Skip to main content
Spotify for Podcasters
Connect Magazin

Connect Magazin

By Connect Magazin

Ez a Connect Magazin podcast-csatornája, ahol friss és inspiráló történeteket osztunk meg a digitalizáció, a vállalati kultúra és belső kommunikáció témakörében.
Currently playing episode

Sztereotípiák lebontása közösen: milyen ma egy férfi vezető?

Connect MagazinAug 28, 2023

00:00
24:03
Csütörtök az új Péntek! Felkészül szerda!
Sep 04, 202323:37
(Belső) Média? Mix!

(Belső) Média? Mix!

Amiben a Connect Konferencia panelbeszélgetésének minden résztvevője egyetértett, érdemes előzetesen belső kutatást végezni arról, a munkavállalók miről és milyen formában, milyen gyakorisággal szeretnének belső vállalati információkat kapni.


Sokféle csatorna, sokféle tartalomfogyasztónak, ebből a szempontból nem másabb egy belső vállalati kommunikációs felület, mint a külső médiavilág.

Hagyományos offline eszközök, print és a digitális csatornák is szükségesek ahhoz, hogy minden korú, kék- vagy fehérgalléros munkavállalót elérjünk a belső vállalati kommunikációs tartalmakkal.

És hogyan lehet feltérképezni az információs helyszíneket, mint az irodai konyha vagy dohányzó (vagyis a „zuhanyhiradó”), és érdemes-e onnan információs igényeket összegyűjteni? 

A belső vállalati tartalmakról és csatornákról beszélget Sándor Gabriella, a Libri-Bookline Zrt.

kommunikációs és marketingigazgatója; Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője; valamint Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. kereskedelmi ügyvezetője.

A moderátor Ludvig Orsolya Stefanie, az MPRSZ elnökségi tagja, a Mathias Corvinus Collegium Kommunikáció Műhelyének vezetője.

Maczelka Márkkal korábban, ehhez a témához kapcsolódóan már beszélgettünk, ebben a podcastban. Ajánljuk továbbá az Azurák Csabával készített podcastunkat is, amely a vezetők belső tartalomgyártásban betöltött szerepéről szólt, valamint Szvetelszky Zsuzsa podcastját, amely a belső vállalati pletykáról szól.

Ezek mellett érdemes meghallgatni a tapasztalt, belső kommunikációval foglalkozó szakemberekkel készített podcastjainkat is, mint a különböző generációk és a belső vállalati tartalmak kapcsolatáról szólót itt, a belső kommunikációs podcastok gyakorlatáról szólót pedig itt.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Sep 01, 202324:18
Sztereotípiák lebontása közösen: milyen ma egy férfi vezető?
Aug 28, 202324:03
Nők az élvonalban – fókuszban a womenpower
Aug 25, 202326:20
Hibrid munkavégzés digitális megoldásai

Hibrid munkavégzés digitális megoldásai

Mozgásérzékelő hőtérképek, okosirodaházak, flexibiltás, gamification, munkavállalói lojalitást támogató megoldások, kollaborációs terek, munkahelyi okosparkolás – többek között ezek a hívószavak is elhangoztak a Connect Konferencia egyik panelbeszélgetésén. 


Ma már megkerülhetetlenné vált a hibrid munkavégzés, amelyet a pandémia egyik hozadékaként könyvelhetünk el.

A résztvevő szakemberek a hibrid munkavégzéssel kapcsolatban beszéltek az irodai költségoptimalizálásról, a kihasználtsági rátáról, okos alkalmazásokról, digitális tárgyalófoglalásról, felhasználói élményről és hatékonyságról.

A beszélgetés moderátora Kalmár Zoltán, strategic proptech expert, ProptechZoom. Akiket pedig kérdezett: Nagy Réka, chief strategy officer, Invensol Magyarország Kft.; Nun Lipót, head of engineering, SMP Solutions; valamint Somogyi Zsolt, ügyvezető, PARKL.

