Skip to main content
Spotify for Podcasters
Odontopoden - Tannlegeforeningens podcast

Odontopoden - Tannlegeforeningens podcast

By Den norske tannlegeforening

Odontopoden er til for alle som er interessert tannhelse og alt som har med det å gjøre. Det er gjerne NTFs medlemmer - tannlegene. Vårt mål er å skape interessante samtaler, som vekker interesse og gir kunnskap. Vi snakker løst og fast om dagsaktuelle tema – litt uhøytidelig, lett å høre på.

Programleder er Christian P. Fjellstad, og fast gjest er NTF-president Camilla Hansen Steinum.
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

S3E1 - Hei Hei Heming

Odontopoden - Tannlegeforeningens podcastJan 14, 2022

00:00
18:57
S3E15 - Landsmøtedebatt - Samhandling rundt eldre og tannhelse

S3E15 - Landsmøtedebatt - Samhandling rundt eldre og tannhelse

Landsmøtedebatt! Landsmøte 2022 er over. Med høytidelig åpning, et fagprogram full at gode foredrag og en stor og interessant messe. Ved årets åpning var det duket for debatter; en faglig og en politisk. Debattene ble ledet av Siri Lill Mannes og først ut i fagdebatten var professor Gunnhild Vesterhus Strand. Tema for debattene var eldre og tannhelse og til første debatt stilte også fylkestannlege Bjørnar Hafell, allmennlege Ståle Onsgard Sagabråten og tannlege i privat praksis og visepresident i NTF Ralf Husebø. Fagdebatten var oppspill til en politisk debatt med  statssekretær Rønning-Arnesen, stortingspolitikerne Marian Hussain fra SV og Morten Wold fra Frp, samt president Olsen-Bergem. Debatten ble oppsummert av leder av NTF Student Stine Arnesen.

Nov 15, 202256:54
S3E14 - Frokostmøte om TOO - tortur, overgrep og odontofobi

S3E14 - Frokostmøte om TOO - tortur, overgrep og odontofobi

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober inviterte Tannlegeforeningen representanter fra akademia, helseprofesjoner, pasienter og politikere til samtale og debatt om TOO-ordningen.

Hvordan og hvor godt fungerer ordningen?

Møtet startet med innledning fra Ann Catrin Høyvik, som nylig har avgitt en doktoravhandling om tannbehandling og flyktninger i Norge. Deretter fortalte Angelica Kjos om sine reise som TOO-pasient.

Sammen dannet de to innleggene et godt grunnlag for å diskutere videre og i panelet møtte:
Hilde Vogt Toven, Direktør TKØ
Therese Varvin Fredriksen, Psykologspesialist, TOO-team
Heming Olsen-Bergem, president NTF
Even A. Røed, stortingsrepresentant AP


Oct 11, 202201:06:09
S3E13 - Den glemte helsetjenesten

S3E13 - Den glemte helsetjenesten

I denne episoden snakker vi litt om hvorfor det er behov for å løfte tannhelse gjennom en egen utredning. Vi tar et skritt tilbake og ser på hvordan Tannlegeforeningen søker å påvirke samfunnsdebatten og politikken gjennom blant annet å svare på høringer og komme med innspill til pågående arbeid. Ofte er jobben rett og slett bare å si til myndighetene at de ikke må glemme at tannhelsetjenesten også er en del av den vanlige helsetjenesten. Sammen med fagsjef Kirsten Ahlsen fagsjef og spesialrådgiver Camilla Hansen Steinum, tidligere NTF-president, snakker vi igjennom årets høringer og innspill og er innom Helsepersonellkommisjonen, Folkehelsemeldingen, Koronakommisjonens rapport del 2, Nasjonal helse- og samhandlingsplan og ny Nasjonal Ehelsestrategi. Dette byr på  flere muligheter for å snakke om tannhelse som helse, og ikke minst tannhelsetjenesten som helsetjeneste.

