Skip to main content
Spotify for Podcasters
DoubleHeroes: dé podcast over online marketing, webdevelopment, branding en meer!

DoubleHeroes: dé podcast over online marketing, webdevelopment, branding en meer!

By DoubleHeroes de podcast

Wil je alles weten over online marketing, websites/webshops, branding en UX? Wekelijks gaan Rick, Remco of Michael interessante Heroes interviewen. Collega's die toffe succescases delen, klanten die meer vertellen over hun learnings als ondernemer of marketingmanager en partners die hun wijsheden willen delen. Dit wil je niet missen!

Bekijk ook onze kanalen:
Youtube ➡ bit.ly/3HtQf6d

DoubleSmart ➡ doublesmart.nl
LinkedIn DoubleSmart ➡ nl.linkedin.com/company/doublesmart

DoubleWeb ➡ doubleweb.nl
LinkedIn DoubleWeb ➡ nl.linkedin.com/company/doubleweb
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Dit zijn dé belangrijkste social media trends van 2021 & 2022 [S1E9]

DoubleHeroes: dé podcast over online marketing, webdevelopment, branding en meer!Mar 01, 2022

00:00
35:37
ChatGPT als 2e brein met Martin van Kranenburg | DoubleHeroes S1 E22
Sep 18, 202351:37
De 5 niveaus van online ondernemen met Christiaan Slierendrecht | DoubleHeroes [S1 E21]

De 5 niveaus van online ondernemen met Christiaan Slierendrecht | DoubleHeroes [S1 E21]

Wil je weten hoe je digitaal kunt groeien? Christiaan en Rick delen in deze podcast hun beste tips en strategieën. Ontdek hoe je een sterke online aanwezigheid kunt opbouwen, meer leads kunt genereren en meer klanten kunt krijgen. In deze podcast bespreken Christiaan en Rick de volgende onderwerpen: - Hoe je een sterke online identiteit kunt opbouwen - Hoe je meer leads kunt genereren - Hoe je meer klanten kunt krijgen - Hoe je je online marketing kunt verbeteren - Hoe je je online zichtbaarheid kunt vergroten Deze podcast is een must-listen voor iedereen die zijn bedrijf digitaal wil groeien. Luister nu en leer hoe je je online aanwezigheid kunt verbeteren en meer klanten kunt krijgen. Bestel het boek: Word eens volwassen. https://wordeensvolwassen.nl/

Jul 17, 202348:11
Hoe maak je van je Team een Tribe met Sam van der Steen | Doubleheroes [S1E20]

Hoe maak je van je Team een Tribe met Sam van der Steen | Doubleheroes [S1E20]

In deze nieuwe podcastaflevering waar Sam van der Steen, een vooraanstaande expert op het gebied van teambuilding en bedrijfscultuur, je meeneemt op een reis om van je team een krachtige tribe te maken. In deze aflevering deelt Sam waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen over het creëren van een cultuur die medewerkers verbindt en de neuzen dezelfde kant opzet. Het bouwen van een hechte tribe gaat verder dan simpelweg een groep individuen samenbrengen. Sam onthult hoe je de essentie van je team kunt onderzoeken, de sterke en zwakke punten kunt identificeren en kunt werken aan het bevorderen van een positieve en cohesieve bedrijfscultuur. Door zijn jarenlange ervaring als organisatiecoach heeft Sam een schat aan kennis verzameld die hij graag met jou deelt.

Jul 06, 202350:52
De impact van Google Updates met Daniël Kuipers | DoubleHeroes [S1E19]

De impact van Google Updates met Daniël Kuipers | DoubleHeroes [S1E19]

Is er concurrentie in de online marketingbranche en wat is nu eigenlijk de perceptie van kwaliteit?  Daniël Kuipers is te gast in de DoubleHeroes podcast. Naast mede-eigenaar van online marketing bureau OMA, is hij druk met zijn 'hobbyprojecten' en NFCW.   

Door zijn drukke agenda is prioriteit bepalen erg belangrijk. Samen met Rick bespreekt hij hoe de agenda wordt ingericht om zo veel mogelijk focus uit de dag te halen.   

Verder wordt er gesproken over de ontwikkelingen van AI, een hot topic in de (online) marketing branche. Bijna even trendy als de 'online marketing trends van 2023', al kun je die beter laten schieten... aldus Daniël en Rick.

