Skip to main content
Spotify for Podcasters
Pak van je Hart

Pak van je Hart

By Edgar Nijdam

In een pak zitten een Hart en een Ziel en in de 'Pak van je hart' podcast delen mijn gasten vanuit Hart en Ziel hun waarden, levenslessen, expertise en inspiratie. Wanneer iemand zegt dat iets een pak van zijn hart is, dan betekent dat dat het een grote opluchting is. Met het pak wordt vaak de last genoemd die iemand meedraagt wanneer hij ergens mee zit.

De 'Pak van je hart' podcasts helpen je vrijheid te vinden in jezelf, zodat je goed in je vel zit, weet wie je bent en dat uitstraalt naar de buitenwereld.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Een Groei | Snoei | Bloei gesprek met Yolanda van Dongen.

Pak van je HartSep 17, 2021

00:00
57:10
#62 Pak je Glamour | Met Maxime Coesèl

#62 Pak je Glamour | Met Maxime Coesèl

Mijn gast in deze 'Pak van je Hart' podcast is Maxime Coesèl. Maxime is de eerste Glamour Manager ter wereld en helpt mensen om zich van binnen én van buiten glamorous te voelen.


Echte glamour heeft niets te maken met glitters en luxe, maar begint van binnen. Het is een gevoel van zelfverzekerdheid, trots en authenticiteit. Ongegeneerd te durven kiezen voor jezelf, zodat je een beter persoon bent voor de rest van de wereld.


Ik voel me vereerd om Maxime, als allereerste Glamour Manager ter wereld, in mijn 'Pak van je Hart' podcast te mogen ontvangen. Wil je meer weten over Maxime Coesèl? Neem dan een kijkje op: www.theglamourmanager.com of maak connectie met Maxime Coesèl op LinkedIn.


Ik wens je oprecht veel luisterplezier en vergeet niet: "Pak je Glamour"!

May 04, 202356:32
#61 Hoe word je miljonair in geluk? | Met Riny van As

#61 Hoe word je miljonair in geluk? | Met Riny van As

De argumenten die de meeste overtuigingskracht voor ons bezitten, zijn die welke wij zelf gevonden hebben. 

In deze podcast spreek ik met Riny van As, medeauteur van Miljonair in geluk‘ over hypnose, zelfhypnose en NLP en over 'hoekstenen in geluk'.  Onder de vlag van IMR, Intelligent Mind Resetting, werken Petra en Riny samen aan extra draagkracht en daadkracht voor onmisbare mindpower in de komende jaren. Een vlag die is bedoeld voor een frisse wind in de vorming van zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling. Voor eenieder die zichzelf (het bewustzijn en onderbewustzijn) wil resetten naar een hoger level en een nieuw niveau van welzijn wil creëren.

Je leert het onbewuste voor je te laten werken in plaats van tegen je. De combinatie van Quantum-Hypnose-NLP toont in dit boek de rationele aanpak om in je onderbewuste te kunnen komen, om het te kunnen programmeren. Het legt hiervoor uit wat inducties zijn (het proces om in trance te komen), hoe je inducties kunt toepassen, hoe je trance bij jezelf en anderen kunt herkennen en wat je dan precies (aan jezelf) dient aan te reiken in beelden en teksten (suggesties). De daaraan verbonden multiLaws, quantumwetten voor geluk in zaken en privé, verduidelijken de zingeving daarvan vanuit de energie in de natuur en het universum, en zijn daarbij de integratie pijlers die ieders plan in goede banen gaan leiden.

Miljonair in geluk gaat over ontdekken door ervaren. Liefst vóórdat je eens hulp nodig hebt, zodat je jouw leven naar je eigen ideeën en doelen kunt invullen. Dat voorkomt hulpvragen.

Meer weten en artikelen lezen:
https://targettraining.nl/
https://www.mindresetting.nl/

Feb 23, 202301:05:38
Een Samen Aandacht Schenken gesprek met Erik Brakké.

Een Samen Aandacht Schenken gesprek met Erik Brakké.

Vandaag is Erik Brakké mijn gast in The Tailored Man in Blue, it is you Podcast.

Erik is oprichter en voorzitter van Stichting Jord. Stichting Jord wil het gevoel van eenzaamheid onder ouderen verlichten door de inzet van opgeleide jongeren die op frequente basis oprechte aandacht schenken aan deze groep.

Jord staat niet alleen voor aandachtschenkers. Jord is de zoon en inspirator van Erik. Helaas is Jord veel te vroeg en onverwachts overleden. Hij heeft in zijn korte leven echter wel een onuitwisbare indruk gemaakt op iedereen die hem kende of meemaakte. Daarom leeft hij voort, niet alleen in de naam van deze stichting, maar ook door zijn gedachtengoed levend te houden met Stichting Jord.

Elkaar aandacht schenken… het is de mooiste bijdrage aan een leefbare samenleving. En zo hard nodig. Zeker in een tijd waarin eenzaamheid veel voorkomt.

Stichting Jord verlicht het gevoel van eenzaamheid van ouderen en helpt jongeren aan een betekenisvolle bijbaan.

Erik, dankjewel voor je oprechte en bijzondere bijdrage. Mijn steun heb je. Wil jij ook Stichting Jord steunen? Word dan donateur van dit geweldige gedachtengoed, www.jord.nl 

Feb 01, 202352:13
Een Holistisch Life gesprek met Shorombo Mooij
Feb 01, 202355:50
Een Wat Past bij Jou gesprek met Christel van Lunsen.

Een Wat Past bij Jou gesprek met Christel van Lunsen.

Vandaag is Christel van Lunsen mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast. Christel is 48 jaar jong en woont in Barneveld. Van mijn 4e t/m mijn 19e woonde ik ook in Barneveld. De connectie die Christel en ik hebben zijn onze vele gezamenlijke bekenden en onze wil om te groeien. Christel is werkzaam als trainer & coach. Ouder en wijzer worden was voor haar een voorwaarde om coach te worden. Vanuit InC, wat staat voor INCREASE en InChrist luistert Christel met volle aandacht naar je verhaal om zo samen te ontdekken waar de knelpunten liggen. Samen onderzoeken waarom je op deze manier tegen de dingen aankijkt en/of hiermee omgaat. Bewustwording speelt een grote rol. Zij biedt structuur en zal soms confronterend zijn. Alles is erop gericht jouw welzijn uiteindelijk te verhogen. Kortom: Wat past bij jou? Dankjewel Christel voor dit fijne en leerzame gesprek.
Aug 17, 202252:26
Een Overleef je Burn-out gesprek met Jos Verheijden.

Een Overleef je Burn-out gesprek met Jos Verheijden.

Vandaag is Jos Verheijden mijn gast in 'The Tailored Man in Blue, it is you' Podcast.

Jos staat in Nederland bekend als een van de meest effectieve specialisten op het gebied van burn-out en sociale angsten. Om deze reden werd hij gevraagd om als expert op te treden in tv-programma's.

Jos heeft persoonlijk ondervonden dat het effectief omgaan met onzekerheden en tegenslagen dé belangrijkste vaardigheid in het leven is. Hij heeft er zijn vak van gemaakt en inspireert graag anderen om deze vaardigheid te ontwikkelen.

Jos is ervaren, gedreven en resultaatgericht.

Eén van zijn levensspreuken is: "Hoe je meer gaat bereiken door minder je best te doen".

Dankjewel Jos voor je inspirerende bijdrage.
Aug 17, 202255:02
Een De Kracht van goede Slaap gesprek met Frans van Pothoven.

Een De Kracht van goede Slaap gesprek met Frans van Pothoven.

Voeding en beweging vormen een rode draad in het leven van Frans, maar gek genoeg had hij nooit aandacht voor de wisselwerking met goede slaap. Tot het moment dat hij privé en op zijn werk een heftige periode doormaakte. De puzzelstukjes vielen in elkaar.
Het begon met het boek SLAAP, van Matthew Walker. Dit boek schudde Frans letterlijk wakker.
Tot dat moment zag hij slapen vooral als tijdverspilling en deed hij dit zo min mogelijk. Natuurlijk wist hij wel dat hij moest ‘uitrusten’ maar besefte hij niet dat slapen en je goed voelen samenhangen en misschien zelfs wel gelijk op gaan.
Dit inzicht bracht Frans ertoe om zich verder te verdiepen in alle facetten van slaap en daar gaan we het in deze podcast over hebben. Hoe maak je maatwerk van je slaap!
Dankjewel Frans van Pothoven voor je mooie inzichten en lessen en je bijdrage aan "The Tailored Man in Blue, it is you podcast".
Feb 18, 202250:57
Een Mannenleven gesprek met Jan Heemskerk

Een Mannenleven gesprek met Jan Heemskerk

Mannen hebben lef, vrouwen zijn voorzichtig. Mannen zijn dom en impulsief, vrouwen slim en verstandig. Mannen zijn tot optimisme geneigd, vrouwen altijd onzeker. Mannen zijn slordig, vrouwen netjes en precies. Vrouwen beleggen beter dan mannen. Maar het zijn mannen die vaker hun grote slag slaan.

Jan Heemskerk koppelt moeiteloos macho aan metro, verstand van vrouwen aan verstand van stijl en smaak en kijk op trends aan kijk op wat de man al sinds mensheugenis drijft. Jan is oud hoofdredacteur van mannenbladen Playboy, Man en FHM, columnist in onder meer Linda, schrijver van de bestseller Jan en Sas over Sex en Liefde (samen met Saskia Noort) en van het Handboek voor de Liefdespanter - de Liefdesgids voor de Kansloze Casanova.

In de podcast van vandaag voer ik een een Mannenleven gesprek met schrijver, spreker, influencer en gezondheidsgoeroe, tegen wil en dank in, Jan Heemskerk (www.janheemskerk.com).

Dankjewel Jan voor dit boeiende gesprek.

Feb 04, 202259:07
De Kracht van Maatkleding met Edgar Nijdam

De Kracht van Maatkleding met Edgar Nijdam

De boer bedekt zijn lichaam, de rijke man of de dwaas siert zichzelf, en de elegante man kleedt zichzelf. De elegante man kleedt zich tijdloos en heeft een eigen stijl. Stijl is het antwoord op alles. Het is een frisse manier waarop je iets saais kunt benaderen, of iets gevaarlijks. Maar het is beter om iets saais te doen met stijl dan iets gevaarlijks zonder stijl.

Stijlvolle mannen vallen nooit op door uiterlijk vertoon, maar juist door ingetogenheid. Ze leggen de aandacht op kleine subtiele details als een stijlvol horloge of mooie manchetknopen. Ze lopen ook niet te pochen, maar zijn vriendelijk en behulpzaam. Een stijlvolle man ziet eruit alsof hij nadenkt over zijn kledingkeuze, zijn kleren zorgvuldig aantrekt en ze vervolgens compleet vergeet.

In deze podcast neem ik je mee in de kracht van maatkleding. 

Jan 28, 202234:17
Een Meer Zijn, Minder Hebben gesprek met Rolf Bakx

Een Meer Zijn, Minder Hebben gesprek met Rolf Bakx

Vandaag is Rolf Bakx mijn gast in The Tailored Man in Blue, it is you podcast.

Ik ken Rolf al 30 jaar. We leerden elkaar kennen op de Textiel Management Opleiding in Doorn. Samen maakten we deel uit van een hechte vriendengroep die met name veel plezier maakten en van een feestje hielden. Rolf nam zijn studie iets minder nauw dan dat ik deed en na 2 semesters verliet hij de Textiel Management Opleiding en koos vervolgens zijn pad op de arbeidsmarkt. We bleven echter goede vrienden en hebben vakanties en veel andere dingen met elkaar gedeeld.

Rolf begon zijn carrière bij Duetz in Zeist, niet wetende wat de toekomst hem zou brengen. Nu 30 jaar later zit hij tegenover me en maken we nog steeds plezier al gaan we een diepgaand gesprek niet uit de weg. Onlangs kreeg hij de kans om CEO worldwide te worden van de ROMO group. Of hij die kans pakte hoor je in zijn verhaal.

Rolf deelt zijn zoektocht, spirituele reis en zijn verlangen om meer te zijn en minder te hebben.

Dankjewel Rolf voor je inspirerende bijdrage.
Jan 27, 202251:24
Een Stapelgek op Elkaar gesprek met Sharon en Olivier Overweg.

Een Stapelgek op Elkaar gesprek met Sharon en Olivier Overweg.

Vandaag is Sharon Overweg-Slap, samen met haar man Olivier, mijn gast in 'The Tailored Man in Blue, it is you' podcast.
Sharon is relatiecoach voor ondernemers (met jonge kinderen) die thuis in een fikse relatiecrisis zitten (
Stapelgek Academy).

Stel je eens voor dat je relatie nét zo goed stroomt als je business!
Dat de energie weer stroomt, dat de liefde weer zichtbaar én voelbaar wordt!
Hoe zou het voor je zijn als je relatie weer nét zo leuk wordt als je bedrijf?

Sharon begeleid stellen in het proces om weer in verbinding met elkaar te komen. Geef het nog één kans.
Scheiden kan altijd nog!
De liefde is vaak nog heel dichtbij, echter verstopt onder een dikke laag stof.
De energie gaat weer stromen en in veel gevallen de liefde ook.

In deze podcast praat ik met Sharon en Olivier over de liefde, vitamine L, relaties, vreemd gaan en dat wat je nodig hebt om je relatie te vitaliseren.

Dankjewel Sharon en Olivier voor jullie openhartige gesprek.

Jan 21, 202256:30
Een van Buiten naar Binnen gesprek met Arturo Massaro.

Een van Buiten naar Binnen gesprek met Arturo Massaro.

Hoewel zijn naam behoorlijk Italiaans klinkt, is het een feit dat hij geboren is in Amsterdam. Samen met zijn Italiaanse vader, zijn Nederlandse moeder en twee broers, groeide hij op in een volksbuurt. Opgroeiend in de stad Amsterdam, ontwikkelde hij verschillende vaardigheden zoals hoe te overleven in moeilijke en uitdagende situaties. Als gevolg van deze uitdagingen ontdekte hij verschillende manieren om contact te maken met mensen en hoe hij persoonlijke doelen kon stellen en bereiken.

Nu is Arturo een Inspirerende Coach, Auteur, Leiderschap Expert, Motiverende Spreker en Internationale TOP Trainer. Oprichter van de Dreamschool en uitvinder van de K.R.A.C.H.T methode en auteur van het boek "Expert Tips voor het realiseren van je Ondernemers Doelen."

In deze podcast met Arturo Massaro, praten we over www.consciousworldagents.com. Conscious World Agents, opgericht door Arturo en Claudia van Zuiden, staat voor het vergroten van het Bewustzijn van het individu en voor het vergroten van het Collectieve Bewustzijn van de groep/team en/of de gemeenschap.

Dankjewel Arturo voor je waardevolle, bewuste en inspirerende bijdrage.

Jan 14, 202255:54
Een Open jouw Schatkist gesprek met Andriana Landegent.

Een Open jouw Schatkist gesprek met Andriana Landegent.

Je hebt een druk bestaan en je bent niet happy in wat je doet. Vol passie en vuur ga je altijd maar door omdat je dit van jezelf verwacht. Roofbouw ligt op de loer en dat voel je aan je lichaam. Eigenlijk voel je je zielsongelukkig en jouw omgeving merkt dit op. Dan is het hoog tijd voor een wellbeing lifestyling.

