Skip to main content
Spotify for Podcasters
Foodie-ness Podcast

Foodie-ness Podcast

By Carolina van Dorenmalen

Ben jij ook op zoek naar intens geluk en je beste gezondheid? Carolina neemt jou mee in de wereld van gezonde voeding en de relatie met intens geluk voor vrouwen. Samen met co-host Nina en wisselende gasten ontvang jij wekelijks de ultieme geluks-en gezondheidsboost door je speakers die je van top tot teen zult voelen. Er wordt onthult wat veel vrouwen geheim houden en taboe onderwerpen besproken met een flinke portie humor. Welkom bij de Foodie-ness podcast!
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

S03E04: Vakantie & vakantieblunders

Foodie-ness PodcastAug 26, 2021

00:00
52:51
S03E04: Vakantie & vakantieblunders

S03E04: Vakantie & vakantieblunders

In de laatste aflevering gooien we alle gêne overboord! Want hoe leuk je vakantie meestal gelukkig is, er gaat helaas ook wel eens wat mis. We delen onze (o zo herkenbare) vakantiemissers, van een verkeerd paspoort mee of kwijt, vluchten missen, Bali belly, beroofd worden, geluidsoverlast van mede vakantiegangers, auto pech, telefoons die in de wc of het zwembad vallen en taalbarrières. We kunnen er nu misschien om lachen, maar wat hebben we ervan geleerd? Dit zijn onze tips voor een zorgeloze vakantie en doe zeker mee aan de rennen, huilen of bevriezen quiz!  Bedankt voor het luisteren naar seizoen 3, we hopen elkaar terug te “zien” bij een volgend seizoen :-) P.S. Dit seizoen Maik Duijnhouwer bij ons achter de camera, dus volg @foodie_ness op Instagram als je de bijbehorende beelden niet wilt missen!
Aug 26, 202152:51
S03E03: Vakantie & vakantie(ge)liefdes

S03E03: Vakantie & vakantie(ge)liefdes

Heb jij een vakantieliefde gehad? Word je op vakantie sneller verliefd? En wat gebeurt er bij thuiskomst met een vakantieliefde? In deze aflevering hebben we het over vakantiekriebels, kortstondige vakantiecrushes, onze eigen succes- en minder succesvolle liefdesverhalen, LAT relaties en dating apps. We onderwerpen onszelf aan een vakantieliefde quiz en de vraag: gaan we liever met onze vakantieliefde of vakantiegeliefden op vakantie? Dit zijn onze unfiltered en ongetwijfeld herkenbare lufff stories én een lijstje tips met liefde ;-) P.S. Dit seizoen Maik Duijnhouwer bij ons achter de camera, dus volg @foodie_ness op Instagram als je de bijbehorende beelden niet wilt missen!
Aug 19, 202143:36
S03E02: Vakantie & (borrel)happen

S03E02: Vakantie & (borrel)happen

Als wij ergens goed in zijn dan is het zomerse gezelligheid organiseren met alle bijbehorende happen en sappen. We worden heel gelukkig van borrels, etentjes, BBQ’s, terrasjes, thema feestjes en brunches hosten en we pakken graag uit. Waar worden we absoluut wel en niet blij van als we de zomer in het buitenland vieren? Drinken of eten wij onze zomer calorieën liever? Wat zijn volgens ons de borrel no-go’s? En hoe zit het met jullie, want 68% van de Insta poll gaf aan dat ze liever op borrel visite gaan. We kletsen van borrel blunders tot organisatie paniek en van local foods tot aan de klassieke bitterbal. Na deze podcast heb jij zeker zin in gezelligheid! Psst.. we geven jullie dus ook onze top tips voor your next best host ;-) P.S. Dit seizoen Maik Duijnhouwer bij ons achter de camera, dus volg @foodie_ness op Instagram als je de bijbehorende beelden niet wilt missen!
Aug 12, 202155:38
S03E01: Vakantie & typische vrouwen dingen

S03E01: Vakantie & typische vrouwen dingen

We zijn terug met een fantastische vakantie special! Elke week duiken we in een vakantie vibe om er samen met jullie een gezellige zomermaand van te maken. Deze week hebben we het over typische vrouwen dingen tijdens de zomer en we gooien alles op tafel. Van zweten, tot scheren, waxen, tanlines, zomerkleding (en vooral badkleding!), boob tape, ondergoed (corrigerend?), menstruatie en alle plekken waar zand onhandig terecht komt. Al onze gênante vakantie momenten, ongemakken, bikini nachtmerries en blunders komen aan bod. Maar we geven jullie vooral tips die je niet wilt missen! Deze podcast wordt heel herkenbaar, gezellig en zeker hardop lachen ;-) 