Mar 07, 202334:44
Online marketing trends zijn verleden tijd met Martijn van Tongeren | DoubleHeroes [S1E18]

Online marketing trends zijn verleden tijd met Martijn van Tongeren | DoubleHeroes [S1E18]

Is e-mailmarketing dood? Volgens Martijn is dit kanaal juist dé ruggengraat van zijn business. In deze podcast vertelt hij waarom en deelt hij een aantal successen van zijn boek: De Online Marketing Tornado. Leuk feitje; het idee van dit boek is letterlijk in de lucht tot stand gekomen, onderweg in het vliegtuig naar Amerika. Ook legt hij in 3 stappen uit hoe je het AFAS Circustheater uitverkoopt.   

Verder heeft hij het samen met Rick over de stellingen: ‘websites kosten veel geld’ én ‘een mooie website is cruciaal om conversies binnen te halen’.    

Ontdek daarnaast een aantal handige (conversie)tips waar je vandaag nog mee moet beginnen. Eén tip kunnen we wel al verklappen: begin vandaag nog met het toevoegen van een upsell aan je verkoopproces! En de trends van 2023 dan? Die zijn volgens Martijn en Rick al jaren hetzelfde.

Jan 20, 202335:54
De kracht van eerlijke feedback en duidelijke plannen met Ray Klaassens | DoubleHeroes [S1E17]

De kracht van eerlijke feedback en duidelijke plannen met Ray Klaassens | DoubleHeroes [S1E17]

Hoe zet je als ondernemer feedback in om jouw team te helpen groeien? Welke ingrediënten mogen absoluut niet ontbreken in een goed plan?
In deze podcast geven Ray en Rick antwoord op deze vragen. Daarnaast vertelt Ray hoe hij is geworden tot wie hij nu is en wat voor keuzes hij daarvoor heeft genomen. Ondernemen gaat niet altijd van een leien dakje, Ray legt uit waarom het van belang is om altijd een scenario te bedenken voor grote failures die er kunnen optreden. Naast waardevolle levenslessen en tips voor ondernemers, leer je Ray in deze podcast ook kennen als trotse vader van 4 kinderen met veel passie voor sporten en het avontuur opzoeken. ‘Proberen morgen beter te zijn dan vandaag’ is zijn levensmotto.

Aug 09, 202234:31
Zoekintentie- en SEO optimalisaties met Peter van der Graaf | DoubleHeroes [S1E16]

Zoekintentie- en SEO optimalisaties met Peter van der Graaf | DoubleHeroes [S1E16]

Met meer dan 20 jaar ervaring als SEO-expert is Peter actief. Hij heeft gewerkt met grote namen zoals Amazon, CNN, TUI en werkt nu als Linkbuilding expert bij iO. Hij kent de witte en zwarte kanten van zoekmachine marketing oftewel: algoritme marketing.

In deze podcast nemen Rick Zuidbroek en Peter van der Graaf je mee in het algoritme van Google, de randvoorwaarden van goede linkbuilding en van goede (lokale) SEO. Daarnaast hebben ze het over het belang van search intent en als kers op de taart geeft Peter handige tips & tricks waar je als ondernemer direct mee aan de slag kunt gaan. Beluister het allemaal in deze podcast!

Jun 13, 202233:22
Foto’s maken of killen je website met LinStra Fotografie | DoubleHeroes [S1E15]

Foto’s maken of killen je website met LinStra Fotografie | DoubleHeroes [S1E15]

Hoe zorg je ervoor dat de foto’s op je website aansluiten bij de belevingswereld van je doelgroep? In deze podcast geven Michael van DoubleWeb en Linda van LinStra Fotografie antwoord op deze vraag. Maar er is meer, want waarom zijn stock foto’s een NO GO en in hoeverre hebben foto’s impact op de conversies van je website? Er wordt vaak gezegd, foto’s maken of killen een website, maar wat zijn dan de meest voorkomende fouten die door veel bedrijven worden gemaakt? Ontdek het allemaal in deze podcast!

May 31, 202223:30
Word dé beste copywriter met Aartjan van Erkel | DoubleHeroes [S1E14]

Word dé beste copywriter met Aartjan van Erkel | DoubleHeroes [S1E14]

“Als je binnen de lijnen van je eigen vakgebied blijft, wordt het saai”, vertelt Aartjan van Erkel: dé beruchtste copywriter van Nederland, maar hoe word je dan de beste copywriter? In deze podcast geven Rick Zuidbroek en Aartjan van Erkel antwoord op deze vraag. Daarnaast gaan ze het hebben over hoe je (online) het beste kunt opvallen als bedrijf en wat de sleutel tot succes is om mensen te bereiken met je marketing, zonder het specifiek te hebben over marketing. Met andere woorden: zonder al te veel laboratorium gedrag. Ook onthult Aartjan zijn geheim hoe hij op #1 is gekomen met zijn boek en wat de ingrediënten zijn voor een goede nieuwsbrief. Eén ding wil je natuurlijk bereiken en dat is dat mensen hongerig worden naar meer. Hopelijk heb jij hetzelfde gevoel na het luisteren van deze podcast. Veel plezier!

