Skip to main content
Spotify for Podcasters
Business Talks

Business Talks

By Business Review Greece

Καλωσήρθες στο μεγαλύτερο podcast επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα! Όραμά μας να εξελίξουμε την επιχειρηματική κουλτούρα στην χώρα μας δημιουργώντας αξία για κάθε ακροατή μέσα από κάθε επεισόδιο ξεχωριστά! Έλα στην παρέα μας και βοήθησέ μας να χτίσουμε την μεγαλύτερη επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Αυτό είναι το Α και το Ω στις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ft Δημήτρης Κάλλος - Business Talks 79

Business Talks Nov 28, 2022

00:00
01:40:19
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Από Έναν Growth Hacker ft. Bill Stathopoulos - Business Talks 107

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Από Έναν Growth Hacker ft. Bill Stathopoulos - Business Talks 107

Στο Business Talks 107 είναι μαζί μας ο Bill Stathopoulos, ειδικός Στρατηγικής Ανάπτυξης και επιχειρηματίας.

Ο Bill βοηθάει διεθνείς εταιρίες και startups, όπως η Nestle, η Nokia, και το Ad World, να αναπτυχθούν μέσω Growth Marketing.

 

Σε συνεργασία με την ομάδα του, δημιουργούν Marketing στρατηγικές για επιχειρήσεις, προκειμένου να μεγαλώσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να αυξήσουν τα έσοδα τους.

 

Ο Bill έχει επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής του στην ανάπτυξη ενός από τα πρώτα Growth Marketing Agencies σε περισσότερες από 16 χώρες παγκοσμίως, την εκπαίδευση και ενσωμάτωση μιας ομάδας 25 Growth Marketers, καθώς και τη βοήθειά του σε πολλά startups που αυξήθηκαν από μηδέν καθαρό εισόδημα σε 100.000 ευρώ τον μήνα σε μόλις 12 μήνες.

 

Επιπλέον, έχει συνιδρύσει 4 εταιρίες στον χώρο του μάρκετινγκ και διοργανώνει σεμινάρια Marketing, όπως το Certificate in Digital Marketing, όπου έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 600 Digital Marketers τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Ο Βασίλης έχει θέσει στόχο της καριέρας του το να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους Marketers σε όλο τον κόσμο.

 

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του ThinkBiz, του πρώτου συλλόγου νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με projects όπως το CruiseInn, Datathon και το Day in a startup, ενώ ανήκει στους διοργανωτές του Athens Startup Weekend University.

 

Το βιβλίο του, Cold Email Secrets, είναι ο οδηγός για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα τους, να κλείσουν deals με άλλες επιχειρήσεις, και να πετύχουν με το Digital Marketing.

Nov 27, 202301:06:27
Ο Γεώργιος Ζερίτης, Η Διάσωση του Οικογενειακού Ομίλου & Οι Νέες Επιχειρήσεις - Business Talks 106

Ο Γεώργιος Ζερίτης, Η Διάσωση του Οικογενειακού Ομίλου & Οι Νέες Επιχειρήσεις - Business Talks 106

Στο Business Talks 106 είναι μαζί μας ο Γεώργιος Ζερίτης, συνιδρυτής της Intellectica, Διευθυντής της Celyphos, ιδρυτής της Gaze Capital και μέλος στο Board του Zeritis Group. O Γεώργιος, παρέλαβε σε νεαρή ηλικία μαζί με τον αδερφό του Δημήτριο Ζερίτη, τον οικογενειακό όμιλο Ζερίτη, που δραστηριοποιούταν στην παραδοσιακή βιομηχανία παραγωγής χαρτιού σε αρκετές χώρες. Τότε ο όμιλος, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, αλλά τα αδέρφια μαζί με την ομάδα τους κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή και να τον αναδιαρθρώσει, κάνοντας τον από ζημιογόνο σε κερδοφόρο, αλλάζοντας το Business Model και εστιάζοντας σε τομείς όπως Real Estate. Πλέον, έχοντας αναλάβει τα ηνία το Ομίλου ο αδερφός του, έχει ξεκινήσει να χτίζει ο ίδιος το δικό του δίκτυο εταιρειών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την δημιουργία, μαζί με τον Γιώργο Κεφαλογιάννη, της Intellectica που παρέχει υπηρεσίες οικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών προσλήψεων recruiting. Η τεχνογνωσία της εταιρείας πηγάζει από την εμπειρία των ανθρώπων της, με καριέρες σε εταιρείες όπως η JP Morgan, η Morgan Stanley και η Deloitte. Παράλληλα, μέσω της Gaze Capital, αλλά και ως Angel Investor επενδύει σε πολλά υποσχόμενες ελληνικές startups. Ο Γεώργιος, μοιράζεται μαζί μας όλη την ιστορία αναδιάρθρωσης του ομίλου Ζερίτη, με τις τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, αλλά και τα μαθήματα που πήρε μέσα από όλο αυτό. Παράλληλα, μας δίνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα insights, ενώ μέσα από τις γνώσεις που έχει αποκτήσει, δίνει πολύτιμες συμβουλές χρήσιμες για όλους όσοι βρίσκονται στο χώρο των επιχειρήσεων.

Nov 20, 202301:00:00
Κλιματική Κρίση: Συνέπειες Που Δεν Τις Χωράει ο Νους Μας! ft. Θάνος Μπελαλίδης - Business Talks 105

Κλιματική Κρίση: Συνέπειες Που Δεν Τις Χωράει ο Νους Μας! ft. Θάνος Μπελαλίδης - Business Talks 105

Στο Business Talks 105 είναι μαζί μας ο Θάνος Μπελαλίδης, επικοινωνιολόγος με ειδίκευση σε θέματα βιωσιμότητας και ESG.

Ο Θάνος Μπελαλίδης, είναι συνιδρυτής της Sympraxis που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αειφορίας, βιωσιμότητας και εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως COSMOTE /Deutsche Telecom, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ / Philip Morris, ΔΕΗ και Google, καθώς και σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ∆ήμος Αθηναίων.

Η εταιρεία του έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα σχεδόν 500 έργα, αξίας κατ' εκτίμηση 50.000.000€, στην Ελλάδα και 15 ακόμη χώρες.

Παράλληλα, ο Θάνος υποστηρίζει συνανθρώπους να ζουν με αφθονία και αρμονία, με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Έχει μοιραστεί τις σκέψεις του στο πλαίσιο θεσμών όπως το TEDx, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από το TikTok, το Instagram και το Facebook, όπου κάθε βίντεο του συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές.

Nov 13, 202301:04:33
Παγκόσμια Eλληνική Kαινοτομία στις Eπενδύσεις ft. METALEASE - Business Talks 104

Παγκόσμια Eλληνική Kαινοτομία στις Eπενδύσεις ft. METALEASE - Business Talks 104

Στο Business Talks 104 είναι μαζί μας ο Αλέξανδρος Θεοφανίδης και ο Θανάσης Παλλάκης, ιδρυτές της Startup METALEASE.


Η METALEASE, η πρωτοπόρος εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το leasing συσκευών τεχνολογίας υψηλού κόστους, συνεχίζει να καινοτομεί αυτήν τη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο εισάγοντας για πρώτη φορά το fractional ownership στις συσκευές τεχνολογίας.

Μέσω της νέας πλατφόρμας metaleaseinvest.com, επενδυτές από όλο τον κόσμο μπορούν να επενδύσουν σε pools που αποτελούνται από συσκευές τεχνολογίας και να απολαμβάνουν παθητικό εισόδημα από τις συσκευές που θα εκμισθώνει η METALEASE στους πελάτες της.

Nov 06, 202345:41
Madame Ginger: Πως Έκανε Το Χόμπι Της Επιχείρηση! - Business Talks 103

Madame Ginger: Πως Έκανε Το Χόμπι Της Επιχείρηση! - Business Talks 103

Στο Business Talks 103 είναι μαζί μας η Μαριλού Παντάκη, γνωστή και ως Madame Ginger. Ξεκίνησε το δικό της brand πριν 11 χρόνια και σήμερα έχει εξελιχθεί σε διάσημη food blogger, influencer και επιχειρηματίας. Έχει χιλιάδες followers και subscribers στο instagram και στο YouTube ενώ έχει συγγράψει δύο βιβλία μαγειρικής. Η Μαριλου Παντάκη, μας εξιστορεί πως ξεκίνησε το Brand "Madame Ginger", με όλες τις δύσκολες μεταβάσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει και με ποιο τρόπο το έκανε. Επίσης, εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο πως ενα Blog/YouTube Channel είναι επιχείρηση, γιατί είναι απαραίτητοι οι χορηγοί και γιατί το Influencing τελικά είναι επάγγελμα. Γιατί σταμάτησε το Eat Like a Local; Τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον και ποια πράγματα την προσβάλουν; Πως μπορεί ο καθένας να αφήσει τη δουλειά του και να κάνει το χόμπι του επάγγελμα; Όλες οι απαντήσεις σε μια εφ' όλης της ύλης business συζήτηση με την εκπληκτική Μαριλού Παντάκη!

