
De anti-dieet podcast
By Diana van Dijken - Voedingspsycholoog
Wil jij de regie terug over je eetgedrag? Weer lekker in je vel zitten? Rust in je hoofd? Genieten van lekker eten en je strijd met eten loslaten? Kortom wil jij een gezonde relatie met eten en jezelf? Dan is deze podcast echt wat voor jou!
Gratis downloads, introductielessen en informatie vind je op mijn website dianavandijken.nl

De anti-dieet podcast Mar 01, 2023

#54. Maar ik wil gewoon afvallen!
Hoe kan de wens om af te vallen het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf beïnvloeden. Die vraag ga ik beantwoorden aan de hand van 3 kernvragen. Luister je mee?
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#53. Het belang van zelfzorg en dichtbij jezelf blijven
In deze aflevering ga ik in gesprek met Renske over zelfzorg, balans, haar burn-out en hoe dat invloed heeft gehad op haar beslissing een eigen praktijk te beginnen.
Je vindt Renske op Insta, Facebook en LinkedIn.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#52. Van je shit je kracht maken
In deze aflevering ga ik in gesprek met Marjolein Jacobs die je misschien nog kent uit aflevering 44. Daarin deelde ze het verhaal over haar eetstoornis verleden en hoe ze nu werkzaam is als ervaringsdeskundige in de eetstoorniszorg. In deze aflevering gaan we in gesprek over mentale gezondheid, zelfzorg en hoe je van je shit je kracht kunt maken. Want iedereen maakt in diens leven shit mee, maar hoe ga je daarmee om?
Meer weten over Marjolein? Je vindt haar op Instagram. Meer over haar programma vind je op haar website.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#51. Een alternatieve kijk op gewicht
Er kwamen deze week allerlei nieuwsberichten naar buiten over de nieuwste cijfers van het CBS met betrekking tot het gewicht van jongeren. En er is nogal wat te doen over die cijfers. En er is sowieso altijd nogal veel te doen over dat hele idee dat mensen dikker worden en dat dat niet zou mogen. Er is zelf een heel preventie akkoord voor opgesteld. Ik neem je graag mee in wat de gevolgen zijn van dit soort plannen en onderzoeken èn hoe je op een neutralere manier naar dit soort publicaties kunt kijken. Meer weten over waarom de BMI geen goede graadmeter is voor gezondheid? Check dan deze blog. Meer weten over het setpoint gewicht? Lees dan vooral deze blog. Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#50. Afscheid nemen van de dieetcultuur
In deze aflevering die te luisteren is vanaf 6 mei 2023, internationale anti-dieetdag, neem ik je mee in hoe we nu eindelijk echt afscheid kunnen gaan nemen van de dieetcultuur. En dat begint bij onze kinderen. Wat we anders kunnen doen om een dieetcultuur vrije generatie te creëren, ontdek je in deze aflevering. Veel luisterplezier! Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#49. Antifeminisme en de dieetcultuur
Deze aflevering gaat over antifeminisme en de dieetcultuur. Deze zijn namelijk heel sterk aan elkaar gerelateerd en beroepsmatig kan ik daar natuurlijk niet omheen. Op deze internationale vrouwendag 8 maart 2023, daarom een aflevering speciaal over deze onderwerpen.
Oh en ik zeg ergens in de aflevering dat er nog steeds politieke partijen zijn die van mening zijn dat het hebben van een politieke functie in strijd is met de taak van de man, maar dat moet natuurlijk vrouw zijn ;-)
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#48. Ik moet afvallen voor mijn gezondheid
In deze aflevering staat de aanname centraal dat dik zijn ongezond is en dat het daarom belangrijk is om af te vallen voor je gezondheid. Maar is dat wel zo?
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.
Meer informatie over Dikke Vinger vind je hier.
Het overzichtsartikel waarin verwezen wordt naar alle losse onderzoeken over gewicht en gezondheid vind je hier.
Meer informatie over de impact van gezondheidsgedrag op onze gezondheid vind je hier.
Het gratis webinar over wat een gezonde relatie met eten en jezelf nu eigenlijk inhoudt, waarom het zo belangrijk is om in te zetten op die relatie i.p.v. op afvallen, minder snoepen of gezonder eten en wat dan wel effectief is als je de regie op je eetgedrag terug wilt pakken, kun je via deze link terugkijken.
Het gratis webinar voor professionals over de psychologie van eetgedrag en blijvende gedragsverandering, kun je via deze link terugkijken.

