Skip to main content
Spotify for Podcasters
Brussels Jazz Alert (NL)

Brussels Jazz Alert (NL)

By Brussels Jazz Alert

Brussels Jazz Alert is het nieuwe platform van Brussels Jazz Weekend waarop je aanstormend talent uit de Brusselse jazzscene kunt ontdekken. Iedere maand zetten we een beloftevolle band in de spotlights. Als je Brussels Jazz Alert zegt, dan zeg je gratis showcases, muzikale inspiratie én exclusieve podcasts!
In de Brussels Jazz Alert podcast kruip je als het ware mee in het repetitiekot van de uitgelichte band en krijg je een unieke blik achter de schermen.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

ECHOFARMER

Brussels Jazz Alert (NL)Apr 05, 2023

00:00
18:27
ECHOFARMER

ECHOFARMER

Ranging from soft and fluffy to sharp and angular, Echofarmer collages its inspirations into detailed musical labyrinths. Their intricate ecosystems are brought to life in an entanglement of grooves and sonic exploration. Luister naar deze podcast met Lefto Early Bird en Arne Nuyts van Echofarmer.

Apr 05, 202318:27
BODEM

BODEM

Bodem is een trio en creëert composities die laveren tussen moderne jazz-harmonieën en pop-melodieën gekleurd door schilderachtige percussie. In deze podcast praat Lefto met Adia Vanheerentals (sopraan/tenorsax, compositie), Anke Verslype (drums) en Willem Malfliet (Gitaar) over wat het betekent om vrouw te zijn in de jazzwereld, de sound van Bodem en hun inspiratiebronnen.

Feb 07, 202320:27
CASIMIR LIBERSKI (EN)

CASIMIR LIBERSKI (EN)

Casimir Liberski is a Brussels born pianist. Listen to the podcast and get to know him and his band ReTRio!

Nov 10, 202214:11
BODIES (EN)

BODIES (EN)

Bodies is a quartet born in Brussels in January 2022, gathered around the music of saxophone player Alejandra Borzyk, Chae Yeon Lee (keys), Mateusz Malcharek (electric bass) and Elie Gouleme (drums). Bodies melt the sounds of modern jazz and improvisations into different danceable grooves like drum’n’bass, dream pop or techno, using different effects to create an ambiguous but groovy soundscape.

Oct 12, 202211:17
ABSTRACT INC.

ABSTRACT INC.

Abstract Inc. is een sextet met aan het hoofd van de company Machiel Heremans. Hij schrijft de muziek tot in de puntjes uit. Na lang twijfelen ging hij toch voor een zesde bandlid ondanks de extra organisatorische rompslomp.

Apr 22, 202215:53
ELIOTT KNUETS

ELIOTT KNUETS

Eliott Knuets mocht al mee luisteren naar de beste jazz toen hij nog niet geboren was. Eénmaal geboren pakte hij ieder object vast om als gitaar te bespelen. Zijn eerste echte gitaar liet dan ook niet lang op zich wachten: "voor ik kon lezen, kon ik gitaar spelen". Van jazz moest hij langs niets weten, Eliott wou een rockster worden. Uiteindelijk krijgt hij op zijn 13de de jazz kriebels te pakken via zijn leraar Peter Hertmans. Drie jaar later komt hij per toeval op het podium terecht met de legendarische Wynton Marsalis tijdens een jam in Bozar Brussel. Vanaf dan ging de bal aan het rollen en speelde hij onder andere al samen met het Brussels Jazz Orchestra. Vandaag probeert hij om dat laatste jaar middelbaar mooi af te ronden terwijl hij het ene concert na het andere speelt: "als je echt weet wat je wilt doen en je al gelanceerd bent, is het super frustrerend om nog altijd naar de les te moeten blijven gaan."

