Skip to main content
Spotify for Podcasters
By Miss Pluis

By Miss Pluis

By Dé podcast voor podcast creators

Dé podcast voor podcast creators! Wil jij meer uit je podcast halen? Luister dan zeker naar mijn podcast waarin ik tips deel zodat jij een professionele podcast gaat neerzetten én dat niet alleen.. Ik deel ook de fouten die ik heb gemaakt, zodat jij die niet ook meer hoeft te maken. ;)
Ik ben Marijke en met mijn onderneming BY MISS PLUIS help ik ondernemers met het maken van een podcast. Volg mij op Instagram voor meer tips en inspiratie voor jouw podcast @bymisspluis . Wil je met mijn samenwerken? Ga dan naar mijn website www.bymisspluis.nl.
HAPPY PODCASTING!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#1 Wie is Miss Pluis

By Miss Pluis Jun 12, 2022

00:00
20:39
S3E9 Zet je podcast op Youtube!
Nov 29, 202307:15
S3E8 Een update van Miss Pluis en uitleg over wat is een DAW
Nov 17, 202319:04
S3E7 Thuis je podcast opnemen als een pro
Nov 01, 202320:35
S3E6 De Blue Yeti microfoon: Mijn eerste indruk en test sessie
Oct 18, 202319:53
S3E5 Podcast starten? maar geen zin in gedoe
Oct 11, 202311:30
S3E4 Hoe je je podcast kunt hergebruiken voor social media en meer!
Oct 03, 202310:58
S3E3 Goed gereedschap is het halve werk

S3E3 Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk, toch? Weet je dat dit ook geldt bij het maken van een podcast aflevering? Als je meer aandacht besteed aan je opname dan kan dit veel tijd en geld besparen na de tijd, denk aan het edit werk.


Van een slechte opgenomen audio kan je geen pareltje van een aflevering maken. Ik zou het willen! maar zo werkt het niet, helaas.


Wanneer jij investeert in bijvoorbeeld een microfoon, een audio-interface, popfilter of een studioarm. Kan dit ervoor zorgen dat je al een nettere opname krijgt, waardoor de bewerking van je de aflevering minder tijd nodig heeft. Ik leg dit verder uit in de aflevering. Want al heb je goed apparatuur, je moet ook weten hoe je deze goed kan gebruiken.


Opname software die gratis zijn en jij zou kunnen gebruiken zijn Audaicty en Garageband (deze laaste is alleen op de Mac computers).


Goede apps voor je telefoon zijn: Auphonic en RodeReporter. Gratis te downloaden.


De software voor de Blye Yeti microfoon kan je hier downloaden: https://www.logitechg.com/en-us/innovation/g-hub.html


De microfoon die ik in deze aflevering heb gebruikt is de RØDE NT-USB mini (kijk vooral op Google voor een leuke aanbieding),met bijbehorend gratis software: https://rode.com/en/apps/rodeconnect


Heb je vragen aan mij, stuur dan een DM op Instagram @bymisspluis of laat een reactie achter bij deze podcast. Een mailtje mag natuurlijk ook, deze stuur je naar marijke@bymisspluis.nl


Wil je een podcast starten maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik heb een hele fijne downloader gemaakt, neem daarvoor hier een kijkje: https://subscribepage.io/RhfWknSep 27, 202317:11
S3E2 Achter de schermen: Mijn stappen na het opnemen van een podcast aflevering
Sep 20, 202315:01
S3 Bonus aflevering: Claim jouw podcast op Podimo!

S3 Bonus aflevering: Claim jouw podcast op Podimo!

In deze bonusaflevering heb ik een handige tip voor jou. Ken je het platform Podimo al? Podimo is nu ongeveer anderhalf jaar in Nederland en heeft al veel bekende podcast creators aan zich gebonden. Misschien volg je zelfs enkele van hen die voorheen op Spotify waren en nu exclusief op Podimo te beluisteren zijn.

Wat Podimo interessant maakt, is dat je als podcast maker geld kunt verdienen met je content als je je podcast exclusief op Podimo aanbiedt. Podimo biedt je de kans om je inspanningen te belonen. Zelfs als je je podcast al ergens anders host, kun je hem op Podimo claimen om extra statistieken te krijgen.

Zet deze stappen om je podcast op Podimo te claimen:

  • Ga naar Podimo.
  • Controleer of je podcast al op het platform staat.
  • Als dat zo is, claim hem dan via de link in de shownotes.
  • Vul je gegevens in, inclusief de RSS-feed van je podcast.
  • Bevestig je e-mailadres.
  • Je hebt nu toegang tot extra statistieken.


Als je een andere hosting hebt, zoals Springcast, staat je podcast waarschijnlijk nog niet op Podimo. Geen zorgen, je kunt hem nog steeds claimen met dezelfde link.


Hier kan jij je podcast op claimen: https://podimo.com/nl/podcasters


Waar wacht je nog op? Claim je podcast op Podimo en vergroot je luisterpubliek.


Heb je vragen over het maken van een podcast? Laat het me weten. Je mag een mail sturen naar marijke@bymisspluis.nl of stuur een DM op Instagram @bymisspluis


Extra note: Deze aflevering heb ik opgenomen met mijn dasspeld microfoon, de app Auphonic en mijn Iphone. Helaas kwam er veel ruis mee waardoor de ik de aflevering flink heb moeten bewerken.

