Skip to main content
Spotify for Podcasters
Ekata Podcast: Zombie

Ekata Podcast: Zombie

By Ekata Podcast

Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota.

Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä.

Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä.

Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Currently playing episode

FOMOsta ja FB filestä

Ekata Podcast: ZombieDec 17, 2021

00:00
10:50
FOMOsta ja FB filestä

FOMOsta ja FB filestä

Puhutaan Facebookista vuodetuista tiedostoista, jotka paljastavat miten yritys on tiennyt alustojen haitoista nuorten mielenterveydelle. Lisäksi vinkkejä meitä viisaammilta kuinka mennä kohti parempaa. Tutustu myös näihin: Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Spotify: "Your undivided attention" podcast by Tristan Harris & Aza Raskin Web: www.humanetech.com/ Lähteet: Wall Street Journal: (14.9.2021) "Facebook Knows Instagram Is Toxic for Teen Girls, Company Documents Show" https://www.wsj.com/articles/facebook-knows-instagram-is-toxic-for-teen-girls-company-documents-show-11631620739?mod=article_inline "Facebook and Twitter: harm young people's mental health" (19.5.2017) : https://www.theguardian.com/society/2017/may/19/popular-social-media-sites-harm-young-peoples-mental-health  HS: (8.11.2021) Facebook-paljastaja Frances Haugen EU-parlamentissa: ”Facebook laittaa voitot ihmisten turvallisuuden edelle” https://www.hs.fi/talous/art-2000008381408.html?share=00ca375185f409fba4914337aae99d77 Jean M. Twenge (2017) ​​https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/09/has-the-smartphone-destroyed-a-generation/534198/  Larry Rosen, iDisorder, 2012 Palmgrave " Mitä Suomessa on tapahtunut, kun niin moni nuori voi pahoin?" Roosa Welling, 17.12.2022, HS https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008402182.html MLL, Nuori ja media, 2021: https://cdn.mll.fi/prod/2021/02/01103148/mll-nuori-ja-media_2021_www.pdf Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota.  Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä.  Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä.  Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Dec 17, 202110:50
Koukussa

Koukussa

Itsetutkiskelua meidän haparoivalta tieltä pois puhelinaddiktiosta ja kuinka helppoa onkin repsahtaa uudestaan. Tutustu myös näihin: Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Spotify: "Your undivided attention" podcast by Tristan Harris & Aza Raskin Web: www.humanetech.com/ Mielenterveystalo, hyviä omahoito-oppaita: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/Pages/default.aspx Ekatan omat sivut: www.ekatatheatre.com  Lähteet: OfirTurel, Antoine Bechara, Qinghua He, Brain anatomy alterations associated with Social Networking Site (SNS) addiction, 23.3.2017 https://www.researchgate.net/publication/315594655_Brain_anatomy_alterations_associated_with_Social_Networking_Site_SNS_addiction Larry Rosen, Ph.D., iDisorder, 2012 Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota. Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Dec 10, 202113:42
Debattia kaninkolosta

Debattia kaninkolosta

Mitä meidän keskustelulle on käymässä? Suostutaanko enää kuulemaan kritiikkiä ja mitä vinkkejä rauhanrakentajilta voi oppia. Erikan taapero nukkuu taustalla, joten ssshhh :D  Tutustu myös näihin:  Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Spotify: "Your undivided attention" podcast by Tristan Harris & Aza Raskin Web: www.humanetech.com/ Lähteet: Tony McAleer: The Forgiveness Project -järjestö: https://www.theforgivenessproject.com/stories-library/tony-mcaleer/ The Cure For Hate, Tony McAleer, 2019 Dan Vallone, More in Common: https://www.moreincommon.com/ Edward Said, Orientalism, 1978 Political polarization is about feelings, not facts, 31.7.2019: https://theconversation.com/political-polarization-is-about-feelings-not-facts-120397 Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota. Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Dec 03, 202128:22
Tiedonkäsittely takkuaa

Tiedonkäsittely takkuaa

Pikkutunneilla äänitetty jakso (kuuntele, jos uskallat) siitä miten ei pysty enää keskittymään pitkäkestoisesti ja ajatus ei kulje. Vinkkejä mielen rauhottamiseen ja juttua Immanuel Kantin päiväkävelyistä. Tutustu myös näihin: Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Spotify: "Your undivided attention" podcast by Tristan Harris & Aza Raskin Web: www.humanetech.com/ Lähteet: Frederic Gros: "Kävelyn filosofiaa" Pang, A. S.-K., 2013. The Distraction Addiction  Adrian F. Ward, Kristen Duke, Ayelet Gneezy, and Maarten W. Bos, 23.6.2017: https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/691462 Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota. Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Dec 01, 202112:01
Huomion kauppaajat

Huomion kauppaajat

Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota. Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa. Tutustu myös näihin: Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Spotify: "Your undivided attention" podcast by Tristan Harris & Aza Raskin Web: www.humanetech.com/ Lähteet ja luettavaa: "The attention merchants: the epic struggle to get inside our heads" Tim Wu (2017, Atlantic Books) "The master switch: the rise and fall of informations empires." Tim Wu Claire Wardle: https://firstdraftnews.org/research/ Guimmame Chaslot:  https://www.algotransparency.org/
Nov 29, 202122:20
Tutkimusmatka alkaa...

Tutkimusmatka alkaa...

Ekatan uusi podcast-sarja Zombie käsittelee puhelinaddiktiota. Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa. Tutustu myös näihin: Netflix: "The Social Dilemma" by Jeff Orlowski, 2020 Web: www.humanetech.com/ Lähdeluettelo: "Dopamine, smartphones &you: A battle for your time " Trevor Haynes 1.5.2018 https://sitn.hms.harvard.edu/flash/2018/dopamine-smartphones-battle-time/ Natasha Dow Shüll: https://www.natashadowschull.org/ The Guardian 9.5.2018 haastattelu https://www.theguardian.com/technology/2018/may/08/social-media-copies-gambling-methods-to-create-psychological-cravings Larry Rosen http://drlarryrosen.com/current-research/ "Who controls the internet: illusions of a borderless world" (2008, Oxford University Press) Jack Goldsmith, Tim Wu Center for humane technology: https://ledger.humanetech.com/
Nov 26, 202116:01
Intro: Miksi Zombie?

Intro: Miksi Zombie?

Iltateellä pulistu podcast Zombie pureutuu siihen miten älypuhelimet ja sosiaalinen media on vienyt meitä kauemmaksi toisistamme ja kärjistänyt ikäviä asioita kuten vihapuhetta, polarisaatiota ja yksinäisyyttä. Erika ja Saaramaria peilaavat omia kokemuksiaan puhelimen addiktoivasta vaikutuksesta, mutta myös juttelevat siitä, millaisia toimia ja tekoja voidaan keksiä sille teknologia lisäisi iloa, eikä vähentäisi sitä. Lukutoukkasisarukset jakavat iltateellä lukemiaan kirjoja ja tutkimuksia aiheesta, koska tieto tuo toivoa.
Nov 25, 202101:20