Skip to main content
Spotify for Podcasters
Bronxcast by Rookie Communications Oy

Bronxcast by Rookie Communications Oy

By Rookie Communications Oy

Rookie Communications Oy:n podcastissa pohditaan markkinointia ja yrittäjyyttä omilla ja etenkin vierailla suilla Joensuun Rantakylästä (aka Bronx).
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Rookie Bronxcast #45: Sara Suvinen ja kristallipallon salaisuus

Bronxcast by Rookie Communications OyJan 26, 2021

00:00
35:37
Rookie Bronxcast #131: Maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja nuorena kotiseutubrändi väännettävä

Rookie Bronxcast #131: Maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja nuorena kotiseutubrändi väännettävä

Maakuntajohtaja Markus Hirvosella on huoli. Pohjois-Karjalan työikäisen väestön ennustetaan vähenevän vuosien 2020-2025 välillä yli 5.000 käsiparilla, mitä ei tuosta vaan paikata - semminkin kun työvoimapula on jo nyt monella alalla yksi suurimmista kasvun esteistä. Vaan ei pidä jäädä tuleen itkemään vaan pohtia, mitä asialle voisi tehdä. Kuten aina, myös tässä tapauksessa kannattaa lähteä liikkeelle omasta pesästä: miten hoidamme hommat niin, että nuorten ei tarvitse lähteä Pielistä edemmäs kalaan, tai jos on ihan pakko näin toimia, miten pystymme jättämään sellaisen fiiliksen, että kotikulmille houkuttaa kenties hamassa tulevaisuudessa palata.  Entä sataako työn murros meidän laariin? Ymmärretäänkö saavutettavuuden merkitys? Kuis metsäklusteri?    Näistä ja monista muista Markuksen kanssa puheltiin, pistä kuunnellen! 
Mar 28, 202334:43
Rookie Bronxcast #130: Kansanedustajaehdokkaat Sanna Rissanen ja Timo Väänänen ja mitä äänestäjät eivät näe

Rookie Bronxcast #130: Kansanedustajaehdokkaat Sanna Rissanen ja Timo Väänänen ja mitä äänestäjät eivät näe

Tämän Bronxcastin julki tullessa on vuoden 2023 eduskuntavaalien varsinaiseen äänestyspäivään aikaa vaivaiset 1,5 viikkoa. Postilaatikot pullistelevat esitteitä, pahvipäät ovat vallanneet teiden varret ja mediatalot Metasta Öllölän Uutisiin hierovat karvaisia käsiään. Mitä tavallinen Jumalaa pelkäävä pakettitalollinen harvemmin ajattelee on, kuinka valtava duuni taustalla on tehty. Tätä puolta valottavat meille eduskuntavaaliehdokkaat Sanna Rissanen ja Timo Väänänen.  Milloin työ on alkanut, millainen strategia taustalla on, millainen vaalitiimi on mukana (ja miksi), alkaako kuukausien kiertäminen vaatia veronsa, mistä kansa turuilla ja toreilla on huolissaan, lentääkö loka… ja paljon paljon muuta mielenkiintoista! Kuuntele! Ja äänestä! 
Mar 21, 202336:57
Rookie Bronxcast #129: Hanna Käyhkö ja mihin mediaa enää tarvitaan?

Rookie Bronxcast #129: Hanna Käyhkö ja mihin mediaa enää tarvitaan?

Karjalan Heilin päätoimittaja Hanna Käyhkö (ei upeasta sukunimestään huolimatta sukua studioemännälle) on ehtinyt tehdä komean uran toimittajana, ja viimeisimmät kolme vuotta hän on luotsannut Joensuun kaupunkilehteä. Hanna suhtautuu riippumattomaan journalismiin suurella intohimolle ja on kesällä lähdössä vuodeksi Oxfordiin täydentämään osaamistaan. Kenpä olisikaan parempi puhumaan median tulevaisuudesta kuin hän! Miksi riippumaton media on yksi yhteiskunnan peruspilareista, miten media pitää pintansa kentän sirpaloituessa, onko jokaisen median pakko erikoistua tarjoamaan tiettyä sisältöä tietylle kohderyhmälle, kuinka some on muuttanut pelikenttää ja entäs ne nuoret? Hanna puhuu melkein yhtä hyvin kuin kirjoittaa, kannattaa siis kuunnella ihan jo yleissivistyksellisistä syistä!
Mar 14, 202338:13
Rookie Bronxcast #128: Juha Kupiainen ja kolmekymppisenä Citymarket-kauppiaaksi - millä lihaksella?

Rookie Bronxcast #128: Juha Kupiainen ja kolmekymppisenä Citymarket-kauppiaaksi - millä lihaksella?

Kauppiasyrittäjä Juha Kupiainen on pyörittänyt Joensuun Pilkon Citymarketia jo 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että hän hyppäsi hypermarketin puikkoihin kolmekymppisenä. Moinen ihan joka tytöltä/pojalta onnistu, ja Bronxcastissa Juha kertoo, miten se häneltä onnistui. Millainen koulutus taustalle vaaditaan, missä ja miten Juha hankki tarvittavan kokemuksen, oliko kauppiasura selviö päivästä yksi, mihin CM-kauppias pystyy itse vaikuttamaan ja mihin ei, miksi Pilkon Citymarket on monin tavoin aivan erilainen kuin Joensuun keskustan Citymarket, miten kauppias Kupiainen suhtautuu ruuan verkkokauppaan ja paljon paljon muuta mielenkiintoista kulissien takaa! Kuuntele ja kauppareissusi ei ole enää koskaan samanlainen!
Mar 07, 202337:55
Rookie Bronxcast #127: Erik Tahvanainen ja Atte Solaranta ja rekrytoinnin ihanuus ja tuska

Rookie Bronxcast #127: Erik Tahvanainen ja Atte Solaranta ja rekrytoinnin ihanuus ja tuska

Erik Tahvanainen ja Atte Solaranta ovat nuoresta iästään (kuinka nuoresta, kuuntele haastis) huolimatta ehtineet kasata kunnioitettavat CV:t. Nyt kaksikko raivaa latua yrittäjinä Konjunktuuri Oy:ssä, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat olennaisena osana henkilöstöpalvelut. Ja ketkäpä olisivatkaan parempia puhumaan oikeanlaisen työntekijän A) löytämisestä B) pitämisestä kuin he, joiden ikätovereiden nopeiden työmarkkinaliikkeiden kanssa työnantajat kautta rantain tuskailevat. Millä konsteilla ja mistä kanavista Konjunktuuri hakee osaajia, miten varmistetaan että hän on se oikea, entä jos ongelma onkin pito eikä veto, mikä on työnantajaimagon merkitys ja ymmärretäänkö sen tärkeyttä… Ja paljon paljon muuta äärettömän mielenkiintoista 40 minuuttiin pakattuna! PS. Ensimmäiset 10 minuuttia lämmiteltiin myynnillisillä asioilla, ketä se erityisesti kiinnostaa. PPS. Studioemäntä Käyhköllä meni rekrymarkkinnoinnista puheen ollen rillit huuruun ja keskustelu sisältää kiroilua. Siitä pahoittelut. Taas.
Feb 28, 202342:30
Rookie Bronxcast #126: Kari Varis ja yrittäjäksi rakkaudesta lajiin

Rookie Bronxcast #126: Kari Varis ja yrittäjäksi rakkaudesta lajiin

Hiihtäjänä parhaiten tunnettu Kari Varis perusti hiihtäjäkollegansa Jouni Ratilaisen kanssa Pärnävaaralle hiihdon erikoisliikkeen nimeltään Hiihtokulma Oy, ja Bronxcastin tutkivat journalistit päättivät selvittää, miten ensimmäinen talvi on lähtenyt luistamaan. Miltä yrittäjyys (Karilla on niitä kaksi muutakin) on maistunut, mitä hyötyä kilpaurheilutaustasta on ollut, voiko rakkaudesta lajiin olla ongelma busineksen lainalaisuuksien näkökulmasta, pelottiko perustaa yritys ystävän kanssa - vanha viisaus kun sanoo, että helpoin tapa tehdä ystävästä ex-ystävä on perustaa yhteinen yritys - ja paljon paljon muuta! Tuoreeltaan keskustelun kuuntelevat pääsevät lisäksi jännittämään, voittaako Kari sunnuntaina Finlandia-hiihdon 13:nnen kerran, mikä tarkoittaisi myös komeiden viiksien lähtöä. Jännää siis luvassa, kuuntele vaikka hiihtolenkillä!
Feb 22, 202333:07
Rookie Bronxcast #125: Hanne Husso ja elintarvikeviennin salainen resepti

Rookie Bronxcast #125: Hanne Husso ja elintarvikeviennin salainen resepti

Ei ole karjalaisuutta ilman ruokaa, mutta kurnivatko vatsat karjalaisen ruokakulttuurin perään myös maamme rajojen ulkopuolella? Vastaus on todistettavasti kyllä, mutta ihan tuosta vaan jonnekin Saksaan Edekan hyllyyn ei hypätä. Miten sinne sitten hypätään, sitä valottaa meille työkseen suomalaisia elintarvikealan yrityksiä ulkomaille auttava Hanne Husso aus Husso Consulting. Millainen kokonaisuus elintarvikkeiden vienti on, minkä verran homma vaatii nappulaa ja aikaa, mikä on markkinoinnin merkitys (valtava tietysti, toim. paljastus), mikä on ruokamatkailun - aka käänteinen vienti - rooli, missä ovat otollisimmat kv-markkinat, miksi riches are in the niches, mitä tarkoittaa private label ja paljon paljon muuta ryyditettynä tarinoilla elävästä elämästä! Jos syöt, tämä on sinulle!
Feb 14, 202333:25
Rookie Bronxcast #124: Pekka Rönkkönen ja kasva asiakkaan kanssa, älä kustannuksella

Rookie Bronxcast #124: Pekka Rönkkönen ja kasva asiakkaan kanssa, älä kustannuksella

Pekka Rönkkönen hyppäsi yrittäjäksi käytännössä suoraan koulun penkiltä. Muutamien kokeilujen jälkeen syntyi atFlow, parahiksi keskelle lamaa. Mutta siitä selvittiin ja niin on sen jälkeen selvitty monesta muustakin käänteestä, ja koittipa sekin päivä, että verkkopalveluita rakentava atFlow puhkaisi maagisen miljoonan euron rajan liikevaihdolla mitattuna. Bronxcastissa Pekka kertoo sekä atFlown että oman tarinansa. Voiko introvertti pärjätä yrittäjänä, miten suu pannaan kun tili on nollilla eikä firmalla ole sen paremmin asiakkaita kuin tietokoneitakaan, mitä on pivotointi isolla P:llä ja pihvinä i:n päällä: mitä tarkoittaa kun kasvetaan asiakkaan kanssa - tästä case-esimerkkinä 15-kertaiseksi kumppanuuden aikana virahtanut Lamnia. Kuulolle astu, tässä keskustelussa tiivistyy yrittäjyyden syvin olemus!
Jan 31, 202339:01
Rookie Bronxcast #123: Rookien tietoviisaat: Markkinoi näin, niin et voi epäonnistua

Rookie Bronxcast #123: Rookien tietoviisaat: Markkinoi näin, niin et voi epäonnistua

Kovalla lupauksella tähän vuoteen! Onko artuilla katetta puheilleen selviää vain kuuntelemalla kevätkauden avaus! Sneak peaks: Miten markkinointia ja viestintää pitää lähestyä, miksi trendien ja hakkerointien perässä juokseminen on typerää ja turhaa, miksi mittaus on kaikki kaikessa ja miten sitä pitäisi lähestyä, miksi luova toteutus on usein jopa tärkeämpi kuin rautainen strategia, miksi taantumassa pitää kääntää hanaa isommalle eikä pienemmälle ja mikä on Rookien neljän osa-alueen palvelukonsepti. Sisältö on tällä kertaa varsin ammatillista, mutta jos markkinointi kuuluu kuvioon, pistä kuunnellen.
Jan 24, 202328:19
Rookie Bronxcast #122: Esa Puukilainen ja jonkun on avattava latua

Rookie Bronxcast #122: Esa Puukilainen ja jonkun on avattava latua

Vauhti-suksivoiteiden tarina yltää yli sadan vuoden päähän ja hyvin luistaa edelleen. Pelkkää alamäkeä maailman kärjessä pysyminen ei ole, vaan vaatii jatkuvaa tutkimusta, tuotekehitystä, markkinointia ja brändäämistä. Mitä se käytännössä tarkoittaa, siitä kertoo meille Vauhti Speed Oy:n teknologiajohtaja Esa Puukilainen. Mennäänkö kehitystyössä huippu- vai harrastushiihto edellä (vai molemmat vai kumpikaan), onko ladunavaajan rooli siunaus vai kirous, onko rakkaus lajiin kilpailuetu vai sotkeeko se objektiivisen ajattelun, millaiset jäljet jätti vuoden takainen tehtaan maan tasalle tuhonnut tulipalo ja miten homma on lähtenyt käyntiin uusissa tiloissa Tohmajärvellä… Ja paljonpaljon muuta mielenkiintoista! Voiteilla tai ilman, kuuntele!
Dec 20, 202236:08
Rookie Bronxcast #121: Treemaster Mika Vanhanen ja omatuntobusineksen pitkä oppimäärä

Rookie Bronxcast #121: Treemaster Mika Vanhanen ja omatuntobusineksen pitkä oppimäärä

Jos henkilön titteli on ”Treemaster”, taustalla täytyy olla joitain jännittävää. Ja toden totta Mika Vanhasen tarina sitä on: Enon koulu lähti mukaan  ympäristöohjelmaan vuonna 1995 ja siitä syntyi idea Environmental Online (Eno) -verkkokoulusta, johon on tähän mennessä osallistunut yli 10.000 koulua 157 maassa ja jonka ansiosta on istutettu kymmeniä miljoonia puita. Se on monta hiilidioksiditonnia se. Vanhanen vaikuttaa tätä nykyä start-up-maailmassa Treebuddy-palvelun treemasterina. Bronxcastissa Mika kertoo muun muassa, miten hän alan pioneerina näkee yritysten vastuullisuusponnistelut ja voiko vastuullisuudella tehdä kestävästi businesta. Ja paljon muuta mielenkiintoista juuria myöten! Kuuntele ja paranna maailmaa puu ja Bronxcast kerrallaan!
Dec 13, 202229:34
Rookie Bronxcast #120: Hanna Koponen ja konsultin uudet kasvot

Rookie Bronxcast #120: Hanna Koponen ja konsultin uudet kasvot

Konsultti on arvostetuimpien ammattien listalla sijalla 342, edellään muun muassa ulosottomies ja sekatyöntekijä. Tämä johtuu pitkälti siitä, että konsultin työtä ei tunneta - se nimittäin on useimmiten äärimmäisen hyödyllistä täsmäapua tiettyyn probleemaan kuten liiketoiminnan kehittämiseen liittyen. Eivätkä konsultit itsekään usein vastaa stereotyyppistä käsitystä ammattiryhmästä, mistä hyvänä esimerkkinä konsulenttina ensimmäisiä askeliaan ottava Hanna Koponen. Bronxcastissa Hanna kertoo konsultin työstä kuten hän sen kokee, miten hän tälle tielle päätyi, miksi konsultointi on paljon myös tiimipeliä, mistä apua kannattaa hakea, millaista tukea konsulttipalveluiden hankkimiseen voi saada ja koko rahan edestä muuta mielenkiintoista! Siis hankehakemus sisään laita ja kuulolle asetu! Also starring: https://www.highline.fi/ https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast-109-suvi-hassinen https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast8-helena-puhakka https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast-38-teemu-purmonen
Dec 06, 202236:34
Rookie Bronxcast #119: Muotoilija Heikki Koivurova ja miksi markkinointi(kin) pitää aloittaa ennen kuin tuotetta edes on

Rookie Bronxcast #119: Muotoilija Heikki Koivurova ja miksi markkinointi(kin) pitää aloittaa ennen kuin tuotetta edes on

Muotoilija Heikki Koivurovan CV:ssä komeilee sellaisia firmoja kuin Ponsse, Lappset, Kupilka, Ecoaims ja Flaxwood, mutta itse hän ei moisesta mölyä välitä pitää. Mistä Heikki kuitenkin mielellään puhuu, on rinnakkain tekemisen malli, jossa ideana on kerätä keskeiset asiantuntijat yhteen jo siinä vaiheessa, kun tuote on vasta pilke silmäkulmassa. Kun asioita tekee rinnakkain eikä perinteisellä mallilla peräkkäin, säästetään sekä aikaa että rahaa - usein ratkaisevissa määrin. Ja koska Koivurova ei höpöttele vaan tekee, tuotteistaa hän parasta aikaa rinnakkain tekemisen mallia Joensuun seudun yrityksille. Bronxcastissa Heikki kertoo, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Lisäksi puhutaan, mitä muotoilija tekee, missä hapessa Suomen maine muotoilumaana on, miten brändi rakentuu hänen näkökulmastaan ja paljonpaljon muuta! Korvat kohti Bronxcastia jotta heilahtaa!
Nov 29, 202233:50
Rookie Bronxcast #118: Tuomo Kauranne ja miksi Joensuu on Euroopan metsäpääkaupunki - vai onko se?

Rookie Bronxcast #118: Tuomo Kauranne ja miksi Joensuu on Euroopan metsäpääkaupunki - vai onko se?