Sep 20, 202225:32
S3E12 - Endelig et tannhelseutvalg med helhetlig gjennomgang av tjenesten

S3E12 - Endelig et tannhelseutvalg med helhetlig gjennomgang av tjenesten

12. august ble litt bursdag, jul og nyttår for NTF da regjeringen endelig satte ned utvalget som skal gjennomføre en helhetlig gjennomgang. Ikke alt er på plass i utvalgets sammensetning og mandat, men alt i alt var NTF-president Heming Olsen-Bergem rimelig fornøyd. Bli oppdatert på hva tannhelseutvalget skal se på de to neste årene.

Sep 05, 202224:58
S3E11 - For syk for behandling, for frisk på rett til den - Arendalsuka'22

S3E11 - For syk for behandling, for frisk på rett til den - Arendalsuka'22

Personer med ruslidelser og psykiske helseplager (ROP) har et større behandlingsbehov og opplever et større helsetap enn befolkningen generelt, også innenfor munnhelse. En av hovedutfordringene er at pasientene ikke er mottakelige for tannbehandling når de faktisk har krav på den, og står uten rettigheter når de er utskrevet fra sin primærbehandling og i stand til å motta behandling. NTF tok debatten under Arendalsuka og Henrik Laudal og Aage Næss fra Fontenehuset Innledet det hele med sine pasientperspektiver. Til faglig debatt stilte NTF president Heming Olsen-Bergem sammen med Marte Kvittum Tangen (leder av Norsk forening for allmennmedisin), Håkon Kongsrud Skard (president i Norsk Psykologforening) og Lars Lien (leder i Norsk psykiatrisk forening). Politikeren fikk slippe til i møtetes tredje del og til debatt stilte Seher Aydar (Rødt) og Even A. Røed (Ap). Stine Arnesen, leder i NTF Student avsluttet det hele med en følelsesladet oppsummering.

Aug 23, 202254:26
S3E10 - Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin

S3E10 - Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin

Fellesferien er straks over oss og vi iler til med nok en episode odontopod! Med oss på Teams er Paula Hanna Therese Frid, leder av Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin - den syvende spesialistforeningen i NTF i vår odontopodserie. Tannkirurgi en av de eldste spesialitetene på tannhelsefeltet - men hva er særtegner disse tannlegene opp mot andre tannleger og leger?

Jul 08, 202225:36
S3E9 - Norsk Periodontistforening

S3E9 - Norsk Periodontistforening

Er "perio" bare tannkjøttbetennelse? Nei, det er nok noe mer. Leder i Norsk Periodontistforenin, Kari-Mette Andersen, snakker ut om tynne tannhalser, munnens slimhinn og tennenes feste. Hva man ikke skal lære!

Jun 29, 202229:51
S3E8 - Norsk Endodontiforening
May 18, 202221:38
S3E7 - Norsk forening for kjeve- og ansiktsradiologi

S3E7 - Norsk forening for kjeve- og ansiktsradiologi

Er kjeve- og ansiktsradiologer som alle andre radiologer? Blir det tatt for mye bilder og gjennomlysninger? Hva i all verden er CBCT? Mange spørsmål til et relativt smalt fagområdet av spesialister. Bli kjent med kjeve- og ansiktsradiologene og foreningens leder Gro Wilhelmsen Hustvedt!

May 02, 202224:15
S3E6 - Kroppspress, ungdom og jakten på det perfekte smil

S3E6 - Kroppspress, ungdom og jakten på det perfekte smil

I en undersøkelse foretatt av Press, Redd Barna Ungdom, svarer 68 prosent av jentene og 52 prosent av guttene at de ønsket å endre på eget utseende. Hva kan vi tannleger gjøre for å endre dette? I forbindelse med markeringen av Munnhelsedagen 2022 inviterte NTF til debatt på Kulturhuset i Oslo for å snakke om kroppspress og kosmetisk tannbehandling. Hør hele debatten på i denne episoden.

