Skip to main content
Spotify for Podcasters
Elektrokanalen

Elektrokanalen

By Elektrokanalen

Verdens viktigste podkast om verdens viktigste bransje - nemlig Elektrobransjen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

89: Lisa Marie Mo er Elektrokvinnen 2023!

ElektrokanalenDec 07, 2023

00:00
48:50
89: Lisa Marie Mo er Elektrokvinnen 2023!

89: Lisa Marie Mo er Elektrokvinnen 2023!

Lisa Marie Mo er Elektrokvinnen 2023!

Dec 07, 202348:50
88: 5 stjerners montør

88: 5 stjerners montør

Hvilke ingredienser trenger man for å lage en 5-stjerners montør? Og hva skal til for å nå til topps i verdens viktigste bransje? Vi har sparket ball om dette temaet med 2 elektroledere og 2 elektrolærlinger - i denne eksklusive LivePoden fra Kilden Kino i Tønsberg. Med Svein Tore Hedberg og Gina Hosen (Fjorden Elektro), Jørgen Nygaard (Bravida Sandefjord) og Marius Frenvik Odberg (Faugstad Elektro).

Nov 23, 202353:12
87: Elektrisk ombruk med Mariya Simon

87: Elektrisk ombruk med Mariya Simon

I dag gjenvinner vi mindre enn 40% av det elektroniske avfallet, noe som gjør at verdifulle råvarer går tapt hver dag. Hva kan elektrobransjen gjøre for å snu denne trenden? Bli med på denne Voksenopplæringen i sirkulærøkonomi for norske elektrikere - med Mariya Simon, prosjektleder for sirkulærøkonomi i Ahlsell Norge.

Nov 15, 202348:03
86: Fremtidens ElektroLeder

86: Fremtidens ElektroLeder

Fremtiden er elektrisk! Men den er også full av nye muligheter og trusler. Hva krever det egentlig av de som skal lede elektrikerbedriftene i dette landet? Vi angriper dette fra mange forskjellige vinkler i denne episoden - live fra Norgeselitens Kompetanseløft. På gjestelista finner vi Krisine "Frøken Elsikkerhet" Sund, etisk hacker Daniel Christensen, Vidar Theil (Berggård Amundsen), Lasse Vold (Gjensidige), samt elektrolederne Morten Solberg (Solberg Elektro) og Gunnar Rongve (Rongve Og Fylling Elektro).

Nov 09, 202350:21
85: Nå skal alle drosjer bli elektriske!

85: Nå skal alle drosjer bli elektriske!

Om ett år skal samtlige drosjer i Oslo være elektriske. Om få år skjer det samme i andre deler av landet. Er infrastrukturen på plass? I sitt aller første "roadshow" diskuterer Terje og Brage hvilke muligheter politikernes hårete mål gir oss elektrobransjen.

Nov 02, 202319:54
ElektroBudsjettet 2024

ElektroBudsjettet 2024

I denne utgaven av ElektroNytt går vi gjennom de aller viktigste punktene fra Støre-regjeringens forslag til neste års Statsbudsjett. Hvilke muligheter åpner dette for elektrobransjen?

Oct 06, 202343:19
83: Nina Hansen

83: Nina Hansen

Terje og Brage har tatt en fagprat med "sjefen sjøl" i elektrolokomotivet i Nord - nemlig Nina hansen i JM Hansen. Hva tenker hun om rekruttering, vekst, mangfold og fremtiden i Verden Viktigste Bransje? Svarene kommer på løpende bånd i denne episoden.
Sep 26, 202347:53
82: Oppgraderte boliger

82: Oppgraderte boliger

Hvor mange av de som har kjøpt en splitter ny bolig, har muligheten til å oppgradere dimmere og termostater - uten at det koster skjorta? Det aner vi faktisk ikke, MEN vi vet om en utbygger som har gått langt i å sikre at nettopp dette skal være mulig - slik at boligen med enkle grep kan oppgraderes med trygge og strømsmarte løsninger.
Vi har tatt en prat med Helle Pettersen, som er direktør for eiendomsutvikling i boligbyggelaget TOBB.
Sep 12, 202342:27
81: Tor fra Enova