Ken näkee metsän puilta, näkee myös ne lukuisat business-mahdollisuudet, joita metsä tarjoaa esimerkiksi it-sektorille. Meille joensuulaisille tässä ei tietenkään ole mitään uutta, onhan kyseessä sentään Euroopan metsäpääkaupunki! Mutta onko tittelille katetta? Ollaanko täällä aidosti ytimessä nyt ja tulevaisuudessa, vai onko kyseessä jälleen yksi itse itselle myönnetty kunniamaininta á la mainosala? Tämän kertoo meille metsäinventoinnin edelläkävijän Arbonaut Ltd:n toimitusjohtaja Tuomo Kauranne! Tuomon kanssa juteltiin myös seuraavista polttavista aiheista: onko kiivaana käyvästä metsätalous vs. luontoarvot -keskustelusta hallaa alan kehittymiselle, kuinka metsäkeskustelu symboloi muutosta jota eletään (myös vaikkapa markkinoinnissa), mikä on kv-osaajien merkitys nyt ja tulevaisuudessa ja saadaanko heitä tänne ja paljon paljon muuta! Tuomo on vallan mainio tarinankertoja, kannattaa kuunnella haastis jo senkin takia!
Nov 22, 202237:48
Rookie Bronxcast #117: Yrittäjyyden tenavatähti Kasimir Sandman ja nuorna firma väännettävä

Rookie Bronxcast #117: Yrittäjyyden tenavatähti Kasimir Sandman ja nuorna firma väännettävä

Kasimir Sandman on 26 vuoden ikään mennessä ehtinyt toimia yrittäjänä peräti kolmessa eri yrityksessä, joista ensimmäisen puikkoihin outokumpulainen hyppäsi somekinastelun lopputulemana vain 17-vuotiaana. Millainen korkeakoulu yrittäjyys on ollut, mitä hyppy syvään päähän alaikäisenä opetti, miten nuorukainen mahtui nahkoihinsa kun onnistumisia seurasikin epäonnistuminen, miten Kasimir näkee taipaleensa nyt, synnytäänkö yrittäjäksi ja paljon paljon muuta! On muuten mielenkiintoinen tarina, kannattaa kuunnella!
Nov 09, 202233:40
Rookie Bronxcast #116: Myyntivalmentaja Sani Leino ja mistä myyjän kenkä puristaa juuri nyt

Rookie Bronxcast #116: Myyntivalmentaja Sani Leino ja mistä myyjän kenkä puristaa juuri nyt

Sani Leino on valtakunnan ykköspyssyjä - ellei the ykköspyssy - mitä myynnin valmentamiseen tulee. Sani on ollut auttamassa satoja yrityksiä myyntinsä kehittämisessä, joten hän jos joku tietää, mistä kenkä milloinkin puristaa. Onko kyseessä yksilö- vai tiimilaji, miksi prospektointi on niin tärkeää (ja mitä se edes tarkoittaa),  entä jos myyntimies Mynttinen ei halua käyttää Teamsia, miksi jokaisen myyjän pitää noudattaa samaa pelikirjaa, miksi somen hyödyntäminen myyntityössä on yhä niin tuskaista, miten paljon uudelle myyjälle pitää antaa aikaa… Ja tuossa vasta pintaraapaisu - siis nupit kaakkoon!
Nov 02, 202237:19
Rookie Bronxcast #115: Viisi syytä, miksi fiksu yritys markkinoi myös - ja etenkin - taantumassa

Rookie Bronxcast #115: Viisi syytä, miksi fiksu yritys markkinoi myös - ja etenkin - taantumassa

Kun käyrät näyttävät kaakkoon, aletaan leikata, ja usein punakynä alkaa raapia ensimmäisenä rivejä pois markkinoinnista. Se on kuulkaas kauhea virhe! Jottei puolueettomuuttamme asiassa kyseenalaistettaisi, on meillä myös perustelut väitteellemme. Bronxcastissa Rookien suunnittelija-artut Laakkonen ja Käyhkö listaavat viisi syytä, miksi fiksu yritys markkinoi myös taantumassa - ja miten. Koska olemme kiteyttämisen mestareita, jakso on pituudeltaan alle 20 minuuttia. Eli tämä ehtii kuunnella hyvin autossa kaupan parkkipaikalla puolison suorittaessa asiointitoimenpiteitä.
Oct 25, 202218:51
Rookie Bronxcast #114: Niina Hattunen ja mitä jos Joensuun Popmuusikoita ei olisi?

Rookie Bronxcast #114: Niina Hattunen ja mitä jos Joensuun Popmuusikoita ei olisi?

Joensuun Popmuusikot ry tunnetaan parhaiten Ilosaarirockista, ja siihen toki valtaosa yhdistyksen paukuista meneekin. Mutta on Popparit muutakin, eikä suinkaan ole itsestään selvä asia, että Ilosaarirock on tänä päivänä se instituutio, mikä on - festarin tekemistä kuitenkin yli 50 vuotta on treenattu… Bronxcastissa Poppareiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen kertoo, millainen savotta Ilosaarirockin tekeminen on, millä porukalla rokkia tehdään, miten kauas tulevaisuuteen festarin suunnittelussa on katsottava, mikä on vuosien saatossa muuttunut, millaisen jäljen korona jätti, millainen taloudellinen vaikutus Ilosaarirockilla on Joensuun seudulle, mitä tarkoittaa että Ilosaarirock on kuin yhteiskunta pienoiskoossa… Ja toisinpäin: entä jos Poppareita ei olisi? On kuulkaas mielenkiintoista, siis kuulkaas!
Oct 18, 202232:47
Rookie Bronxcast #113: Asianajaja Jyrki Piiparinen ja miksi yrityskauppa on kuin ihmissuhde?

Rookie Bronxcast #113: Asianajaja Jyrki Piiparinen ja miksi yrityskauppa on kuin ihmissuhde?

”Miten kaverista saa entisen kaverin? Perustamalla yhteinen firma!” Asianajaja Jyrki Piiparinen jos joku tämän tietää. Lukuisissa yrityskaupoissa mukana olleena Piiparinen on nähnyt, kuinka ruusunpunainen alku saattaa muuttua veriseksi väännöksi ja kuukausien neuvottelut kariutua aivan loppumetreillä. Piiparinen onkin oppinut vertaamaan yrityskauppaa ihmissuhteeseen: alussa leiskuu ja kipinöi, mutta vähitellen sukat alkavat haista ja auki jäänyt hammastahnatuubi ärsyttää. Viimeistään siinä vaiheessa hätiin huudetaan yrityskauppaterapeuttia, kuten Piiparinen itseään tituleeraa. Bronxcastissa Jyrki kertoo myös, miten yrityksen arvo määritetään, millainen yritys on ostajien silmissä houkutteleva (ja toisinpäin) ja miten tämä vaikuttaa muun muassa siihen, että kannattavillekaan yrityksille ei välttämättä löydy jatkajia. Ja paljon muuta ja mielenkiintoista! Vaikka et juuri yrityskauppaa olisi hieromassakaan, kannattaa kuunnella Jyrkin haastattelu. Moni vinkki nimittäin pätee suhteeseen kuin suhteeseen.
Oct 11, 202235:36
Rookie Bronxcast #112: Tomi Haring ja mikä tekee hyvän johtajan

Rookie Bronxcast #112: Tomi Haring ja mikä tekee hyvän johtajan

Mikä tekee hyvän johtajan? Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring toimitusjohtaa nyt neljännessä organisaatiossaan, ja jotain on johtamisesta vuosien saatossa hihaan tarttunut. Jopa niin, että johtajuus ja siinä kehittyminen ja sen kehittäminen ovat tulleet Haringille sydämen asiaksi. Bronxcastissa Tomi kertoo oman näkemyksensä siitä, millainen on hyvä johtaja. Lisäksi jutellaan johtajuuden kuplasta, pitääkö johtaa asioita vai ihmisiä, miten korona vaikeutti johtamista, yrityskulttuurin merkityksestä ja milloin johtajasta tulee kehityksen tulppa. Ja paljon paljon muuta mielenkiintoista! Siis johto seinään ja Bronxcast pyörimään.
Oct 04, 202235:15
Rookie Bronxcast #111: Miro Turunen ja henkilöbrändäyksen vaiettu salaisuus!

Rookie Bronxcast #111: Miro Turunen ja henkilöbrändäyksen vaiettu salaisuus!

Kun Joensuun seudun Facebook-ryhmissä kysellään suosituksia hyvän kiinteistönvälittäjän perään, tuppaa yksi nimi nousemaan aina kärkikahinoihin: Miro Turunen. Tämä herätti myös Bronxcastin mielenkiinnon, semminkin kun Turunen on ollut alalla vasta muutamia vuosia. Eikä savua ilman tulta, Turunen on nimittäin noussut firmansa Huoneistokeskuksen toiseksi kovimmaksi myyjäksi koko valtakunnassa myyntituotoilla mitattuna. Mitään jäniksiä Turusella ei ole hatussaan vaan hän tekee perusjutut keskimääräistä paremmin: on avoin = kertoo onnistumisten ohella myös epäonnistumista, on tavoitettavissa, palvelee yli odotusten, tekee kauppaa ja… rumpujen pärinää… viestii tästä kaikesta somessa. Ja kas henkilöbrändi on syntynyt! Vaan antaahan miehen kertoa itse oma tarinansa ja miten arki käytännössä pyörii. Siis kuulolle mars!
Sep 27, 202232:44
Rookie Bronxcast #110: Asko Piiparinen ja miten muututaan niin että ei muututa

Rookie Bronxcast #110: Asko Piiparinen ja miten muututaan niin että ei muututa

Ravintola Kerubi on valtava pala joensuulaisuutta. Hämyisenä rockklubina tunnettu paikka loi nahkansa vuonna 2011, kun se muutti Ilosaareen pitopöydistään tuttuun Karjalantaloon ja alkoi tarjoilla myös ruokaa. Alussa silmiään hieroivat sekä rockkansa että karjalanpaistiväki, mutta lopulta kävi niin, että Kerubissa viihtyivät molemmat. Kerubi onkin oiva esimerkki siitä, että kun brändi ja identiteetti ovat riittävän vahvat, voi tehdä radikaalejakin muutoksia sieluaan myymättä. Mutta vihellellen yhtälö ei pelitä, vaan taustalla on valtava määrä työtä. Mitä se käytännössä tarkoittaa, siitä kertoo meille Kerubin (virallisesti Joensuun Töminä Oy) toimitusjohtaja Asko Piiparinen! Vanha rokkikukko itsekin, kuinkas muuten. Askon kanssa sukelletaan Kerubin historiaan, Askon omaan Joensuun Popmuusikoiden harjoittelijasta alkaneeseen tarinaan, jutellaan mitä korona opetti, miten kilpailutilanne on mullistunut sekä ruoan että livemuusikin suhteen ja paljastetaan, mikä on now and forever Kerubin toiminnan punainen lanka. Siis luurit päähän, risafarkut jalkaan ja kuulolle!
Sep 20, 202230:28
Rookie Bronxcast #109: Suvi Hassinen ja kyllä muutkin innovoivat kuin startupit

Rookie Bronxcast #109: Suvi Hassinen ja kyllä muutkin innovoivat kuin startupit

Wolt, Oura, Airbnb, Uber… Nämä ja monet muut start-upit tietävät kaikki ja lukuisia ovat näiden inspiroimana syntyneet muut yritykset. Eittämättä upeita innovaatioita ja tarinoita ovat esimerkiksi juuri edellä mainitut, mutta mikä helposti unohtuu, kyllä innovointia tekevät ”vanhatkin” yritykset. Jos eivät tekisi, niistä tulisi pian entisiä yrityksiä. Tämän tietää hyvin ilomantsilaisen metalli- ja muovipaja Havel Oy:n toimitusjohtaja Suvi Hassinen. Mitä kehittäminen Havelilla sitten käytännössä on? Miten roolitukset on perheyrityksessä mietitty? Miten Havel onnistui saamaan ykkösketjun pelureita hallitukseen ja ketä he ovat? Mistä nuori toimitusjohtaja saa virtaa? Miksi on elintärkeää oppia sanomaan ”ei”. Ja vaikka sun mitä mielenkiintoista! Kuuntele ja kehity! Linkkarit: www.havel.fi www.rookiecom.fi/auditointi www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Sep 13, 202236:55
Rookie Bronxcast #108: Annamari Kärki ja Pohjois-Karjalan matkailumarkkinoinnin syömähampaat

Rookie Bronxcast #108: Annamari Kärki ja Pohjois-Karjalan matkailumarkkinoinnin syömähampaat

Annamari Kärki aloitti VisitKarelia Oy:n toimitusjohtajana huhtikuussa. Nyt kun ensimmäinen kesäsesonki on takana, mitkä ovat tuoreen toimitusjohtajan aatokset maakunnan matkailusta näin tuoreeltaan? Ja mitä VisitKarelia ylipäätään tekee? Entä miten Annamari näkee sen kuuluisan ison kuvan: pitäisikö Pohjois-Karjalan keskittyä tiettyihin teemoihin kuten ruokamatkailuun, miten Kolin vetovoimaa pystytään hyödyntämään vielä paremmin, ovatko palvelumme sillä tasolla, että matkailija lähtee kotimatkalle (sitten kun malttaa) hymyssä suin vain palatakseen heti seuraavalla lomalla, mitä tarkoittaa käytännössä matkailupalvelujen tuotteistus, pitäisikö yhteistyötä viritellä ei vain Pohjois-Karjalan sisällä vaan yli maakuntarajojen? Ja roppakaupalla muuta mielenkiintoista, siis kuulolle asetu!
Sep 06, 202233:50
Rookie Bronxcast #107: Riina Seppänen ja unelman perässä täysillä seinään

Rookie Bronxcast #107: Riina Seppänen ja unelman perässä täysillä seinään

Monella meistä on unelmia, jotka toteutuakseen vaativat jonkin sortin yritystoiminnallisia toimenpiteitä. Niin kuin oli Seppäsen Riinalla, joka halusi perustaa baarin, joka olisi kuin jokaisen joensuulaisen yhteinen olohuone. Koska Riina kuuluu siihen porukkaan, joka tekee eikä höpötä, vuonna 2013 näki päivänvalon Surakan Baari. Alussa näyttikin siltä, että tämäntyyppiselle paikalle tosiaan olisi tilausta. Porukkaa kävi ja kassa kilkatti. Nälkä kasvoi syödessä mutta niin kasvoivat myös kulut. Alkoi valjeta se yritystoiminnan toinen puoli: rahat olivat niin lopussa, että yrittäjä ei pystynyt maksamaan itselleen palkkaa 1,5 vuoteen vaan baarin pyörittämisen oheen piti ottaa toinen työ. Päivät pitenivät ja yöunet lyhenivät. Vuonna 2016 koitti sitten konkurssi, kirjaimellisesti lääkärin määräyksestä. Nyt kun tapauksesta on kulunut tovi ja ulosottajan piikkikin maksettu, mitkä ovat fiilikset? Mitä kokemuksesta jäi käteen? Mitä Riina olisi tehnyt toisin? Miten elämän tärkeysjärjestys muuttui? Kaduttaako koko homma? Kuuntele Bronxcast, niin tiedät!
Aug 30, 202232:33
Rookie Bronxcast #106: Juuso Hieta ja ei saa jäädä tuleen (eikä rakennemuutokseen) makaamaan!

Rookie Bronxcast #106: Juuso Hieta ja ei saa jäädä tuleen (eikä rakennemuutokseen) makaamaan!

Outokumpu on malliesimerkki siitä, että vaikka maailma muuttuu, eivät asiat itkemällä parane. Miten ne sitten paranevat, siitä kertoo meille Outokummun Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Juuso Hieta. Outokummulla nimittäin tästä on näyttöä, ja voisipa kaupunkia tituleerata jopa teollisen rakennemuutoksen menestystarinaksi. Ainakin outokumpulaiset tituleeraavat. Juuso ottaa kantaa myös siihen, miksi yritykset menevät minne menevät, kannattaako Pohjois-Karjalan kokoisessa maakunnassa kuntien kamppailla keskenään, miksi markkinointi tontit kärkenä on enempivähempi turhaa ja mikä lopulta on se kaikista suurin asia, että yritykset voivat menestystyä. Se on fiksu jamppa tämä Juuso, siis pistä korva raiteille! Tai miten ikinä Bronxcastista tapaat nauttia.
Aug 16, 202232:44
Rookie Bronxcast #105: Subway-yrittäjä Lassi Ikonen ja mikä ihmeen fränkkäri?

Rookie Bronxcast #105: Subway-yrittäjä Lassi Ikonen ja mikä ihmeen fränkkäri?

