Skip to main content
Spotify for Podcasters
Digitalsnack - Social Medierpodd

Digitalsnack - Social Medierpodd

By Digitalsnack - Social Mediebyrå

Lyssna på Sveriges bästa och största podd inom sociala medier!
I podden får du höra intressanta case, företag och varumärken berätta hur de skapar effekt på sociala medier samt de senaste nyheterna och trenderna.
Vi som pratar i podden är Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti, ägare av Digitalsnack - Social Mediebyrå.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Lyckas med sociala medier 2023

Digitalsnack - Social MedierpoddJan 12, 2023

00:00
27:09
Allt om McDonalds & Ronald McDonald Hus satsning i Roblox

Allt om McDonalds & Ronald McDonald Hus satsning i Roblox

Varje år inför jul gör McDonalds som är störst bidragsgivare till Ronald McDonald Hus, en kampanj för att samla in pengar till fonden. Inför förra året kampanj (2022) startades ett annat initiativ som fick spridning internationellt. McDonalds Sverige byggde ett Ronald McDonald Hus i spelplattformen Roblox. Roblox används främst av 2010-talister. Hela 26% av 10-talisterna använder Roblox dagligen (enligt statistik från SOI22).  I detta avsnittet får ni höra McDonalds marknads, - och kommunikationsdirektör Staffan Ekstam, berätta om hur idén om ett Roblox hus startade. Hur huset är designat av barnen och deras fantasier och önskningar. Och hur McDonalds framtid ser ut ang Roblox. Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 15, 202332:03
TikTok Nordens kommunikationschef Parisa Khosravi gästar podden

TikTok Nordens kommunikationschef Parisa Khosravi gästar podden

Handbollsklister, musiktrender och foodies. Det är några saker som stack ut på TikTok i Sverige under 2022. Hör TikToks kommunikationschef titta tillbaka på godbitar från 2022. Personliga favoriter, globala trender och vad vi i Sverige sticker ut kring för innehåll. Men såklart gör vi även en spaning in i vad vi kan tänka oss få uppleva på TikTok under 2023. Dessutom svarar Parisa på frågan om det verkligen är säkert att använda TikTok.  I denna podden får ni höra Parisa Khosravi, kommunikationschef på TikTok Norden prata om :  Hur ser en dag ut på TikTok? Vad trendade på TikTok under 2022? Vilket innehåll gillar vi i Sverige? Varför lyckas mindre varumärken bättre än stora på TikTok? Hur och vart hanteras användardata från TikTok? Ägs TikTok av kinesiska staten? TikTok 2023 detta kan vi förvänta oss Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 23, 202334:20
Allt du behöver veta om algoritmer på sociala medier

Allt du behöver veta om algoritmer på sociala medier

Algoritmer på sociala medier - långtråkigt, dötrist eller alldeles underbart? Om man frågar Digitalsnack, Cecilia så är det det sistnämnda. I denna podden får ni veta allt ni behöver veta om algoritmer på sociala medier: Hur fungerar algoritmer på olika sociala medier som Instagram, TikTok och LinkedIn? Varför är det bra att förstå algoritmerna? Vad är relationsbaserade algoritmer? Vad är intressestyrda algoritmer? Vilka algoritmer är bäst? Hur kan ni jobba MED algoritmerna? Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 15, 202325:53
Lyckas med sociala medier 2023

Lyckas med sociala medier 2023

Årets första podd är som alltid ett maxat avsnitt med flera olika tips och råd för att maximera din effekt av sociala medier 2023 Hör Jenni & Cecilia prata i podden om:  Gasa och vinn marknadsandelar! Så kommer algoritmerna påverka oss Sökmotoroptimera mera! Innehållstaktiken FTW Därför räknas inte antalet följare längre och mycket mer..... Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jan 12, 202327:09
Cecilia och Alexander spår sociala medier 2023

Cecilia och Alexander spår sociala medier 2023

I årets sista podd gästas vi av Alexander Morad - marknadsnörd, entreprenör och självutnämnd komiker. Som han själv beskriver sig.  Digitalsnacks Cecilia och Alexander spår hur sociala medier kommer utvecklas under 2023. I avsnittet för du höra: Hur blir Elon Musks 2023? Kommer TikTok fortsatt påverka andra social medieplattformar? Hur kommer algoritmerna förändras? Kommer BeReal bli en hit 2023? Kommer Instagram ta sig ur sin svacka? Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Dec 09, 202233:02
Så skapar du autentiskt innehåll på sociala medier

Så skapar du autentiskt innehåll på sociala medier

Allt fler protesterar mot det för putsade och framförallt retuscherade innehåll som publiceras i sociala medier. Forskning visar att framförallt unga tjejer för lägre självkänsla och negativa tankar kring sin kropp när de ser ouppnåeliga resultat i sociala medier.  Det finns så mycket vi alla kan tjäna på att vara mer äkta i sociala medier och bidra till en mer autentisk bild av verkligheten som fler kan relatera till.  I detta avsnittet pratar vi om: Varför anses video mer äkta än bilder Vad är “Genuinfluencers” Om appen BeReal Hur vi alla kan bidra med positivitet flödet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Nov 25, 202223:28
Om BeReal och andra nya sociala medier

Om BeReal och andra nya sociala medier

BeReal är social medierappen som ska visa dina vänner på riktigt. Utan filter och i realtid. Kommer BeReal vara nästa stor social medie som vi behöver ha koll på? Vi diskuterar BeReals funktioner - varför kommer appen att bli nästa stora grej...eller kanske inte? Vi kollar även andra sociala medier det pratas om just nu i Sverige och globalt. Avsnittet är för dig som vill hålla koll på det senaste inom sociala medier och få nys om hur sociala medier kommer att utvecklas i framtiden.  I avsnittet får du höra:  Sociala medier vi minns - men som försvann Varför pratar alla om BeReal? Roblox, Twitch och Discord om spel och sociala medier Globala sociala medier det snackas om Så kommer framtidens sociala medier att vara 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Nov 13, 202227:01
Allt om LIDLs succéinnehåll på sociala medier

Allt om LIDLs succéinnehåll på sociala medier

LIDL har gått från en Tysk doldis på den Svenska matmarknaden till att bli en uppstickare och hyllad för sin kreativa kommunikation. I detta avsnittet träffar vi Matthias Glöckler - Chef Digital Marketing & Social Media på LIDL. För att prata om deras realtidskommunikation i sociala medier.  I detta avsnittet får ni höra: ⭐️ Så ser LIDLS social medie-team ut ⭐️ Så mycket görs inhouse ⭐️ Strategin för olika kanaler och målgrupper ⭐️ Så bygger man omni-tänk med sociala medier och fysiska butiken ⭐️ Matthias bästa tips för att lyckas skapa träffsäker kommunikation i sociala medier __________________________________________________________ ⬇️ Ladda ner 85 inläggsidéer för Instagram: https://digitalsnack.se/blogg/guider-och-tips/85-inlaggsideer-for-instagram Prenumerera på podden och lyssna före alla andra!
Oct 28, 202227:55
Konversera för att konvertera med conversational commerce