#47. Over fatshaming, anorexia en herstel
In deze aflevering staat het verhaal van Jasmijn centraal. Een verhaal over dik zijn, gepest worden, complimenten krijgen als je afvalt, het ontwikkelen van een eetstoornis en ook weer herstellen, het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en je lijf.
Korte trigger warning, Jasmijn kaart kort aan dat zij te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Zij gaat daar verder niet op in, maar ik wil het wel even vermelden.
Je vindt Jasmijn op Instagram en ze staat open voor vragen en contact.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#46. Intenties zetten voor het nieuwe jaar
Deze aflevering gaat over goede voornemens of eigenlijk over intenties zetten voor het jaar dat voor ons ligt. Goede voornemens zijn namelijk vaak zo vluchtig en vaak ook te veel gericht op gedrag dat aan de oppervlakte ligt. Meer sporten, vroeger naar bed, minder alcohol, vaker de tv uit en minder snoepen. Dat soort dingen. Intenties gaan wat mij betreft meer over echte zelfzorg en ik neem je mee graag in hoe jij waardevolle intenties kunt zetten voor het komende jaar.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#45. Waarom oordelen je echt niet helpt!
In deze aflevering wil ik het hebben over hoe een onderzoekende houding je relatie met eten enorm kan verbeteren, waar een oordelende houding de kans op een verstoorde relatie met eten juist vergoot en in stand houdt. En toch hebben heel veel vrouwen juist die veroordelende houding. Een houding waarbij je tegen jezelf zegt dat je het allemaal compleet hebt verprutst omdat je op maandagavond pizza hebt gegeten. Een houding waarbij je oordeelt over chocola en het eten van chocola. Waarbij je het slecht vindt van jezelf dat je meer hebt gegeten dan je eigenlijk van plan was of had gepland. Maar helpt dat wel?
Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf? Check dan vooral eens de mogelijkheden op mijn website. Andere geschikte coaches vind je hier.
Het magazine en het e-book vind je in de webshop en meer informatie over de online academy vind je hier. De kortingscode die geldig is tot 31 december 2022 is nuvoor99euro

#44. Van eetstoornis naar ervaringsdeskundige
Vandaag ga ik in gesprek met Marjolein die naar eigen zeggen nogal een visie heeft op diëten. En daar ben ik uiteraard erg benieuwd naar!
Ze deelt vandaag haar verhaal met ons. Een verhaal dat begon met een meisje dat op school gepest werd omdat ze de dikste van de klas was en dat voor nu eindigt met een krachtige vrouw die als ervaringsdeskundige mensen begeleidt met een eetstoornis.
Benieuwd naar haar verhaal? Luister dan snel deze aflevering.
Meer weten over Marjolein? Je vindt haar op Instagram.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#43. De jubileum aflevering
Dit is de jubileum aflevering van de anti-dieet podcast. Een jaar geleden startte ik deze podcast. Omdat ik ook jou wilde inspireren om meer rust te gaan ervaren rondom eten. Om de dieetcultuur achter je te Laten. Om afscheid te nemen van de dieetmentaliteit, eetregels, week schema's en calorieën tellen. En om jou te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf. Waarin je weer echt leert luisteren en handelen naar zowel je fysieke, mentale, emotionele als hormonale behoeftes.
En wat heb ik in het afgelopen jaar ontzettend veel leuke, toffe, maar ook pijnlijke reacties van jullie mogen ontvangen. Want wat is die dieetcultuur hardnekkig. En wat is het moeilijk om die dieetmentaliteit echt los te laten.
Maar waarom is dat nou eigenlijk zo moeilijk? Vooral omdat het zo lastig is om afscheid te nemen van die wens om af te vallen wanneer je dik bent of dikker dan je zou willen zijn. Want slank zijn of dun is nog steeds een statussymbool. Maar hoe kun je je dan ooit goed genoeg gaan voelen als je niet dun bent?
In deze aflevering deel ik een les uit mijn programma werken aan waarde dat speciaal daar over gaat.
Meer weten? Check dan de informatie via deze link.