Mar 25, 202201:10:35
S3E5 - Norsk Kjeveortopedisk Forening

S3E5 - Norsk Kjeveortopedisk Forening

I statsbudsjett for 2022 er det kommet 50 millioner kroner mer til stønader over folketrygden til kjeveortopedi. Mere tannregulering til folket! Men er dette bare en revitalisering av den gamle ordningen som forsvant for få år siden, eller eller viser den nye ordningen veien frem mot nye satsninger? Hvilken plass har kjeveortopedene i fremtidens tannhelsetjeneste? Blir det satsning på kjeveortopedi i DOT som følge? Eirik Torjuul Halvorsen, leder i Norsk Kjeveortopedisk Forening slår av en prat med Heming og Christian om litt av hvert.

Mar 11, 202227:06
S3E4 - Norsk forening for oral protetikk

S3E4 - Norsk forening for oral protetikk

I dagens episode gjestes podden med selveste Hannu Larsen, leder i Norsk forening for oral protetikk. Vi snakker om smile-design, en kanskje litt unødvendig gren av spesialiseringen, og vi snakker om tap av tenner og proteser som skal erstatte, en faktisk nødvendig behandling. Og hva er vel protetikernes plass fremtidens tannhelse?

Feb 25, 202224:31
S3E3 - Norsk spesialistforening i pedodonti - barn og tannhelse

S3E3 - Norsk spesialistforening i pedodonti - barn og tannhelse

I denne episoden tar vi et dypdykk inn i hva Norsk spesialistforening i pedodonti holder på med. Foreningen er en av de 7 spesialiteten innenfor tannlegefaget i Norge og sammen leder av foreningen, Hilde Nordgarden, snakker vi løst og fast om barn og tannhelse. Men heter det nå ikke pendontister eller pedodontister, eller? Svaret gis selvfølgelig av eksperten selv. Et lite dypdykk i innom Tako - det nasjonale kompetansesenter for oral helse ved sjeldne diagnoser får vi også med oss. 

Feb 14, 202228:36
S3E2 - NTFs nye kosmetikkpolicy

S3E2 - NTFs nye kosmetikkpolicy

I denne podcasten ønsker vi fagsjef Kirsten Ahlsen velkommen for å snakke om Tannlegeforeningens nye kosmetikkpolicy. Sammen med president Heming Olsen-Bergem får vi et lite innblikk i grenseoppgangen mellom nødvendig helsehjelp og kosmetisk behandling. I et samfunn med økende kroppspress, særlig rettet mot ungdom, ønsker NTF at tannleger ikke skal bidra til å skape behov for behandling ved å markedsføre eller foreslå behandling som ikke er medisinsk/kosmetisk begrunnet.

Jan 28, 202213:37
S3E1 - Hei Hei Heming

S3E1 - Hei Hei Heming

Godt nytt år og velkommen til 2022. I årets første episode ønsker ny fast gjest velkommen - nylig tiltrådte president i Den norske tannlegeforening Heming Olsen-Bergem. Heming er spesialisttannlege for kjevekirurgi med jobberfaring fra mange sektorer: Universitetet i Oslo, sykehuset i Drammen, Forsvaret og egen tannlegepraksis. Vi blir litt bedre kjent med Heming og får høre mer om hvordan han tenker å videreutvikle NTF.

Jan 14, 202218:57
S2E20 - Hejdå 2021 og hejdå president!

S2E20 - Hejdå 2021 og hejdå president!

I årets siste episode oppsummerer vi helsepolitikken for 2021. Vi trekker linjen fra partienes landsmøter, gjennom stortingsvalg, nye regjering og til slutt til budsjettforlik for 2022. Samtidig er det siste episode med Camilla Hansen Steinum som NTF-president og fast gjest i podcasten. 10 år i en organisasjon som virkelig har utviklet seg, hva er høydepunktene?

Dec 17, 202129:54
S2E19 - Liv og lære ved odontologistudiet i Bergen

S2E19 - Liv og lære ved odontologistudiet i Bergen

NTF landsmøte brakte odontopodden over fjellene og til Bergen. Ved Norges nest eldste universitet finner vi det medisinske fakultet, som huser institutt for klinisk odontologi. Her ledes odontologistudiene med kløktig hånd av instituttleder Asgeir Bårdsen. I denne episoden blir vi kjent med studiene, liv og lære ved universitet i Bergen - UiB.