81: Tor fra Enova

Sammen med Tor Brekke (Seniorrådgiver Bolig i Enova) legger vi ut på en reise - fra de store samfunnsutfordringene vi står ovenfor, til hva dette konkret betyr for folk flest i verdens viktigste bransje. Bli bedre kjent med hvordan Enova jobber og ikke minst - hvordan de ulike støtteordningene virkelig kan være et verdifullt verktøy for norske elektrikere.
Sep 01, 202356:49
80: Hva skjedde i Arendal?

80: Hva skjedde i Arendal?

Blant partiledere og næringstopper var også Elektrobransjen tilstede under Arendalsuka 2023 - for å være med å løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Men hva var verdt å få med fra disse dagene sett med elektrobriller? Ida Thorendahl (Lyskultur) og Frank Jaegtnes (EFO) er vår elektriske guide i jungelen av 1700 arrangementer.
Aug 21, 202334:49
79: Verdens Viktigste Lærlinger

79: Verdens Viktigste Lærlinger

Rekordmange elektrikerlærlinger blir i disse dager for første gang introdusert for nye kollegaer, forventninger og oppgaver som vil prege de neste årene av deres liv. Men hvordan jobber egentlig en superproff elektrikerbedrift med sine lærlinger? Og hva sier lærlingene selv om opplegget som møter dem? Vi har invitert oss selv til elektrokonsernet Vintervolls lærlingeuke, hvor vi har fått prate med daglig leder Stian Østerlie og lærlingeansvarlig Maja Johanne Guin, i tillegg til de ferske lærlingene Solveig og Ola!Aug 17, 202341:11
78: Hvordan selge strømsparing?

78: Hvordan selge strømsparing?

Alt for mange forbrukere klør seg i hodet når det kommer til strømsparing. Hvordan skal vi i verdens viktigste bransje snakke om ny teknologi, uten at det skremmer folk flest? Terje og Brage inviterer til "hjernestorming"!
Aug 07, 202324:42
ElektroNytt: Enova justerer støtten

ElektroNytt: Enova justerer støtten

I denne episoden av ElektroNytt snakker Terje og Brage om Easee, strømsparing, støtteordninger, gjenbruk, slappe leverandører, fremtidens dusj og SuperMario!
Jul 31, 202328:54
76: Mari Stormark Helland

76: Mari Stormark Helland

Flere jenter søker seg til elektrofag - mye takket være kvinnelige forbilder i sosiale medier. En av dem er Mari Stormark Helland, som ble kåret til Norges Hyggeligste Elektriker i 2022. Vi har tatt en prat med Mari om den viktige jobben som hun og Montørjentene gjør, og hva som skal til for å få enda flere jenter til å søke seg til og holde seg i Verdens Viktigste Yrke!
Jul 22, 202335:02
75: Geir Syversen

75: Geir Syversen

Hvor viktig er det å få elektrikere til å forstå at de har en av verdens viktigste jobber? Vi tok en prat med den kaffeelskende kjededirektøren i Norgeseliten, Geir Syversen.
Jul 13, 202336:26
74: Norske huseiere står klare med lommeboka!

74: Norske huseiere står klare med lommeboka!

Det skal brukes enorme summer for å redusere strømregningen fram mot vinteren. Hele 8 av 10 boligeiere planlegger tiltak, men er vi flinke nok til å informere hva elektrobransjen har å tilby? Vi tok praten med energipolitisk rådgiver i Huseierne, Linda Ørstavik Öberg, for å bli litt klokere på hva norske huseiere tenker om Verdens Viktigste Bransje.
Jun 23, 202340:01
73: Åpent mål for elektrobransjen!

73: Åpent mål for elektrobransjen!

