Skip to main content
Spotify for Podcasters
I ständig rörelse

I ständig rörelse

By Dansens Hus

Dansens Hus egna podd där du får dyka in i allt som rör sig i vår värld kring samtida dans. Förvänta dig samtal, intervjuer och senaste nytt från våra scener.
Currently playing episode

Platsspecifikt med SITE

I ständig rörelseJun 14, 2023

00:00
23:48
#10 Att fylla en repertoar

#10 Att fylla en repertoar

Har du någonsin undrat varför Dansens Hus repertoar ser ut som den gör? I detta avsnitt gästas podden av Frida Grassman, Julia Sundberg och Johannes Öhman - alla medlemmar av Dansens Hus programråd. Tillsammans med Andrea Redmer diskuteras det vad programrådets uppdrag är, den hemliga ingrediensen i en bra programläggning och vad som väntar 2025.


Medverkande: Andrea Redmer, Johannes Öhman, Julia Sundberg och Frida Grassman.

Nov 15, 202326:16
#9 Mänsklighetens sista utpost

#9 Mänsklighetens sista utpost

I veckans avsnitt av I ständig rörelse intervjuar Andrea Redmer koreografen Robin Jonsson. Robin intresse sträcker sig förbi den fysiska världen där hans verk inspireras av virtuella karaktärer och TV-spel. I sitt arbete undersöker han hur människokroppen kan representeras på konstgjordväg och vad människoformade robotar kan tillföra scenkonstfältet. Det blir diskussioner om hans senaste verk Newcomers, vad en VR-dansare är och hur konstfältet kan använda sig av den senaste teknologin.


Medverkande: Andrea Redmer, Robin Jonsson.

Oct 26, 202327:09
#8 Vad händer på Norra Bantorget?

#8 Vad händer på Norra Bantorget?

Vad är Dansens Hus utan sitt hus egentligen? I det nya avsnittet av I ständig rörelse undersöker Andrea Redmer, Susanne Wibert och Jakob Egge om vad som händer i byggdammet på Norra Bantorget. Vad kommer förändras, vad kommer behållas och vad kommer att hända på bottenplan som just nu huserar 200 mikrovågsugnar?


Medverkande: Andrea Redmer, Susanne Wibert och Jakob Egge.

Oct 18, 202320:09
#7 MIRAGE - en gyllene hägring

#7 MIRAGE - en gyllene hägring

Vad är MIRAGE? Koreografen Helena Franzén är i studion tillsammans med Andrea Redmer och pratar om hägringar, människans relation till naturen och hur dansfältet har förändrats.

Medverkande: Andrea Redmer, Helena Franzén.Oct 11, 202329:44
Veckans svep v.40

Veckans svep v.40

Både svepet och Andera Redmer är tillbaka i poddstudion på Elverket när hon och Johannes Öhman går igenom veckan som varit. Det blir diskussioner om Areowaves, resor och det spännande projektet Danskvarteret.


Medverkande: Andrea Redmer, Johannes Öhman.

Oct 06, 202317:03
Veckans svep v.39

Veckans svep v.39

I denna veckans svep gästar digitala innehållsproducenten Beata Tornesel för första gången när hon och Johannes Öhman tar sig igenom veckans händelser. Joahnnes berättar nyheter från kontinenten medan Beata updaterar om vad som har hänt på Elverket.


Medverkande: Johannes Öhman, Beata Tornesel.

Sep 27, 202308:57
#6 AI och konstnärskap

#6 AI och konstnärskap

Hur går AI och konstnärskap ihop egentligen? I en inspelning från Dansens Hus höstpresentation diskuterar Olle Strandberg samarbetet med Educated Ether: hans konstnärliga assistent och AI, hans arbetsprocess och vad AI innebär för hans konstnärskap.


Medverkande: Andrea Redmer och Olle Strandberg

Sep 20, 202318:12
Veckans svep v. 37

Veckans svep v. 37

Ny vecka - nytt svep. Andrea och Johannes diskuterar bland annat Ligia Lewis, liveproduktionen Movers Signum och vilket land Johannes ska resa till för att se dansproduktioner.