Lassi Ikonen perusti Joensuun ensimmäisen Subway-ravintolan vuonna 2008 25-vuotiaana untuvikkona. Nyt ravintoloita on jo kolme, ja homma rokkaa. Subway on maailmanlaajuinen franchising-ketju, mikä tarkoittaa, että ravintoloita vetävät itsenäiset yrittäjät, joilla on tietyt velvoitteet mutta toisaalta myös valmis toimintakonsepti ja ketjun tuki. Mitä se tarkoittaa käytännössä, tukahduttavatko tiukat ketjusäännöt nuoren joensuulaisen luovuuden (vai toisinpäin), millainen tarina Lassin yrittäjäksi ryhtymisen takaa löytyy, miksi alussa meinasi tulla itku, vieläkö yrittäjän löytää tiskin takaa, miksi yhteisön tukeminen on Ikoselle tärkeää ja paljonpaljon muuta mielenkiintoista kaikilla täytteillä! Kuuntele, leivällä tai ilman!
Aug 09, 202229:01
Rookie Bronxcast #104: Ari Mononen ja mitä on aito vastuullisuus

Rookie Bronxcast #104: Ari Mononen ja mitä on aito vastuullisuus

Vastuullisuus on yritystoiminnassa päivän sana, ja hyvä niin. Osalla villoja on enemmän kuin toisilla, mutta Iivari Mononen Oy:ssä vastuullisuus on ollut toiminnan ytimessä päivästä yksi perustajansa Iivarin verenperintönä. Perheyrityksen puikoissa on nyt jo kolmas sukupolvi ja myös vastuullisuusajattelu on vuosien saatossa päivittynyt koko ajan laajemmin konsernin toimintaa ohjaavaksi voimaksi. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa 220 työntekijän voimin useissa eri maissa toimivassa yrityksessä, sen paljastaa Bronxcastissa toimitusjohtaja Ari Mononen. Mistä kolmesta osa-alueesta vastuullisuus koostuu, miten arvomaailmat saadaan sovitettua yhteen eri kulttuureissa (vai saadaanko mitenkään), mitkä ovat ensimmäisiä käytännön tekoja, mitä tarkoittaa arvona ”ilomantsilaisuus”, miten Arin mielestä modernit yritysjohtajat kokevat oman vastuunsa - ja paljon paljon muuta übermielenkiintoista! Siis kuuloluut kaakkoon ja Bronxcastin syyskaudelta korkki auki
Aug 02, 202241:58
Rookie Bronxcast #103: Maakunnasta maailmalle, osa 2: Petri Matikainen, Eko-Aims Oy

Rookie Bronxcast #103: Maakunnasta maailmalle, osa 2: Petri Matikainen, Eko-Aims Oy

Tuore Eko-Aims Oy:n toimitusjohtaja Petri Matikainen suuntasi aikoinaan silloisen Perloksen leivissä Kiinaan ja kotiutui siinä määrin hyvin, että visiitti venähti lopulta 17 vuoteen. Toimenkuvat ja työnantajat ehtivät vaihtua, mutta tietyt asiat Matikainen näkee sellaisina, että ne ovat ja pysyvät, jos kv-kentällä pärjätä aikoo. Pitikö miehen muuttua vai Kiinan muuttua vai kummankaan muuttua? Olivatko omat arvot helisemässä paikallisten business-käytäntöjen kanssa ja mites suu sitten pantiin? Millaisen pohjatyön vieraaseen maahan hyppääminen vaatii? Mikä on Petrin tärkein vinkki maailmanvalloitusta harkitsevalle? Entä aiheuttiko paluu Pohjois-Karjalaan käänteisen kulttuurishokin? Kuuntele Bronxcast niin tiedät! Tämä jakso päättää Bronxcastin kevätkauden, kiitos kaikille seurasta! Nähdään ja kuullaan jälleen elokuussa. www.ecoaims.com www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Jun 21, 202233:43
Rookie Bronxcast #102: Maakunnasta maailmalle osa 1: Jukka Keisanen, Piippo Oyj

Rookie Bronxcast #102: Maakunnasta maailmalle osa 1: Jukka Keisanen, Piippo Oyj

Outokumpulainen pörssiyhtiö Piippo Oyj vie maatalouden paalausverkkoja ja paalauslankoja yli 40 maahan, ja viennistä tulee tätä nykyä jo 80 prosenttia yrityksen myynnistä. Piipon liikevaihto on ollut viime ajat vahvassa kasvussa ja henkilöstön määrä noussut yli sadan, mutta ihan tuosta vaan ja vasurilla vetäistynä moinen ei onnistu. Miten se sitten onnistuu, siitä kertoo Bronxcastissa Piipon toimitusjohtaja Jukka Keisanen. Millaista on toimia kv-markkinassa Suomen Pohjois-Karjalan Outokummusta, miten Piippo kartoittaa ja lopulta menee tai on menemättä uusille markkina-alueille, miten Piipossa arvioidaan erilaisilla skenaarioilla tulevaisuutta, millaisia kumppaneita maailmanvalloitus vaatii, mitä on opittu kantapään kautta ja mikä lopulta on tärkein yksittäinen asia onnistumisessa. Muun muassa näistä kaikista olet reilun puolituntisen jälkeen viisaampi, siis kuuntele! Sisältää timantteja! www.piippo.fi www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Jun 14, 202242:23
Rookie Bronxcast #101: Merja Laakkonen ja kuinka digitalisaatio antaa siivet hoivakotibusinekselle

Rookie Bronxcast #101: Merja Laakkonen ja kuinka digitalisaatio antaa siivet hoivakotibusinekselle

Kansan syvät rivit tuntevat Merja Laakkonen kenties parhaiten Yrjö Laakkosen puolisona, mutta hän on vahvasti mukana myös suvun liiketoiminnoissa muun muassa tapahtuma- ja hoivakotipuolella. Bronxcastissa keskitytään jälkimmäiseen, Laakkosten tavoitteena nimittäin on viedä hoivakotien digitalisaatio - ja sitä kautta palvelu - täysin uusille leveysasteille. Bronxcastissa Merja kertoo, mitä tarkoittaa, että hoivakodin on taivuttava asiakkaiden tarpeisiin (eikä perinteiseen tapaan toisinpäin), miten digitalisaatiolla konkreettisesti pystytään jo tänä päivänä parantamaan sekä työntekijöiden että asukkaiden arkea, miksi yrityksen tähtäin on vuodessa 2029, miten Suomi asemoituu globaalisti ikäihmisten hoidossa ja paljon paljon muuta! Moni keskustelussa esiin tuleva asia pätee yhtä lailla mihin tahansa pk-yritykseen, siis kuunnellen pistä!
Jun 07, 202232:31
Rookie Bronxcast #100: Juhlajakso: Mikä on muuttunut markkinoinnissa kuudessa vuodessa?

Rookie Bronxcast #100: Juhlajakso: Mikä on muuttunut markkinoinnissa kuudessa vuodessa?

Bronxcast #100! Juhlan kunniaksi sedät Käyhkö ja Luakkonen pohtivat, mikä on muuttunut markkinoinnissa kuuden vuoden aikana ja mitä se tarkoittaa yrityksille. Muutoksen tuulista puhallellaan kolmesta näkökulmasta: iso kuva, käytännön tekeminen ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Tartumme juhlajaksossa kaksin käsin muun muassa seuraaviin aiheisiin: vieläkö digikanavia voi väistellä mitä tarkoittaa, että massamedioita ei enää ole läpinäkyvyys ja aitous yleistason brändimarkkinoinnin (vähenevä) merkitys missiosta viestiminen liiketoimintalähtöisen markkinointistrategian merkitys segmentointi videoiden rooli hakkerointi Ja paljon muuta! Siis läpileikkaukseen kanssamme ryhdy!
May 31, 202236:44
Rookie Bronxcast #99: Antti Toivanen ja putoaako taivas niskaamme?

Rookie Bronxcast #99: Antti Toivanen ja putoaako taivas niskaamme?

Ensin iski maailmanlaajuinen pandemia, sitten syttyi sota Euroopassa. Ja kun ei tämä yrittäminen helppoa ole muutenkaan. Miten tämä kaikki - itärajan sulkeutuminen, komponenttipula, protektionismin lisääntyminen maailmalla, vain muutamia mainitakseni - näkyy ja vaikuttaa itäsuomalaisissa yrityksissä, siitä kertoo Pohjois-Karjalan kauppakamarin tuore toimitusjohtaja Antti Toivanen. Ensimmäistä kertaa Pohjois-Karjalassa asuva Toivanen kertoo myös, miltä maakunnan yrityskenttä näyttää ulkopuolisen silmin. Ja jos jollekin on epäselvää, mitä kauppakamari tekee, sekin selviää samoilla lämpimillä. Siis ämyrit korville aseta!
May 24, 202235:15
Rookie Bronxcast #98: Antti Vikman ja kuinka pysyä teknologia-kelkan kyydissä?

Rookie Bronxcast #98: Antti Vikman ja kuinka pysyä teknologia-kelkan kyydissä?

Kehitys kehittyy, eikä vauhdissa pysyminen ole pk-yrityksille helppo rasti. Onneksi apuja on saatavilla monestakin suunnasta, ja yksi näistä suunnista on Nolwenture Ltd, joka on auttanut muun muassa lukuisia start-up:ja saamaan ideaansa lihaa (ja koodia) luiden ympärille - tai vaihtoehtoisesti kuulemaan karun totuuden idean liiketoiminnallisesta potentiaalista. Bronxcastissa Nolwenturen perustaja ja yrittäjä Antti Vikman kertoo, miten jatkuvaan muutokseen kannattaa suhtautua, onko vaarana että iso osa pk-yrityksistä putoaa tyystin kyydistä, mistä itsensä sivistämisessä kannattaa lähteä liikkeelle ja mikä yksi asia pitää yksinkertaisesti löytyä, jos aikoo pärjätä. Siis kuuntele niin että bitit vinkuvat! Huom. Keskustelu sisältää myös suomen kieltä.
May 10, 202236:15
Rookie Bronxcast #97: Jarkko Tarnanen ja konkkayrityksen uusi elämä

Rookie Bronxcast #97: Jarkko Tarnanen ja konkkayrityksen uusi elämä

Konkurssi, kaiken loppu vai uuden alku? Tämä luonnollisesti riippuu, mutta joensuulaisen lasiliike Kimmeluxin tapauksessa se oli ehdottomasti tuo jälkimmäinen - mukkelismakkelis mennyt yritys nimittäin löysi loppuvuodesta 2021 uudet omistajat ja nyt homma ruilottavat kuin wanhoina hyvinä aikoina. Bronxcastissa Kimmeluxin tuore yrittäjä ja toimitusjohtaja Jarkko Tarnanen kertoo, mistä ajatus Kimmeluxin elvyttämisestä lähti, mitä ensimmäiset kuukaudet ovat pitäneet sisällään, millainen operaatio yrityksen ostaminen konkurssipesältä oli, pelottiko brändin kolhiintuminen konsurssikähinoissä, miltä tulevaisuus näyttää Kimmeluxin lasien läpi ja paljon muuta! Yhtä paljon kuin lasi on sulatettujen silikaattien jähmettyessä muodostunut amorfinen massa, Jarkon haastis kannattaa kuunnella!
May 03, 202226:39
Rookie Bronxcast #96 Heikki Mäkimattila ja kuinka nostetaan verkkokauppa miljoonakerhoon

Rookie Bronxcast #96 Heikki Mäkimattila ja kuinka nostetaan verkkokauppa miljoonakerhoon

kivuton.fi -verkkokaupan myynti on kasvanut vinhaa vauhtia ja oli vuonna 2021 jo 4,4 miljoonaa euroa - ja käyrät osoittavat edelleen koilliseen. Yrittäjä ja toimitusjohtaja Heikki Mäkimattila suhtautuu verkkokaupan kehittämiseen suurella intohimolla, ja häntä on pyydetty luennoimaankin aiheesta mm. Aalto-yliopistoon. Bronxcastissa Heikki paljastaa oman reseptinsä, millä saadaan homma rokkaamaan. Jos joku toivoo kuulevansa uusimmista kikkakolmosista ja bulgarialaisista hakkeroinneista, joutuu pettymään, sillä oikotietä onneen ei ole (tässäkään) luvassa. Kovaa työtä, uuden opettelua, datan tulkitsemista ja ahkeraa markkinointia, niistä on kivuton.fi:n menestys tehty. Oma lukunsa ovat arvostelujen hyödyntäminen, mistä Heikki joukkoineen on tehnyt suorastaan taidetta! Miten ja millä lihaksella tämä kaikki käytännössä tapahtuu, siitä saat hyvän raapaisun seuraavan puolituntisen aikana - ja kuulemisen arvoinen on myös Heikin oma tarina. Siis nupit kaakkoon!
Apr 26, 202232:24
Rookie Bronxcast #95: Tara Tuomisilta ja jaksaa jaksaa! Vai jaksaako?

Rookie Bronxcast #95: Tara Tuomisilta ja jaksaa jaksaa! Vai jaksaako?

Psykoterapeutti Tara Tuomisilta on työkseen tekemisissä jaksamisen kanssa. Ja totta on, että J-mörkö on alituinen seuralainen nykyään melkein duunissa kuin duunissa. Trauma- ja psykoterapiakeskus Geneesin yrittäjänä toimiva Tuomisilta kertoo Bronxcastissa, mitkä ovat yleisimmät juurisyyt siinä, että veto loppuu, ja kuinka ne pystyy tunnistamaan ajoissa. Lisäksi Tara jakaa näkemyksensä, kuunnellaanko oireita liian pitkään (ja milloin pitäisi viimeistään hiljentää vauhtia), mitä vääriä uskomuksia taustalla vaanii, miten tilanne on muuttunut vuosien saatossa ja miten ja miksi Tara päätyi alalle. Ja paljon muuta!
Apr 19, 202236:39
Rookie Bronxcast #94: Mika Lähteenmäki ja mitä neljä vuosikymmentä verkkosivuja on opettanut

Rookie Bronxcast #94: Mika Lähteenmäki ja mitä neljä vuosikymmentä verkkosivuja on opettanut

Rookie käyttää projekteissa paljon kumppaneita, ja 90-luvulta asti www-sivuja tehnyt Molentum Oy:n Mika Lähteenmäki on yksi luottapakeistamme. Eikä vähiten siksi, että Mika saa näppylöitä heti, jos joku yrittää myydä jotain, mitä asiakas ei oikeasti tarvitse - kuten saa myös Rookien jengi. Bronxcastissa Mika valottaa, miten verkkosivuprojekti osuu maaliin sekä laajuuden että kustannuksen näkökulmasta, mistä tietää millaiset sivut tarvitsee, onko verkkokaupan perustaminen päivän vai puolen vuoden projekti, miten verkkosivujen rooli markkinoinnissa on muuttunut vuosien aikana, miksi verkkosivuprojekti ei suinkaan pääty sivujen julkaisemiseen ja paljonpaljon muuta. Loput 29 minuuttia sedät muistelevat, kuinka ennen oli paljon paremmin ja miehet oli rautaa ja mailat puuta. Siis gramofoni ullakolta kaiva ja tötterö korvalle aseta!
Apr 12, 202233:34
Rookie Bronxcast #93: Näin teet markkinointistrategian, osa 2

Rookie Bronxcast #93: Näin teet markkinointistrategian, osa 2

Olemme toitottaneet markkinoinnin strategian ja suunnitelmallisuuden tärkeydestä (toivottavasti) pian kyllästymiseen asti, koska se nyt vaan on se juttu, jos haluaa markkinoinnin toimimaan. ArttuK vieraili taannoin Koodersin #MitäVattua-podcastissa, jossa avattiin koko Rookien strategiatyössä käyttämä yhdeksän askeleen prosessi babystep-by-babystep. Keskustelu kävi siinä määrin kiivaana, että jakso piti pilkkoa kahteen osaan. Näistä toinen tässä. Jos olet pk-yrittäjä tai vastaat pk-yrityksen markkinoinnista, kannattaa kuunnella. Hyödynnätpä prosessia tai et, hyviä vinkkejä omaan markkinointiisi tulet saamaan. Tai Walkmanien patterirahat takaisin! PS. Hommassa lähdetään aina liikkeelle tavoitteista ja lähtötilanteen kirkastamisesta. Jälkimmäistä varten meillä on hyvä työkalu (www.rookiecom.fi/auditointi). Käy tsekkaamassa.
Apr 05, 202229:14
Rookie Bronxcast #92: Näin teet markkinointistrategian, osa 1

Rookie Bronxcast #92: Näin teet markkinointistrategian, osa 1

Olemme toitottaneet markkinoinnin strategian ja suunnitelmallisuuden tärkeydestä (toivottavasti) pian kyllästymiseen asti, koska se nyt vaan on se juttu, jos haluaa markkinoinnin toimimaan. ArttuK vieraili taannoin Koodersin #MitäVattua-podcastissa, jossa avattiin koko Rookien strategiatyössä käyttämä yhdeksän askeleen prosessi babystep-by-babystep. Keskustelu kävi siinä määrin kiivaana, että jakso piti pilkkoa kahteen osaan. Näistä ensimmäinen tässä. Jos olet pk-yrittäjä tai vastaat pk-yrityksen markkinoinnista, kannattaa kuunnella. Hyödynnätpä prosessia tai et, hyviä vinkkejä omaan markkinointiisi tulet saamaan. Tai Walkmanien patterirahat takaisin! PS. Hommassa lähdetään aina liikkeelle tavoitteista ja lähtötilanteen kirkastamisesta. Jälkimmäistä varten meillä on hyvä työkalu (www.rookiecom.fi/auditointi). Käy tsekkaamassa.
Mar 29, 202223:54
Rookie Bronxcast #91: Mervi Leminen ja Santeri Lanér ja se pieni ero kasvun ja hallitun kasvun välillä

Rookie Bronxcast #91: Mervi Leminen ja Santeri Lanér ja se pieni ero kasvun ja hallitun kasvun välillä

Se pieni ero kasvun ja hallitun kasvun välillä… Business Joensuun kasvuvalmennuksessa on käynyt oppia ammentamassa jo lähes 150 yritystä. Eikä ole ollut hukkareissu kyseessä, nämä yritykset ovat nimittäin kasvaneet valmennuksen jälkeen keskimäärin 46 prosenttia vuodessa. Se on wow se! Bronxcastissa yritysvalmentajat Mervi Leminen ja Santeri Lanér kertovat, mistä kasvuvalmennuksessa - ja valmentavassa otteessa ylipäätään - on kyse ja kenelle se sopii. Lisäksi käydään läpi yleisesti kasvuun liittyviä huomioita ja pullonkauloja, onhan hallitsematon kasvu myös yksi suurimmista syistä, miksi firmat menevät kaputt. Sisältää myös studioemäntä Käyhkön säälittävää tilitystä Rookien kasvukivuista. Kuuntele ja itke ja naura!
Mar 22, 202234:35
Bronxcast #90: Timo Väänänen ja kuinka löydät - ja pidät - oikeat ihmiset ympärillesi

Bronxcast #90: Timo Väänänen ja kuinka löydät - ja pidät - oikeat ihmiset ympärillesi

Jos Pohjois-Karjalan yrittäjistä rakennettaisiin dream team, olisi Timo Väänänen erittäin todennäköisesti avauskokoonpanossa. Väänänen tunnetaan parhaiten Porokylän Leipomon menestystarinasta, ja sittemmin busineksesi vaihtuivat polkupyörän renkaat. Eikä ole höpömmin lähtenyt sekään (no, molemmissa paistetaan). Bronxcastissa Pohjois-Karjalan Vuoden kehittäjäksi 2021 valittu ja Lieksan kaupunginhallituksen puheenjohtajanakin vaikuttava Väänänen kertoo, miksi oikeat ihmiset ympärillä on hänen reseptinsä menestykseen (ja miten heidät saadaan ympärillä myös pysymään), mitä nuorena yrittäjänä koettu konkurssi opetti, miten kolmannen polven leipuri raaski luopua leipomosta ja ylipäätään, mitkä asiat oikean porukan ohella tekevät menestyvän yrityksen. Niin ja tietysti, onko Lieksassa ihanaa elää ja yrittää? No on! Ehdoton (ja puolueeton) kuuntelusuositus!
Mar 15, 202231:54
Rookie Bronxcast #89: Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen ja miten, miksi ja kenelle kunta markkinoi?

Rookie Bronxcast #89: Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen ja miten, miksi ja kenelle kunta markkinoi?