Til tross for at vi sitter med løsningene som skal redde verden, klarer vi fortsatt ikke å nå helt ut til norske sluttbrukere. Hvorfor ikke? Vi har tatt praten med elektrolegende og Elkonorsjef, Baard-Espen Hansen, om både muligheter og utfordringer for norske elektrikere. For selv om vi har fått mange målgivende pasninger de siste årene - er det nye EU-direktivet som kommer nå, rett og slett åpent mål for bransjen vår!
Jun 14, 202332:20
72: Elektriker, bli ved din lest!

72: Elektriker, bli ved din lest!

Vi har tatt en prat med "Mannen, Myten, Legenden" Knut Eriksen, om det å holde seg oppdatert i verdens viktigste bransje. Og ikke minst; hvordan alt henger sammen med alt!
Jun 08, 202341:57
71: Verden trenger en mer moderne elektrobransje!

71: Verden trenger en mer moderne elektrobransje!

For å løse oppgavene i Verdens Viktigste Bransje, trenger vi nye perspektiver! Flere kvinner og økt mangfold er rett og slett bra business! Men hvordan kommer vi dit? Vi har tatt praten med Ida Thorendahl (Lyskultur) og Karoline Nystrøm (EFO), som presenterer helt konkrete verktøy for hvordan ledere og ansatte kan bidra til en mer moderne bransjekultur.

Jun 02, 202333:45
ElektroNytt: Store muligheter for norske elektrikere

ElektroNytt: Store muligheter for norske elektrikere

I denne episoden av ElektroNytt har vi følgende overskrifter: Norske bygg kan bli mørke, Rekordvekst på boligdokumentasjon, Smartplugger skal under lupen, CTM Lyng nominert til Siva-prisen, Økt satsing på helseteknologi, Rekordsvak boligmarkedsmåling, Elsikkerheten ikke nok prioritert, Siste frist for Enovastøtte på elvarebiler.

May 16, 202329:36
69: Slik bør en elektrikerbedrift vokse!

69: Slik bør en elektrikerbedrift vokse!

Det er mange som går med en elektrogründer i magen. Men hva er det viktig å tenke på for å drive lønnsomt, og oppleve vekst uten å gå på trynet? Vi spurte Stian Askeland om råd. Han er nemlig installatør og medeier i "Gasellebedriften" Acom Elektro, som i 2022 var Norges 6. raskest voksende elektrikerbedrift - med hele 992% vekst (!)

May 09, 202339:04
68: Åpen protokoll på 5 minutter

68: Åpen protokoll på 5 minutter

I denne supereffektive episoden ser vi på ulike smarthus-protokoller og gir deg en innføring i hva som ligger i begrepet "åpen protokoll" - og ikke minst hvorfor dette er så viktig i arbeidet med å elektrofisere verden! Intet mindre;)

Apr 28, 202308:36
67: Bondens søppel blir elektrikerens grønne gull

67: Bondens søppel blir elektrikerens grønne gull

Fremtidens elektromateriell må i større grad bestå av resirkulerte materialer. Men vi trenger ikke vente så veldig lenge, skal vi tro Hugo Harstad i Norske Skog. Han kan nemlig fortelle at det ganske så snart vil lanseres belysningsprodukter produsert av landbruksplast og trefiber.

Mar 28, 202332:49
66: The Missing Link - LIVE med Norconsult

66: The Missing Link - LIVE med Norconsult

Hvordan skal vi bygge bedre broer mellom rådgivermiljøene og resten av elektrobransjen? Hva er the missing link i verdens viktigste bransje? Disse spørsmålene stilte vi i Elektrokanalens aller første livesending - direkte fra Norconsult sin fagnettverkssamling for elektro og automatisering. Gjestene er fagspesialist innen automatikk, Camilla Draugedalen, og elektrifiseringsrådgiver Aksel Aarstad.

Mar 28, 202330:49
65: Verdens viktigste jenter!

65: Verdens viktigste jenter!