May 17, 202236:28
Run een financieel gezond en winstgevend bedrijf met Femke Hogema | DoubleHeroes [S1E13]

Run een financieel gezond en winstgevend bedrijf met Femke Hogema | DoubleHeroes [S1E13]

Hoe kun je als multinational, MKB’er of ZZP’er het beste met geld omgaan, zodat je een financieel gezond en winstgevend bedrijf blijft runnen – zelfs in een crisis? Remco en Femke geven in deze podcast antwoord op deze vraag. Daarnaast leggen ze het belang uit van een ‘potjessysteem’, oftewel de Profit First methode. Ook geven ze tips over hoe je een goede accountant aan de haak kunt slaan en wanneer het beter is om te investeren of om winst te pakken.

May 03, 202247:26
Impact maken en overtuigen met Pacelle van Goethem | DoubleHeroes [S1E12]

Impact maken en overtuigen met Pacelle van Goethem | DoubleHeroes [S1E12]

Hoe kan het dat sommige mensen niet gehoord worden, terwijl ze briljante ideeën hebben? Dit is de reden waarom Pacelle doet wat ze doet en dat is: onderzoek doen naar stem, invloed en overtuigen. In deze podcast hebben Rick en Pacelle het over verschillende overtuigingsstijlen, hoe je een idee het beste kunt pitchen, wat de sleutel is tot beïnvloeding en hoe je iemand kunt overtuigen op een website.

Apr 19, 202253:13
Niet krimpen, maar juist GROEIEN! Hier is ‘ie dan: 1 APRIL! [S1E11]

Niet krimpen, maar juist GROEIEN! Hier is ‘ie dan: 1 APRIL! [S1E11]

DoubleKrimp; een marketingbureau dat zich inzet op krimp dat is natuurlijk niet wat we bij DoubleSmart en DoubleWeb doen. Wij willen juist sky high gaan voor onze klanten, zodat ze koploper worden in hun branche. Hoe doen we dit dan? Door je (online) marketing op zijn kop te zetten! In deze podcast onthullen Rick Zuidbroek en Michael Parry dé 1 april grap en vertelt Rick meer over het boek: 'Zet je (online) marketing op zijn kop!' dat naar verwachting in de zomer wordt uitgebracht.

Via deze link kun je een sneak peak van het boek downloaden ➡️ https://www.doublesmart.nl/sneak-preview-boek/

Apr 01, 202202:08
Maak kennis met het nieuwe zusterbedrijf van DoubleSmart & DoubleWeb: DoubleKrimp! [S1E10]

Maak kennis met het nieuwe zusterbedrijf van DoubleSmart & DoubleWeb: DoubleKrimp! [S1E10]

Heb jij als ondernemer last van werkstress, continue druk op de ketel en ben je op zoek naar meetbaar meer rust in je agenda? Wij hebben de oplossing! In een nieuwe podcast introduceren Rick Zuidbroek en Michael Parry het kersverse zusterbedrijf van DoubleSmart en DoubleWeb genaamd: DoubleKrimp! Dé specialist als het gaat om het laten krimpen van jouw bedrijf. Ze nemen je mee in het verhaal hoe het bedrijf is ontstaan, wat je kunt verwachten en hoe een ideale samenwerking eruit ziet. Met als doel: zorgen voor meetbaar meer rust in je agenda. Ontdek het allemaal in deze podcast!

Mar 15, 202206:51
Dit zijn dé belangrijkste social media trends van 2021 & 2022 [S1E9]

Dit zijn dé belangrijkste social media trends van 2021 & 2022 [S1E9]

Benieuwd naar de belangrijkste social media trends en ontwikkelingen van 2021 en 2022? In deze podcast nemen Bart Nederveen en Rick Zuidbroek je mee in alle veranderingen. Denk aan de introductie van de Facebook Conversion API, het ontstaan van Meta, maar ook hoe je een goede en onderscheidende advertentie opzet die voldoet aan alle eisen van Facebook.

Mar 01, 202235:37
High performance: behaal grote doelen van jouw bedrijf met Paul Rulkens [S1E8]

High performance: behaal grote doelen van jouw bedrijf met Paul Rulkens [S1E8]

Voor alle ondernemers onder ons is dit veruit de belangrijkste vraag: hoe behaal je grote doelen op de meest eenvoudige manier? In deze podcast geven Paul Rulkens en Rick Zuidbroek antwoord op deze vraag en nemen je mee in wat high performance precies inhoudt en hoe je dit op een effectieve manier uitvoert, zodat je het beste uit je bedrijf en team kunt halen.