Konversera för att konvertera med conversational commerce

Conversational commerce, Conversation commerce chat commerce eller konversations marknadsföring. Kärt barn har många namn.... Framtidens kunder och användare vill ha det snabbt, enkel och personligt. Inte så konstigt att kommunikation, support och försäljning via chattappar och DM på sociala medier fullkomligt exploderat! I detta avsnittet för du höra om:  Vad är Conversational commerce?  Hur fungerar Conversational commerce?  Hur kan konversationer via sociala medier ge fler affärer?  Vem gynnas av en konversationsstrategi på sociala medier?
Oct 16, 202221:09
Svenskarna & Sociala medier 2022 - Intervju med Jannike Tillå

Svenskarna & Sociala medier 2022 - Intervju med Jannike Tillå

Äntligen är den här! Årets rapport från Internetstiftelsen om svenskarnas internetvanor. I detta avsnittet har vi intervjuat Jannike Tillå, Affärsområdes- och kommunikationschef, Internetstiftelsen. För att analysera siffrorna i årets rapport. Hur använder svenskarna sociala medier? I avsnittet får du höra:  Alla pratar om TikTok, vad kan vi utläsa från årets rapport?  Vad är de största överraskningarna?  Roblox - vad är det?  Så använder kvinnor och män social medier  Så använder de olika generationerna sociala medier  Så många följer ett varumärke på sociala medier  Så ser intresset ut för influencers 2022  Och mycket mycket mer.... Ni kan även läsa sammanfattningen kring Svenskarna & Sociala medier på bloggen: https://digitalsnack.se/blogg/nyheter-sociala-medier/svenskarna-sociala-medier-2022
Oct 11, 202224:04
Bäst på Instagram – Höganäs Kommun

Bäst på Instagram – Höganäs Kommun

Varför är det så få kommuner som är duktiga på Instagram? Höganäs kommun är däremot undantaget! De har en engagemangsprocent som skulle göra de flesta avundsjuka. Vi fick ett snack med Jenny Rasmussen som är kommunikationssamordnare och ansvarig för Höganäs Kommuns Instagramkonto. Vad hemligheten bakom deras lyckade strategi är! I detta poddavsnitt får ni höra:   Vad målet är för Höganäs att finnas på Instagram och hur följer de upp och mäter effekten? Hur jobbar de med olika kanaler?   Vilket innehåll ger bäst effekt?  Hur hanterar de alla kommentarer?  Jennys 3 bästa tips för att lyckas på Instagram  ⬇️ Ladda ner 85 inläggsidéer för Instagram: https://digitalsnack.se/blogg/guider-och-tips/85-inlaggsideer-for-instagram. Prenumerera på podden och lyssna före alla andra!
Oct 03, 202226:36
Därför ska du inkludera mångfald i din sociala medierkommunikation

Därför ska du inkludera mångfald i din sociala medierkommunikation

Trots att vi blivit bättre och debatten tydligare så missar väldigt många företag att inkludera alla i kommunikationen på sociala medier. I det här poddavsnittet funderar Cecilia och Jenni på vad det beror på att inte fler företag och organisationer använder sig av en inkluderande kommunikation. Eller ett mångfaldstänk genrellt i företagandet, eftersom det finns så många fördelar med att involvera ett mångfaldstänk i sin strategi. Dessutom får du ta del av en spännande intervju med Muntaga Sowe, grundaren av CoAgency, en influencerbyrå som jobbar med att representera alla på sociala medier. I podden får du höra: Vad betyder mångfald och inkludering i sociala medier?  Hur bra är företag i Sverige på inkluderande kommunikation?  Vad finns det för fördelar med en bra mångfaldsstragtegi?  Exempel på andra företag att inspireras av  Hur man kommer igång med ett mångfaldstänk i sin kommunikation Prenumerera för att ta del av podden först av alla!
Sep 19, 202225:15
Allt du behöver veta om Metaverse

Allt du behöver veta om Metaverse

I det här avsnittet går Cecilia och Jenni igenom vad Metaverse är och dess betydelse för sociala medier i framtiden. Vad är Metaverse?  Har Metaverse något med Meta och Facebook att göra?  Vad är nyttan och vem har användning av Metaverse?  Hur kommer Metaverse påverka vårt sätt att kommunicera?  ...och mycket mer! Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Sep 05, 202223:00
LYKO – så driver vi försäljning via sociala medier

LYKO – så driver vi försäljning via sociala medier

I detta avsnittet får vi besök i podden av David Olsson och Pauline de Sera som jobbar med performance marketing och organiskt innehåll på LYKO. LYKO är en stor framgångssaga där sociala medier är en del av deras framgångsrecept för att bygga varumärke, skapa långsiktiga relationer och driva försäljning. I detta avsnittet får ni höra: Så ser LYKOs social mediateam ut  Så synkar LYKO organiskt med köpt annonsering och kampanjer  Detta fungerar för organiskt och köpt annonsering...för LYKO  Så utvärderar de resultatet  Viktigaste nycklarna för LYKOS framgångsrecept i sociala medier  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jun 13, 202236:36
Så undviker du Greenwashing i sociala medier

Så undviker du Greenwashing i sociala medier

Att prata och kommunicera hållbarhet har sedan en tid tillbaka blivit allt mer populärt. Att i kanaler som sociala medier kunna äga bilden av företagets hållbara satsning är ett riktigt lyckokast för företag. Men! för att hållbarhet inte ska bli greenwashing gäller det att jobba utifrån och in. I detta poddavsnittet ger vi tips på hur en hållbar kommunikation bör tas fram samt smarta verktyg till dig som kommunikatör. Innehåll i podden:  Vad betyder Greenwashing?  Jobba med hållbarhet 365 dagar om året  Anpassa kommunikationen till sociala medier  Transparens, äkta och personligt - nyckeln till bra kommunikation  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 30, 202222:26
Simrishamns Kommuns lyckade strategi i sociala medier

Simrishamns Kommuns lyckade strategi i sociala medier

De var sist ut av Sveriges kommuner på sociala medier. Men väntan och strategin bakom kan nu ses som deras bästa beslut. Anders Svensson var mannen som tog Simrishamns Kommun ut i sociala medier och upp i topp bland de kommuner som år efter år skapar högst interaktion på Facebook. I denna podden får ni höra: Varför det tog hela 6 mån innan Facebook-sidan skapades  Så arbetade de fram strukturen för huvud,- och verksamhetskonton  Nyckeln till konsekvent högt engagemang  Tips till andra som vill öka sitt engagemang i sociala medier   Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 16, 202235:34
Valet 2022 och sociala medier

Valet 2022 och sociala medier

I detta avsnittet pratar vi om årets "social medieval". Vi har granskat statistik kring hur förstagångsväljare använder sociala medier. Vi pratar och analyserar partiernas strategi ser ut i sociala medier för att nå just förstagångsväljare. Samt kikar på partiledarnas egna engagemang och strategier för att nå ut via sociala medier. Ett maxat avsnitt kring sociala medier och valet 2022. I avsnittet får du höra om:  Hur viktig källa är sociala medier inför valet 2022? Hur använder förstagångsväljarna sociala medier inför valet?  Vem av partiledarna skapar störst buzz i sociala medier?  Hur ser partiledarnas strategi ut i sociala medier  Hur kommer sociala medier påverka valet 2022?  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 02, 202223:54
Hjärnforskaren: Detta är Sociala mediers effekt på våra hjärnor

