Skip to main content
Spotify for Podcasters
De transitie naar een duurzaam merk

De transitie naar een duurzaam merk

By Duurzamemerkstrategie.nl

In deze podcast nemen merkstrategen Marijke Tadema en Femke Pluijm jou mee in de transitie van de lineaire economie, naar de nieuwe economie. De nieuwe economie combineert economie, ecologie en sociologie en zorgt er bovenal voor dat jouw organisatie toekomstbestendig wordt.

Om een start te maken met deze transitie geven wij strategische tips, binnen 10 minuten, die je direct kan toepassen.

Wil je meer leren over wat merkstrategie voor jouw organisatie kan betekenen? Of heb je een vraag? Schroom dan niet contact op te nemen door een mail te sturen naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl
Currently playing episode

Aflevering 15: Je merkstrategie waarmaken na afronding van een merk- of marketingtraject

De transitie naar een duurzaam merkOct 26, 2022

00:00
10:52
Aflevering 15: Je merkstrategie waarmaken na afronding van een merk- of marketingtraject

Aflevering 15: Je merkstrategie waarmaken na afronding van een merk- of marketingtraject

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In de laatste aflevering van dit seizoen hebben we het over dat wat er gebeurd na afronding van een traject. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de nieuwe merkstrategie waarmaakt? ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Hoe je werknemers ervoor zorgen dat je stappen onderneemt โœ“ Hoe meetbare doelen je voortgang ondersteunen โœ“ Hoe je voor accountability zorgt Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Oct 26, 202210:52
Aflevering 14: Je positionering in รฉรฉn zin.

Aflevering 14: Je positionering in รฉรฉn zin.

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering hebben we het over positionering. Sterker nog; we gaan direct aan de slag met het formuleren van jouw positionering, in slechts รฉรฉn zin. Pak je pen en papier erbij. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Hoe je de volgende zin in moet vullen: (Je merk) is de/het enige (je productcategorie) die/dat (je doelgroep) helpt om te (waarvoor je merk wordt gebruikt) zodat (waarom je doelgroep je merk gebruikt). โœ“ Hoe je de Golden Circle hierbij kan gebruiken. โœ“ Hoe je kunt testen of je positionering goed overkomt. Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Oct 19, 202206:59
Aflevering 13: Is er plaats voor multinationals in de nieuwe economie?

Aflevering 13: Is er plaats voor multinationals in de nieuwe economie?

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering wagen wij ons aan een veelbesproken thema. Is er plaats voor de huidige (vervuilende) bedrijven en multinationals in de nieuwe economie. Wij gaan er onze visie op delen, maar zouden het ook leuk vinden om jouw visie te horen. Onder deze podcast staat een poll, vul deze vooral in om deel te nemen aan ons open gesprek! ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat onze visie is op deze vraag โœ“ Welke soorten bedrijven er te onderscheiden zijn in de huidige markt โœ“ Welke bedrijven potentie hebben om mee te gaan naar de nieuwe economie โœ“ Wat je kan doen om te waken voor corrupte bedrijven Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Oct 12, 202215:17
Aflevering 12: Maak van je werknemers ambassadeurs

Aflevering 12: Maak van je werknemers ambassadeurs

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering hebben we het over je werknemers. Sterker nog; hoe je van je werknemers ambassadeurs maakt. Aan de start van vrijwel ieder traject spreken opdrachtgevers vaak hun angst voor โ€œte weinig draagvlak binnen de organisatieโ€ uit. Toch durven wij je wel in de transitie naar de nieuwe economie te begeleiden en in deze podcast vertellen we je waarom. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Hoe je draagvlak stimuleert binnen de organisatie โœ“ Welke drie stappen voor gedragsverandering bij je werknemers zorgen โœ“ Hoe je de draagvlak tijdens het traject al kunt vergroten; hele praktische tips! โœ“ En uiteraard doen we wat suggesties met concrete voorbeelden Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Mocht je meer willen leren over gedragsverandering. Het boek โ€˜Ontwerpen voor gedragsveranderingโ€™ van Sander Hermsen en Reint Jan Renes is een aanrader. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Sep 29, 202210:38
Aflevering 11: Wat is belangrijker? Bedrijfsstrategie of merkstrategie?

