
Cinsel Sağlık Senin Hakkın
By CİSÜ Platform
6 bölümlük bu podcast serisi Türkiye’de cinsel hakların kapsamı, önemi, alandaki eksik/yanlış bilgiler ve hakların hangi mercilerden nasıl talep edileceği gibi konulara odaklanacak.
#cinselhaklaribil

Cinsel Sağlık Senin HakkınNov 09, 2022

Ürememe Hakkı-Bölüm 6
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu işbirliği ile hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin 6. bölümünde konuğumuz Jinekolog Doktor Özge Yılmaz.
Cinsel sağlık üzerine içerik üreten Mental Klitoris'in yaratıcısı Hazal Sipahi'nin hazırlayıp sunduğu bu bölümde "istenmeyen gebeliği önleyici yöntemler nelerdir? Güvenli kürtaja erişimde yaşanan sorunlar nelerdir?" gibi sorulara yanıtlar aramaya devam ediyoruz.
Cinsel sağlık senin hakkın! #cinselhaklaribil

Üreme Sağlığı Hakkı- Bölüm 5
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu işbirliği ile hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin 5. bölümünde konuğumuz Jinekolog Doktor Özge Yılmaz.
Cinsel sağlık üzerine içerik üreten Mental Klitoris'in yaratıcısı Hazal Sipahi'nin hazırlayıp sunduğu bu bölümde "üreme sağlığı nedir? üreme sağlığı hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlar nelerdir?" gibi sorulara yanıtlar arıyoruz.
Cinsel sağlık senin hakkın!

Güvenli cinsellik ve cinsel ilişkiler - Bölüm 4
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu işbirliği ile hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin 4. bölümünde konuğumuz Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nden (CŞMD) Merve Karabulut.
Mental Klitoris'in yaratıcısı Hazal Siphahi'nin hazırlayıp sunduğu bu bölümde güvenli cinsellik, cinsellikle ilgili duygusal, zihinsel ve sosyal iyilik hali gibi kavramlar üzerine konuşuyoruz.

Güvenli cinsel sağlık muayenesi ve Anonim/Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri'ne (GDTM) erişim-Bölüm 3
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu işbirliği ile hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin 3. bölümünde konuklarımız Jinekolog Doktor Irmak Saraç ve Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Doktor Ahmet Soner Emre.
Hazal Sipahi'nin hazırlayıp sunduğu bu bölümde, güvenli cinsel sağlık ve üreme sağlığı muayenesine erişim, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) için koruyucu sağlık hizmetleri ve Anonim/Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri (GDTM) üzerine konuşuyoruz.

Cinsel sağlık hizmetleri ne kadar erişilebilir?-Bölüm 2
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu işbirliği ile hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin ikinci bölümünün konukları Gaziantep Tabip Odası’ndan Aile Hekimi Uzmanı Ayşegül Ateş Tarla ve İstanbul’dan Aile Hekimi Onur Çeçen.
Bu bölümde, "Aile Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde cinsel sağlık ve üreme sağlığı alanında erişebileceğimiz hizmetler neler? Bunların ne kadarı pratikte karşılanabiliyor, ne kadarı karşılanamıyor? Cinsel sağlık hizmetleri ne kadar erişilebilir?" gibi sorulara yanıtlar aramaya devam ettik.
Hazal Sipahi’nin sunumu ile.
Bölümde bahsedilen kaynaklar:
TNSA: Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması

Türkiye'de Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı (CSÜS) Durum Analiz Raporu İnfografik Verileri
Türkiye'de Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı (CSÜS) Durum Analiz Raporu İnfografik Verileri

Cinsel sağlık hizmetleri ne kadar erişilebilir?- Bölüm 1
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu işbirliği ve Hazal Sipahi’nin sunumuyla hazırlanan Cinsel Sağlık Senin Hakkın podcast serisinin ilk bölümünün konukları Gaziantep Tabip Odası’ndan Aile Hekimi Uzmanı Ayşegül Ateş Tarla ve İstanbul’dan Aile Hekimi Onur Çeçen.
Bu bölümde,
Aile Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde cinsel sağlık ve üreme sağlığı alanında erişebileceğimiz hizmetler neler?
Bunların ne kadarı pratikte karşılanabiliyor?
Ne kadarı karşılanamıyor?
Cinsel sağlık hizmetleri ne kadar erişilebilir?
sorularına yanıt aradık.
Bölümde bahsedilen kaynaklar:
TNSA: Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması