtuigd dat deze podcast aflevering tot troost zal zijn als je zelf een miskraam hebt moeten meemaken van dichtbij of verder weg. 

Wil je meer informatie over mijn podcast? www.podcastbloei.nl 

Je kunt me natuurlijk ook vinden op Instagram @podcastbloei


Jan 07, 202026:52
#17 Roosje bij de Groot Nieuws Radio

#17 Roosje bij de Groot Nieuws Radio

Vandaag draaien we de rollen  een keer om. Vandaag stel ik niet de vragen, maar geef ik de antwoorden. 

Vorige week dinsdag was ik namelijk welkom om een interview te geven voor de Groot Nieuws Radio! Eunice Nahuis had de nobele taak deze toch ietswat zenuwachtige dame op haar gemak te stellen en dit interview tot een succes te maken! 

Je hoort dan ook zeker de zenuwen in het begin, maar die zakken steeds verder weg. En het is, al zeg ik het zelf, een tof interview geworden waar veel topics de revue passeren.

Je krijgt een inkijkje in mijn leven. Zowel qua werk, podcast, geloof en huwelijk. 

Ik deel over mijn werk als tolk gebarentaal en wat het werk voor mij persoonlijk zo bijzonder maakt. 

Ik vertel hoe ik op het punt ben gekomen om mijn podcast te starten. Waar het idee is ontstaan om op de voorgrond te treden. 

Voordat mensen tot bloei komen zie je vaak dat mensen eerst door een moeilijke periode gaan. Zoals bij mij. Over deze moeilijke periode deel ik hoe die er voor mij uit zag. 

Ik deel over de profetie die ik van God mocht ontvangen. De profetie zei dat ik weer mocht worden wie ik diep in de kern ben, wat me diep ontroerde. 

Soms willen we een draaiboek van God ontvangen waar onze hele reis op is uitgestippeld. Maar ik ben begonnen met deze podcast en ik ben heel benieuwd waar ik samen met God uit ga komen, zonder de exacte route in handen te hebben. Ik ga op reis met een God voor wie alles mogelijk is. Hoe vet is dat? 

We moeten soms de stemmetjes (de meningen van anderen, waarvan we denken dat de mensen zullen zeggen of onze eigen kritische stem) het zwijgen opleggen en elke dag de waarheid van God indrinken.

Veel luisterplezier!


Neem vooral eens een kijkje op mijn website podcastbloei.nl of volg me op Instagram @podcastbloeiDec 10, 201936:00
#16 Pijn & suïcidale gedachten - Wim Hoddenbagh (deel 2)

#16 Pijn & suïcidale gedachten - Wim Hoddenbagh (deel 2)

'Kan de kerk omgaan met onze pijn? Of zijn we tegenwoordig in de kerk bang voor pijn, leed en verdriet?' Deze vraag legde ik Wim voor. 'Soms gebruiken we bijbelteksten om onze pijn te maskeren, overschreeuw dus ook niet je pijn met Gods woord, maar gebruik het om te groeien en te helen.' 

Ook deelt Wim over de periode dat hij last had van suïcidale gedachten. Hij deelt hierover met de intentie meer openheid te creëren en zo het gesprek over dit onderwerp op gang te brengen.

 'God sprak duidelijk tot me op het strand: ik veroordeel je niet! Het zou niet in me opkomen om jou, mijn geliefde zoon te veroordelen.’  

‘De liefde van God stroomde op dat moment van mijn hoofd naar mijn hart, de langste 30 cm die je in je leven maar kunt afleggen, en van mijn hart naar mijn gevoel om vervolgens mijn leven binnen te stromen. ' 

Voor meer informatie - www.podcastbloei.nl

Nov 26, 201935:58
#15 Don't waste your burn-out - Wim Hoddenbagh (deel 1)

#15 Don't waste your burn-out - Wim Hoddenbagh (deel 1)

In dit interview ga ik in gesprek met Wim Hoddenbagh om te praten over het thema burn-out. Hij is namelijk zelf in 2016 een tijd uit de running geweest door een burn-out.

1,7 miljoen mensen in NL hebben last van burn-out klachten. Dat komt neer op 1 op de 7 nederlanders. Dit is schrikbarend hoog!