Ehhez a témához két cikket is ajánlunk, az egyik a KPMG globális kutatásról szól, a másik pedig a PWC kutatásáról. Írtunk korábban a hibrid munkavégzés alatti emberi kapcsolatok ápolásáról, valamint érdemes meghallgatni Barathi Tamással készült podcastunkat is, amely a válság idején alkalmazható digitális transzformációs folyamatokkal és a szervezeti belső kommunikációval foglalkozik.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Aug 21, 202324:12
Rendezzünk egy stratégiát! – A rendezvények, mint stratégiai eszközök a cégkultúra építésben

Rendezzünk egy stratégiát! – A rendezvények, mint stratégiai eszközök a cégkultúra építésben

Hogyan lehet hatékonyan beépíteni a belső vállalati rendezvényeket a belső kommunikációs stratégiába, és hogyan lehet a vállalati stratégia szolgálatába állítani? 


Három iparág, három cégkultúra, három cégméret, de egy ugyanaz: mindhárom vállalatnál stratégiai eszköz a belső és külső rendezvény.

A beszélgetés során többek között az is elhangzik, hogy a belső vállalati rendezvények a szervezeti és kultúrafejlesztés, valamint az employer branding részei. És szóba kerül az is, hogyan lehetett visszacsábítani a munkavállalókat – különös tekintettel a különböző generációkra – a belső vállalati rendezvényekhez, valamint milyen kutatásokat érdemes végezni a rendezvények stratégiájához.

A Connect Konferencia 2023. április 20-i panelbeszélgetésének résztvevői Bencsik Edit, a Tata Consultancy Services Ltd. Hungary Branch marketingvezetője, Schubauer Krisztina, az EXIM HR, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgatója, valamint Bartha Balázs, a Ceva-Phylaxia kommunikációs menedzsere.

A beszélgetést Mantuano Mónika, a United Network of International Corporate Events Organizers (UNICEO) nemzetközi alelnöke vezette le, akivel korábban készítettünk egy interjút is a belső vállalati rendezvények és az elköteleződés kapcsolatáról, amit itt lehet elolvasni.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Aug 18, 202333:57
Juttatás, fél egészség?!

Juttatás, fél egészség?!

„Egészség = munkaképesség = termelékenység” – így foglalta össze a panelbeszélgetés legfontosabb üzenetét Dr. Toldy Anna.

A munkavállalók, munkáltatók, szolgáltatók egységére és együttműködésére ma már egyre inkább válaszokat kell adni a munkahelyeken.


A Connect Konferencia 2023. április 20-i panelbeszélgetésén többek között ezek a témák is szóba kerültek, mint a korábbiakhoz képest bővebb foglalkozás-egészségügyi szolgáltatások, az online tér előnyei, a vállalati teljes körű és rendszeres szűrővizsgálat, kevesebb betegszabadság, a távmunka hátrányai, vagy éppen az idősebb munkavállalók egészségügyi helyzete. Ezek mellett a résztvevők érveltek az online tér alkalmazása mellett, amely lehetővé teszi a valid és gyors egészségügyi válaszokat és tanácsadást a munkavállalók számára.

És felmerült, hogy a kötelező foglalkozás-egészségügyi szolgáltatások ma már munkavállalói és munkáltatói oldalról is nagyobb igénnyel jelennek meg, elsősorban munkaadói finanszírozás mellett.

A panelbeszélgetés résztvevői Dr. Junger Éva, a Dr. Rose Magánkórház járóbetegellátás-vezető főorvosa, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, Dr. Bessenyei Dávid, a DokiApp orvosszakmai vezetője és Lancz Róbert, a Doktor24 Zrt. alapító-vezérigazgatója. A moderátor pedig Dr. Toldy Anna, a Work for Humans alapító-ügyvezetője volt.


A munkavállalói egészség és az üzleti hatékonyság kérdését járja körül korábban publikált cikkünk, amit itt olvasható. A munkavállalók pszichológiai biztonságáról pedig Füredi Julival készített podcast-beszélgetésünket ajánljuk, ami itt hallgatható meg.
Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Aug 14, 202327:04
Mentorkodom, tehát vagyok!

Mentorkodom, tehát vagyok!

Lehet-e része az employer brandingnek vagy a vállalati juttatásoknak egy mentorálási folyamat? A mentorálás a következő szintje a vállalati kultúrának, ráadásul munkaerőmegtartó és elköteleződést támogató szerepe is van? És kinek segít egyáltalán a mentorálási folyamat, csak a mentoráltnak?