Oct 31, 202301:00:59
Τι συμβαίνει στην αγορά ακίνητων; ft Αντώνης Μαρκόπουλος (Prosperty) - Business Talks 102

Τι συμβαίνει στην αγορά ακίνητων; ft Αντώνης Μαρκόπουλος (Prosperty) - Business Talks 102

Στο σημερινό επεισόδιο είναι μαζίμας ο Αντώνης Μαρκόπουλος, founder & CEO της Prosperty. Η Prosperty είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς καιενοικίασης ακινήτου, συντονίζοντας κάθε στάδιο από την αρχή έως το τέλος, ώστε να γίνει μια απλή, διαφανή και αποτελεσματική διαδικασία.

Με τον Αντώνη συζητάμε για πρώτη φορά για ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν όλους τους ανθρώπους: την αγορά ή ενοικίαση κατοικίας και γενικότερα το Real Estate στην Ελλάδα. Ο Αντώνης, μας μιλάει για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαδικασίες, πως τα λύνει η Prosperty, τι πρέπει να γίνει ακόμα αλλά και τι συμβαίνει πραγματικά με τις τιμές των ακινήτων τη σημερινή εποχή. Είμαστε πράγματι σε μια φούσκα στις τιμές των ακινήτων ή μήπως όχι;

Oct 23, 202301:12:39
Αυτά Που Δεν Διδάσκονται Στα Σχολεία ft. Morphoses - Business Talks 101

Αυτά Που Δεν Διδάσκονται Στα Σχολεία ft. Morphoses - Business Talks 101

Στο Business Talks 101 είναι μαζί μας η Άννα Νατσβλισβίλι και η Ίλια Τζωρτζοπούλου, συνιδρύτριες της Morphoses. Η Morphoses είναι μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστει για να προσφέρει live διαδικτυακά μαθήματα ανθρώπινων δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους.Τι προβλήματα λοιπόν λύνουν αυτές οι δεξιότητες ή αλλιώς τα Soft Skills; Είναι πράγματι η λύση στο πρόβλημα των νέων; Πως έχτισαν τη Startup τους σε 2 χρόνια και τι είναι αυτό που την κάνει να έχει προσελκύσει τους επενδυτές;

Oct 09, 202301:03:22
Πήραν ΕΠΕΝΔΥΣΗ Από Την COFFEE ISLAND ft. Μάριος Βλαχογιάννης - Business Talks 100

Πήραν ΕΠΕΝΔΥΣΗ Από Την COFFEE ISLAND ft. Μάριος Βλαχογιάννης - Business Talks 100

Στο Business Talks 100 είναι μαζί μας ο Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτής της startup Coffe-Eco, μιας Startup η οποία δημιουργεί πρώτες ύλες για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα, εδαφοβελτιωτικά υλικά μέχρι και ζωοτροφές, αξιοποιώντας τα υπολείμματα του καφέ.

Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα επεισόδια για εμάς, καθώς εκτός του ότι είναι το εκατοστό επεισόδιο που κάνουμε και το τελευταίο αυτής της φανταστικής σεζόν, έχουμε για καλεσμένο έναν πολύ καλό μας φίλο, που έρχεται στην εκπομπή για 2η φορά, μετά από 3 χρόνια, έχοντας καταφέρει να πετύχει πολλά με τη startup του.

Ο Μάριος, μας εξιστορεί όλα όσα έγιναν αυτά τα 3 χρόνια, μας περιγράφει το πως είναι οι διαδικασίες της επένδυσης από μια τόσο μεγάλη εταιρεία, τις καλές και τις κακές στιγμές, αλλά και πως ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι και ποιοι οι στόχοι για το μέλλον.

Jun 12, 202354:60
Διαφορές Ελλάδας και Αμερικής ft. Stergios Anastasiadis - Business Talks 99 Powered by XSpot Wealth

Διαφορές Ελλάδας και Αμερικής ft. Stergios Anastasiadis - Business Talks 99 Powered by XSpot Wealth

Στο Business Talks 99 είναι μαζί μας ο Στέργιος Αναστασιάδης, General Partner στο Genesis Ventures, Angel Investor, Software Developer και πρώην εργαζόμενος σε Google και Shopify. Ο Στέργιος είναι ένας άνθρωπος πραγματικά πολυπράγμων, με σπουδαίο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία 30 χρόνια στις καινοτόμες επιχειρήσεις. Παρά όμως, την λαμπρή του σταδιοδρομία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Στέργιος αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να επιστρέψει στην Ελλάδα, την ώρα που πολλοί άνθρωποι και ειδικά νέοι, ακολουθούν το αντίθετο δρομολόγιο. Ποιοι παράγοντες έκαναν τον Στέργιο να επιστρέψει στην Ελλάδα; Ποια είναι τα μειονεκτήματα αλλά και ποια τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και ποιες διαφορές έχουμε με την Αμερικανική Κουλτούρα; Πως είναι να δουλεύεις για εταιρείες της Silicon Valley και πως μπορούν οι ελληνικές Startup να λειτουργήσουν με παρόμοιο τρόπο; Σε αυτά και σε πολλά ακόμα απαντάει με ηρεμία και τρόπο απόλυτα κατανοητό ο μοναδικός Στέργιος Αναστασιάδης, ένας πρωτοποριακός και δημιουργικός άνθρωπος της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας που ξέρει πώς να χτίζει ταλαντούχες και επιτυχημένες ομάδες!

May 29, 202348:46
Ελληνικές STARTUPS Στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ; ft Θοδωρής Κρίντας - Business Talks 98 Powered by Xspot Wealth

Ελληνικές STARTUPS Στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ; ft Θοδωρής Κρίντας - Business Talks 98 Powered by Xspot Wealth

Στο Business Talks 98 είναι μαζί μας ο Δρ. Θοδωρής Κρίντας, ιδυτής και CEO της Koubaras Ltd, μιας αναπτυσσόμενης συμβουλευτικής εταιρείας που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στη διαδικασία εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο και στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Έχει μεγάλη εμπειρία 30 ετών ως ανώτερο στέλεχος στους κλάδους Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και Τεχνολογίας και έχει διαχειριστεί περισσότερα από 1,7 δισ. μετοχών και ομολόγων διεθνώς. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Excelia Business School της Γαλλίας.

Με λίγα λόγια, ο Θοδωρής είναι ο ιδανικός άνθρωπος να μας πει τους βασικότερους τρόπους που μπορεί να βρει χρήματα μια επιχείρηση, αλλά επίσης και τις βασικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετώπισει κάθε επιχείρηση και τα μεγαλύτερα λάθη που θα πρέπει να αποφύγει.Επίπλέον, με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει, μας μιλάει για τις τράπεζες και την οικονόμια και το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε ή όχι για μια νέα συστημική κρίση.

Ποια είναι η ισορροπία του τρόμου στις τράπεζες, πως θα προσβλέψουμε την επόμενη κρίση, πως να αξιολογήσουμε την τράπεζά μας και γιατί πρέπει να έχουμε πάντα διαθέσιμα μετρητά;

Σε όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα, και σε πολλά ακόμα έδωσε την απάντηση με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Θοδωρής, σε μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης και με πολλές χρηματοοικονομικές γνώσεις.

May 15, 202301:18:16
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HP στην Ελλάδα, Νίκος Χρηστάκης στο Business Talks 97

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HP στην Ελλάδα, Νίκος Χρηστάκης στο Business Talks 97

Στο Business Talks 97 είναι μαζί μας ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP (Hewlett-Packard) στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο κ. Χρηστάκης είναι βραβευμένος Senior Business leader, έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των πωλήσεων πληροφορικής σε Ελλάδα, Κύπρο, Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αφρική και Νότια Αφρική.

Ο κ. Χρηστάκης είναι ο πρώτος καλεσμένος μας που είναι τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος σε μία πολυεθνική εταιρεία, επομένως, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε πως είναι η καθημερινότητά σου ως Διευθύνων Σύμβουλος μιας Πολυεθνικής, πως έφτασε σε αυτή τη θέση και πως μπορούν και νέοι εργαζόμενοι να ανέλθουν ιεραρχικά, πως επιλέγει ανθρώπους, πως δημιουργεί κλίμα καινοτομίας και συνεργασίας και πως επιλύει ο ίδιος δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις.