 P.S. Dit seizoen Maik Duijnhouwer bij ons achter de camera, dus volg @foodie_ness op Instagram als je de bijbehorende beelden niet wilt missen!
Aug 05, 202149:24
S02E10: Make-up, Haar & Cosmetische behandelingen

S02E10: Make-up, Haar & Cosmetische behandelingen

Beste tip voor volumineus haar? Krullen die blijven zitten? Mascara voor Bambi wimpers? Belangrijkste to-do’s voor een verzorgde huid? Wat kan je doen tegen rimpels? En wat vinden wij van botox & fillers? Echte schoonheid zit van binnen en dat maakt iedere vrouw zo bijzonder mooi en uniek. Maar wij vrouwen vinden het ook fijn om ons uiterlijk te verzorgen en voor de laatste aflevering van seizoen 2 dompelen we onszelf daarom helemaal onder in het thema beauty. Een #seasonspecial met alles wat je wil weten over make-up, haar en cosmetische behandelingen. Extra special deze podcast: we ontvangen 2 gasten! Visagiste en haarstyliste Xelly Cabau van Kasbergen én de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch arts van Nederland, Job Thuis, zijn te gast en hebben al jullie vragen beantwoord. We blazen het kaarsje uit, maar niet zonder een laatste overdosis grappen, tips, inspiratie en educatie!
Nov 18, 202001:21:58
S02E09: Intimiteit

S02E09: Intimiteit

De vier belangrijkste gelukshormonen zijn serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine. De aanmaak van deze gelukshormonen kun je zelf positief beïnvloeden. Dopamine is het hormoon dat ons in staat stelt genot en blijdschap te kunnen ervaren. Zowel dopamine en endorfine komen vrij bij fijne ervaringen zoals intimiteit en seks. Serotonine kunnen we ervaren wanneer we respect en waardering krijgen in de liefde en relaties. En oxitocine is het hormoon dat wordt aangemaakt bij sociale interactie zoals knuffelen of een face-to-face goed gesprek waarbij je affectie en intimiteit met iemand anders kunt delen. Daaruit bleek voor ons dat liefde, intimiteit, écht contact binnen je relaties, verbondenheid met jezelf en anderen, en seks zo ontzettend belangrijk is voor ons eigen geluk. Samen met psycholoog en seksuoloog Eveline Stallaart doorbreken we het taboe op het praten over intimiteit en bespreken we alles wat je stiekem altijd al hebt willen weten over vrouwen en mannen. Deze podcast is een bevrijding voor jouw geluk in intimiteit en: er zit een speciale winactie bij!
Nov 11, 202001:02:58
S02E08: Volle maan


S02E08: Volle maan


De maan beïnvloedt de waterhuishouding op aarde en heeft astrologisch gezien invloed op de manier waarop we met onze emoties en gevoelens omgaan, maar ook op ons onderbewustzijn en de moeilijke gebeurtenissen die we liever weg stoppen. Hoog sensitieve mensen ervaren vaak meer energie, maar ook ben je misschien extra prikkelbaar, emotioneel, heb je last van hoofdpijn en slaap je slecht of onrustig met veel dromen. In deze podcast bespreken we hoe je nou het beste om kunt gaan met al die moon triggers? En hoe je gemakkelijk het gelukkigst kan leven naar de cyclus van de maan? Dat doen we samen met de moonsisters, want zusjes Lieke en Jetteke van Lexmond zijn te gast en weten alles van de magnetische kracht van de maan!
Nov 04, 202054:01
S02E07: Sociale gelegenheden

S02E07: Sociale gelegenheden

Gezelligheid en eten gaan hand in hand, maar hoe vinden we balans? Hoe blijven we gezond en gelukkig, zonder te streng te zijn voor onszelf of juist meteen alle teugels te laten vieren? Vandaag gaan we het hebben over sociale gelegenheden, je gezondheid, genieten, comfort food, cheaten, alcohol en dus: de balans. Een podcast vol met praktische tips voor tijdens de vakanties, verjaardagen, feestdagen, eetclubs met vrienden, BBQ avonden, borrels, Netflix binge-sessies en.. weten we nog wat festivals zijn? Nina Warink lanceert vandaag de pre-order van haar eerste eigen kookboek en is te gast om ons te vertellen hoe je het sociale leven in balans houdt en, hoe je er binnen je eigen huishouding in deze Corona tijden ook thuis veilig en gezellig het beste van kunt maken :-)
Oct 28, 202001:06:56
S02E06: Body Positivity