I 2023 er kvinneandelen blant norske elektrikere kun 3 prosent. Hva går vi som bransje glipp av ved å være så til de grader mannsdominert? Og på hvilken måte påvirker dette elektrifiseringen av Norge og Verden? Vi tok en prat med Katrine Gaare, som ved å dele sin elektrohistorie forhåpentligvis kan få enda flere jenter til å ta steget inn i verdens viktigste bransje.

Mar 08, 202327:54
64: Elektriske tilvalg er god folkeopplysning!

64: Elektriske tilvalg er god folkeopplysning!

Selv om verden mer enn noen gang trenger moderne elektriske løsninger, konkurrerer fortsatt norske elektrikere om å være billigst på materiell fra det forrige århundre. Hvordan kan det å presentere tilvalgsmuligheter, skape mer fornøyde kunder og bedre lønnsomhet for elektrikeren? Vi har tatt den store tilvalgspraten med gründeren bak Aptly, Fredrik Walter Johansen, som markedsfører seg som "Norges råeste tilvalgsportal".

Mar 02, 202327:35
63: Et milliardmarked som våkner...

63: Et milliardmarked som våkner...

Belysning som inneholder kvikksølv skal omsider bort (heldigvis), og med RoHS-direktivet må mellom 8-10 millioner armaturer i Norge skiftes ut de neste par årene. Detta blir dyrt sier du? Neida! For med de strømprisene som vi opplever nå, er nedbetalingstiden på en slik investering under 3 år. - Her snakker vi et milliardmarked som våkner i 2023, hevder Jens Eddie, som er fagansvarlig i Lyskultur.

Feb 06, 202333:59
62: Vi må bli kvitt energityven!

62: Vi må bli kvitt energityven!

Fornybar kraft eller Energieffektivisering: Hva er viktigst? For å finne svaret på dette altoppslukende dilemmaet har vi fått hjelp av administrerende direktør i EFO, Frank Jaegtnes. 

Feb 06, 202326:10
61: Mer av ALT - raskere og morsommere!

61: Mer av ALT - raskere og morsommere!

Tirsdag 1. februar fikk regjeringen overrakt energikommisjonens rapport med tydelige anbefalinger om en ny nasjonal satsning på energieffektivisering. Vil dette få fart på det som alle snakker om, men som ingen gjør noe med? Og hvordan skal norske elektrikere forholde seg til dette? Vi tok praten med en som har lest rapporten med lupe, nemlig Andreas Strømsheim Aamodt i Nelfo.

Feb 05, 202329:39
60: Den beste energien er den vi ikke bruker

60: Den beste energien er den vi ikke bruker

For første gang har vi en rapport foran oss som tydelig viser hvor vi er på vei, om ikke vi ikke i et voldsomt tempo gjør noe med strømsløsingen vår i dette landet. Energikommisjonen la 1. februar fram sin rapport som på mange måter forteller at den beste energien, er den vi ikke bruker. Her er elektrobransjen en av de viktigste bidragsyterne! En av de som har vært med å lage denne rapporten er administrerende direktør i NBBL, Bård Folke Fredriksen. Vi tok praten!

Feb 03, 202338:20
59: Onninen kjøper Elektroskandia

59: Onninen kjøper Elektroskandia

Onninen har avtalt å kjøpe Elektroskandia Norge. 270 ansatte, 9 butikker, 4 salgskontorer, samt et distribusjonssenter i Oslo, blir nå en del av Onninen og sammen blir de Norges desidert største elektrogrossist. Hva betyr dette i praksis? Og hvordan vil dette påvirke norske elektrikere mon tro? Elektrokanalen har snakket med sjefen for det hele, nemlig Hilde Kristoffersen i Kesko Norge.
Feb 02, 202323:17
58: Kan elektrobransjen bidra til billigere forsikringer?

58: Kan elektrobransjen bidra til billigere forsikringer?

Ly Forsikring er det eneste forsikringsselskapet i Norge som stiller krav til komfyrvakt og vannstopp i eksisterende boliger. Hvorfor gjør de dette? Og hvilke muligheter gir dette landets elektroinstallatører? Vi har tatt praten med regionsdirektør Alf Kigen - som til tross for sin lange erfaring fra forsikringsbransjen, er opptatt av å tenke nytt for å redusere vann- og brannskadene i norske boliger. 