Kuntamarkkinoijat kautta rantain ja taajamien ovat viime viikot seuranneet kateudesta vihreinä Porin ”Porisuhdeneuvoja Luukkonen” -kampanjaa, mutta arki on niin Porissa kuin muuallakin paljon harmaampaa. Mutta millaista se arki sitten on? Miten tavallinen suomalainen kunta suunnittelee markkinointiaan eli kenen pään halutaan kääntyvän, miten ja miksi. Tätä meille valaisee Kontiolahden nykyinen ja Polvijärven entinen hefe Jari Tuononen. Bronxcastissa Jari kertoo, mistä kuntamarkkinointi lähtee liikkeelle, miten kärjet valitaan, voiko viestinnän ydin olla tavallisuus (voi, kysykää vaikka Polvijärveltä), miten onnistumisia mittaroidaan, onko elämä (ja kuntamarkkinointi) ilman viraalihittejä turhaa, pitäisikö jokaisen kyläpäällikön olla oman elämänsä markushirvonen ja Kontiolahden ollessa kyseessä: mites Tinder? Siis lyssna på -toimenpiteisiin pikimmiten ryhdy. Kaikkien kuuntelijoiden kesken arvotaan rantatontti Kontiolahdelta! No ei nyt sentään!
Mar 01, 202231:08
Rookie Bronxcast #88: Eroon markkinointikohtauksista! Näillä askeleilla saat digimarkkinointisi tuottamaan - takuulla.

Rookie Bronxcast #88: Eroon markkinointikohtauksista! Näillä askeleilla saat digimarkkinointisi tuottamaan - takuulla.

Jos digimarkkinoinnin haluaa tuottamaan, pitää olla muutama perustavanlaatuinen asia kunnossa. Perustavanlaatuisista perustavanlaatuisin on strategia, ja ainoa oikea tapa rakentaa se on lähteä liikkeelle liiketoiminnan tavoitteesta. Sen jälkeen edetään kokonaisuudesta osiin - eikä toisinpäin - kunnes koittaa hetki, jolloin on aika lyödä löylyä. Tätä prosessia olemme nyt pian parin vuoden ajan hioneet, ja se muuten toimii. Kuka digimarkkinointinsa parissa tuskailee tai vaikka ei tuskailisikaan, vaan haluaa öljytä lailla unelman puksuttavan markkinointikoneensa rattaita entisestään, investoi tähän reilu puolituntinen. Uskon sen kannattavan. Ja hei! Olkaatten yhteyksissä, jos apua tarvitsette!
Feb 23, 202233:42
Rookie Bronxcast #87: Miksi markkinoinnissa keskitytään vääriin asioihin?

Rookie Bronxcast #87: Miksi markkinoinnissa keskitytään vääriin asioihin?

Markkinoinnista saa tänä päivänä tehtyä tosi helposti tosi vaikeaa, kuten ovat pk-yrittäjät kautta rantain saaneet tuta. Missiomme on tätä tuskaa helpottaa, ja Bronxcastissa aihetta suuna päänä käsittelevät Rookien suunnitteluosaston Artut Laakkonen ja Käyhkö. Mitkä ovat ne kolme syytä, mistä johtuen markkinointi on tuomittu epäonnistumaan - ainakin tulosten valossa. Kuinka markkinointia opitaan käsittelemään investointina eikä kulueränä, miksi pienet yrittävät apinoida isoja (ja miksi se on hölmöintä mitä voi tehdä), kuinka vältymme ”shiny object” -syndroomalta eli uusimpien hilkkeitten ja kilkkeitten perässä juoksemiselta ja paljonpaljon muuta. Napit korviin aseta ja markkinoinnista kanssamme vallan innostu!
Feb 15, 202220:51
Rookie Bronxcast #86: There’s no business like sports business!

Rookie Bronxcast #86: There’s no business like sports business!

Urheiluseuran pyörittäminen - ainakin jos haluaa, että se pyörii vielä ensi vuonnakin - alkaa olla hyvinkin ammattimaista toimintaa. Hallituksen kokouksissa tehdään ihan jotain muuta kuin syödään viinereitä, ja toimitusjohtajaksi ei automaattisesti palkata joukkueen entistä tähtipelaajaa. Mutta millaista businesta seuratoiminta on Joensuussa – vai onko minkäänlaista - siitä kertovat Bronxcastissa Super-JoMa Oy:n ja Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n hallituksen puheenjohtajat Joni Nousiainen ja Paavo Linna. Joni ja Paavo paljastavat myös, missä määrin tulot tulevat yhteistyökumppaneilta ja missä määrin katsojista ja ottelutapahtumasta, millaisella kokoonpanolla toimintaa pyöritetään, onko seurojen pakko ulottaa lonkeroitaan ansaintamielessä yhä pitemmälle kentän ulkopuolelle (ja mihin suuntaan), millainen voima yhteisössä piilee, pitäisikö seurojen hyödyntää somenäkyvyys paremmin kuin ne tekevät, olisiko seurojen syytä tehdä enemmän yhteistyötä ja paljon paljon muuta! Siis penkkiurheiluasento ota ja play:ta paina!
Feb 08, 202232:20
Rookie Bronxcast #85: Helena Puhakka-Tarvainen ja verkostosta se pienikin ponnistaa

Rookie Bronxcast #85: Helena Puhakka-Tarvainen ja verkostosta se pienikin ponnistaa

Helena Puhakka-Tarvainen katseli yrittäjyyttä aikansa hankeihmisen pilottilasien läpi ja innostui siinä määrin tästä itsensäkiduttamisen muodosta, että päätti itsekin kokeilla, miltäpä moinen tuntuu. Ja tuntuuhan se, ainakin jos tekee kuten Helena - eli perustaa hotellin juuri ennen globaalia pandemiaa. Mutta niin vaan Lietsu porskuttaa, eikä vähiten siitä syystä, että Helena ja yrittäjäkollega Maria Saastamoinen hokasivat jo alussa, että verkostoitumalla kuin viimeistä päivää ja käyttämällä niin paljon kuin mahdollista paikallisten kumppaneiden tuotteita ja palveluita, hyvä kiertää ja hillot jäävät paikkakunnalle. Bronxcastissa Helena kertoo, mitä kaikkea verkostoituminen käytännössä on Lietsulle tarkoittanut, miksi Helena näkee sen erityisen tärkeänä naisyrittäjille (ja mikä merkitys sukupuolella ylipäätään yrittäjähommissa on) ja onko yrittäjyys ollut sitä, mitä hän sen ajatteli olevan. Ja paljon muuta! Luurit korvaan aseta ja puolituntinen laatuaikaa Helenan ja Artun kanssa vietä!
Feb 01, 202233:33
Rookie Bronxcast #84: Ted Talk -tähti Anu Puusa ja osuustoiminnan syvin olemus

Rookie Bronxcast #84: Ted Talk -tähti Anu Puusa ja osuustoiminnan syvin olemus

Suomi on maailman osuustoiminnallisin maa (yli 90 prosenttia meistä suomalaisista kantaa jonkinväristä korttia lompakkossaan), ja Itä-Suomen yliopiston professori Anu Puusasta on kasvanut osuustoiminnan lähettiläs. Eikä pelkästään piirinmestaruustasolla vaan vallan globaalisti; Anun viimevuotista Ted Talk -puhetta aiheeseen liittyen on katsottu yli 1,2 miljoonaa kertaa, ja hän rientää ympäri palloa aiheesta valistamassa. Bronxcastissa Puusa kertoo, mikä loppupeleissä on osuustoiminnan idea, miksi sen syvintä olemusta ei edelleenkään tahdota hokata ja onko osuustoiminta isossa kuvassa vastuullisempaa kuin perinteinen yritystoiminta. Toki kolistelimme myös Pandoran lipasta: tappaako osuustoiminta muuta yrittäjyyttä ja toisinpäin: kenelle se voisi sopia yritysmuotona.
Jan 25, 202233:16
Rookie Bronxcast #83: Risto Salminen ja miksi markkinoijat ujostelevat ikäihmisiä

Rookie Bronxcast #83: Risto Salminen ja miksi markkinoijat ujostelevat ikäihmisiä

Miksi markkinoijat ujostelevat ikäihmisiä? Suomalaisista yli 42 prosenttia on yli 50-vuotiaita ja harmaapantterilauma kasvaa koko ajan. Ja tämä on sitä porukkaa, jolla on sekä aikaa että rahaa - ja mikä markkinointimielessä tärkeintä: halua molempia nautintomielessä myös käyttää. Samaan senioriosasto kokee, että heille ei markkinoida ja sekin vähä on ihan hanurista. Karelia amk:n Silver Economy -hankkeen Risto Salminen on aiheeseen perehtynyt, ja Risto kertoo Bronxcastissa, millainen joukko lopunperin on kyseessä markkinoijan näkökulmasta, miksi iän perusteella rajaaminen on käytännössä mahdotonta, miksi viesti ei resonoi (vai resonoiko se?), miten ja missä ikäihmisille kannattaa markkinoida, mikä on digin ja somen rooli kyseisessä kohderyhmässä ja niin paljon muuta! Siis piippu sytytä, mukava asento kiikkustuolissa ota ja kuulolaite täysille väännä!
Jan 18, 202235:18
Rookie Bronxcast #82: Case study: Kuinka LinkedIn:ssä tehdään kauppaa á la Juhana Repo

Rookie Bronxcast #82: Case study: Kuinka LinkedIn:ssä tehdään kauppaa á la Juhana Repo

LinkedIn on erinomainen väylä suorittaa suhdetoiminnallisia toimenpiteitä, jotka taitavissa käsissä muuttuvat myös kaupaksi. Edellä mainitut taitavat kädet omistaa Artic-kaihdin Oy:n projektimyyntipäällikkö Juhana Repo, joka kertoo Bronxcastissa seikkaperäisesti, miten hän LinkedIn:ssä operoi. Mitään rakettitiedettähän touhu ei ole, saati somenatiivien temmellyskenttä - päinvastoin. Repokin somesta muilta osin kakkaemojit nakkaa, mutta LinkedIn:n kohdalla uteliaisuus voitti - ja kuinka ollakaan, kassakone alkoi kilkattaa. Mutta fiksusti homma pitää hoitaa, ja keskustelun tiimoilla selviää, mitä se käytännössä tarkoittaa: miten verkosto rakennetaan, miten sille luodaan aidosti arvoa, miten läpänheitto muuttuu myyntiliideiksi, onko käytetty aika ollut investoinnin väärti ja paljon muuta! Siis kuuntele, jakso tämä saattaa olla painonsa arvoinen kultaa! Näiden törkeiden lupausten siivittämänä Bronxcast siirtyy joulutauolle ja palaa iloksenne jälleen loppiaisen jälkeen. Kiitos ja kumarrus ja hyvää joulua!
Dec 21, 202129:21
Rookie Bronxcast # 81: Vaihtamalla paranee? Rookien alanvaihtajat Paula ja Pasi kertovat

Rookie Bronxcast # 81: Vaihtamalla paranee? Rookien alanvaihtajat Paula ja Pasi kertovat

USA:ssa on juuri nyt menossa ilmiö, jota kutsutaan nimellä the Great Resignation. Nimi juontaa juurensa siitä, että korona sai ihmiset miettimään syntyä syviä ja pohdinnan seurauksena miljoonat ja miljoona ihmiset ovat jättäneet työnsä. Samaa tapahtuu pienemmässä mittakaavassa siellä sun täällä, ja Bronxcastissa tarinansa jakavat Rookien omat alanvaihtajat, sisällöntuottaja Paula Kallio-Oksman ja asiakaspäällikkö Pasi Aro - ja kaksinkertainen alanvaihtaja tunnustaa olevansa myös studioemäntä Käyhkö. Mikä sai vaihtamaan, miten pitkään asiaa piti harkita, millainen itsetutkiskelu päätökseen johti, hirvittikö lähteä opettelemaan jotain ihan uutta? Nämä ja monta muuta asiaa heitetään kissana pöydälle keskustelun tiimoilla, siis kuuloluut esiin kaiva! Muistathan, että Bronxcast löytyy myös kaikista itseään kunnioittavista podcast-sovelluksista. Ota tilaukseen, niin et missaa mitään etkä ketään. Ja jos tykkäät kuulemastasi, käy antamassa tähtiä että hippulat vinkuu ja auta muitakin löytämään Bronxcast!
Dec 14, 202130:32
Rookie Bronxcast #80: Artut K. ja L. ja mitä jos markkinointi olisikin ensi vuonna suunnitelmallista?

Rookie Bronxcast #80: Artut K. ja L. ja mitä jos markkinointi olisikin ensi vuonna suunnitelmallista?

Mitäpä jos vuosi 2022 olisi sellainen, että markkinointi olisi liiketoiminnan tavoitteista lähtevää, suunnitelmallista ja mitattavaa? Ja mikä ei tätä ole, sitä ei tehdä.  Tässä kohtaa 90 prosenttia pk-yrityksistä reknailee, että näillä vaateilla markkinointi loppuu tyystiin - mutta niinhän asian ei pidä oleman. Bronxcastissa Rookien strategisen osaston nokka-artut, Käyhkö ja Laakkonen kertovat, mitä eroa on strategialla ja suunnittelulla - ja miksi molempia tarvitaan (tämä osio myös ranskalaisittain viivoittain alla), miten missio, visio ja arvot muka liittyvät markkinointiin, miten mittarointia voi tehdä edes suuntaa antavasti, miksi strategian toteutumista pitää tarkastella vähintään kolmen kuukauden välein, miksi markkinointibudjettia ei pidä koskaan lukita ja paljon muuta - myös ihan puhtaan taktisia tipsejä. Siis kuuntele ja lopeta haulikolla ammuskelu!
Nov 30, 202131:37
Rookie Bronxcast #79: Suvi Vuori ja ”Riches are in the niches!”

Rookie Bronxcast #79: Suvi Vuori ja ”Riches are in the niches!”

Jos hieman hiuskiehkuroita suoristetaan, yrityksellä on kaksi tapaa kilpailla: erilaistuminen ja hinta. Jälkimmäistä ei voi suositella kenellekään, joten ensimmäiseen kannattaa muutama tovi uhrata - kuten on tehnyt Barber Cavin yrittäjä Suvi Vuori. Barber Cave on tehnyt erilaistumistempun peräti kahdella tavalla koskien sekä palvelua (lyhyet hiukset ja parrat) että business-mallia (Barber Cave on myös baari ja tapahtumatalo). Bronxcastissa Suvi kertoo, miten homma on lähtenyt käyntiin, onko oheispalveluiden tuottaminen ollut vaivan väärti, kuinka erilaistuminen tuo tullessaan muutakin mukavaa (kuten yhteisöllisyyttä), miten Barber Cave markkinoi, miten aika riittää kaikkeen tähän - ja paljon muuta! Siis mukava asento ota, olut kork… Tee kuten parhaaksi koet, mutta kuunnella Suvin tarina kannattaa! Linkaten ja höyläten: www.barbercave.fi www.rookiecom.fi/auditointi https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast65-crossfitpaja
Nov 23, 202131:12
Rookie Bronxcast #78: Jani Akkila ja edelläkävijyyden sietämätön raskaus

Rookie Bronxcast #78: Jani Akkila ja edelläkävijyyden sietämätön raskaus

Joskus yritys on yksinkertaisesti aikaansa edellä (kysy vaikka VR-firmoilta) ja vaikka usko omaan juttuun olisi kuinka kova, hämmentyneet asiakkaat eivät lompakkoaan raota. Silloin vaaditaan uskon ohella turnauskestävyyttä (ja rahaa) ja onneksi joensuulaiselta ohjelmistoyhtiöltä Process Geniukselta löytyi lopulta riittävästi kumpaakin. Bronxcastissa toimitusjohtaja Jani Akkila kertoo yrityksen taipaleesta, tuliko itku, kun tilillä oli 13 euroa rahaa (ja velkaa melkein 400.000 euroa), mitä pivotointi tarkoittaa (kirjaimellisesti), mikä ja ketkä auttoivat läpi vaikeiden aikojen, miksi start up -pöhinästä ei seurannut kuin kulunkia ja krapula, miten Joensuusta ponkaistaan kv-markkinoille ja paljon muuta! Kuuntele! www.processgenius.fi www.rookiecom.fi/auditointi
Nov 16, 202132:31
Rookie Bronxcast #77: Yrittäjyyden moniottelija Harri Karttunen ja menestyvän yrittäjäksi peruspilarit

Rookie Bronxcast #77: Yrittäjyyden moniottelija Harri Karttunen ja menestyvän yrittäjäksi peruspilarit

Harri Karttunen on 30-vuotisen yrittäjäuransa aikana ollut nostamassa lukuisia yrityksiä maineeseen ja mammonaan, ja on tälläkin hetkellä niin monessa firmassa mukana, ettei tarkkaa lukumäärää muista itsekään. Harri ei julkisuudessa tykkää paistatella, mutta tässä harvinaislaatuisessa haastattelussa tämä yrittäjyyden moniottelija kertoo, mihin hän yrityksessä kiinnittää huomiota ensimmäisenä, mitkä asiat menestyvästä yrityksestä löytyvät (tai on löydyttävä, jos menestyksestä haaveilee), mitä asiakaslähtöisyys hänen vinkkelistään tarkoittaa ja ken yrittäjäksi lähtemisestä haaveilee, millainen itsetutkiskelu kannattaa suorittaa ennen tuumasta toimeen ryhtymistä. Ja niin paljon muuta! Kuuntele, tämä(kin) haastattelu on silkkaa timanttia! www.rookiecom.fi/auditointi
Nov 09, 202131:44
Rookie Bronxcast #76: Podcastit? Nääh, ei toimi meillä.

Rookie Bronxcast #76: Podcastit? Nääh, ei toimi meillä.

