Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Facto Trauma

De Facto Trauma

By De Facto Trauma

In deze reeks gaan we met experts op het gebied van trauma-behandeling in gesprek over een persoonlijk verhaal van iemand die te maken heeft met de gevolgen van trauma.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

De Facto Trauma #3 | Anne Marsman

De Facto TraumaMar 25, 2021

00:00
36:29
De Facto Trauma #4 | David van den Berg

De Facto Trauma #4 | David van den Berg

Na de eerste drie afleveringen, waarin we spraken over wat trauma is, hoe het je belemmert in het dagelijkse bestaan en wat de invloed is van je eigen perspectief, is het nu tijd voor de finale van onze eerste serie. In deze vierde aflevering komt het thema hulpverlening aan bod. Hierin verwelkomen we klinisch psycholoog en onderzoeker op het terrein van trauma David van den Berg. Ook levert Mathilde een finale-waardige en zeer indrukwekkende persoonlijke bijdrage af in de vorm van een Spoken Word. Samen vragen we ons af of de GGZ institutioneel faalt en hoe we een broodnodige kanteling kunnen maken. Alles om ervoor te zorgen dat hulpverleners hun cruciale diensten beter op de behoefte van hun cliënten kunnen afstemmen.  Deze podcast is tot stand gekomen met de onmisbare steun van de Stichting Socialrun.
Apr 01, 202145:51
De Facto Trauma #3 | Anne Marsman

De Facto Trauma #3 | Anne Marsman

Na de tweede aflevering, waarin we spraken over de gevolgen van trauma in het dagelijkse leven, zijn we inmiddels alweer aangekomen bij de derde aflevering van De Facto Trauma. In deze aflevering gaan we weer aan de hand van de persoonlijke ervaringen van Mathilde in gesprek met oud-hoofdredacteur van PsychoseNet Anne Marsman, die op dit moment bezig is te promoveren op het terrein van trauma. De hoofdvraag van deze aflevering is: wat is jouw eigen perspectief op trauma? Samen vragen we ons ook af of traumatische ervaringen -naast de negatieve gevolgen- ook nog iets opleveren.
Mar 25, 202136:29
De Facto Trauma #2 | Janneke Ferwerda

De Facto Trauma #2 | Janneke Ferwerda

Na de zeer bemoedigende reacties op de eerste aflevering, waarin we spraken over wat trauma is, zijn we nu trots de tweede aflevering van De Facto Trauma te kunnen presenteren. In deze aflevering gaan we weer aan de hand van de persoonlijke ervaringen van Mathilde in gesprek met Janneke Ferwerda. De hoofdvraag van deze aflevering is: hoe belemmert trauma je in het dagelijkse bestaan?
Mar 18, 202137:17
De Facto Trauma #1 | Janneke Ferwerda

De Facto Trauma #1 | Janneke Ferwerda

In deze reeks gaan we met experts op het gebied van trauma-behandeling in gesprek over een persoonlijk verhaal van iemand die te maken heeft met de gevolgen van trauma. Dit is de eerste aflevering waarin Jerry, Mathilde en Janneke praten over wat trauma is en in hoeverre het oplopen hiervan psychische klachten kan veroorzaken.
Mar 10, 202138:56
Introductie De Facto Trauma

Introductie De Facto Trauma

In deze introductie bespreken we het waarom en het programma van onze vierdelige podcastreeks De Facto Trauma, mede mogelijk gemaakt door de stichting Socialrun
Mar 10, 202103:19