Veel succes en happy podcasting! 🎧🚀


Liefs, Marijke


---- Disclaimer: Voor vragen m.b.t. Podimo neem dan vooral een kijkje op hun website. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele zaken die ik verkeerd heb benoemd met betrekking tot geld verdienen aan je podcast op Podimo.


Sep 15, 202311:22
S3E1 Terug van vakantie en terug de studio in! Seizoen 3 is begonnen.

S3E1 Terug van vakantie en terug de studio in! Seizoen 3 is begonnen.

Terug van vakantie en de start van een nieuw seizoen van mijn podcast! Met een kop (bijna) koude koffie neem ik deze aflevering op en de struggle was gelijk daar. Het opnemen van deze aflevering ging niet zonder slag of stoot (zeg je dat zo? :D).


Maar wat kan jij vandaag verwachten? In deze aflevering stel ik mezelf even kort voor, vertel ik over mijn vakantie, wat jij allemaal aan podcast tips mag verwachten in dit NIEUWE seizoen en wat ik allemaal van plan ben aan opleidingen en veranderingen in mijn aanbod.


Dit nieuwe seizoen is ook te beluisteren op YouTube en nieuw toegevoegd het platform Podimo! *trots*


Vergeet je vooral niet te abonneren op mijn podcast zodat jij geen aflevering mist. Er komen ontzettend veel waardevolle tips aan in dit seizoen.


Wil je met mij samenwerken? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Dit mag met een mailtje naar marijke@bymisspluis.nl, via een DM op Instagram @bymisspluis of plan een online koffiemoment met mij in via mijn website! De agenda staat weer open: www.bymisspluis.nl

Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe seizoen van By Miss Pluis en ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zijn als ik. En vergeet vooral niet om je koffie warm te houden terwijl je luistert.


Liefs, Marijke

Sep 13, 202336:52
#24 Podcast luistertips voor je vakantie! Mijn favorieten van afgelopen maanden op een rijtje

#24 Podcast luistertips voor je vakantie! Mijn favorieten van afgelopen maanden op een rijtje

In deze aflevering geen podcast tip voor jouw podcast maar podcast luistertips om je vakantie mee door te komen!


Ik deel van mijn favoriete podcasts van afgelopen half jaar maar ook podcast die ik in het verleden graag naar heb geluisterd. Van reis podcast naar een tikkeltje spirituele podcast, detective verhalen of podcast boordevol tips voor een goede planning. Liever lekker luisteren naar wat geouwehoer? Ook daar heb ik een leuke tip voor. Ik vind het zelf ook heerlijk om verschillende soorten podcast te luisteren aan de hand van in welke stemming ik ben.


Welke ga jij deze zomer luisteren?


De By Miss Pluis podcast start na de zomer met een nieuw seizoen! Abonneer je op mijn kanaal om altijd als eerste op de hoogte te zijn als er een nieuwe aflevering online staat. Of volg mij op Instagram voor meer podcast tips en de laatste nieuwtjes www.instagram.com/bymisspluis/


Mis jij een bepaalde aflevering, loop je ergens tegenaan met jouw podcast? Laat het mij weten. Dit mag met een mailtje naar marijke@bymisspluis.nl of via een DM op Instagram.

Aug 02, 202320:48
#23 Dé AI-tool om jouw podcast naar en hoger niveau te tillen!

#23 Dé AI-tool om jouw podcast naar en hoger niveau te tillen!

In deze aflevering ga ik jou alles vertellen over een nieuwe AI-tool (Artificial Intelligence) waar ik ontzettend fan van ben. Één die speciaal voor je podcast (&YouTube) is. Op deze manier ga jij op een snelle manier meer content halen uit je podcast afleveringen!

Ik vertel je alles wat deze tool te bieden heeft, wat het kan beteken voor jouw podcast. Wat het jou allemaal geeft!

Op Instagram laat ik zien hoe de website eruit ziet. Ga vooral naar deze gids waar je de reel kan vinden over CastMagic (en laat de magie zijn werk doen).

Wil je meer zien van CastMagic of heb je besloten om het ook te gaan gebruiken? Dan kan je via de link naar de website: https://www.castmagic.io/?via=marijke (Dit is een affiliate link! Mocht je besluiten om CastMagic te gaan gebruiken dan zou ik het enorm waarderen als je deze link gebruikt. Niks moet, alles mag! ;))


Heb je vragen aan mij over het maken van een podcast, bewerken van je podcast of het monteren van je podcast, of wat jij ook maar wilt weten met betrekking tot podcast maken! Stuur mij een DM op Instagram of neem contact met mij op via een mailtje. Deze mag naar marijke@bymisspluis.nl.


Jul 12, 202323:03
#22 Podcast statistieken: Waardevolle informatie die jouw podcast tot een succes maken
Jul 06, 202316:15
#21 Mijn reis in het online ondernemen. Waarom ik langer onderweg ben!
Jun 28, 202320:49
#20 Hoe maak je overzichtelijk mappen aan voor je podcast op je computer, zorg voor structuur zodat jij nooit een aflevering kwijt bent!
Jun 21, 202310:21
#19 Podcast reflection: 1 jaar podcast avontuur, lessen en uitdagingen

#19 Podcast reflection: 1 jaar podcast avontuur, lessen en uitdagingen

YAY! Hier is dan mijn reflectie op 1 jaar podcast maken. Van het moment dat ik nog geen podcast maakte maar wel de vraag kreeg of ik ook een eigen podcast had tot nu! Wat is er allemaal gebeurd, wat heb ik in dit jaar gedaan, verandert en hoe ben ik nog beter geworden als podcast manager!