Hjärnforskaren: Detta är Sociala mediers effekt på våra hjärnor

Möt hjärnforskaren Sissela Nutley som forskat hur hjärnan påverkas av vår användning av sociala medier. Finns det någon magisk gräns för hur länge vi bör använda sociala medier varje dag? Påverkar tjejer och killar olika av sociala medier? Såklart måste vi även ställa frågan: blir vi lyckliga eller olyckliga av sociala medier? I avsnittet får du höra om:  Hur skiljer sig användandet mellan tjejer och killar?  Hur beroendeframkallande är sociala medier?  Hur hör ungas hälsa och sociala medier samman?  Hur påverkas vi av olika kroppsideal på sociala medier?  Den magiska gränsen för skärmtid  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Apr 18, 202237:28
Meta Ads Manager: Så annonserar du i speciella kategorier

Meta Ads Manager: Så annonserar du i speciella kategorier

I detta avsnittet berättar Cecilia och Jenni om de nya speciella annonskategorierna i Meta Ads Manager. Vilka måste annonsera i dessa? Hur fungerar dom? Detta kommer vi svara på men även dessa frågor:  Hur granskar Meta annonser?  Vad händer om du väljer fel eller ingen annonskategori?  Hur ska du jobba med rekryteringsannonser nu?  Hur ska du skapa träffsäker annonsering med begränsade målgrupper?  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Apr 04, 202221:35
ICA´s framgångsrika strategi i sociala medier

ICA´s framgångsrika strategi i sociala medier

I detta avsnitt gästas vi av ICA Sveriges ansvariga för sociala medier - Anna-Sara Nilsson. Hon berättar kring ICAs strategi och hemligheten bakom deras unika tonalitet på sociala medier som gjort ICA till en engagemangssuccé I avsnittet får du höra om:  Hur ser ICA Sveriges strategi ut kanal för kanal  Innehåll som funkar  Hur de utvecklade sin unika tonalitet  Så jobbar de med kommentarshantering  Hur mäter de effekten av sociala medier  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 21, 202235:14
Därför ska du satsa på ljudcontent i sociala medier

Därför ska du satsa på ljudcontent i sociala medier

Ljudet i sociala medier går från ett komplement till att vara den huvudsakliga effekten av innehållet! En viktig insikt för att kunna skapa innehåll som når ut till framförallt en yngre målgrupp samt via nya format som Reels och TikToks. I detta avsnittet pratar vi om:  Så har TikTok-ifieringen förändrat sociala medier  Hur ljud premieras av algoritmer  Ljud som enbart produceras för sociala medier  Tips för att komma igång med att skapa ljudcontent  Steg-för-steg guide till bättre ljudinnehåll  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 07, 202224:56
Så skapade SCB sin succé på Instagram

Så skapade SCB sin succé på Instagram

Hur har SCB (Statistiska Centralbyrån) byggt upp sin strategi och succé på Instagram? Detta pratar vi om i detta avsnittet av Digitalsnack-social mediepodd. Vi gästas av Elma Jakupovic som varit med och tagit fram SCB nya framgångsrika strategi. I podden berättar hon om:  Så skapade de strategin steg-för-steg Så gick implementeringen till av den nya strategin Elmas bästa tips för att lyckas med en ny strategi Hur de skapar sitt visuella innehåll för Instagram  Hur de effektiviserar sitt arbete i sociala medier Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 21, 202226:36
Är det organiska dött?

Är det organiska dött?

Den organiska räckvidden sjunker drastiskt på vissa sociala kanaler. Men finns det ändå hopp för det organiska innehållet på sociala medier? I detta avsnittet ger Cecilia och Jenni sina bästa argument varför det organiska flödet är viktigt för helhetsstrategin på sociala medier. I avsnittet kan du höra om:  Varför har stora varumärken slutat med organiskt innehåll på Facebook?  Hur organiskt content bidrar till större effekt  Organiskt content = relationsbyggare?  Varför organiskt innehåll bidrar till bättre och billigare annonsering  Guide: så lyckas du få liv i ditt organiska engagemang!  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 07, 202223:18
Årets viktigaste data – så optimerar du sociala medier 2022

Årets viktigaste data – så optimerar du sociala medier 2022

I detta avsnittet av Digitalsnack - Social mediepodd gästas vi av Jonas Tulldahl från Bumblewing. Vi granskar data från sociala medier 2021 och får hjälp av Jonas att tolka insikter kring statistiken. Vad skiljer de som lyckas med sociala medier med de som inte får sin närvaro att lyfta. Vi listar viktiga punkter att ta med sig in i 2022.  I avsnittet får ni höra:  Vad gör de som lyckas med sociala medier?  Vilka inläggsformat funkar bäst på Facebook och Instagram?  Vilken tar platsen som årets främsta influencer på Instagram?  Vilken kommun i Sverige skapar mest engagemang på Facebook?  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jan 24, 202230:44
Så lyckas du med sociala medier 2022

Så lyckas du med sociala medier 2022

Nytt år nya möjligheter! I detta avsnittet ger Cecilia & Jenni dig 6 strategier att jobba utifrån för att maximera effekten av din närvaro på sociala medier under 2022. Innehåll i podden:  Därför blir det viktigt att vara modig under 2022  Så skapar du en innehållsstrategi för 2022  Hur du bygger ett effektivt digitalt ekosystem  Så behöver du tänka kring annonsering 2022  Varför det är viktigt med new news  Därför kommer kreativt och påkostade produktioner vara nyckeln 2022 Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jan 10, 202220:54
Skapa en framgångsrik Instagram-strategi för 2022

Skapa en framgångsrik Instagram-strategi för 2022

Dags att skapa en grym strategi för Instagram 2022! I detta avsnitt berättar vi hur vi på Digitalsnack ändrade vår strategi på Instagram under hösten och fick fantastiska resultat! Vi delar med oss av vårt framgångsrecept kring:  Möjligheter och utmaningar  Maximera synligheten för profilen  Målgrupper  Innehåll Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Dec 13, 202118:28
Lyssna på detta innan du köper social medietjänster!

Lyssna på detta innan du köper social medietjänster!