S02E06: Body Positivity

Te dik, te dun, te groot of te klein: het lijkt in dit digitale tijdperk nooit goed te zijn. Body positivity is ontstaan als een beweging die zich richt op het idee dat alle lichamen goed zijn en gezien mogen worden. Want elk lichaam moet bewonderd worden en vertegenwoordigd zijn. Maar hoe body positief zijn wij zelf eigenlijk? Waarom lijkt het toch nog steeds zo te zijn dat mensen niet divers mogen zijn? Waarvan krijgen wij vrouwen een negatief zelfbeeld en hoe kunnen we juist meer van onszelf houden? Samen met het eerste Curvy Supermodel van Nederland, Isadee Jansen, gaan we het hebben over de wortels van de body positivity-beweging, de eerste stappen naar een (nieuw) positief zelfbeeld, zelfacceptatie en écht lekker in je vel zitten!
Oct 21, 202057:04
S02E05: Calorieën 


S02E05: Calorieën 


Calorieën, volgens ons een bejubeld en bitterzoet onderwerp. Iedereen die gezond wilt leven en eten, fitter wilt worden, afvallen of aankomen, is wel eens met calorieën bezig geweest. Misschien heb jij zelf ook wel eens je caloriebehoefte berekent, gebruik je een app om je calorie in-en uitname te tracken of op de achterkant van een verpakking van een product naar de calorieën gekeken? Vandaag willen we tot de kern komen, begrijpen hoe het nou precies zit met lieve en lege calorieën en vooral: hoe we calorieën vóór ons kunnen laten werken zonder te streng of zelfs obsessief ermee bezig te zijn? Deze podcast richt zich op calorieën om jezelf mentaal en fysiek gezond en gelukkig te voeden en dit doen we samen met niemand minder dan Faya Lourens. Ze heeft al jullie vragen beantwoord!
Oct 14, 202001:01:30
S02E04: (Ont)stress(en)

S02E04: (Ont)stress(en)

Opgebrand, uitgeput, lamlendig, leeg, een burn-out… Het zijn termen die we helaas steeds vaker om ons heen horen en zelf ervaren. Met de toenemende druk op presteren, digitaal snel reageren en socializen, blijven we zo lang rennen, springen, vliegen, duiken en vallen dat we niet meer op kunnen staan. In deze burn-out epidemie zijn we massaal de uitknop kwijt. Maar waarom doen we onszelf dat aan? Hoe herken je te veel stress of zelfs een burn-out? Hoe laden we een accu op die leeg is? En krijgen we weer rust in ons hoofd? Deze podcast gaat over stress en ont-stressen en we hebben expert Judith Noordzij te gast voor een flinke dosis inspiratie, blik-verruimende kennis, eerlijke verhalen en praktische tips.
Oct 07, 202056:27
S02E03: Daten

S02E03: Daten


Met apps zoals Tinder, Happen en andere sociale netwerken, worstelen vele mensen nog steeds om die ware soulmate te vinden. Hoe ontmoet je nu interessante mensen? Wat zijn volgens ons de ongeschreven date regels anno 2020 en absolute afknappers? Kussen en seks op de eerste date? Wie betaald? Wanneer ben je exclusive? Vandaag duiken Nina en ik in ons eigen verleden met date blunders, date successen en daten na een lange relatie. We komen er ook achter hoe mannen hier eigenlijk over denken, want.. ja ja, speciaal voor dit thema hebben we een begeerd vrijgezelle man uitgenodigd. René Watzema is te gast en we hebben al jullie ingestuurde vragen op hem afgevuurd!
Sep 30, 202001:00:39
S02E02: Ambities

S02E02: Ambities

Deze aflevering staat in het teken van je dromen en ambities najagen. Hoe volg je in de tijd waarin we nu leven je passie en maak je je idealen waar, zonder te vergeten te genieten van het hier en nu? Hoe weet je eigenlijk wat je ambitie nou écht is? En welke van de vele wensen en verlangens die je zowel privé als professioneel koestert, is je ideaal? Vandaag gaan we de werkelijkheid eens kritisch bekijken en komen we erachter hoe je voldoende rust en ruimte creëert om te doen waar je hart ligt. Powervrouw Josh Veldhuizen van modelabel “JOSH V” weet al jaren met groot succes een hoop ballen hoog te houden en is onze gast! Ze vertelt hoe je de eerste stap zet, omgaat met tegenslagen, gemotiveerd blijft en het “veilige” durft te doorbreken.
Sep 23, 202001:01:29
S02E01: Positieve mindset