Vandaag is Andriana Landegent voor de 2e keer mijn gast in 'The Tailored Man in Blue, it is you' podcast. 9 maanden geleden gooide Andriana het roer volledig om. Zij liet haar carrière als duurzaam kleding producente los om zich met met ziel en zaligheid te gaan inzetten voor jouw gezondheid.

Met haar bedrijf Zendrix is Andriana sinds december vorig jaar gehuisvest op de 1e verdieping van mijn winkelpand aan de Hoofdstraat 124 in Driebergen-Rijsenburg. Het pad naar jouw wellbeing

Tot waar kan jij zelf gaan en waarmee helpt wellbeing lifestyling jou verder? Wellbeing lifestyling geeft jou de juiste richting aan, wetende dat jezelf aangeeft tot waar. Het is een ijkpunt en een borging. Menigeen speelt verstoppertje en weet maar al te goed dat er meer speelt. Op het moment dat je dit onderkent, kun je het verder onderzoeken. Dan pas kan je doelgerichte actie ondernemen. Het ZIJN is jouw anker en Zendrix helpt je hierbij.

Lieve Andriana, dankjewel voor je liefdevolle bijdrage.

Jan 07, 202251:15
Een Eindejaar BLUES gesprek met Edgar Nijdam

Een Eindejaar BLUES gesprek met Edgar Nijdam

Op deze laatste dag van een bewogen jaar neem ik je mee in mijn persoonlijke reis.

Ik neem je mee in mijn BLUES training, 6 stappen op weg naar vrijheid in wie je echt wilt zijn. Deze training past als een maatshirt om je lijf en is de 'opwarmer' voor mijn TAILORING programma. Het is de eerste stap om te ontdekken wat authentieke ondernemen vanuit Experience Tailoring voor jou kan betekenen.

De BLUES training helpt je te beginnen, los te laten wat niet meer werkt, urgent maken wat wel werkt, etaleren van je energie, het ontdekken van jouw superkrachten en als laatste een stap terug moet doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. In de laatste stap van de BLUES training doe je een stap terug. Je reflecteert en bekijkt de resultaten van de eerste vijf stappen om vervolgens de reis te hervatten. De reis naar een fully tailored life.

Ik kijk met dankbaarheid terug op een bewogen jaar waarin ik 52 mooie en bijzondere mensen heb mogen ontvangen in mijn 'The Tailored Man in Blue, it is you' podcast. Ik wordt ook blij bij de gedachte dat ik jou op één op andere manier heb kunnen bezielen. Dankjewel!

Ik wens je een bezielend, verbindend en leerzaam 2022 toe.

Dec 31, 202136:19
Een Ondernemen vanuit Inline Leadership gesprek met Linda Lex.

Een Ondernemen vanuit Inline Leadership gesprek met Linda Lex.

Vandaag is Linda Lex mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Linda is een ervaren topondernemer en businesscoach. Zij is expert op het gebied high-end ondernemen vanuit Inline Leadership. Inline Leadership is een unieke en bewezen leiderschapsmethode die je inzicht geeft in wie je werkelijk bent, wie je wilt zijn, wat je wilt bijdragen en presteren. Dit inzicht en de ontwikkeling van sterk Persoonlijk Meesterschap en Krachtig Leiderschap leert je hoe jij een stevige, tijdloze en onveranderlijke basis kunt creëren van waaruit jij opnieuw richting en sturing kunt geven aan je leven.

Je krijgt relevante kennis, inzichten en tools zodat je weer kunt gaan leven en werken zoals jij bedoeld bent. Trouw kunt blijven aan jezelf, volledig in jouw kracht kunt gaan staan, jouw mate van vrijheid, voldoening en invloed kunt vergroten en grootse impact kunt creëren.

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.lindalex.nl

Dankjewel Linda voor je mooie bijdrage aan The Tailored Man in Blue, it is you podcast

Dec 24, 202156:11
Een Geven is Leven gesprek met Wim de Bundel.

Een Geven is Leven gesprek met Wim de Bundel.

"Geluk groeit als je het deelt, maar misschien is het ook wel zo dat verdriet slinkt als je geeft".

Vandaag is Wim de Bundel mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast. Wim is een gepassioneerde spreker die uit eigen jarenlange ervaring kan vertellen hoe je een klantgerichte cultuur creëert? Hij was 12 jaar directeur Marketing & Sales bij Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden en specialiseerde zich in deze tijd in het bouwen van een klantgerichte cultuur op basis van het principe ‘De kracht van geven’. Wim wist met zijn collega’s verzekeraar Delta Lloyd van de achtste en laatste plaats in dienstverlening op te stuwen naar de eerste plaats. Dit heeft hij vervolgens zes jaar vastgehouden, waarbij de Net Promotor Score (NPS) werd omgebogen van -54 naar +30.

Wim werd op basis van dit succes 2014 uitgeroepen tot Commercieel Directeur van het jaar. Tijdens de integratie van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden hanteerde hij dezelfde lessen op basis van de ‘Kracht van geven’. Deze keer schoot de NPS van -48 naar +17 en werd hij in 2019 uitgeroepen tot meest invloedrijke commerciële professional van Nederland. Deze unieke prestaties zijn mede tot stand gekomen door zijn jarenlange samenwerking met olympische en paralympische topsporters.

Hoe zijn boek 'Geven is Leven' en het platform www.gevenisleven.nl tot stand zijn gekomen, komt Wim morgen vertellen in mijn alweer 52e podcast. We eindigen onze podcast met het nummer 'Geven is Leven' van Spruijt & Opperman, een jong en muzikaal talentvol cabaret duo.

Dankjewel Wim voor het delen van je 'Geven is Leven' reis.

Dec 17, 202101:02:52
Een 'Het Leven in 18 Holes' gesprek met Camiel Engelen.

Een 'Het Leven in 18 Holes' gesprek met Camiel Engelen.

Stilstaan bij wat je beweegt.

Vandaag is Camiel Engelen mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Als klein jongetje hockeyde hij graag en wilde hij sportarts worden. Hij zag zichzelf dan rennend over het veld om sporters met blessures bij te staan. Hoe anders liep het leven. Gestart als fiscaal jurist. Roer omgegooid en enkele omzwervingen gemaakt. Rode draad ontdekt: belangstelling voor de menselijke natuur en nu bijna 20 jaar professioneel coach. In deze periode heeft hij een boeiende ontdekkingsreis gemaakt langs onder meer leiderschapstrainingen, coachopleidingen, lichaamswerk, mindfulness, Boeddhisme, Ierse stilte retraites en Advaita.

Een aantal jaren geleden werd Camiel gegrepen door het golfvirus.  In het golfspel valt voor hem alles samen. De innerlandscape architect. "In golf heb ik de grootste ontdekking van mijn leven gedaan. De ontdekking die mijn leven volledig heeft veranderd. Denken is de grootste valkuil. Positief denken werkt niet of slechts in zeer beperkte mate. Maar wat dan wel"?

Camiel werkt met eenvoudige en krachtige MindyourMind tools. Ze zijn divers, speels en zeer direct.

Dankjewel Camiel voor je bevlogen en inspirerende bijdrage

Dec 10, 202157:07
Een Speel met je Leven gesprek met Jeanette ter Haar.

Een Speel met je Leven gesprek met Jeanette ter Haar.

Vandaag is Jeanette ter Haar mijn gast in "The Tailored in Blue, it is you" podcast.

Jeanette is een vrouw met bijzondere talenten. Geboren met een direct lijntje naar het universum heeft ze zich ontwikkeld tot een zelfbewuste vrouw met een achtergrond in bedrijfskunde, human resource management en leiderschap. Ze is een gedragstherapeute en een mediator die in individueel en collectief verband werkt met organisaties, groepen en mensen. Haar doel is om mensen in hun leiderschap kracht te zetten en ze vanuit het bewuste zijn in beweging te brengen.