Dec 06, 202114:47
S2E18 Et grønt helsevesen
Nov 24, 202113:35
S2E17 Landsmøtedebatt: Tannhelse, en universell rettighet eller et prioritert velferdsgode for enkelte?

S2E17 Landsmøtedebatt: Tannhelse, en universell rettighet eller et prioritert velferdsgode for enkelte?

I november tok vi turen til Bergen og arrangerte Landsmøte i Den norske tannlegeforening – storstilt konferanse og messe, her ble det også plass til ren tannhelsepolitisk debatt. Der møte tannlege, politikere og politisk kommentator hverandre for å snakke om hva som skjer på feltet og for å diskutere tannhelse som som universell rettighet eller et prioritert velferdsgode for enkelte.

Tannhelse er like hett på senhøsten som det var gjennom valgkampen. Forhandlingene om statsbudsjett er i gang, og milliardene flyr, også på dette feltet. Hvor det vil ende for 2022 eller stortingsperioden 2021-2025 er uvisst, men debatten gir innblikk i noe av posisjonen som inntas.

Nov 18, 202101:01:52
S2E16 Gjør Kloke Valg!

S2E16 Gjør Kloke Valg!

Hva er kampanjen Gjør kloke valg? Hvordan kan tannlegene bidra? Tannlegeforeningen lanserte høsten 2018 en liste med seks ulike råd knyttet til undersøkelser og behandlinger innenfor odontologi som vi mener er unyttige eller unødvendige og ikke tilfører reell verdi for pasienten. Hvert råd har en kort beskrivelse og referanser til faglige studier som støtter rådene. Nå går kampanjen Gjør kloke valg over fra å være rettet mot profesjonene og behandlerne og skal nå treffe den generelle befolkningen. NTF har også formulert et syvende råd til kampanjen. Hva kan vi vente oss av kampanjen i sin neste fase? Med oss i poden har vi Stefan Hjørleifsson fastlege, spesialist i allmennmedisin, førsteamanuensis, forsker og ikke minst leder for kampanjen Gjør kloke valg og Tonje Camacho kommunikasjonsrådgiver og NTFs egne kampanjeressurs for Gjør Kloke Valg.

Nov 10, 202126:54
S2E15 Hvor går odontologen Pål Barkvoll nå?

S2E15 Hvor går odontologen Pål Barkvoll nå?

Tannlege, professor, tidligere dekan ved UiO, og nå snart president i ADEE (Association for Dental Education in Europe) - en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning. Mannen hvis tenner, munnhelse og utdanning er sitt kall. Odontopoden ønsker velkommen til Pål Barkvoll!

Sep 17, 202131:12
S2E14 Hvordan hindre frafall i arbeidslivet? - Helsedebatt på Arendalsuka

S2E14 Hvordan hindre frafall i arbeidslivet? - Helsedebatt på Arendalsuka

Åpenhet, inkludering og samhandling var stikkord da NTF inviterte til dialog om frafall og utenforskap sett fra et munnhelseperspektiv, under årets Arendalsuke. Mange opplever fysiske og psykiske helseutfordringer som gjør at man ikke kommer inn i, eller faller ut av, arbeidslivet. Dårlig oral helse kan være en medvirkende og forsterkende faktor i dette. Til innlegg og debatt møttes Jill Arild fra Mental Helse, Håkon Kongsrud Skard i Psykologforeningen, Tellef Ingen Mørland i Arbeiderpartiet, Geir-Jørgen Bekkevold i KrF og selvfølgelig Camilla Hansen Steinum, president i Den norske tannlegeforening.

Sep 03, 202153:30
S2E13 Stortingsvalg - oppsummering av partienes tannhelsepolitikk

S2E13 Stortingsvalg - oppsummering av partienes tannhelsepolitikk

Med under en måned igjen til valget og med tannhelse som en av de helsesakene som har seilt opp til debatt er NTF godt fornøyd med oppmerksomheten. President Camilla Hansen Steinum og rådgiver Christian P. Fjellstad oppsummerer de 7 foregående podcastepisodene og  ser hen til sommerens debatter og mediaoppslag. Det blir endringer i tannhelsepolitikken uansett regjeringsskifte, men desto lenger til venstre en går desto mer penger prioriteres det til tannhelse.