S02E01: Positieve mindset


We zijn terug! Seizoen 2 van de Foodie-ness Podcast trappen we extra positief af met het thema: positieve mindset. Een positieve mindset ontwikkelen kan werkelijk jouw leven kleuren op de manier zoals jij het zou willen zien. En toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Sanny Verhoeven van “Sanny zoekt geluk” is te gast en vertelt ons hoe je iets aan je gedrag, je kwaliteit van leven, denkwijze en overtuigen kunt verbeteren én: hoe je een positieve mindset vast houdt. Wil jij negatieve denkpatronen doorbreken? Energie creëren in plaats van energie lekken? Een succesvol ochtend ritueel starten en weer intens geluk voelen? Deze podcast zit vol praktische tips, de beste boeken tips en eye-openers ;-) 
Sep 16, 202001:01:27
S01E10: Flirten, Onzekerheid & Huishouden

S01E10: Flirten, Onzekerheid & Huishouden

We sluiten seizoen 1 van de Foodie-ness Podcast af met een #seasonspecial en daar hoort een speciale gast bij, namelijk mijn eigen vriendje! De drie thema’s van deze podcast? Huishouden, onzekerheid en flirten. Deze week komen we er met JayJay Boske achter wat de grootste verschillen zijn tussen mannen en vrouwen in het spannende spel genaamd flirten en waar de grens ligt van flirten in elkaars bijzijn? We hopen elkaar te vinden in het spinnenweb van activiteiten en “regels” van het huishouden, want hoe zit het nou met lege wc rolletjes laten hangen, een gootsteen vol vaat, make-up op handdoeken en haren in het doucheputje? En stellen we elkaar de kwetsbare vraag: wat schuilt er achter onze grootste onzekerheden? JayJay trakteert ons op een eye-opening solution om van je onzekerheden af te komen!
Jul 08, 202001:06:40
S01E09: Slaap


S01E09: Slaap


We weten het eigenlijk allemaal: een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Je slaapkwaliteit is minstens zo belangrijk als het eten van gezonde voeding en sporten. Deze drie levensbehoeften vormen de fundering van een goede gezondheid. Maar waarom kom je soms moeilijk in slaap, lig je nachtenlang wakker of word je midden in de nacht wakker terwijl je wél hartstikke moe bent? In deze podcast komen we erachter hoe het nou precies zit met het slaaphormoon melatonine en de invloed van cortisol, de volle maan, een avondritueel, gewichtstoename, depressies, powernaps, snurken, dromen en natuurlijk voeding. Onze gast Mark Schadenberg beantwoord al jullie vragen, vertelt ons hoe je vanaf nu weer lekker gaat slapen en praktische tips om totale ontspanning te vinden in de nacht én de dag!
Jul 01, 202001:14:58
S01E08: Zelfliefde

S01E08: Zelfliefde

Zelfliefde klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan ook erg lastig zijn en als je er langer over nadenkt is deze liefde voor jezelf zelfs voorwaardelijk. Vooral als je streng bent voor jezelf kan het een uitdaging zijn om van jezelf te houden. Daarom duiken we vandaag in het volgens ons, veel besproken maar toch nog ondergewaardeerd thema; zelfliefde. Want hoe doe je dat nou, houden van jezelf? Hoe accepteer je ten volste het positieve en het negatieve? Hoe word jij wie je wil zijn? Hoe luister je naar je lichaam en kan je verbinding maken met je innerlijke wereld? Samen met Dani Jašarevic praten we over energie management, jezelf op nummer één zetten, hoe groei altijd met verlies gaat en leggen we uit hoe jouw leven na deze podcast een stuk leuker gaat worden met een gezonde dosis zelfliefde!
Jun 24, 202001:08:22
S01E07: Work-life balance


S01E07: Work-life balance


Er gaan steeds meer uren van de dag naar werk en steeds minder naar ons privéleven. Wil jij weten hoe je energievreters per direct vaarwel zegt en meer gaat leven met energiegevers? Vind je het ook lastig om “nee” te zeggen, écht voor jezelf te kiezen of leg je de lat vaak te hoog? Ben jij klaar met alle ballen hoog houden en klaar voor balans? Samen met onze inspirerende gast van deze week, Kelly Weekers, komen we erachter hoe je vanaf vandaag meer kan loslaten zodat je je kan focussen op waar jij gelukkig van wordt. Ze legt ons de “tachtig is prachtig” methode uit, wat bagger eten met je doet en geeft praktische tips die hét verschil gaan maken voor jouw gezonde, gelukkige en succesvolle work-life balance.
Jun 17, 202001:13:60
S01E06: Afvallen