Tudásátadás, tudásmegosztás az idősebb, tapasztaltabb vezetőktől, a kezdő, fiatalabb vezetők felé. A közös munka márpedig inspirációt ad a mentornak is. Fontos, hogy a különböző generációk között alakítja az együttműködést és kommunikációt. A mentorálás rugalmasabb keret, mint a coaching. És vajon lehet-e hálás a visszacsatolásokért a mentor, amit a mentorálttól kap?

Ezekről is beszélget a Connect Konferencia panelbeszélgetésén Hajós Andrea, a TV2 Média Csoport Zrt. gazdasági és pénzügyi igazgatója, Berczeli András, a Sprintform Europe Kft. ügyvezető, Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgató, valamint Boros Péter, a KÖMI Mérnökiroda Kft. tulajdonosa.

A beszélgetést Seres Nikolett, a Menedzserek Országos Szövetségének operatív igazgatója vezette.


Még a konferencia előtt publikáltunk egy podcast-beszélgetést ebben a témában, amelyben egy mentor és egy mentorált beszél a közös munkáról, sok személyes élményt és tapasztalatot megosztva. A beszélgetés itt hallgatható meg. A vezetői mentorálásról pedig itt olvasható el az az interjú, amit a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetőjével, Buday Kollárik Tímeával készítettünk.

A panelbeszélgetés a Connect Konferencián hangzott el, 2023. április 20-án.
Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Aug 11, 202324:17
Tartalmas együttműködés: HR és Kommunikáció, szövetségesek vagy versenytársak?

Tartalmas együttműködés: HR és Kommunikáció, szövetségesek vagy versenytársak?

„Az információk agyontaposnak bennünket” – mondta a Connect Konferencia Content szekciójának felvezetőjében Varga G. Gábor, az Uniomedia tartalom- és PA igazgatója.

De ki a felelőse ennek a folyamatnak, ki a „content owner” egy vállalati belső kommunikációban, a HR-es vagy a belső kommunikációs részleg?

Az első lépés a HR és a belső kommunikáció együttműködésében, hogy megértsük, hol vannak a határaink, ez a folyamat pedig valójában egy közös evolúció.

HR és belső kommunikáció, együttműködési modellek, példák, szakértői tippek.


A Connect Konferencia panelbeszélgetésében Gál Judit marketing és kommunikációs szakértő moderálása mellett, Varró Balázs, a Prohuman marketing- és kommunikációs igazgatója, Szinai Ádám, a CIB Bank marketing és kommunikációs vezetője, valamint Kurucz László, az Aeroplex of Central Europe kommunikációs vezetője mondta el gondolatait.

A beszélgetésben az is elhangzott, hogy nagyobb szervezetek esetében érdemes meghatározni, ki lesz a „content owner”. Persze az jellemző, hogy ez elsősorban a HR, ugyanakkor a csatornák és a tartalmak hatékony meghatározása már inkább a belső kommunikáció feladata. Általános vélemény volt a résztvevők között, hogy a belső kommunikáció nem a HR alatt van, hanem úgy jó, ha egymás mellett dolgoznak, ráadásul a HR a belső kommunikáció egyik legnagyobb „beszállítója”.

Ezek mellett a beszélgetés során szóba került az is, hogyan lehet motiválni a többi társosztályt, hogy küldjenek tartalmakat a belső kommunikációhoz, fontos-e, hogy „van-e kémia” a HR és a belső kommunikáció között, sőt, hogy valójában ez egy „élettársi viszony”, minden szépségével és küzdelmével együtt.

A témáról korábban itt írtunk a Connect Magazin oldalán.

A beszélgetés a Connect Konferencián hangzott el, 2023. április 20-án.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Aug 07, 202324:51
„Tartalmas” vezetők és vezető tartalmak, avagy a sikeres belső kommunikáció

„Tartalmas” vezetők és vezető tartalmak, avagy a sikeres belső kommunikáció

Mennyire versenyképes a munkavállalók számára a liftben és a mosdóban elhelyezett vállalati üzenet a digitális platformokhoz képest. Milyen tartalmakat érdemes „gyártani” a belső kommunikációban, szakmai, iparági, szórakoztató vagy éppen szárazabb, vállalati információkat? És tényleg úgy kell-e működnie a belső kommunikációs tartalomgyártási folyamatoknak, mintha az egy hírportál lenne?