Podcasteja kuuntelee yli miljoona suomalaista, ja liekö kantaa maa päällään helpompaa tapaa tuottaa laadukasta sisältöä. Miksi niitä sitten yritykset edelleen niin nihkeästä tuottavat? Tätä pähkäilevät Bronxcastissa Pohjois-Karjalan podcast-kulttuurin pikkupioneerit Koodersin Miikka Kostian ja Rookien Arttu Käyhkö. Lisäksi nämä reippaat nuoret jakavat viisauttaan siitä, miksi tavoittavuus on monesti aivan väärä mittari podcastien (ja markkinoinnin ylipäätään) mittaamisessa, miksi podcastien rooli markkinointipaletissa käsitetään usein aivan väärin ja mikä on olennaisinta hokata, jos tuotantoa suunnittelee. Ja paljon muuta mahtavaa! Kuuntele ja innostu! Koodersin podcastin löydät täältä: https://www.kooders.fi/blogi/mitavattua-podcast Ja hei! Jos ensi vuoden markkinointikuviot ovat levällään (tiedän että ovat), tsekkaas tämä: www.rookiecom.fi/auditointi
Nov 02, 202135:19
Rookie Bronxcast #75: Tomi Turunen ja sähkön markkinoinnin ihanuus

Rookie Bronxcast #75: Tomi Turunen ja sähkön markkinoinnin ihanuus

Jos jotakin on vaikeaa markkinoida, niin sähköä - ihmisiä kun tuppaa kiinnostamaan kyseisessä tuotteessa tasan kaksi asiaa: että sitä tulee ja että sitä tulee mahdollisimman halvalla. Vaan yritettävä on, tietää Pohjois-Karjalan Sähkön sähkökaupan liiketoimintajohtaja Tomi Turunen. Bronxcastissa Tomi kertoo, mitä kieltä PKS pyrkii puhumaan omassa maakunnassa ja millaisilla sukkapuikoilla markkinointiosasto sohii pistorasiaa valtakunnan tasolla. Entä mikä on paikallisuuden merkitys, kuinka arvoista viestitään niin että jotakuta kiinnostaisi, kuinka yhtiö valitsee sponsorikohteet ja paljon muuta! Unohtamatta yhtä Tomi intohimoista: myynnin ja markkinoinnin yhteistyötä. Ilmassa on sähköä, siis kuuntele! Tuhannen voltin linkit: www.pks.fi www.muuntaja666.fi https://www.youtube.com/watch?v=MYonANque_s&list=PLxwExvNxdysdLRJ0dt2hikugdpcq2jDdw
Oct 26, 202133:30
Rookie Bronxcast #74: Myyntikuiskaaja Pasi Rautio ja mistä on tulevaisuuden huippumyyjät tehty

Rookie Bronxcast #74: Myyntikuiskaaja Pasi Rautio ja mistä on tulevaisuuden huippumyyjät tehty

Myyntikuiskaaja - mikä hitto se on, selviää sekin haastattelun temmellyksessä - Pasi Rautio on yksi valtakunnan kysytyimmistä myynnin kouluttajista ja armoitettu sanaseppo. Bronxcastissa Pasi kertoo näkemyksensä, mistä on tulevaisuuden huippumyyjät tehty, miten ”mutku me ollaan aina tehty näin” -porukka pääsee päivityksessä alkuun, mitkä taidot myyjillä yksinkertaisesti pitää olla hyppysissä, oppiiko vanha koira uusia temppuja, mitkä nämä temput sitten ovat ja paljon paljon muuta. Ja hei, Joensuu! Pasi on mukana Match!-seminaarissa, sitä ei kannata missata!
Oct 19, 202130:32
Rookie Bronxcast #73: Digistrategi Jouni Koistinen ja kuinka saat Googlen tykkäämään sivustasi ❤️

Rookie Bronxcast #73: Digistrategi Jouni Koistinen ja kuinka saat Googlen tykkäämään sivustasi ❤️

Hakukoneoptimointi tuntuu olevan suurta mystiikkaa useille pk-yrityksille, vaikka loppujen lopuksi kyse on varsin maalaisjärkisestä toiminnasta: varmista, että www-sivut ovat teknisesti ok, selvitä millä avainsanoilla asiakkaasi hakevat tuotteitasi/palveluitasi ja ala systemaattisesti tuottaa sisältöjä valitsemiesi teemojen ympärille. Bronxcastissa digistrategi Jouni Koistinen kertoo, miten hakukoneoptimoinnissa kannattaa lähteä liikkeelle, mitä työkaluja hän hommaan suosittelee (myös ihan ilmaisia sellaisia), miksi löydettävyyden parantaminen on myös - ja etenkin sisältöprojekti - ja miten SEO:n merkitys osataan perustella myös eurojen näkökulmasta (eli kulmahuoneen väelle). Ja paljon muuta! Ja hei! Hövelinä miehenä Jouni on laittanut jakoon ihka ilmaisen SEO-oppaan, ja sen voi ladata täältä: https://www.cocoinvest.fi/semrush-muistilista-seo-optimointiin Kunniamaininnan saavat seuraavat linkit: https://www.yrittajat.fi/pohjois-karjalan-yrittajat/enon-yrittajat/a/tapahtumat/656414-match https://neilpatel.com/ubersuggest https://search.google.com/search-console/about https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast-15-jouni-koistinen https://www.facebook.com/Digivalmentajat
Oct 12, 202135:07
Rookie Bronxcast #72: Sisustusarkkitehti Maija Korkeela ja mitä toimitilat viestivät - ja kenelle?

Rookie Bronxcast #72: Sisustusarkkitehti Maija Korkeela ja mitä toimitilat viestivät - ja kenelle?

Yrityksen toimitilat kertovat omaa tarinaansa sekä asiakkaille että työntekijöille - halusipa yritys tai ei - ja siksi asiaan kannattaa muuta hetki ja euro uhrata. Bronxcastissa sisustusarkkitehti Maija Korkeela kertoo, miten tilojen kautta rakennetaan brändiä, miten pienilläkin asioilla pääsee jo pitkälle, miten korona muutti työntekijöiden suhdetta toimitiloihin - ja miksi työnantajan on syytä asia ymmärtää. Entä miten näkee sisustusalan ammattilainen kotimaisten matkailutoimijoiden käyttäneen koronan muassaan tuoman näytön paikkansa? Ja paljon paljon muuta! Älä tuijota seinää vaan kuuntele!
Oct 05, 202132:13
Rookie Bronxcast #71: Krista Kinnunen ja start-upin viisivuotinen startti

Rookie Bronxcast #71: Krista Kinnunen ja start-upin viisivuotinen startti

Krista Kinnunen sai vuonna 2016 sitten idean, ja se oli menoa. Näillä näppäimillä näkee päivänvalon Zoy Oy:n ensimmäinen tuote, mutta mitä kaikkea mahtuukaan näihin viiteen vuoteen tässä välissä… No, ihan kaikkea. Bronxcastissa Krista kertoo, kuinka hän huomasi olevansa teknologian kehittämisyhtiön puikoissa, vaikka ei alussa tiennyt mikä on piirilevy, miten pitää päänsä kun kaikilla tuntuu olevan mielipide, mitä tarkoittaa kun yrittäjyys on aidosti tiimipeliä, kuinka vielä noustaan kun kassa on niin kuiva, että puhelinliittymät pitää irtisanoa ja omat rahat ovat yrityksessä kiinni viimeistä senttiä myöten. Ja paljon paljon muuta. Varoitus: tämä haastattelu ei ole heikkohermoisille eikä yrityshaihattelijoille! Zoy Oy:n kotisivut: www.zoy.fi Match!-seminaari: https://www.lyyti.fi/reg/match2021 Muista myös Rookien uutiskirje: www.rookiecom.fi/uutiskirje
Sep 28, 202136:01
Rookie Bronxcast #70: Tee itse ja säästä! -videoiden lyhyt oppimäärä

Rookie Bronxcast #70: Tee itse ja säästä! -videoiden lyhyt oppimäärä

Jos markkinoija haluaa saada viestinsä perille - toivottavasti tämä on useimmiten tavoite - videoiden on kuuluttava työkalupakkiin tavalla tai toisella. Tämän ei pitäisi olla ongelma, tarkoitukseen vallan mainiosti soveltuva kapistus kun löytyy meidän jokaisen taskusta, kännykkä nimittäin. Muutamia juttuja tuumasta toimeen ryhtyvän on kuitenkin tiedettävä sekä suunnittelun että teknisen toteutuksen näkökulmasta, ja niitä valottavat Bronxcastissa Rookien Arttu ja Matti. Siis silmä näppiin ota, tai korva ainakin, ja kuulolle asetu. Videoilla on nimittäin todettu olevan hyvinkin positiivisia liiketaloudellisia vaikutuksia. PS. Syy miksi Bronxcastit eivät ole viime viikkoina löytyneet Facebookista, on se, että tilimme ja siinä sivussa sivumme hakkeroitiin elokuussa ja ne ovat  yhä kiinni. Vaan sehän ei meitä lannista! Keskustelussa mainitut lähteet: https://www.lyyti.in/match2021 Mikit ja muu kalusto: Koko setti (Android) https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53840/qgfqq/Rode-Vlogger-Kit-VideoMic-ME-C-kuvaussetti Koko setti (iOS) https://www.verkkokauppa.com/fi/product/30884/qgfmj/Rode-Vlogger-Kit-VideoMic-ME-L-kuvaussetti?list=OZCYkRqSHE8qSBWO9Yeo1hPMF3YucZn5Dm3I9PEBsYq15JX Edittiohjelma: Adobe Premiere Rush Niin ja tilaa uutikirje myös (FOMO!): www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Sep 21, 202133:58
Rookie Bronxcast #69: Joukko fotoniikan kirkkaimpia valopäitä löytyy Joensuusta - mutta miksi?

Rookie Bronxcast #69: Joukko fotoniikan kirkkaimpia valopäitä löytyy Joensuusta - mutta miksi?

Fotoniikka on kiinni arjessamme kuin hirvikärpänen tuulipuvussa: sen sovelluksia ovat ledvalot ja mobiilivermeiden näytöt, fotoniikkaa löytyy autoista, lääketeollisuudesta, VR:stä, AR:stä yms. yms. - ja kuinka ollakaan yksi alan tärkeimmistä keskittymistä löytyy Joensuusta. Bronxcastissa Impact Manager Juha Purmonen (on Juhalla tukku muitakin titteleitä, mutta tämä on magein!) kertoo, miksi juuri Joensuu, miten fotoniikka on hieno esimerkki voimain yhdistämisestä pienellä paikkakunnalla, miten tutkimus ja business tukevat toisiaan (ja miksi tutkijoita jopa kannustetaan pois kammioistaan perustamaan firmoja), miksi maltti on valttia niin tutkimuksessa kuin yrittäjyydessä, mitä tuleman pitää seuraavaksi ja paljon muuta! Siis Ray-Banit nenälle ja korvat hörölle!
Sep 07, 202128:17
Rookie Bronxcast #68: Harri Ryynänen ja bizdev teoriasta käytäntöön - ja takaisin

Rookie Bronxcast #68: Harri Ryynänen ja bizdev teoriasta käytäntöön - ja takaisin

Harri Ryynänen on oman leipätyönsä ohella mukana yli 10 yrityksessä joko osakkaana tai hallituksessa, eikä vain viinereitä syömässä vaan auttamassa firmoja pärjäämään. Bronxcastissa Harri kertoo, mistä hän lähtee talkoissa liikkeelle, miten teoria ja käytäntö yhdistyvät hedelmällisin lopputuloksin (tohtorismies on tämä Ryynänen nääs), mitkä asiat pulpahtavat pintaan toimialasta riippumatta, miten hallituksen rooli on vuosien saatossa muuttunut ja tukuittain muuta timanttista! Kandee kuunnella! Lisätietoja: www.easteam.fi Mainittu Bronxcast: www.rookiecom.fi/media/bronxcast-35-olli-rissanen
Aug 31, 202134:53
Rookie Bronxcast #67: Me ollaan nuoriso, me ollaan (markkinoinnin) tulevaisuus!

Rookie Bronxcast #67: Me ollaan nuoriso, me ollaan (markkinoinnin) tulevaisuus!

Markkinoinnin opiskelijat Henri Koponen ja Aleksi Majoinen pyörähtivät Bronxcastissa, ja kylläpä Arttu-setä osasikin kysellä vaikeita! Miksi markkinointi kiinnostaa nuoria herroja? Millaista on hyvä markkinointi? Missä roolissa he itsensä näkevät? Mihin markkinointi menee? Entä voiko markkinoinnilla muuttaa maailmaa? Ja paljon muuta! Siis ota mukava asento pulpetissa, heitä nuuska kattoon, nykäise edessä istuvaa tyttöä/poikaa letistä ja asetu kuulolle!
Aug 24, 202133:18
Rookie Bronxcast #66: Arto Korhonen ja kaupan kautta yrittäjäksi

Rookie Bronxcast #66: Arto Korhonen ja kaupan kautta yrittäjäksi

ProKitchen Finland Oy sai vuosi sitten uuden yrittäjän, kun Arto Korhonen latoi riittävän määrän taaloja tiskiin ja pisti avaimet taskuun. Ihan noin yksinkertaisesti yrityskaupat eivät luonnollisestikaan suju, vaan kyseessä on kuukausien - joskus vuosienkin - selvittelyt, laskemiset ja neuvottelut. Bronxcastissa Arto kertoo, millainen revohka yrityksen ostaminen on, miksi hän päätyi ostamaan juuri tämän yrityksen - vailla mitään kokemusta alalta - miten rahoitus järjestyi, miten yhteistyö firmaan työntekijöiksi jääneiden entisten omistajien kanssa sujuu, miten homma on lähtenyt ruilottamaan ja paljon paljon muuta! Lopussa johtaja Korhonen antaa kolme vinkkiä samaa temppua harkitseville, niitä älä missaa! Kuule ja katso! www.prokitchen.fi www.rookiecom.fi/media/tag/podcast www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Aug 17, 202132:56
Rookie Bronxcast #65: CrossFit Pajan Jamo ja Samu ja olkoon (yhteisön) voima kanssasi!

Rookie Bronxcast #65: CrossFit Pajan Jamo ja Samu ja olkoon (yhteisön) voima kanssasi!

Olkoon (yhteisön) voima kanssasi! Jarmo Laine ja Samuel Lappalainen iskivät hyvään saumaan perustaessaan crossfit-salin Joensuuhun vuonna 2016. Mutta että hyvästä saumasta syntyy menestyvä yritys, asioita pitää tehdä oikein. Bronxcastissa yrittäjäkaksikko kertoo, kuinka he onnistuivat saamaan hypen aikaiseksi jo ennen kuin sali oli edes avattu, mitä ”oman näköinen juttu” tarkoittaa, miksi yritys ei edes halua kasvaa määräänsä enempää ja kuinka vältetään yleinen sudenkuoppa, johon yrittäjä helposti lankeaa vain huomatakseen, että eihän tämä olekaan enää yhtään mukavaa. Niin, ja kuka tollo menikään kertomaan Jamolle, että täällä Pohjois-Karjalassa vittuilu on välittämistä. Ja paljon muuta! Näitä jamppoja kuuntelee ilokseen, testaa vaikka! (Bronxcast löytyy myös podcast-alustoilta, jos kivempi on silleen kuunnella). PS. Bronxcast jää nyt kesätauolle ja palaa uuden tuotantokauden voimin tuuttiin elokuussa. Kivaa kesää ja kiitos kun kuuntelet!️
Jun 22, 202135:37
Rookie Bronxcast #64: Pasi Koivumaa ja minne menet maakuntamedia?

Rookie Bronxcast #64: Pasi Koivumaa ja minne menet maakuntamedia?

Päätoimittaja Pasi Koivumaa on luotsannut Sanomalehti Karjalaista vuodesta 2008 - mikä on tyrskyisällä media-alalla enemmän kuin kunnioitettava saavutus. Bronxcastissa Pasi kertoo, miltä näyttää Karjalaisen ja lehdistön tulevaisuus 10 vuoden kuluttua, kiinnostaako laatujournalismi enää ketään, mitä ”verkko edellä” tarkoittaa käytännössä, onko digi maakuntamedioille sittenkin enemmän mahdollisuus kuin uhka ja mitä sillä rintamalla tuleman pitää seuraavaksi. Korvat hörölle siis!
Jun 15, 202132:22
Rookie Bronxcast #63: Arttu K ja mitkä asiat aloittavan yrittäjän (ja kaikkien muidenkin) on ymmärrettävä markkinoinnista?

Rookie Bronxcast #63: Arttu K ja mitkä asiat aloittavan yrittäjän (ja kaikkien muidenkin) on ymmärrettävä markkinoinnista?

Arttu K. käväisi keväällä Business Joensuun Start Me Up -podcastissa Janne Pakarisen ja Perttu Mutkan grillattavana aiheesta aloittavan yrittäjän viestintä ja markkinointi. Päteekö ”minimum input, maximum effort” -ajatus ikinä mihinkään? Mistä markkinoinnin suunnittelussa pitää lähteä liikkeelle? Missä kohtaa markkinointi muuttuu kuluerästä investoinniksi? Pärjääkö kekseliäs markkinoija ilmaa rahaa? Kannattaako someen laittaa fyffeä, jos näkyvyyttä tulee ilmankin? Jos kauppa käy muutenkin, kannattaako markkinoida? Mutta entä työnantajamielikuva? Niin paljon hyviä kysymyksiä! Melko paljon hyviä vastauksia! Kuuntele, toimii myös muille kuin aloitteleville markkinoijille.
Jun 08, 202133:02
Rookie Bronxcast #62: Digiterapeutti Marko Soikkeli, ja miksi nämä neljä kirjainta pelottavat yrityksiä niin kovin?

Rookie Bronxcast #62: Digiterapeutti Marko Soikkeli, ja miksi nämä neljä kirjainta pelottavat yrityksiä niin kovin?

Digiterapeutti (hieno titteli, Arttu keksi ihan itse) Marko Soikkeli auttaa työkseen yrityksiä ottamaan askelluksia digin ihmeellisessä maailmassa. Miten ihmeellinen ko. maailma nyt sitten loppujen lopuksi on, mikä siinä pelottaa, mihin jeesiä tarvitaan eniten, millaisia menestystarinoita Marko joukkoineen on ehtinyt saattaa alulle ja kenelle tästä kaikesta voisi olla iloa? Tämän ja paljon muuta kertoo Business Joensuun yritysvalmentaja Marko meille Bronxcastissa numero 62! Siis korvat hörölle ihan analogisesti!
Jun 01, 202128:55
Rookie Bronxcast #61: Perttu Mutka ja kuinka elokuvatuotannot rakentavat maakunnan imagoa - ja jättävät hilloa!

Rookie Bronxcast #61: Perttu Mutka ja kuinka elokuvatuotannot rakentavat maakunnan imagoa - ja jättävät hilloa!