Jan 20, 202335:28
57: Hege Amundsen Elvestad

57: Hege Amundsen Elvestad

I denne episoden har vi tatt den STOORE praten med et forbilde og nestor i elektrobransjen, nemlig Hege Amundsen Elvestad. I tillegg til å være administrerende direktør i Berggård Amundsen & Co, er hun nemlig levende opptatt av å være en pådriver til elektrifiseringen av Norge.

Jan 03, 202335:11
56: Året da folk flest fikk peiling på EL

56: Året da folk flest fikk peiling på EL

Hva husker vi best fra Elektroåret 2022? Og hvilke tanker gjør vi oss for det nye året? Elektropanelet med Martin Jacobsen, Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen oppsummerer og ser fremover.

Dec 29, 202230:12
55: Bob, bob, bob, ikke sant?

55: Bob, bob, bob, ikke sant?

Det elektrotekniske anlegget blir en stadig viktigere del i norske boliger. Det ligger derfor store muligheter for elektrikere som forstår hvordan de toneangivende Boligbyggelagene i dette landet tenker når det gjelder vedlikehold av fremtidens bygg og boliger. For å forsøke å bli litt klokere, tok vi turen til Bergen og BOB Boligbyggelag for å snakke med Lin Christin Standal Hjelle (Direktør for Eiendomstjenester og Rådgivning).

Dec 28, 202225:49
54: Julehilsen med bismak

54: Julehilsen med bismak

Elektrokanalens forsøk på en skikkelig julehilsen resulterer i et løsningsverksted for hvordan vi som bransje kan bidra for å få ned antall branner her i landet.

Dec 23, 202230:00
53: Ledelse i verdens viktigste bransje

53: Ledelse i verdens viktigste bransje

For at elektrobransjen skal klare å løse verdens utfordringer, så må vi innom ledelse. Hva er egentlig god ledelse? Og hvordan får man mest mulig ut av sine ansatte? Arne Amundsen, som er daglig leder i Datek Installasjon, deler mer enn gjerne sine erfaringer og betraktninger rundt LEDELSE I VERDENS VIKTIGSTE BRANSJE.

Dec 20, 202234:57
52: Fire elektriske punkter til Statsbudsjettet

52: Fire elektriske punkter til Statsbudsjettet

I denne episoden har vi invitert næringspolitisk direktør i EFO, Marie Loe Halvorsen, for å snakke om de 4 punktene hele Elektrobransjen nå krysser fingrene for at regjeringen tar med seg inn det reviderte statsbudsjettet for 2023.

Oct 30, 202225:26
51: Fiks Ferdig Smarthus

51: Fiks Ferdig Smarthus

Hva gjør byggevarebransjen for å møte befolkningens søken etter strømbesparende løsninger? Og har denne bransjen noe å lære oss i "verdens viktigste bransje"? Svarene får du i denne episoden med Byggmakkers Magnus Fillingsnes (Salgsleder for EMV og konsepter), som samtidig letter på sløret om deres nye storsatsing på "Fiks Ferdig Smarthus".

Oct 24, 202226:33
50: Er smarthus egentlig så smart?

50: Er smarthus egentlig så smart?

I denne episode har vi tatt turen til Norges Silicon Valley, nemlig hos Datek i Lillestrøm. Der jobber blant andre Sondre Aarrestad og Anders Westgaard, som utvikler teknologi for smarte hjem - i tillegg til å menge seg med spennende tema som internet of things og kunstig intelligens.

Oct 11, 202236:43
ElektroNytt: Strømforbruket må ned!

ElektroNytt: Strømforbruket må ned!

I verdenspremieren av elektrobransjens destillerte nyhetssending, pløyer vi gjennom siste nytt fra verdens viktigste bransje.