Met vallen en opstaan leer je het meeste, ook ik! Ik heb onwijs veel geleerd, zou sommige dingen nu zeker anders aanpakken. Maar dat is helemaal prima. Sinds kort promoot ik mijn podcast ook op TikTok en YouTube. Ook wil ik mijn podcast afleveringen vaker op YouTube zetten aan de hand van een audiogram. Wil jij dit nu ook? Ik heb er en gratis e-book over gemaakt, deze kan je hier downloaden: https://subscribepage.io/jouw-podcast-op-youtube


Natuurlijk hoort bij 1 jaar podcast maken ook een leuke aanbieding! Wil je hier gebruik van maken stuur mij dan een e-mail naar marijke@bymisspluis.nl of een DM op Instagram @bymisspluis Deze aanbieding is geldig t/m zondag 18 juni 2023.


En de nieuwe tip die ik afgelopen week kreeg om mijn microfoon wat schuin neer te zetten (denk aan een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van je mond) is een super goede tip. Heb jij ook de harde S, P en F (plofklanken) pas dit dan zeker eens toe. Ga het proberen!


Ondertussen ben ik druk bezig met het ontwikkelen van de cursus Audacity. Met deze cursus leer jij editen in het programma Audacity, het programma wat ik al meer dan 1,5 gebruik voor het bewerken van audio. Ik wil ontzettend graag mijn kennis aan jou doorgeven zodat jij je eigen podcast editor wordt. Hoe leuk is dat! Maar om de cursus zo goed mogelijk te ontwikkelen voor jou, zou je mij enorm helpen als je de vraag bij deze aflevering zou willen beantwoorden. Ik weet beter waar jij tegen aanloopt en kan ik de cursus nog completer maken. Wil jij mij helpen? Alvast bedankt.
Jun 14, 202333:17
#18 Maak altijd gelijk een back-up van je podcast opname! Maak niet dezelfde fout als ik
Jun 12, 202310:38
#17 Vanaf nu ga jij een koptelefoon gebruiken tijdens het opnemen van je podcast
Jun 07, 202313:43
#16 Waarom een trailer voor je podcast
May 31, 202310:35
#15 Mijn droomleven waar maken - in gesprek met Noortje
May 24, 202357:50
#14 Hoe doe ik dat toch? Een podcast opnemen

#14 Hoe doe ik dat toch? Een podcast opnemen

Een nieuwe aflevering waarin ik je toch een soort van 'kijkje achter de schermen geef'! Hoe neem ik een podcast op. Wat gebruik ik als ik opneem met mijn telefoon versus als ik de aflevering opneem op de computer. Waarom houd ik altijd 10 seconden 'stil' op mijn audio track voordat ik begin met praten. Wat moet je doen als je, net als mij, veel met je handen praat. Maar ook hoe edit ik een aflevering, waar moet je op letten, wat is belangrijk.


In deze aflevering heb ik het over de app 'Auphonic' die gratis te downloaden is in de app store en vertel ik over mijn favoriete software die op de website van RØDE gratis te downloaden is, als je een microfoon van dit merk hebt.

Ik ben zelf erg enthousiast over de producten van RØDE. Ik heb ondertussen een microfoon en koptelefoon van dit merk en ook nog wel wat apparatuur en gadgets op mijn verlanglijstje staan. ;) Wil je meer lezen over de microfoon? Ik heb er een blog over geschreven, deze kan je hier lezen: https://www.bymisspluis.nl/een-microfoon-voor-mijn-podcast/ Het filmpje over de software staat nog niet op mijn YouTube kanaal, zodra deze beschikbaar komt hier de link of volg mij vast op YouTube zodat jij hem sowieso niet mist: https://www.youtube.com/channel/UCcBgNU_BmsmXWbqB8tMoIiA


Wil je meer podcast tips volg mij dan op Instagram https://www.instagram.com/bymisspluis/ of YouTube.


Wil jij een podcast starten maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan een kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl of stuur een e-mail naar marijke@bymisspluis.nl


May 17, 202319:28
#13 Een nieuw microfoon & waarom jij ook een microfoon zou moeten gebruiken bij het opnemen van een podcast

#13 Een nieuw microfoon & waarom jij ook een microfoon zou moeten gebruiken bij het opnemen van een podcast

In deze aflevering vertel ik je meer over mijn nieuwe dasspeld microfoon die ik laatst heb gekocht voor het opnemen van mijn podcast. Wanneer je een podcast opneemt is het heel belangrijk dat jouw verhaal ook echt overkomt, daarom raad ik aan om een microfoon te gebruiken. Op deze manier krijg jij een mooie audio opname en kan het je daarnaast ook tijd schelen tijdens het editen.