Elokuvakomissaari Perttu Mutka taistelee eturintamassa Markku Pölösen viitoittamalla tiellä, että Pohjois-Karjala on ja pysyy elokuvamaakuntana. Eikä kyseessä ole suinkaan pienin kulttuuripiirin piiperrys - missä ei toki mitään vikaa ole siinäkään - vaan asialla on myös vankkoja aluetaloudellisia vaikutuksia, jättäähän yksi leffa alueelle satojatuhansia euroja ja kuvion toistuessa syntyy yrityksiä, työpaikkoja, imagollisia sivuvaikutuksia ja kaikkea kivaa! Bronxcastissa Perttu kertoo, mitä komissaarin komentoon kuuluu, mitkä asiat vaikuttavat kuka saa ja kenelle annetaan ja onko maakuntamme tulevaisuus kuin elokuvista. Siis katso ja kuuntele!
May 25, 202128:35
Rookie Bronxcast #60: Heli Räsänen ja miltä Pohjois-Karjala haluaa näyttää ja tuntua

Rookie Bronxcast #60: Heli Räsänen ja miltä Pohjois-Karjala haluaa näyttää ja tuntua

Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan! Vaan entäpä ne kaikki muut? Maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen miettii työkseen, miltä Pohjois-Karjala haluaa näyttää, maistua, haista ja tuntua - ja miten se toteutetaan, niin että ihan syrämestä ottaa! Bronxcastissa Heli kertoo, mitä kaikkea maakunnan markkinoiminen pitää sisällään, miten Pohjois-Karjalan brändiä rakennetaan ja mikä on rakkaan maakuntamme markkinoinnin kohderyhmä numero yksi. ”Kun innostuu, onnistuu - ja kun onnistuu, innostuu”, tapaa Heli tuumata, ja innostumista ei tästä haastattelusta puutu! Siis innostupa kuunteluhommiin!
May 18, 202132:18
Rookie Bronxcast #59: Tero Vornanen ja miksi (työ)tulevaisuutta kannattaa suunnitella jo ennen kuin se on täällä

Rookie Bronxcast #59: Tero Vornanen ja miksi (työ)tulevaisuutta kannattaa suunnitella jo ennen kuin se on täällä

Uravalmentaja Tero Vornanen auttaa suuntimaan, kun tie uhkaa nousta pystyyn nykyisessä pestissä - tai nousi jo - mutta myös silloin, kun sorvin ääreen kaivataan uutta liekkiä. Bronxcastissa Top Goaling Oy:n yrittäjä Tero kertoo, miksi uranäkymiä ja omaa osaamista kannattaa pysähtyä miettimään tasaisin väliajoin meistä jokaisen. Lisäksi Tero valaisee meitä arjen pikku ahertajia, mistä uutta kipinää kannattaa kaivella, mitä eroa on vahvuuksilla ja erityisvahvuuksilla, miksi LinkedIn kannattaa ottaa vakavasti ja paljonpaljon muuta. Siis kuuntele ja löydä sisäinen työn sankarisi! Keskustelu soveltuu sekä työnantajille että -tekijöille.
May 11, 202133:27
Rookie Bronxcast #58: Outi Perälä ja kuinka luodaan työyhteisö, jossa jokainen saa (ja haluaa!) ottaa vastuuta

Rookie Bronxcast #58: Outi Perälä ja kuinka luodaan työyhteisö, jossa jokainen saa (ja haluaa!) ottaa vastuuta

Kuinka luodaan työyhteisö, jossa jokainen saa (ja haluaa) ottaa vastuuta? Siinäpä kysymys - ja parhaat vastaukset, mitä studioemäntä Käyhkö on kenties koskaan aiheen tiimoilta kuullut, tarjoilee Bronxcastissa Elma-Koti Oy:n yrittäjä Outi Perälä. Outi jakaa kanssamme muun muassa, miten koko henkilöstö saadaan sitoutumaan kehittämistyöhön, kuinka ihmisten vahvuuksien kautta operointi viedään juhlapuheista aidosti arkeen, miksi läpinäkyvyys on tärkeää ja miten pk-yritys voi onnistua luomaan organisaatiokaavion, joka ei ole yhdestä ihmisestä kiinni. Ja tuhdisti muuta! Olitpa työntekijä tai esimies, tässä on sinulle sitä jotain!
May 04, 202139:37
Rookie Bronxcast #57: OP:n Janne Vara ja mihin ihmeeseen yritys tarvitsee rahaa - ja milloin sitä saa

Rookie Bronxcast #57: OP:n Janne Vara ja mihin ihmeeseen yritys tarvitsee rahaa - ja milloin sitä saa

Janne Vara on pyöritellyt finansseja pienen ikänsä sekä yritysten että pankkien riveissä. Bronxcastissa nykyisin Pohjois-Karjalan Osuuspankin asiakkuusjohtajana toimiva Janne kertoo, millä perusteilla pankit tekevät rahoituspäätöksiä ja kannattaako Artun Appi -start-upin mennä hattu kourassa pankkiin vai jonnekin ihan muualle. Lisäksi pohdimme yritysten suhdetta rahaa, ja mitä Arttu K on siitä oppinut 4,5 vuoden yrittäjätaipaleensa aikana. Entä kuinka Janne näkee koronan vaikutukset: jäävätkö tummat pilvet päällemme lymyilemään vai ovatko yritykset jo kyyristyneet telineisiin valmiina uuteen spurttiin. Kuuntele - sisältää myös paljon yleissivistävää informaatiota!
Apr 27, 202139:08
Rookie Bronxcast #56: Petja Vuojärvi ja fiksun verkostoitumisen alkeet

Rookie Bronxcast #56: Petja Vuojärvi ja fiksun verkostoitumisen alkeet

Missä Petja Vuojärvi ei ole mukana, sitä ei ole. Tai siltä se ainakin tuntuu, tarinamme sankari nimittäin tuntuu tuntevan Joensuun seudulla melko lailla kaikki. Bronxcastissa Petja kertoo, pitääkö hän itse itseään super-verkostoitujana - ja mitä verkostoituminen ylipäätään hänelle merkitsee. Onko suhteiden luomisessa taustalla selkeä agenda, tuleeko monen hatun taktiikasta joskus lunta tupaan, pukkaako stressiä, mikä rooli somella on - ja paljon muuta! Olitpa extrovertti, introvertti tai morttijavertti, kuuntele! Fiksu jamppa on tämä Petja (ikäisekseen ainakin).
Apr 20, 202134:60
Rookie Bronxcast #55: #digituottamaan-valmentajat ja näillä eväste… eväillä nostat digimarkkinointisi seuraavalle tasolle

Rookie Bronxcast #55: #digituottamaan-valmentajat ja näillä eväste… eväillä nostat digimarkkinointisi seuraavalle tasolle

Näillä eväste… eväillä nostat digimarkkinointisi seuraavalle tasolle! Kehittämisessä olennaista on edetä askel kerrallaan haluttuun suuntaan, eikä digimarkkinointi ole tässä suinkaan poikkeus. Pyramidin huipulle pääsee vain porras kerrallaan, ja tässä #digituottamaan-valmennuksen livelähetyksistä koostetussa Bronxcastissa Jouni Koistinen Coco Invest Oy:stä pohtii Artun ja Villen kanssa, kuinka oma taso voidaan tunnistaa ja mitkä asiat pitää laittaa jiiriin päästäkseen seuraavalle tasolle. Kuuntele, hyvää läppää äänin 3-0!
Apr 13, 202136:12
Rookie Bronxcast #54: Konseptisuunnittelija Arttu Laakkonen ja miksi ja miten tarinassa on voimaa

Rookie Bronxcast #54: Konseptisuunnittelija Arttu Laakkonen ja miksi ja miten tarinassa on voimaa

Arttu Laakkonen ja miksi ja miten tarinassa on voimaa!  Bronxcastissa ei menty tällä kertaa Bronxia kauemmas kalaan, ja miksipä oltaisiin menty, vaikuttaahan riveissämme yksi armottomimmista tarinankertojista, sisällöntuottaja ja konseptisuunnittelija - plus tuore kirjailija - Arttu Laakkonen. Bronxcastissa Luakkonen kertoo, miten hän tarinallistamista (kirosana kuulemma koko termi) lähestyy, missä tarinan voima piilee, mistä hän ammentaa aiheensa ja miten pitkään niitä muhittelee, synnytäänkö tarinankertojaksi vai opitaanko ja miten jokainen yritys pystyy hyödyntämään tarinoita - pysyipä kynä kädessä tai ei. Kuuntele tarinamme tarinoista ja samaistu!
Apr 06, 202133:15
Rookie Bronxcast #53: Abloyn Johanna Varis ja miten brändi pysyy kiinnostavana vuosikymmenestä toiseen

Rookie Bronxcast #53: Abloyn Johanna Varis ja miten brändi pysyy kiinnostavana vuosikymmenestä toiseen

Abloy on yli 100-vuotisesta taipaleestaan huolimatta, ja osin juuri siksi, onnistunut pysymään vuodesta toiseen yhtenä Suomen arvostetuimmista brändeistä. Tämä ei kuitenkaan tapahdu ilman jatkuvaa työtä, ja Bronxcastissa Abloyn markkinointipäällikkö Johanna Varis kertoo, mitä se käytännössä tarkoittaa. Johanna kertoo myös, miten Abloyssa reknaillaan brändimainonnan ja taktisen mainonnan suhdetta, miten yritys vaalii työnantajamielikuvaansa, miten pari vuotta sitten tehty brändiuudistus jalkautettiin ja paljon muuta ja mielenkiintoista - myös pk-yrityksille! Lyssna på! www.rookiecom.fi/bronxcast-53-johanna-varis
Mar 30, 202134:41
Rookie Bronxcast #52: Otto Kuivalainen ja miksi johtaja on myös (ja ennen kaikkea) valmentaja

Rookie Bronxcast #52: Otto Kuivalainen ja miksi johtaja on myös (ja ennen kaikkea) valmentaja

Hei koutsi, miten tää nitoja toimii? Valmentava johtaminen on tullut jäädäkseen. Bronxcastissa Vendacon Oy:n Otto Kuivalainen kertoo, mistä siinä oikein on kyse, kuinka termi ”valmentaja” on ihan jotain muuta kuin tuulipukuja ja pillejä ja mitkä ensimmäiset boss baby stepit jokainen johtaja voi ottaa vaikka heti tänään. Ja paljon muuta mielenkiintoista! Jos siis olet esihenkilöasemassa tai sinulla itselläsi on esihenkilöitä (), kuuntele! Jälkeen sen mikään ei ole ennallaan.
Mar 23, 202134:36
Rookie Bronxcast #51: Arttu co-hosted by Miikka Kostian: Tuottavan digimarkkinoinnin perusteet

Rookie Bronxcast #51: Arttu co-hosted by Miikka Kostian: Tuottavan digimarkkinoinnin perusteet

Arttu K. on #digituottamaan-projektin ja tuoreen digimarkkinoinnin työkirjan seurauksena siinä määrin tohkeissaan, että kutsui itse itsensä Bronxcastiin vieraaksi ja värväsi pahaa aavistamattoman Miikka Kostianin (aus Kooders) johtamaan puhetta. Tämä sallittakoon, sillä asia oli painava: miksi digimarkkinointiin tarvitaan strategia ja strategian toteuttamiseen prosessi - ainakin jos tavoitteena on saada markkinointi tuottamaan ja pystyä tämä myös todentamaan. Siis kuulolle kaikki te markkinoijat, yrittäjät, markkinoivat yrittäjät, yrittävät markkinoijat plus ne, jotka lystin viime kädessä kustantavat. Kuulon jälkeen käy täällä www.digittuottamaan.fi vakuuttumassa lopullisesti ja tätä linkkiä klikkaa www.rookiecom.fi/meetings/arttu3 . Laitetaan nääs hommat jiiriin nääs!
Mar 16, 202138:08
Rookie Bronxcast #50: Kirjailija Tuomas Lius ja miten kirja synnytetään

Rookie Bronxcast #50: Kirjailija Tuomas Lius ja miten kirja synnytetään

Kirjailija Tuomas Lius on juuri päästänyt käsistään toukokuussa julkaistavan uusimman kirjansa Sudenkorennon kesä. Bronxcastissa Tuomas kertoo, millainen prosessi kirjan kirjoittaminen on, mistä ideat tulevat - ja entäs jos eivät tulekaan - mitä hän on mieltä e- ja äänikirjoista, miten kirjoja markkinoidaan, elääkö kirjoittamisella ja paljon muuta ja mielenkiintoista! Kuuntele! Äläkä missaa lopun ”tätä ette minusta tienneet” -osiota… https://www.rookiecom.fi/media/bronxcast-50-tuomas-lius
Mar 03, 202138:29
Rookie Bronxcast #49: Strategiajohtaja Sami Laakkonen ja katsaus vaikuttajaviestinnän kulisseihin

Rookie Bronxcast #49: Strategiajohtaja Sami Laakkonen ja katsaus vaikuttajaviestinnän kulisseihin

Poikas valveil´on!  Vaikuttaminen on pitkälti viestintää, ja tuskin kukaan näillä main tuntee vaikuttajaviestinnän salat paremmin kuin maakuntaliiton ex-yhteyspäällikkö ja nykyinen Joensuun nykyinen strategiajohtaja Sami Laakkonen. Bronxcastissa Sami kertoo, mikä vaikuttajaviestinnässä toimii ja mikä ei, mitä asioita voi ja kannattaa kertoa median kautta, miten väännetään tappiosta torjuntavoitto, mikä kumma on ministeripaperi - ja senkin, miksi hän ei itse ole lainkaan somessa. Keskustelusta on poimittavissa jyvä jos toinenkin mihin tahansa viestintään ja markkinointiin, siispä play:ta painalla!
Feb 23, 202138:20
Rookie Bronxcast #48: Leo Tuokko ja näin kaupallistat oman osaamisesi

Rookie Bronxcast #48: Leo Tuokko ja näin kaupallistat oman osaamisesi

We want Leksa! Leo Tuokko on edennyt urallaan lailla raketin, uusimpana käänteenä tuore nimitys ruotsalaisen pörssiyhtiön Wise Group AB:n ja sen Suomen tytäryhtiön kasvujohtajaksi. Vaihtoehtoja oli lukuisia muitakin ja Bronxcastissa Leo kertoo, kuinka ja missä oma osaaminen kaupallistetaan, kyselläänkö tutkintotodistuksia enää missään, miten verkostoidutaan niin että introverttikin siihen kykenee, ja onko välttämättä huono asia, vaikka ei tunnekaan olevansa erityisen lahjakas missään. Korvat tötterölle!
Feb 16, 202132:45
Rookie Bronxcast #47: Myyntivalmentaja Vesa Pelkonen ja ”ei kipua, ei kauppaa”

Rookie Bronxcast #47: Myyntivalmentaja Vesa Pelkonen ja ”ei kipua, ei kauppaa”

Ei kipua, ei kauppaa? No, kohta sen tiedät. Bronxcastissa myyntivalmentaja Vesa Pelkonen paljastaa muun muassa myyntitapaamisen kolme kriittistä vaihetta, miten kylmäsoitetaan - vai kylmäsoitetaanko? - mitä tarkoittaa, kun myyjä lähtee kohti ”ei”:tä, miten estetään ilmainen konsultointi ja voih, niin paljon muuta… Sinä kuka ujostelet myyntiä tai haluat saada hommaan uutta näkövinkkeliä, tämän keskustelun jälkeen olet myyty!
Feb 09, 202137:11
Rookie Bronxcast #46: Merja Blomberg ja onko (yritys)elämää koronan jälkeen?

Rookie Bronxcast #46: Merja Blomberg ja onko (yritys)elämää koronan jälkeen?

Merja Blomberg tuntee Pohjois-Karjalan yritykset kuin oman käsilaukkunsa. Bronxcastissa Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja kertoo, miten maakunnan yritykset näkevät ajan jälkeen epidemian, voidaanko Pohjois-Karjalaa kehua yrittäjämyönteiseksi ja tietysti myös, miksi yrittäjäjärjestöihin kannattaa kuulua - vai kannattaako? Lyssna här! www.rookiecom.fi/bronxcast46
Feb 02, 202129:41
Rookie Bronxcast #45: Sara Suvinen ja kristallipallon salaisuus

Rookie Bronxcast #45: Sara Suvinen ja kristallipallon salaisuus

Eikö joulupukki tuonut kristallipalloa, vaikka sitä koko työporukan voimin toivottiin? Ei hätää! Nyt meillä nimittäin on työkalu, joka tekee saman asian eli auttaa yrityksiä arvioimaan, mitä tuleman pitää ja mitä se tarkoittaa noin niin kuin omalla kohdalla. Bronxcastissa kehityspäällikkö Sara Suvinen avaa työkalupakin ja kertoo, mistä Priolessa on kyse ja miksi jokaisen firman (toimii myös julkisella sektorilla) kannattaa lotkauttaa korvaansa asialle. Nimittäin kannattaa. Siis kuuloluut esille ja nupit kaakkoon! www.rookiecom.fi/bronxcast45
Jan 26, 202135:37
Rookie Bronxcast #44: Jos Marko Riikkinen olisi diktaattori, Pohjois-Karjalan matkailu…

Rookie Bronxcast #44: Jos Marko Riikkinen olisi diktaattori, Pohjois-Karjalan matkailu…

Lieksan lahja Pohjois-Karjalan matkailulle, Marko Riikkinen, on ollut inessä maakunnan matkailuskenessä yli 20 vuoden ajan, eikä ole perinteisesti ujostellut mielipiteissään aihetta koskien. Mitä siis tapahtuisi, jos Marko saisi vaikuttaa asioihin diktaattorin valtuuksin? No, sehän selviää ainoastaan kuuntelemalla tuore Bronxcast! www.rookiecom.fi/bronxcast44 Ja kuten tunnettua, Bronxcast löytyy myös hyvin varustelluista podcast-kioskeista.
Jan 19, 202134:46
Rookie Bronxcast #43: Puuartisti Oy:n Miikka Kotilainen ja kuinka käsityöläisyydestä tehdään kannattava business

Rookie Bronxcast #43: Puuartisti Oy:n Miikka Kotilainen ja kuinka käsityöläisyydestä tehdään kannattava business

Puusepänverstas Puuartisti on noussut valtakunnan tason peluriksi laadusta tinkimättä, arvoja venyttämättä ja mikä tärkeintä: unohtamatta, miksi hommaan alun perin lähdettiin. Bronxcastissa yrittäjä ja luova johtaja Miikka Kotilainen kertoo, kuinka temppu tehdään. Miikka kertoo myös, kuinka ollaan kavereita median kanssa, mikä rooli markkinoinnilla on ollut yrityksen kasvussa ja mistä Supercellin porukka bongasi Puuartistin kuuluisaan saunaprojektiinsa (tulet yllättymään…) ja paljon muuta kovaa kuin massiivipuu! Tämän antoisan keskustelun siivittämänä hyvää ja rauhallista joulua kaikille!  Bronxcast palaa linjoille loppiaisen jälkeen kuumempana kuin koskaan! www.puuartisti.fi www.rookiecom.fi/podcast www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Dec 22, 202030:16
Rookie Bronxcast #42: Perttu Ahvenainen ja onnistuneen työpäiväkokemuksen salaisuus

