Skip to main content
Spotify for Podcasters
Brommet & Koedam

Brommet & Koedam

By Brommet & Koedam

Bijna iedereen heeft een stem om te communiceren. Maar welke persoon gaat er schuil achter die stem en wat drijft diegene.

Oud radiomakers Luc Brommet en Ger Koedam gaan in deze podcastserie op zoek naar het antwoord op die vraag. Ze praten met bekende en minder bekende Nederlanders over wat hen heeft gemaakt tot wat ze nu zijn en welke rol hun stem daarbij speelt.

Heb je suggesties voor Luc en Ger? Mail dan naar: gespreksstof@gmail.com
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Bart van Gogh

Brommet & KoedamMar 10, 2023

00:00
56:37
Bart van Gogh

Bart van Gogh

Hij is vooral bekend als "de Van Gogh van de jingles", maar daar hebben we het in deze podcast bijna niet over. Wij waren vooral geïnteresseerd in details van de persoon achter de stem die we nog niet kenden. En als Bart eenmaal op zijn praatstoel zit, dan komen de verhalen vanzelf. Zo vertelt hij over zijn nachtelijke uurtjes met Ad Roland, waarbij de vrouw van Ad in het midden van de nacht patat ging bakken voor extra energie. Je hoort ook op welke manier Bart met zijn stem in vormgeving terecht is gekomen. En leuk detail; Bart van Gogh presenteert een wekelijks programma op Mi Amigo Radio De échte! Niet vanuit het Spaanse Playa de Aro, maar gewoon vanuit zijn eigen achtertuin in een pittoresk dorpje in Drenthe. Daar staat een tuinhuisje dat van alle gemakken is voorzien. En wij waren er te gast! Wil je reageren op deze podcast? Mail dan naar gespreksstof@gmail.com
Mar 10, 202356:37
Henk Blok

Henk Blok

In 2015 werd hij uitgeroepen tot Beste Nieuwslezer van Nederland. Het is een wapenfeit dat hij zelf een beetje overdreven vindt, maar dat typeert hem ook direct als mens. Want hij is vooral bescheiden.  In deze aflevering van Brommet & Koedam praten we met Henk Blok, die al van jongs af aan interesse had in muziek en radio. Na een kortstondig uitstapje als leraar lonkte de radio toch meer en via de ziekenomroep RANO en diverse lokale omroepjes werd de beroepskeuze al vrij snel nieuwslezer. Inmiddels is Henk uitgegroeid tot een icoon op radiogebied met een behoorlijke staat van dienst. Hij maakt nu deel uit van het team van Ekdom in de morgen op Radio 10, maar veel mensen kennen hem vooral van zijn tijd als nieuwslezer bij Edwin Evers en als voice over van het SBS6-programma Lang Leve de Liefde. Wie is deze man met zijn aanstekelijke lach? Wij gaan op zoek naar de persoon achter de stem. Wil je reageren op deze podcast? Dat kan via gespreksstof@gmail.com. #Henk Blok #Reinoud Roemer #Europoort Radio #Stadsradio Rotterdam #Holland FM #Edwin Evers #Rick Romijn #Jan van de Putte #Jeroen Overbeek #RANO #Carmen Verheul #Gerard Ekdom #Lang Leve de Liefde #Dave Minneboo #Frank Dane
Jan 25, 202301:14:38
Rinie van den Elzen

Rinie van den Elzen

Je kent hem misschien als de stem van het tv-programma “Geer & Goor” of als stem van het personage Wolf in de Efteling tv-serie Sprookjesboom. Maar wist je dat deze ras Rotterdammer ooit als Rinus Wonder is begonnen bij piratenzenders ? En dat hij in zijn militaire diensttijd met een transistorradio luisterde naar Benny Brown op Radio Luxembourg? Hij vertelt er uitgebreid over in deze nieuwe aflevering van Brommet en Koedam. Als 12-jarig ventje wist Rinie in de klas al heel goed uit te leggen wat hij later wilde gaan doen. Bij de radio en televisie werken. En zijn ruim 30-jarige carrière laat zien dat hem dat ook absoluut is gelukt. Maar Rinie is bovenal een sympathieke vent, die openhartig praat over alles wat hij heeft meegemaakt. En dat hij creatief is wordt wel duidelijk als hij vertelt hoe hij ooit bij Cable 1 terecht is gekomen. Radiopionier Willem van Kooten liet er spontaan zijn sigaar van uit zijn mond vallen, maar Tom Mulder kon er niet om lachen. Naast zijn werk als stemacteur schrijft Rinie ook teksten voor liedjes, tv-programma’s en zijn eigen band Grasland. Werken doet hij het liefst vanuit zijn studio aan huis. Speciale dank aan Peter van Klei voor een deel van de vormgeving die je in deze podcast hoort. Wil je reageren? Mail dan naar gespreksstof@gmail.com.
Dec 16, 202201:18:42
Sophie Hoeberechts

Sophie Hoeberechts

In deze aflevering van Brommet & Koedam gaan we in gesprek met Sophie Hoeberechts. Een zeer sympathieke vrouw met een zeer veelzijdige stem, die vers van de Amsterdamse Toneelschool in 1987 haar eerste commercial voor Balisto insprak. Sophie praat openhartig over haar werk als stem, haar studie Chinese geneeskunde, haar ouders in Griekenland en de foute mannen in haar leven. En wie tot het einde luistert, komt erachter dat ook een ontvoering in een busje haar niet vreemd is. Kortom, een vrouw met het hart op de tong, maar ook met een hart van goud. Je kent haar stem onder meer van De Staatsloterij, Mentos, Skyradio, BNR, Yorin FM, C&A, Dr Oetker en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Speciale dank aan Peter van Klei voor een deel van de vormgeving die je in deze podcast hoort. Wil je reageren op deze podcast? Mail dan naar gespreksstof@gmail.com. FACT CHECK En hoewel Luc ervan overtuigd was dat de stem van de Coop commercial die van Monique van de Ven is, blijkt dat toch NIET het geval te zijn. Dat zetten we uiteraard graag recht. Het is de stem van Marlous Lazal.
Oct 20, 202201:04:06
Ben Maasdam

Ben Maasdam

Zijn warme en vertrouwenwekkende stem ken je vast wel van bekende campagnes van bijvoorbeeld Vodafone, Werthers Original, Milka, Auping en Huiselijk geweld. Maar wie is Ben Maasdam nu precies? Naar het antwoord op die vraag gaan oud radiomakers Luc en Ger in deze aflevering van Brommet & Koedam op zoek. We praten met Ben over zijn jeugd, zijn tijd als kroegbaas en natuurlijk over zijn loopbaan als professionele stem. Veel oudere Rotterdammers kennen ongetwijfeld de gevleugelde zin: "Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar"! Voor die speciaalzaak heeft hij jarenlang heel veel radio- en tv reclames ingesproken. Wil je reageren op deze podcast, dan kan dat via gespreksstof@gmail.com.
Sep 09, 202258:32
Promo Brommet & Koedam

Promo Brommet & Koedam

Dit is de plek waar oud radiomakers Luc Brommet & Ger Koedam op zoek gaan naar de persoon achter de stem. Abonneer je nu, dan mis je geen enkele aflevering!
Aug 17, 202202:16