Μέσα στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί του μιλήσαμε επίσης για την ισορροπία ζωής-εργασίας, τον αθλητισμό, τον Steve Jobs, την κουλτούρα και την ιστορία της HP, την GenZ, τα Πανεπιστήμια και την Επιχειρηματικότητα.

May 08, 202301:04:04
Ο VEGAN Που Ξεχώρισε στο DRAGONS' DEN ft Πάνος Μαγουλάς - Business Talks 96 Powered by Xspot Wealth

Ο VEGAN Που Ξεχώρισε στο DRAGONS' DEN ft Πάνος Μαγουλάς - Business Talks 96 Powered by Xspot Wealth

Στο Business Talks 96 είναι μαζί μας ο Πάνος Μαγουλάς, ο διαγωνιζόμενος που ξεχώρισε για  την ιδέα, την παρουσίαση και τον χαρακτήρα του στην πρώτη σεζόν του Dragons' Den Greece στον Ant1.

 

Ο Vegan Chef Πάνος Μαγουλάς, με την ιδέα του για το "Vegan Κρεοπωλείο με την επωνυμία "Ο ΒΕΓΚΑΝ 269" κατάφερε να πείσει τον Λέων Γιοχάη, την Λίλη Περγαντά και την Μαρία Χατζηστεφανή να επενδύσουν συνολικά 60.000 ευρώ για το 36% της εταιρείας και εκτός των χρημάτων να του προσφέρουν mentoring και πρόσβαση σε δίκτυα καταστημάτων και αγορές.

 

Επίσης, ο Πάνος Μαγουλάς, εισέπραξε την αγάπη του κόσμου, με πλήθος θετικών σχολίων, με πολλούς να παραδέχονται ότι είναι ο διαγωνιζόμενος που ξεχώρισε στο ελληνικό Dragon's Den

 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι πολύ ιδιαίτερο για εμάς, καθώς με τον Πάνο έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερη χημεία, καθώς είχαμε συναντηθεί πριν από το Show, ώστε να τον βοηθήσουμε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την παρουσίαση μπροστά στους κριτές του Dragons' Den.

 

Ο Πάνος δεν είναι απλώς ένας Vegan Chef και ένας Startupper. Είναι ένας νέος άνθρωπος φιλοσοφημένος, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, που αγαπάει αυτό που κάνει και έχει όραμα να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κόσμο.

 

Γι αυτό και η συζήτηση μαζί του είναι πολυδιάστατη, καλύπτοντας ένα πλήθος θεμάτων, από τα οποία δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Dragons' Den, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλά και ο Βιγκανισμός.

 

Πιο συγκεκριμένα, μοιράζεται μαζί μας όλη την εμπειρία του Dragons' Den, από την προετοιμασία του, μέχρι το μετά και τη σχέση που έχει τώρα με τους επενδυτές του, το πως είναι οι κριτές ως άνθρωποι και πως τον βοηθούν ως επενδυτές. Μας εξηγεί επίσης γιατί επέλεξε να γίνει βίγκαν, πως αντιμετωπίζουν τον βιγκανισμό στην Ελλάδα και κάποιες παράδοξες ιστορίες, όπως επιστολή διαμαρτυρίας των Κρεοπωλών σε υπουργούς σχετικά με τον όρο "Vegan Κρεοπωλέιο".

Apr 24, 202301:09:29
Ο Master Των Startups Απόστολος Αποστολάκης - Business Talks 95 - Powered by Theti Club

Ο Master Των Startups Απόστολος Αποστολάκης - Business Talks 95 - Powered by Theti Club

Στο Business Talks 95 είναι μαζί μας ο άνθρωπος που βρήθηκε ή βρίσκεται ακόμα πίσω από πολλές επιτυχημένες Startups στην Ελλάδα. E-food, Blueground, doctoranytime.gr, Beat, e-shop.gr, douleutaras.gr, YourHero, InstaShop, WelcomePickups, FlexCar, Spotawheel, είνα κάποιες από τις πιο γνωστές Startups τις οποίες έχει συνιδρύσει ή έχει επενδύσει.

Ο Απόστολος Αποστολάκης είναι επίσης, Founding Partner στους VenturesFriends. Επομένως, είναι από τους καλύτερους γνώστες των Starups και από τους πιο γνωστούς και ενεργούς επενδυτές σε Ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο και μαζί του δεν γινόταν να μην συζητήσουμε εφ' όλης της ύλης πιάνοντας τα πιο σημαντικά ζητήματα γύρω από τις Starups και τις επενδύσεις σε αυτές.

Φυσικά, αναφερθήκαμε και στη σπουδαία διαδρομή του στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και ο ίδιος ήταν πολύ ανοιχτός και πρόθυμος να μοιραστεί μαζί μας τόσο τις προσωπικές του εμπειρίες όσο και τις γνώσεις και τις απόψεις του.

Με τον Απόστολο, είχαμε μια από τις καλύτερες συζητήσεις μας και αποκομίσαμε και εμείς οι ίδιοι πολλές γνώσεις.

Apr 10, 202301:17:10
Τι Είναι Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας; - Business Talks 94 Powered by XSpot Wealth

Τι Είναι Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας; - Business Talks 94 Powered by XSpot Wealth

Στο Business Talks 94 είναι μαζί μας οι διοργανωτές ενός από τα μεγαλύτερα Event Επιχειρηματικότητας και Καριέρας στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Ιορδάνης Λαδόπουλος, πρώην καθηγητής της ΑΣΣΟΕ και ο κ. Δημήτρης Σκούρτας, Event Director, μας μιλούν για το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, το όραμα, το σκοπό και τη φιλοσοφία πίσω από αυτό το μεγάλο Event.

Επίσης, με την εμπείρια τους στα ακαδημαΪκά έδρανα αλλά και τον κόσμο των Επιχειρήσεων, μας μιλούν για κάποια θέματα που απασχολούν διαχρονικά τον δημόσιο διάλογο, όπως η σύνδεση των Πανεπιστημίων με τις Επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας.

Apr 03, 202359:44
Η Ιδρύτρια Του Doctoranytime Τα Λέει Έξω Από Τα Δόντια ft. Ελευθερία Ζούρου - Business Talks 93

Η Ιδρύτρια Του Doctoranytime Τα Λέει Έξω Από Τα Δόντια ft. Ελευθερία Ζούρου - Business Talks 93

Στο Business Talks 93 είναι μαζί μας η Ελευθερία Ζούρου, μια πολύ δυναμική και δραστήρια γυναίκα, πολύ ανοιχτή, που της αρέσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Ελευθερία, είναι η ιδρύτρια και CEO του Doctoranytime, μια καινοτόμα πλατφόρμα που άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο που κλείνουμε ραντεβού με γιατρούς και πλέον έχει δραστηριότητα σε 9 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πως της ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα; Πως ξεκίνησε να δημιουργεί το Doctoranytime και ποια εμπόδια αντιμετώπισε; Πως ήταν το Startup οικοσύστημα τη δεκαετία του 2010 και πως την αντιμετώπισαν οι κοντινοί της άνθρωποι;

Η Ελευθερια, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και μας εξιστορεί πως κατάφερε να πάει στο εξωτερικό, αλλά και τις οδυνηρές εμπειρίες που είχε με ανθρώπους που την εξαπάτησαν. Όμως, παρά τα προβλήματα, κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την εταιρεία της ζωντανή, αλλά να έχει συνεχή ανάπτυξη, προσφέροντας ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά για τον άνρωπο: την υγεία.

Mar 27, 202301:25:04
Πως να Μετρήσεις Την Παραγωγικότητά Σου ft. Alex Harris - Business Talks 92

Πως να Μετρήσεις Την Παραγωγικότητά Σου ft. Alex Harris - Business Talks 92

Στο Business Talks 92 είναι μαζί μας η Alex Harris, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Adadot, μιας πολύ καινοτόμας Startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.Η Adadot είναι ένα εργαλείο ανάλυσης της παραγωγικότητας και της αποδότητας της εργασίας για προγραμματιστές.

Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση Δεδομένων, βοηθά τους προγραμματιστές να βελτιώσουν τον τρόπο που εργάζονται, συνεργάζονται και αισθάνονται στην εργασία τους.