De microfoon waar ik ontzettend fan van ben is de USB NT-PRo mini van het merk RODE. Sinds vorig jaar heb ik deze in bezit en ik kan je vertellen dat ik er ontzettend veel plezier van heb. Ik moest daarom ook wel even wennen aan mijn nieuwe dasspeld microfoon (ook wel clip on microfoon genoemd) die ik bij deze opname heb gebruikt. Het voordeel is dat ik deze microfoon makkelijk aan mijn telefoon koppelen en ik niet teveel mee hoef te nemen als ik een podcast wil opnemen tijdens mijn vakantie en reizen. Het nadeel? de ruis die deze microfoon opneemt. Echt verschrikkelijk, als je mij een beetje kent dan weet je dat ik echt allergisch ben voor ruis in audio. In de aflevering heb ik een stukje laten zitten als voorbeeld voor jou. Zodat jij duidelijk hoort wat ik bedoel en wat deze microfoon mee neemt.

Verder geef ik je nog een aantal tips die jij zou moeten doen als podcast maker. Ik dwaalde tijdens de opname een beetje af maar ik vind het belangrijk om dit met je te delen.

De dasspeld microfoon waar ik het over heb is deze: https://www.bol.com/nl/nl/p/boya-clip-on-lavalier-microfoon-by-m2-voor-ios/9200000123532647/?s2a=

De app die beter werkt om je podcast mee op te nemen dan de dictafoon app is Auphonic! Een gratis app die te vinden is in de app store.


Meer podcast nodig? Volg mij dan op Instagram www.instagram.com/bymisspluis/ Heb je vragen over het maken van een podcast of wil je met mij samenwerken, stuur mij dan een e-mail. Dat mag naar marijke@bymisspluis.nl

May 04, 202311:08
#12 Waarom YouTube een prima platform is voor jouw podcast

#12 Waarom YouTube een prima platform is voor jouw podcast

Ik ben al lange tijd fan van YouTube! Ik gebruik het vaak als zoekmachine, voor reviews van producten, om dingen te leren maar ook voor ontspanning sneup ik wel op YouTube rond.

Sinds kort heb ik mijn eigen YouTube kanaal. Zo leuk! Ik gebruik hem nu vooral om jou te laten zien hoe jij jouw podcast op YouTube zou kunnen zetten. Want podcasten en YouTube gaat echt heel goed samen. Ik ben hier eerder dit jaar even flink ingedoken en heb er een GRATIS e-book over gemaakt. Waarom is het een fijn platform, de voordelen van YouTube (maar ik sla ook zeker de nadelen niet over) en nog wat fijne tips hoe jij je bestaande audio podcast op YouTube kan krijgen. Met dit e-book wil ik jou op weg helpen, zodat jij voor jezelf een goede keuze kan maken om je podcast hier ook te gaan verspreiden.

Wil je hier meer over weten dan kan je mijn e-book hier downloaden: https://subscribepage.io/jouw-podcast-op-youtube

Inspiratie nodig en wil je even bij mij gluren dan kan dat natuurlijk op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/@bymisspluis

Eerder was ik al te gast in de podcast van Andrea Vasterman die haar podcast ook op YouTube heeft staan & sinds kort help ik ook Jessica van JessWorks om haar podcast op YouTube te gaan zetten. Dus neem ook zeker even een kijkje bij deze twee dames hoe zij het aanpakken.


Wil je meer podcast tips? Volg mij dan op Instagram, @BYMISSPLUIS en vergeet je niet te abonneren op mijn podcast. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte wanneer er weer een nieuwe aflevering online staat. Wil je met mij samenwerken of heb je podcast vragen? stuur mij dan een mailtje, dat mag naar marijke@bymisspluis.nlApr 26, 202314:39
#11 Format en Structuur voor je podcast
Apr 12, 202314:22
#10 Jouw podcast lancering! Hoe jij het beter kan doen dan hoe ik het heb aangepakt
Apr 05, 202312:56
#9 Durf te veranderen! In gesprek met Andrea Vasterman over DE verandering in mijn leven
Mar 29, 202319:43
#8 Vijf redenen waarom luisteraars een podcast aflevering uitzetten
Mar 22, 202319:60
#7 Het promoten van jouw podcast met een audiogram op social media

#7 Het promoten van jouw podcast met een audiogram op social media

Ken jij die leuke bewegende staafjes of stipjes in een social media afbeeldingen waarbij een fragment is gebruikt uit een podcast aflevering? Dat heet een audiogram. Helemaal hip om te gebruiken voor het promoten voor jouw podcast. Nog leuker als je 1 fragment op meerdere kanalen kan gebruiken voor het promoten. In deze aflevering vertel ik je er meer over. 


Ik vertel over Headliner. Een website die ik zelf graag gebruik voor het maken van audiogrammen. Wil jij liever ondertiteling, gebruik dan de app CapCut. Ook zijn deze apps prima met elkaar te combineren. Ga ermee aan de slag! Maak mooie opvallende posts voor het promoten van jouw podcast. 

https://headliner.app/


Hulp nodig? Dan weet je mij te vinden op Instagram als @bymisspluis. Mailen mag ook, dat kan naar marijke@bymisspluis.nl. 

Mar 01, 202306:35
#6 oh oh Den Haag! Deze week een aflevering met een persoonlijke tintje, ik vertel waarom wij deze week aan House Sitting doen
Feb 25, 202309:49
#5 Twee audiosporen voor je podcast. Waarom je dit zou moeten doen en ik deel tips hoe je dit kan doen zonder apparatuur
Feb 22, 202313:22
#4 Opnemen, bewerken en uploaden van jouw podcast, 3 gratis tools die jij hiervoor kan gebruiken

#4 Opnemen, bewerken en uploaden van jouw podcast, 3 gratis tools die jij hiervoor kan gebruiken

In deze aflevering vertel ik je over drie gratis tools die jij kan gebruiken voor het opnemen, bewerken en uploaden van jouw podcast. 