Rookie Bronxcast #42: Perttu Ahvenainen ja onnistuneen työpäiväkokemuksen salaisuus

Mutta kuinka käy toimistojen! Aiheesta osaa tavallista sukankuluttajaa valistuneemman arvion antaa toimitilaratkaisuihin erikoistuneen Taitori Oy:n Perttu Ahvenainen. Bronxcastissa Perttu kertoo, mihin suuntaan hän uskoo työtapojen ja edelleen toimitilojen koronan vauhdittamana kehittyvän, mikä ihme on Hub&Club-malli ja mitä etätyöstä pitää ymmärtää - sekä työntekijän että työnantajan - saadakseen homman toimimaan. Varoitus: keskustelu saattaa aiheuttaa pohdintaa!
Dec 14, 202034:44
Rookie Bronxcast #41: Sportspot Oy:n Teemu Harinen ja oivallus, joka muutti kaiken

Rookie Bronxcast #41: Sportspot Oy:n Teemu Harinen ja oivallus, joka muutti kaiken

Sportspot Oy:n Teemu Harinen ja Juho Nenonen rakensivat busineksen saattamalla yhteen yritykset ja tunnetut urheilupersoonat. Sitten tuli korona ja tyhjensi kalenterit - kuinka siis on mahdollista, että yrityksellä menee nyt paremmin kuin ehkä koskaan? Bronxcastissa Teemu kertoo myös, mikä on ollut se oivallus, joka muutti koko busineksen suunnan ja minkä ansiosta Sportspotin asiakastyytyväisyys on 4,7/5. Entä pääseekö etäpikkujouluissa seisomaan käsillä ja haukkumaan pomon? Siis ota mukava asento (auton ratissa ja juoksumatolla varauksin) ja ihastu! www.rookiecom.fi/bronxcast41 Links, rechts, links! www.sportspot.fi www.rookiecom.fi/podcast www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Dec 08, 202035:20
Rookie Bronxcast #40: Heikki Tolvanen ja mitä markkinoijan on syytä tietää tietosuojasta - ja tietävätkö he sen

Rookie Bronxcast #40: Heikki Tolvanen ja mitä markkinoijan on syytä tietää tietosuojasta - ja tietävätkö he sen

Millä tolalla suomalaisten yritysten tietosuoja on, mitä markkinoijien pitää aiheesta tietää ja ovatko Facebook ja Google saatanasta? Sepä kuulkaa selviää kuuntelemalla tuore Bronxcast, jossa vieraana on Heikki Tolvanen. Joensuulaislähtöinen Tolvanen on tietosuojaan erikoistuneen PrivacyAnt-nimisen yrityksen chief legal engineer eli rautalangaksi väännettynä hän auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitä arkaluonteista tietoa niillä on, miten se virtaa ja miten se pitää suojata. Kuuntele tai saat 20 miljoonan euron sakot! Ehkä!
Dec 01, 202040:43
Rookie Bronxcast #39: Korvat hörölle, audio tulee! w/ Teijo Tikkanen

Rookie Bronxcast #39: Korvat hörölle, audio tulee! w/ Teijo Tikkanen

Audiosisällön kulutus kasvaa kuin miljoona volttia, mistä hyvänä esimerkkinä ihQ podcastimme. Bronxcastissa spiikkaaja ja mediatuottaja Teijo Tikkanen kertoo, mistä on hyvä (ja huono) radiomainos tehty, mihin kaikkeen audio taipuu ja mihin suuntaan hän alan ammattilaisena uskoo äänen kulkevan. Mukana myös ilmaisia näytteitä, liity mukaan ja nauti!
Nov 24, 202031:07
Rookie Bronxcast #38: Teemu Purmonen ja 93 prosentin tarkkuudella osuvien kehittämishankkeiden salainen resepti

Rookie Bronxcast #38: Teemu Purmonen ja 93 prosentin tarkkuudella osuvien kehittämishankkeiden salainen resepti

Teemu Purmonen ja 93 prosentin tarkkuudella osuvien kehittämishankkeiden salainen resepti! Kun yritys haikailee kehittämisrahoitusta Joensuun seudulla, jossain vaiheessa keskusteluun pompsahtaa milteipä poikkeuksetta nimi Teemu Purmonen. Eikä syyttä: Purmonen nimittäin onnistuu hommassa 93 prosentin osumatarkkuudella. Bronxcastissa Teemu kertoo oman näkemyksensä siitä, milloin ja miten kehittämishanketta kannattaa lähteä rakentamaan (ja milloin ei), miksi hän onnistuu hommassa niin hyvin kuin onnistuu ja miksi yrityksen kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin lähtee palkkionsa siivuna kehittämisrahoituksesta success fee -mallilla ottavan konsultin kelkkaan. Ja paljon muuta kiinnostavaa! Ja joo! Antwerpen on Belgiassa. Kaikkihan sen nyt tietää.
Nov 17, 202033:38
Rookie Bronxcast #37: Mis sie tarvitset oikei sopivaa markkinointikumppania, näil ohjeil siul on sellane!

Rookie Bronxcast #37: Mis sie tarvitset oikei sopivaa markkinointikumppania, näil ohjeil siul on sellane!

Näinä viikkoina hiljennytään kulmahuoneissa budjetoimaan ensi vuotta. Markkinoinnin osalta tämä tapahtuu valitettavan usein hihaa ravistamalla, mikä on kallista ja pahimmillaan kuolemaksi.  Bronxcastissa Arttu ja Ville kertovat oman näkemyksensä siitä, mitä markkinointikumppanin valinnassa kannattaa ottaa huomioon, mitä asiakkaan päässä täytyy tietää ennen kuin toimijoita lähtee kartoittamaan ja miten markkinoinnin budjetointiin saa tolkkua. Ketä tämä liippaa, kannattaa kuunnella. Emme (pelkästään) mainosta omaa toimistoamme.
Nov 10, 202027:59
Rookie Bronxcast #36: Somesoturi Niina Myller ja taisteluopas Instagramiin

Rookie Bronxcast #36: Somesoturi Niina Myller ja taisteluopas Instagramiin

Vuosi sitten yhdestä metropolista toiseen eli Enosta Kaliforniaan muuttanut Niina Myller ei jäänyt uudessa asuinmaassaan tuleen eikä aurinkoon makaamaan vaan pisti tuulemaan ja rakensi itselleen vuodessa busineksen Instagramin ihmeellisessä maailmassa. Bronxcastissa Niina kertoo, kuinka se tehdään ja jos ken metodin haluaa ihan kunnolla hanskata, hän sijoittaa 8,5 euroa Niinan tuoreeseen oppaaseen. Se on muuten aidosti hyvä opas. https://niinacarita.com/ https://niinacarita.com/ https://niinacarita.com/tuote/e-kirja-potkaise-instagramisi-kayntiin/
Nov 03, 202034:28
Rookie Bronxcast #35: Yrittäjä Olli Rissanen ja kusesta nousuun täsmäosaajien avulla

Rookie Bronxcast #35: Yrittäjä Olli Rissanen ja kusesta nousuun täsmäosaajien avulla

”Kuinka voikaan unohtaa yhdessä yössä kaiken!”  Viimet Oy:n Olli Rissasen alku yrittäjänä oli eittämättä munakas: kolmekymppisenä, yrityskaupalla, ilman kokemusta ja sopivasti taantuman kynnyksellä.  Viimet kuitenkin selvisi ja porskuttaa nyt vahvasti eteenpäin - eikä vähiten sen ansiosta, että yritys etsi ja löysi avukseen kovan kaliiberin hallitusammattilaisia ja neuvonantajia. Bronxcastissa Olli kertoo, kuinka moinen onnistui, tuleeko se kalliiksi ja mikä siitä on ollut suurin hyöty. Siis tarinaan uppoudu, Rissanen puhuu fiksuja!
Oct 28, 202029:53
Rookie Bronxcast #34: Milla Tarnanen ja miksi yritys ja vitutus eivät voi kasvaa yhtä aikaa

Rookie Bronxcast #34: Milla Tarnanen ja miksi yritys ja vitutus eivät voi kasvaa yhtä aikaa

Konevuokraamo Vatupassi valittiin taannoin lajissaan Euroopan parhaaksi - eikä suinkaan syyttä suotta: yritys kasvaa vauhdilla, takoo tulosta ja henkilöstön työtyytyväisyyden on todennettu olevan jotain huipun ja mahtavan välimaastosta. Bronxcastissa toimitusjohtaja ja pääomistaja Milla Tarnanen paljastaa, miten Vatupassissa ollaan onnistuttu yhdistämään edellä mainitut, mitä yrittäjäperheessä kasvaminen on antanut ja ottanut, miten Milla tiivistää yritysstrategian yhteen lauseeseen ja kosolti muuta kullanarvoista (ja -väristä). Tuo viimeinen läppä aukeaa videon välityksellä. Siis kuulepas!
Oct 20, 202033:41
Rookie Bronxcast #33 Petri Mertanen ja mitä jokaisen markkinoijan pitää ymmärtää analytiikasta

Rookie Bronxcast #33 Petri Mertanen ja mitä jokaisen markkinoijan pitää ymmärtää analytiikasta

Markkinoija, diesitkö dämän datasta? Petri Mertanen vääntää työkseen analytiikkaa rautalangaksi ja Bronxcastissa hän tekee sen niin, että (melkein) jokainen markkinoija ymmärtää. Mistä pääsee liikkeelle, mitä työkaluja tarvitaan, mitä ylipäätään pitää mitata, miksi ja mihin näin saatu ymmärrys johtaa, miten valjastetaan analytiikka printtimainonnan seurantaan... Nämä ja monta muuta kultahippusta on poimittavissa tästä keskustelusta, siis kuuntelutoimenpiteisiin marsmars!
Oct 13, 202036:06
Rookie Bronxcast #32: Sanna Tarssanen ja Lapin matkailumarkkinoinnin kultahiput

Rookie Bronxcast #32: Sanna Tarssanen ja Lapin matkailumarkkinoinnin kultahiput

Lapin matkailumarkkinoinnissa on onnistuttu kääntämään miljoonat tavoitetut miljooniksi euroiksi. Sisältötehdas House of Laplandin joensuulaislähtöinen tehtaanjohtaja Sanna Tarssanen kertoo Bronxcastissa, miten Lapissa on löydetty markkinointiin yhteinen sävel, mikä on tarinoiden merkitys, millä silmällä Sanna katselee Pohjois-Karjalan matkailumarkkinointia ja paljon muuta! Siis mukava asento ota ja kuulolle asetu!
Oct 06, 202032:42
Bronxcast #31: Sarjayrittäjä Miika Sunikan vinkit yrittämisestä haaveileville

Bronxcast #31: Sarjayrittäjä Miika Sunikan vinkit yrittämisestä haaveileville

Miika Sunikka pyörittää neljää yritystä ja on mukana myös neljässä muussa. Bronxcastissa Miika kertoo, miten hommat pysyvät hyppysissä, mikä saa hänet aamulla ylös ja millaisia vinkkejä sarjayrittäjä antaa yrittämisestä haaveileville - ja paljon muuta. Kuuntele!
Sep 29, 202029:30
Bronxcast #30: Panimo Honkavuoren Oona Heikkinen ja erottuvan brändin salainen resepti

Bronxcast #30: Panimo Honkavuoren Oona Heikkinen ja erottuvan brändin salainen resepti

Panimo Honkavuoren oluet on palkittu moneen otteeseen, ja pari viikkoa sitten napsahti maltaaksi i:n päälle Suomen parhaan oluen titteli. Honkavuori tunnetaan paitsi oluestaan myös onnistuneesta brändäyksestä, ja Bronxcastissa panimon myynti- ja markkinointijohtaja Oona Heikkinen paljastaa tarinan Honkavuoren tarinan takana - ja paljon muuta mielenkiintoista pienpanimoiden ihmeellisestä maailmasta.
Sep 22, 202026:23
Bronxcast #29: Jos sull idea on, niin kätes yhteen lyö - ja tee asialle jotain! John Niemen ja FixU Drinkin tarina

Bronxcast #29: Jos sull idea on, niin kätes yhteen lyö - ja tee asialle jotain! John Niemen ja FixU Drinkin tarina

Ideoita on maailma pullollaan - tässä tapauksessa kirjaimellisesti - mutta kuinka moni on valmis tekemään asialle jotain, onkin sitten jo toinen juttu. John Niemi sai idean krapulajuomasta (virallisesti hyvinvointijuomasta), laittoi kaiken likoon ja teki unelmastaan totta. Matka pisteestä A pisteeseen B ei tässäkään tapauksessa ollut suinkaan suora, vaan…. No, eiköhän anneta Johnin itsensä kertoa! Tsekkaa myös tämä: https://fixudrink.com/fi www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje
Sep 15, 202035:31
Bronxcast#28: Sami Salo ja mitä jatkuva muutos vaatii johtajalta

Bronxcast#28: Sami Salo ja mitä jatkuva muutos vaatii johtajalta

Sami Salo on tehnyt autokauppaa suurimman osan elämästään ja nähnyt busineksen murroksen 80-luvun lankapuhelinajoista 2020-luvun yksityisleasingiin ja verkkokaupan läpilyöntiin - puhumattakaan niistä kaikista muista markkinahäiriöistä ja -häiriköistä, jotka markkinaa heiluttavat. Kuuntele muun muassa Autotalo Hartikaisen toimialajohtajana ja Veljekset Laakkonen Oy:n autotalonjohtajana vaikuttaneen Samin mietteet siitä, mitä jatkuvat muutokset vaativat johdolta ja henkilöstöltä ja miten ennustamatonta voi ennustaa - vai voiko mitenkään? Tilaa myös uutiskirjeemme: https://www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje/ https://www.rookiecom.fi/
Sep 08, 202030:57
Bronxcast#27: Pia Kontturi ja menestyvän friikkusirkuksen salaisuus

Bronxcast#27: Pia Kontturi ja menestyvän friikkusirkuksen salaisuus

Välleen Oy:n Pia Kontturi teki pitkän uran mainostoimistossa, paloi loppuun ja teki uuden tulemisen yhden naisen yrityksenä rakentamalla tiiminsä 100-prosenttisesti freelancereista. Eikä tarvitse olla Nostradamus pystyäkseen ennustamaan, että tämä business-malli tulee yleistymään varsinkin luovilla aloilla voimakkaasti tulevina vuosina - mistä myös Rookie on hyvä esimerkki. Bronxcastissa Pia kertoo salaisen reseptinsä, millä hän saa pidettyä langat käsissä ja homman rokkaamaan.
Sep 01, 202035:24
Bronxcast#26: Diginomadi Jaakko Multanen ja näin rakensin menestyvän verkkobusineksen USA:aan

Bronxcast#26: Diginomadi Jaakko Multanen ja näin rakensin menestyvän verkkobusineksen USA:aan

Jos suomalainen haluaa myydä USA:ssa jotain, niin mitä se voisi olla? No, saunoja tietysti! Näin reknasi Tohmajärveltä lähtöisin oleva Jaakko Multanen - ja Divine Saunas oli syntynyt. Kuuntele Jaakon ja hurjassa kasvussa olevan busineksen tarina, se on nimittäin lievästi sanottuna mielenkiintoinen.
Aug 25, 202029:51
Bronxcast#25: Yritysvalmentaja Janne Pakarinen ja miksi yrittäjyys on kestävyyslaji

Bronxcast#25: Yritysvalmentaja Janne Pakarinen ja miksi yrittäjyys on kestävyyslaji

Business Joensuun yritysvalmentaja Janne Pakarinen auttaa kollegoineen yrittäjiä laidasta laitaan ja toki myös niitä, joilla yrittäjyys on vasta pilke silmäkulmassa. Bronxcastissa Janne kertoo, mitä yritysvalmentaja oikeastaan tekee, miten heidän pakeilleen pääsee ja miten homma etenee. Itse 23-vuotiaana 18-vuotisen yrittäjätaipaleensa aloittanut Pakarinen jakaa tuntojaan myös siitä, mitkä ovat hänen mielestään ne kaikista tärkeimmät asiat, että pärjää yrittäjänä, mitä neuvoja nyky-Janne olisi antanut junnu-Jannelle ja onko hänellä taannoisen oman exitin myötä nyt Lamborghini ja oma saari.
Aug 18, 202034:19
Bronxcast#24: Kick-ass ilmalaivamies Jiri Jormakka ja miten yritysidealle hankitaan rahoitus

Bronxcast#24: Kick-ass ilmalaivamies Jiri Jormakka ja miten yritysidealle hankitaan rahoitus

Yritysidea olisi mutta ei hilloa sen toteuttamiseen? Ei hätää! Bronxcastissa yrittäjä Jiri Jormakka kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä, miten rahoituksen hankkimisessa kannattaa lähteä liikkeelle, miten käännetään sijoittajien päät - siis yritystäsi kohti, ei poispäin - ja millainen taival aloittavalla yrityksellä on usein edessä ennen kuin palikat ovat järjestyksessä ja rahoitus kasassa.     Jiri kertoo myös Kelluu Oy:n toiminnan filosofiasta ja siitä, kuinka tärkeää on keskittyä olennaiseen ja uskaltaa pyytää apua, kun sitä tarvitaan. Kuuntele! 
Aug 11, 202033:07
Bronxcast#23: Musiikin monitoimimies Ilja Teppo ja kuinka taiteilija ja yrittäjä mahtuvat saman nahan alle

Bronxcast#23: Musiikin monitoimimies Ilja Teppo ja kuinka taiteilija ja yrittäjä mahtuvat saman nahan alle

Muun muassa Kaukolasipartio-yhtyeestä tuttu Ilja Teppo on myös sooloartisti, kirjakustantaja, ohjelmatoimistoyrittäjä ja kesäteatterituottaja - näin alkuun. Bronxcastissa Arttu K. utelee, miten Iljan paketti pysyy kasassa, onko taiteilija-yrittäjällä pakko olla monta rautaa tulossa ja mikä on tärkein oppi, minkä Ilja antaa taiteileville yrittäjäkollegoilleen / yrittäville taiteilijakollegoilleen. Puhuimme myös siitä, millainen isku palleaan korona oli (kova) ja miten Jaakko-isän uran päättänyt sairastuminen nuorella iällä vaikutti Teppojen elämään.
Jun 17, 202033:44
Bronxcast#22: Mimmit koodaa -ohjelman Milja Köpsi ja koodia ei tehdä peniksellä!