S01E06: Afvallen


We hebben zelf bijna alle (crash) diëten, foodtrends, sapjes en kuurtjes geprobeerd. Al meer dan tien jaar zijn we bezig met ons (over)gewicht en jojoën we wat af. Wat zijn de grootste misvattingen op het gebied van afvallen? Hoe werkt dé magische mindset truc? Hoe blijf je na het afvallen op je streefgewicht? En hoe krijg je (weer) een moeiteloze relatie met eten? Iedere vrouw is in haar leven wel eens bezig geweest met haar gewicht en daar hebben we allemaal onze eigen redenen voor. Samen met onze gast Dr. Ludidi ontrafelen we de mythes over afvallen, leggen we je uit hoe je per direct de knop omzet en wat het geheim is achter je nulpunt meting. Bonus: food tips aan het einde ;-)
Jun 10, 202001:13:18
S01E05: Liefde(sverdriet)

S01E05: Liefde(sverdriet)

Liever alleen en gelukkig dan samen ongelukkig? Vinden we daten en een nieuwe relatie beginnen eng? Bestaat de perfecte relatie en monogamie? En gaat liefdesverdriet pas écht over als je een nieuwe relatie hebt? Geen natuurkracht is zo sterk en geen onderwerp zoveel bezongen en bejubeld als de liefde. In de vijfde Foodie-ness podcast aflevering duiken we in ons eigen liefdesleven (en de pijn van onze gebroken harten!) en bespreken we samen met onze prachtige en inspirerende gast van deze week, Jessie Jazz Vuijk, wat liefde is? Dit is hoe je over een gebroken hart heen komt, dealt met alleen zijn en dé tips voor de happily ever after love! Oh en doe je mee.. wie is jouw man-crush van Nederlandse bodem?
Jun 03, 202001:15:14
S01E04: Cyclus & hormonen

S01E04: Cyclus & hormonen

Als vrouw doorloop je elke maand vier seizoenen en al dat ‘eb en vloed’ kan je lichaam behoorlijk op zijn kop zetten. In de vierde aflevering van de Foodie-ness Podcast duiken we in het thema: cyclus & hormonen. Want hoe bereik jij een optimale hormoongezondheid door simpele aanpassingen in je voeding? Hoe kom je af van stemmingswisselingen, een opgeblazen buik en PMS klachten? Heeft de pil invloed op je (over)gewicht? De gast van deze week, hormoon coach Jip Isabel, geeft je dé tips om per direct menstruatieklachten te verminderen, hormonaal in balans te komen en te leven naar je cyclus. Ontpillen, de eisprong en intimiteit, we bespreken het allemaal!
May 27, 202001:07:44
S01E03: Beauty

S01E03: Beauty

Echte schoonheid zit van binnen en straalt van buiten. In de derde aflevering van de Foodie-ness Podcast bespreken we hoe wij vrouwen onszelf een beauty kunnen eten. Wat moet je vooral niet eten om je huid, haar en nagels in topconditie te houden? Van welke chocola krijg je geen onrustige huid? We komen erachter dat wij een hóóp grote beauty blunders op onze naam hebben staan en ik vertel voor het eerst openhartig waar ik mee ben gepest vroeger. De one and only Delia Skin Master is te gast en deelt dé beauty foods + gouden tips die jij per direct kunt toepassen. Deze podcast is een verwenmomentje voor jezelf!
May 20, 202001:02:15
S01E02: Sport

S01E02: Sport

In de tweede aflevering van de Foodie-ness podcast duiken we in het thema: sport. Hoe kunnen wij vrouwen het beste eten om het maximale uit onze workouts te halen? Waarom zegt de weegschaal steeds iets anders? En waar worden wij écht onzeker van? Samen met onze gast van deze week, Hannah Vreugdenhil, bespreken we de zin en onzin van duursport versus krachttrainingen en komen we erachter hoe het nou echt zit met intermittent fasting, het skippen van koolhydraten en detoxen. Bonus: met deze tips ga jij het sporten ook vol houden!
May 13, 202053:60
S01E01: Emotie-eten

S01E01: Emotie-eten

De eerste aflevering van de Foodie-ness podcast staat in het teken van emotie-eten. Eet je om de fysieke honger te stillen, of is er meer aan de hand? Zijn onze vrouwelijke emoties het gevolg of de oorzaak van snaaibuien? Tips om de cirkel van emotie-eten per direct te doorbreken en een hoop confessions van twee vrouwen die weten wat (vr)eten is.
May 05, 202054:33