I detta poddavsnittet ger vi smarta tips på hur du köper in social medietjänster på bästa sätt. Blir en masterbeställare helt enkelt! I podden pratar vi om:  Hur du väljer rätt byrå Vad som är rimlig prissättning  Hur du gör en bra pitch  Ägandeskap och kontroll av konto och data Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Nov 29, 202119:00
3 taktiska tips för att bygga varumärke i sociala medier

3 taktiska tips för att bygga varumärke i sociala medier

I detta poddavsnittet delar Cecilia och Jenni med sig av sina bästa 3 taktiska tips för att bygga varumärke i sociala medier. De har båda jobbat med sociala medier i ett decennium och både byggt sina personliga varumärken och Digitalsnacks från grunden. Nästan helt utan betalda medel. I detta avsnittet av Digitalsnack podcast pratar vi om:  Så bygger du varumärke just nu  Skapa en visuell identitet för sociala medier  Varför interaktion är en viktig nyckel  Hur du skapar en kontinuerlig kommunikation  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Nov 01, 202130:19
Därför måste du satsa på TikTok just nu

Därför måste du satsa på TikTok just nu

Vi gästas av TikTok konsulten Joella Skoogh som berättar varför TikTok är ett måste för företag, varumärken och organisationer just nu!  Varför TikTok? Hur skiljer sig TikTok från andra social mediekanaler?  När ska man göra Reels och när ska man gör TikToks?  Exempel på konton att följa  Do´s and dont´s på TikTok  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Oct 18, 202133:28
5 vanliga problem med Business Suite och hur du löser dom

5 vanliga problem med Business Suite och hur du löser dom

Facebook Business Manager eller Business suite. I detta avsnittet tar vi oss an de 5 vanligaste problemen och hur du löser dom! Vi pratar bl.a om: Vad är Business Suite och varför ska alla som har en företagsprofil på Facebook och Instagram jobba med detta?  Hur du lägger till och tilldelar resurser  Hur du skapar ett Meta Ads manager konto  Hur du lägger till Instagram så du slipper lämna ut lösenord Vart du hittar statistik Hur kataloger och shopping fungerar  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Oct 04, 202130:34
3 sätt att nå ut med video på sociala medier

3 sätt att nå ut med video på sociala medier

I den här podden träffar vi Johannes Stålnacke Nero som jobbar som content specialist på Ingager. Vi diskuterar video, sociala medier och trender.  Varför ska man ens bry sig om att jobba med video på sociala medier idag?  Hur ser framtiden för video ut? Och miljonfrågan- hur kommer man igång?  Johannes bjussar även på sina 3 bästa tips just nu för att nå ut med video på temat: Visuell identitet, Data och kreativitet, Produktion  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Sep 20, 202138:50
Allt du behöver veta om iOS14 och annonsering

Allt du behöver veta om iOS14 och annonsering

Vår populära podd är tillbaka och i första avsnittet djupdyker Cecilia & Jenni i något som många har slitit sitt hår under våren och sommaren. Nämligen annonsering och iOS14. I detta poddavsnitt kommer du få höra:  Hur du anpassar dig till det nya normala i Ads Manager Vilka nyckeltal du behöver hålla koll på  Pixlar, API och rangordna rätt händelser Hur du mäter din framgång när siffrorna pekar neråt  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Sep 06, 202120:59
Så når Land en miljonpublik helt organiskt på Facebook

Så når Land en miljonpublik helt organiskt på Facebook

Så når Land en miljonpublik helt organiskt på Facebook. I mars fick Cecilia ett mail där avsändaren hade tröttnat på snacket om att den organiska räckvidden på Facebook var död. Med en printscreen kunde hon visa hur deras Facebook-post nått nästan 600 000 personer och fått över 90 000 klick. Så vi ville såklart veta mer! Därför bjöd vi in Emilia Eliasson, Content Manager på Land, en av Sveriges största veckotidningar som även finns i digital form. Så hon kunde berätta om:  Hur Land driver trafik OCH engagemang på Facebook Emilias checklista för vad som ska postas på Facebook  Fler inlägg är inte alltid bättre. Här är magiska siffran!  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jun 14, 202137:18
Lyckas med nyhetsbrev med hjälp av sociala medier

Lyckas med nyhetsbrev med hjälp av sociala medier

I detta avsnittet av Digitalsnack podden ger vi alla våra tips på hur du jobbar framgångsrikt med nyhetsbrev och sociala medier. I podden får du höra:  Varför bör man addera nyhetsbrev i sin social mediestrategi?  Så skapar du bäst affärsnytta med nyhetsbrev och sociala medier  Så skapar du "clickable" innehåll för nyhetsbrev Dela data mellan sociala medier och nyhetsbrev  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 31, 202133:14
How to succeed on TikTok - with special guest Emma Lundgren from TikTok

How to succeed on TikTok - with special guest Emma Lundgren from TikTok

TikTok is open for business in the Nordics! In the beginning of 2021 TikTok opened their office in Stockholm, Sweden with a new team fokus on the Nordic countries. Emma Lundgren is working with agency partnership at TikTok and she shares a unique insights on what it's like to work at TikTok and how to succeed on TikTok in 2021. In this podcast you will hear:  Why does TikTok invest in the Nordic market  Which country in the Nordics is best at TikTok?  What is different about TikTok from other social media channels  The best way to reach out through advertising on TikTok  Emma's three best tips for success with TikTok And last but not least...  Who is Emma's favorite TikTok creator Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 17, 202123:42
Hur du driver trafik till webben med sociala medier

Hur du driver trafik till webben med sociala medier

I detta avsnittet får du 5 tips på hur du maximerar dina klick från sociala medier till din webbplats. I avsnittet får du veta:  Bästa strategin för att driva trafik från sociala medier till webben Vad är det du ska länka till från sociala medier  Hur du mäter och följer trafiken från sociala medier till webben  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
May 03, 202132:18
Så använder Svenska Kyrkan sociala medier för att nå ut till sina medlemmar

Så använder Svenska Kyrkan sociala medier för att nå ut till sina medlemmar

Vi imponeras över Svenska Kyrkan i dessa "pandemitider". Med Facebook live kan andakter nå helt nya personer och målgrupper. Helt plötsligt har 40 personer blivit 20 000. Otroligt! I detta avsnittet träffar vi Sveriges enda nätpräst på sociala medier Charlotte Frycklund. Det blir ett samtal om att våga, bemöta och förändra via och med hjälp av sociala medier. I podden får du höra:  Vad gör en präst på sociala medier?  På vilka sätt använder Svenska Kyrkan sociala medier? Vilken respons har man fått? Hur har Svenska Kyrkans digitala närvaro sett ut över tid? Och sist men inte minst...  Vem är Taco-Jesus? 🌮  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Apr 19, 202131:26
Annonsera med liten budget i sociala medier

Annonsera med liten budget i sociala medier

Vad räknas som en liten budget för annonsering och hur använder du den på bästa sätt? I detta avsnitt berättar Jenni och Cecilia allt du behöver veta om att annonsera med en liten budget på sociala medier och hur du ska tänka för att få ut det mesta av pengarna! I podden får ni höra:  Vilken kanal ska du välja för annonsering?  Vad har du för målsättning med din annonsering?  Vilken är din målgrupp?  Hur ska du tänka kring sponsrade inlägg?  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Apr 05, 202116:25
Excelmannens, David Stavegårds succé på LinkedIn

Excelmannens, David Stavegårds succé på LinkedIn

Efter tre korta klipp hade han 50 tusen visningar på LinkedIn, idag har han över 2 miljoner! I detta avsnitt gästas vi av David Stavegård, kanske mer känd som Excel-mannen på LinkedIn. Årets LinkedIn-profil 2020. Här berättar han om sin framgång och nyckeln till succé på LinkedIn. I podden får ni höra:  Varför Excel på LinkedIn?  Vikten av mervärde och bra content  Do's and Dont's på LinkedIn  Hur man skapar affärer med LinkedIn  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 22, 202124:47
Sociala medier för offentlig sektor

Sociala medier för offentlig sektor

Att jobba med kommunikation och sociala medier inom offentlig förvaltning skiljer sig på flera punkter från "vanliga" företag. I detta avsnittet ger Cecilia & Jenni sina bästa tips för att lyckas med sociala medier för offentlig sektor. Dessutom gästas podden av advokaten Katarina Ladenfors som förklarar vad Schrems II domen innebär och hur vi ska förhålla oss till den. I podden får ni höra:  Vad är och betyder Schrems II  Hur ska vi förhålla oss till Schrems II domen?  Steg-för-steg guide för vägledning kring Schrems II  Kan man nå alla målgrupper på sociala medier?  Hur ska man jobba för att nå så många som möjligt av sin målgrupp?  Driva trafik till webbplatsen eller behålla följarna på sociala medier?  Exempel på hur man jobbar personligt/professionellt på sociala medier  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 07, 202150:02
Så jobbar Systembolaget med sociala medier

Så jobbar Systembolaget med sociala medier

Cecilia träffar Emma Eriksson social mediekoordinator på Systembolaget. För att få veta mer hur de jobbar med sociala medier. Här är några saker Emma delar med sig kring:  Hur skiljer sig Systembolagets mål med sociala medier från andra företag?  Hur mycket skapas in-house?  Vad mäter man och hur ofta följer man upp data?  Hur skapar de balans kring lättsamt och utbildande innehåll?  Hur fungerar det med alkohol och sociala medier?  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 23, 202125:44
100 avsnitt med Digitalsnack- Sociala mediepodd 🎉

100 avsnitt med Digitalsnack- Sociala mediepodd 🎉

100 avsnitt🎉 I detta jubileumsavsnittet ser vi tillbaka på 100 avsnitt och 100 lärdomar. Vi pratar om härlig gäster vi har haft, vi pratar om bloopers vi gjort och när vi en gång poddade i "Klittan". Vi ger även tips på hur du som vill starta en podd under 2021 ska tänka. Tack för dessa 100. Nu satsar vi på 100 till! Puss och kram från Cecilia och Jenni. Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 09, 202153:02
Sociala medier och Badfluence

Sociala medier och Badfluence

I flera avsnitt har vi pratat om vilken effekt Influencer marketing har för företag och organisationer. I detta avsnittet har vi pratat om en annan vinkel. Lyssna på Yasmine Winberg och Julia Lundin, reporter på Resumé och författare av boken Badfluence: makt, miljoner och halvsanningar i sociala medier. I podden pratar vi om:  Vad är Badfluencer?  Hur påverkas vi av influencers på sociala medier?  Vilka halvsanningar bör vi se upp med i sociala medier?  Hur kritiska och granskande behöver vara kring influencers 2021?  Yasmine och Julia berättar även några experiment de gjort kring fejkföljare, samarbeten och reklammärkning.  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jan 20, 202132:36
Uppfödd med sociala medier - lär känna den sociala generationen

Uppfödd med sociala medier - lär känna den sociala generationen

I detta avsnittet träffar vi Johannes Gustavsson, författare av boken Upppödd på nätet: lär känna den sociala generationen. Vi samtalar om den sociala generationen (de som är födda mellan 2000-2010) och ställer frågorna:   Vilka hör till den sociala generationen?  Hur skiljer de sig från tidigare generationer?  Vilka kanaler använder de?  Vilket innehåll uppskattar de mest?  Hur ser relationen mellan den sociala generationen och influencers ut? Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Dec 01, 202038:23
Personprofil vs företagsprofil på LinkedIn - hur ska man tänka?

Personprofil vs företagsprofil på LinkedIn - hur ska man tänka?

Vad är skillnanden på en personprofil och en företagsprofil på LinkedIn egentligen? I detta poddavsnittet pratar vi om:  Skillnaden mellan personprofil vs företagsprofil på LinkedIn Vilken effekt kan man förvänta sig Hur skapar man "hävstångseffekt" Vad kan man mäta på dom olika sidorna  Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Nov 10, 202026:08
Innehåll som ger engagemang på sociala medier

Innehåll som ger engagemang på sociala medier

För att lyckas med sin närvaro på sociala medier krävs engagemang. Inte bara från ditt håll, utan framförallt från dina följare. Ett framgångsrikt konto på sociala medier handllar inte om att ha ett hög antal följare. Nej, det är utdaterat. Det handlar om att få tillbaka interaktioner på dina aktiviteter på sociala medier. För att få enggagemang på dina poster, stories eller andra sociala medieaktiviteter behöver du skapa innehåll som lockar till engagemang. Hur du gör det- det pratar vi om i dagens avsnitt av Digitalsnack- Social Medierpodd.  Vad är engagerande innehåll? Varför är det viktigt? Hur bidrar engagerande innehåll till en lyckad närvaro på sociala meider? Så skapar du engagerande innehåll Vi ger dig 5 olika strategier att testa! Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Oct 13, 202019:29
Social shopping - det nya sättet att handla online

Social shopping - det nya sättet att handla online

Sociala medier har för alltid förändrat vårt sätt att handla online. Visste du att? 42% använder sociala medier för att göra research kring produkter 24% upptäcker nya varumärken via rekommendationer och kommentarer på sociala medier 21% motiveras av att köpa produkter som har många likes och positiva kommentarer I detta avsnittet pratar vi om:  Vad är social shopping och hur funkar det?  Hur dina produkter och tjänster blir "Instagrammable"  Instagram Shopping och checkout - nästa steg i social shopping  Hur du kan dra nytta och använda social shopping. Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Sep 29, 202031:30
Så marknadsför du på sociala medier med liten budget

Så marknadsför du på sociala medier med liten budget

Så gör du för att din marknadsföringsbudget för sociala medier ska räcka längre! Känner du dig träffad? Ja, då du är inte ensam. Många företag har en väldigt begränsad budget att marknadsföra sig med. Men du kan komma långt på sociala medier trots brist på resurser. Med dessa tips kan du få dina pengar att räcka lite längre och få större effekt på din investering. I detta avsnittet av Digitalsnack podcast pratar vi om:  Varför och hur du ska skapa en publik och innehåll som säljer åt dig  Hur du annonserar med liten peng  Hur du blir resurseffektiv i innehållsskapande  Hur du bygger en affär som växer över tid. Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Sep 01, 202032:32
Så får du ökad synlighet med SMO (social media optimization)

Så får du ökad synlighet med SMO (social media optimization)

Gör dig sökbar med SMO (social media optimization! Det blir allt vanligare att använder sociala medier för att söka efter information. Detta märks tydligt då YouTube har blivit världens näst största sökmotor. Om du tänker efter, har du säkert letat öppettider till din lokala restaurang genom Facebook, eller kanske letat reseinspiration genom Instagrams platstaggar? Ja, du förstår nog redan nu varför SMO är så viktigt att ha koll på. I detta avsnittet av Digitalsnack podcast pratar vi om:  Varför SMO är så viktigt  Steg för steg hur du kommer igång med din sökmotoroptimering på sociala medier  Hur du optimerar din synlighet på sociala medier via sök, profil, hashtags, platser, taggningar och bilder på Sociala medier. Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Apr 28, 202036:16
Kriskommunikation, Covid-19 och sociala medier

Kriskommunikation, Covid-19 och sociala medier

Just nu råder en helt helt unik situation i Sverige och i Världen. Aldrig tidigare har så många påverkats av ett virus som Covid-19. Av just denna anledning kommer denna podden intervjua kriskommunikatören Maria Niemi kring:  Vad kan/ska vi kommunicera just nu i våra sociala medie kanaler?  Är det ok att köra business as usual?  Vad gör vi med våra pågående kampanjer i sociala medier? Hur kan vi använda sociala medier för att sprida glädje, värme och hopp?  Hur står vi emot kritiska röster som hopar sig och fördömer på sociala medier? Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 30, 202028:16
Medarbetarna - därför ska dom ta plats i sociala medier

Medarbetarna - därför ska dom ta plats i sociala medier

Företag och varumärken blir mindre relevant och företagets ambassadörer, medarbetare, grundare och chefer mer intressant. Vad vore Tesla utan Elon Musk och Apple utan Steve Jobs? I detta poddavsnittet pratar vi om varför individen är företagets nya stjärna i sociala medier och hur företag skapar fördelar med detta nya sätt att kommunicera! Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 17, 202036:36
Så jobbar Livrustkammaren med sin unika tonalitet

Så jobbar Livrustkammaren med sin unika tonalitet

Livrustkammaren gör succé som Sveriges historiebästis på sociala medier. I den podcast får ni en inblick i hur de jobbar, tänker och planerar sitt magiska innehåll på Facebook och Instagram. På bloggen hittar ni även "best-of". Digitalsnacks favoriter från Livrustkammarens sociala medier. Kolla här 👉🏼 https://digitalsnack.se/inspiration/best-of-sociala-medier-livrustkammaren Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Mar 03, 202026:60
Så lyckas du med Instagram Highlights

Så lyckas du med Instagram Highlights

I detta avsnittet pratar vi om hur man skapar en bra strategi för sina Instagram Highlights! Vi ber om ursäkt för ett lite "burkigt" ljud på Jennis röst då denna podd spelades in via Skype. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 18, 202029:45
LinkedIn-experten Linda Björck gästar Digitalsnack

LinkedIn-experten Linda Björck gästar Digitalsnack

I detta avsnittet gästas vi av LinkedIn-experten Linda Björck! Vi får en insikt på nya kommande funktioner till LinkedIn samt hur man skapar affärsnytta med sitt "LinkedInnande". Perfekt avsnitt för er som funnits på LinkedIn en tid men som undrar "vad gör jag nu". Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Feb 05, 202034:39
Så lyckas du med Facebook grupper

Så lyckas du med Facebook grupper

Allt fler lämnar scrollflödet på Facebook och engagerar sig allt mer i stängda grupper. I detta poddavsnitt gästas vi av Nathalie Eriksson som är expert på att bygga communities på Facebook. I Digitalsnackpodden delar hon med sig av hennes bästa tips kring: Varför en grupp och inte en sida?   Hur får man en grupp att växa?  Hur får man en grupp att bli självständig? Hur ska man marknadsföra sig i grupper? Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet. 👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier. 👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
Jan 21, 202014:23
Allt du behöver veta om UGC (user generated content)

Allt du behöver veta om UGC (user generated content)

I detta avsnittet pratar vi om: allt du behöver veta om UGC (user generated content). I podden får du höra:  UGC bidrar med genuinitet Innehållet är skapat för målgruppen UGC inspirerar för eget innehåll Du kopplas samman med olika personer Trovärdighet personliga rekommendationer Kostnadseffektivt
Oct 29, 201923:26
CURE Media - Så hittar och väljer du rätt influencers

CURE Media - Så hittar och väljer du rätt influencers

I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast fokuserar vi på ett av de ämnen vi får mest frågor om: influencer marketing. Tidigt i somras åkte vi upp till Stockholm för att träffa en riktig expert på området. I avsnittet intervjuar vi Sanna Persson, som jobbar som marketing manager på Cure Media. Cure Media är en Influencer Marketing-byrå som hjälper annonsörer världen över att hitta rätt influencers i sociala medier. De har över 10 000 genomförda influencer-samarbeten och hjälper till med idé, koncept, genomförande och uppföljning/rapportering. Vi vet om att det är många som tycker det är svårt att veta vilken typ av influencers man ska jobba med, och hur man gör för att faktiskt hitta dessa influencers. Det och mycket mer om influencer marketing får du reda på i det här avsnittet!
Sep 17, 201934:26
Så håller du igång kreativiteten när det roliga blivit ett jobb

Så håller du igång kreativiteten när det roliga blivit ett jobb

Att uppdatera sociala medier flera gånger varje vecka, månad efter månad och år efter år. Det kräver mängder med inspiration, motivation och disciplin. Och vad händer när det roliga social medieskapandet blivit ett jobb... på beställning? I detta avsnitt ger vi er tips på hur ni håller inspirationen och motivationen igång för att skapa förstklassigt innehåll för sociala medier.
Sep 03, 201927:46
Så lyckas du med sociala medier för B2B

Så lyckas du med sociala medier för B2B

I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om sociala medier för B2B, det vill säga Business to Business. När ditt företag eller din verksamhet inte riktar sig direkt till konsumenter (B2C) utan istället till andra företag, så är strategin för sociala medier annorlunda. Det viktigaste är såklart att veta varför ditt företag är på sociala medier: är ni där för att sälja er produkt eller tjänst, vill ni "bara" bygga varumärke eller vill ni jobba med rekrytering? Här ger vi våra 6 steg för hur du lyckas med B2B på sociala medier!
Jun 11, 201924:56
Microsoft: Så funkar AI och sociala medier

Microsoft: Så funkar AI och sociala medier

I detta avsnitt av Digitalsnack-podden gästas vi av Joakim Åström som är Cloud Solution Architect inom data och AI på Microsoft Customer Success Unit. I podden kommer du lära dig:  Vad är Artificiell intelligens? Förklarat på ett enkelt sätt av en superexpert  Vad kan företag använda AI till?  Fördelar att använda AI-teknik som företag  Hur skapar man en bot för Facebook Messenger?  Vilken kompetens behöver jag?  Hur ser framtiden ut gällande Artificiell intelligens?
May 28, 201933:07
Influencer marketing med Linda Hörnfeldt

Influencer marketing med Linda Hörnfeldt

I veckans avsnitt träffar vi Linda Hörnfeldt, Sveriges egen guru inom influencer marketing! Vi får ofta in frågor om vad man som företag måste tänka på när man jobbar med influencer marketing, så vi tog hjälp av en expert. Linda är grundare och f.d. VD för Influencers of Sweden, Sveriges intresseorganisation för social media influencers. Vi pratar bl.a. om vad man som företag ska tänka på för att komma igång med influencer marketing, vilka lagar som finns och självklart allas vårt favoritämne: skatteregler. Trevlig lyssning!
May 14, 201922:53
Så jobbar Volvo Group med sociala medier