Φυσικά, η συζήτηση δεν έμεινε μόνο γύρω από τους προγραμματιστές, αλλά και με το πως ο καθένας και η κάθε μια θα μπορούσε να μετρήση την παραγωγικότητά του και παράλληλα να αποφύγει να πάθει Burnout.

Επίσης, συζητήσαμε και για το Startup οικοσύστημα της χώρας, την πρόσληψη και διαχείριση του προσωπικού, τους τύπους των επενδυτών και μηνύματα για νέους ιδρυτές.

Mar 20, 202356:60
Η Πρώτη Online Πλατφόρμα Για Κατοικίδια ft. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος - Business Talks 91

Η Πρώτη Online Πλατφόρμα Για Κατοικίδια ft. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος - Business Talks 91

▶️Στο Business Talks 89 είναι μαζί μας ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, ιδρυτής της Startup petexplorer.gr που είναι η πρώτη online πλατφόρμα αποκλειστικά για κατοικίδια.  

Η πλατφόρμα αυτή είναι μια πολύ καινοτόμα και πρωτότυπη ιδέα και έχει σαν σκοπό να βελτιώσει την αναζήτηση και επιλογή ενός αξιόλογου επαγγελματία για ό,τι μπορεί να χρειάζεται το αγαπημένο μας κατοικίδιο.  

Ο Κωνσταντίνος είναι ένας άνθρωπος πολύ θετικός, ευχάριστος και πραγματικά φιλόζωος, με βαθιές γνώσεις σε πολλά πεδία και πρόθυμος να τις μοιραστεί μαζί μας.  

Μεταξύ άλλων, με τον Κωνστναντίνο μιλήσαμε για το πως είναι να χτίζεις μία Startup ως Side Hustle, τον ανταγωνισμό, το Networking, το Content Marketing, τη στήριξη από Δήμους και φορείς, το doctoranytime αλλά και την κοινότητα των φιλόζωων στην Ελλάδα.  

Μαζί μας στο Studio του Business Talks ήταν επίσης ο αξιολάτρευτος Βύρωνας, το κατοικίδιο του Κωνσταντίνου, που μας γέμισε με αγάπη και γέλιο!  

Ένα πολύ ιδιαίτερο και ευχάριστο επεισόδιο, γεμάτο γνώσεις και έμπενευση για όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους για έναν ανώτερο σκοπό!

Mar 13, 202301:16:34
Ο Έλληνας Που Κάνει Ηχητικά Εφέ Για Το Hollywood ft.Ορφέας Μποτεάς - Business Talks 90

Ο Έλληνας Που Κάνει Ηχητικά Εφέ Για Το Hollywood ft.Ορφέας Μποτεάς - Business Talks 90

Στο Business Talks 90 είναι μαζί μας ο Ορφέας Μποτέας, ιδρυτής της Startup Krotos, η οποία συμμετείχε σε υπερπαραγωγές όπως το Game of Thrones, το Avengers: Age of Ultron, το The Jungle Book και το Far Cry 4.   

Το Dehumaniser λογισμικό της Krotos έχει εντυπωσιάσει το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους ηθοποιούς μεταξύ άλλων να ερμηνεύουν φωνές τεράτων.  

Πως ένας Έλληνας ξεκίνησε μια τόσο συναρπαστική Startup κάνοντας σπουδές στο εξωτερικό; Πως κατάφερε να την εξελίξει μέσα σε μια δεκαετία, συμμετέχοντας σε αυτές τις τεράστιες παραγωγές; Γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ανοίξει γραφεία εδώ; Ποιο το μέλλον στην παραγωγή ήχων με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης;  

Σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμα συναρπαστικά και ουσιαστικά ερωτήματα μας απάντησε ο ταπεινός - παρά την μεγάλη επιτυχία του - Ορφέας!

Mar 06, 202359:02
Έφτιαξαν STARTUP Από Ένα MEME ft. Μαρίσα Κατάκη - Business Talks 89

Έφτιαξαν STARTUP Από Ένα MEME ft. Μαρίσα Κατάκη - Business Talks 89

Στο Business Talks 89 είναι μαζί μας η Μαρίσα Κατάκη, μια νέα γυναίκα που, μαζί με την ομάδα της, δημιούργησε την Oqullar 3D & AR Experiences, μια καινοτόμο Startup που δημιουργεί συναρπαστικές εμπειρίες αγορών μέσω 3D & AR (επαυξημένη πραγματικότητα) και "δίνει ζωή" στα προϊόντα λιανοπωλητών.  

Η Μαρίσα, μας μιλάει για το πως προέκυψε η ιδέα αυτής της Startup μέσα από ένα meme, την παρουσία της Startup στην τηλεόραση που εκτόξευσε τη ζήτηση και την έκανε μη διαχειρίσιμη και όλες τις μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες που είχε στη διαδρομή της ως σήμερα.  

Επίσης, μας μιλάει για την επαυξημένη πραγματικότητα, μια τεχνολογία που θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο και θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που θα κάνουμε τις αγορές μας στο μέλλον.  

Τέλος, μας μιλάει και για θέματα που αφορούν κάθε άνθρωπο και επιχείρηση, όπως η διαχείριση του άγχους και της αποτυχίας, τις ανασφάλειες μας και την αδυναμία να λέμε όχι και τη σημασία της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας.

Feb 20, 202350:12
Βρες Τι Σου Ταιριάζει ft. Manousos Maropakis - Business Talks 88

Βρες Τι Σου Ταιριάζει ft. Manousos Maropakis - Business Talks 88

Στο Business Talks 88 είναι μαζί μας ο Μανούσος Μαροπάκης, Business Trainer και ιδρυτή και CEO της Brain Up, που παρέχει εξειδικευμένες Υπηρεσίες για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις.  

Ο Μανούσος, είναι ένας ανθρωπος με πολλές γνώσεις και εμπειρίες από διαφορετικά γνωστικά πεδία και τις μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας.  

Πόσο σημαντικά είναι τα Soft Skills; Επεδύουν οι επιχειρήσεις για να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους; Σε ποιες μεγάλες κατηγορίες χωρίζονται οι επιχειρήσεις; Γιατί δυσκολευόμαστε να δεχτούμε το feedback; Πως να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και να βρίσκουμε πάντα δουλειά;  

Σε αυτά και σε πολλά ακόμη, δίνει απαντήσεις που πρώτη φορά ακούγονται, ο εξαιρετικός και ανατρεπτικός Μανούσος.

Feb 13, 202301:09:16
Η Άρτεμις Μοναχογιού ΣΠΑΕΙ Όλα τα ΤΑΜΠΟΥ! - Business Talks 87

Η Άρτεμις Μοναχογιού ΣΠΑΕΙ Όλα τα ΤΑΜΠΟΥ! - Business Talks 87

Στο Business Talks 87 είναι μαζί μας η Άρτεμις Μοναχογιού, μια νέα και δυναμική γυναίκα που έχει δημιουργήσει ήδη δύο πολύ ανερχόμενα brands: τις Vegan σερβίετες Bion και τις eco-friendly οδοντόβουρτσες kubu.  

Η συζήτηση με την Άρτεμις ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και δεν περιορίστηκε μόνο στα Vegan και eco-friendly προϊόντα, αλλά καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δίνοντας το πάτημα στην Άρτεμις να σπάσει πολλά ταμπού όπως: η έννοια του επιχειρηματία στη χώρα μας, η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η γυναικεία περίοδος.  

Παράλληλα, μας εξιστόρησε τη δική της επιχειρηματική ιστορία και πως κατάφερε από το 0 να παράγει τα δικά της προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και να δημιουργήσει ισχυρές κοινότητες γύρω από αυτά.

Feb 06, 202352:57
Κοινωνική Πίεση, Σπουδές και Επαγγέλματα ft. Διάνα Βουτυράκου - Business Talks 86

Κοινωνική Πίεση, Σπουδές και Επαγγέλματα ft. Διάνα Βουτυράκου - Business Talks 86

Στο Business Talks 86 είναι μαζί μας η Διάνα Βουτυράκου, μια νέα γυναίκα, πολύ δραστήρια, που έχει κάνει ήδη αρκετά διαφορετικά πράγματα στη ζωή της.   Πιο συγκεκριμένα, είναι Ολυμπιονίκης, προπονήτρια και συγγραφέας ρομποτικής, εργάζόμενη στο Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο και ιδρύτρια της Unique Minds, που στοχεύει να καλύψει το κενό μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου μέσα από δράσεις ακαδημαϊκού/ επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Έχει επίσης μπει στη λίστα του Forbes 30U30 και έχει πολλές ακόμη βραβεύσεις.  