Aug 23, 202120:40
S2E12 God sommer!

S2E12 God sommer!

Så var det juli. Odontopoden hviler snakketøyet, og er tilbake i august. Vi ser frem til høsten - men først ferie! God sommer fra Camilla og Christian :)

Jul 07, 202104:30
S2E11 Senterpartiets tannhelsepolitikk

S2E11 Senterpartiets tannhelsepolitikk

Senterpartiet var sist ute med landsmøte, så sent som i juni, og endelig tar Stortinget ferie. Endelig fant Odontopoden tid sammen med Kjersti Toppe, stortingsrepresentant og nestleder i helse- og omsorgskomiteen, og snakket løst og fast om Senterpartiets tannhelsepolitikk. Et tradisjonelt sentrumsparti med gjenkjennelig fokus på fylkeskommunens ansvar, men sannelig ble det ikke en liten venstredreining i politikken på landsmøte!

Jul 05, 202116:22
S2E10 Høyres tannhelsepolitikk

S2E10 Høyres tannhelsepolitikk

Turen er kommet til regjeringspartiet Høyre. Det største partiet på ikke-sosialistisk side, partiet som har helseministeren og hele fire personer i Helse- og omsorgskomiteen. En av disse er Erlend Larsen som nå gjør seg klar til både litt ferie og til nytt valg som førstekandidat i Vestfold. Vi gjør nytt dypdykk i partiprogram og lærer mer om Høyres tannhelsepolitikk? Hva går Høyre til valg på?

Jun 25, 202117:04
S2E9 - KrFs tannhelsepolitikk

S2E9 - KrFs tannhelsepolitikk

Turen er kommet til et skikkelig sentrumsparti i norsk politikk - KrF! Med oss i denne episoden har vi Geir-Jørgen Bekkevold, leder av stortingets helse- og omsorgskomite. Som regjeringsparti blir politikken koordinert med regjeringspartiene Venstre og Høyre, men finner vi en egen KrF tannhelsepolitikk?

Jun 18, 202117:13
S2E8 - Rødts tannhelsepolitikk

S2E8 - Rødts tannhelsepolitikk

I serien av politiske partier som stiller til valg og trolig kommer inn på tinget stiller partiet Rødt. I denne episoden har vi med oss Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt og førstekandidat Akershus valgkrets. Rødts tannhelsepolitikk i det nye stortingsprogrammet er kort, men omfattende: Offentlig drevet og finansiert tannhelsetjeneste. Men hva betyr dette? Hvordan er veien frem? Når kan dette skje? Hvor viktig er tannhelse for Rødt når man skal prioritere penger?

Jun 11, 202123:10
S2E7 - SVs tannhelsepolitikk

S2E7 - SVs tannhelsepolitikk

I dag gruer mange seg til å gå til tannlegen, ikke bare av frykt for hull i tennene, men også av frykt for utgiftene. SV sitt mål er at det ikke skal koste mer å gå til tannlegen enn å gå til legen. I denne episoden blir vi bedre kjent med SVs helsepolitisk talsperson Nicholas Wilkinson og lærer mer om SVs tannhelsepolitikk. Hvordan skal vil de organisere den offentlige tannhelsetjenesten og hva skjer med de private tannlegene? Blir det flere reguleringer, og har SV pengene til det de vil oppnå?

Jun 04, 202116:02
S2E6 - Arbeiderpartiets tannhelsepolitikk

S2E6 - Arbeiderpartiets tannhelsepolitikk

Styringspartiet på stø kurs mot regjeringskontorene ved årets valg - hva vil Arbeiderpartiet med tannhelsen hvis de kommer på plass? Med oss i poden er Tellef Inge Mørland, stortingsrepresentant fra Aust-Agder og medlem av Stortingets helse- og omsorgskomite. Vi snakker om politikk, valgkamp, den offentlig finansierte tannhelsetjenesten, folketrygden og sårbare grupper. Kommer det en reform ved regjeringsskifte?