Wat is nu het verschil tussen overspannen of burn-out zijn? We spreken van een burn-out wanneer er drie hoofdkenmerken langer dan zes maanden aanwezig zijn.

Het eerste is dat je fysiek volledig uitgeput bent. Zelfs de krant lezen is te veel. Daarnaast is er emotionele distantie. Je voelt een afstand tot je werk, bent onverschillig. Je bent als het ware uitgecheckt op emotioneel niveau. Ten derde ben je ook verminderd bekwaam: je kunt je werk gewoon niet meer zo goed doen.

Ook beantwoord Wim de vraag: hoe kan je omgeving om gaan met mensen die kampen met een burn-out of ziekten.

Dit en meer in dit eerste deel van mijn gesprek met Wim Hoddenbagh. 

Nov 12, 201935:37
#14 Roosje meets Minella van Bergeijk - De weg naar vrijheid (Jaarthema Eva magazine)

#14 Roosje meets Minella van Bergeijk - De weg naar vrijheid (Jaarthema Eva magazine)

Vrijheid is iets waar we allemaal naar verlangen, maar hoe ziet de weg ernaartoe uit volgens de Bijbel? Welke obstakels komen we tegen en waar moeten we doorheen om op het punt van vrijheid te komen? Daarover ga ik in gesprek met de hoofdredactrice van het christelijke vrouwenmagazine Eva. 'De weg naar vrijheid' is namelijk hun jaarthema. 

Ook gaan we kijken naar wat dit thema voor Minella persoonlijk betekend. Ze deelt bijvoorbeeld over haar adoptie, eigen uitdagingen in het leven en hoe ze hiermee omgaat. 

Minella heb ik leren kennen als een sprankelende vrouw, met rust en wijsheid dus het is een aflevering geworden waar ik trots op ben. 

Oct 29, 201937:33
#13 Battle your identity

#13 Battle your identity

God heeft zijn zoon gegeven om jou goed te keuren. Hij geeft je zijn rechtvaardigheid. Maar de waarheden van God lijken vaak gescheiden te zijn van onze dagelijkse realiteit. En dat is een probleem!

En daarom ga ik je daar vandaag tips en tools voor geven om je op weg te helpen.

Je mag namelijk als wedergeboren christen heel anders naar mezelf kijken omdat God heel anders naar jou kijkt.... Wanneer je jouw leven in de hand van God legt en zijn geest in je komt wonen, dan geldt ook voor jou dat God je bekijkt door de Jezus bril. 

Dit en nog veel meer praktische tips en tools in deze aflevering. 

Oct 15, 201927:15
#12 Jezus & psychologie: kan dat samen gaan?! Met Juan Sarmiento

#12 Jezus & psychologie: kan dat samen gaan?! Met Juan Sarmiento

God is altijd aanwezig, maar soms voelen we ons verlaten door de omstandigheden die we meemaken.

Ik ga in gesprek met Juan Sarmiento die werkzaam is als psycholoog bij Eliagg. 

1/5 van de volwassen heeft wel eens last van een psychische stoornis.

‘Als je vast zit is het soms nodig om samen met een professional je situatie uit te pluizen.’

‘Jezus was de beste spycholoog van alle psychologen. Hij roept je op om stil te zijn en naar binnen te kijken en dankbaar te zijn voor waar je nu staat.’

‘Vaak is een combinatie van pastorale hulp en therapie nodig voor verandering.‘

Juan geeft handvatten waarmee je op een veilige manier hulp kan zoeken in je gemeente.

Oct 01, 201931:36
#11 Van je kwetsbaarheid je kracht maken - Anne Appelo

#11 Van je kwetsbaarheid je kracht maken - Anne Appelo

‘Op zoek naar je ware kern is iets wat de rest van mijn leven zal blijven door gaan.’

De ware kern van Anne Appelo: ‘ik wil delen in liefde en dat mensen zijn mogen zoals zij echt zijn. En ik voel dat daar mijn hart ligt.’

God bracht Anne en mij samen en onze boodschap sluit naadloos op elkaar aan. Hoe mooi is dat! Toeval? Wij denken van niet...

