Skip to main content
Spotify for Podcasters
Da vam kažem nešto

Da vam kažem nešto

By Da vam kažem nešto

Podcast u kojem razgovaramo fenomenima pop kulture i načinu na koji nam utiču na očekivanja, stavove i razmišljanje. Analiziramo motive u narativima i kako je svako od nas prezentovan u njima. Dosta se šalimo, ali smo dosta i ozbiljni.
Available on
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

FE&%#*ZAM NIJE RUŽNA REČ

Da vam kažem neštoOct 08, 2020

00:00
01:01:32
FE&%#*ZAM NIJE RUŽNA REČ

FE&%#*ZAM NIJE RUŽNA REČ

U novoj epizodi razgovaramo o feminizmu, važnosti borbe za jednakost muškaraca i žena, šta to podrazumeva a šta ne i šta znači za svakoga od nas. Gošća epizode je Dajana Radivojević, pravnica i aktivistkinja udruženja Žena to može. Uživajte i slušamo se!

Oct 08, 202001:01:32
Black lives matter u Srbiji (gost Meti Kamberi)
Sep 16, 202040:51
Imam nešto da vam kažem

Imam nešto da vam kažem

Pozdravna poruka i kratak uvod u teme potkasta. Dobrodošli!

Sep 16, 202003:53
Kud plovi ovaj brod

Kud plovi ovaj brod

U trećoj epizodi govorimo o distopiji i distopijskim narativima u popularnim serijama. Da li je budučnost toliko strašna? Da li te projekcije mogu da nas nečemu nauče i opomenu nas? Šta je to u Sluškinjinoj priči ostvarivo u bliskoj budučnosti? Da li je Black Mirror već stigao?

Poslušajte nas, šerujte i komentarišite i čujemo se uskoro ponovo. :)

Aug 30, 201935:41
Plačem, mišo moj

Plačem, mišo moj

 

Zašto slušamo balade kada smo tužni? Da li nam pomažu, ili nam dodaju so na ranu? Da li doživljavamo katarzu i pročišćenje ili upadamo još dublje u emotivnu jamu? 

U drugoj epizodi podcasta razgovaramo o ovim pitanjima, o popularnim heartbreak baladama, o tome kako tekstopisci nalaze način da se povežemo sa onime što napišu i mnogim drugim stvarima.

Slušajte nas, šerujte, komentarišite i razmišljajte o pesmama koje slušate. :)

Aug 21, 201931:38
Romantični horor

Romantični horor

Razgovaramo o pogrešnim predstavama o ljubavi koje nam stvaraju romantične komedije, kao i o portretisanju likova u istima sa posebnim osvrtom na karakterizaciju ženskih likova pre i posle #metoo pokreta.

Aug 13, 201901:07:58