Bronxcast#22: Mimmit koodaa -ohjelman Milja Köpsi ja koodia ei tehdä peniksellä!

Mimmit koodaa -ohjelma on noussut muutamassa vuodessa yli 6.000 naisen yhteisöksi. Koordinaattori Milja Köpsi kertoo Bronxcastissa, mikä ohjelmassa on jutun juoni, miksi naisia on softa-alalla edelleen niin onnettoman vähän, miksi käsitys koodarin työstä on ylipäätään vanhentunut ja mitä Miljan mielestä asialle voisi, pitäisi ja aiotaan tehdä. Uhraa elämästäsi puoli tuntia tähän ja olet valaistuva monen asian suhteen!
Jun 13, 202031:35
Bronxcast#21: Digistrategi Mika Sormunen ja kasvuhakkerointi rautalangasta väännettynä

Bronxcast#21: Digistrategi Mika Sormunen ja kasvuhakkerointi rautalangasta väännettynä

Crasman Oy:n digistrategi Mika Sormunen kävi Bronxcastissa kertomassa, mitä ihmettä on "kasvuhakkerointi". Sehän siis ei ole niin ihmeellistä kuin kenties ensi alkuun kuulostaa, vaan...  No, kuuntele niin tiedät. Ja on muuten rahanarvoista tietoa se! 
Jun 04, 202031:47
Bronxcast #20: Luova johtaja Tatu Ahonen ja kadonneen ”Miksi?”:n metsästys

Bronxcast #20: Luova johtaja Tatu Ahonen ja kadonneen ”Miksi?”:n metsästys

Kuopiolaisen bränditoimiston Ahooy Creativen luova johtaja Tatu Ahonen menetti sielunsa markkinointivoimille jo koulupoikana. Lähes 20 vuoden kokemuksen syvällä brändiäänellä Tatu kertoo Bronxcastin kuuntelijoille mm., mistä kaikesta brändi koostuu, millä työkaluilla olennainen kerrottava kaivetaan esiin ja mikä on se yksi asia, joka yhdistää käytännössä kaikkia menestyneimpiä brändejä. Ja koska aika on mikä on, keskustelimme toki myös siitä, kannattaako koronan aikaan olla esillä - ja jos kannattaa, miten. Ken markkinoinnin kanssa on missään tekemisissä, kannattaa kuunnella! Ja oppia ikä kaikki se on muillekin… Tatun ja muut ahooylaiset saat kiinni: www.ahooy.fi. 
May 27, 202029:10
Bronxcast #19: Tutkimuspäällikkö Juho Pesonen ja miksi yhteistyö on voimaa matkailubusineksessa

Bronxcast #19: Tutkimuspäällikkö Juho Pesonen ja miksi yhteistyö on voimaa matkailubusineksessa

Itä-Suomen yliopiston tutkimuspäällikkö Juho Pesonen on yksi johtavista matkailuliiketoiminnan ja -markkinoinnin asiantuntijoista Suomessa ja muutenkin kova jamppa. Bronxcastissa Juho kertoo ajatuksensa muun muassa siitä, miten vahvasta brändistä hyötyvät kaikki, kuinka matkailuyritysten pitäisi ajatella itseään mediataloina ja mikä on erottautumisen merkitys. Mukana myös Juhon vinkit someen ja asiakasarvioiden hyödyntämiseen. Puhuimme luonnollisesti myös koronan vaikutuksista kotimaanmatkailuun, ja Juho kertoo ajatuksensa siitä, millaisilla toimijoilla on parhaat edellytyksen selvitä kriisistä ja miksi. Kaikin puolin rautaista settiä, kuuntele! Keskustelu avaa takuulla silmiä myös satunnaisen matkailijan näkökulmasta. Haastattelussa mainitun kirjan löydät täältä: https://vastapaino.fi/sivu/tuote/matkailuliiketoimintaa-teoriasta-kaytantoon/2668853
May 16, 202037:37
Bronxcast #18: Koodari Miikka Kostian ja verkkosivuprojekti joka onnistui!

Bronxcast #18: Koodari Miikka Kostian ja verkkosivuprojekti joka onnistui!

Kooditalo Koodersin Miikka Kostian kertoo, mistä lähtee liikkeelle onnistunut verkkosivuprojekti, milloin tekijäksi riittää veljenpojankumminkaima ja milloin pitää hälyttää paikalla ammattilaiset ja kuinka joku verkkosivusi vielä löytääkin (mitä jumppaa myös hakukoneoptimoinniksi kutsutaan). Varoitus: Näillä opeilla säästät selvää rahaa! Tai tienaat! Tai alat opiskella koodariksi!
May 07, 202056:43
Bronxcast #17: Valokuvaaja Johanna Kokkola ja kuvan syvin olemus

Bronxcast #17: Valokuvaaja Johanna Kokkola ja kuvan syvin olemus

Salama Visualin yrittäjä ja kokenut valokuvaaja Johanna Kokkola tietää, mistä se kuuluisa tuhannen sanan korvaaja koostuu. Kuvaamisen teknisen puolen voi Kokkolan mukaan oppia kuka vain, mutta kuvaaminen on paljon muuta kuin suljinaikoja, ISO-arvoja tai aukkoja. Se on näkemistä ja ennen kaikkea tiivistämistä. Se on kykyä vangita juuri se oikea hetki. Vangitse hetkeksi itsesi ja kuuntele, mitä kuvaaja kertoo.
Apr 25, 202031:25
Bronxcast#16: Satutaiteilija, yrittäjä Petronella Grahn ja kuuden lapsen äidin vinkit arjen hallintaan ja kotona työskentelyyn.

Bronxcast#16: Satutaiteilija, yrittäjä Petronella Grahn ja kuuden lapsen äidin vinkit arjen hallintaan ja kotona työskentelyyn.

Lastenvaatebrändi Tinttu.comin perustaja ja Pomenia-satumaan luoja Petronella Grahn on synnyttänyt kaksi yritystä ja kuusi lasta - ja opetellut kantapään kautta, kuinka nuo kaksi roolia yhdistetään onnistuneesti. Nyt taskussa on tuore kustannussopimus, ja Petronella kertoo Bronxcastissa, kuinka hän 50 vuoden ”opiskelun” jälkeen löysi oman juttunsa, miten hän on onnistunut pitämään paketin kasassa, mikä on kolmen R:n kasvatusmetodi, miksi lasten tekeminen on kuin lettuja paistaisi - ja paljon muuta.
Apr 17, 202039:40
Bronxcast#15: Jouni Koistinen ja mikä helevetin markkinoinnin automaatio

Bronxcast#15: Jouni Koistinen ja mikä helevetin markkinoinnin automaatio

Jouni ja Leila Koistinen hokasivat ensimmäisten joukossa, että markkinoinnin automaatiossa on sitä jotain. Bronxcastissa Hubspot-guru Jouni avaa, mistä hommassa oikeastaan on kyse. Jo tässä vaiheessa paljastettakoon juonta sen verran, että markkinoinnin automaatio ei ole kone, joka syö dataa ja p*****a rahaa, vaan se vaatii ymmärrystä siitä, mistä asiakkaat tulevat, mitä asiakas maksaa, mitä asiakas tuottaa ja mikä tärkeintä: miten asiakasta pystytään palvelemaan.
Apr 10, 202044:05
Bronxcast#14: Kriisin hetkellä nousevat esiin todelliset johtajat ja paljastuu yrityksen aito arvomaailma

Bronxcast#14: Kriisin hetkellä nousevat esiin todelliset johtajat ja paljastuu yrityksen aito arvomaailma

Kun huoli huomisesta on suurimmillaan, tarvitaan ymmärrystä kaikilla puolilla pöytää. Arttu K. pohtii johtajuutta omasta kokemuksestaan lätkäympyröissä ja siviilissä. Näitä kahta maailmaa yhdistää moni asia, ja useat niistä korostuvat juuri nyt.
Apr 04, 202023:15
Rookie Bronxcast #13: Omat opit käyttöön kriisiviestinnässä - ei se helppoa ole ammattilaisillakaan

Rookie Bronxcast #13: Omat opit käyttöön kriisiviestinnässä - ei se helppoa ole ammattilaisillakaan

Rookie joutuu nyt toteuttamaan omia oppejaan kriisiviestinnästä - miten on mennyt? Entä kuinka vuoden 2019 hankaluudet auttavat (toivon mukaan) yritystämme selviämään läpi kriisin? Arttu ja Ville puivat meneillään olevaa kriisiä sekä oman firman näkökulmasta että yleisellä tasolla. Käykää kuuntelemassa, ketä asia liippaa. Eli kaikki.
Mar 25, 202023:49
Bronxcast#12: Ison Myyn markkinointipäällikkö Kari Souto ja onko kauppakeskuksilla tulevaisuutta verkon puristuksessa

Bronxcast#12: Ison Myyn markkinointipäällikkö Kari Souto ja onko kauppakeskuksilla tulevaisuutta verkon puristuksessa

Kari Souto vastaa Joensuun keskustan Kauppakeskus Ison Myyn markkinoinnista. Bronxcastissa Kari kertoo näkemyksensä kauppakeskusten tulevaisuudesta - onko sitä ja jos on, millainen se on. Kari paljastaa myös, miten Ison Myyn kävijämäärät ovat eläneet, minkä verran kävijät käyttävät Myyssä rahaa ja paljon paljon muuta.
Feb 21, 202035:58
Bronxcast#11: Ex-säbätähti, tilitoimistoyrittäjä Esa Jussilan neuvot auvoisaan yhteiselämään kirjanpitäjän kanssa

Bronxcast#11: Ex-säbätähti, tilitoimistoyrittäjä Esa Jussilan neuvot auvoisaan yhteiselämään kirjanpitäjän kanssa

Salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari ja nykyinen tilitoimistoyrittäjä Esa Jussila kertoo näkemyksensä siitä, millainen on hyvä kirjanpitäjä - ja toisaalta millainen on kirjanpitäjän näkövinkkelistä hyvä asiakas.  Juteltiin Esan kanssa myös yrittäjyydestä ja muun muassa siitä, miksi Tilijussila Ky ei edes halua kasvaa. Enkä malttanut olla kysymättä sitäkään, vieläkö ihmiset huutavat Esan nimeä? (Vähän eri kontekstissa kuin urheilu-uran aikaan ehkä… 😁)
Feb 07, 202036:24
Bronxcast#10: Aki Mustonen ja Ostajan opas digimarkkinointiin

Bronxcast#10: Aki Mustonen ja Ostajan opas digimarkkinointiin

Digimarkkinoinnissa (myös ja varsinkin) tulokset riippuvat usein hyvin paljon siitä, osasiko markkinoija hommansa. Titteliä ”Digital Marketing Expert” voi käyttää kuka tahansa, joka on joskus some-postausta boostannut, ja ostajan näkökulmasta on vaikeaa - ellei mahdotonta - erottaa jyviä akanoista. Tässä jaksossa Mustone Digitalin yrittäjä Aki Mustonen jakaa omat vinkkinsä siihen, mitkä ovat yleisimmät syyt kampanjoiden onnistumiseen / epäonnistumiseen, mihin kumppanin valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita, mitä voi helposti tehdä itse ja - plus moneen muuhun rahanarvoiseen asiaan.
Jan 17, 202048:19
Bronxcast#9: Markku Pölösen vinkit luovaan työhön ja tarinankerrontaan

Bronxcast#9: Markku Pölösen vinkit luovaan työhön ja tarinankerrontaan

Kuusinkertainen Jussi-voittaja, ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen piipahti Bronxcastissa kertomassa, mitkä ovat hänen työkalunsa luovaan työhön ja mistä ja miten Markku poimii ideansa. Lisäksi Markku jakaa 70 mainostuotannon syvällä rintaäänellä oman näkemyksensä siitä, kuinka tarinankerrontaa voi hyödyntää markkinointiviestinnässä. Ja entäs sitten, kun ei vaan lähde? Ja paljon paljon muuta!
Dec 23, 201945:56
Bronxcast#8: Arctic Warriorsin Tuija Kauppinen ja aitouden merkitys yrityksen markkinoinnissa

Bronxcast#8: Arctic Warriorsin Tuija Kauppinen ja aitouden merkitys yrityksen markkinoinnissa

Superfoodia rovaniemeläisessä Narkauksen kylässä valmistava Arctic Warriors on erinomainen esimerkki siitä, miten pienikin yritys pystyy rakentamaan vahvan brändin ja viestimään lukuisissa eri kanavissa lukuisilla eri tavoilla. Myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen valottaa sotureiden menestysreseptiä.
Dec 12, 201946:36
Bronxcast#7: Ammattimentori Kristiina Hätinen ja mistä on hyvät johtajat tehty

Bronxcast#7: Ammattimentori Kristiina Hätinen ja mistä on hyvät johtajat tehty

Kristiina Hätisen yli 20-vuotiseen toimitusjohtajauraan on mahtunut monenlaista upeista onnistumisista katkeriin potkuihin. Nyt Kristiina mentoroi muita johtajia ja kertoo Bronxcastissa oman näkemyksensä hyvästä johtajuudesta ja mitä kaikkea itse tekisi toisin, jos pääsisi aloittamaan alusta.  Jos olet esimiesasemassa - tai haluat ymmärtää esimiesten aivoituksia - kannattaa kuunnella! 
Nov 28, 201948:60
Bronxcast#6: Kunnanjohtaja Jere Penttilä ja virkamiessomettamisen ihanuus

Bronxcast#6: Kunnanjohtaja Jere Penttilä ja virkamiessomettamisen ihanuus

Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä on ahkera virkamiessomettaja. Bronxcastissa Jere paljastaa somestrategiansa, kertoo siitä, mihin ja miksi hän somea käyttää sekä millaisia eroja hän on eri kanavien välillä huomannut. Kuuntelemalla selviää myös, minkä jutun Jere on tehnyt ainoana kunnanjohtajana Suomessa. Jeren kokemuksista riittää varmasti ammennettavaa kaikille, jotka miettivät omaa rooliaan sosiaalisessa mediassa.
Nov 14, 201933:12
Bronxcast#5: Uutispäällikkö Anna Sievälä ja hyvän (julkaisukynnyksen ylittävän) tiedotteen anatomia

Bronxcast#5: Uutispäällikkö Anna Sievälä ja hyvän (julkaisukynnyksen ylittävän) tiedotteen anatomia

Sanomalehti Karjalaisen uutispäällikön Anna Sievälän käsien kautta kulkee joka päivä kymmeniä uutisaihioita ja tiedotteita, joista osa näkee päivänvalon ja osa ei. Bronxcastissa Anna valottaa toimitusten ajatusmaailmaa ja antaa kullanarvoisia vinkkejä, kuinka yritykset maksimoivat mahdollisuuden saada tiedotteensa läpi tai jopa nousta uutiseksi - ja toisaalta millä eväillä ei kannata edes yrittää.
Nov 04, 201938:48
Bronxcast#4: Joensuun markkinointijohtaja Markku Pyykkönen ja kuinka arvot ovat kaikki kaikessa (myös) kuntamarkkinoinnissa.

Bronxcast#4: Joensuun markkinointijohtaja Markku Pyykkönen ja kuinka arvot ovat kaikki kaikessa (myös) kuntamarkkinoinnissa.

Markku Pyykkönen on kulkenut mielenkiintoisen matkan Popmuusikot ry:n siivousvastaavasta Joensuun kaupungin markkinointijohtajaksi. Bronxcastissa Markku kertoo mm., miten hän haluaa Joensuun profiloituvan, kuinka Joensuun markkinointi uudelleenrakennettiin, kuinka kohderyhmäajattelu näkyy Joensuun markkinoinnissa ja kuinka hän ei koskaan halua virkamiehistyä. Markun ajatuksissa on paljon eväitä myös liike-elämän ja yritysmarkkinoinnin parissa pyöriville, kannattaa kuunnella! 
Oct 17, 201938:41
Bronxcast#3: Ravintoloitsija Mika Vähäniitty ja Jet Set Barin menestyksen salaisuus!

Bronxcast#3: Ravintoloitsija Mika Vähäniitty ja Jet Set Barin menestyksen salaisuus!

Joensuulainen Jet Set Bar se vaan porskuttaa, samassa paikassa ja samassa komennossa nyt jo 29 vuoden ajan, mitä ei ravintolaskenessä kovin usein näe. Bronxcastissa Mika ”Vänni” Vähäniitty kertoo, miten hänestä tuli ravintoloitsija, mitä yrittäjyys on hänelle opettanut ja miksi hän ei ole, ainakaan vielä, perustanut yökerhoa (lähellä se kerran oli…)  Ja paljon, paljon muuta. Kannattaa kuunnella, tarinaa riittää kokonaisen tunnin verran!
Oct 03, 201959:16
Bronxcast#2: llosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis ja Onnistuneen tapahtumamarkkinoinnin ABC!

Bronxcast#2: llosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis ja Onnistuneen tapahtumamarkkinoinnin ABC!

Tapahtumamarkkinointi ja kumppanuudet ovat firmalle kuin firmalle erinomainen väylä tavoittaa oma kohderyhmänsä. Mutta kuten kaiken markkinoinnin, myös sen voi tehdä hyvin tai huonosti. Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo, kuinka Ilosaarirock rakentaa kumppanipakettinsa, mitä onnistunut tapahtumamarkkinointi vaatii ja mitä pitää miettiä ihan ensimmäisenä.  Varoitus: Lähetys sisältää erittäin painavaa asiaa!  
Sep 19, 201942:27
Bronxcast#1: Mitä yrittäjyydestä on jäänyt käteen Arttu ja Ville?

Bronxcast#1: Mitä yrittäjyydestä on jäänyt käteen Arttu ja Ville?

Bronxcast on markkinointitoimisto Rookie Communications Oy:n podcast, jossa pohditaan markkinointia ja yrittäjyyttä sekä omilla että vieraiden suilla. Ensimmäisessä jaksossa Arttu ja Ville juttelevat, onko yrittäjyys vastannut odotuksia (eihän se ikinä) ja mitkä ovat olennaisimmat matkan varrella syntyneet ahaa-elämykset. 
Sep 05, 201930:49