Aflevering 11: Wat is belangrijker? Bedrijfsstrategie of merkstrategie?

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering stellen we een interessante vraag. Want wat is nu eigenlijk belangrijker? Bedrijfsstrategie of merkstrategie? In deze podcast vertellen we jou waar jouw focus naar uit dient te gaan en waarom. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat de definities zijn van beide termen โœ“ Welke van de twee functies belangrijker is โœ“ Hoe je ze kan combineren voor het beste resultaat โœ“ Een praktisch voorbeeld van een merk die dat doet Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Sep 22, 202208:34
Aflevering 10: Met een doelgroep kom je verder

Aflevering 10: Met een doelgroep kom je verder

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering hebben we het over doelgroepen. Ieder bedrijf is er wel bekend mee en toch mist er veelal focus. Wij leggen je in deze aflevering uit hoe je een doelgroep praktisch kan benutten in dagelijkse werkzaamheden en welk onderzoek hieraan voorafgaat. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat de voordelen van een doelgroep zijn โœ“ Hoe je de doelgroep allereerst beter leert kennen โœ“ Welke methodieken er bestaan om op waardenniveau je doelgroep te begrijpen โœ“ Hoe je doelgroeponderzoek tot รฉรฉn A4 terugbrengt, zodat het praktisch te gebruiken is op de werkvloer โœ“ Hoe je jezelf wegwijs maakt in archetypen en personaโ€™s. Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Sep 15, 202210:12
Aflevering 9: Hoe voorkom je greenwashing?

Aflevering 9: Hoe voorkom je greenwashing?

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering duiken we in in het thema Greenwashing. Dit is een onderwerp waar wij ontzettend veel vragen over krijgen vanuit de markt. Bij duurzame communicatie komt een risico kijken; namelijk het risico dat je beschuldigd kan worden van greenwashing. Hoe voorkom je dat dit gebeurd en deel je toch over je duurzaamheidsdoelen? Dat leren wij jou vandaag! ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat greenwashing is โœ“ Hoe impactstrategie en merkstrategie samen moeten werken om greenwashing te voorkomen โœ“ Van welke marketingtools je vooral weg moet blijven โœ“ Welke marketingtools je juist wel kan benutten om je duurzame doelen over te brengen โœ“ Praktische voorbeelden van bedrijven, waarvan je kunt leren Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Sep 08, 202213:15
Aflevering 8: Hoe creรซer je een ijzersterke merkidentiteit?

Aflevering 8: Hoe creรซer je een ijzersterke merkidentiteit?

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering duiken we in de wereld van merkidentiteit. Beter bekend als huisstijl en tone-of-voice. We leggen uit wat een merkidentiteit is, wat het voor je kan betekenen en wat de belangrijkste functie van je merkidentiteit moet zijn. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat een merkidentiteit is โœ“ Hoe het je kan helpen herkenbaar te worden โœ“ Wat het aller belangrijkste is om in gedachten te houden tijdens het ontwerpen van je merkidentiteit โœ“ Welke zintuigelijke vormen van identiteit er bestaan โœ“ Goede voorbeelden van merken die dit toepassen Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Ben je benieuwd geworden naar de online miniserie waar ik in de aflevering over spreek? Deze bekijk je hier. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Sep 01, 202210:32
Aflevering 7: Van purpose naar filosofie

Aflevering 7: Van purpose naar filosofie

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering maken we korte metten met het woord purpose. Het woord lijkt in 2022 een waar Buzzword te worden, maar is dat wel terecht? Gebruiken we wel het juiste woord om onze merkstrategie op te baseren? Daar gaan wij in deze aflevering onze visie op delen. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ De marktwaarde van purpose โœ“ Waarom wij het woord niet graag meer gebruiken โœ“ Waarom wij het woord filosofie gebruiken โœ“ De kracht van taal โœ“ Voorbeelden van bedrijven die dit toepassen โœ“ Tips om met je bedrijf te blijven filosoferen Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Aug 25, 202207:14
Aflevering 6: Het verschil tussen positionering en niche

Aflevering 6: Het verschil tussen positionering en niche

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering duiken we in twee begrippen; positionering en niche. Vaak worden deze twee als een begrip behandeld, maar er zijn belangrijke verschillen te herkennen. Wat de verschillen zijn en hoe je deze in je voordeel kan gebruiken, dat vertellen we je in deze podcast. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ De overeenkomsten van positionering en niche โœ“ De verschillen tussen positionering en niche โœ“ Een voorbeeld vanuit onze eigen ervaring โœ“ Hoe je de kennis over de twee termen kan inzetten voor een sterkere merkstrategie Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Aug 18, 202208:26
Aflevering 5: Wat is de nieuwe economie?