Oct 11, 202228:14
48: Solstrøm fra Kina vs Norsk Strømsparing

48: Solstrøm fra Kina vs Norsk Strømsparing

Norge må elektrifiseres. Ingen tvil om det. Problemet er når dette fancy ordet ofte blir synonymt med etablering av fornybare energikilder - mens man glemmer å holde fokus på det som er minst like viktig, nemlig å redusere forbruket vårt. Elektrodebattant og bransjehode Terje Lillemo har virkelig mye på hjertet i denne hyperaktuelle episoden!

Sep 14, 202214:49
47: Vi må forberede oss på lavere byggeaktivitet

47: Vi må forberede oss på lavere byggeaktivitet

Renta skal opp, økonomien må kjøles ned og byggeaktiviteten vil bremses. Hvordan ser egentlig de neste årene ut for norske elektrikere? Finnes det noen muligheter for verdens viktigste bransje? Vi har tatt en prat med John Thomas Blandhoel, som er divisjonsdirektør for Elektro og VVS i Ahlsell Norge.

Sep 03, 202224:27
46: Medienes syn på elektrobransjen

46: Medienes syn på elektrobransjen

Hva tenker mediebransjen om Verdens Viktigste Bransje? Svaret får du i denne episoden, hvor vi har tatt en prat med tidligere NRK-profil og journalist Jørn Gjersøe, som nå jobber i lokalavisa Fosna-Folket. 

Aug 25, 202220:41
45: Dag Runar Båtvik (Norgeshus)

45: Dag Runar Båtvik (Norgeshus)

Denne episoden handler om hvordan en av landets største boligbyggere tenker om boligteknologi og norske elektrikere. Gjest er administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik.

Jul 29, 202227:41
44: Riktig arbeidstøy for elektriker'n

44: Riktig arbeidstøy for elektriker'n

Når man jobber i verdens viktigste bransje, trenger man GODE arbeidsklær for å få gjort jobben. Men hva ligger egentlig i dette? Finnes det noe som heter elektrikerklær? Og hvordan kan man gjøre bærekraftige klesvalg? For å svare på dette, har vi fått hjelp at landssjef i Fristad Workwear, Johan René Bjørnsen.

Jul 18, 202229:57
43: Komfyrvakt på 5 minutter

43: Komfyrvakt på 5 minutter

Hvordan kan et så lite og enkelt produkt endre en hel elektrobransje? Uansett hva man har spesialisert seg på, har de aller fleste norske elektrikere et forhold til komfyrvakten. I kjent stil graver vi litt i hva akkurat dette produktet har betydd og vil bety i fremtiden.

Jul 15, 202209:16
42: Energi og Elektro i samme båt

42: Energi og Elektro i samme båt

I denne episoden skal det handle om aktører som klarer å kombinere fagområdene Energi og Elektro. Eller klarer de egentlig det? Og på hvilken måte? Vi har vært så heldige å få besøk av Marvin Wiseth og Per-Arne Sæther, henholdsvis styreleder og konsernsjef i Rissa Kraftlag, som ikke bare er en elektroentreprenør, men også et energiselskap, en fiberutbygger og en IKT-bedrift. Som om det ikke er nok, har de spesialisert seg på solceller også...

Jul 11, 202239:04
41: Tidenes lissepasning til norske elektrikere

41: Tidenes lissepasning til norske elektrikere

1. juli 2022 får alle nordmenn- og kvinner en ny nettleie å forholde seg til. Hva bør du som elektriker vite om den? Og hvilke muligheter ligger i den nye effekttariffen? Vi har trommet sammen ELEKTROPANELET for å diskutere det som kan kalles "tidenes lissepasning" til norske elektrikere.

Jun 29, 202229:53
40: Tilla Elise Trippestad Berg (Elko)

40: Tilla Elise Trippestad Berg (Elko)

Vi oppsummerer Eliaden 2022 sammen med produktsjef i ELKO, Tilla Elise Trippestad Berg, om i likhet med programlederen har gjort unna sin aller første Eliade.

Jun 29, 202208:17