Többek között ezekről a témákról is szó volt a Connect Konferencia idei panelbeszélgetésén, Jákó Eszter Júliával, az MVM marketingkommunikációs szakértőjével, Dr. Holló Mártával, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatójával, valamint Bujáki Zsolttal, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatójával.

„Az időnk 99%-át kommunikációs helyzetekben töltjük, mégis hiányunk van sok esetben arról, hogy hogyan érkezik meg hozzánk bármilyen információ” – mondta Holló Márta, aki hozzátette, „a vállalati belső kommunikáció az elmúlt években nemhogy felértékelődött, hanem kritikussá is vált”.

„Egy vállalaton belül több közös nevező (több téma, témakör, amelyet jól meghatározható munkavállalói célcsoportokat takarnak) van a munkavállalókat érintő témákban, ezekhez pedig segítséget kell adni nekik, legyen szó egészségügyi, mentális problémákról vagy akár ipari információkról” – tanácsolta Jákó Eszter Júlia.

Ezzel együtt – ahogyan Bujáki Zsolt fogalmazott – „nem szabad szét-spam-elni a munkavállalót a tartalmakkal, ki kell alakítani a megjelenések ritmusát”. A Porsche Hungária kommunikációs igazgatója szerint emiatt javasolt, hogy „az első időkben, az első tartalmak megjelenése után a visszajelzések elemzésével állítsanak be a terület felelősei”.

Az Azurák Csaba kommunikációs szakértő által moderált teljes beszélgetést a Connect Magazin Podcast Exclusive blokkjában lehet meghallgatni.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Jul 24, 202325:54
Generációk és belső kommunikáció: tartalom és csatornák
Jul 20, 202354:55
A digitális fejlődés és az AI hatásai a szervezetre, a munkavállalóra és a munkavégzésre
Jul 17, 202333:26
Digital Revolution! 2023
Jun 28, 202324:27
Tulajdonrészem van, tehát vagyok?
Jun 13, 202333:35
Ne hallgass! Hallgasd! – jó gyakorlatok a belső kommunikációs podcastról

Ne hallgass! Hallgasd! – jó gyakorlatok a belső kommunikációs podcastról

Áttörte a falakat a vállalati belső kommunikáció egyik új tartalomformája, a podcast. Két innovatív vállalkozás képviselője – Knáb Anita, Merkbau Zrt. és Pacsi Dina, ZNET Telekom Zrt. – beszél az első tapasztalatokról, tervezésről, szerkesztésről, valamint gyártásról.

„Az alkalmazottak 73%-a szívesebben hallgatna egy vállalati podcastot, mint hogy részt vegyen a megbeszéléseken„ – olvasható egyik cikkünkben a Connect Magazinban, egy amerikai kutatásra hivatkozva. De hogyan állunk ezzel Magyarországon?

A nemrégiben Game Changer díjjal elismert Merkbau-nál és ZNet-nél is már használják a vállalati belső kommunikációban a podcastokat. Előbbinél, visszajelzések szerint a kollégák 87%-a izgalmasabbnak tartja a podcastot, mint az írott tartalmat, míg utóbbi esetében egészen magas, 75%-os a hallgatottsági arány.

A beszélgetés során szóba kerül még többek között, hogy kinek érdemes kérdeznie vállalaton belül, hogyan adnak visszajelzéseket a munkavállalók, valamint hogy mitől vállalják a beszélgetést a nyilatkozni kevésbé szerető kollégák.  

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Jun 01, 202331:32
Digitális onboarding, mentorálás, KKV szervezetfejlesztés

Digitális onboarding, mentorálás, KKV szervezetfejlesztés

Voltaképpen előnyös lehet, amikor egy évtizedes HR-tanácsadói múlttal rendelkező szakember vállalkozást alapít, hiszen már az elejétől kezdve tudatosan fejlesztheti szervezetét, figyelembe véve a humánerőforrás-igényeket, nemkülönben pedig az üzleti célokat.

Hogyan érdemes belevágni egy ilyen folyamatba, mik a nehézségek, és hova érdemes tenni a fókuszt az első időkben, a humánerőforrásra vagy az üzletfejlesztésre? A Blue Colibri App társalapítója a beszélgetésben visszaidézi a kezdeteket, megoszt saját tapasztalatokat.

Ezek mellett szóba kerül a digitális onboarding mint varázszer a munkaerő-megtartásban, és az is, fontos-e a mentorálás és a tehetséggondozás a KKV-knál? 