Toen ik startte met mijn eigen podcast, in juni van 2022 gebruikte ik al deze tools en heb heel makkelijk en goedkoop mijn eigen podcast online gekregen. Dit kan jij ook! In deze aflevering vertel ik over deze (online) tools maar ik geef ook een aantal tips als je samen een podcast op op wilt gaan nemen. 


Want samen een podcast opnemen kan heel gemakkelijk in Zoom en de app van Anchor, hier heb je niet perse apparatuur voor nodig. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn als je maar weet wat je allemaal kan gebruiken om een podcast op te nemen en welke instellingen je moet hebben voor de tools. Op mijn Instagram @bymisspluis heb ik een folder aan gemaakt met handige podcast tips die ik heb gedeeld op mijn feed. In deze map staan ook posts met uitleg over hoe jij samen een podcast kan opnemen in Anchor en welke instelling handig is in Zoom. Klik hier om naar deze folder te gaan. 


 Andere tools die ik noem in deze aflevering zijn Audacity, Garageband en Auphonic. Benieuwd welke jij gaat gebruiken. Laat je mij dat weten? Dat kan via een DM op Instagram of via een mail naar marijke@bymisspluis.nl. 


Ik weet dat dit best een pittige aflevering is als je nog niet helemaal thuis bent in de podcast wereld. Voor vragen over deze aflevering weet je mij te vinden. ;) 


Wil je met mij samenwerken aan jou podcast neem dan een kijkje op mijn website of stuur mij een mail met wat jij nodig hebt voor jouw podcast. Als podcast manager ondersteun ik je graag bij je podcast, ik weet hoeveel tijd erin gaat zitten om een goede podcast aflevering te maken. Tijd die jij veel liever aan andere belangrijke dingen besteed binnen jouw business. 


Ow ja en voordat ik het vergeet! het grappige filmpje waar ik het over heb aan het einde van de aflevering kan je hier vinden https://www.youtube.com/watch?v=06awT8w0_PU Wist jij dat podcasten al bestond sinds 2004?


Feb 15, 202320:41
#3 HET antwoord op de vraag "wat is de ideale lengte van een podcast aflevering"?
Feb 08, 202308:00
#2 Geld verdienen met je podcast, hoe dan?

#2 Geld verdienen met je podcast, hoe dan?

In de aflevering van vandaag deel ik een aantal ideeën met je waardoor jij geld kan verdienen met je podcast. Denk hierbij niet alleen aan advertenties en sponsors maar ook aan donaties of een abonnementsvorm op je podcast. Heb je er ook al eens over nagedacht om je podcast op Podimo te zetten? Het platform Podimo is sinds 2022 in Nederland en luisteraars kunnen een abonnement nemen op Podimo. Deze bron van inkomen deelt Podimo met de podcast makers, jij dus. Best een interessante optie. Vind je niet?  


Daarnaast deel ik nog een aantal tips waar jij aan zou kunnen denken om geld te verdienen met je podcast en HOE je dit zou kunnen toepassen, dit doe ik  aan de hand van een aantal voorbeelden. Soms is het echt makkelijker dan je denkt. 


In deze aflevering verwijs ik ook naar een aantal websites en Instagram accounts. Hieronder zet ik alle linkjes naar deze websites. Neem er zeker een kijkje als je denk dat deze vorm van inkomen iets voor jou zou kunnen zijn. 


https://www.fooienpod.com of ga naar hun Instagram account @fooienpod

https://www.whydonate.com

https://www.patreon.com/nl-NL/c/podcasts

https://podimo.com/nl


Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw podcast? Neem dan een kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl of stuur een e-mail naar marijke@bymisspluis.nl. Daarnaast kun jij mij ook vinden op Instagram @bymisspluis voor nog meer podcast tips en een kijkje achter de schermen hoe het er bij mij aan toe gaat. Daarnaast vind ik het altijd leuk om te weten wie mijn luisteraar is. Dus heb je wat aan een tip uit een aflevering gehad, vergeet mij dan niet een DM te sturen! Feb 03, 202314:41
#1 Ben jij een podcast maker? Luister dan zeker deze aflevering

#1 Ben jij een podcast maker? Luister dan zeker deze aflevering

In dit nieuwe seizoen van By Miss Pluis, DE podcast voor podcast creators, vertel ik jou waarom en wat er gaat veranderen in mijn podcast. Ik vind het onwijs leuk dat er nog steeds veel podcasts bij komen maar helaas merk ik ook dat veel ondernemers ervaren hoeveel tijd het kost om een goede podcast online te zetten. Een goede podcast is niet alleen een sterk verhaal. Er hang ook echt veel af van de kwaliteit van je audio, je lancering en de shownotes als jij wilt groeien met je podcast. 


Wist je dat veel mensen een podcast afzetten als het niet fijn is om naar te luisteren? Als er veel irritante geluiden inzitten, een ruis, of als je intro niet goed is afgesteld qua geluid op de aflevering. De kans is zelfs aanwezig dat luisteraars niet weer een aflevering van je aanzetten. Dat zou toch ontzettend jammer zijn! Ik ben trouwens zo iemand, misschien komt het door wat ik doe in mijn onderneming. 