May 28, 202128:10
S2E5 - MDGs tannhelsepolitikk

S2E5 - MDGs tannhelsepolitikk

Med oss på tråden er MDGs Kristoffer Robin Haug. Han er 2. vara for Oslo til Stortinget i dag og ender trolig opp som 1. vara for Akershus etter høstens valg. I disse dager er han fylkestingspolitiker på heltid og MDGs helsepolitiske talsperson. Haug forklarer hva det vil si å være grønn i norsk politikk og hva MDG mener om tannhelse. Vi snakker blant annet om hvordan organisere og finansiere tannhelse som en gratis og universell velferdsordning? Hvorfor løfter MDG TOO-ordningen spesielt? Og hva mener MDG om ehelse?

May 21, 202122:04
S2E4 - Odontopoden - Stortingets Dok. 8-forslag

S2E4 - Odontopoden - Stortingets Dok. 8-forslag

Hva er et Dok. 8-forslag? I løpet av april'21 leverte NTF hele 6 høringsinnspill på ulike tema som tannhelsereform, antibiotikaresistens, språkkrav for helsepersonell, TOO-ordningen og de regionale kompetansesentrene. Alle saker som denne gang ble løftet frem som politiske forslag fra ulike stortingsrepresentanter. Slike forslag kalles Dok. 8-forslag. Men hva er de og hvordan jobbes det med dem? Med oss for å snakke om slike forslag er Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland, stortingsrepresentant innvalgt fra Aust-Agder.

May 10, 202124:00
S2E3 - Odontopoden - Vaksinasjon

S2E3 - Odontopoden - Vaksinasjon

Når får tannleger koronavaksine? Myndighetene sier at tannhelsetjenesten er en viktig del av helsetjenesten og at tannhelsepersonell skal prioriteres på linje med annet helsepersonell. Det er det mange tannleger som ikke opplever å være riktig. Store variasjoner i ganske land gir grunn til å stille spørsmål ved hvordan vaksinasjonsregimet egentlig er. Folkehelseinstituttet legger føringene, men hva gjør kommunene?

Apr 23, 202117:55
S2E2 - Odontopoden - NTFs Symposium 2021

S2E2 - Odontopoden - NTFs Symposium 2021

Hør moderator Hans Jacob Rønold, prodekan og førsteamanuensis ved Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo og utdanningssjef Øyvind Asmyhr fortelle om hvorfor nettopp du og din tannhelsesekretær bør melde dere på NTFs Symposium 2021 11. og 12.mars. 

Gjestene prater om det brede og sterke programmet, hvordan NTF har løst gjennomføringen digitalt og betydningen av å melde seg på for å holde seg oppdatert og lære hele livet.

Påmelding for tannleger: https://www.tannlegeforeningen.no/kurs-og-etterutdanning/kursoversikt-og--pamelding/kurs/2021-01-12-ntfs-symposium-2021---for-tannleger.html

Påmelding for tannpleiere: https://www.tannlegeforeningen.no/kurs-og-etterutdanning/kursoversikt-og--pamelding/kurs/2021-01-28-ntfs-symposium-2021---for-tannpleiere.html

Påmelding for tannhelsesekretærer: https://www.tannlegeforeningen.no/kurs-og-etterutdanning/kursoversikt-og--pamelding/kurs/2021-01-12-ntfs-symposium-2021---for-tannhelsesekretaerer.html

Feb 23, 202118:22
S2E1 - Odontopoden - Merverdiavgift

S2E1 - Odontopoden - Merverdiavgift

Hva innebærer innføringen av merverdiavgift på kosmetisk kirurgi, kosmetisk behandling og alternativ behandling. Hvilke konsekvenser har det for deg som tannlege?

Gjester i studio er president Camilla Hansen Steinum, visepresident Heming Olsen-Bergem og hovedstyremedlem Terje Fredriksen.

Feb 09, 202120:05
E17 - Odontopoden - E-helse

E17 - Odontopoden - E-helse

President Camilla Hansen Steinum, Fagsjef Kirsten Ahlsen og programleder og produsent Øyvind Huseby snakker i denne episoden om e-helse.