#42. Over echt ontspannen en hoe je dat doet
In deze aflevering wil ik het met je hebben over de verschillende manieren waarop wij tot ontspanning kunnen komen. Veel vrouwen en met name werkende moeders, hebben enorm veel moeite met echt ontspannen. En dat is lastig. Want ontspanning is iets wat we echt heel hard nodig hebben. Maar hoe doe je dat dan, ontspannen?
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#41. Ilana's verhaal over zelfliefde, lichaamsacceptatie en jezelf omarmen
Je vindt Ilana op Instagram onder @trotsopjelijf.

#40. Eten volgens je eigen ideale eetpatroon. Hoe dan?
Deze keer wil ik het met je hebben over je eigen ideale eetpatroon ontwikkelen. Want daar heb ik het in mijn posts best vaak over. En het is in mijn begeleiding het startpunt van een gezonde relatie met eten ontwikkelen. Maar wat bedoel ik daar nou eigenlijk mee, je eigen ideale eetpatroon? En hoe doe je dat dan, eten volgens je eigen ideale eetpatroon? In deze aflevering vertel ik je er alles over.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#39. Waarom inzetten op afvallen niet werkt
In deze aflevering deel ik een stukje uit mijn webinar van 27 september met je over waarom inzetten op afvallen, minder snoepen of gezonder eten niet werkt en juist bijdraagt aan een verstoorde relatie met eten.
Benieuwd naar de rest? Je kunt het webinar on demand terugkijken. Via deze link meld je je gratis en vrijblijvend aan en kun je op je eigen tijd het webinar van ruim 60 minuten terugkijken.

#38. Tegenstrijdige adviezen
Vandaag wil ik het met je hebben over de tegenstrijdige adviezen die we geven aan dikke vrouwen en aan vrouwen met een eetstoornis.
Het gedrag dat we bij dikke vouwen aanmoedigen is namelijk hetzelfde gedrag dat we vrouwen met een fikse eetstoornis af proberen te leren. En als je daar goed over nadenkt is dat natuurlijk te bizar voor woorden. Het is immers hetzelfde gedrag. Dus waarom is dat gedrag voor een dikke vrouw dan wel goed en moedigen we dat zelfs aan en voor een vrouw met een eetstoornis niet en maken we ons dan zorgen om haar?
Veel luisterplezier! Oh en ik zeg ergens 2x per dag een uur bewegen, maar ik bedoelde natuurlijk 2x per week :-)
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#37. Dik zijn is een keuze
In deze aflevering wil ik het met je hebben over de overtuiging dat dik zijn een keuze is. Een overtuiging die heel veel mensen nog steeds hebben. Terwijl de waarheid toch echt een stuk genuanceerder ligt. Benieuwd hoe de vork in de steel zit? Luister dan snel naar deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#36. Werken aan waarde
In deze aflevering van de anti-dieet podcast wil ik het met je hebben over waarden. Die dingen die je echt belangrijk vindt in het leven. Waar je voor staat. Wat bij je past. Nu denk je misschien wat hebben waarden nu weer met anti-dieet te maken of met meer rust rondom eten ervaren. Nou heel veel kan ik je vertellen, dus luister snel hoe de vork in de steel zit.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.
Wil je je aanmelden voor Werken aan waarde dan kan dat hier.