En wat doe ik dan precies? Nou, ik ben podcast manager. Voor podcast vragen en/of hulp mag je mij altijd benaderen. Ik ben deze podcasts gestart om te ervaren hoe het is om een eigen podcast te hebben en waar je allemaal tegenaan kunt lopen. In dit nieuwe seizoen ga ik verder om mijn kennis en ervaring, die ik afgelopen anderhalf jaar heb opgedaan, met jou te delen. Ik geef je tips zodat jij een professionele podcast kan gaan neerzetten maar ik zal ook zeker mijn fouten met je delen, zodat jij deze niet hoeft te maken. 


Zo ga jij ALLES uit je podcast halen. 


Wil je geen aflevering missen, abonneer je dan op mijn podcast. Ook zou je mij ontzettend helpen als je mijn podcast wilt beoordelen, op deze manier kan ik namelijk nog meer mensen bereiken. 


Kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw podcast? Neem dan een kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl of stuur een e-mail naar marijke@bymisspluis.nl. Daarnaast kun je mij ook vinden op Instagram https://www.instagram.com/bymisspluis voor nog meer podcast tips en een kijkje achter de schermen hoe het er bij mij aan toe gaat. Daarnaast vind ik het altijd leuk om te weten wie mijn luisteraar is. Dus heb je wat aan een tip uit een aflevering gehad, vergeet mij dan niet een DM te sturen!

Feb 01, 202315:25
By Miss Pluis Podcast

By Miss Pluis Podcast

By Miss Pluis, de podcast voor podcast creators 

Jan 15, 202302:20
#24 Kerstspecial: Hoe is het mij bevallen om 24 dagen lang elke dag een podcast online te zetten

#24 Kerstspecial: Hoe is het mij bevallen om 24 dagen lang elke dag een podcast online te zetten

Adventskalender! In 24 aflevering gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


De aller laatste aflevering van de adventskalender! Woehoe!! Ik heb het gered, ik heb 24 dagen achter elkaar elke dag een podcast online gezet. Wat heeft mij dit gebracht en geleerd? Ik vertel je er alles over in deze aflevering.  Luister je mee! 


Ik ben ook erg benieuwd of jij alle 24 afleveringen hebt geluisterd en wat je ervan vond. Laat je het mij weten? Je mag mij altijd een mailtje sturen, dit kan naar marijke@bymispluis.nl of stuur mij en DM op Instagram www.instagram.com/bymisspluis/ 

Dec 24, 202209:53
#23 Kerstspecial: Een thema of woord voor 2023!

#23 Kerstspecial: Een thema of woord voor 2023!

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk 9met slagroom natuurlijk). 


Deze aflevering heb ik opnieuw opgenomen, ook ik maak wel eens fouten of wordt toch nog geïnspireerd door iets wat er gebeurd in mijn omgeving of op social media. Ook in dit geval. Het ging over goede voornemens op social media, iets waar ik zelf liever ook niet aan doe. Ik hoef niet perse op 1 januari met iets nieuws te beginnen omdat het 1 januari is maar wat ik wel al jaren deed was een woord geven aan het nieuwe jaar. Een woord wat in dat jaar centraal ging staan voor mij. Als extra toevoeging schreef ik het nog wat verder uit. Zo was "slow living" voor mij het woord voor 2020, in mijn journal schreef ik dan hoe ik slow living wou toepassen in dat jaar en wat ik voor mezelf bedoelde met slow living. 

En nu kwam dit weer op mijn pad, alleen noemde iemand het een Thema voor dat jaar. Wat een geweldig idee! Zo ga ik een thema/woord neerzetten voor By Miss Pluis maar ook voor mijn persoonlijke leven. 


Heb ik jou geïnspireerd om dit ook te doen? Of deed je dit al? Zo ja, wat is jouw woord voor 2023? Mocht je hierover willen verder kletsen dan vind ik het ontzettend leuk om van jou te horen, stuur je mij een berichtje op Instagram? Je kan mij vinden als @bymisspluis. 

Dec 23, 202207:50
#22 Kerstspecial: Doelen bespreken voor de volgende stappen voor ons droomleven

#22 Kerstspecial: Doelen bespreken voor de volgende stappen voor ons droomleven

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurijk). 


Nog maar een paar dagen tot kerst en dan gaan mijn man en ik er eens voor zitten wat nu de volgende stappen zijn naar ons droomleven. Waar staan we nu, wat willen we gaan doen in 2023 en op welke doelen voor ons droomleven plakken we welke datum! Super veel zin in. Want hierdoor komt het natuurlijk weer een stapje dichterbij. 

Dat wij niet zo snel gaan weten we en dat vinden we jammer maar we doen het wel helemaal op onze manier. Dat voelt goed! Zo blijven we dicht bij onszelf. 


Ben jij ook je droomleven vorm aan het geven? Wil je hier verder over kletsen? stuur mij dan een DM op Instagram, het lijk mij ontzettend leuk om met jou in contact te komen. Je kan mij vinden als @bymisspluis. 

Dec 22, 202209:38
#21 Kerstspecial: Een dag in de onderneming van Miss Pluis

#21 Kerstspecial: Een dag in de onderneming van Miss Pluis

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk).

