Skip to main content
Spotify for Podcasters
Boekenrede

Boekenrede

By Marc Graetz

Welkom bij Boekenrede. In deze podcast gaat Marc Graetz in gesprek met auteurs over hun boeken waar de meest prachtige verhalen achter liggen.
Currently playing episode

Boekenrede 7: In gesprek met Joke Burink

BoekenredeFeb 28, 2023

00:00
43:47
Boekenrede 7: In gesprek met Joke Burink

Boekenrede 7: In gesprek met Joke Burink

In de podcastreeks Boekenrede praat Marc Graetz met schrijvers van hedendaagse literaire werken. We zoeken naar de voedingsbodem van de creativiteit, en de manier waarop de auteur daar in het schrijfproces meer omgaat. Personages worden virtueel uitgekleed, verhaallijnen verhelderd, cliffhangers blijven   hangen… In deze aflevering vertelt Joke Burink over haar nieuwste spannende boek met de Terug naar de Costa Blanca. En ze onthult waarom haar dochter zo'n goede herinneringen aan haar kinderfeestjes. Veel luisterplezier bij Boekenrede!
Feb 28, 202343:47
Boekenrede 6: in gesprek met Ivonne Wilken

Boekenrede 6: in gesprek met Ivonne Wilken

Marc Graetz in gesprek met Ivonne Wilken over haar nieuwste roman Verstrikt, waarmee zij haar Nederlandse roots verbindt aan de Noorse - soms ijzige- realiteit. Een thriller die je steeds op het verkeerde been zet, want in de liefde gebeuren veel onverwachte dingen.  In de podcastreeks Boekenrede praat Marc Graetz met schrijvers van hedendaagse literaire werken. We zoeken naar de voedingsbodem van de creativiteit, en de manier waarop de auteur daar in het schrijfproces meer omgaat. Personages worden virtueel uitgekleed, verhaallijnen verhelderd, cliffhangers blijven hangen… Veel luisterplezier bij Boekenrede!
Dec 31, 202244:04
Boekenrede 5: in gesprek met Edith van Walsum

Boekenrede 5: in gesprek met Edith van Walsum

Marc Graetz in gesprek met Edith van Walsum over haar nieuwste roman HannaH, waarmee zij zich heel persoonlijk verbonden voelt. De personages leefden in haar, werden niet door haar bedacht maar vormden zichzelf. Edith   besloot er twee boeken van te maken, totdat de personages anders   besloten. Oude vrienden van Edith komen ook aan het woord, stellen haar vragen die   zij zonder verblozen beantwoordt. Ook als Pessoa in het spel komt.  In de podcastreeks Boekenrede praat Marc Graetz met schrijvers van hedendaagse literaire werken. We zoeken naar de voedingsbodem van de creativiteit, en de manier waarop de auteur daar in het schrijfproces meer omgaat. Personages worden virtueel uitgekleed, verhaallijnen verhelderd, cliffhangers blijven hangen… Veel luisterplezier bij Boekenrede!
Dec 16, 202201:00:52
Boekenrede 4: In gesprek met Marie-Jose Verweij

Boekenrede 4: In gesprek met Marie-Jose Verweij

Marc de Groot voor Boekenrede in gesprek met Marie-Jose Verweij. Kan een kleuterjuf een spannende psychologische thriller schrijven, die absoluut niet voor kinderen geschikt is? Ja dus. Marie-Jose Verweij deed het met haar succesvolle debuut 'Met onbedachte rade'. Luister er alles over in deze podcast. Veel luisterplezier! Meer weten over dit project? Bezoek ons dan via PodcastChannel.nl.
Feb 21, 202236:01
Boekenrede 3: In gesprek met Sol Bouzamour

Boekenrede 3: In gesprek met Sol Bouzamour

Marc de Groot voor Boekenrede in gesprek met Sol Bouzamour. In navolging van het succesdebuut 'Narcissus' komt Sol Bouzamour nu met 'Valse verlangens en bloedende harten'. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een hard verhaal over liefde en loyaliteit met weerspiegelingen van de maatschappij in discriminatie en een zoektocht naar identiteit. Sol Bouzamour maakte naam en faam met zijn sterke debuutroman Narcissus, waarvan inmiddels de filmrechten zijn verkocht. Zijn nieuwe boek speelt zich af op het Rembrandtplein in Amsterdam en Broek in Waterland, maar neemt je tevens mee naar Ibiza en Marokko in een eigentijdse realistische wereld vol geweld, liefde en vriendschap. Taboes worden doorbroken met openheid over seks en harde confrontaties in culturele verschillen. Daarnaast de stress om te overleven en verkeerde keuzes maken. Sol Bouzamour (1982) is een Nederlands-Marokkaanse schrijver. Hij groeide op in de Amsterdamse Pijp en werkte jarenlang als jongerenwerker, personal trainer en horecabeveiliger. In zijn problematische periode kwam hij in aanraking met justitie. Detentie volgde en daar vond hij zijn spiritualiteit dankzij de leermeesters Deepak Chopra en Wayne Dyer. Hij sloeg een andere weg in. Fitness, reizen, lezen en schrijven werden nieuwe passies voor Sol. Daarnaast houden cultureel maatschappelijke onderwerpen hem bezig. Hij leerde zijn creatieve kant kennen. Veel luisterplezier! Meer weten over dit project? Bezoek ons dan via PodcastChannel.nl.
Feb 14, 202257:07
Boekenrede 2: In gesprek met Jet Nijland

Boekenrede 2: In gesprek met Jet Nijland

Vandaag gaat Marc in gesprek met auteur Jet Nijland over haar debuutroman Zwaluwdans. Wat drijft haar om boeken te schrijven in het genre historische feelgood. Hoe komt ze terecht in een prachtige stad als Sevilla en waarom gaat ze nu een boek schrijven met de tweede wereldoorlog en Duitsland als setting? Je hoort het allemaal in deze aflevering van Boekenrede. Veel luisterplezier! Meer weten over dit project? Bezoek ons dan via PodcastChannel.nl.
Feb 07, 202236:10
Boekenrede 1: In gesprek met Aad Vlag

Boekenrede 1: In gesprek met Aad Vlag

Welkom bij de eerste aflevering van Boekenrede. In deze podcast gaat Marc de Groot in gesprek met auteurs over hun boeken waar de meest prachtige verhalen achter liggen. In deze aflevering is onze gast Aad Vlag. Aad heeft al meer dan 10 boeken op zijn naam staan, o.a. Thrillers en Sciencefiction. Er wordt gesproken over het schrijfproces van zijn boeken, de luisterenboeken die ervan zijn, de vele mooie reacties die hij op zijn boeken krijgt en wat er voor nodig is om boeken aan de man te brengen. Veel luisterplezier! Meer weten over dit project? Bezoek ons dan via PodcastChannel.nl.
Jan 31, 202201:05:56