Η Διάνα, μας μιλάει για την έλλειψη σωστού ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα, τις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις στην επιλογή σπουδών και "ονείρων" και πως έρχεται να λύσει αυτά τα προβλήματα η Uniqe Minds.  

Συζητάμε επίσης, για τα στερεοτυπα και τις διακρίσεις που υπάρχουν στον χώρο του STEM, αλλά και γενικότερα στον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο και πως μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τοξικές και σεξιστικές συμπεριφορές.  

Από τη συζήτησή μας με τη Διάνα, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Ρομποτική και γενικότερα η τεχνολογία και η καινοτομία, με θέματα όπως η σύνδεση της ρομποτικής με την ιατρική και τη διαστημική!

Jan 30, 202301:01:56
Πως Ξεκίνησα το Youtube ft. Yiannis Sarakatsanis - Business Talks 85

Πως Ξεκίνησα το Youtube ft. Yiannis Sarakatsanis - Business Talks 85

Στο Business Talks 85 είναι μαζί μας ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ηθοποιός, κωμικός και πολύ γνωστός Youtuber που έχει δημιουργήσει πολλά ποιοτικά βίντεο που έγιναν Viral.  

Ο Γιάννης, είναι ο ιδανικός άνθρωπος να μας μιλήσει για τον χώρο του Θεάτρου και για το πως αυτός σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα σε όλα τα επίπεδα.   

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για το πως βρήκε το δικό του "Γιατί" και αποφάσισε να γινει Youtuber, πως ήταν οι σπουδές στην Αγγλία και πως στην Ελλάδα, την ισορροπία εργασίας και οικογένειας από τη στιγμή που έγινε γονιός, το Friends, το Game Of Thrones και την Ευρυγνωσία.  

Η συζήτηση μαζί του είναι απολαυστική και εκτός από τις φιλοσοφικές και κοινωνικές διαστάσεις που άγγιξε, μας έκανε σε πολλά σημεία της συζήτησης να γελάσουμε, με το γνωστό χιούμορ του.

Jan 23, 202301:20:19
Πως η ΗΘΙΚΗ παράγει ΚΕΡΔΟΣ ft Ιωάννης Σαλμόν - Business Talks 84

Πως η ΗΘΙΚΗ παράγει ΚΕΡΔΟΣ ft Ιωάννης Σαλμόν - Business Talks 84

Στο Business Talks 84 είναι μαζί μας ο Ιωάννης Σαλμόν, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και καθηγητής μας σε 4 μαθήματα όταν ήμασταν φοιτητές.  

Ο κ. Ιωάννης Σαλμόν, ήταν από τους αγαπημένους μας καθηγητές, καθώς είχε τον τρόπο να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, λέγοντας πράγματα που δεν έλεγε κανένας άλλος καθηγητής, διευρύνοντας το πεδίο θέασής μας και δημιουργώντας μας πολλούς θετικούς προβληματισμούς. Και όλα αυτά με τρόπο παραστατικό, μέσα από πολλά παραδείγματα τα οποία όλοι μπορούσαμε να κατανοήσουμε.  

Έτσι ακριβώς, είναι και ως καλεσμένος στο Business Talks Podcast, όπου μοιράζεται κάποια από αυτά που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και ακόμη περισσότερα. Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου επεισοδίου είναι να δούμε όλοι την μεγάλη εικόνα στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις και να διαλύσουμε όλα τα στερεότυπα που μας περιορίζουν. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από τη "μαύρη γραμμή" την οποία όλοι ακολουθούμε πιστά στη ζωή μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί, αλλά καταλαβαίνοντας τις οδυνηρές συνέπειες που έχει σε εμάς.  

Έτσι λοιπόν, μας μιλάει για τη σημασία της ηθικής και πως αυτή μπορεί να παράξει κέρδος, την ομαδικότητα, τη διαφορά πανεπιστημίου και πραγματικής ζωής, τα λάθη στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στο εκπαιδευτικό σύστημα, τα μυστικά επιτυχίας της Google και πολλά ακόμη ενδιαφέρονται που όλους μας απασχολούν.

Jan 16, 202301:12:56
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Σε Περίοδο Κρίσης; ft Christos Alonistiotis - Business Talks 83

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Σε Περίοδο Κρίσης; ft Christos Alonistiotis - Business Talks 83

Στο Business Talks 83 είναι μαζί μας ο Χρήστος Αλωνιστιώτης, Senior Portfolio Manager της XSpot Wealth, ο ιδανικός άνθρωπος για να συζητήσουμε μαζί του για επενδύσεις, χρηματιστήριο και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές και πως να την αξιοποιήσουμε υπέρ μας.  

Ποιος είναι ο ρόλος ενός Senior Portfolio Manager; Ποια είναι η καλύτερη μορφή επενδύσεων; Πως μπορούμε να κάνουμε τα εγγόνια μας εκατομμυριούχους; Μήπως να μην επενδύουμε μόνοι μας; Σε αυτά και σε πολλά ακόμη, απαντάει με τις γνώσεις και την εμπειρία του ο Χρήστος Αλωνιστιώτης.

Jan 09, 202301:14:39
Από τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ στην ΚΟΡΥΦΗ ft Guy Krief - Business Talks 82

Από τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ στην ΚΟΡΥΦΗ ft Guy Krief - Business Talks 82

Στο Business Talks 82 είναι μαζί μας ο Guy Krief, ένας άνθρωπος που έχει κάνει πραγματικά πολλά και διαφορετικά πράγματα στη ζωή του. Ο Guy είναι συνιδρυτής 2 πολύ επιτυχημένων Startups Persado & Bryq αλλά και του εστιατορίου Nolan, Angel Investor σε Startups, επί χρόνια στέλεχος της Upstream και πρώην παρουσιαστής στο MAD.  

Μαζί μας μοιράζεται όλες τις μεγάλες του αποτυχίες αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που προέκυψαν μέσα από αυτές, καθώς και διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του και τα μαθήματα ζωής που πήρε μέσα από αυτές.  

Από την πρώτη του επιχείρηση στην Ελλάδα που ήταν ένα ζαχαροπλαστείο και το ψεύτικο βιογραφικό με το οποίο τον προσέλαβαν στην Upstream, μέχρι και σήμερα όπου έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες και μεταξύ άλλων βοηθάει Ουκρανικές Statups να έρθουν στην Ελλάδα, με τον Guy είχαμε πραγματικά να συζητήσουμε πολλά πράγματα και το επεισόδιο αυτό ήταν πραγματικά απολαυστικό.

Dec 19, 202201:26:40
Από το ΑΓΡΙΝΙΟ στο Διεθνές ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ft Stergios Voskopoulos - Business Talks 81

Από το ΑΓΡΙΝΙΟ στο Διεθνές ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ft Stergios Voskopoulos - Business Talks 81

Στο Business Talks 81 είναι μαζί μας ο Στέργιος Βοσκόπουλος, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, πήγε σε ελληνικό δημόσιο σχολείο και δημόσιο Πανεπιστήμιο και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εργαστεί σε μεγάλα επενδυτικά funds σε Νέα Υόρκη, Λονδινο, Κίνα και Μέση Ανατολή, αναπτύσει τη δική του πλατφόρμα εναλλακτικών επενδύσεων και επενδύει σε Startups σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Ο Στέργιος μοιράζεται μαζί μας όλη τη διαδρομή του από την ελληνική επαρχία μέχρι το Μπαχρέιν και το Ντουμπάι και όλα τα σπουδαία μαθήματα που αποκόμισε από κάθε στάση αυτού του "ταξιδιού".  

Μαζί του δεν γινόταν να μην συζητήσουμε για όλα, από τη οικονομική κατάσταση στην Κίνα και την κρίση του 2008 μέχρι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τα ταξίδια και το αγαπημένο του βιβλίο.

Dec 12, 202201:15:56
Πως Να Βελτιώσεις Τη Ζωή Σου Ft. Konstantinos Charantiniotis - Business Talks 80

Πως Να Βελτιώσεις Τη Ζωή Σου Ft. Konstantinos Charantiniotis - Business Talks 80

Στο Business Talks 80 είναι μαζί μας ο KonstantinosCharantiniotis και μας μιλάει για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της σημερινής εποχής: Την τέχνη του να μπορείς να είσαι καλά!  

Επίσης, με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει στο συγκεκριμένο χώρο, ο Κωνστανίνος μας αποσαφινίζει την πραγματική έννοια του Coaching, αυτής της τόσο χρησιμοποιημένης έννοιας από πολύ κόσμο. 