#35. Van fitgirl naar intuïtieve eter
In deze aflevering ga ik in gesprek met Judith Roelvink. Ooit een fitgirl met een berg aan eet en beweegregels en nu een intuïtieve eter die luistert naar haar lijf en andere vrouwen coacht dit ook te leren.
Je vindt Judith op Instagram onder @bewustmetjudith
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#34. Zelfzorg - Te gast bij Hannelore in je oren
Deze week deel ik de aflevering van Hannelore in je oren met jullie waar ik te gast was om te praten over zelfzorg. En omdat Ik weet dat jullie niet allemaal ook de podcast van Hannelore luisteren, deel ik graag mijn deelname aan haar podcast alsnog met jullie op deze manier. Veel luister plezier!
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#33. Femkes ontsnapping uit de dieetcultuur
In deze aflevering ga ik nogmaals in gesprek met Femke Buwalda, maar dit keer over haar ontsnapping uit de dieetcultuur. Benieuwd hoe zijn dat heeft aangepakt? Luister dan snel deze aflevering.
Meer weten over Femke? Je vindt haar op Instagram.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#32. Te gast bij Spraakmakers van NPO radio 1
In deze aflevering deel ik de serie "verleidingen weerstaan" van het programma Spraakmakers met je. Deze serie is uitgezonden op NPO radio 1 en ik werkte daar met veel plezier aan mee. Elke dag mocht ik een tip delen om om te leren gaan met zogezegde "verleidingen" in plaats van deze uit de weg te gaan, te vermijden of te verbieden. Na elke aflevering van de serie deel ik nog even wat extra informatie en inzichten met je. Omdat ik de boel nu eenmaal graag in perspectief plaats en een groot fan ben van nuance. Dus ook als je Spraakmakers op de radio hebt gevolgd, is deze podcast een toffe aanvulling. Veel luisterplezier!
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#31. Ramona's reis naar een relaxte relatie met haar lijf
Vandaag heb ik Ramona van Mook te gast om te praten over haar eigen reis naar een relaxte relatie met haar lijf. En hoe zij vanuit haar eigen ervaringen besloot ook andere vrouwen op dit vlak te willen helpen. Wil je meer weten over Ramona, check dan vooral haar website en haar insta.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#30. Het eerlijke verhaal van een maagverkleining deel 3
Dit is het derde deel van het drieluik met eerlijke verhalen over maagverkleiningen. Vandaag doet Kelly Sacré haar verhaal. Een naar eigen zeggen dikke lichaamsbeeld coach die 20 jaar geleden haar maagverkleining onderging. Benieuwd naar haar verhaal? Check dan snel deze aflevering.
Meer weten over Kelly? Je vindt haar op Instagram en haar podcast staat uiteraard op Spotify.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#29. Kan ik intuïtief eten als ik diabetes heb?
Intuïtief eten en diabetes, gaat dat wel samen? Een veelgestelde vraag waar ik jullie graag een goed antwoord op wil geven. En wel met de hulp van Femke Buwalda, psycholoog en diëtist die vandaag te gast is. Heb jij diabetes en vraag jij je ook af of intuïtief eten voor jou geschikt is? Luister dan snel deze aflevering.
Meer weten over Femke? Je vindt haar op Instagram.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#28. Het eerlijke verhaal van een maagverkleining deel 2.
Je vindt Frouke op Instagram onder @froukevanoverveld
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#27. In 7 stappen leren omgaan met verleidingen
Deze week deel ik een kort maar krachtig 7 stappenplan met je om op een relaxte manier om te leren gaan met eten. Om los te komen van dat idee dat bepaalde producten verleidelijk zijn. En om ervoor te zorgen dat je die dingen dus ook gewoon in huis kunt hebben, zonder dat ze je roepen vanuit het keukenkastje of de koelkast. Wil jij dat ook? Luister dan snel deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#26. Het eerlijke verhaal van een maagverkleining deel 1.
Dit is de eerste aflevering van wat hopelijk een drieluik gaat worden over het eerlijke verhaal van een maagverkleining. In de loop der jaren heb ik daar namelijk erg veel vragen over gekregen. Maar aangezien ik zelf nooit een maagverkleining heb gehad en ik dus niet uit eigen ervaring kan spreken, wil ik jullie op deze manier meenemen in een aantal verschillende ervaringen met maagverkleiningen. Niet omdat ik je ervan wil overtuigen dat een maagverkleining geen goed idee is. Ook niet omdat ik je het idee wil geven dat een maagverkleining wel een goed idee is. Maar gewoon om je een eerlijk beeld te geven, zodat je zelf een keuze kunt maken. In deze eerste aflevering van dit drieluik ga ik in gesprek met Gaby van der Voort over haar eigen maagverkleining en hoe zij haar ervaringen in dat proces nu inzet om mensen die twijfelen over een maagverkleining, daarin te begeleiden.