Temaene som tas opp er :

Norsk helsenett

Hhelsenorge.no

Grunndata

E-resept

Hva er egentlig Akson? …. og hva med ny e-helselov?

Hvilke utfordringer ser NTF i dette arbeidet?

Oct 23, 202023:25
E16 - Odontopoden - Status smittesituasjonen

E16 - Odontopoden - Status smittesituasjonen

Vi har tatt en prat med president Camilla og visepresident Heming om en statusrapport/oppdatering på situasjonen vi står i.

Hvordan er smittesituasjonen nasjonalt?

Hvilke tilbakemeldinger/spørsmål får vi fra medlemmene?

  • Hvordan forholder vi oss til pasienter og evt. ansatte som pendler over grensen til røde land?
  • Hva gjør vi ved lokale smitteutbrudd? Hvordan forholder vi oss?
  • Kommer det til å skje endringer i anbefalingene til tannhelsetjenesten?
  • Hvordan forholder vi oss til anbefalingene vedrørende for eksempel kollektivtransport mm.?
  • Hva har vi lært av dette? Kriseberedskap i fremtiden mm.?
  • Fremtidsutsikter?
  • Hvordan jobber NTF nå – hvilke saker er viktige nå?
Sep 23, 202018:17
E15 - Odontopoden - Landsmøtet 2020

E15 - Odontopoden - Landsmøtet 2020

Vi har tatt en prat med president Camilla og utdanningssjef Øyvind Asmyhr om årets happening, Landsmøtet 2020.

NTF har jobbet intenst med å digitalisere landsmøtet og vi får i denne episoden innblikk i hvordan dette blir og hva man kan forvente seg av faglig oppdatering.

Både Camilla og Øyvind gleder seg til å ønske dere velkommen til Landsmøtet.

Sep 16, 202011:17
E14 - Odontopoden - Tilbake etter sommerferie

E14 - Odontopoden - Tilbake etter sommerferie

Fast gjest er Camilla Hansen Steinum. Med seg har hun vikarierende programleder Øyvind Huseby. 

Sep 11, 202007:25
E13 - Odontopoden - Har privat tannhelsetjeneste kommet seg på beina igjen etter koronarestriksjonene?

E13 - Odontopoden - Har privat tannhelsetjeneste kommet seg på beina igjen etter koronarestriksjonene?

Gjester er Elin Kværnø, advokat i NTFs sekretariat og fast gjest NTF-president, Camilla Hansen Steinum.

Jun 24, 202022:12
E12 – Odontopoden – Kan voksne drikke 4-5 liter lettbrus daglig uten å få helseskader? Med gjest professor, Jøran Hjelmesæth

E12 – Odontopoden – Kan voksne drikke 4-5 liter lettbrus daglig uten å få helseskader? Med gjest professor, Jøran Hjelmesæth

Leder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, og professor II ved Universitetet i Oslo, Jøran Hjelmesæth er med oss med en kopp vann ved sin side til en samtale om lettbrus, oral helse spesielt og folkehelse mer generelt.

Jun 17, 202028:33
E11 - Odontopoden - hva er status for NTFs etterutdanningstilbud og arrangementer?

E11 - Odontopoden - hva er status for NTFs etterutdanningstilbud og arrangementer?

Utdanningssjef i NTFs sekretariat, Øyvind Asmyhr og president Camilla Hansen Steinum er gjester og tema er hvordan NTF har tilpasset seg myndighetenes restriksjoner for arrangementer, og fremtiden for foreningens etterutdanningstilbud. Om det blir flere digitale kurs og hva som skjer med landsmøtet er blant spørsmålene som besvares av gjestene.

Jun 10, 202026:28
E10 - Odontopoden - Oppdaterte anbefalinger til tannhelsetjenesten 26.mai

E10 - Odontopoden - Oppdaterte anbefalinger til tannhelsetjenesten 26.mai

FHI og Helsedirektoratet har oppdatert sine anbefalinger til tannhelsetjenesten. Er man nå tilbake til normal aktivitet, er det blitt endringer i smittevernrutinene, og hva med recallpasienter?  I denne episoden tar president Camilla Hansen Steinum opp de viktigste endringene som er skjedd. 