Mar 20, 202218:42
KASSIUS (EN)

KASSIUS (EN)

KASSIUS isn't new in town but after a reflective and creative periode during the pandemic, they feel like KASSIUS has finally become what it was meant to be. They threw out the music sheets and started producing their music in the studio, then bringing it to a live composition. In the rehearsal room they only focus on the live aspect and try to have a good time: "if you manage to capture the energy of a couple of friends in a room just having fun, a song can't be bad".

Feb 26, 202214:25
KAU trio. (EN)

KAU trio. (EN)

KAU trio. is an international trio based in Brussels. They met at the age of 13 in an international school and felt immediately a connection between them because of their love for music. After being together in a school rock band, the pandemic created a new moment to start a new project. They call their music instrumental jazz hiphop. For some tracks they invite other musicians but: "it's just like making bread and then you add the sauce on top. The sauce is the guest, we are the bread." This is just one of the many oneliners. Discover them all in this episode with KAU trio. !

Jan 30, 202218:15
LŪPÅ GANG GANG QUARTET

LŪPÅ GANG GANG QUARTET

Lũpḁ Gang Gang Quartet ontstond na een geslaagde ontmoeting op een muziekstage in Dworp. Niet veel later spraken ze af voor een eerste repetitie in Herentals en daar geschiedde de oerknal! Sindsdien zijn ze niet meer te temmen. De vier jonge leeuwen hebben hun muzikale invloeden te danken aan hun ouders. Maar na 4 jaar Lũpḁ Gang Gang Quartet kiezen ze steeds meer voor een sound met een serieuze hoek af: "de mensen die ons live zien appreciëren het heel hard dat onze muziek prettig gestoord klinkt. Onze ouders vinden het wel soms iets te wild. Misschien is onze muziek wel minder toegankelijk geworden voor ouders?"

Nov 22, 202118:33
M. CHUZI

M. CHUZI

Met hun achtkoppige band, maken de mannen van M. Chuzi het zichzelf niet gemakkelijk; het vinden van een repetitiemoment dat voor iedereen past, een ruimte die groot genoeg is voor acht man en hun instrumenten… Het is geen sinecure, maar wel dikke fun! Ieder bandlid heeft zijn eigen functie, “iedereen vervalt van nature in zijn eigen rol binnen de band”, dat gaat van communicatie en deadlines in het oog houden tot het zonnetje in huis zijn en zorgen voor good vibes. Wie is wie en wie krijgt welke rol toebedeeld? Luister hier!

Aug 14, 202119:25
BLACK FLOWER

BLACK FLOWER

Een repetitiedag die er snel opzit, is volgens de mannen van Black Flower dé ideale repetitiedag: "repeteren is noodzakelijk, maar niet het leukste. Het gaat om details." Enkel en alleen als hun concertagenda leeg is, kruipen ze noodgedwongen in de repetitieruimte. Brussels Jazz Alert kon Black Flower strikken op een zeldzaam moment. Nieuwsgierig naar hoe zo'n repetitie klinkt? Luister hier!

Aug 08, 202121:31
ONE FRAME MOVEMENT

ONE FRAME MOVEMENT

One Frame Movement heeft nog geen vaste repetitieruimte, maar dat weerhoudt hun er niet van om eender waar te repeteren. Van De Singel tot Het Bos; het zoeken naar residenties en plekken om te repeteren geeft "een leuke dynamiek, nieuwe input en inspiratie". Zo denken de mannen van One Frame Movement tijdens zo'n residentie eerder in "klanktapijten en concepten, dan in nummers". Benieuwd welk klankentapijt ze deze keer hebben gecomponeerd tijdens hun repetitie in De Singel? Ontdek het hier!Aug 03, 202113:45
SCHROOTHOOP

SCHROOTHOOP

Wat lijkt op een kamer vol afval, blijkt de repetitieruimte van Schroothoop te zijn! En er komt nog dansbare muziek uit ook! Ze "smijten alles op één hoop", houden zich aan "geen enkele regel" en bij het label "junk jazz" voelt het trio zich wel goed. Dit en nog veel meer: luister en snuister in de wondere rommelkamer van Schroothoop!

Jul 28, 202119:41