Vandaag vertel je alles over hoe mijn dag er vaak uit ziet. Aangezien ik geen ochtend mens ben kan ik je al wel verklappen dat ik voor negen uur vaak GEEN afspraken plan, dit doe ik dus heel bewust. In de ochtend neem ik vaak een moment voor mezelf, voordat ik hard aan het werk ga. Benieuwd hoe ik dat moment op de dag gebruik, luister dan de hele aflevering. 

Vragen over deze aflevering? stuur mij een DM via Instagram, dat mag naar @bymisspluis of stuur een e-mail naar marijke@bymisspluis.nl. Ik vind het leuk om te weten wie je bent en kom graag met je in contact. 

Samenwerken met Miss Pluis? Dat kan, neem en kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl

Dec 21, 202211:46
#20 Kerstspecial: Waarom ik ben gestart met de opleiding Online Marketing!

#20 Kerstspecial: Waarom ik ben gestart met de opleiding Online Marketing!

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk).

In deze aflevering vertel ik je over waarom ik ben gestart met de opleiding online marketing! Waarom ik dit nodig heb en het mij nu al heeft geholpen. Voor 2023 heb ik mijn doelen al opgeschreven en ben ik bezig mijn doelen SMART te maken. In 2022 heb ik ontzettend veel geleerd maar door te weinig doelen te stellen heb ik mezelf misschien net iets tekort gedaan. Ik voel dat 2023 mijn jaar gaat worden! Ik heb er zin in. 


Vragen over deze aflevering of wil je met mij verder kletsen voor wat By Miss Pluis voor jou kan betekenen. Stuur mij dan een DM op Instagram @bymisspluis of neem een kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl.

Dec 20, 202208:14
#19 Kerstspecial: Hoe zien onze kerstdagen er dit jaar uit

#19 Kerstspecial: Hoe zien onze kerstdagen er dit jaar uit

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


Nog echt maar een paar dagen tot kerst! Het gaat nu zo snel. De familie bezoekjes zijn gepland, ik heb er onwijs veel zin in. Wie weet verandert er nog iets aan onze planning, want we hebben 1 kerstdag lekker voor ons zelf. All You Need is Love staat sowieso op mijn lijstje en ga ik zeker weten kijken, dat hoort er helemaal bij. Wat ga jij doen deze kerstdagen? 


Veel luisterplezier!  


Dec 19, 202207:55
#18 Kerstspecial: Leuke en foute kersthits en dan gelijk de software testen van mijn microfoon
Dec 18, 202217:54
#17 Kerstspecial: Gourmetten met kerst, de kersttraditie van heel veel Nederlanders!

#17 Kerstspecial: Gourmetten met kerst, de kersttraditie van heel veel Nederlanders!

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


Vandaag ben ik erg benieuwd of jij in het team gourmetten zit, of dat jij iets anders doet met eten tijdens de feestdagen. Let me know! Volgens mij is gourmetten namelijk wel 1 van DE kersttradities van veel Nederlanders. We zijn er allemaal mee opgegroeid (ik in iig) dat gourmetten en kerst bijna in 1 zin hoort. haha.. Sinds ik vegetarisch eet (en eigenlijk lang daarvoor ook al) vind ik er niet zoveel meer aan. Ik was ook altijd erg blij als het niet bij thuis hoefde... die geur die dagen nog dagen in huis hangt. Sla mij maar over! Ga dit jaar bij jou het gourmetstel op tafel? 

Dec 17, 202205:14
#16 Kerstspecial: Waarom krijgt een rommelmarkt de naam kerstmarkt als deze in december is?

#16 Kerstspecial: Waarom krijgt een rommelmarkt de naam kerstmarkt als deze in december is?

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


In deze korte aflevering vertel ik je over mijn kerstmarkt ervaring in Leeuwarden. In mijn ogen bestaat een kerstmarkt uit alleen maar kerstspulletjes tot het je neus uit komt! De kerstmarken is Duitsland vind ik een feestje, kerst kerst kerst!!! Gluhwein, kerststalletjes, gezelligheid, mooie verlichting, moet ik nog even doorgaan! Een rommelmarkt is GEEN kerstmarkt, ook al is deze rommelmarkt in december. haha.. 


Vond je deze aflevering leuk? Deel hem dan op jouw social media, vergeet mij dan vooral niet te taggen @bymisspluis. Weet jij nog een leuke kerstmarkt die echt de moeite waard is, laat mij dit dan weten! :D Alvast bedankt. 

Dec 16, 202206:52
#15 Kerstspecial: Hoe nam ik mijn podcast in het begin op en hoe doe ik dat nu! Ik vertel je er alles over!

#15 Kerstspecial: Hoe nam ik mijn podcast in het begin op en hoe doe ik dat nu! Ik vertel je er alles over!

Adventskalender! In 24 aflevering gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


In deze aflevering vertel ik over HOE ik mijn eerste podcast afleveringen heb opgenomen, welke app ik daarvoor heb gebruikt. Welke app ik onderweg nog meer ben tegen gekomen en goed is bevallen. Tot wat ik nu gebruik om mijn podcast op te nemen. Daarnaast bewerk ik mijn afleveringen altijd nog in het programma Audacity. 