Nieuwsgierigheid naar de betekenis van het leven bracht Jeanette betekenisloosheid. En deze oneindigheid is de basis van creaties. Haar boek ‘ Je speelt met je leven’ heeft als subtitel de kunst van het magisch besturen. Dit omdat je niets in de hand hebt, je controle kunt loslaten en kunt overgeven aan wat zich voordoet. Vanuit deze acceptatie ben je dan in staat opnieuw te creëren. Een avontuur dat leven heet.

Kortom: Maatwerk maken van je leven door te spelen met je leven.

Dankjewel Jeanette voor je inspirerende bijdrage.

Dec 03, 202157:35
Een Voel je Samen Vitaal gesprek met Mira de Bruin.

Een Voel je Samen Vitaal gesprek met Mira de Bruin.

𝐏𝐨𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐤𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐭𝐢𝐞𝐟 𝐭𝐞 𝐙𝐈𝐉𝐍.

Dat is het uitgangspunt van Mira de Bruin. Het leven is niet altijd maakbaar, maar jij bent wel de enige die het leven zin kan geven. Zingeving zou daarom, naar haar idee, de basis moeten zijn voor het streven naar meer vitaliteit.

Vanaf 1994 is Mira als zelfstandig ondernemer op zoek naar duurzame vitaliteit. Haar overtuiging is dat de manier van denken (over jezelf) vele malen belangrijker is dan welke methodiek dan ook. Vanuit deze gedachte is Phileas en Fitspel ontstaan.

De visie van Phileas.fit is dat samen spelen leidt naar synergie. Hoe groter de synergie, hoe meer productiviteit. De missie van Phileas.fit is gezondheid leuk te maken, want iets dat leuk is hoef je niet vol te houden. Spelen en belonen in plaats van instructie en ‘vingertje wijzen’, dat maakt het verschil.

Wil jij ook graag een gezond bedrijf? Phileas.fit maakt het mogelijk.

Dankjewel Mira voor je vitale en inspirerende bijdrage.

Nov 26, 202155:40
Een Reflectie voor Leiders gesprek met Juri Hoedemakers.

Een Reflectie voor Leiders gesprek met Juri Hoedemakers.

Ieder mens heeft blinde vlekken, waar zitten die van jou?

Zo'n 5 weken geleden leerde ik Juri Hoedemakers kennen. Samen met Jort Verhage bezocht Juri mijn winkel voor het inmeten van een Hofnar maatpak, maatshirt en toebehoren voor zijn Hofnar werkzaamheden bij AFAS.

We hadden al snel een goede klik en de energie gierde door mijn winkel. Ik ben dan ook erg blij dat Juri, drs. Hofnar, morgen mijn gast is in 'The Tailored Man in Blue, it is you' podcast.

Juri is winnaar van de scriptieprijs aan de Erasmus Universiteit en Expertblogger op het gebied van REFLECTIE bij De Ondernemer. Hij heeft een Bachelor in Media & Entertainment Management, een Master in Bedrijfskunde en een specialisatie in Management van Verandering. Juri legt als eerste een gedetailleerde en uitgewerkte wetenschappelijke verbinding tussen het hedendaagse management en de hofnar van vroeger.

Juri en Jort zijn vorige week officieel aangesteld als Hofnarren bij AFAS Software. Zij mogen als Hofnar de CEO, CFO en de rest van de directieleden voorzien van gevraagd en ongevraagd advies, een spiegel voorhouden en de onverbloemde waarheid vertellen.

Meer informatie vind je op www.drshofnar.nl

Dankjewel Juri voor je bevlogen bijdrage.

Nov 20, 202158:34
Een Gun jezelf Rust in je Leven gesprek met Mirjam van der Vegt.

Een Gun jezelf Rust in je Leven gesprek met Mirjam van der Vegt.

Wat ben ik trots en dankbaar dat Mirjam van der Vegt vandaag mijn gast is in 'The Tailored Man in Blue, it is you' podcast.

Leven is pelgrimeren en Mirjam loopt graag een stuk met mensen op. In haar boeken, retraites en trainingen neem ze je mee op een avontuurlijke reis naar je hart en nieuwe inzichten. Zo leer je leven met zin en vreugde.

Haar huidige activiteiten ontstonden tien jaar geleden vanuit een periode waarin zij zelf haar hart (her)vond na een heftige burn-out. Als journalist bij actualiteitenrubrieken Twee Vandaag, Netwerk, en diverse dag- en maandbladen floreerde zij, maar in de drukte raakte zij zichzelf kwijt.

Mirjam haar boek 'De kracht van rust' werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar 2021 best spirituele boek. In het boek De kracht van rust ontdek je acht tegendraadse lessen voor werk en het goede leven. Samen met stiltezoekers wereldwijd ontdek je rust als beginpunt in plaats van eindpunt. Leven in plaats van streven.

Mirjam, dankjewel voor je openhartige en inspirerende bijdrage.
Nov 12, 202101:08:53
Een Recht vanuit het Hart gesprek met Charlotte Meindersma.

Een Recht vanuit het Hart gesprek met Charlotte Meindersma.

Vandaag is Charlotte Meindersma mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Charlotte runt het succesvolle juridisch ‘Charlotte’s Law & Fine Prints’. Charlotte adviseert creatievelingen en online ondernemers op haar eigen doortastende manier, of mensen dat nou leuk vinden of niet. Ook heeft zij voor vrouwelijke ondernemers een belangrijke boodschap. Ze heeft een bijzonder koosnaampje en maakt het beroep recht spannend en leuk.

Charlotte is begonnen als jurist omdat ze vond dat er teveel onrecht in de wereld was. Na haar studie merkte ze dat ze te ‘recalcitrant’ was voor een baas en startte haar eigen onderneming. Daar bleek ze bijzonder goed in te zijn.

Haar nieuwste boek, Écht ondernemen. Bemoei je met je eigen zaak, gaat over professionaliseren en succesvol ondernemen op eigen voorwaarden, zonder oneerlijk te worden naar je klanten toe.

Ondernemen doe je samen! Komt dit voort vanuit een duurzaam gedachtegoed? Geen geheime formule, geen shortcut to success, geen sterrenstof.

Als spreker slaagt Charlotte er in om ‘taaie’ stof met humor over te brengen. De juridische do’s and dont's van bijvoorbeeld beeldrecht op Instagram zijn helder geformuleerd. Fijn en snel geschakeld! Een echte aanrader!

Dankjewel Charlotte voor je hartelijke ontvangst en gesprek.

Nov 05, 202153:57
Een Vier het Leven, Accepteer de Dood gesprek met Willem Bakker.

Een Vier het Leven, Accepteer de Dood gesprek met Willem Bakker.

Vandaag is Willem Bakker mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Willem is Funeral Planner en eigenaar van Excellent uitvaartverzorging. Willem helpt nabestaanden een afscheid te verwezenlijken dat past bij een uniek leven. Hij gelooft dat het anders kan en dat veel mensen het anders willen. Waarom? Omdat een uitvaart meer is dan alleen begraven of cremeren, het is maatwerk.

Willem onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige uitvaarten op een persoonlijke en transparante manier te begeleiden. De maatschappij verandert. Mensen maken op belangrijke momenten in het leven bewust hun eigen keuzes . Hoe klein of groot de uitvaart ook is aandacht voor details maakt de dag nog persoonlijker.

Een boeiend onderwerp over onze collectieve angst, de dood. Dankjewel Willem voor je bijzondere bijdrage.

Oct 29, 202155:08
Een Over Liefde Gesproken gesprek met Ivonne Schouten.

Een Over Liefde Gesproken gesprek met Ivonne Schouten.