Anne verteld over haar onzekerheden.  Hoe fijn is het om te weten dat je daar dus niet alleen in bent. Zelfs de mooie en getalenteerde Anne Appelo heeft er op z’n tijd last van. Maar ze gaat jou voorzien van tips hoe zij hier zelf mee dealt en jij ook kan toepassen in je eigen leven.

‘Het kost me veel om bij mezelf te blijven. Ik erkende mijn eigen kracht vaak niet omdat ik soms luister naar de andere stem. Om die stem het zwijgen op te leggen is een battle. Maar daarin is God, waar je heen kan gaan. Dat heeft me 10 van de 10x gered. 

In de kwetsbaarheid zit juist zoveel kracht. Want als je dát durft toe te laten, dan is alles mogelijk!! 

Hoe banger je bent hoe meer je weet dat je het moet doen!' 

#geloof #christen #god #bijbel #christelijkepodcast 

Sep 17, 201924:46
#10 Anne Appelo - buiten de kerkmuren

#10 Anne Appelo - buiten de kerkmuren

Ken je dat? Dat je in de kerk staat, maar je niet thuis voelt…? En god niet ervaart op de manier wat je eigenlijk zou willen. Anne verteld hoe ze na een zoektocht die innige band heeft opgebouwd met God waar ze zo naar verlangde buiten de kerkmuren. 

Ook verteld ze dat je gemaakt om te stralen, maar er zullen altijd dingen zijn die je licht proberen te dimmen…

Sep 03, 201928:48
#9 I'm only one call away....

#9 I'm only one call away....

God laat Zijn trouw zien doordat hij zelfs begaan is met de details van ons leven.... en zegt tegen jou en mij: I’m only one call away, I’ll be there to save the day! Luister naar dit ondergronds avontuur.... 


* Parijs, geloof, christen, metro, profetie, charlie puth, gods liefde en zegen. 

Aug 27, 201909:16
#8 De Lion King en de Bijbel

#8 De Lion King en de Bijbel

Luister deze aflevering want je zal gaan genieten van de prachtige zang van Jonathan Vroege en zijn collega Anne Appelo uit de Lion King! 

Vandaag spreken Jonathan  en ik het over de paralellen tussen de Lion King en de bijbel. En over het feit dat God er altijd voor ons is in tegenstelling tot Simba die zijn leven moet leven in de afwezigheid van zijn vader Mufasa. 

Ook verteld hij hoe hij zijn geloof heel praktisch uitdraagt door zijn daden heen. 

En bespreken we hoe je jezelf voorbereid om je als christen staande te houden in de wereld. Wat voor vaardigheden heb je daarvoor nodig? Wat mogen ouders hun kinderen meegeven om hen bestand te maken tegen de wereld? En hoe kan je jezelf bestand maken tegen de wereld waarin we leven? Op al deze vragen geeft Jonathan antwoord. 

Dit en meer in dit 2e en tevens laatste deel van het gesprek tussen Jonathan en mij. 

Aug 20, 201921:36
#7 Jonathan Vroege van de Lion King: Who am I in Your eyes?

#7 Jonathan Vroege van de Lion King: Who am I in Your eyes?

Voor deze bijzondere podcast aflevering was ik welkom in het AFAS circustheater in Scheveningen, waar ik sprak met Jonathan Vroege die ruim 1000 shows gespeeld heeft in de musical The Lion King. Daar vervulde hij vele verschillende rollen, één daarvan was onder andere de rol Simba waarvoor hij understudy was. 

Een hart tot hart gesprek heb ik gevoerd met Jonathan Vroege  en dit hebben we natuurlijk voor je opgenomen, zodat jij het kunt terugluisteren! 

Dit eerste deel van ons gesprek krijg je een inkijkje in zijn leven en werk in de showbizz en welke invloed God en zijn geloof hebben gehad op zijn keuzes en richting voor mijn leven. 

Hij deelt ook over hoe zijn coach hem zowel fysiek, mentaal en geestelijk heeft getraind. 

Het antwoord op de vraag ‘wie ben ik in Gods ogen?’ heeft veel voor hem veranderd. Want met dit antwoord veranderde namelijk zijn visie en daarmee zijn hele leven. 