May 26, 202006:05
E9 - Odontopoden- presidentens tanker om revidert statsbudsjett og bekymring for befolkningens tannhelse

E9 - Odontopoden- presidentens tanker om revidert statsbudsjett og bekymring for befolkningens tannhelse

I denne episoden tar vi opp NTFs bekymringsmelding til Stortinget angående covid-19s økonomiske konsekvenser og følger for befolkningens tannhelse. Dette i anledning revidert statsbudsjett. President Camilla Hansen Steinum er gjest.

May 23, 202012:13
E8 - Odontopoden - Kontrakter med NTF-advokat Tone Galaasen

E8 - Odontopoden - Kontrakter med NTF-advokat Tone Galaasen

I denne episoden av Odontopoden har vi besøk av advokat i Tannlegeforeningen, Tone Galaasen. Sammen med fast gjest i studio, president Camilla Hansen Steinum er tema kontrakter.

May 20, 202024:50
E7 - Odontopoden - En prat med presidenten om arbeid og prosjekter i Tannlegeforeningen.

E7 - Odontopoden - En prat med presidenten om arbeid og prosjekter i Tannlegeforeningen.

Koronarelaterte saker har tatt veldig mye oppmerksomhet den siste tiden, men NTF arbeider også med mye annet. I denne episoden gir president Camilla Hansen Steinum et innblikk i noen av disse sakene.

May 13, 202013:43
E6 - Odontopoden - Oppdaterte anbefalinger til tannhelsetjenesten fra Helsedirektoratet

E6 - Odontopoden - Oppdaterte anbefalinger til tannhelsetjenesten fra Helsedirektoratet

Tema for episoden er Helsedirektoratets oppdaterte anbefalinger til tannhelsetjenesten. Vi prater om hvilke endringer som er gjort og hva de innebærer.

Gjester er president i Tannlegeforeningen, Camilla Hansen Steinum og visepresident, Heming Olsen-Bergem.

May 06, 202011:52
E5 - Odontopoden - Typiske spørsmål om ansattes arbeidsforhold

E5 - Odontopoden - Typiske spørsmål om ansattes arbeidsforhold

Tannlegeforeningen får mange spørsmål fra våre medlemmer i disse tider, og mange av dem kommer fra ansatte tannleger i offentlig og privat sektor. Tema for denne episoden er typiske spørsmål når det gjelder ansattes arbeidsforhold.

Gjester i episoden er president Camilla Hansen Steinum og advokat og leder av Tannlegeforeningens avdeling for jus og arbeidsliv, John Frammer.

May 06, 202019:01
E4 - Odontopoden - Kompensasjonsordningen for foretak med vesentlig omsetningsfall

E4 - Odontopoden - Kompensasjonsordningen for foretak med vesentlig omsetningsfall

Koronakrisen har fått store økonomiske konsekvenser for tannhelsetjenesten. I denne episoden av Odontopoden snakker vi om kompensasjonsordningen for foretak med vesentlig omsetningsfall. Hva innebærer ordningen, hvordan benytter man seg av den, og hvorfor er det så viktig at tannlegene har høyeste dekning i ordningen?

Gjester i episoden er president Camilla Hansen Steinum og advokat i Tannlegeforeningens sekretariat, Dag Kielland Nilsen.

Apr 27, 202019:30
E3 - Odontopoden - Anbefalingene fra Helsedirektoratet

E3 - Odontopoden - Anbefalingene fra Helsedirektoratet

Det er åpnet for gradvis opptrapping av drift i tannhelsetjenesten på bakgrunn av anbefalingene fra Helsedirektoratet. I denne episoden av Odontopoden snakker vi om disse anbefalingene, hva de innebærer og hvordan man skal rette seg etter dem.

Gjester i episoden er Tannlegeforeningens president Camilla Hansen Steinum og visepresident Heming Olsen-Bergem.

Apr 22, 202016:33