Vandaag is Ivonne Schouten-Hoek mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Ivonne heeft al 31 jaar een goede relatie met haar man Robert. Als voormalig echtscheidingsadvocaat analyseerde ze de meest voorkomende relatievalkuilen en vond simpele manieren om die te voorkomen en omzeilen. Tips die zo gemakkelijk zijn dat het voelt alsof je relatie vanzelf gaat. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Zodat het niet alleen nu lekker loopt, maar over een paar jaar ook nog.

Samen met schrijver en columnist Jan Heemskerk geeft Ivonne praktische en grappige relatie lezingen en heeft ze een online cursus van 6 video's met concrete relatie tips die voor elke liefdesrelatie werken en snel resultaat geven. Wil je hier alvast meer over weten? Je vindt het hier: Over Liefde Gesproken. "De ware ontdekkingsreiziger gaat niet op zoek naar nieuwe landschappen maar kijkt er met andere ogen naar".

Dankjewel Ivonne voor je liefdevolle bijdrage.

Oct 22, 202150:53
Een Passie, Potentie, Prestatie Brein gesprek met Jip van der Valk.

Een Passie, Potentie, Prestatie Brein gesprek met Jip van der Valk.

Jip van der Valk is vandaag mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Jip is persoonlijk ontwikkelcoach, mentor en neurocoach. We kennen elkaar vanuit de Sales Management Club, waar we beiden deel vanuit maken. Jip helpt ondernemers en ondernemende managers die in bepaalde situaties hun eigen gedrag niet kunnen verklaren. Dit gedrag schaadt henzelf, hun bedrijf of privé relaties op de lange termijn.

De stoorzenders ‘Piekeren’, ‘Geen nee kunnen zeggen’, ‘chronisch moe zijn’, ‘perfectionisme nastreven’, ‘schuldgevoelens’, ‘twijfelen’ of een kort lontje zijn daar voorbeelden van.

Jip ruimt bij hen de onderliggende oorzaak van deze stoorzenders op. Voorgoed! Anders gezegd: de passie komt boven, de potentie wordt benut en de prestaties volgen als vanzelf! Tijdens en na intensieve neurocoaching afspraken maakt Jip de progressie meetbaar met een persoonlijk groeiformulier. Resultaat: rust en ontspannen genieten (www.jipvandervalk.nl).

Dankjewel Jip voor je openheid, helderheid en inspiratie.

Oct 15, 202157:28
Een Groei | Snoei | Bloei gesprek met Yolanda van Dongen.

Een Groei | Snoei | Bloei gesprek met Yolanda van Dongen.

Vandaag is Yolanda van Dongen mijn gast in "The Tailored Man In Blue, it is you Podcast. Yolanda is een een inspirerende, avontuurlijke, ervaren en bevlogen vrouw. Yolanda is een Teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling met een praktische en resultaatgerichte aanpak en oprichtster van Van Dongen & Co. Ook is zij de Auteur van het boek dat hier voor me ligt. Als ik de titel van haar boek noem, zou je kunnen denken dat haar passie tuinieren is. Wellicht is dit een passie van haar, maar haar boek gaat echter over iets anders. Haar boek gaat over jou. Yolanda is door haar internationale achtergrond van jongs af aan geïntrigeerd door de beweegredenen en ontwikkeling van mensen. Hoe neem je de regie over je eigen leven? Groei, Snoei, Bloei gaat over jouw persoonlijk leiderschap en geeft je de handvatten om je persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en te versterken. Word de regisseur over je eigen leven. Luister met veel plezier en aandacht naar dit Groei, Snoei en Bloei gesprek.  Yolanda, hartelijk dank voor je fijne bijdrage in The Tailored Man in Blue, it is you Podcast.
Sep 17, 202157:10
Een Go(lf) with the Flow gesprek met Auke Hempenius

Een Go(lf) with the Flow gesprek met Auke Hempenius

Vandaag is Auke Hempenius mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Auke is een bevlogen Fries die in Florida zijn sporen verdiende in het topsegment van de herenmode. Hij verkocht de mooiste Italiaanse merken, als Kiton, Cesare Attolini, Borelli en zijn eigen merk en werkte samen met grootheden uit de sport en entertainment wereld.

Loslaten behoort tot zijn kwaliteiten en een grote transformatie zorgde voor een nieuwe carrière in de golfsport. En wat voor een carrière!

In die tak van sport ontwikkelde hij zich op topniveau. Daardoor ligt er nu een revolutionair boek op tafel: 'Go(lf) with the flow'.

Zijn Go(lf) with the Flow concept gaat vooral om bewustzijn, balans, ritme en gevoel.

Dankjewel Auke voor je fantastische verhaal.

Aug 20, 202151:23
Een Swingend gesprek met Sharon Jansen.

Een Swingend gesprek met Sharon Jansen.

Vandaag is Sharon Jansen mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Ik heb Sharon leren kennen op Instagram waar zij dagelijks prachtige quotes en muziek deelt. Zij inspireert me en onlangs trok ik mijn stoute dansschoenen aan en nodigde ik haar uit voor mijn podcast.

Ik ben blij dat ze ‘ja’ zei, want dansen heeft vele voordelen voor zowel lichaam als geest. Hier wil ik graag meer over weten.

Sharon is oprichtster en sinds 2004 eigenaresse van Jennifer4dance. Zij is een ervaren en gedreven danseres, lerares en coach en danst al vanaf vierjarige leeftijd en diverse dansstijlen zijn de revue gepasseerd in haar leven. Dansen is haar passie en ze doet dit met veel overgave, zowel voor de fun, maar ook tijden het lesgeven.

Sharon wist al snel dat ze haar passie wilde overbrengen op andere mensen en is daarom begonnen met lesgeven in paaldansen, burlesque en zumba. 3 verschillende stijlen die ieder op zijn eigen manier verantwoordelijk zijn voor kracht, conditie en een flinke dosis vrouwelijkheid.

Dankjewel Sharon voor je energie en swingende bijdrage.

Aug 13, 202149:45
Een Ondernemen vanuit je Hart gesprek met Glancy van Elst

Een Ondernemen vanuit je Hart gesprek met Glancy van Elst

Vandaag is Glancy van Elst mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.
Het is de missie van Glancy om jou te helpen een succesvolle business te creëren ZONDER uit balans te raken, zodat jij de vrijheid kunt ervaren die je zo graag wil als ondernemer. En om je te leren ondernemen vanuit je hart op een manier die bij jou past, want dat is de enige manier.
Glancy coacht startende vrouwelijke ondernemers die met meer zelfvertrouwen een goedlopende business willen vanuit hun zielsmissie.
Ben jij een vrouwelijke ondernemer die ervoor wil gaan, doelgericht en vastberaden om je bedrijf succesvol te maken. Ergens diep van binnen weet je dat het je gaat lukken maar je durft hier nog niet zo goed op te vertrouwen?
Luister dan morgen naar mijn gesprek met Glancy van Elst.
Kortom: Onderneem vanuit je Hart.
Aug 06, 202150:53
Een 1% Meer Bewustzijn gesprek met Vincent van Dam
Jul 30, 202154:07
Een Voel je Gastvrij gesprek met Erik-Jan Ginjaar

Een Voel je Gastvrij gesprek met Erik-Jan Ginjaar

Vandaag is Erik-Jan Ginjaar mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Erik-Jan leerde het vak van hospitality bij zijn ouders en behaalde op zijn 22ste zijn diploma aan de Hogere Hotelschool van Maastricht. Na een lange carrière in de horeca, waarin hij zo’n beetje elke functie wel bekleed heeft begon hij in 2012 als General Manager van Postillion Hotel Utrecht Bunnik, in 2014 groeide hij door tot Regio Directeur West en sinds februari 2017 mag hij zichzelf Algemeen Directeur van Postillion Hotels Nederland noemen.

In het afgelopen anderhalf jaar ontpopte hij zich als strijder, gezicht en inspirator van Hospitality Nederland. Op sociale media, in podcasts en interviews, mijn gast Erik Jan Ginjaar was overal aanwezig met zijn passie voor hospitality.

