Skip to main content
Spotify for Podcasters
Drops of Rainbow

Drops of Rainbow

By Ana Yordanova

„Капчици дъга“ е пространство за себеизследване и опознаване на заобикалящия ни свят през дълбокото и лично свързване с различни негови аспекти.

В съвременния живот дотолкова сме привикнали информацията и отговорите да идват отвън, от други хора, книги, посредници от всевъзможен порядък, че за много въпроси не ни хрумва да потърсим знанието в себе си.

А ние сме деца на вселената, телата ни са изградени от звезден прах и останки от галактически експлозии и съдържат цялата мъдрост, която ни е нужна. Остава само да се свържем с нея, да се вгледаме навътре и да почерпим от извора на знанието.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Гонг баня „Песента на Сърцето“

Drops of RainbowJan 25, 2023

00:00
40:52
Гонг баня „Песента на Сърцето“

Гонг баня „Песента на Сърцето“

Предлагам ти запис от звукова баня с гонга Сърцето, излъчена на живо в YouTube. Сесиите се провеждат всяка сряда от 12:30 ч. и са със свободен достъп в канала Drops of Rainbow, а записите остават на твое разположение на същото място. Настани се удобно, служи любимите си слушалки, създай си уютна атмосфера и се наслади на песента на Сърцето. Защо да си подарим звукова баня Вълшебните звуци на гонга ще ни пренесат в изменено състояние на съзнанието, което отваря възможност в нас да се активират лечебни процеси, засягащи както физическото, така и психичното и емоционалното ни добруване. Гласът на инструмента хармонизира ума и подпомага освобождаването от натрапчиви мисли, балансира емоциите и ни съдейства да се свържем по здравословен начин с чувства, които са останали потиснати. По време на сесията е възможно да потънем в спонтанна медитация и да получим осъзнавания за важни за нас ситуации и взаимоотношения, както и да достигнем до недостъпни за рационалния ум решения на заплетени казуси. Или най-общо казано, да намерим път напред към бъдещето си. Научи повече за гонговете и ефектите от звуковата баня https://dropsofrainbow.com/events/from-heart-and-soul/
Jan 25, 202340:52
Светлина за Земята (водена медитация)

Светлина за Земята (водена медитация)

Каня ви да се потопим в една практика за свързване и опознаване на същността си, на вътрешната си светлина. Да се изпълним и наситим с нея, а след това да ѝ позволим да се излива от нас навън към света и всичко живо по него. Да се свържем с други хора по целия свят, които практикуват заедно с кръга ни, и да слеем сиянието си в едно за доброто на Майката Земя. „Когато сте свързани със собствената си светлина и я излъчвате в живота си, това променя вибрацията ви. Като свързваме светлината си заедно и я споделяме в света, ние променяме вибрацията на планетата.“ ~ Сандра Ингерман, „Създаване на човешка мрежа от светлина“ В пътуването ще ни съпътстват магичните гласове на тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ В началото започваме с т.нар. „квадратно дишане“ - вдишваме бавно и леко, като броим от 1 до 4, после задържаме дъха си и отново броим до 4, спокойно издишваме и броим до 4, и накрая задържаме с броене до 4, след което повтаряме. Сякаш рисуваме квадрат, като започваме в долния ляв ъгъл - с вдишването чертаем нагоре лявата страна, задържаме дъха горе и чертаем надясно, издишваме надолу по дясната страна, отново задържаме дъх долу и чертаем наляво към стартовата точка. Това ни помага да утихнем вътрешно и да подготвим тялото и съзнанието си за дълбока медитативна работа. ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Светлина за Земята“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Jul 24, 202134:45
Опознай елементите: Земя (водена медитация)

Опознай елементите: Земя (водена медитация)

Днес ще се срещнем с елемента Земя в опит да го опознаем от нов и необичаен ъгъл — като ние самите се слеем с него, освободим се от човешкото самосъзнание и преживеем това сливане от позицията на именно този елемент в различните му проявления. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай елементите“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Mar 30, 202135:58
Опознай елементите: Огън (водена медитация)

Опознай елементите: Огън (водена медитация)

Днес ще се срещнем с елемента Огън в опит да го опознаем от нов и необичаен ъгъл — като ние самите се слеем с него, освободим се от човешкото самосъзнание и преживеем това сливане от позицията на именно този елемент в различните му проявления. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай елементите“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Mar 23, 202128:34
Опознай елементите: Въздух (водена медитация)

Опознай елементите: Въздух (водена медитация)

Днес ще се срещнем с елемента Въздух в опит да го опознаем от нов и необичаен ъгъл — като ние самите се слеем с него, освободим се от човешкото самосъзнание и преживеем това сливане от позицията на именно този елемент в различните му проявления. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай елементите“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Mar 16, 202138:00
Опознай елементите: Вода (водена медитация)

Опознай елементите: Вода (водена медитация)

Днес ще се срещнем с елемента Вода в опит да го опознаем от нов и необичаен ъгъл — като ние самите се слеем с него, освободим се от човешкото самосъзнание и преживеем това сливане от позицията на именно този елемент в различните му проявления. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай елементите“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Mar 09, 202138:01
Опознай Луната (водена медитация)

Опознай Луната (водена медитация)

Днес ще те поведа към дълбоко и лично свързване с Луната в опит да я опознаем от нов и необичаен ъгъл. Ще разгледаме лунните цикли — от новолуние през пълнолуние и обратно. И ще търсим познание и яснота за себе си в течение на етапите, през които преминава Луната — и ние с нея. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си половин час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай света си“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща. ~ * ~ На снимката: цветовете на луната, заснемани в продължение на 10 години от Marcella Giulia Pace.
Feb 23, 202144:50
Опознай Слънцето (водена медитация)

Опознай Слънцето (водена медитация)

Днес ще те поведа към дълбоко и лично свързване със Слънцето в опит да го опознаем от нов и необичаен ъгъл. Ще разгледаме слънчевите цикли — от изгрева до залеза, през смяната на годишните сезони, та до житейските „сезони“ от детство до старини. И ще търсим познание и яснота за себе си в течение на тези цикли. В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си около час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай света си“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Feb 16, 202148:02
Опознай Земята (водена медитация)

Опознай Земята (водена медитация)

Днес ще те поведа към дълбоко и лично свързване с нашата обща майка — Земята, в опит да я опознаем от нов и необичаен ъгъл. Тук не говорим за знание, което може да се намери в учебници и енциклопедии — по-скоро ще търсим отговор на въпроси като: — Кой съм аз във връзката си с този конкретен аспект от заобикалящия ме свят? — Как той ме подкрепя и насочва в житейския ми път? — Какъв е моят начин да подкрепя света около себе си — сега, когато го познавам по-добре и съм по-свързан с него? В пътуването ще се носим на крилете на шамански тъпан, тибетски купи, коши камбанки и други инструменти, чиито звуци ще ни помогнат да се потопим максимално дълбоко в преживяването — и всичко това в комфорта на собствения ти дом. Не е ли вълнуващо? Да започваме! Отдели си половин час само за теб, вземи си топъл чай или вода, създай си комфортна среда - можеш да затъмниш стаята, да запалиш свещ, да добавиш ароматно масло и каквото друго обичаш. Отпусни се в удобна за теб поза в седнало или легнало положение и се наслади на пътуването, което ти предлагам днес. На добър час! ~ * ~ Пред теб е запис от онлайн сесия от поредицата „Опознай света си“, проведена с група съмишленици в реално време. Ако желаеш да участваш в живите срещи, пиши ми и ще получаваш известия за предстоящи такива директно в личната си поща.
Feb 09, 202127:56