Feb 22, 202250:44
Local SEO: Dit zijn dé succesfactoren voor lokale online vindbaarheid [S1E7]

Local SEO: Dit zijn dé succesfactoren voor lokale online vindbaarheid [S1E7]

Hoe kun je met jouw bedrijf lokaal online zichtbaar zijn? In deze podcast praten Rick Zuidbroek en Sjoerd van de Giessen over hoe Google Mijn Bedrijf werkt, wat de succesfactoren zijn en vertellen ze alle tips & tricks over local SEO. Ben je benieuwd naar de lokale online vindbaarheid van jouw bedrijf? Beluister de podcast en haal het maximale uit Local SEO en Google Mijn Bedrijf.

Feb 15, 202234:39
Waarom is content pruning belangrijk voor jouw vindbaarheid in Google? [S1E6]

Waarom is content pruning belangrijk voor jouw vindbaarheid in Google? [S1E6]

Content pruning, wat is het en waarom is het zo belangrijk voor SEO? Mark Anker en Rick Zuidbroek vertellen in deze podcast hoe je dit het beste kunt aanpakken, waar je op moet letten en welke tools je daarvoor nodig hebt. Uiteraard met als doel om jouw pagina's beter te laten ranken! Is het gevaarlijk om pagina's te verwijderen en wat zijn de gevolgen hiervan? Luister de podcast voor het antwoord.

Feb 08, 202240:10
Experimenteren met campagnes in Google Ads: do's and don'ts [S1E5]

Experimenteren met campagnes in Google Ads: do's and don'ts [S1E5]

Wat zijn de randvoorwaarden om te beginnen met experimenteren in Google Ads en wat zijn alle do's en dont's? Rick Zuidbroek geeft samen met Menno van Gerven antwoord op deze vragen. Luister in deze podcast hoe je een succesvolle Google Ads campagne opzet door te experimenteren. Daarnaast gaan zij dieper in op verschillende onderwerpen zoals de verschillen tussen automatische biedstrategieën, handmatig bieden en de toepassing hiervan.

Feb 01, 202251:50
Het ontwerpen van conversiegerichte websites met UX en UI [S1E4]

Het ontwerpen van conversiegerichte websites met UX en UI [S1E4]

Wat zijn de verschillen tussen UX en UI? Wat is nu een mooie website en is een website altijd mobile first? In deze aflevering geven Rick en Ivonne antwoord op deze vragen. Ook weet je na deze aflevering wat de juiste verhoudingen zijn tussen UX en UI om zelf een goede website te bouwen.

Jan 25, 202237:26
Bottom-up marketing strategie: snelle en voorspelbare groei naar marktleider [S1E3]

Bottom-up marketing strategie: snelle en voorspelbare groei naar marktleider [S1E3]

Meer resultaat uit je geïnvesteerde euro’s en stap voor stap marktleider worden? Met de Bottom-up strategie haal je zo efficiënt mogelijk zoveel mogelijk conversies binnen. Je focust hierbij jouw marketinginspanningen met name op het einde van de klantreis die je doelgroep doormaakt. Het model wat hiervoor wordt gebruikt is het See-Think-Do-Care model van Google.De gebroeders Zuidbroek leggen in deze podcast uit waarom de bottom-up strategie zo effectief is bij bedrijven, maar ook hoe deze strategie een opmaat kan zijn om je bedrijf in de gehele funnel aanwezig te laten zijn.

Jan 18, 202241:57
Wat is WordPress? Dit zijn de voor- en nadelen [S1E2]

Wat is WordPress? Dit zijn de voor- en nadelen [S1E2]

Wat is WordPress en wat zijn de voor- en nadelen van het meest gebruikte content management systeem? Wist je dat er momenteel ongeveer 64 miljoen WordPress-websites zijn? Michael Parry van DoubleWeb heeft al meer dan 10 jaar werkervaring op het gebied van webdevelopment. Samen met Rick Zuidbroek vertellen zij alle in- en outs over de nummer 1 open-source software ter wereld.

Jan 11, 202236:57
Het ontstaan van DoubleSmart & DoubleWeb [S1E1]

Het ontstaan van DoubleSmart & DoubleWeb [S1E1]

In de allereerste aflevering van DoubleHeroes praten Rick, Remco en Michael over het ontstaan van DoubleSmart & DoubleWeb. Twee bedrijven met beide een mooi en eigen verhaal. Hoe zijn deze twee organisaties tot stand gekomen en wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Je hoort het in deze aflevering.

Jan 04, 202250:26