Με τον Κωνσταντίνο μπήκαμε επίσης στα βάθη του Well Being και αναλύσαμε το τι σημαίνουν πραγματικά έννοιες όπως η ενσυνειδητότητα, η επίγνωση.  

Συζητάμε επίσης, για τους λόγους που απογοητεύονται οι άνθρωποι στα επιχειρηματικά αλλά και προσωπικά τους βήματα, πως έρχεται πραγματικά η πρόοδος αλλά και το πως χτίζονται οι καλές και σταματούν οι κακές συνήθειες.  

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια πρακτική άσκηση που κάνει ο Κωνσταντίνος, η οποία μας άφησε άφωνους με τα αποτελέσματά της.

Dec 05, 202201:14:05
Αυτό είναι το Α και το Ω στις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ft Δημήτρης Κάλλος - Business Talks 79

Αυτό είναι το Α και το Ω στις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ft Δημήτρης Κάλλος - Business Talks 79

Στο Business Talks 79 είναι μαζί μας ο Δημήτρης Κάλλος, ιδρυτής και Managing Director της a.Chi.V Business Consulting & Professional Training και επι χρόνια σύμβουλος διαδικασιών σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες όπως η Vivartia και η Chipita.  

Με τον Δημήτρη δεν κάνουμε απλώς μια τυπική συζήτηση για τις επιχειρηματικές διαδικασίες, αλλά εισχωρούμε βαθιά στην λειτουργία των σύγχρονων επιχειρήσεων με κάποιες μοναδικές αληθινές ιστορίες  τις οποίες μοιράζεται μαζί μας.  

Συζητάμε επίσης, για θεμελιώδεις έννοιες όπως η εταιρική κουλτούρα, η διαχείριση κρίσεων, οι προσωπικές αξίες και οι κόκκινες γραμμές αλλά και για το mobbing (εργασιακό bullying) το οποίο αφορά όλο και περισσότερο κόσμο και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα και τις επιχειρήσεις.  

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε για τη νέα γενιά την οποία ο Δημήτρης θαυμάζει και προσπαθεί να βοηθάει με κάθε τρόπο να εξελιχθει και να δημιουργήσει.

Nov 28, 202201:40:19
STARTUP στην Ελλάδα ft Σάκης Τριανταφυλλάκης - Business Talks 78

STARTUP στην Ελλάδα ft Σάκης Τριανταφυλλάκης - Business Talks 78

Στο Business Talks 78 είναι μαζί μας ο Σάκης Τριανταφυλλάκης, Director of Product Growth στην πολύ επιτυχημένη Startup Orfium, Business Mentor στο Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του ΟΠΑ και Business Development & Sales Advisor στην Behavioral Signals.

Ο Σάκης πρωτού αποκτήσει όλους αυτούς τους σπουδαίους ρόλους, απέκτησε μεγάλη εμπειρία από την επιχειρηματική του προσπάθεια η οποία ήταν μια Startup η οποία απέτυχε. Την ιστορία αυτή τη μοιράζεται μαζί μας όπως και όλα τα σπουδαία μαθήματα που αποκόμισε από αυτή.  

Ο Σάκης είναι επίσης βαθιά γνώστης του Startup οικοσυστήματος της χώρας μας και για αυτό δεν θα μπορούσαμε να μην συζητήσουμε για αυτό, όπως επίσης και για πολλά ενδιαφέροντα θέματα, γύρω από τις Startups.

Nov 21, 202201:17:50
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ και η πηγή του Πληθωρισμού ft Νικόλαος Φίλιππας - Business Talks 77

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ και η πηγή του Πληθωρισμού ft Νικόλαος Φίλιππας - Business Talks 77

Στο Business Talks 77 είναι μαζί μας ο κύριος Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοιονομικών στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Hellenic Financial Literacy Institute με σκοπό την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στη χώρα μας και Συγγραφέα Ακαδημαϊκών και παιδικών Βιβλίων Χρηματοοικονομικών.

Μαζί του συζητάμε για το πολύ σημαντικό ζήτημα του Χρηματοοοικονομικού Αναλφαβητισμού, πως μπορεί να καλλιεργηθεί η οικονομική παιδεία στους πολίτες καθώς και σημαντικά οικονομικά ζητήματα τα οποία οι περισσότεροι αγνοούμε, όπως ποια είναι η πραγματική πηγή του Πληθωρισμού και ο ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών Παγκοσμίως.

Nov 14, 202252:46
Γίνε MASTER στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ft Νίκος Γιαννακόπουλος - Business Talks 76 Powered by M&V Business Consulting

Γίνε MASTER στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ft Νίκος Γιαννακόπουλος - Business Talks 76 Powered by M&V Business Consulting

Στο Business Talks 76, συζητάμε με τον Νίκο Γιαννακόπουλο, Public Speaking Coach στην εταιρεία theSPEAKERS, υποψήφιο Διδάκτωρ Μάρκετινγκ στο ΠΑΠΕΙ, συγγραφέα του  βιβλίου Αυτοβελτίωσης "Οι τρεις Αποτυχίες" και πρώην επικεφαλή του MBA's Society University of Piraeus.  

Η συζήτηση μαζι του δεν θα μπορούσε παρά να ειναι για πολλά και διαφορετικά θέματα που όμως όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε για τη σημασία που έχει η επικοινωνία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή, τι προβλήματα δημιουργεί η λάθος επικοινωνία και με ποιους τρόπους μπορούμε να την αλλάξουμε προς όφελος δικό μας αλλά και των άλλων.  

Πως μπορούν οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια κουλοτύρα επικοινωνίας; Πως πρέπει να μιλάμε στους συναδέλφους και τους εργαζόμενούς μας; Τι είναι τελικά η αποτυχία και πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε; Ποια η σημασία των κοινοτήτων και του εθελοντισμού; Σε αυτά και σε πολλά ακόμα έδωσε απαντηση ο εξαιρετικός Νίκος Γιαννακόπουλος!


Το επεισόδιο είναι μια χορηγία της Management & Valuation Business Consulting.

Η M&V Business Consulting αποτελεί εταιρεία συμβουλευτικής με εξειδίκευση στην οργάνωση και την ανάπτυξη  επιχειρήσεων και οργανισμών, σε φυσικό και ψηφιακό επίπεδο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε κάθε  τομέα-τμήμα με γνώμονα την τεχνογνωσία και την καινοτομία. 

Σχεδιάζοντας ένα εξατομικευμένο &  ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για κάθε επιχείρηση-οργανισμό βάσει των αναγκών του, χαράζουμε ενιαία  επιχειρηματική στρατηγική προσέγγιση βασισμένη σε πρακτικές και μεθόδους από διεθνώς εφαρμοσμένα  μοντέλα.   Η παραπάνω μεθοδολογία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας δίνει το  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την αποκωδικοποίηση των θεμάτων-προβλημάτων ενός οργανισμού επιχείρησης, καθώς και τη δυνατότητα επίλυσης πολυδιάστατων προβλημάτων.


Nov 07, 202246:22
Είναι το BLOCKCHAIN η εξέλιξη του Internet; ft Απόστολος Πάνος - Business Talks 75

Είναι το BLOCKCHAIN η εξέλιξη του Internet; ft Απόστολος Πάνος - Business Talks 75

Στο Business Talks 75, συζητάμε με τον Απόστολο Πάνο, υποψήφιο Διδάκτωρ στο ΠΑΔΑ στο Blockchain, συν-συγγραφέα του πρώτου βιβλίου Εκπαιδυτικής Ρομποτικής στα Ελληνικά και διοργανωτή του TedxAgioiAnargyroi.  

Η συζήτηση μαζί του δεν θα μπορούσε να μην είναι γύρω από το Blockchain, μια έννοια την οποία συναντάμε πλεόν όλο και συχνότερα. Με την εμπειρία του και τις ακαδημαϊκές του γνώσεις, μας εξηγεί με απλά λόγια τι είναι τελικά το Blockchain, τι ΔΕΝ είναι καθώς και όλο το πλήθος τον εφαρμογών που μπορεί να έχει στην καθημερινή μας ζωή αλλά και σε κλάδους της οικονομίας και των επιχειρήσεων.  

Επίσης, συζητάμε για την εκπαιδευτική ρομποτική, πως ο Απόστολος βοήθησε να φτιαχτεί ένα σχολείο ρομποτικής στην Αφρική αλλά και το έργο του μαζί με άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα. Τέλος, μας μιλάει για την διοργάνωση του πρώτου Tedx που διοργάνωσε ο ίδιος στους Αγίους Αναργύρους, τα οφέλη που έχει για την τοπική κοινότητα, αλλά και για το πως μπορέι ο καθένας να κάνει κάτι ανάλογο στον τόπο του.

