Skip to main content
Spotify for Podcasters
Carin Spreekt Met...

Carin Spreekt Met...

By Carin Tiggeloven

Ben je ook nieuwsgierig naar het verhaal achter het plaatje? Vraag je je af, hoe doen ze het? Hoe doe je het als je chronisch ziek bent, een winkel of eigen bedrijf hebt, als je in de politiek zit, of je eigen gezin runt? Hoe zorg je voor een fijn, creatief en zinvol leven?
Carin Spreekt met ...is een podcast van gespreksleider, interviewer en luisterend oor, Carin Tiggeloven. Iedere week spreek ik met mensen zoals jij en ik en vraag hen: 'hoe doe jij het, in leven en werk?'

Mijn foto is van www.viviankeulards.nl
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Carin Spreekt Met...Annemieke van der Mooren

Carin Spreekt Met...Sep 06, 2021

00:00
42:10
Carin Spreekt Met...Patricia Wessels

Carin Spreekt Met...Patricia Wessels

'Je jeugd is een goudmijn.' Aldus schrijfster en journaliste Patricia Wessels. Zelf schreef ze het boek de Wensdagen over haar jeugd in Amsterdam, de Jordaan, in de jaren '60 en '70. Een tijd van vrijheid, blijheid, maar getekend door een depressieve moeder en een afwezige vader. En wel met een broertje als avontuurlijke bondgenoot. Patricia vertelt hoe ze zich staande hield naast de leuke, bijzondere kanten, maar ook wat die 'goudmijn' voor haar latere leven betekende.

Benieuwd naar Patricia? Kijk op www.patriciawessels.nl

en wil je zelf ook een podcast? Kijk dan op www.carintiggeloven.nl

Mar 26, 202348:35
Carin Spreekt Met...Marijanne Richel

Carin Spreekt Met...Marijanne Richel

'Sommige dingen komen op je pad, die moet je doen.' Ook als je ouders anders denken over de keuze van je partner. Marijanne Richel volgt haar intuïtie en kijkt steeds weer met een positieve blik naar wat ze tegenkomt. 'Ook van tegenslagen leer je.' Misschien juist wel. 

Achteraf geeft ze haar ouders gelijk. Maar toch moest ze haar eigen pad volgen. Luister naar een wijze, creatieve vrouw: edelsmid, danseres en paardenvrouw. Die exposities organiseerde en opleidingen volgde voor hypnotherapie en kindertherapie.

We spreken over het leven en vanzelfsprekend, de liefde. 

Mar 09, 202241:59
Carin Spreekt Met... BONUSEDITIE (Annemieke van der Mooren)

Carin Spreekt Met... BONUSEDITIE (Annemieke van der Mooren)

''Ik ben niet zo belangrijk, let maar niet op mij,' dat zei Corona." Annemieke van der Mooren doet familie- en bedrijfsopstellingen (zie de vorige aflevering) en wilde graag weten: hoe ga ik met dit virus om? En hoe verhoud ik me tot alle maatregelen? Ze deed er een opstelling over. En die gaf haar inzicht. Ze deelt het in deze BONUS-editie van Carin Spreekt Met. 

Wil je meer weten over opstellingen of over Annemieke: kijk op www.kruispunten.org

Sep 09, 202112:49
Carin Spreekt Met...Annemieke van der Mooren

Carin Spreekt Met...Annemieke van der Mooren

Opstellingenwerk... het is haar werk en leven: Annemieke van der Mooren begeleidt familie- en bedrijfsopstellingen. Op zich lijkt het alsof ze helemaal niet zo veel doet. Maar ze laat het systeem zijn werk doen en grijpt in als het nodig is. Op een prettige, aangename manier, met humor. Als je je plek in het geheel begrijpt en leeft, snap je beter waarom je doet zoals je doet, of waarom die ander zo doet. Dat geldt binnen families maar ook bij bedrijven. Als jij baas bent, moet je niet opeens de rol van assistent op je nemen en andersom. Het is één van de 'wetten' uit het opstellingenwerk.