Je vindt Gaby op Instagram onder @bijzondermens_coaching
Wil jij je ervaringen met een maagverkleining delen, mail me dan op info@dianavandijken.nl
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#25. Ik kan echt niet zonder eetregels!
In deze aflevering gaat het over eetregels. En dan specifiek over die angst om die regels los te laten. Heel veel vrouwen hebben de gedachte dat ze zonder eetregels doorslaan. Dat ze dan alles gaan eten wat los en vastzit. Maar de werkelijkheid is toch echt anders. Sterker nog, we zien juist dat wanneer mensen veel eetregels hebben, de kans dat ze dan vervolgens eetbuien ontwikkelen of meer gaan snoepen en snaaien dan ze zelf willen, enorm toeneemt. Heb jij nog eetregels omdat je ze niet los durft te laten? Luister dan snel deze aflevering voor tips en trucs.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#24. Intuïtief Eten in het kort - te gast bij Hannelore in je oren
Deze week deel ik de aflevering van Hannelore in je oren met je waarin ik te gast was om met haar in gesprek te gaan over Intuïtief Eten. Daar waren namelijk wat misverstanden over omdat de titel van die aflevering was "Zo ga jij intuïtief eten! Gezonder en slanker dankzij jezelf". En dat misverstand van slanker, hielp ik natuurlijk direct uit de weg. Maar omdat ik weet dat lang niet al "mijn" luisteraars ook naar de podcast van Hannelore luisteren, deel ik hem graag ook nog even via deze weg met je. Benieuwd naar wat ik allemaal te vertellen had? Luister dan snel deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#23. Hoe neem ik afscheid van de dieetcultuur?
Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om daar in ieder geval een begin mee te maken. En in deze aflevering deel ik deze stappen met je. Dus ben je benieuwd? Luister dan snel deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#22. Waarom heb ik een verstoorde relatie met eten?
Heb jij jezelf dit ook wel eens afgevraagd? Waarom jij eigenlijk een ingewikkelde of verstoorde relatie met eten hebt? Waar deze vandaan komt? In deze aflevering neem ik je mee in een aantal mogelijke oorzaken. Welke herken jij bij jezelf?
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#21. Hoe beïnvloeden moeders de relatie met eten van hun dochters?
In deze aflevering wil ik het met je hebben over één van de mogelijke oorzaken van een verstoorde relatie met eten en jezelf. En die oorzaak ligt in het verleden. Hoe jouw moeder vroeger omging met eten, kan namelijk een enorme impact hebben op de relatie die jij nu hebt met eten en je lichaam. Benieuwd hoe dat precies zit? Luister dan snel deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#20. De impact van balans op een gezonde relatie met eten en jezelf
In deze aflevering wil ik het met je hebben over balans. Want we roepen het wel te pas en te onpas, dat in balans zijn. Maar wat is dat dan? Wat houdt het in? En ben je dan of wel in balans of niet in balans? Of bestaat er ook een gulden middenweg? Kun je ook een beetje in balans zijn bijvoorbeeld? Waarom is het dan zo belangrijk om in balans te zijn? En wat heeft in balans zijn te maken met het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten en jezelf? Op deze vragen geef ik je in deze podcast antwoord.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#19. De verschillende soorten eetbuien op een rijtje
Vandaag deel ik de aflevering van Intuitief Eten: de podcast met je, waar ik te gast was om te praten over de verschillende soorten eetbuien. Welke eetbuien kun je onderscheiden, wat is de link met Intuïtief Eten en wat kun je doen aan deze eetbuien? Benieuwd? Luister dan snel deze aflevering.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#18. Nog even afvallen voor de zomer?
Voel jij nu het zonnetje weer gaat schijnen ook de drang om toch maar weer aan een volgend dieet te beginnen? Om nog net even die paar kilo af te vallen zodat je weer in je bikini kunt? Dan is deze aflevering echt wat voor jou.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.
Alle informatie over de Bikini challenge vind je hier: https://dianavandijken.nl/bikini-challenge/

