Skip to main content
Spotify for Podcasters
Podcast julkisten verkkopalveluiden kehittämisestä

Podcast julkisten verkkopalveluiden kehittämisestä

By Verkkopalvelut Turku

Tässä podcastsarjassa käydään asiantuntijoiden avustuksella läpi keskeisimpiä julkisen verkkopalvelun kehittämisen teemoja, tarpeita ja mahdollisuuksia. Lisää tietoa, oppeja ja käytännön työkaluja löydät osoitteesta www.turku.fi/digibag
Currently playing episode

Teksti on dataa - Semanttinen ontologia verkkopalvelussa

Podcast julkisten verkkopalveluiden kehittämisestäApr 28, 2022

00:00
23:38
Avoin koodi - Avoin kehitys - Avoin kunta!

Avoin koodi - Avoin kehitys - Avoin kunta!

Avoimen lähdekoodin kehittäjät ovat nuoria nörttejä jotka juovat kokista ja syövät pitsaa verhot kiinni opiskelijabokseissaan. Tai siis.. eivät ole. Tässä podcastsarjan neljännessä jaksossa puretaan hieman myyttejä ja oivalletaan, että avoimen koodin sovellukset eivät ainoastaan säästä resursseja vaan ovat usein myös turvallisempia kuin suljetut järjestelmät. Tämän tietää myös puolustusvoimat sekä COSS ry:n toiminnanjohtaja Timo Väliharju. Tämä haastattelu on tehty keväällä 2022 Tampereella.

Apr 28, 202225:08
Teksti on dataa - Semanttinen ontologia verkkopalvelussa

Teksti on dataa - Semanttinen ontologia verkkopalvelussa

Teksti on dataa! Näin voi rohkeasti väittää kun puhutaan semanttisesta yhteentoimivuudesta sekä erilaisissa verkkopalveluissa käytettävistä luokitteluista sekä ontologioista. Mutta mitä nämä käytännössä tarkoittavat kun kyseessä on verkkopalvelun kehittäminen. Tässä podcastsarjan kolmannessa jaksossa Sanastokeskusken Katri Seppälä tutustuttaa meidät ontologioiden ihmeelliseen maailmaan. Tämä haastattelu on tehty kevällä 2022 Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Apr 28, 202223:38
Palvelutietovaranto - Pakkopulla vai herkkumunkki?

Palvelutietovaranto - Pakkopulla vai herkkumunkki?

PTV. Palvelutietovaranto. Moni siitä on kuullut, osa jopa käyttää ja tunteita se tuntuu herättävän. Onko Palvelutietovaranto kunnille pakkopullaa vai voisiko se kuitenkin olla oikea herkkumunkki? Tässä podcastsarjan toisessa jaksossa vuoden 2021 palvelutietovarantosuurlähettiläs – sekä Turun kaupungin hankesuunnittelija – Riikka Laitinen avaa PTV:n saloja. Tämä haastattelu on tehty keväällä 2022 Aurajoen rannalla.

Apr 28, 202227:29
Kunnan verkkopalvelun kehittäminen - Ihminen keskiössä!

Kunnan verkkopalvelun kehittäminen - Ihminen keskiössä!

Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon kunnan – tai oikeastaan minkä tahansa laajan organisaation – verkkokehitystä suunniteltaessa? Tässä podcastsarjan ensimmäisessä jaksossa palvelumuotoilun ammattilainen Miikka Paakkinen nostaa esiin keskeisiä asioita. Ja yllätyksenä ei varmasti tule, että ihminenhän se kaikkein tärkein tekijä on. Tämä haastattelu on tehty keväällä 2022 Turun ja Berliinin välisen digisillan avustuksella.

Apr 28, 202232:29
Hankehumpasta vaikuttaviin tuloksiin - digikehittämisen mahdollisuuksia

Hankehumpasta vaikuttaviin tuloksiin - digikehittämisen mahdollisuuksia

Maailma digitalisoituu ympärillämme! Ja jos mietitään maailmaa ihmisen kannalta hieman suppeammin, myös kunnat digitalisoituvat. Ja nopeasti. Varsinkin viime vuosina esimerkiksi valtiovarainministeriön rahoittamat Digikannustin-hankkeet ovat tuottaneet runsaasti uusia toimintamalleja kunnille. Hankkeet toimivat oivina perustuksina esimerkiksi laajemmissa verkkopalvelu-uudistuksissa. Suomessa on kuitenkin yli 300 kuntaa ja kuntien välisessä synergiassa on vielä paljon tehtävää. Podcastsarjan viidennessä jaksossa puhutaan hankkeista ja niiden tuloksista. Keskustelemassa ovat projektipäällikkö Mira Koivumäki-Lindholm Turun kaupungilta sekä Kuntien digitalisoinnin kehittämispäällikkö Elisa Kettunen Kuntaliitosta. Tämä haastattelu on tehty Aurajoen rannalla keväällä 2022.

Apr 28, 202236:57
Kuntasektorin verkkopalveluiden tulevaisuus

Kuntasektorin verkkopalveluiden tulevaisuus

Tässä podcastsarjan kuudennessa eli viimeisessä jaksossa käymme laatikon ulkopuolella ja maalaamme isolla pensselillä. Loihde Advisoryn konsultti Sami Masala on jo vuosia miettinyt työkseen mitä tulee tapahtumaan kun maailma – sekä kunnat – muuttuvat. Miten Digitaalinen suvereniteetti tai vaikkapa Smart Cities liittyy siihen, että kuntalaiset saavat laadukkaita ja lakisääteisiä palveluja? Tämä haastattelu on tehty Ullanlinnan kattojen yllä keväällä 2022.

Apr 28, 202241:05