Aflevering 5: Wat is de nieuwe economie?

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering duiken we in de wereld van de nieuwe economie. We leggen allereerst uit waarom deze anders is dan de huidige economie en werpen een blik op de toekomst. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Waarom de huidige economie en plafond heeft โœ“ Wat een circulaire economie is โœ“ Wat een regeneratieve economie is โœ“ Hoe je jouw ecosystemen in kaart brengt โœ“ Wat het resultaat is van een regeneratieve organisatie Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Aug 11, 202211:40
Aflevering 4: Het groene ongemak

Aflevering 4: Het groene ongemak

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering bespreken we het groene ongemak, of ook wel de staat waarin we ons nu als maatschappij in bevinden. We geven je de handvatten om hier bewust van te worden en hier doorheen te bewegen. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Wat het groene ongemak is โœ“ Hoe cognitieve dissonantie hierin een rol speelt โœ“ 3 redenen waarom er nog niet gehandeld wordt op het gebied van duurzaamheid โœ“ย  Hoe het onthechten van je huidige formule kan bijdragen aan de transitie naar de nieuwe economie โœ“ De kansen van een groen bedrijf Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Aug 04, 202212:55
Aflevering 3: Duurzaamheid accelereren zonder tech

Aflevering 3: Duurzaamheid accelereren zonder tech

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering laten we technische innovaties even achter ons, en focussen wij op duurzaamheid vanuit communicatief niveau.ย  ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Het verschil tussen op technisch niveau naar duurzaamheid kijken en communicatief niveau.ย  โœ“ Hoe belangrijk verbinding is in de transitie naar de duurzame economie. โœ“ Wat de sleutel is tot true cost pricing, verbetering van werkomstandigheden en kwaliteit. โœ“ Een mooi voorbeeld te benoemen die deze kennis toepast. Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Jul 27, 202207:25
Aflevering 2: De rol van emoties in je merkstrategie

Aflevering 2: De rol van emoties in je merkstrategie

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. Deze aflevering neemt je mee in de wereld van emoties en hoe je deze kan gebruiken om je merk neer te zetten. ๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ: โœ“ Hoeveel procent van onze keuzes worden bepaald door emoties en waarom onze keuzes grotendeels op onbewust niveau worden gedaan โœ“ Hoe je deze kennis kan gebruiken als marketeer โœ“ Hoe je de Golden Circle inzet en welke ring het belangrijkst is om keuzes te beรฏnvloeden โœ“ Hoe je waarden kiest die je ten alle tijden kan realiseren en wat er gebeurt als je dit niet kan โœ“ Hoe je emotionele beloftes opstelt en ook waarmaakt Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Bezoek onze website, stuur een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie. Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Jul 21, 202210:22
Aflevering 1: Ingrediรซnten van een duurzame merkstrategie

Aflevering 1: Ingrediรซnten van een duurzame merkstrategie

Leuk dat je luistert naar deze podcast! Wij zijn Marijke Tadema en Femke Pluijm, merkstrategen die bedrijven positioneren in de nieuwe economie. Dat betekent dat het bedrijf een toekomstbestendige strategie aanneemt, waarin economie, ecologie en sociologie samen komen. In deze aflevering vertellen we jou meer over alle facetten die deel uitmaken van een sterke merkstrategie.ย  Mocht je na afloop van de aflevering meer willen leren of een traject in willen stappen? Dat kan! Stuur ons een mailtje naar ikwileen@duurzamemerkstrategie.nl of chat met ons op Linkedin. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw organisatie.ย  Dank voor het luisteren en tot de volgende keer!
Jul 05, 202208:05