#17. Verstoorde relatie met eten of eetstoornis? In gesprek met Marieke Geurds - ervaringsdeskundige
In deze aflevering ga ik in gesprek met Marieke Geurds - ervaringsdeskundige over een verstoorde relatie met eten, eetstoornissen, waar je alert op moet zijn en de valkuilen van behandeling in de reguliere GGZ.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.
Meer informatie over Marieke vind je op haar website: www.maevitae.nl en socials: www.instagram.com/mae.vitae.

#16. Emotie regulatie en emotie eten
Vind jij jezelf een emotie eter? Luister dan snel deze aflevering waarin ik het met je ga hebben over emotie regulatie en emotie eten.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#15. Waarom gaat het ‘s avonds mis?
Vandaag geef ik je antwoord op de vraag waarom het ‘s avonds zo vaak “misgaat” qua eten. Ik hoor het in mijn praktijk bijna dagelijks als vrouwen kennis komen maken of net zijn gestart met een traject. "Overdag gaat het best prima. Maar die avonden! Dan vind ik het zo moeilijk om niet te gaan snoepen en snaaien. Dan krijg ik zo'n trek in chocola, koek of chips. Dan wil ik gewoon wat echt wat lekkers te eten. Het voelt dan soms bijna alsof ik het ook echt moet hebben. Alsof ik daar niet tegenin kan gaan, tegen die drang". Herken jij dit? Gaat het bij jou overdag meestal ook best goed qua eten, maar gaat het dan ‘s avonds toch “mis”? Snoep je dan veel meer dan je zou willen? Luister dan snel verder.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#14. Bodypositivity, bodyneutrality en de dieetcultuur
In deze aflevering hoor je mijn interview bij NPO Radio 1 in het programma Gaan! over bodypositivity, bodyneutrality en de dieetcultuur. Luister snel als jij benieuwd bent naar mijn kijk op bodypositivity en of dat nu echt de oplossing is bij een negatief zelfbeeld...
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#13. Een gezond gewicht, bestaat dat wel?
In deze aflevering gaan we het hebben over gewicht, of een gezond gewicht wel bestaat, BMI en wat gezondheid nu eigenlijk inhoudt. Luister snel verder als jij ook benieuwd bent hoe dat nu eigenlijk zit met die link tussen gewicht en gezondheid.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#12. De psychologie van eetgedrag
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#11. Over emotie eten, eetbuien en Intuïtief Eten
Deze week deel ik een aflevering van de Intuïtief Eten podcast met je. In deze aflevering werd ik geïnterviewd door Bart en Arnoud over emotie eten, eetbuien en Intuïtief Eten en vertel ik wat meer over de complexiteit daarvan. Deze aflevering is opgenomen voordat ik zelf de anti-dieet podcast ben gestart en ik vond het wel leuk om deze ook met jullie te delen. Check vooral ook de andere afleveringen van de Intuïtief Eten podcast eens, die zijn ook echt heel waardevol!
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#10. Goed voor mezelf zorgen, hoe dan?
Deze aflevering gaat over zelfzorg. Want wat is dat nou eigenlijk goed voor jezelf zorgen? Wat houdt dat nu eigenlijk in? En is dat wat wij doen in het kader van zelfzorg, misschien stiekem niet een beetje oppervlakkig? Luister snel verder als jij echt goed voor jezelf wilt leren zorgen.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#9. Lichaamsacceptatie
In deze aflevering ga ik in gesprek met Marjon van @mijnbeduit over lichaamsacceptatie, gewichtsstigma en haar toffe big, fat, positive playlist vol inspirerende en uplifting nummers om je oké te voelen over jezelf.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.
De playlist van Marjon vind je hier.

#8. Je goede voornemens nu wel laten slagen!
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#7. Het verhaal van Vera
In deze aflevering ga ik in gesprek met Vera van Gezonde balans over haar persoonlijke reis naar een gezonde relatie met eten en zichzelf. Ze deelt haar tips met jou en we bespreken samen hoe een verstoorde relatie met eten tot stand kan komen en vooral hoe je weer een gezonde relatie met eten kunt ontwikkelen.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#6. Waarom snoep ik meer dan ik zelf wil?
In deze aflevering geef ik je antwoord op de vraag waarom jij meer snoept dan je eigenlijk zelf wilt. Daar zijn namelijk een aantal hele goede verklaringen voor. Wil jij ook weten waarom je meer snoept dan je wilt? Luister dan snel deze aflevering van de anti-dieet podcast!
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website https://dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.

#5. Even voorstellen en wat meer over de anti-dieet podcast.
Meer informatie, gratis downloads en introductielessen vind je op mijn website dianavandijken.nl en op mijn socials @voedingspsycholoog.