Ik deze podcast verwijs ik naar mijn blog over de microfoon die ik heb aangeschaft voor mijn podcast, de blog kan je hier lezen mocht je daar ook meer over willen weten. Ik gebruik de microfoon nu een maand en ben ontzettend enthousiast. De podcast die op 18 december online komt (dus #18 van deze kerstspecial reeks) probeer ik ook iets super leuks met de software die je gratis kan downloaden bij deze microfoon. Zeker het luisteren waard, al zeg ik het zelf. 


Heb je nog vragen of wil je met mij samenwerken neem dan een kijken op mijn website www.bymisspluis.nl of volg bij op Instagram www.instagram.com/bymisspluis 

Dec 15, 202215:27
#14 Kerstspecial: Mijn haat, liefde verhouding met Instagram (social media)

#14 Kerstspecial: Mijn haat, liefde verhouding met Instagram (social media)

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


In deze speciale aflevering heb ik het over Instagram, mijn favoriete social media kanaal die mij ook af en toe onzeker kan maken. Ook heb ik wel eens het idee dat mensen soms denken dat ze hier dus alles maar mogen sturen en zeggen middels een DM. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het erg leuk om met mensen in contact te komen. Te praten over bepaalde onderwerpen. of hier discussies over voeren. Soms kan een andermans blik op iets echt heel verfrissend werken. Maar op een ongevraagde mening die kwetsend kan zijn zit ik niet te wachten, wie wel eigenlijk. 


Wil je meer van mij weten of met mij samenwerken neem dan een kijkje op mijn Instagram @bymisspluis. Of ga naar mijn website  www.bymisspluis.nl Vind je dat meer mensen deze aflevering moeten luisteren? deel hem dan op jouw social media, vergeet mij niet te taggen! Hierdoor zie ik wie er naar mijn podcast luistert (wat ik ontzettend leuk vind). 

Dec 14, 202212:48
#13 Kerstspecial: Waarom ik ben gestart met een podcast dit jaar!

#13 Kerstspecial: Waarom ik ben gestart met een podcast dit jaar!

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurijk).


In deze aflevering vertel ik over alle belemmerende gedachtes die ik had om vooral GEEN podcast te starten. Ik weet als geen ander waar jij, als startende podcast maker, tegenaan kan lopen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken heb ik ook een onwijs leuke aanbieding op mijn website staan. Maar let op! Deze aanbieding is geldig tot eind dit jaar! Wil jij 2023 ingaan met een eigen podcast, neem dan gauw contact met mij op. Neem een kijkje op mijn website www.bymisspluis.nl of stuur een mail naar marijke@bymisspluis.nl.

Let's do this!  

Dec 13, 202211:40
#12 Kerstspecial: Hebben wij een nieuwe kersttraditie?

#12 Kerstspecial: Hebben wij een nieuwe kersttraditie?

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurijk). 


Hebben wij een nieuwe kersttraditie? Een van de leukste dagen van het jaar vinden wij toch wel 'Happy Ugly Christmas Sweater Day'. Trek je lelijkste kersttrui aan. Of iig ik houd ervan.. vooral bij anderen. haha.. hoe gekker hoe beter! Mijn man kwam voor dit jaar met een briljant idee.. in de aflevering vertel ik je er alles over! Een nieuwe kersttraditie is geboren, denk ik. Hoop ik iig! De voorpret alleen is al leuk. Heb jij ook een kersttraditie? 


Vond je deze aflevering leuk? Dan zou je mij ontzettend helpen als je hem deelt op jouw social media, of laat een review achter! Will je mij verder kletsen over deze aflevering, dat kan! Stuur bij een berichtje op Instagram, je kan mij vinden als @bymisspluis. Mail je liever, dat mag naar marijke@bymisspluis.nl. 

Dec 12, 202206:27
#11 Kerstspecial: Investeringen die ik heb gedaan voor By Miss Pluis

#11 Kerstspecial: Investeringen die ik heb gedaan voor By Miss Pluis

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 


In deze afleveringen gaan we het eens niet hebben over kerst. Ik vertel welke investeringen ik dit jaar heb gedaan aan mijn bedrijf. Denk aan een business coach, netwerk borrels en live dagen maar ook de investering voor mijn podcast en gifjes aanbod wat ik heb. 


Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een podcast online komt vergeet dan niet om te abonneren of volg mij op Instagram @bymisspluis. Wil je met mij samenwerken of weten wat mijn aanbod is. Neem dan een kijkje op www.bymisspluis.nl

Dec 11, 202209:23
#10 Kerstspecial: Kerstdiner op het strand!

#10 Kerstspecial: Kerstdiner op het strand!

Adventskalender! In 24 afleveringen gaan we aftellen naar kerst. Leuke korte podcast afleveringen voor bij een bakje koffie, thee of warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk). 

In de aflevering neem ik je mee naar hoe wij vorig jaar kerst hebben gevierd, bij 35 graden op het mooie Phuket. Het kerstdiner op het strand, in mijn zomerjurkje en slippers. Wie wil dat nu niet? Of het nu  het echt ultieme kerstgevoel geeft, nee! Ik denk het niet maar dat vind ik helemaal niet erg! We hebben een super leuke avond gehad, eentje die we niet snel gaan vergeten. 

Vind je het leuk om hier nog over verder te kletsen, stuur mij dan een DM op Instagram @bymisspluis. Mail je liever? Ook helemaal goed, dat mag naar marijke@bymisspluis.nl. 

Dec 10, 202210:46