Oct 31, 202244:07
Από το CYBERATTACK στη Μεγάλη ΕΞΑΓΟΡΑ ft Ελευθέριος Καραμπατσάκης (Carge) - Business Talks 74

Από το CYBERATTACK στη Μεγάλη ΕΞΑΓΟΡΑ ft Ελευθέριος Καραμπατσάκης (Carge) - Business Talks 74

Στο Business Talks 74, συζητάμε με τον Ελευθέριο Καραμπατσάκη, συνιδρυτή και Executive Board Member της Carge η οποία δημιουργήθηκε την εποχή του κορονοϊόυ και των Lockdowns και τη στιγμή που αναπτυσσόταν σε αγορές του εξωτερικού και πήγαιναν όλα τέλεια δέχτηκε ένα μεγάλο Cyberattack το οποίο θα μπορούσε να την καταστρέψει. Παρόλα αυτά, κατάφερε όχι μόνο να το αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλά λίγο καιρό αργότερα να εξαγοραστεί από τη ΔΕΗ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μας. Μια πραγματικά συγκλονιστική επιχειρηματική ιστορία από έναν άνθρωπο που μέσα σε μόλις 2 χρόνια έζησε σχεδόν τα πάντα!

Oct 24, 202201:11:32
Ο Ηλίας Πάνου που κλείνει MVP ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, μιλάει για SPORTS BUSINESS - Business Talks 73

Ο Ηλίας Πάνου που κλείνει MVP ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, μιλάει για SPORTS BUSINESS - Business Talks 73

Στο Business Talks 73, συζητάμε με τον Ηλία Πάνου, συνιδρυτή της UpGr8 με εξειδίκευση στο sports management και μάνατζερ των Antetokunbros (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας και Άλεξ Αντετοκούνμπο), του Βασίλη Σπανούλη, του Manolo (Εμανουήλ Καραλής), του Νίκου Παπαγγελή, και άλλων 200 αθλητών και παραθλητών.   Η εταιρία του ιδρύθηκε και εδραιώθηκε επί πανδημίας, δείχνοντας πως καμιά φορά τα εμπόδια μπορούν να γίνουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες.  Μαζι του μιλήσαμε για θέματα που δεν έχει πιάσει ποτέ κανείς, όπως η ψυχολογία των αθλητών, το Μάρκετινγκ στον Αθλητισμό και τις χορηγίες σε αθλητές και τη νοοτροπία των πρωταθλητών.  Μοιράζεται επίσης μαζί μας συγκινητικές ιστορίες από τους αθλητές του που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε και αποτελούν παράδειγμα για κάθε άνθρωπο.

Oct 17, 202201:32:57
ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ για Οικογενειακές Επιχειρήσεις ft Μαρίκα Λάμπρου - Business Talks 72

ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ για Οικογενειακές Επιχειρήσεις ft Μαρίκα Λάμπρου - Business Talks 72

Άκουσε ολόκληρη τη συζήτηση με την Μαρίκα Λάμπρου εδώ:

Website: https://businessrev.gr/podcast

Spotify: http://bit.ly/businesstalksSpotify

Apple Podcasts: http://bit.ly/businesstalksApple


GIVEAWAY

Άφησε ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο (με οτιδήποτε θέλεις να πεις) και αυτομάτως μπαίνεις στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα αντίτυπο του καταπλητκικού Βιβλίου της κ. Μαρίκας Λάμπρου "Μυστικά Επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις" από τις εκδόσεις Πατάκη! Η κλήρωση θα κλείσει την Δευτέρα 17/10 στις 12:00 και την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί ο νικητής.


Στο Business Talks 72,, συζητάμε με την σύμβουλο επιχειρήσεων, πρώην στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων και νυν συγγραφέα Μαρίκα Λάμπρου για τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.


00:00 Intro

02:04 Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

03:39 Έχουν μείνει πίσω οι οικογενειακές επιχειρήσεις;

04:30 Το πρόβλημα της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις

07:10 Οι αντιπαλότητες στις επιχειρήσεις

09:24 Το βιβλίο "Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις"

12:44 Οι δυσκολιες των παιδιών-κληρωνόμων των ιδρυτών

18:56 Ψηφιακός Μετασχηματισμός στις Επιχειρήσεις

20:44 Υπάρχει επιστοσύνη στη νέα γενιά;

26:33 Πολυεθνική vs Οικογενειακή Επιχείρηση

29:04 Γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν την ιστορία της επιχείρησης

30:02 Ποια είναι τα Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις

33:17 Η ταπεινή φιλοδοξία

35:03 GIVEAWAY🚀Δες τις υπηρεσίες Content Marketing του BR εδώ: https://www.bluerocket.gr/


💰 Κέρδισε μια ΔΩΡΕΑΝ μετοχή αξίας έως 600$ ανοίγοντας λογαριασμό στη Freedom24: https://bit.ly/DwreanMetoxi


🎙️ BusinessTalks Podcast:

YouTube: http://bit.ly/BusinessTalksPlaylist

Spotify: http://bit.ly/businesstalksSpotify

Apple Podcasts: http://bit.ly/businesstalksApple


📩Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας:

https://businessrev.gr/subscribe/


📚Βρες τον ορισμό Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ ψάχνεις στην On Line Εγκυκλοπαίδεια Επιχειρήσεων του businessrev.gr: https://bit.ly/3Cmkah5


💬 Μπες στο νέο μας Group στο Discord ΔΩΡΕΑΝ και έλα να κάνουμε την μεγαλύτερη επιχειρηματική παρέα στην Ελλάδα: https://bit.ly/DiscordKoinotita


🔥 Επισκέψου την ιστοσελίδα μας:

- https://businessrev.gr/


🎉 Κατέβασε την εφαρμογή μας (Android): 

- http://bit.ly/BusinessReviewApp


📲 Βρες μας στα Social Media:

- Facebook: http://bit.ly/facebookBusinessReview

- Instagram: http://bit.ly/instagramBusinessReview

- LinkedIn: http://bit.ly/linkedinBusinessReview

- TikTok: https://bit.ly/TikTokBusinessReview


Παρουσιαστές: Χάρης Αθανασίου, Άλεξ Απέργης, Δημήτρης Βλάμης

Σκηνοθεσία, Μοντάζ: Γιώργος Ζιάκανος

Oct 10, 202201:06:52
Ο Mikeius μιλάει για Big Business - Business Talks 71

Ο Mikeius μιλάει για Big Business - Business Talks 71

Στο Business Talks 71, το πρώτο Business Talks της 5ης σεζόν, συζητάμε με τον πασίγνωστο YouTuber Mikeius για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα όπως το YouTube, Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η οικονομική επιστήμη, τη δημιουργία περιεχομένου και το Marketing.

Oct 03, 202201:36:38
10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ με το ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ - Business Talks 70 [Season Final]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ με το ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ - Business Talks 70 [Season Final]

Πως ήταν οι πρώτοι 8 μήνες στα γραφεία μας, όπου τρέχαμε την επιχείρηση μας Full Time; Τι σημαντικά επιχειρηματικά μαθήματα, αλλά και μαθήματα ζωής πήραμε μέσα από αυτή την εμπειρία με τον δύσκολο τρόπο;  Στο τελευταίο επεισόδιο για την 4η σεζόν του Business Tlaks Podcast συζητάμε μεταξύ μας και μοιραζόμαστε μαζί σας πως κύλησε αυτή η σεζόν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας επεισόδια και τι έρχεται στη συνέχεια. Καλή Ακρόαση

Jul 11, 202240:48
ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ TIKTOK; ft Άννα Μπαλάν - BusinessTalks 69

ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ TIKTOK; ft Άννα Μπαλάν - BusinessTalks 69

Η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα για TikTokers και TikTok για επιχειρήσεις στην Ελλάδα: tiktokacademy.gr  Πώς μια εκ γενετής τυφλή κοπέλα κατάφερε μέσα σε μόλις 5 μήνες να αποκτήσει πάνω από 100.000 Followers στο TikTok από το μηδέν και έτσι να γίνει διάσημη TikToker και Influencer, κάνοντας πολλά όνειρά της πραγματικότητα;  Πως έκανε το TikTok επάγγελμα και πως μπορεί ο καθένας να βγάλει λεφτά από το TikTok; Γιατί το TikTok είναι το κορυφαίο Social Media αυτή τη στιγμή και είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις;  Η Άννα Μπαλάν βγάζει λεφτά από το TikTok στην Ελλάδα και στο Business Talks 69 θα μάθεις πώς να το κάνεις και εσύ! Καλή Ακρόαση!