Kortom: Voel je Gastvrij?

Dankjewel Erik-Jan voor je positivie bijdrage aan "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast. 

Jul 23, 202154:09
Een Toon je Ware Gezicht gesprek met Andy van Berkum

Een Toon je Ware Gezicht gesprek met Andy van Berkum

Vandaag is Andy van Berkum mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Andy is een Mentor bij het Ware Gezicht, spreker, woordkunstenaar, contentmaker en verbinder.
GELUK VOOR IEDEREEN, dat is zijn missie!
Elke valpartij in Andy's leven kwam voort uit zijn eigen handelen! Helaas duurde dat best een tijdje voordat hij dat ook echt zelf inzag. De connectie die hij met zichzelf miste, zorgde voor een afstand met alles en iedereen om hem heen! Dat moest anders, dus besloot Andy met zichzelf aan de bak te gaan!

Zijn masker is vandaag af en in deze kwetsbare podcast toont hij zijn Ware Gezicht. Een gesprek van vallen en opstaan, van depressie eenzaamheid en verslaving tot praatjesmaker en mentor bij het Ware Gezicht.

Dankjewel Andy voor je openhartigheid.
Jul 09, 202155:37
Een Start je Dag Positief gesprek met Thom Laagkemper

Een Start je Dag Positief gesprek met Thom Laagkemper

Ik leerde Thom kennen op Clubhouse waar hij onder zijn 3000 volgers bekendheid geniet als room host over Lifestyle, Business en Positieve energie. Iedere werkdag is hij de host van "De Goedemorgen Show", wat is ontstaan uit "Thom aan de wandel". Het thema van zijn ochtendshow is: Start de dag positief! Hoe heerlijk is het om je werkdag positief te starten.

Met zijn bedrijf Thomcommuniceert helpt Thom bedrijven, stichtingen en ondernemers bij het creëren van social media content. Met mijn social media content probeer hij altijd, naast een (serieuze) boodschap, iets van plezier en entertainment mee te geven. Social media mag namelijk ook leuk zijn. Je kan Thom ook wel een social media rebel noemen.

Hij is tegendraads, kleurt graag net iets buiten de lijntjes en zoekt graag de grenzen op. Dat maakt hem tot de jonge ondernemer wie hij is. Als hij iets wil, dan gaat hij daar ook voor.

We eindigen deze positieve podcast met het mooie nummer van Harrie Jekkers, Ik hou van mij, gezongen door Tabitha.
Jul 02, 202155:52
Een Durf te Vertrouwen in het Onbekende gesprek met Yvonne Snitjer.

Een Durf te Vertrouwen in het Onbekende gesprek met Yvonne Snitjer.

Mijn gast in deze “The Tailored Man in ablue, it is you” podcast is een wereldwijf.
Salaam Aleikum, een gelukkige vrouw. Levend met de nodige uitdagingen, maar met de kennis te zijn omringt met zes miljoen prachtige en zeer behulpzame mensen in Libië. Ze leert graag van hen, maar deelt tegelijk graag haar kennis als verandermanager met hen. Met de focus op de mens, want daar gelooft ze in. Welkom Yvonne Snitjer.
Veel mensen kennen Yvonne die vermiste hulpverlener in Libië.
Ik leerde Yvonne kennen op Clubhouse en morgen zit ze tegenover me om haar verhaal te vertellen, haar levenslessen te over te brengen en haar boodschap aan de wereld te delen.
Met veel plezier kijk ik terug op mijn mooie gesprek met Yvonne Snitjer en ben ik er dankbaar voor dat ze mijn gast was in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.
Jun 25, 202101:00:31
Een Jouw Leven naar Vrijheid gesprek met Jonathan Bouter
Jun 18, 202155:18
Een Verbindend gesprek met Arturo Massaro en Frank Adema.

Een Verbindend gesprek met Arturo Massaro en Frank Adema.

Eén van de mooiste dingen in het leven is de verbinding aangaan met andere mensen. Zowel Arturo als Frank waren eerder te gast in mijn "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast en in deze podcast zitten we met z'n 3-en in de Mariënburg in Bussum, de huisvesting van Arturo.
Arturo is samen met zijn vriendin oprichter van "Conscious World Agents", waarin ervaring en uitbreiding van de niveaus van Bewustzijn uitgezocht worden, om niet alleen hem of haar Zelf maar de hele wereld als geheel ten goede te komen.”
Frank is mede-oprichter van "Flare Group International", een beweging voor leiderschap en transformatie vanuit zingeving en spiritualiteit. In een tijd waarin verandering de nieuwe constante is geeft Flare je houvast om aan een toekomstbestendige organisatie te bouwen.
Ontgrendel je oneindige potentieel en creëer je grenzeloze mogelijkheden.
In deze spontane podcast praten we over verbinding, identiteit, bewustzijn, transformatie en kwetsbaarheid. Het was een bijzonder en mooi samenzijn wat resulteerde in een verbindend gesprek.
Jun 16, 202159:01
Een Bruisend gesprek met Jan van Setten

Een Bruisend gesprek met Jan van Setten

Het leven is verwarrend eenvoudig.

In deze bruisende podcast met Jan van Setten legt Jan op een humoristische en energieke manier uit hoe dit werkt.

Jan van Setten is één van de best gewaardeerde experts van Nederland over klantgerichtheid en commercie. Bovendien heeft Jan een grote impact als docent, spreker en schrijver door zijn 'aangenaam confronterende' stijl, humor en energie.

Binnenkort komt zijn nieuwste boek met de titel, 'Weet wat je zegt' uit. Jan prikkelt mensen om de hoofdrolspeler in hun eigen leven te worden, zodat je het leven een stuk lichter kunt maken, als je de mentale natuurwetten (her) ontdekt die voor het grijpen liggen.

Ga ervoor zitten en laat je meenemen in de verwarrend eenvoudige wereld van Jan van Setten. (www.janvansetten.nl)
Jun 11, 202157:01
Een be YOU in English gesprek met Anneke Drijver.

Een be YOU in English gesprek met Anneke Drijver.

Vandaag is Anneke Drijver mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Ik heb Anneke leren kennen gedurende onze Open Circles Academy periode, waar we beiden investeerden in onze persoonlijke en zakelijke groei. Anneke is een gepassioneerde professional en oprichtster van www.improveyourbusinessenglish.nl. Met veel enthousiasme helpt zij, samen met haar team, het beste uit anderen te halen. Improve Your Business English is er voor jou als professional of ondernemer, wanneer je op welk vlak of voor welke situatie dan ook, beter in het Engels wilt communiceren.

Zij hebben - I promise - de juiste oplossing: een-op-een of incompany, live of online, deep dive of quick fix. Geen lange trainingen of overbodige lesstof, maar alleen dat wat jij nodig hebt om je Engels praktijkgericht en effectief te verbeteren. Al ruim 2.000 professionals zijn door Improve Your Business English verder geholpen. Verder is Anneke ook auteur van het boek Master Your Business English - Communicate with Power in 7 Simple Steps en verschillende praktijkgerichte e-boeken uit de serie: IMPRESS with your Business English.

Dankjewel Anneke voor jouw 'inspiring' bijdrage.

Jun 04, 202146:49
Een GoMotions gesprek met Monique van der Weijden

Een GoMotions gesprek met Monique van der Weijden

“Onze langste reis in ons leven is 30 centimeter. Het is de weg van het hoofd naar je hart.”

Ik ben er trots op dat Monique van der Weijden morgen mijn gast is mijn "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast. Monique is eigenaresse van GOmotions en met haar ervaring en wijsheid loodst zij je naar de magische plek waar jouw innerlijke kracht, vrijheid en energie tot leven kunnen komen, zodat jouw leven weer wordt zoals jij altijd gedroomd hebt!