Podcast-beszélgetés Takács-Fulai Viktóriával, a Blue Colibri App társalapítójával, ügyvezetőjével, aki 2021-ben a Jövő Menedzsere díjat is elnyerte a Menedzserek Országos Szövetségétől.


Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

May 08, 202328:16
Let’s get ready connect! – Connect Konferencia ajánló

Let’s get ready connect! – Connect Konferencia ajánló

Hogyan függ össze a digitális transzformáció, a tartalom és a csatorna, valamint a vállalati kultúra és az elköteleződés? Továbbá hol és mikor tud kapcsolódni több mint 100 előadó, több mint 30 esettanulmány és szakértői panel, több teremben több száz résztvevővel? Már csak napok vannak hátra, és jön az idei Connect Konferencia!

Az egyedülálló rendezvénnyel kapcsolatban beszélgetünk Barathi Tamással, a Blue Colibri App alapítójával, ügyvezetőjével, valamint Semperger Attilával, a Valueteam alapítójával, ügyvezetőjével, amely során szóba kerül többek között a két ötletgazda első, inspiratív találkozója, a szakmai közösségek és a KKV-k fontossága, a Connect közösség jövője, valamint hogy a jövő digitális lesz-e vagy személyes.

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Apr 11, 202337:22
Te a saját cégedben vagy cégeden dolgozol? – KKV brandépítés, szervezeti motiválás, vállalkozási életciklus
Apr 11, 202332:50
Munkaerő-toborzási módszerek kkv-k és multik esetén: eltér-e a keresett csapattagok személyisége?
Apr 11, 202332:04
Mentor és mentee: Zolnay Judit és Németh Flóra
Apr 06, 202355:24
„Egy ritmusban, egy társulatban” – változások menedzselése egy színház falai között

„Egy ritmusban, egy társulatban” – változások menedzselése egy színház falai között

A Magyar Állami Operaház, bár nevéből fakadóan állami intézmény, az elmúlt évtized operás projektjei felveszik a versenyt bármelyik nagyvállalattal. Az elmúlt időszakban szemlátomást az is jól látszik, komoly belső kommunikációs és szervezeti kultúrafejlesztést hajtanak végre. Mi indokolta ezt, milyen eszközöket, technikákat vontak be a folyamatba, és milyen eredményeket értek el?

Az Operaházban nemrégiben bevezették azt a HR-digitalizációs, belső kommunikációs platformot, ami támogatja azokat a változási folyamatokat, amelyek érintették a szervezetet az elmúlt években, mint a pandémia, amely erőteljesen érintette a művészeti, előadói szektor, vagy éppen az Operaház új épületének átadása.

Az OperaTutti elnevezésű applikáció ma már szerves része a belső szervezeti folyamatoknak, hatékonyan támogatja a több telephellyel és sok esetben más időbeosztásban dolgozó munkavállalók és vezetők életét.

Dr. Kovács Zsófi, a Magyar Állami Operaház jogi és humánpolitikai osztályvezetője a beszélgetésben arra is kitér, hogyan lehet a jövőre már 140 éves, a hagyományokra is épülő szervezetben egy innovációt elindítani és működtetni.

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Mar 21, 202349:13
“Állítólag, azt hallottam, hogy nem zörög a haraszt, ha…” – Gazdasági válság, belső kommunikáció, pletyka
Mar 14, 202327:08
A vezető mint tartalomgyártó. Új típusú tartalmak a belső kommunikációban
Feb 17, 202342:08
Nagyvállalati belső kommunikáció: hatékonyság, szerepek, tartalmak és csatornák

Nagyvállalati belső kommunikáció: hatékonyság, szerepek, tartalmak és csatornák

A pandémia sok esetben földrengésszerű változásokat hozott a vállalatok életében, és kifejezetten erősen érintette a belső kommunikációs folyamatokat is, miután a jelenléti munkavégzés egyre nehezebbé vált, a home office pedig szinte már alapvető munkavállalói igény lett.

Milyen válaszokat kellett és kell adni az elmúlt évek változásaira a vállalati belső kommunikációban, és milyen trendek várhatók?
Podcast-beszélgetés Maczelka Márkkal, a SPAR Magyarország kommunikációs igazgatójával.