Jul 04, 202243:40
Η επανάσταση στις αγορές σου! - ft. Finloup Business Talks 68

Η επανάσταση στις αγορές σου! - ft. Finloup Business Talks 68

Μπορείς να αγοράσεις κάτι τώρα και να το πληρώσεις στο μέλλον χωρίς τον παραμικρό τόκο ή προμήθεια; Γιατί δεν συμφέρουν οι πιστωτικές κάρτες, όμως συμφέρει η πίστωση; Πως λειτουργεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και πως αυτό μπορεί να αλλάξει μεσω της Finloup προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρηματιών/εμπόρων; Στο 68ο επεισόδιο του Business Talks, o Αντώνης Πρέντζας και ο Μάριος Νούτσος, συνιδρυτές της Startup Finloup μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες που αποκόμισαν δημιουργώντας τη δική τους Fintech Startup.

Jun 27, 202201:08:52
ΜΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ft Anna Chatzidaki - Business Talks 67

ΜΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ft Anna Chatzidaki - Business Talks 67

Πώς μια μαμά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να μπορεί να δουλεύει από το σπίτι, τις ώρες που θέλει και με τον τρόπου που θέλει, ώστε να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της; Η Άννα Χατζηδάκη ξεκίνησε την δική της επιχείρηση από το σπίτι και στο Business Talks 67 θα μάθεις πώς να το κάνεις και εσύ! Καλή Ακρόαση!

Jun 20, 202242:26
Η Επιχείρηση είναι Πολίτης; ft Leonidas Skerletopoulos - Business Talks 66

Η Επιχείρηση είναι Πολίτης; ft Leonidas Skerletopoulos - Business Talks 66

Τι είναι το κοινωνικό μάρκετινγκ και η κοινωνική επιχειρηματικότητα; Ποιες οι διαφορές τους με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τις ΜΚΟ.  

Πως μια επιεχείριση μπορεί να λειτουργεί ως πολίτης και να έχει κέρδος από αυτό;  

Στο 66ο επεισόδιο του Business Talks, ο κ. Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, διαχειριστής της θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότηας Light Hub και ειδκός το κοινωνικό μάρκετινγκ με θέση στο ΔΣ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Κοινωνικού Μάρκετινγκ μοιράστηκε μαζί μας γνώσεις, ενδιαφέρουσες ιστορίες και παραδείγματα εφαρμογής του κοινωνικού μάρκετινγκ και μας δημιούργησε και πολλούς θετικούς προβληματισμούς!

Jun 13, 202248:39
Από το ΜΑΝΧΑΤΑΝ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ft Θ. Σπηλιώτης - Business Talks 65

Από το ΜΑΝΧΑΤΑΝ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ft Θ. Σπηλιώτης - Business Talks 65

Από την Αθήνα στην Αμερική, βρέθηκε να σπουδάζει στην Νέα Υόρκη και να βρίσκει δουλειά σαν σερβιτόρος στο διασημοτέρο celebrity club της χώρας. Ξεκινάει να εργάζεται στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, γίνεται διευθυντής λίγο μετά τα 30 του, ερωτεύεται την κόρη του ιδιοκτήτη του ομίλου και ο ίδιος του προσφέρει την θέση του CEO και μετοχικό κεφάλαιο αξίας εκατομμυρίων! Πολλοί θα έλεγαν πως θα είχε την ιδανική ζωή, αλλά εκείνος τα αφήνει όλα πίσω, γυρίζει στην Ελλάδα και γίνεται μοναχός, όπου βρίσκεται στο Άγιο Όρος μέχρι και σήμερα! Αυτή η συκλονιστική ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και ο συγγραφέας Θοδωρής Σπηλιώτης που μίλησε μαζί του για να γράψει το νέο του βιβλίο "Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος" που βασίζεται στην ζωή του, είναι μαζί μας στο νέο BusinessTalks! Καλή Ακρόαση!

Jun 06, 202247:12
Κάνε ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ για να ΠΕΤΥΧΕΙΣ ft Aggelos Boronikolos - Business Talks 64

Κάνε ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ για να ΠΕΤΥΧΕΙΣ ft Aggelos Boronikolos - Business Talks 64

Θέλεις να διεκδηκίσεις την ζωή που ονειρεύεσαι; Ίσως το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σωστό "διάλειμμα". Στο νέο BusinessTalks, συζητάμε με τον Άγγελο Μπορονικολό, συγγραφέα του βιβλίου "ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ", πως η θεωρία των διαλειμμάτων είναι σχεδιασμένη για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου! Καλή Ακρόαση!

May 30, 202259:42
Μπορείς να βγάλεις λεφτά από το χρηματιστήριο; ft Freedom24 - BusinessTalks 63

Μπορείς να βγάλεις λεφτά από το χρηματιστήριο; ft Freedom24 - BusinessTalks 63

Μπορείς να βγάλεις λεφτά από το χρηματιστήριο; Τι συμβαίνει ιστορικά με τις αγορές; Γιατί οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τόσο πολύ τον θεσμό του χρηματιστηρίου σε σχέση με άλλες χώρες; Είναι σήμερα η πιο εύκολη περίοδος από ποτέ για αγορά μετοχών; Στο BusinessTalks 63 είχαμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο studio τον εκπρόσωπο της χρηματιστηριακής Freedom Finance στην Ελλάδα και να μοιραστεί μαζί μας πολύτιμες γνώσεις πολύ ενδιαφέροντα insights! Καλή Ακρόαση!

May 23, 202201:06:22
Ήρθε η Ώρα να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ; - Business Talks 62

Ήρθε η Ώρα να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ; - Business Talks 62

Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από την δουλειά σου; Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τις δουλειές τους για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, να αλλάξουν καριέρα, ή να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Στο νέο BusinessTalks συζητάμε για ένα από τα μεγαλύτερα εργασιακά debates της εποχής μας! Καλή Ακρόαση!

May 16, 202223:10
Πώς να Επενδύσεις σε STARTUP ft Δημήτρης Καλαβρός - Business Talks 61

Πώς να Επενδύσεις σε STARTUP ft Δημήτρης Καλαβρός - Business Talks 61

Τι είναι VC Fund;  Πως μπορεί κάποιος να επενδύσει σε Startups και πως μια Startup μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια και επενδυτές; Ο Δημήτρης Καλαβρός Co-Founder του Velocity VC και του Found.ation και Founder του TEDxAthens ήταν μαζί μας στο Business Talks 61 και κάναμε μια εξαιρετική κουβέντα γύρω από το Startup οικοσύστημα της χώρας μας! 

Καλή Ακρόαση!

May 09, 202255:46
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ft Κωνσταντίνος Κίντζιος - Business Talks 60

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ft Κωνσταντίνος Κίντζιος - Business Talks 60

Γιατί οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά; Τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην αγορά εργασίας; Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος από το REGENERATION ήταν μαζί μας στο Business Talks 60 και μας έδωσε 1 ώρα γεμάτη θετικούς προβληματισμούς, γνώση και μια αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια! Καλή Ακρόαση!

May 02, 202201:12:59
Πώς Φτάσαμε στον Πρώτο μας ΕΠΕΝΔΥΤΗ - Business Talks 59

Πώς Φτάσαμε στον Πρώτο μας ΕΠΕΝΔΥΤΗ - Business Talks 59

Πώς φτάσαμε στον πρώτο επενδυτή του Business Review Greece και τι μαθήματα πήραμε σε αυτή την διαδρομή; Στο νέο Business Talks μοιραζόμαστε άκρως πρακτικά μαθήματα και γνώσεις που πήραμε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, μιλώντας με επενδυτές και τελικά κάνοντας συμφωνία με την της KRS Group του Κωνσταντίνου Ράικου.

Apr 18, 202225:53
6ωρη Εργασία με Μισθό 8ώρου! ft Κ. Ράικος - Business Talks 58

6ωρη Εργασία με Μισθό 8ώρου! ft Κ. Ράικος - Business Talks 58

Στο νέο Business Talks, μιλήσαμε με τον ιδρυτή και CEO του λογιστικού ομίλου KRS, Κωνσταντίνο Ράικο, ο οποίος εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοντέλο της 6ωρης εργασίας με αμοιβές 8ώρου για το προσωπικό του! Πώς κατάφερε να ξεπεράσει ένα τεράστιο θέμα υγείας και να χτίσει μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κλάδο της; Επιπλέον, μιλήσαμε για το πώς ένας λογιστής μπορεί να βοηθήσει πρακτικά στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης, καθώς και για πολλά ακόμη θέματα.

Apr 11, 202201:16:17