Op haar 38e liep ze vast en gooide ze het roer om. Ze ging op zoek naar haar diepere laag om meer contact te maken met een leven vol: Eigenliefde, Innerlijke Vrijheid, Eigenwaarde en Blijdschap. Haar leven is een avontuurlijke reis, waarbij zij anderen helpt in direct contact te komen met het Universum, met je Hogere Ik.

Monique is ook schrijfster van het boek 'Wild Hart'. ‘Wild Hart’ is een boek vol passie en liefde over de zoektocht naar erkenning, eigenwaarden en de zin en betekenis van het leven. Wild hart is een grotendeels autobiografische roman. Geniet van dit inspirerende verhaal!

May 28, 202101:00:03
Een Singer-Songwriter gesprek met Ray Klaassen

Een Singer-Songwriter gesprek met Ray Klaassen

"Ik kijk naar de sterren, ik roep je naam. Ik kan het niet plaatsen dat je moest gaan. Hier is de leegte. Een donkere straat. Geef me een teken. Dat je bestaat".

Ray Klaassen, singer-songwriter, verkleefd aan zijn gitaar. Zingt en schrijft Nederlands en Engelse liedjes. In 2010 stond hij met zijn rode punters op het grootste podium in de 1e editie van ‘The Voice of Holland’. Na liveshow 2 ging hij weer zijn eigen weg. Hij viel op en werd landelijk gedraaid met zijn singles: ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’ waarvan de laatste op 9 in de top 10 verscheen. Daarvoor was hij te horen als jingle zanger bij Jeroen van Inkel op Q-music en Radio Veronica en schreef mee aan zijn bekendste jingle: ‘ Je dag is goed’. Hij verzorgde een item in de ochtendshow met Jeroen van Inkel: ‘Een wijssie voor een meissie’ en ‘Zeg het met een lied’.

Als songwriter schrijft Ray muziek en tekst voor andere artiesten in binnen- en buitenland. In 2014 bracht Ray in eigen beheer ‘Het Licht’ uit. Een lied over zijn vader die hij verloor aan kanker in 2001. In het afgelopen jaar introduceerde Ray zijn anderhalve meter sessie en zorgt hij voor verbinding. De brug tussen binnen en buitenkant, tussen jong en oud. Ray is bij de kern van zijn hart, terug bij de bron van wie hij is. 

May 21, 202154:17
Een Spiritueel gesprek met Frank Adema

Een Spiritueel gesprek met Frank Adema

"Manage the SILENCE, not the ACTION.

Vandaag is Frank Adema mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" Podcast. Zowel in zijn privé- als werk leven geniet Frank van verantwoordelijkheden, samenwerking, creativiteit en effectief werk, gecombineerd met plezier maken om doelen te bereiken. Dit wordt ondersteund door duurzame resultaten die zijn bereikt gedurende 20 jaar werk voor internationale en Nederlandse bedrijven, zowel in loondienst en als zelfstandige als Business Partner.

In deze jaren heeft Frank veel methoden geleerd om bedrijven uit verschillende delen van de wereld te leiden. Ook heeft Frank het genoegen gehad om samen te werken met verschillende Japanse bedrijven. Hieronder citeert hij de managementprincipes van Dr. Kazuo Inamori, oprichter en president van Kyocera Co. Het is de moeite waard om ze te implementeren, zowel privé als in het beroepsleven.

"Respecteer de GODDELIJKE en HOUD van mensen"

May 07, 202101:03:18
Een Vader & Dochter gesprek met Annemijn Nijdam

Een Vader & Dochter gesprek met Annemijn Nijdam

Wat een mooi verjaardagscadeau is dit.

Een spontaan gesprek met mijn 16 jarige dochter Annemijn over haar reis en het leven wat ze leeft. Op haar 8e kreeg Annemijn te horen dat ze was toegelaten op de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Dansen was (is) haar passie en haar met haar talent begon Annemijn aan een mooie reis. Na twee jaar Nationaal Ballet kreeg ze te horen dat ze niet door ging naar het volgende jaar. Op het Conservatorium in Den Haag waren ze bereid Annemijn toe te laten en ook hier bracht ze twee jaar door. Deze vier jaar hebben veel invloed gehad op Annemijn haar leven.

Op dit moment zit ze in haar pre-examenjaar van het VWO en weet ze al wat ze wil met haar leven. "Mensen helpen", dat is wat ze wil en om deze mooie reden wil ze of geneeskunde of psychologie gaan studeren. Lieve Annemijn, dankjewel voor dit mooie cadeau en heel veel succes met alles wat je doet.

Love you! Papa

May 04, 202142:60
Een Sustainable gesprek met Andriana Landegent.

Een Sustainable gesprek met Andriana Landegent.

Ik ken Andriana al 15 jaar en zie haar als de expert op het gebied van kleding, stijl en duurzaamheid. Onze ontmoetingen zijn altijd boeiend, optimisch en inspirerend. Andriana is een gepassioneerd fairtrade onderneemster (www.ecologicrepublic.com), producente, verbindster en weet alles over de sustainable kleding supply chain. De missie van Andriana Landegent is om te heroverwegen hoe "mode" wordt bedacht en gerealiseerd door deze industrie over te zetten naar een ethischer, transparanter en duurzamer bedrijfsmodel dankzij de toeleveringsketen, merken en diensten. Andriana is vastbesloten om de vingerafdrukken van onze Ecologic Republic in een nieuwe mode-industrie te steken die organisch en ethisch gemaakte kledingstukken levert die veel mensen met trots hebben gemaakt en die vele mensen met trots zullen dragen. Deskundigheid en Kwaliteit, Integriteit en Betrouwbaarheid, Wederzijdse groei en Flexibiliteit, Transparantie en Duurzaamheid, Dit zijn de kernwaarden waar Andriana met haar bedrijf voor staat. Ik ben er trots op dat Andriana haar verhaal deelt. Ook kijk ik enorm uit onze samenwerking, waarbij ik samen met Andriana het eerste "The Tailored Man in Blue, it is you" kledingstuk ga ontwikkelen, waarbij we al deze kernwaarden omarmen.
Apr 30, 202155:04
Een Inspirerend gesprek met Erik Smithuis

Een Inspirerend gesprek met Erik Smithuis

Erik Smithuis is ondernemer, inspirator, spreker en auteur.

In 2003 startte Erik met zakenpartner en vriend Harrie-Peter Roefs ICM Opleidingen & Trainingen. ICM is een opleidingsinstituut dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de drie grootste en meest vooraanstaande opleidingen van Nederland met persoonlijke aandacht voor cursisten. ICM is voor de zesde keer verkozen tot ‘Beste opleider van Nederland’ en staat in de top 3 van Great Places to Work sinds 2015 en heeft sinds de oprichting inmiddels meer dan 100.000 mensen mogen trainen.

De kernwaarden in het zakenleven zijn kwaliteit en resultaat in combinatie met aandacht en plezier. Het een kan niet zonder het ander. Juist aandacht en plezier zijn zo essentieel. Iedereen heeft hier invloed op. Als je jezelf ziet als iemand die invloed kan uitoefenen, kun je dit doen op een positieve of op een minder positieve wijze. Je kiest ervoor om jouw invloed op positieve wijze uit te dragen. Dit is Erik zijn levensfilosofie. De kracht van Erik is op heldere en verrassende wijze zijn verhaal over te brengen op een interactieve wijze met het publiek.

Ik ben dan ook uitermate blij en dankbaar dat Erik zijn verhaal, zijn levenslessen en zijn boodschap met jou deelt in deze inspirerende podcast. Wil je meer weten over Erik Smithuis of ben je geïnteresseerd in zijn boeken? Bezoek dan zijn website www.eriksmithuis.nl

Apr 23, 202151:08
Een Imago gesprek met Yvonne Stoevelaar

Een Imago gesprek met Yvonne Stoevelaar

Je imago is je beste vriend 💙

Yvonne Stoevelaar is vandaag mijn gast in “The Tailored Man in Blue" podcast.