Aug 06, 201930:10
#6 Zomerse column: Universele talen

#6 Zomerse column: Universele talen

Het is zomer en dus ook bij podcast Bloei! Daarom is er een zomerse column ingesproken door de schrijfster herself, yes that would be me;-)

Deze column heb ik een paar jaar geleden geschreven met als onderwerp: universele talen. Dus mocht je in het buitenland zitten, ook daar kan je Gods liefde laten zien in de kleine dingen, zonder dat je de taal spreekt. En daar gaat dan ook precies de podcast van vandaag over. Heel veel luisterplezier! 

Jul 23, 201904:26
#5 Let your MESS become your MESSage!

#5 Let your MESS become your MESSage!

Jouw karakter, jouw dromen, jouw interesses en jouw pijn, wat zegt dat over wat je hier op deze aarde mag doen als kind van God? Dat ga ik je vertellen in de podcast van vandaag! Een van de aanwijzingen voor het vinden van je bestemming op deze aarde voor jou leven heel persoonlijk is: Let your MESS become your MESSage. 

De boodschap van vandaag mocht ik brengen aan de jongeren bij ons in de gemeente, maar de boodschap is voor jong en oud, dus druk snel op die play knop en laat je meenemen en opbouwen door deze boodschap. 


Jul 09, 201919:07
#4 'Een statement maken voor mijn God' voormalig profvoetballer Ardon de Waard

#4 'Een statement maken voor mijn God' voormalig profvoetballer Ardon de Waard

Ja hoor daar is hij dan, mijn eerst opgenomen podcast interview ever!! Met niemand minder dan Ardon de Waard, voormalig profvoetballer met een bijzonder verhaal over radicale keuzes maken voor God. Deze man heeft mijn zweethandjes en koudwatervrees overleefd, daarmee vind ik hem sowieso al een geloofsheld! En laat hem nou toevalligerwijs ook nog eens directeur zijn van Stichting geloofshelden! (Dit is een stichting die mensen opleiden tot discipelen van Jezus in de (sport)wereld door getuigen, sportactiviteiten, onderwijs en training. Relatie is hierin de sleutel, sport het speelveld.) Hij heeft een flink statement gemaakt met zijn keuzes voor zijn geloof in God wat verstrekkende gevolgen had op zijn carrière als profvoetballer. Tot hoe ver mag jouw geloof je leven beïnvloeden....? 

Jun 25, 201935:52
#3 Een kijkje in Gor Khatchikyan zijn hart... (deel 2)

#3 Een kijkje in Gor Khatchikyan zijn hart... (deel 2)

Vandaag spreken Gor Khatchikyan en ik verder over hoe je je hart zuiver hart kunt houden voor God als je succes hebt in het leven. Ook deelt Gor hoe is losgekomen van de mening van anderen. Ook verteld hij openhartig over een periode uit zijn leven waar hij normaal nooit over praat en over dromen die voor hem persoonlijk nog niet zijn uitgekomen.

Jun 09, 201920:48
#2 Gor Khatchikyan over jouw passies & Gods wil (deel 1)

#2 Gor Khatchikyan over jouw passies & Gods wil (deel 1)

Hoe werk je aan je dromen als je op nul begint? Vandaag ga ik daarover in gesprek met Gor Khatchikyan. Hij deelt hoe het voor hem geweest is om als asielzoekers in een nieuw land te komen en letterlijk vanuit het niets aan zijn dromen is gaan bouwen. Ook leest hij een stukje voor uit zijn boek Gelukzoeker. En deelt hij aan de hand van Nehemia hoe jij op zoek kunt gaan naar Gods wil voor je leven en dat je je door je passie mag laten aanvuren om in beweging te komen. 

Jun 09, 201922:23
#1 Een warm welkom & strijd in je denken...?

#1 Een warm welkom & strijd in je denken...?

In deze aflevering introduceer ik mijn podcast Bloei en de host, mijzelf dus Roosje de Vries - Meijer. Ik deel over mijn worstelingen heel persoonlijk in het geloof en in het dagelijks leven. Lange tijd heb ik me letterlijk en figuurlijk verstopt. Maar nu is het tijd dat ik ga bloeien in de genade die God voor me heeft. En ik hoop door mijn verhaal jou te inspireren om ook uit je schulp te kruipen en jezelf te laten zien aan de wereld en dat je je beschikbaar maakt voor God. 

Jun 03, 201914:57