Het is fascinerend hoe het werkt. Dus was ik ook heel benieuwd hoe Annemieke dit doet!

En kijk ook eens op haar website: www.kruispunten.org

Sep 06, 202142:10
Carin Spreekt Met...Nicole Jeanette van Gool en Frank Mulder

Carin Spreekt Met...Nicole Jeanette van Gool en Frank Mulder

Je wilt een vrijplaats creëren, een bed&breakfast, een tango-oase in Duitsland, met veel hectares...allebei hadden ze al jaren zo'n droom: Nicole Jeanette van Gool en Frank Mulder. Ze kennen elkaar van de tango en zijn samen een echt paar. 

En opeens was daar de plek. Hoewel opeens: ze moesten wel, want Nicole had nog maar een week om te verhuizen. En toen vonden ze dit, net over de grens in Duitsland. Daar is hun Casa Libertà. Het huis staat er, de mogelijkheden zijn er, maar er moet nog heel veel gebeuren. Al weet ik zeker: dat gaat hun lukken! 

Omdat ik deze twee mensen van de tango, geweldige koks, gastmensen zo lief heb, is deze 'Carin Spreekt Met' voor hen! Omdat ze financiering - lees crowdfunding - zoeken voor hun, onze droom!

Dus als je meer wilt weten, of hun wilt steunen, kijk dan ook op www.casaliberta.de 

May 27, 202141:06
Carin Spreekt Met...Lucinda Douglas

Carin Spreekt Met...Lucinda Douglas

Vrouwen kunnen veel meer dan ze doen. Lucinda Douglas heeft een missie: lefwijven laten zien. Daarom stelde ze een boek samen van 50 vrouwen met ieder hun eigen 'lefverhaal'. En er komt nu een deel twee: en daar staat ook mijn lefverhaal in!

Lucinda is gedreven, een warm, passievol mens. Haar motto: het gaat om je houding. Dat draagt ze zelf ook uit. Ze komt uit Zuid-Afrika met een pittige achtergrond. En ze redde het in Nederland. Ook al at ze wel eens een week lang brood. 

Nu is ze een veelgevraagd spreekster en schrijver van boeken als Sales is Sexy en Yes you can Woman. 

Ze gelooft in vrouwelijke vrouwen, lefwijven, én in God. 

Wat een heerlijk mens!

www.lucindadouglas.nl


Apr 23, 202157:54
Carin Spreekt Met...Angelique Slatius

Carin Spreekt Met...Angelique Slatius

Ze is voor radicale keuzes, en voor bouwen met meer lucht en licht. Want mensen hebben niet alleen zuurstof, maar ook lucht en ruimte om zich heen nodig. Een vrij uitzicht van voren en achter een goede rugdekking. Die principes uit de Feng Shui past Angelique Slatius zelf als architect ook toe. En eigenlijk zou heel onze omgeving aan die uitgangspunten moeten voldoen, vindt ze. En dan niet alle open plekken vol bouwen. 

Ik ken Angelique van de 'RSG',  onze middelbare school in Winterswijk, en als vriendin. Maar ik wist niet dat ze zo veel van architectuur en bouwen wist! 

Ben je nieuwsgierig, kijk dan ook op: www.angeliqueslatius.nl


Apr 12, 202146:07
Carin Spreekt Met...Edwin Pelser

Carin Spreekt Met...Edwin Pelser

Hij heeft geleerd om te vertrouwen: dat het financieel loopt, maar ook dat zijn smaak het goed doet bij zijn klanten. Het was ooit zijn droom, een eigen winkel. En een coach trok hem over de streep. Nu is Edwin Pelser al 12 jaar 'Edwin Pelser, een interieurwinkel voor verhalen'. 

Edwin is een goede vriend van me, en dan zie ik hem 's avonds of op vakanties nog bestellingen regelen of klanten bellen. Want het werk gaat bijna iedere dag door...hoe doet hij dat??

Ik zocht hem op in zijn winkel!