Samen met Yvonne neem ik je mee in de wereld van imago, persoonlijke presentatie en uitstraling.
Met haar bedrijf “Het Imagobureau” leert Yvonne professionals hoe zij zich in elke situatie krachtig, zichtbaar en ontspannen kunnen presenteren.

Yvonne en ik hebben al een aantal jaar een fijne samenwerking, waarbij we professional en bedrijven helpen aan een goed, verzorgd, stijlvol, authentiek uiterlijk vol van zelfvertrouwen!
Yvonne deelt haar verhaal, haar levenslessen en haar boodschap aan de wereld en heeft een aantal praktische tips voor je waar je direct mee aan de slag kan gaan.

Luister naar dit inspirerende Imago en ontdek hoe jij er verzorgd, stijlvol, authentiek en vol zelfvertrouwen uit kan zien.
Apr 16, 202154:33
Een Kleurrijk gesprek met Carla van de Puttelaar

Een Kleurrijk gesprek met Carla van de Puttelaar

Colour your Life! In deze "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast is Carla van den Puttelaar mijn gast. Carla is founder en hoofdredacteur van het vakblad Kleur & Stijl en tevens oprichter van het platform Kledingenstijladvies.info. Als image consultant, modestylist en personal shopper ben je dagelijks bezig om jouw advies aan te laten sluiten bij de persoonlijkheid van de klant. Vakblad Kleur&Stijl helpt je hier bij. Ook voor kappers en visagisten die verder kijken dan alleen hun vakgebied, biedt vakblad Kleur & Stijl vakinfo waar je echt wat aan hebt. Trends, ontwikkelingen, tips & trics van professionals, reportages en interviews zijn rubrieken die je onder meer terugleest. Vakblad Kleur & Stijl hét magazine dat je op het lijf is geschreven (www.vakbladkleurenstijl.nl). Kledingenstijladvies.info is een platform waar consumenten in contact kunnen komen met kleur-, stijl- en imago consulenten. Maar eveneens een waardevolle bron van informatie en inspiratie op het gebied van kleur, kleurenanalyse, stijladvies, image consult, personal branding, opleidingen en trainingen. Luister naar dit kleurrijke gesprek met Carla van den Puttelaar.
Apr 09, 202151:23
Een Muzikaal Kippenvel gesprek met Andre Heuvelman

Een Muzikaal Kippenvel gesprek met Andre Heuvelman

Holding Space for Change!

Vandaag is Andre Heuvelman mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Andre Heuvelman verbindt mensen met muziek, elkaar en zichzelf. Zijn trompet is daarbij slechts het middel. Zijn boodschap is eenvoudig: “Op welke kwaliteit van jezelf kun je altijd vertrouwen, wat is jouw trompet?”.

Andre is performer, inspirator, creatief adviseur en innovator. Daarnaast is hij keynote speaker (www.anderheuvelman.nl), waarin verbinding, veerkracht, passie en doorzettingsvermogen sleutelwoorden zijn om te ontroeren, te verbinden en te inspireren.

Middels het platform
www.remaissanceleaders.world deelt Andre de kunst van nieuw leiderschap. Hierbij gaat het om vernieuwen, transformeren en impact maken. Onze steeds veranderende wereld brengt de grootste uitdagingen van organisaties met zich mee: het omarmen van nieuwe technologie en digitalisering, het versnellen van innovatie en het tonen van leiderschap. Alleen mensen zorgen voor verandering.

Mensen die kansen grijpen en streven naar vernieuwing.

Wat een mooie ingrediënten voor een inspirerende, verbindende en muzikale podcast.
Apr 02, 202156:16
Een Droomklanten gesprek met Nicole Buissing

Een Droomklanten gesprek met Nicole Buissing

Nicole Buissing is vandaag mijn gast in "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast.

Nicole is een gedreven vakvrouw met ruim 30 jaar sales ervaring en 25 jaar ervaring in het beurs- en evenementen vak, waarvan bijna 17 jaar bij Rotterdam Ahoy. Haar skills zijn gericht op commercie zoals sales- en accountmanagement. Al meer dan 35 jaar daagt Nicole toptalenten uit om hun speelveld verder te verkennen. Met inspiratie-events, bijzondere bezoeken en reizen faciliteert zij betekenisvolle persoonlijke ontwikkeling.

Nicole heeft een groot netwerk met een passie voor de haven van Rotterdam en scheepvaart, industrie en transport. Zij is een resultaat- en klantgerichte team player met lef en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Ze geniet van het bezoeken van zakelijke relaties, netwerkbijeenkomsten, beurzen, evenementen en ..... "The Tailored Man in Blue, it is you" podcast. Ben je benieuwd wat Nicole voor jou kan betekenen?

Bezoek haar website www.nbbusinesssolutions.nl.
Veel plezier met het beluisteren van deze inspirerende podcast.

Mar 30, 202156:52
Een DromenJager gesprek met Rianne Toussaint

Een DromenJager gesprek met Rianne Toussaint

Rianne is een commerciële hippie, dromenjager, oprichtster van DREAMCHASERSLAB.COM en schrijfster van "Handboek voor Dromenjagers".  Rianne maakte een prachtige carrière tot in het bestuurlijke pluche van het Nederlandse Betaalde Voetbal. Op den duur voelde zij zich daar doodeenzaam, omdat het haar geen voldoening meer gaf. Rianne zegde haar baan op en begon aan een avontuurlijke dromenjagersreis. 

Het begon met het uitkomen van haar eerste droom: de aankoop van een huis op Ibiza in 2012. Vervolgens kwam de volgende droom: Business opbouwen op Ibiza. Rianne woont zowel op Ibiza als in Nederland en doet waar zij echt gelukkig van word, namelijk ondernemen vanuit haar hart. Oftewel intuïtief ondernemen.  Rianne is een commerciële hippie.

Rianne gelooft in vrijheid, in delen, in je hart volgen en opstaan voor anderen. De wereld een beetje leuker maken, zonder zich te verzetten tegen materialisme. Sterker nog, zij houdt van mooie spullen en een comfortabel leven, genoeg geld verdienen om veel op reis te gaan. Rebelsheid tegen de middelmatigheid maakt voor haar de cirkel rond. 

Luister naar dit dromen jagers gesprek, waarin Rianne naast haar verhaal, levenslessen en boodschap, ook nog eens een bijzondere prijs weggeeft?

Mar 19, 202147:54
Een Simply Happy at Work gesprek met Martine Behrens

Een Simply Happy at Work gesprek met Martine Behrens

In deze"The Tailored Man in Blue, it is you" podcast is mijn gast Martine Behrens. Martine is werkgelukexpert en oprichtster van "Simply Happy at Work".
Als businesscoach is het haar missie ervoor te zorgen dat jij als vakman of vakvrouw kan doen waar je goed in bent en daarmee je dromen kunt (blijven) realiseren. Vanuit een duurzame bedrijfscultuur die zo helder en duidelijk is dat iedere medewerker bevlogen, betrokken en zin heeft om het beste uit zichzelf te halen, elke dag weer.
"Vol van energie het mooie vak van advocaat beoefenen met alle passie die jij hebt".
In Martine's "Bouw aan een toekomstbestendig kantoor" en/of haar workshops bundelt ze jouw en haar talenten aan elkaar. Haar aanpak is direct, concreet en gericht op resultaat. Geen dik advies voor in jouw bureaulade of op een van die stapels. Directe, praktische en kleine stapjes die het verschil maken tussen overleven en in vol vertrouwen bouwen.
Wil jij écht meer vertrouwen in de toekomst van jouw kantoor?
Dan is Martine Behrens jouw werkgelukexpert!
Mar 12, 202153:07