Medverkande: Andrea Redmer och Johannes Öhman.

Sep 13, 202306:57
 #5 My Wild Flag

#5 My Wild Flag

My Wild Flag är en internationell dans och preformance festival som består av nationella och internationella akter och presenterar både moderna och artistiska verk. Årets festival sker i samarbete med Dansens Hus den 7-9 september.
Inför festivalens start pratade Andrea  Redmer med organisatörerna Karina Sarkissova och Pontus Pettersson om bland annat festivalens akter och vad de vill att publiken ska ta med sig från verken.

Sep 06, 202320:37
Veckans svep v 34

Veckans svep v 34

Sommaren är slut och Veckans svep är tillbaka. I detta avsnitt blickar Andrea Redmer och Johannes Öhman fram mot höstens repertoar. Det blir Sverigepremiärer, barn och unga och en jättefin internationell uppställning.


Trevlig lyssning!

Aug 31, 202310:10
Veckans svep v 26

Veckans svep v 26

Vi avslutar säsongen med lite extra reverb mellan glasen av resorb i den 30-gradiga poddstudion. Summering av våren och med blicken mot framtiden delar vi med oss av vårt arbete i den samtida dansens tjänst. Håll till godo så hörs vi åter i augusti!

Jun 28, 202314:54
#4: Tut för Dansnät!

#4: Tut för Dansnät!

Carina, Malin och Erik från Dansnät Sverige firar stort med oss i podden när Dansnät fyller 20 år! Inte ett öga är torrt när Malin drämmer i med partytutorna. Däremellan hinner vi höra om gängets arbete med hållbara resor, packbara föreställningar och pusslet med att få ut dansens i hela landet.

Jun 21, 202330:53
Platsspecifikt med SITE

Platsspecifikt med SITE

I veckans podd träffar vi Emelie från produktionshuset SITE och pratar platser, möjlighet och festival.

Jun 14, 202323:48
Veckans svep v 23 2023

Veckans svep v 23 2023

Denna vecka tar vi dig med bakom kulisserna på Scenkonstbiennalen och berättar om Dansens Hus öden och äventyr i deltagandet där. Dessutom: den sista uttagningen till nästa års Ice Hot i Oslo är avklarad och Johannes Öhman berättar mer om plattformen och hur uttagningen gått till.


Jun 07, 202320:21
#2: Meta-Björn

#2: Meta-Björn

Björn Säfsten har många egna verk bakom sig och är till hösten aktuell med nya verket And so we're gone på Dansens Hus. Men under senaste åren har vi kunnat se honom riktigt ofta på våra föreställningar när han hållit i intervjuserien "Nyfiken på..." som del av vårt off stage-program. I veckans podd pratar vi med Björn om hur det är att prata om dans, skriva om dans och att växla mellan de olika rollerna.

May 31, 202323:26
Veckans svep v 21 2023

Veckans svep v 21 2023

I Veckans svep får du kika in bakom kulisserna och höra vad som varit på gång på Dansens Hus under veckan som gått. Det blir snack om veckans biljettsläpp, förhandskik på vad som kan tänkas programläggas framöver samt diskussion kring en omvärldsspaning kring vad publiken egentligen tycker om Dansens Hus.

May 24, 202313:45
#1: Det lyser rött!

#1: Det lyser rött!

Dansens Hus slår upp dörrarna för den alldeles egna podden I ständig rörelse och slår in några öppna dörrar när vi påstår att samarbete kan leda till synergieffekter.

I veckans avsnitt får vi besök av teaterchef Johannes Öhman som ger svar på vårens stora fråga: exakt HUR stängt är huset på Norra Bantorget och var håller dansenshusarna hus under tiden? Dessutom släpper Johannes in oss för en exklusiv sneak peek på vad det nyrenoverade Dansens Hus ska bjuda på för smaskigheter efter nyöppningen 2025. Hörde vi fest?

May 17, 202319:18