A beszélgetés során szóba kerül még az is, hogy a belső kommunikáció nem egy “one-mans-how”, sőt, alapvetően széles kooperáció mellett működik hatékonyan. Maczelka Márk egyúttal bemutatja a SPAR-nál működő belső kommunikációs struktúrát is.
A pandémia ugyan váratlanul érintett sok munkaerőpiaci szereplőt, a SPAR már előtte, egy előzetesen elfogadott, majd kivitelezett stratégia mentén felkészülten fogadta a home officet és a válság idején alkalmazott belső kommunikációt.

Maczelka Márk arról is beszélt, a munkavállalói igényeket hogyan érdemes becsatornázni a döntéshozatalba, valamint, hogy az online és offline eszközök, mint az telefonos applikáció vagy a print belső vállalati lap és a rendezvények egyszerre tudják támogatni a belső kommunikációt, ezzel párhuzamosan pedig az elköteleződést és a employer brandinget.

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Feb 05, 202326:32
Munkavállalók pszichológiai biztonságának megteremtése, mérése, fejlesztése

Munkavállalók pszichológiai biztonságának megteremtése, mérése, fejlesztése

Ha valami otthon, a magánéletben nincs renden, nehezebb lesz a munkavégzés a munkahelyen. Egy kutatás szerint a munkavállalók közül sokan idegesek, szomorúak és szoronganak a munkahelyükön. A pandémia pedig valószínűleg ráerősített ezekre a folyamatokra, most pedig gazdasági válság közepén találtuk magunkat.

Egyre fontosabbá válik a munkavállalók pszichés állapota, amely akár a vállalati hatékonysággal is összefügghet? Döntő szemponttá válik egy munkáltatói márkánál, hogy adott munkahelyen mennyire törődnek a munkavállalókkal, mennyire biztonságos  pszichológiailag egy munkahely?
Min is múlik, hogy a pszichológiailag biztonságos munkaszervezet átalakulása elinduljon, és milyen tempóban? Mit érdemes mérni egy szervezeti kultúrában?

Ezeket a kérdéseket is érintettük Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológussal, a sparq tech alapítójával.

A podcastban szóba került még többek között az érzelmek kommunikálása a munkahelyen, az emberi oldal és a sebezhetőség felvállalása, vagy éppen a vezetői odafigyelés a másikra, valamint az önreflektív vezető szerepe a változások támogatásában.

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Feb 02, 202341:10
Hogy vagy? - digitális transzformáció és szervezeti belső kommunikáció válság idején

Hogy vagy? - digitális transzformáció és szervezeti belső kommunikáció válság idején

Az üzleti életben nem meglepő, hogy állandó a változás: pandémia, infláció, rezsinövekedés, valamint például a tartóssá váló munkaerőhiány. A vállalkozásoknak folyamatosan alkalmazkodniuk kell az új helyzetekre, miközben kénytelen-kelletlen meg is kell lépniük vagy fel kell gyorsítaniuk digitalizációjukat.
Milyen előnyök származnak a digitalizációból válság idején, és hogyan érdemes kommunikálni krízishelyzetben a munkavállalók felé? Barathi Tamás, a Blue Colibri App társalapítója, ügyvezetője válaszol kérdéseinkre.

A Blue Colibri App is sokat változik, és miközben figyelemmel kísérik az üzleti környezetet, annak kettősségéről is beszél a Connect Magazin podcastjában az ügyvezető.
Szóba kerül, hogy válság idején több információra vágynak-e a munkavállalók, és ha nincs is fontos munkaadói történés vagy közlési kényszer, akkor is érdemes-e kommunikálni a dolgozók felé.
Arra is választ kaptunk, mitől több egy people-platform, mint egy digitális applikáció? Hogyan lehet közösen fejleszteni az üzleti partnerekkel, milyen digitális eszközökkel lehet növelni a munkavállalói elégedettséget, az elköteleződést? Mitől lesz hatékony a belső kommunikáció, a tudásmegosztás a “non desk” munkavállalók felé, hibrid munkakörülmények között, valamint hogy min múlik a sikeres digitális transzformáció, és mi a szerepe ebben egy jó vezetőnek?

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

Jan 22, 202346:27
Miért érdemes recessziós időkben a digitalizációba fektetni?
Jan 14, 202330:59
Mindig, de most igazán érdemes fektetni a HR-digitalizációba
Jan 08, 202343:22