Nieuwsgierig naar Edwin: www.edwinpelser.nlMar 10, 202153:26
Carin Spreekt Met...Evelien Deiters

Carin Spreekt Met...Evelien Deiters

Dit zijn de game changers...de nieuwe generatie jongeren gaat het doen, zegt kinder- en jongerenpsycholoog Evelien Deiters. Deze jeugdigen denken aan het grote geheel, zijn bereid te delen en kijken op hun eigen autonome manier naar de wereld. Ze zijn veel meer verbonden met hun hart. Idealistisch? Ja, misschien, en dat mag, vindt ze. En daarom zouden jongeren ook een stem moeten krijgen - want zij zijn de toekomst. Maar aan de andere kant lijden ze ook onder het online onderwijs, de avondklok en alle beperkingen. Daar maakt Evelien zich zorgen over. En die uit ze, onder andere op zondag 7 maart aanstaande bij een manifestatie van Vrouwen voor Vrijheid. 

Ik vroeg me af, waar komt haar gedrevenheid vandaan? Hoe doet zij het?

Wil je meer weten van Evelien: kijk op: https://www.bloomkidsoegstgeest.nl/team/


Mar 02, 202150:25
Carin Spreekt Met...Minke Roelants

Carin Spreekt Met...Minke Roelants

Je gezondheid heb je voor een deel zelf in de hand. Je kunt je immuunsysteem versterken met veel groente, fruit en beweging. Minke Roelants is klassiek homeopaat en adviseert om zelfs 500 gram groente per dag te eten. En fruit: ze zweert bij granaatappels. Maar het aller-, allerbelangrijkste is volgens haar je 'mindset': hoe kijk je tegen de dingen aan. 

Minke praat met liefde en bevlogenheid over haar vak. Ze houdt van de homeopatische middelen en is altijd weer geînteresseerd in jou als mens. Al meer dan 25 jaar heeft ze een eigen praktijk, in Oegstgeest en nu ook in Woerden. 

Ik praat met haar over homeopathie en haar bijdrage aan dit 'mooiste vak', volgens Minke.


Feb 10, 202149:11
Carin Spreekt Met...Stefan te Selle

Carin Spreekt Met...Stefan te Selle

Stel: je bent boer, melkveehouder, met z'n 110 koeien, in de Achterhoek, een krimpregio. Je hebt er zelfs je goedbetaalde baan voor opgezet, want het boeren zit je in het bloed. En dan krijg je te maken met nieuwe stikstofregels, waar je eigenlijk nooit aan kunt voldoen. Dan ga je de boer op, ga je met tractor protesteren in je eigen gemeente, en je en kijkt wat je kunt doen. Want je bent ook een trotse boer. Trots op de agrarische sector in Nederland.

Hoe is het om in de 21e eeuw te boeren? Hoe doe je dat? Ik vroeg het aan Stefan te Selle, hij is die melkveehouder, en ook nog eens verre familie...

Jan 29, 202150:17
Carin Spreekt met...Sigrid van Iersel

Carin Spreekt met...Sigrid van Iersel

Juist in deze tijd kun je misschien wel wat creativiteit gebruiken. Verhalenmaker en storytellingscoach Sigrid van Iersel laat je telkens weer op een andere manier naar de dingen kijken. Creativiteit zit als het ware in haar genen. En toch, ook zij kreeg ooit de opmerking: 'Het mag wel wat creatiever.' Maar daar is ze wat mee gaan doen. Nu schrijft ze al ruim 15 jaar blogs, coacht ze mensen bij het ontwerpen van hun verhaal en heeft ze zelfs een eigen online academie. 

Hoe doet Sigrid dat? Hoe laat ze haar eigen creativiteit telkens weer stromen? Ik was er benieuwd naar. Want ooit ben ik via haar op een gemeenschappelijke werkplek in Leiden (Unit-2)gekomen. En daar zag ik haar altijd gedreven bezig met interviewen en verhalen 'maken'. 

Hier is Sigrid!