Så jobbar Volvo Group med sociala medier

I den här veckans avsnitt har vi åkt hela vägen till Göteborg för att intervjua Peter Aspengren, social media manager på Volvo Group. Under koncernen Volvo Group samsas massor med olika varumärken. Totalt är de på 190 marknader (!) globalt och har ca 100 000 medarbetare jorden runt. Det blir mycket fokus på Business to business (B2B) och hur man kan skapa en enhetlig bild utåt för en så stor koncern med massor av varumärken. Vi pratar till exempel om marknadsföring mot företag, hur man rekryterar med hjälp av sociala medier och hur deras kommunikationsavdelning ser ut.
Apr 30, 201923:46
Därför bör du bry dig om dark social

Därför bör du bry dig om dark social

I avsnitt nummer 66 av Digitalsnack Podcast diskuterar vi dark social, detta fenomen som tar över våra sociala mediekanaler och webbtrafik allt mer. Kort sagt kan man säga att dark social är innehåll som delas i "dolda" eller privata kanaler, t.ex. Facebook Messenger, DM och liknande. Dessa delningar leder ofta till webbtrafik och konverteringar, men eftersom de sker i dolda kanaler kan man inte se varifrån trafiken kommer. I många fall är det frustrerande att inte se vad det är som leder till trafik, men det finns fördelar med dark social! Privata delningar är generellt mer personliga än vanliga inlägg, vilket betyder att personen som delat något redan gjort halva marknadsföringsjobbet!
Mar 05, 201915:43
SJ: Så skapar du en kickass kundsupport på sociala medier

SJ: Så skapar du en kickass kundsupport på sociala medier

I avsnitt 65 av Digitalsnack podcast intervjuar vi Anton Almqvist-Källén som jobbar som Kommunikationsansvarig Sociala Medier på SJ. Kundsupport på sociala medier blir allt viktigare i och med att vår kommunikation med företag sker allt mindre via mail och telefonsamtal. Vi vill ha snabb respons på våra frågor och om vi har något att klaga på vill vi att det ska synas offentligt. Dåliga omdömen syns direkt och ett sådant inlägg kan få enorm spridning om fler personer hakar på samtidigt som företaget i fråga inte hanterar ärendet på ett bra sätt.
Feb 19, 201940:17
Så skapar adidas målstyrd kommunikation på sociala medier

Så skapar adidas målstyrd kommunikation på sociala medier

I avsnitt 63 av Digitalsnack podcast får ni höra mer om hur ett av de största varumärkena jobbar med målstyrd kommunikation. Vi åkte till Stockholm för att träffa Redwaan Hossain, som jobbar som Digital Manager på adidas. I detta avsnitt pratas det bland annat om: - Hur adidas jobbar med sociala medier - Varför det är viktigt att veta vilket mål man har med sin närvaro på sociala medier
Jan 22, 201933:23
Så lyckades YleX få över 60 000 prenumeranter på Youtube

Så lyckades YleX få över 60 000 prenumeranter på Youtube

I detta avsnitt åkte Digitalsnacks Jenni över till Finland för att intervjua Elina Leino från finska YleX! Elina jobbar som social medieansvarig på bolaget. YleX är Finlands public servicebolag, så man kan säga att det är den finska motsvarigheten till SVT. De använder sig mycket av Youtube och har hela 60 000 prenumeranter! I det här avsnittet pratar vi bland annat om: - Varför YleX började med Youtube - Hur de fick 60 000 prenumeranter på Youtube - Hur de jobbar med Youtube och vilka faktorer som bidragit till deras succé - Deras tre bästa tips för hur man kommer igång med Youtube
Nov 13, 201825:30
iDeal of Sweden – succé tack vare influencer marketing

iDeal of Sweden – succé tack vare influencer marketing

I detta avsnitt intervjuar vi Nathalie Edström, iDeal of Swedens Social Media Manager! Ideal of Sweden är en riktig framgångssaga som växt enormt de senaste åren. Nathalie var en av föreläsarna på Sociala medierdagen och gav massor med tips på hur företag kan jobba med influencer marketing. Nu kan även ni som inte var på Sociala medierdagen ta del av hennes tips! I det här avsnittet pratar vi bland annat om: - iDeal of Swedens resa - Hur sociala medier bidragit till deras succé - Hur ska företag tänka när de kontaktar influencers? - Do's and Don'ts när man jobbar med influencer marketing - Eget innehåll vs User-Generated Content
Oct 30, 201828:04
Europas största Snapchat Creator – Så lyckas du på Snapchat

Europas största Snapchat Creator – Så lyckas du på Snapchat

I detta avsnitt kommer ni får lyssna på Europas största Snapchat Creator! Vi träffade Geir Ove eller GeeOhSnap för att prata om: - Bör företag finnas på Snapchat? - Vad är nyttan för företag att använda Snapchat? - Hur mycket resurser tar det? - Bästa tipsen för att lyckas - Vad du bör undvika - Hur ser framtiden ut för Snapchat?
Oct 02, 201839:32
Så använder du Instagram Stories som ett proffs!

Så använder du Instagram Stories som ett proffs!

Instagram Stories, eller händelser som det kallas i Sverige, lanserades med skepsis sommaren 2016. Två år senare kan vi konstatera att för Instagram och för användarna har detta varit ett genidrag! Först en råkopia av Snapchats mest kända funktioner, men med tiden utvecklades formatet till att bli det självklara valet för företag. Men hur kan du använda Stories och ta din digitala marknadsföring till en ny nivå? I det här poddavsnittet tipsar vi dig om några av de bästa av många funktioner på Instagram Stories att dra nytta av.
Sep 18, 201827:50
Bästa verktygen för sociala medier som effektiviserar ditt arbete

Bästa verktygen för sociala medier som effektiviserar ditt arbete

Tar publicering av dina sociala medier mycket tid varje månad? Eller är det svårt att hitta bra statistik- och analysverktyg? Kanske har du fullt upp med hundrelaterade händelser på sociala medier. Eller nyfiken vad andra säker om ditt företag och dina produkter? Oavsett vad ditt behov är så finns det ett verktyg som kan hjälpa dig på traven! I detta podcastavsnitt har vi granskat och testat olika social medieplattformar för att se vilken som passar bäst för vilket behov. Vi ger dig plus och minus för alla verktyg samt en sammanfattning över vilka behov plattformerna tillgodoser bäst. Så lyssna in och låt verktygen göra jobbet!
Sep 04, 201833:40
Organiskt eller sponsrat innehåll på sociala medier?

Organiskt eller sponsrat innehåll på sociala medier?