En kijk ook eens. op haar website: www.sigridvaniersel.nl

Jan 21, 202135:11
Carin Spreekt met...Anouschka Laheij

Carin Spreekt met...Anouschka Laheij

Wat doe je als je opeens allemaal annuleringen krijgt? Het overkwam dagvoorzitter Anouschka Laheij afgelopen voorjaar. Al haar bijeenkomsten werden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Het was pas op de plaats maken en op zoek naar alternatieven. 'Dan ga ik in de actie.' En passent nam Anouschka  ook nog haar moeder in huis, wat resulteerde in een dagelijks vlog #Omicoromi. Nu werkt ze vooral online, doet talkshows en is weer volop bezig. Hoe deed en doet zij dat? 


Wil je meer weten over Anouschka: www.alaheij.nlJan 15, 202149:39
Carin Spreekt Met...Marije van den Berg

Carin Spreekt Met...Marije van den Berg

Januari: maand van goede voornemens. Stoppen met drinken, roken, tijdrovende online sessies of energieslurpende projecten... net als mensen hebben ook organisaties moeite met stoppen. Terwijl dat juist goed is, en veel lucht zou geven, zegt Marije van den Berg. Ze schreef het boek Stop. Stopstrategie voor Organisaties en geeft aan hoe belangrijk goed stoppen is. Want pas dan kun je écht met iets nieuws beginnen.

Ik spreek met Marije over haar boek, maar ook over haarzelf: hoe doet zíj het nou? Haar antwoord: 'ik kijk vanuit verschillende rollen, steeds weer een ander perspectief.' Luister naar deze begeesterende wervelwind die van aanpakken weet. 

We zitten aan de keukentafel, bij haar thuis in Leiden....

En ben je benieuwd naar Marije. Lees dan haar boek (of luister het - zoals ik deed!), en kijk op www.goedstoppen.nl

Ze maakt er met Meindert Schut ook een podcast over.

Jan 06, 202148:30
Carin Spreekt Met...Pippa Pinuppins

Carin Spreekt Met...Pippa Pinuppins

'Je kunt nog zo hard willen, maar soms wil het leven even iets anders.' Pippa Pinuppins is danseres, kunstenares en schrijfster. Een enthousiaste, warme, wulpse en liefdevolle vrouw. Ze geeft workshops en jaartrainingen aan vrouwen om hun eigen seksualiteit en vooral ook sensualiteit te ontdekken. 

Deze levenslustige vrouw was zes jaar ziek, maar verklaart zich nu toch genezen van haar chronische Lyme. Creativiteit was en is haar toverkracht. En dus meebewegen met de stroom. Zoals ze zegt: 'kijken wat er wél kan'. 

We spreken elkaar buiten in het zonnetje op het Drentse platteland. 

Wil je meer weten van Pippa? Kijk dan op haar site: www.pippapinuppins.nl

En haar boek Epische Erotiek is een aanrader. Het is een zinderende persoonlijke lovestory, met een boodschap. 


Dec 24, 202038:15
Carin Spreekt Met...Aike Borghuis

Carin Spreekt Met...Aike Borghuis

Als het niet zo goed gaat, heeft ze de neiging om nóg harder te werken. Terwijl het dan goed is om even gas terug te nemen. En te kijken, hoe het wel weer gaat stromen. Haar man en dochters helpen haar daarbij. En ook het team dat ze rondom haar bedrijf heeft georganiseer. Aike Borghuis is een echte prof. Ze coacht voornamelijk vrouwen die oudste dochter zijn. Want ze is zelf ook een oudste dochter. En die hebben zo hun eigen 'dingen' waar ze tegenaan lopen. 

Aike is ook een échte ondernemer. En dat is een vak, volgens haar. Ze heeft er in geïnvesteerd. 2020 noemt ze haar beste jaar ooit. Aike is mijn eerste gast. En ik ben dagvoorzitter, vragensteller en luisterend oor Carin Tiggeloven. 

Welkom bij Carin Spreekt Met!

Wil je meer van Aike weten, kijk dan op haar website: www.aikeborghuis.nl

Wil


Dec 21, 202041:57