Det här är en av de frågor som ställs mest frekvent till oss. Anledningen är att den organiska räckvidden ständigt sjunker för företag på sociala medier. Många tar till plånboken direkt. Men finns det ett bättre sätt, en bättre strategi för att kombinera den organiska räckvidd med sponsrat innehåll? Det pratar vi om i det här avsnittet! Vi kommer gå igenom steg för steg hur du bygger upp en bra strategi som sedan kan boostas för bästa effekt.
Aug 21, 201825:29
Elin Häggberg (Teknifik) - skapa en framgångsrik blogg

Elin Häggberg (Teknifik) - skapa en framgångsrik blogg

Summer take-over av Digitalsnack - Podcast fortsätter! Någon som förstår att bloggen är av stor nytta är Elin Häggberg som driver Teknifik. En blogg som gör teknik förståeligt och intressant. Bloggen som har över 40 000 besökare varje månad, bjuder på många bra tips och kunskap. Men hur gör man en framgångsrik blogg? DET svarar Elin på i detta avsnittet av Digitalsnack - Social medierpodd. 
Jul 10, 201832:07
Så bygger du ett nätverk som säljer åt dig på LinkedIn

Så bygger du ett nätverk som säljer åt dig på LinkedIn

Social selling. Du har säkert hört detta uttryck tidigare. Men vad betyder det? Enkelt förklarat betyder social selling att hitta samt skapa relationer med nya personer online via sociala nätverk som LinkedIn. En djupare mening i ämnet betyder att dessa kontakter som du bygger på sociala nätverk (även fast ni ibland aldrig träffats) rekommenderar dig och dina kunskaper till andra. Om du är en fena på social selling betyder det rent krasst att ditt nätverk blir dina utesäljare och rekommenderar dig till andra i sitt nätverk. Låter ganska magsikt eller hur? Undrar du nu hur du går tillväga? Bra! Då är det bara att lyssna på detta podcast-avsnittet. Våra sommarvikarier av Digitalsnack-podden, Elin Häggberg och Tina Lindahl ger dig en steg-för-steg guide hur du bygger upp ett nätverk som säljer åt dig på LinkedIn. Vad väntar du på? Börja lyssna och omvandla dina kontakter på LinkedIn till intäkter 👌
Jun 26, 201830:51
Kraften av PR och sociala medier

Kraften av PR och sociala medier

PR och sociala medier - hör dom ihop? Men framförallt hur kan dom jobba tillsammans så du får bättre effekt? Vi träffade PR experten och även snart författaren Fredrik Pallin, för att prata om PR då och nu. Samt hur stor del sociala medier spelar in i dagens PR arbete. Kan man lyckas bättre med sin PR kampanj med sociala medier? Och kan man nå ut längre på sociala medier med hjälp av rätt PR strategi?
May 29, 201822:29
Så analyserar du data och lyckas bättre i sociala medier

Så analyserar du data och lyckas bättre i sociala medier

Hur kan data hjälpa mig att nå mitt mål i sociala medier? Sluta räkna följare varje månad och börja analysera och mät de mål du faktiskt borde fokusera på! Det pratar vi om i detta podcastavsnitt när vi får besök av Ann-Sofie (Annsi) Krol som är VD för byBrick Insight. Hon berättar de vanligaste misstagen företag och organisationer gör när det kommer till mätning och målsättning i sociala medier. Och hur du bör tänka för att lyckas på riktigt.
May 15, 201827:04
Så får du 70 000 följare på Instagram

Så får du 70 000 följare på Instagram

Att man ska ha följare är ju självklart när vi pratar sociala medier. Men hur får vi rätt följare? Har du någonsin tänkt på det? Oftast bjuder vi in våra vänner att gilla vår sida. Men är de dina kunder? Kanske köper de ändå dina produkter eller tjänster oavsett om de följer dig på sociala medier eller inte. Att få rätt följare som tar del av ditt innehåll och sedan gör någon typ av konvertering: signar upp till ett nyhetsbrev, köp, läser en nyhet eller blogg. Eller vilket mål du satt upp för din närvaro, är det som gör att tiden du spenderar på sociala medier faktiskt ger effekt. I detta avsnitt bjuder vi på en exklusiv intervju med Anna som har en fysisk butik i lilla Västervik men som via sociala medier kunna bygga upp en butik på nätet. Vi kommer också ge 3 framgångsfaktorer för hur man lyckas med Instagram (men dessa gäller egentligen för alla sociala medier).
May 01, 201819:44
Webb - Komplement eller ett måste för att lyckas med sociala medier?

Webb - Komplement eller ett måste för att lyckas med sociala medier?

Vad är webbplatsens roll? Det råder delade meningar kring om man verkligen behöver en webbplats när man har sociala medier. I det här avsnittet reder vi ut varför din webb kan göra att du lyckas ännu bättre på sociala medier. Delbara länka, optimerat innehåll och ägda kanaler - alla dessa saker gör att du faktiskt lyckas ännu bättre med din närvaro på sociala medier. Så hur funkar då din webb tillsammans med sociala medier? Lyssna på vårt senaste avsnitt så berättar vi exakt hur webb och sociala medier samspelar. Samt hur du kan nyttja webben för att lyckas bättre med dina mål i sociala medier!
Apr 17, 201815:25
Steg-för-steg guide - Så skapar du video som ger effekt i sociala medier

Steg-för-steg guide - Så skapar du video som ger effekt i sociala medier

I detta avsnitt av Digitalsnack-podden gästas vi av Johannes Stålnacke Nero som är videoexpert för Thomas cook northern europe där Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotellbolaget Hotels & Resorts ingår.
Mar 20, 201824:55
GDPR och sociala medier – Detta behöver du veta

GDPR och sociala medier – Detta behöver du veta

I detta avsnitt av Digitalsnack-podden gästas vi av juristen Ängla Eklund. Hon berättar hur den nya dataskyddsförordningen, som träder i kraft i år den 25 maj, kommer påverka vårt användande av sociala medier.
Mar 06, 201826:47
Lisa Gunnarsson - Så här lyckas du med LinkedIn!

Lisa Gunnarsson - Så här lyckas du med LinkedIn!

I detta avsnitt av podden kommer Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn i Norden ge flera konkreta och bra tips på hur man ska komma igång och vad man ska tänka på för att lyckas på LinkedIn. Dessutom avslöjar Digitalsnack´s Jenni sina kom-igång-tips då hon nu skapat en ny strategi för att bli mer aktiv på LinkedIn framöver!
Feb 20, 201833:15
Karin Zingmark - Så bygger du framtidens marknadsavdelning

Karin Zingmark - Så bygger du framtidens marknadsavdelning

Vad krävs egentligen för att hänga med i framtiden som marknadsavdelning? Vi träffade super experten Karin Zingmark som är Microsofts Sveriges förra marknadschef och ägare av egna företaget Zingmark Consulting. Karin är även högaktuell med en ny bok som släpps i höst som handlar om: "Hur digitalisering gjort den gamla marknads- och kommunikationsavdelningens funktion obsolet, och den förklarar hur det nya uppdraget ser ut." Säger Karin. Lyssna och börja bygg framtidens marknadsavdelning idag!
Aug 10, 201716:10
Frida Boisen - Så får du ditt innehåll att flyga på sociala medier

Frida Boisen - Så får du ditt innehåll att flyga på sociala medier

I detta avsnittet träffar vi journalisten, krönikören och den digitala superdivan, Frida Boisen. Frida ger i detta avsnittet massor av konkreta tips på hur Du får ditt innehåll i sociala medier att flyga.
Jun 15, 201725:54
Digitalsnack Theme

Digitalsnack Theme

Digitalsnack Theme
Jun 13, 201600:43